405 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur ser arbetstider ut för tex brandmän/ambulans etc som arbetar 3 skift?

   Så länge det finns 3 stycken skift på din arbetsplats så är det 3-skift, oavsett arbetstider.

   Så det kan variera i arbetstid och därför svårt att svara på din fråga.

    Tänker på brandmän främst.
    Dock verkar inte ös krylla av brandmän. Du Lewis verkar vara en kontorsråtta, har jag rätt? Ser dig arbeta framför en dator inom en myndighet.

     Väldigt fel.
     Tidigare byggnadsarbetare, nu inom stålindustrin.

     Gällande brandmän så är det bara att googla (arbetstider brandmän) för jag tror inte vi har någon aktiv brandman här i kommentarsfältet.

      Men du är ca 180, mörkblond/ljusbrunett, mörka färgade ögon (blå/grön) och lite överviktig?
      Hur många rätt?

       Tänk Gollum men lite fulare och tjockare, dock lite mer humor.

        Haha!

        Jonas Gardell 2.0 då el😀

       Haha hade samma bild! Förutom ”lite överviktig”, tänkte mig nog en normalbyggd person.

        Jag tror på grå ögon dock eller gråblå.

         Gröna 😊

    Men dom som har 4 skift då ?

   På vår ort jobbar de 24h sedan 3dagar ledigt och igen 24h osv 😊

   Min man är brandman på heltid och deras schema är rullande 4 veckors om jag minns rätt. Dvs vecka 1 arbetar de typ tisdag dag och onsdag natt. Vecka 2 mån dag, Tors natt och söndag dygn. Osv

    Får de jobba så nu efter nya reglerna o 11h dygnsvila?

     Nej från februari har de nytt schema. Min man jobbar i Stockholm och där har arbetsgivaren lämnat in ansökan om undantag men det är inte klart än om det kommer gå igenom eller inte.

   Jag jobbar på ambulansen. Jobbar 7-18 eller 18-07. Sen har vi vissa dagbilar med folk som endast jobbar dag och vissa jobbar dag/kväll. Ser olika ut i landet och beroende på belastning. Jag jobbar i en stad där vi tex aldrig skulle kunna jobba dygn med tanke på hur belastningen ser ut.

   Det skiljer sig väldigt mycket med hur de lägger det nya schemat som ska börja gälla från februari. Olika arbetsgivare har landat i olika lösningar. Mina arbetstider är 07-19 och 18:30-07, men jag jobbar som Regional Insatsledare, dvs är inte brandman utan befäl i räddningstjänsten.

  Hej ❤️ Någon som har Valen från Sweef? Vi står och velar mellan den och Rossi från Mio, min beslutsångest är enorm haha

   Bara en heads up: Hört (läst) såå mycket klagomål om Mios soffor i diverse forum på internet. Kolla upp det innan köp 👍🏼

    Nu blev jag nyfiken. Vad är kritiken mot Mios soffor? – Jag behöver ny soffa men tvekar att köpa en ny Mio. När man ser foton på Hemnet på Mios soffor så ser de skitiga, nedsutttna och tyget skrynklar sig och det ser inte roligt ut. Jag vill också ha en soffa med avtagbart tvättbart tyg pga av hund o katt o barn, och det har inte Mio idag.

     Har en ca 10 år gammal MIO-soffa. ”uppbyggd” precis som vi ville, snyggt skönt svart tyg osv.
     Ryggkuddarna tappade formen för längesen, och fjädrarna under sittdynorna har gått sönder! Säkert för att mina barn hoppat & haft sig. Men jag har inget att byta till, så har den kvar…den duger ju.

     B – men då har de slutat med det. För kuddtyget i MIO.soffan jag pratar om är faktiskt avtagbart & tvättbart.

      Ja, min gamla Miosoffa har avtagbart och tvättbart tyg. Så jag avvaktar med att köpa en ny. Kanske blir det en Ikea soffa man kan tvätta tyget på istället.

   Ääääälskar Valen. Har den i sammet och den är så mysig.

   Jag har en valen xl. Hade en soffa från Mio innan. Skillnad på kvaliteten är enorm trots att de kostade lika mycket. Kuddarna i Mio soffan blev insuttna och tappade formen direkt. Soffan från Sweef är värd varenda krona, bästa köpet!

    Tack för svar!! <3

    Sweef är väll också mycket breddare?

   Har också en valen xl, älskar! Verkligen värd sina pengar.

   Jag har Rossi och är supernöjd! Bästa soffan!

   Kollar på exakt de två sofforna själv! Tack för frågan, låter ju som att Sweefs är att föredra

   OBS mitt svar gällde inte ”rossi” tror jag, jag vet inte vad vår heter.

   Sen rekommenderar jag att prova sittlängden. Det gjorde inte jag, och det är ”för djupt” att sitta ordentligt med ryggstödet. Säkert därför kuddarna omformat sig. Så, stora soffor är inte alltid skönare att sitta i.

   Min förra soffa var från Mio och den var skit! Så dålig kvalite och jag ville egentligen byta ut den redan efter ett år pga att den gjort sitt så. Idag är min soffa från sweef och jag älskar den 🙂

   Älskar min Valen. Den är dock inte något för äldre då de gärna vill ha en ganska kort soffa. Så när släkten är på besök så klagas det. Men jag älskar den, så mysigt att man kan ligga bakom varandra och mysa ☺️ tycker även kvalitén är bra. Känns rejäl.

   Älskar vår Valen XL!

  Är någon av er inne och skriver i flashbacktråden om HT?

   Nä, men läser lite därinne då och då. Nu var det dock några veckor sedan.

   Antar att det är härifrån de som skriver eftersom den startades för att det elakaste moddades bort här inne. Så lät det i alla fall när den tråden startade

   jag har skrivit lite

   Den verkar ju rätt aktiv. Mer än 20 inlägg i snitt per dag sedan den startades.

   Jag tycker IVF-flunsandet är konstigt och går att ifrågasätta, och Camilla skrev precis om HTs oförmåga att märka reklaminlägg ordentligt. Läser hellre om det än att flunsorna ska roastas på ett lyteskomiskt sätt.

    Skriver inte men läser då och då. Såg ni att några hade hittat hennes gamla facebookinlägg där hon uttryckt sig otroligt konstigt?

     Vad står de i de inläggen?

     Jag såg att det skrevs om det! Hon stängde/raderade sina gamla Facebookinlägg för utomstående några timmar efter, så hon måste fått reda på aktiviteten på Flashback rätt fort. Jobbigt att ha sådana skelett i garderoben när man försöker försörja sig på att vara influencer många år senare

    De gånger jag läst där inne så är det ett gäng som sitter och upprepar hur ointressanta konton ht och fd har. Men ändå har de skapat en tråd om dom och håller den vid liv 😆 en tråd om att någon är ointressant typ

   Tycker den är vidrig. Fullständigt vidrig. Hur kan man leva med sig själv och vara så fruktansvärt elak mot andra människor? Nivån på det som diskuteras får det att vrida sig i magen på mig. Det är mobbning på hög nivå. Jag följer ingen av dem det handlar om och tycker absolut det finns vissa poänger ibland, speciellt gällande oro över fixering och psykisk ohälsa. Men måste säga att de som skriver i tråden är ett större mänskligt bekymmer än individerna det handlar om. Vad har man för liv om man ger sig på fredliga rara individer ”vars största intresse är att handla på Rusta”?

   Skriver inte men kollar ibland. Tycker mest det är fascinerande att HT ökade i följare så snabbt förut. Och nu tappar i princip varje dag. Har inte sett många varken öka eller minska så regelbundet förut.

   Hoppas Fanni själv läser tråden!

    Varför? Du kan väl skicka henne det du vill att hon ska veta i ett dm om du vill att hon ska läsa det!?

    Jo, men i syfte att vakna till lite och inse att hon behöver ta tag i sitt mående. För det skrivs också så mycket irrelevant skit i den tråden.

     Hon verkar ju ha gått till psykolog ett par-tre gånger de senaste veckorna enligt hennes stories. Hoppas att de kan hit the right spot så att säga.

     Vad menar du? Hoppas du att någon som upplevt stor sorg ska behöva läsa allt elakt om sig själv på internet för att bearbeta sin sorg! Konstig uppmaning! Fy vilka vidriga elaka människor det finns. Fy!

    Jag stör mig så mycket på de i den tråden som skriver och förminskar F:s sorg, säger att det ”bara” var ett missfall och faktiskt inte ett ”riktigt barn” o.s.v. Det är så jäkla empatistört så det finns inte… :/

   De som skriver i tråden verkar ärligt talat lågbegåvade, kan inte tänka mig att det är normalt funtade tjejer med fungerande empatisk förmåga. Mean girls, men pantade. Det finns absolut INGENTING intressant med dessa influensers men ändå har dom ganska mycket att rapportera i den där tråden varje dag. 😂 såna jävla idiotier.

    Jag hade inte sett tråden tidigare men hallå, vilka spån! Vilka elaka människor hur
    kan vara så elak så man spyr ut galla på internet om personer som upplevt stor sorg! Fy vad elakt!

   Får n inte skriva vem det handlar om? H a nn a eller H el….

    HT är väl i princip alltid hanna

  Min tonårsdotter lider av post-covid sedan två år. Fler härine med den diagnosen?

   Tog hon vaccinet? Jag har läst att människor ”detoxat” det. Finns protokoll online.

