Samtiden är full

En video som sammanfattar en del av det absurda innehåll som postas på sociala medier.
Video 1 är alltså seriöst postad, medan video 2 är en parodi. (Om det behöver förklaras.)
Det här hamnar väl i samma kategori som när Jane Marina (nu Jane Oksanen) tog selfies med sin cancersjuka dotter i en sjuksäng i bakgrunden.

Samtiden är full och behöver gå hem. 

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men fy, vissa borde inte få bli föräldrar.

   Väldigt många borde inte få ha sociala medier

   Hon är förmodligen ingen dålig förälder, men utvecklingen av sociala media har gått så snabbt att människan inte hänger med.
   Vi är många som inte har förmågan att hantera sociala media.

    Jo, hon är en dålig förälder. Vi är väldigt många som har barn som aldrig skulle drömma om att bete oss sådär. Vissa människor är helt enkelt inte mogna att skaffa barn.

     Varför är det tabu/förbjudet att skriva om P@trici@ V*de L*ndh här? Fattar inte att folk inte reagerat starkare på hennes beteende, bland annat när hon la upp bilder på sitt sjuka barn som kämpade i sjukhussängen med blodigt ansikte eller när hon visade bilder på sitt döda barn.

  Alltså, jag fattar att det framstår som sjukt. Men bebisen är ju uppenbarligen inte dödssjuk på intensiven? Likadant med Jane, livet måste fortsätta och allvarliga situationer blir vardag med en sjuk anhörig.

   Måste ”vardag” innebära att filma och lägga ut konstiga danser bredvid sin sjuka anhörig då?

    Nej, jag hade inte gjort det. Men måste vi alltid döma så hårt?

     I detta fall ja eftersom mamman inte verkar beskymra sig för barnets integritet utan helt fokuserar på sina egna känslor och möjlighet till lite content.

   Bebisen har RS-virus vilket kan vara väldigt farligt för små bebisar, de kan dö av det. Bebisen får ju syrgas i videon så den mår uppenbarligen inte bra. Och egentligen, spelar det någon roll om bebisen är dödssjuk eller ej? Att åka in till sjukhuset med sin lilla bebis för att den har svårt att andas är många föräldrars värsta mardröm. Att ens tänka tanken att ställa sig och filma sig själv när man dansar då är ju helt sjukt.

    Att överhuvudtaget dansa på sjukhus, VC etc för att skapa innehåll till sociala medier är hål-i-huvudet-beteende.

     Håller med. Och det gäller även personal.

      Min FÖRRA arbetsplats ville spela in en dans till instagram – tack och hej, i’m out!

   Du är minst lika skadad som kvinnan i klippet.

    Brukar du verkligen våga prata sådär till folk face 2 face?
    110% garanterat inte, din lilla skit.

     Märks att du inte mår så bra heller, tråkigt.

      För att jag svarar på samma nivå som kommentaren hade?
      Visst, försök intala dig det du.
      När du inte vet någonting om mig.

      Frågan kvarstår, hade du kunnat ta det här face 2 face med mig? Jag tvivlar.
      Du hade inte vågat ta den och du hade aldrig vågat kalla någon skadad om du hade stått framför personen i fråga.

     Har inga som helst problem med att konfrontera någon som lägger upp content på sitt sjuka barn med frågan va fan är det för fel på dig?

      Det här var ju i och för sig inte vad det var frågan om. Helt irrelevant i sammanhanget.

    Haha, tack ❤️

    Du med!

   Jag skulle och för sig inte vilja bli filmad när jag är sjuk oavsett om det var livshotande eller inte.
   Tycker det är något extra som skaver när barn filmas sjuka.

    Ja det är vidrigt och det borde vara straffbart. Man undrar hur föräldrar som gör det tänker. En dag hoppas jag att deras vuxna barn lägger upp bilder på sina föräldrar tagna från hemmet vid blöjbyte, matning och tvättning.

     Till och med ett barn som ligger hemma i soffan med feber känns fel att filma och lägga ut. Behöver liksom inte vara dödssjuka. Galet

  Jag förstår om man behöver bearbeta saker som Jane uppenbarligen gjorde men att dansa bredvid en sjuk bebis? På riktigt?