    Oj tro inte på sånt! Det går inte att detoxa bort en vaccineffekt

     Varför? Vad förlorar man på att testa? Asså de värsta som kan hända är att de ej hjälper haha
     Om jag hade fått problem eller sjukdom skulle jag testa allt konventionellt och okonventionellt,
     Som när jag fick en autoimmune sjukdom och läkaren sa ”de finns inget du kan göra”
     Och jag läste på allt jag kunde hitta. Västerländsk medicin sa att de va ba ta medicin resten av listen.
     Kinesisk medicin gav andra tips och,
     Det hjälpte otroligt! Läkte inte. Men mindre skov, mindre besvär. Om jag hade lyssnat på såna åsikter så hade jag aldrig upplevt det.

      Människor glömmer att modern medicin utvecklats ur 10000 år av nedärvda kurer, salvor, tincturer, lösningar och blandningar. Jag vågar påstå att det finns en ört/växt som kan hjälpa mot nästan varenda åkomma men att moden medicin ger snabbare, billigare och mer koncentrerad effekt. Men inte mot allt.
      Har blivit av med candida med bikarbonat, svamp med ättika, tandvärk med nejlika, håravfall med rosmarin osv.
      Jag vet en person som, just nu, har fått mycket mindre tumörer tack vare en blandning av örter. Men man vågar knappt säga något.
      Bara för att kinesisk medicin funkar så är inte vanliga tabletter och piller dåliga. Ibland funkar den ena lite bättre och då är det bra att veta att man har alternativ. Tar själv medicin mot olika saker men kör även naturliga kurer.
      De som detoxat vaccinet lever ett helt annat liv. Försöker övertala mamma som tog 4 doser och är sjuk hela tiden. Verkligen sjuk minst varannan vecka. Aldrig innan covid.

       Wow 🥲 Fråga: Hur vet man att tumören blivit mindre av örterna och inte av annan orsak?

        Människan har vägrat all typ av vård. Går bara på kontroller.
        Jag hade inte vågat göra som han gör men han baserade sin medicin på andra människors erfarenhet. Det verkar funka. Fantastiskt kul för honom!

         Verkligen bra såklart! Tror dock örterna varken gjorde från eller till.

       Vad innebär detoxa i det här sammanhanget?

    Nej.

    Protokoll online lol. 😂😂

     Varför så oempatisk? Vissa lider verkligen av bieffekterna av covid.

      Vem är oempatisk? Sluta vara så känsklig.

       Tala inte om för mig vad jag ska inte ska känna.

      Bieffekterna av vaccinet, menar du väl?

   Vad har hon för symtom?

   Nej men jag har ME. Vilket de säger är väldigt likt post covid. Lider med er💔

    Usch, stackare! Vilken form/allvarlighetsgrad har du?

    Ja har verkligen varit dränerande.
    För drygt ett år sedan så var det som värst och vi hade typ panik. Men nu är det lite bättre och det har blivit vår nya vardag.
    Men känner sorg då det känns som att det aldrig kommer bli som innan.

     Jag har också ME, medelsvår. Jag kan råda din dotter att börja med kosten(men det är absolut inte det enda att göra). Ät antiinflammatoriskt. Inget socker eller gluten, inga spannmål och inga fröoljor. Börja där. Man kan ta olika kosttillskott också, men då måste ni läsa på först. Ett tips är dock DIM.

      Ett av hennes symptom är sväljsvårigheter så vi kämpar med att hon ska få i sig mat överhuvudtaget.

       Desto viktigare att det då är bra och näringsrik mat.

    Stor kram till dig Joanna ❤️
    Har också ME

   Jag blev sjuk på våren 2020, gick tillbaks till jobbet efter någon vecka, men kände mig inte som bra. Trötthet, lägesyrsel som ledde till dålig balans. Tappade massa hår och luktsinnet försvan (ännu inte tillbaks).
   Jobbade på ett år sedan gick det inte längre.

    Ja hon går i skolan men med mycket frånvaro tyvärr.
    Några av hennes symptom är bl a extrem trötthet, sväljsvårigheter, astma, svimningar, ljuskänslighet, depression.

   Jag har också postcovid (ung kvinna). Men forskningen pågår för fullt just nu, så mitt hopp om botemedel snart har blivit stort! Pågår en studie här tex. https://nyheter.ki.se/deltagare-sokes-till-en-studie-om-langtidscovid-1

   Hon kanske kan va med i den?

    Hon är under 18 år och får inte vara med. Men klart intressant och bra om de kommer fram till något.

    Vilka symptom har du?

     Okej vad synd! Jag är själv med i studien nämligen men inte klar ännu

     Mina symtom har förvärrats med åren eftersom jag de första åren försökt gå o skolan och träna trots mitt dåliga mående.. Men i dagsläget sjukskriven men andningsproblem, extrem trötthet, sömnstörningar, sämre kognition mm. Vilka symtom har din dotter?

     Du kan ju visa denna artikel för henne, gav mig hopp iallafall. Skrevs tidigare i år och det är den studien jag är med i

     https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1075697

   Ja, blev sjuk i första omgången, mars 2020. Blev väldigt sjuk med andningssvårigheter, yrsel, mikroproppar plus alla konstiga symptom jag inte orkar räkna upp….Låg i sängen i princip 3 år. Vändningen kom i somras när jag övergick till antiinflammatorisk kost. (Googla) Sakta med små myrsteg framåt känner jag mig bättre…. Bakslag kommer ibland när jag gjort för mycket en dag, men de blir kortare och mildare än för varje gång. Tror det finns hopp! Men det tar tid! Kram❣️

   Lesden att höra att din dotter drabbats. Jag skulle gå med i svenska covidföreningen om jag var du: https://covidforeningen.se/

   Det pågår mycket forskning internationellt om postcovid. Viktigt är att skydda din flicka (alla egentligen) mot att smittas igen. Det finns en läkare som heter Lisa Noren som själv drabbats av postcovid och nu kommit ut med en mycket bra bok: Postcovidlotteriet
   Länk: https://www.bokus.com/bok/9789189690509/postcovidlotteriet-om-pandemins-osynliga-svans/

   Jag skulle följa Lisa Noren på twitter om jag var du, där publiceras den senaste forskningen kring covid och postcovid: https://twitter.com/noren_elisabeth

  Bästa sport för att bygga muskler? Främst ben, rumpa och mage. Klättring? Gärna något för oss 30+ (inte basket haha!)

   Cross-fit är bra.

    Mannen sa just crossfit och MMA men de känns som gym-sporter. Vill så gärna ”sporta” i ett lag och utvecklas. Vill kunna något, tex fotboll, dans eller tennis. Fick tyvärr aldrig vara med i ett lag som barn.

     Crossfit är bra om man vill utvecklas snabbt, känna sammanhållning och man kan tävla på väldigt låga nivåer om det är tävling du är ute efter.
     Jag har alltid känt mig hemma när jag tränat crossfit för alla har varit så välkomnande och peppande oavsett vilken nivå någon legat på.

     Men det är dyrt och slitsamt och det är viktigt att man nöter teknik och tar hand om sin kropp.

     Sporta i lag faller det kanske på men vi var många som tränad i hop separat, vi var 20-25 styckna som körde tex backträning, morgonträning, simning osv ihop. En del började tävla.

      Är det lite som hinderbanor? Det är kul tycker jag. Men jag undviker MMA för att jag är så otränad, skäms ihjäl!

       Njae. En del övningar kan nog räknas som hinder. Klättra i rep eller hoppa upp och ner på lådor. Annars är det mer olika övningar som utmanar tex din styrka eller explosivitet.
       Allt går att skala, alltså förenkla för att göra det lättare tills att man blir bättre på övningen.
       Crossfit passar alla. Hitta en box och testa iallafall en gång. Tycker du om det så har du iallafall provat.

     Att börja i en lagsport för att bygga muskler vid 30+ låter inte helt lätt.
     Fotboll, innebandy osv kommer i såfall vara på korpennivå och korpenspelare är inte kända för att träna hårt.

     Vill du bygga muskler är det gym som gäller, vill du ha gemenskap och lite bättre kondis så är det korpen.

   Knäböj är bästa sport för ben, rumpa och mage 😆

    Ridning!

     Det gjorde jag förr, så mysigt! Har dock inte råd att rida flera gånger i veckan. Vill gärna träna 2-3 gånger i veckan.

    Bästa ”sport”? Och för mage dessutom?

   Roddmaskin talar ju många om. Att den är så effektiv.

    Men den är så tråkig 🙄
    Jag brukar köra en mil på rodden på mina vilodagar. Vill verkligen sluta redan efter fem minuter.

     Sätt på 4 låtar. Så har snart 20 minuter gått.

      12 minuter menar du.

   Jag kör gym och boxning. Man blir stark, får flås och tränar överlag mångsidigt. ☺️

   Styrkelyft eller tyngdlyftning! Sök en klubb som har ledarledda träningar så är det bara att köra. Du behöver inte vara tränad för att börja.

   Konståkning, hockey eller inlines för att bygga ben och rumpa.

   Sport? Det är tung styrketräning du behöver.

   Dansa dancehall! Bygger bra lårmuskler och på Female/Queen-inrikting blir det väldigt mycket rumla också. Vissa dansgrupper har bra styrkeuppvärmning också.

   Vill du bygga muskler ska du styrketräna på gym, ordentligt. kom ihåg att det ska vara jobbigt, du ska knappt klara av de sista repetitionerna av det du kör. Muskler bygger man av att belasta musklerna med mer vikt under tid, så du måste hela tiden belasta mer. Rekommenderar ej crossfit då jag anser att det är för stora skaderisker.

   Jag tränade bootcamp på den tiden det var inne och det fanns ett dussin klubbar i Sthlm.
   Shit vilket team i blev! Det var seriöst mina bästa vänner. Vi träffades ju 3 morgnar i veckan.

   ”Tävlade” gjorde vi inte, ibland lite på skoj med andra team från samma klubb.
   Men ibland var vi några små gäng som sprang lopp, terränglopp/nattlopp osv var ju inget svårt alls för oss!

  Vad är era bästa tips för att få en relativt ointresserad 7-månaders bebis att börja äta mat?

  Allt som kommer på sked tar han bara bort med handen 🫠 vi kör BLW men om han äter en broccoli blir han ju mätt och har typ 0 kkcal?

  Help

   7 månader är fortfarande väldigt liten och mat är mest på kul. Så stressa verkligen inte över det än.
   Körde också blw med de yngsta barnen. Erbjöd, men la ingen press på det innan typ ett års ålder. Ibland åts det lite, typ grötfingrar eller lite avokado. Och ibland lekte det bara med maten.

    När min är ett år har jag jobbat i nästan 3 månader 🥲 börjar stressa lite

     Jag började jobba när ena var 7 månader. Men pappan gav ju bröstmjölk som jag pumpat ur när jag var på jobb.

    Bröstmjölk/modersmjölksersättning är ju fortfarande huvudsakliga födan innan 1 år. Är typ järn som behövs mer av efter 6 månader har jag för mig, så typ lite blodpudding. Och broccoli innehåller ju också lite järn, så det är ju toppen!

   Sötpotatispure?
   Mina barn älskade Enagos havregryn + stooor klick mangupure + stoor klick blåbärspure. I gröten blandade jag in fet grekisk yoghurt, blev krämigt och mättande.

   Annars brukar sötpotatis, morot och frukt funka. Du kanske kan köpa en sådär napp som man fyller med banan/jordgubbar m.m? Den kan bebisen tugga på och förhoppningsvis få upp intresset för mat.

   Jag är rätt grön på det här med bebisar (föder min första om en vecka) så don’t judge, men om man till exempel försöker få en ointresserad 7-månaders att äta, kan man inte ha smör till broccolin så den både får mer kalorier och blir godare? Universellt smakhöjarknep som alltid funkar, i alla sammanhang? Eller gör man inte så i den åldern?

    Kan funka på vissa men inte på alla. Man får prova sig fram men smör brukar gå hem hos de flesta bebisar. Även yoghurt brukar vara poppis.

     Min är såklart mjölkproteinallergiker men har olja på 🥲

   Va inte rädd för att krydda maten! Barn gillar när de smakar. Det är salt du ska undvika som krydda. Smör är en smakförstärkare och bra om hen behöver få i sig mer. Även andra fetter går att variera med. Men 7 månader är tidigt! Fortsätt låt hen smaka

  Kan någon ge mig råd?
  Häromdagen var jag hos tandläkaren, ortodontologen, och fick en sorts gom-platta ditsatt inför att jag ska få tandställning och därefter opereras.

  Den här plattan är det värsta jag varit med om. Kan inte prata normalt och kan inte bita ihop så jag kan alltså inte äta något förutom flytande. Har inte fått svar på hur länge jag ska ha den här men jag klarar max 1 vecka till. Är rädd det är tänkt jag ska ha den ett halvår men så länge går ju inte överleva.

  Är det någon som har gjort något liknande?

   Men va? Låter ju helt fruktansvärt. Du måste ju berätta för tandläkaren hur det är. Kan inte tänka mig att det ska vara så illa.

    Ja det är tortyr, väntar på svar från dom nu 🙁

   Jag hade en gomskena i ett par år pga tandställningen. Du lär dig prata jag lovar, det är viiiidrigt första tiden och man läspar rejält och sedan får tungan ett veck av plattan/skenan. Vecket försvinner dock efter du tar bort den, jag hade min skena i 4 år och talet blir normalt efter några dagar/veckor jag lovar <3

    Tack för svar. <3 men vadå kunde du inte tugga mat på flera år då, det går ju inte leva på flytande så länge?! För jag kan inte bita ihop med tänderna alls…

    Det är liksom en tjock plastplatta på själva gomskenan som sitter i gommen o som gör att det inte går att jita ihop.

  Dagens rant, ta det inte så seriöst och såklart att det finns bra killar

  Jag har laddat ner tinder ännu en gång, tappat räkningen i vilken gång i ordningen det är.
  Men typ 95 % av alla killar jag haft en något längre konservation med ska alltid fråga gillar du bdsm, får jag dominera dig?
  Vad är det för fel att ha en vanlig konservation bara tills man känner om kemin finns där? 😅

   Ändå skönt att de tidigt signalerat vad de är ute efter?

    Ja där har du en bra poäng faktiskt 😅

   Fråga dom. Skulle aldrig ha med Tinder att göra. Verkar vara många som bara vill ha sex där. Typ heta linjen. 🙈

   Aldrig hänt mig 🤣 men däremot hände ingenting där löngre så tog bort skiten. Igen.

   Jag har aldrig använt tinder men jag märkte redan på MSN:s storhetstid att killar i klassen var så ”modiga” online. I skolan var de blyga och tillbakadragna men när chatten var igång då kom deras sviniga sida fram.
   Förstod där att onternetdejting inte är en grej för mig då människor saknar filter online. Men samtidigt tänker jag att de som faktiskt inte beter sig som perversa kåtbockar online kan vara guldkorn? De väljer att vara respektfulla trots att det är enklare än någonsin att vara ett svin.
   Känner många som träffat VÄLDIGT bra män online. De har dock alla valt att sålla bort de alla snyggaste männen och ge vanliga killar en chans. Där fanns alla trevliga husband-material. (Och svin såklart, de finns överallt).

    Samma ute på dans. Efter några glas kan man skilja dom åt. Bra på ett sätt.

     Ute på dans? 😂

   95%? har också fått frågan, men kanske av 5% om ens det genom åren😂

    Och jag som inte har något emot frågan har fan aldrig fått den 🤣🤣

   Lina, är du här också?

   Har inte tinder men funkar det inte så att du först måste ”svajpa” och killen göra detsamma för att man ska kunna börja prata med varandra? Kanske dom tolkar det som kemi nog att ställa frågan.

    Men varför? Om jag ler mot en kollega och visar intresse, är det ok för honom att fråga om jag gillar att ”ta den där bak” när vi båda värmer matlådor i personalrummet?

     Hur kan du ens jämför någon du svajpat på tinder med en kollega på jobbet?

     BDSM är för övrigt inte samma sak som att ta den i den bruna porten till kvarsebo kyrka.

      🤣

      Jo jo jag veeet…men det är samma princip. Att fråga något väldigt personligt innan man ens gått på en dejt.
      BDSM och baken är båda lite mer, i brist på ett bättre ord, perversa sexuella beteenden. Bara för att man visat intresse i from av en blick eller en svajp så är det verkligen oförskämt att direkt ställa en sådan fråga. Tycker jag.

      Flashback Forever referens 👍

       Bästa podden forever 🤘

      Haha! Kvarsebo kyrka var lite av det roligaste jag läst på länge!! 😂😂😂😂

   Om en så stor andel killar frågar en sådan sak väldigt snabbt i en konversation kanske du har en utstrålning som drar till sig just den typen av killar? Även om du själv inte är medveten om den eller aktivt letar sådana relationer.

   Jag (som råkar vara man) har märkt att jag främst får uppvaktning av två väldigt olika grupper kvinnor på motsatta delar av den skalan. Om jag nu får generalisera lite 😊

  Vilket skitväder. Snälla november försvinn snart. Vill ha sol 🌞 i massor. Hur mår ni?

   Du måste lära dig att leva i nuet!

    Vilket skämt. Lever på det som hänt. Pga saknad av nära och kära. Dom som ser framåt är lyckliga. Ja jag längtar till januari.

     Folk som ser framåt är på väg att leva medan livet rinner dem ur händerna.

     Enligt undersökningar är det väl precis tvärtom? jag njuter varje dag, av väntan inför julen, av grannskapets uppsatta utebelysning. Skulle vara skittungt att gå och drömma om sommaren nu i 7 månader… Klart det skulle vara najs om solen syntes, kan bli irriterad på molnen som aldrig försvinner, men att se ett halvt år som någon slags transportsträcka man bara vill hoppa över? Där försvinner ju halva ens liv…

   Snälla november, december, januari, februari och mars – försvinn!
   Har inget emot mörker, regn och grått visserligen, jag bara ogillar KYLAN. Och snön som lär komma😭

    Jag saknar solen mest. Att vi nordbor står ut. Nästa generation blir nog att dom flyttar till varmare länder.

     Fast nu är jag glad igen. Snön har regnat bort. Det går fort i hockey. Yes.

   Det gråa tråkiga tack – hejdå! Men en fin vinterdag med sol och snö på marken. Det längtar jag till! Kommer antagligen få längta länge pga bor i Göteborg… så slask here we come

   Winter is coming.

   Här är sinnessjukt mycket snö och har varit rejält kallt. Kroppen kraschade snabbt av främst kylan, så humöret har inte heller varit det bästa 😅. På torsdag åker jag till Gran Canaria för lite respit men gruvar mig lite för nästan sju timmar i flygplanet.

  Har ett sånt moment här där jag hör två av killarna i rummet snacka om hur störiga sina tjejer är 😀

  Egentligen tänker jag att alla 4 är rimliga personer så det var något nytt!