   Man kan bearbeta utan att göra content av sitt dödssjuka barn. Man kan gå i stödgrupper, samtalsterapi, ha låst konto för familjen osv. Väldigt ofta hör man om mammans rätt att bearbeta men barnets rätt till integritet verkar inte lika viktigt.

   Jag ska bara bearbeta min sorg med mina närmaste 80 000 följare, eller?

  Sociala medier kommer gå till historieböckerna och benämnas som någon sjukdom likt pesten.

  Jane Oksanen

  Märks att du inte mår så bra heller, tråkigt.

  Gå om dagis bägge 2🍼

  Det känns ganska nonchalant att inte bemöda sig med att ta reda på hur den man vill trycka till heter eller stavar sitt namn. Eller är felskrivningen ett sätt att trycka till lite extra? Oksanen. Hon heter Jane Oksanen.

   Har märkt att det inte är så noga när namnet man hör har finskt ursprung, till skillnad från något land längre bort, för då vågar man inte göra fel. Svenskar vet varken hur man stavar eller uttalar Kuusakoski, Iittala, Lakkapää, Aalto…, eller valfria arbetskollegor av finskt påbrå.

    Vi andra tycker att det är noga. Camilla diskriminerar inte – hon stavar aldrig namn rätt.

    Allvarligt men vad spelar det för roll om vi svenskar inte kan uttala dessa ord?
    Behöver vi lära oss det så tar personen det beror säkert hjälp. Detta är ju bara löjligt att tro att det enbart gäller det finska språket eller annat,

  Bra att Jane tas upp. Nu har hon tydligen skrivit en bok om dotterns cancer för att kunna mjölka mer pengar. Influencer och karriär pga barn varit nära döden. Tycker det är så hemskt.

   Hon var influencer innan barnet blev sjukt.

   Tycker verkligen det är äckligt att samtiden tycker det är helt okej att exponera sina dödssjuka/sjuka/funktionsnedsatta barn. Är så himla glad att jag växte upp på 90-talet/tidigt 00-tal så alla pinsamma bilder ligger i en kartong i garderoben där JAG får välja vem som ser dem.

   Struntar i hur dåligt föräldrarna mår och behövrt stöd (finns kuratorer och stödgrupper till sånt), exponera inte era barn!!!

    Det är en sak att tycka att man inte ska exponera barn på sociala medier över huvud taget, men att göra skillnad på barn med funktionsnedsättning och normativa barn? Jag har en pojke som har olika funktionsnedsättningar. Du tänker alltså att jag bör gömma undan honom, såsom det var brukligt för inte ens ett sekel sedan, medan det är ok att min granne lägger ut bilder på sin son som vunnit en fotbollsmatch?

     Fast egentligen är det ju inte heller okej att lägga ut en bild på att barnet har vunnit en fotbollsmatch. De är ju egna omyndiga individer som inte kan eller ska ta ställning till om de vill att bilder läggs ut på nätet. Hoppas och längtar till att det ska bli nolltolerans för exponering av barn över huvudtaget på sociala medier.

      Det är det jag menar. Lika för alla barn. Det är så många som ger sig på en viss grupp av föräldrar, men egentligen är det ingen större skillnad mellan ett barn som har klarat sin cancerbehandling och gör v-tecken på sjukhuset och ett barn som vunnit en tennismatch och gör v-tecken i omklädningsrummet och ett barn som gjort sitt första mål i frame-fotboll och gör v-tecken vid sin rullator. Det är deras vardag. Även om sjukhus och hjälpmedel kan upplevas kränkande och som utsatthet för en del, så handlar det om just vardagen för många.
      Jag önskar att alla kunde prata om alla barn/alla föräldrar i stället för vissa grupper!

  Är den där mamman en känd influenser? Har sett olika parodier på det där klippet i månader.. extremt konstigt och olämpligt att TikTok-dansa brevid sin sjuka bebis men kan känna lite att hon nog fattat vinken nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.