   Nån som kan tolka?

    Kan någon tolka vad 20:13 undrar?

     Vad menar du? Kan någon tolka tack?!

   *hur störiga deras tjejer är.

    Och sen då? Att dom fyra år rimliga?

     *är

     Gissa vilka 4. Bellman, tysken & tjejerna?

     Att vara rimlig ~ att vara vettig.

     Värsta norksa iq-testet tydligen.

  Hittade subredditen FauxMoi (skvaller) och läst om hur Brad Pitt är ett rövhål, ”flygplansincidenten” lär ju inte varit en engångföreteelse. Barnen verkar inte vilja ha med honom och göra alls och ändå så lyckas Team Brad bara begrava allt och folk anklagar Angelina för att ha vänt barnen mot honom.

  Eller Cliff Richard. Fick veta att han ha blivit anklagad några gånger men att det inte lett nånstans. BBC livebevakade husrannsakan 2014 och schabblade bort allting genom att vara för på så Cliff har lyckats spinna att han blev oskyldigt anklagad och utmålat sig som offer. Hans image är ju så sterilt helylle så jag vet inte vad jag ska göra med allt detta.

  Vad fan dyrkar vi kändisar för och låter de komma undan med vad skit som helst?

   Ett tips!
   Strunta i kändisarna och lev ditt eget liv.

    Bra plan, fortsätta låta vita mediokra män komma undan med skit 👍

   Är inte Cliff SIR Cliff? Kan man oadlas om man blir anklagad/dömd (jag fattar inte alls vad han ska ha gjort för 10 år sedan…)

    Jo, han är adlad tror jag, vet inte hur det funkar. Har ju aldrig blivit nåt av anklagelserna men som jag förstod det har fyra olika män anklagat honom. Tror husrannsakan 2014 gällde nåt som ska ha skett 1985 med en då 15åring.
    Den kommenteraren nämnde också nåt om Elm tree house på 70-talet som var nån bordell där unga män sålde sex.

    Vet inte hur känt det här är i UK ens, det är det som är så läskigt, de bara begraver det.

  Vad tror ni om riksbanken imorgon?

   Höjning.

   För att jag är pessimist och gärna tar ut det negativa i förskott. Jag förbereder mig mentalt.

   Motsatsen skulle förstås göra mig gladare.

   De är ju våra fiender så de kommer att höja så mycket de bara kan för att maximera vinst. Jo, vissa går med vinst. Annars hade de satt högre amorteringskrav men det är inte oss de vill gynna.

    Det är konjunkturen son riksbanken försöker styra, inte oss.

   En höjning till +10%. Jag satsar 1 miljon likes på det (vilka jag lånade från likes-banken).

    Vad ligger räntan på? Vill ge en like men betalar redan många tusenlappar i ränta till banken, vill inte förlora en tumme på det.

   Jag jobbar inom bank/finans och tror att det kommer en höjning imorgon. Efter det kommer nog styrräntan att vara oförändrad ett långt tag.
   En sänkning imorgon är helt otänkbart.

    Ingen ev. sänkning förrän efter 2025 sägs det.

     Nä, det sägs det inte. I alla branchprognoser så förväntar man sig att räntorna börjar vända neråt under sista kvartalet 2024.

    Tror också på höjning imorgon, för att sedan ligga oförändrad ett längre tag innan det går nedåt igen.

   Höjning meeen kanske sista på ett tag 🙂

  Kan någon här tipsa om en bärsele till en liten bebis? Min unge är 4 veckor och vägrar sova utan att ligga på mig eller sambon. Får ju inget gjort om dagarna 😄 Är främst intresserad av sele då sjal verkar lite läskigt. Supertacksam för tips om märke/modell 🙏

   Läste på massor och köpte Tula. Var jättenöjd 🙂

   Jag har också Tula, den är toppen! Har modellen Tula free to grow. Du kan också gå med i gruppen Bärsjalar och bärselar på Facebook, där kan man få massa tips!

    Tips är att kolla begagnat, köpte min Tula för 300 spänn i fint skick.

   Vi har en Najell easy och är supernöjda med den! Mannen älskar den och sonen somnar gott i den ☺️ enda minuset är att den inte är så bra om man ska ha bebisen framåtvänd, men tror att Najell har löst det i sin nya modell✨

   Beror mycket på kroppsform och längd, vi hade babybjörn one air. Funkade bra till två långa föräldrar utan höfter.

    Vissa gamla babybjörnar är väldigt oergonomiska för babyn så köper man på loppis ska man kolla lite extra. Tyget skall gå ungefär från knä till knä, vi fick en gammal modell begagnat där tyget knappt täckte rumpan. Det här gör att benen hänger rakt ner, vilket om jag förstått rätt, inte är bra.

    Älskade själv bäräsjalen! Jo, krångligt i början, speciellt att stå ensam på en slaskig parkeringsplats där sjaländan alltid hamlade i någon lerpöl, men tyckte absolut det var värt det!

   Ergobabys selar!

   Hej! Måste svara trots att jag sällan skriver här. Ergobaby embrace, alla dagar i veckan! Så jäkla mjuk men också så himla lätt att använda – köp på FB marketplace så hittar du förmånligare 🙂 Denna är fantastisk! Sedan då barnet blir större kan du köpa en annan och sälja embracen vidare, men denna är GULD då man har spädis! Köp köp!

   Ergobaby Aerloom 💕

   Ergobaby omni 360! Så himla bra!

   Baby k’tan. Alla dagar i veckan.

   Ergobaby embrace för en sån liten är jättemjukt och bra. 😊

    Ja! Ergobaby embrace är otrolig. Min minsta mer eller mindre bodde i den sitt första år.

    Håller med om Embrace! Väldigt mjuk och skön och enkel att ta på och av. Hade den dock främst hemma pga tung bebis och fick ont i ryggen av den längre stunder (satt liksom ovanför höfterna). Kompletterade med en mer robust från BabyBjörn att ha på promenad och när ungen ville sitta utåt.

   Babybjörn är kanon! Men bärsjal är också toppen och inte alls så krånglig som det ser ut. Jag har en från coracor.

  Era bästa tips för att överleva fram tills april?
  Alltid deppig denna årstiden men känns olidligt i år för att hösten kom så fort..
  Obs jag har ej toppenbra ekonomiska förutsättningar så främst tips för att höja vardagarna liksom.

   Tänk på alla gånger du överlevt förut.

    Åh vilket bra tips, tack!

   Unna dig god frukost. Börja läsa en bok, ge dig tid att nörda in dig i något intresse. Anordna mysiga filmkvällar eller middag för att umgås med folk du tycker om. Ta dig ut på stan för en kaffe och läs eller ta med datorn. Försök ta dig ut i naturen. Tänd ljus. Ha alltid något snacks hemma om du kan. Ta ett långt bad/dusch och ta på dig en nytvättad mjuk pyjamas. Försök planera in saker du kan längta till och se fram emot. Jag tycker det är viktigt att försöka unna sig extra nu i denna ”deppigare” samt se det lite som att man vilar upp sig inför våren. Går i dvala och bara myser ned sig typ och försöker även uppskatta småsaker i vardagen. Är stressad och pank student själv men försöker ändå få in så mycket mys och livsnjuteri som möjligt för att hålla humöret uppe.

   Rutiner, fysisk aktivitet, äta regelbundet och hälsosamt, sova bra men inte för mycket, se till att få in sociala aktiviteter och att ägna sig åt någon kreativ aktivitet. Tyvärr lättare sagt än gjort, för mig iaf 😀

   Ta D-vitamin

   Läs underbaraclaras inlägg om det här, hon har gjort ett par riktigt bra (+kommentarsfält). Jonna jinton tar också upp sin syn på vintern och hur hon ”överlever den” uppe i norr.

  BD forever! ❤

   Broder Daniel? Håller med i så fall! 🖤

    Yes!

   Bruce Dickinson!

    Älskar Iron Maiden!

    Tears of the dragon ❤️

  Älskade psykopat.

  Lyssnat på några avsnitt, kanske 10 stycken.
  Lyssnade igår på avsnittet som släpptes den 13/11. Så himla konstigt avsnitt? Någon annan som reagerade på det?

   Jag lyssnade också på det och kunde inte lyssna klart. Han kom dit för att prata om sin anställda men lyckades ändå prata om i princip allt annat än den anställda? Allt var hennes fel men han kom ändå inte fram till vad hon gjort? Mer än att hitta på bullshit vid några tillfällen? Kändes mer som att det var han själv som hade problem, kanske framför allt eftersom han hela tiden var tvungen att säga att ”det inte var så farligt” varje gång han nämnde att han tagit droger…

    Undrar också om jag är den enda som reflekterat över att det är väldigt många manliga gäster som inte har så seriösa avsnitt? Antingen att de aldrig kommer till saken eller att deras ”abuse“ de varit med om mest orsakad sårad stolthet?

     Eller hur! Håller helt med!
     ”Jag skrek på min pappa” okej?
     Sen frågar ju hon som intervjuar ”hade ni en kärleksrelation?” Var på han svarar ”nej hon såg inte ens ut som på sina bilder” okej (!?)
     ”Hon gjorde värsta grejen” sen säger han inte vad. ”Jag sparkade min anställda som varit med från starten, hon fick mig att hata henne”. Han fick ju sig själv att framstå som dum i huvudet, haha.
     Hela avsnittet var så himla märkligt!

      Fattar inte varför hon ens sände avsnittet?

       Exakt! Håller helt med!

       Fattar inte heller!

      Exakt! Tyckte också det var lite sus hur han svarade på frågan om de haft en relation. Och som du skriver, väldigt mycket ”hon var sjuuuuuuk!” Men ingen beskrivning av vad det var som var sjukt. Undrar verkligen hur han kom vidare i uttagningsprocessen till podden..

    Är flera luddiga avsnitt och orkar Inte längre lyssna på dem.

  Vad tycker vi om att Felicia Bergström fick sin magoperation gratis och har misskött/missköter sig så som hon gör?

   Jag tycker inget om det.

   Skit

   På vilket sätt missköter hon sig?

   Jag tänker att väldigt många får vård som sen inte sköter sig, ingen som hackar på en gubbe med hjärtinfarkt som opereras och sen fortsätter äta rött kött. Eller någon med någon annan typ av sjukdom som samhället betalar mediciner för hela livet för den som kanske försvunnit vid bättre vanor. Går liksom inte o hålla på så, alla har rätt till vård.

    Håller helt med dig i sak. Det är väl dock inte sant att folk inte hackar på andra grupper. Typ rökare eller alkoholister som behöver vård pga följdsjukdomar.
    Men nej det är säkert så att en löpare som slitit ut sina knän och behöver en operation inte får skit för det.

    Men det är akuta tillstånd. En operation för att minska i vikt är inte akut. Dels tar det tid innan den genomförs och många som genomgår den är inte i akut behov av att gå ner i vikt.

    Jag tycker att man ska ställa fler krav på de som vill genomgå en sådan operation. Reda ut varför dom gått upp så mycket och kanske hjälpa dom, rent psykiskt, att förändra sina ätvanor.
    Många fortsätter ju som innan eftersom maten är en tröst eller annat substitut. Då är ju en operation bortkastad.
    Eller ställa krav på att dom ska följa en diet som de får av en dietist under en rätt lång tid. Klarar dom inte det (inte viktuppgång inte orsakats av sjukdom) så får dom ingen operation.

    Nu får man ju inte hjärtinfark av rött kött, tvärtom faktiskt.

    Tycker det är tråkigt och slös på resurser men samtidig finns det inget att göra, alla har rätt till vård och hon är långt ifrån ensam. Finns cancerpatienter som fortsätter röka, pundare fortsätter punds trots behandling osv.

   Hon gjorde säkert sitt bästa. Det är svårt att komma ur ätstörningar och matmissbruk.

  Åh fy vad jag hatar grupparbeten. Tack för mig.🫡

   Haha jag är lärare och det verkar vara studenters mardröm att behöva göra grupparbeten. Får aldrig så mycket negativt på kursutvärdering som när kursen innehåller grupparbeten. I och för sig förstår jag, gillar inte att jobba med kollegor heller men vad ska man göra?! 😅

    Ja tyvärr måste man ju…men tycker det är lättare att jobba ihop på en arbetsplats än att göra ett grupparbete😩

    Vad är motivationen bakom att ha grupparbeten ens? Det är så meningslöst, absolut ingen tycker de är givande eller kul. Samarbeta på sin arbetsplats kan man ändå så inget man behöver ”träna” på som vissa ger som anledning att ha dom. Utdaterat onödigt skit bara 🤔

     Jo, många behöver absolut träna på det. Annars skulle väl inte grupparbeten vara så hemskt om alla kunde det redan?! 😜

     Kurser kan ju ha projektarbete som examinationsform och i ett projekt jobbar man vanligtvis i grupp. Eller att det har som kursmål att kunna diskutera information, lösningar och problem i gruppdialoger osv. Allt beror ju på vad det är för kurs man läser och vad kursmålen är. Jag förstår faktiskt inte varför det är sådant motstånd mot grupparbeten. Studenter har till och med tagit detta till kåren där jag jobbar i hopp om att grupparbeten kan förbjudas. Helt orimligt kan jag tycka (det tyckte kåren också).

   Jag insåg rätt fort att grupparbete lätt kan göras av 1 person, dvs mig, om jag bara bossar runt alla och kräver perfektion.
   Jag är själv perfektionist och vägrar få dåliga betyg. Redan vid första mötet kommer jag förberedd på idéer, deadlines, vad alla borde göra etc. De omotiverade sållades bort tidigt och då kunde arbetet delas upp på de duktiga. Då går allt fort och blir bra.
   Du kanske tänker ”varför ska jag ta på mig mer arbete och bara ge bort ett bra betyg till en random klasskamrat?” Och i min värld är det mycket enklare att göra allt själv än att alla göra olika, skriver på olika sätt, inte bryr sig om deadline, inte svarar på meddelanden etc. Tar mer tid att jaga folk och rätta…gör allt själv (eller med de som verkligen bryr sig) och så blir de så tacksamma över betyget att de oftast r villiga att hjälpa mig i framtiden (skicka tentor, svar på saker osv).

   Jag med! Bävar inför mitt exjobb om 1 år då vi ska skriva i par. När jag gick min grundutbildning (magisternivå) på SU för 10 år sedan hette det ”självständigt arbete” och vi var tvungna att skriva själva. Älskade det! Nu läser jag en vidareutbildning och vill verkligen inte skriva ihop med någon 🙈

   Samma här. Är autistisk och har adhd och blir tokig på alla jag ska ha grupparbete med (jag tycker dom är långsamma och korkade, men jag fattar att det är diagnoserna som gör mig annorlunda). Har aldrig fungerat på arbetsplatser där man måste samarbeta lika mkt som i ett grupparbete.

   Alla fungerar ju inte likadant och det känns lite taskigt att tvinga in en del av oss i det. Vi är bra på mkt annat.

    Och en del gillar inte salstentamen och tycker att de presterar bättre på annat sätt, andra gillar inte diskussionsseminarier och tycker inte att de kommer till sin rätt där, andra gillar inte skriftliga inlämningar, andra inte muntliga, en del gillar inte individuella inlämningar och andra vill inte ha gruppuppgifter. Och utifrån allt det ska examinatorn kunna examinera på ett rättvist och kvalitetssäkert sätt utifrån en kursplan med kursmål som ska uppfyllas.

     Fast just grupparbeten finns det nog inte många som skulle klaga om de helt försvann

      Kanske inte. Men ibland får man göra saker man inte tycker är så himla kul också. Salstentamen är inte heller tjohej för de flesta. Eller muntlig presentation som också är jobbigt för många.

    Har de verkligen med diagnoserna att göra?

    Har haft grupparbete med en person med adhd (två olika) och hon var korkad och långsam..

     Min erfarenhet säger att det är de som har en NPF-diagnos som det oftare (inte alltid) är svårt att grupparbeta med. Vilket inte är så konstigt eftersom det är en del av diagnosen att ha svårigheter med impulskontroll, känsloreglering, ett flexibelt tänkande, att skifta fokus och att se helheter, mm.

     Lite intressant ändå hur det funkar på högre utbildningar där man säger sig tillgänglighetsanpassa, men ändå är alla dessa grupparbeten den huvudsakliga pedagogiska metoden. Vid salstentor till exempel får man längre skrivtid vid behov, men vid grupparbeten hänger det på att övriga i gruppen kan anpassa arbetet. Vilket i praktiken ofta innebär att den som har ngn svårighet får göra en mindre kravfylld uppgift, och därmed riskerar att missa viktiga delar av lärmaterialet.

      Oj, jag har aldrig tänkt på det. Jag hade inget emot grupparbeten för allt som avvek från schemat gillade jag mer. Men – jag har Aspergers, och jag brukade i princip göra allting själv så att jag visste att det blev rätt. Så jag håller med TS, Men sen om det ska redovisas måste man ju dela upp det lite.

    På universitetet jag arbetar på så behöver riktat pedagogiskt stöd ansökas om och beslutas om via universitetets samordnare. Det är alltså inget som en enskild examinator beslutar om, kommer ett intyg till examinatorn så anpassas studieformen eller examinationen enligt det beslut som tagits för den studenten.

  Jävlar vad verkligen alla flunsor gör reklam för Emma nu, man får hela 5%!!! Woho!

   Emma Vad?

    Emma madrass

     Emma som är nya Ideal of Sweden och har skrivit till varenda influencer över 1000 följare för att ge bort gratis madrasser.

      Men Nicci H. är så glad för sin madrass, som enligt henne är hela 6 centimeter bred!

       😂

   Emma madrass och under your skin verkar vara allas favoritprodukter just nu. Tänk vilket sammanträffande!

  Har precis fått veta att jag väntar tvillingar. Någon här som har det och kan berätta lite om graviditeten? Hur länge orkade/kunde ni jobba? I vilken vecka föddes dom? Hur mådde ni? Osv 🙂

   Tvillingflickor födda i vecka 27, mådde jättebra hela graviditet, gick knappt upp nånting så det syntes inte att jag var gravid så många som vart förvånade när man plötsligt hade fått och inte alla visste.
   Fick ligga 2 månader på neo, faktiskt oerhört mysig tid då man enbart kan ägna sig åt bebisarna, inte behöva sköta ett hem o sånt.
   De är idag 14 år, de var väldigt liten men vid ungefär 7 års ålder hade de kommit ikapp de jämngamla i längd och storlek.
   Så mysigt med tvillingar, mina sov hela nätterna från början.
   Lyssna INTE på de som säger åh då blir det dubbelt jobb och bekymmer för näää det blir inte så.
   De har varandra från start så alltid en kompis att ha nära.

    Oooookej kan det vara så att du har glömt och förskönat en aning efter 14 år… Gudars.

     Nä inte glömt eller förträngt ett dugg, alltid tänkt att om jag skulle ha barn igen så vill jag har tvillingar, ni som inte har tvillingar har så himla mycket fördomar att det ska vara så jobbigt mm.

   Vet precis hur det är, jag blev bedrövad när jag fick veta att jag väntade tvillingar för jag kunde bara se nackdelarna med det. Har två underbara söner på fyra månader nu 😊 Min mage blev stor fort och jag hade ont mycket, sammandragningar och ryggsmärtor. Fick sluta träna i femte eller sjätte månaden och sedan blev jag sjukskriven cirka 1,5 månad innan bf. Kunde inte ta några promenader eller göra mycket annat än att ligga i sängen och ha jävulskt ont i ryggen och glo på tv. Men det positiva med graviditetskrämpor är ju att de går över så fort bebisen är ute! Mina bebisar föddes med kejsarsnitt i vecka 37 och vi blev kvar på neonatalavdelningen i nio dagar. När de var två månader kändes min kropp helt och hållet som ”vanligt” igen.

   Och förresten! Jag kan verkligen rekommendera att din partner och du är föräldralediga tillsammans länge i början, vi kör sex månader ledigt ihop och det underlättar verkligen vardagen.

  Jag fattar inte riktigt det här med Black Friday och Black Week.. det är ju erbjudanden om allt varje dag nu.
  Ska man passa på att handla redan nu medan varorna finns kvar (tex såna parfym-boxar) eller kommer det mera rabatter på fredag? Eller hur funkar det egentligen?

   Bra om man behöver
   något som jag en ny vinterjacka. Då passar jag på. Sedan kommer ju rea efter nyår.

   Ja, det är störigt och förvirrande. Sen ibland har det ju kommit nån ny, bättre rabatt på cyber monday. Men tycker det verkar som allt fler har olika ”deals” olika dagar eller rabatt hela veckan istället för superpriser bara på fredagen Blir mest stressad av allting

   Jag beställde jeans åt mannen från Dressmann, tänker att om de blir mycket billigare och finns kvar kan jag ju beställa igen och lämna tillbaka i butik 😅. Men det känns osannolikt då det är samma priser som de hade förra året, så då känns det bättre att köpa medan det finns 🤔

  Vad har ni gjort när ni misstänker att er chef tänker avbryta er provanställningen? Känner att jag mår skit, tänker på detta helat tiden och ältar därför detta. Vad kan jag göra för att komma in i andra tankebanor?

  Jag vill ligga lågt ett tag nu och tänker därför inte fråga chefen om det och chefen har hört från många som fått denne att tveka på mig. Jag har ingen aning vad dessa okända personer har sagt eller varför chefen inte har tagit en diskussion med mig.

  Så, vad kan jag ta till mig för att inte älta skiten?

   Hade sökt nya jobb och när chefen kommer och inte tänker förlänga så ”lol ok, ville ändå inte vara kvar”. Och så går du vidare.

    lol, ja jag har insett att jag får söka nya jobb, men jag vet inte vad för typ av jobb jag är intresserad av ens

   Jag hade jobbat stenhårt för att göra mitt bästa och visa framfötterna. Om det händer så händer det. Skulle du få gå så kan bero på allt möjligt, inte bara din prestation utan att vi går in i sämre tider och då är det enklare att avsluta provanställningar. Men innan du vet något så kör hårt och visa hur grym du är!

    Får bara köra på helt enkelt, tack.

   Vad får dig att tro att han vill avbryta? Du behöver inte säga exakt om du vill vara anonym men har du något konkret?

    Hen, såklart! Inte utgå ifrån att chefen är en man, fy på mig!

    erhm, just att det chefen har hört om mig har fått hen att tveka på mig och om jag är lämplig person. Chefen tycker att jag är jätteduktig, men att hen inte riktigt vet om det är rätt tjänst för mig. Det har varit svajigt i några veckor. Jag har hamnat i situationer som har fått mig att må skit efteråt. Så nu ska jag ha ett möte med HR, troligtvis för att reda ut en lösning eller för att säga upp mig, haha. fan.

     Sen så har chefen sagt att hen kommer ge mig fler chanser men att min plats i gruppen inte påverkar verksamheten, vilket är helt bisarrt för att jag har kommit in i en grupp som är väldigt svåra att nå. så jag har inte känt att någon gillar mig, även om alla är trevliga och behjälpliga. har ändå känt något typ av motstånd från deras sida.

   Om du vill vara kvar på arbetsplatsen så är det bäst att prata med chefen och fråga hur hen tänker kring din provanställning/anställning. Risken nu är att du mår dåligt över något som kanske inte ens är sant. Om chefen fattar sitt beslut på vad enbart andra har att säga, utan att prata med dig, så är det troligtvis ingen chef du vill ha iallafall.

    Absolut, håller med dig. Nu är det bara så att jag verkligen vill ligga lågt. Jag orkar inte ta den diskussionen eller det eventuella svaret som jag fruktar att höra. Jag får köra på helt enkelt och söka jobb lite sisådär sånt som jag finner intressant.

   Jag fick nyligen avsluta min provanställning. Det kom som en blixt från klar himmel, fick ingen hint om att jag gjort något fel. Är så ledsen.

    åh, gud vad tråkigt. Så så himla tråkigt. Trivdes du där ändå?

    Hände mig för typ 2 år sen, noll förvarning blev både chockad och ledsen. Kände mig rätt värdelös efter det även fast jag vet att jag fick dåliga förutsättningar för att lyckas och la ändå ner så mycket tid och energi. Såhär i efterhand är jag glad att det hände då det inte hade varit en bra miljö för mig i längden.
    Vet att det suger nu men det kommer kännas bättre snart!

   Om du ältar och oroar dig – ta upp det med chefen, på ett lugnt och sansat vis i ett trevligt samtal. Säg som det är, du är orolig och att det känns olustigt gällande andras eventuella åsikter. Förhoppningsvis kan du få nån slags status på vad chefen tycker om din prestation på arbetet och ev fortsättning.

   Enda sättet att inte älta skiten är att antingen sluta bry dig och söka andra jobb, eller samtala med din chef.

    Tack!! Jag tog ett snack med chefen och det hjälpte något enormt. Jag hade verkligen oroat mig i onödan. Och sen måste jag inse att det kommer finnas personer på ens arbetsplats, som på alla andra arbetsplatser, som är för konflikträdda..

  Nu ska paow tydligen göra sin panna kortare. Låter sjukt konstigt. Oavsett hade det väl varit enklare att bara skaffa en snygg gardinlugg. Jag tycker så synd om henne för hon känns så trasig och destruktiv.

   Men hon gör massa onödigt. Hennes panna är ok. Fattar inte hur hon tänker men hennes insta är ju stängt.

    Hon får den gratis som samarbete med den kliniken i Turkiet hon brukar åka till.. antar att det inte fanns så mycket kvar att operera så det får bli pannan

   Ja… undra hur fan det ska gå till.

    Tror att det handlar om att flytta ner själva hårfästet 🤔

   Och så tar hon screenshots på ”mobbning” som är ca 10 år gamla. Och det är inte ens elaka kommentarer.
   Innan var det tänderna hon led mest av. Nu är det pannan.

   Förövrigt låter det helt sjukt med sådan operation.

   Synd att det inte går att operera hennes hjärna🙁 Hon borde lägga pengarna på terapi ist. Alla operationerna kommer inte göra henne lyckligare då hon är trasig inuti.

  Arbetar i en lågstadieklass. Igår morse ringde en förälder och sjukanmälde sitt barn för att hen kräktes precis när de skulle gå iväg. Idag kom barnet till skolan igen, med motiveringen ”det var bara en kräkning, sen har hen mått bra”.
  Det blev sjävklart en retur hem. Men, hur kan man tycka att detta är okej?? Lämna ett barn i skolan dagen efter kräkning? I dessa smittotider?? Att jobba i skola ger mycket positivt på många plan, men får mig ibland att tappa hoppet om föräldrar (har själv barn och har aldrig och kommer aldrig komma på tanken att stanna hemma kortare än 48h när de kräks).

   Vad sa föräldern när du skickade hem barnet?

    Vet ej. Det var klassläraren som tog den diskussionen (jag är resurspedagog) och hintade om att det inte var så glada miner direkt…

   Men herregud ibland kan barn bli övermätta eller liknande, har hänt att mina barn ibland dricker för mycket vatten samtidigt som de nyligen fått i sig mat och det kan leda till spänd mage och ibland en kräkning. Sedan är allt frid och fröjd. Sker inte ofta men 1-2 gånger detta året.

    Och hur vet du detta? Att det beror på det just den gången? Mitt ena barn blev hemringd häromveckan pga kräkning på förskolan. Mådde exakt som vanligt sen efter den enda gången och noll tecken på magsjuka så jag var ganska direkt säker på att det inte var någon fara. Men 48 timmar var vi hemma. Vilket också är reglerna, jag hade ej fått lämna tidigare även om jag varit egoistisk och velat det.

    Av respekt till andra får man behandla det som magsjuka ändå. Magsjuka kan bara förekomma en kräkning också.

    Mitt barn kräks alltid bara en gång vid magsjuka, sen efter några dagar ligger någon annan i familjen med det, men desto sjukare. Tycker alltid man ska utgå från magsjuka, inte kul att smitta ner en hel klass. Mitt barn blev smittad på ett skoldisko en gång, på måndagen efter var det 60 elever borta med det plus många lärare.

   Jag förstår inte… barnet kräktes innan kl 8.00. Säg kl 7.55.
   Det går 24 h utan kräkning, besvär, smärta, orkeslöshet osv…Varför ska barnet stanna hemma?
   Tänker du på smitta? En kräkning är ju antagligen inte magsjuka. Motivera gärna så att jag förstår, kan ha missat poängen. 🙂

    48 timmar hemma efter senaste kräkning och/eller dålig mage är vad som gäller för barn. Trodde jag alla visste vid detta laget…

     Vid magsjuka ja? Man kan ju kräkas för annat..

     Fast inte för skolbarn som klarar toabesök själva. Där är det 24 h.

     Gäller alla obs, inte bara barn! 👌

      Nope. Vuxna och skolbarn gäller att man ska varit symtomfri i ett dygn, förskolebarn gäller två dygn.

      1177 säger ”Barn som går i skolan ska stanna hemma i minst ett dygn efter att de har blivit friska.”

      Så barnet kanske varit friskt i ett dygn om det bara kräktes en gång på morgonen och sen no more?

     Jag trodde 48 h gällde norovirus och små barn. Annars 24 h. En kräkning är ganska säkert inte noro.

   Blir fan tokig av sånt.. det värsta med att vara förälder är andra föräldrar! Har man missat 48timmarsregeln får man gå om föräldrakursen…

    1177 säger 24h för skolbarn och vuxna!

     Det är exakt noll skillnad på ett dagisbarn i juni och ett barn i förskoleklass i augusti.. barn är dåliga på hygien och tänker absolut inte på smittspridning. Stanna hemma lite extra bara så det inte går runt i oändlighet, magsjuka kan du ju dessutom åka på om och om igen.

      Lyssna på 1177, eller lyssna på Lilla på Bloggbevakning?

   Har jag gjort massvis med gånger mitt barn kan kräkas av massa andra anledningar är sjukdom. Trötthet, åt för fort, slog sig etc. Händer ofta tidigt på morgonen och för att inte chansa får han då stanna hemma men händer inget mer och han är pigg går han såklart tillbaka till skolan Dan därpå. Sen är jag ju inte så korkad att jag nämner det för skolan såklart.

    Idiot.

    Då antar jag att du bara ler och tycker allt är toppen om ditt barn smittas av någon som kommer tillbaka för tidigt.

    Och vad gör du om skolan ringer hem ditt barn på förmiddagen för att han har kräkts? Antar att det är såna som du som personal i förskola och skola får sitta och ta emot sura Mail och samtal från.

     Inget av mina barn 10 och 13 har nånsin varit magsjuka så jag är inte så orolig tror inte de har den genen, alla har inte den.

      Haha förlåt men det låter ju väldigt lustigt att inget av dina barn någonsin haft magsjuka men kräks då och då pga de är trötta (what) eller annan ranson anledning.

      Var är Tomita när man behöver henne.

       Varför skulle det vara konstigt?

       Är väl inte alls konstigt. Jag kräks också ibland av andra anledningar, mensvärk, åkskjuka, yrsel osv.

   Man blir matt på sånt.. tycker folk tar det så lättvindigt ex ”jag åt bara nåt dåligt”.. nej.

    Stannar du hemma från jobbet i 48 h om du pga yrsel kräks en gång och sen mår fint?

   I skolan mitt barns ska börja i är det bara 24 h pga skolplikt, då går det ju bara runt. Sen är det ju skillnad om man har ett åksjukt barn.

    Har barn lägre motståndskraft idag, är det mer känsligt i dagis/skolvärlden eller äter man fel? Mer stressade barn? Överkänsliga föräldrar? Jag har inget som helst minne av att det fanns några regler att vara hemma ett visst tidsspann och inte heller att det gick varv av magsjuka. Löss, mask och vattkoppor men det var det enda. Ett av min barn kräktes en enda gång under hela sin uppväxt, är det annorlunda idag med återkommande magsjuka? Vad beror det på isf. Dessutom var ju inte hemarbete möjligt tekniskt på den tiden så vi vuxna var ju också ute i samhället varje dag och fick alla möjliga baciller på och i oss. Småbarnsföräldrarna idag vabbar jämt känns det som.

     Men folk är helt hysteriska när det kommer till magsjuka. Hade en på mitt jobb som blev jättesur om inte HELA familjen stannade hemma om ett barn var magsjukt. Vilket alltså innebar att en förälder skulle vara hemma utan ersättning, eftersom endast en får vabba.

  Läste artikeln om Maja N L där hon har sagt i fördomspodden att de inte har äktenskapsförord då hon inte tänker göra allt slit nu och sen låta han dumpa henne för en yngre. Tycker hon resonerar helt rätt där. Man glömmer allt jobb som den som står bakom få göra även om hon såklart lever ett lyxliv nu pga det.

   Var är den artikeln? Orkar du länka, snälla…

  Vem är egentligen Alice som Lojsan jobbar med? Är det hennes assistent även på hemmafronten? Känns som hennes allt-i-allo men ändå kompis?

  Föder barn snart, vet ej kön men dessa namn är i toppen: Hjalmar, Malte, Alice och Kerstin. Jag är absolut inte en smeknamnsperson men min kille är det. Vad tycker ni det blir för naturliga smeknamn på de namnen?

   Hjalle och Malle.

    Alice och Kerstin är desto svårare..

     Kan inte Kerstin bli Stina?

    Hjalle och Heavy

    Lisa och Ninni

   Vi har en Hjalmar och han kallas Jalle av en del kompisar.

   Min mamma heter Kerstin och har kallats för kärran och keke

    Tycker Kärran är ett roligt smeknamn, på riktigt! Tycker det är synd att jag inte känner någon som heter så, så att jag kan börja kalla personen det (hoppas på samtycke i min fantasi).

   Ja hjalle och malle blir det garanterat, Alice kan ju bli en Ally eller Lissan kanske och Kerstin blir säkert Kärran för många eller kanske en Kicki.
   Jag är tyvärr en sån som har smeknamn på allt och alla, usch vi är ett hemskt släkte. Men det går inte att låta BLI.

   Hjalle, Malle, Alle o Kärran

  Fy farao vad sjuk jag är🥴🥴🥴 , mår skit Ioch nästan tappat rösten. Någon mer som är sjuk?

   Nej, har kvar hostan sen corona bara. Men mådde så för några veckor sen, och jag brukar aldrig tappa rösten ens vid vanliga förkylningar så det var så konstigt. Krya på dig i alla fall, ät glass och drick varmt. Varmt vatten med honung och isbjörnshalstablett i det varma vattnet brukar göra gott tycker jag.😊

    Tack! 😊 dricker massa te o försöker äta så jag inte tappar det helt men inga roliga dagar nu.

   Har precis börjat bli bättre efter att ha varit skitdålig i 1,5vecka. Tappade också rösten. Hade ”gröt” i halsen och var säker på halsfluss men det blev aldrig värre. Feber. Riktigt hård och skrällig hosta, så jävlig att jag krampat och knappt fått luft. Ont i halsen och hela kroppen och har knappt kunnat vara uppe. Nu har jag fått bihåleinflammation istället.

   Fy fan.

   Hoppas du bättrar på dig snart. Sov mycket och drick mycket. ❤️

    Tack. Dricker mycket men svårt o sova, alltid när jag är sjuk. Vissa stunder vill man bara gråta 🥴😁😬

   Lunginflammation här 😷

   Ja, var förkyld för några veckor sen och nu verkar det ha kommit tillbaka, har typ hostat sönder rösten, så blir ta det lugnt så mycket som möjligt.

   5:e dagen här! Förkylningen from hell: ont i halsen, nästan ingen röst, rinner från både ögon och näsa och det värsta av allt: munnen full av blåsor. Så. Jävla. Ont. Japp jag tycker synd om mig själv, och skönt att få berätta för någon annan än katten hur illa det är, så tack för frågan 🤧😄

    Du har katten ialf 🥴😬😁 krya på dig

     Tack det har jag ju, så lite ljus i förkylningshelvetet iaf. Hoppas att du snart mår bättre!

   🙋Har dessutom oxå tappat rösten helt. Misstänker Covid eller influensa för det hela började med sjuk led & muskelsmärta och kände mig riktigt vissen i helgen. Sen försvann rösten, nu även lite hosta & tjock i halsen, men är inte snuvig alls. Dock ingen feber (gissar, ej kollat) Inte varit sjuk på massor med år, ej heller haft Covid tidigare, men känns inte som vanlig förkylning detta. Och med dig, är det influensa eller annat tror du?

  Någon mer som ogillar att få beröm på jobbet för att ni känner att det blir någon sorts förväntan på ytterligare prestation?

   Nej men jag har insett att ju duktigare man är och ju mer man presterar desto mer jobb får man. Så jag försöker vara lite mer avslappnad och inte försöka göra allt så jäkla bra hela tiden. För min egen skull.

    Ja, och inte jobba massa extra för att hinna med allt utan faktiskt istället säga att det hinner jag inte. Dock sämst på det själv men någon gång ska man väl lyckas börja med det.

  Men lilla söta Pluppis, är han på lokal hela tiden?

  Jag skulle vilja få digital hjälp att inreda ett rum. Har någon prövat en sådan tjänst och kan ge tips?
  Det är framförallt hur möblering ska ske samt tips vilka möbler. Uppritat 2d eller 3d.

  Hittade en inredare jag gillade men hon ville ha 7 000 kr för uppdraget och det är inte vad jag hade tänkt mig…

   Tror svenssons i Lammhult har någon slags digital tjänst på deras hemsida. Annars skulla jag kanske kunna hjälpa dig. Är snart färdigutbildad arkitekt och har en del erfarenhet av inredning… skulle passa bra för min studentkassa just nu!

  Jag är tillsammans med min pojkvän sen några år tillbaka, jag älskar honom väldigt mycket men är inte helt nöjt med vårt sexliv. Är intresserad av att vara i en så kallad hotwife-relation där jag får ligga med andra och jag tycker mig fått några hintar om att han skulle tända på det också. Vågar dock inte fråga honom rakt ut, även dels för att jag inte vet om en sådan relation faktiskt kommer fungera, vill inte lämna honom då jag verkligen älskar honom, hellre att jag är kvar med honom och är lite missnöjd med sexet än att lämna honom. Är det någon som har erfarenhet av detta eller någon annan som har några tips och råd?

   Jag lever i ett sånt förhållande just nu och tycker det går asbra, jag som tjej får känna mig eftertraktad samtidigt som min kille blir kåt av att höra vad jag gjort med andra och hjälper dessutom till och planera ibland. Även sexet mellan oss har blivit bättre, ganska rejält. Dock var det han som tog upp frågan från början och jag nappade, men försökt lägga lite hintar och se om din kille nappar. Är absolut mer vanligt än man tro så absolut inte omöjligt att din kille fantiserar om samma sak som dig!

   Så länge du inte har nått problem med att han får ligga med andra kvinnor så kan det funka, det är mitt råd.

  Är det dumt att ansöka om amorteringsfrihet? Jag har varit långvarigt sjukskriven (en hel graviditet) och är nu mammaledig. Ekonomin har blivit lidande och jag och mannen känner oro just nu. Nästa år ska vi bygga ut huset (bekostas mestadels av våra föräldrar) då det kommer öka värdet avsevärt pga läge, utsikt och fler byggnationer i området. Men kan en begäran om amorteringsfrihet ligga oss i fatet inför utbyggnaden? Våra föräldrar kommer bekosta ca 70%, resten behöver vi låna… Vi har Swedbank om det spelar ngn roll.

   Nu är jag inte expert men skulle väl inte tro att man kan få amorteringsfritt och samtidigt söka nytt lån? Och kriteriet är väl att man ska fått det mycket sämre ekonomiskt, och det beror väl på vilken standard man började på iofs men kan man fortfarande bygga ut huset är man ju inte fattig.

    Oh nej, det har du rätt i, det var jag som var otydlig. I samband med nytt lån kommer vi börja amortera igen. Så det vi funderar på är att ansöka om amorteringsfrihet fram tills nästa sommar.

    Bankerna tolkar det olika, men Handelsbanken beviljar alla föräldralediga utan att titta på ekonomin i övrigt.

    Har varit tal om att det ska styras upp så bankerna gör mer lika.

   Kan inte säga så mycket om det där med att ansöka om nytt lån nästa år, men jag tänker själv paus från amortering när jag får barn nästa år. Vi amorterar 5500 kr/månad och med den svinhöga räntan som är nu så behöver vi lite luft när jag tappar så mycket av min inkomst. Har hört bland vänner att rätt många gör så, pausar amortering under föräldraledighet.

   Varför bygger ni ut nu? Varför inte vänta tills räntorna gått ner?

  I förrgår hade jag mensvärk som jag behövde ta full dygnsdos ipren för, igår hade jag ont i nacken på vänster sida och nu har smärtan förflyttat sig till höger sida:) tycker synd om mig själv

   Sluta käka massa socker och sötningsmedel så kommer det bli bättre nästa månad.

    Byt hjärnceller så mår du bättre imorgon

  Tips på bra deo utan alkohol och aluminium? Har precis börjat testa att gå ifrån de ingredienserna, och köpte en deo från Vishy. Jag upplever dock att jag liksom blir fuktig under armarna under dagen, och det har jag aldrig känt med ”vanlig” deo. Finns det nån aluminiumfri deo som faktiskt funkar lika bra som ”vanlig”?

   Nej.

   De billiga funkar tyvärr inte. Absolut bäst är deon från Rosenserien. Har aldrig haft problem med lukt, svett eller annan ofräschhet när jag använt den. Jag upplever den även som mild för huden.

   Alltså det är ju aluminiumet som gör att det inte blir blött/fuktigt. Deos utan tar bara bort lukt men kan aldrig hindra svetten.

   Jag använder en nu från ben & anna som jag tycker fungerar okej. Såklart inte lika bra som aluminium, mer tillräckligt bra (förutom om jag stressar som en idiot, då hjälper inget). Första förpackningen gick ytan sönder men innehållet var bra. Andra förpackningen höll, men innehållet har ojämn konsistens. Men har en rosa sensitive, som då alltså fungerat bra, förutom ovan nämnda problem, tänkte den ännu en tredje chans.

   Kristalldeo som finns på hälsokostaffärer! Köng!

  Har precis gått upp för mig att min 13-åring inte vet att solen går upp i öster och ner i väster. Hon har ett så torftigt ordförråd, inga ord förutom det allra mest grundläggande vet hin vad de betyder. Hon kan inte räkna upp tre afrikanska eller asiatiska länder. Ändå har hon helt okej betyg i skolan (mest C, några D, inga E eller F) och lärarna är nöjda med hennes skolgång.
  Fattar inte hur hon kan så lite om sin omvärld och känner mig så misslyckad. Vet inte hur jag ska vända det här. Hon har läsuppgift varje dag men det verkar inte hjälpa.
  Varsågoda låt hatet flöda.

   Är det inte bara lite typiskt för den åldern då? När jag var 13 så var jag utåt väldigt ointresserad av min omvärld och sådan typ av fakta. Egentligen kunde jag nog en hel del och hängde med någorlunda, men det passade inte min identitet. När jag började gymnasiet insåg jag att kunskap inte var töntigt och med åren blev jag bla en riktig geografinörd, intresserad av världsläget, politik, samhällsfrågor mm. Hon är bara 13 år, det kommer säkert.
   P.S. vet knappt fortfarande vart solen går upp och ner (33 år och självutnämnd geografinörd 🙈)

    Jag vet faktiskt inte vad som är normalt för hennes årskull nuförtiden. Det är nog orättvist att jämföra med äldre generationer. Jag är bara rädd för att hon hamnar efter i livet och plötsligt får det mycket tuffare på tex gymnasiet.
    Tänkte höra av mig till hennes svensklärare och fråga lite mer vad hon anser och om det finns några titlar eller typ UR-program som är bra för att bredda lite.

     Kolla på lilla aktuellt tillsammans och diskutera. Högläs böcker för henne för att öka hennes ordförråd.

      Högläsning kanske inte 13-åringar är så intresserade av?

   Men är det det som är booksmart? Kände många såna när jag gick i skolan, de är ju inte dåliga personer för det. Du menar att hon saknar allmänbildning? Kanske är hon på en nivå där det fortfarande funkar utan det. Om hon är okej socialt kompetent är det väl ingen katastrof?

    Nej de är absolut inga dåliga personer! Hon är otroligt godhjärtad och en av de bästa människorna jag känner. Men jag vill inte att hon får svårigheter senare i livet eller hamnar utanför.

   Jag kunde inte någon geografi alls fram tills för ungefär ett år sedan, är snart 40. Laddade ner en geografiapp som heter Seterra och har nu blivit ganska duktig på geografi. Ett tips!

    Den är jättebra och rolig!

    Seterra gillar min 13 åring den håller de på med i skolan också.

    +1 på den! Man får köpa den, men sen kan man öva på allt. JAG är bättre på Europas länder och amerikanska delstater (och landskap, när det var aktuellt för nåt barn, fast de kom jag ihåg sen jag var liten!)

   Från en lärare: se till att hon läser böcker i mängder. 13-åringar har inte särskilt stora ordförråd och definitivt inte så goda geografikunskaper. Namngeografi är inte heller det man lägger krut på i skolan.

   Det bästa sättet att bli allmänbildad är att kolla på nyheterna. Kolla tillsammans och diskutera det ni ser. Såg att någon rekommenderade lilla aktuellt, men det är för yngre barn.

    Det var jag som nämnde lilla aktuellt, kollar med min 13 åring. De tar upp allt där men på ett tryggare sätt vanliga tv orkar inte ens jag titta på får bara nyheter via radio. Så därav mitt tips.

   Fick härmed veta att jag kan lite om min omvärld. Visste inte förrän nu att solen går upp i öster och ner i väster.

    Lärde mig också precis nu i denna sekund att solen går upp i öster och ner i väster.

    😂 Samma här

   Nej, var inte så hård mot dig själv. Många är omogna (alltså som i ej så insatta i saker & ting utanför deras egna sfär) i den åldern. Rätt som det är så knäcker de koden för att ta in kunskap om omvärlden. Det kommer. Om du däremot är frågande kring läroplanen i skolan, samt hur det ser ut på många skolor runt om i landet generellt, så kan jag iofs förstå dig,

   Var inte hård mot dig själv – bara det att du faktiskt har insett dessa brister kommer leda till några steg framåt.

   Däremot fattar jag inte hur du kan tycka att det är ”okej betyg”.

   Jag högläser – med ojämna mellanrum dock – fortfarande för mina barn, det är bra för ordförrådet. (Och de är alla tonåringar nu)!

    Det är ju okej betyg, eller vsd menar du? Det är medelbetyg liksom. Så rent generellt okej. Men för ett barn som pluggat och slitit för att nå C så är det ett bra betyg. För ett begåvat barn som halvslöat sig igenom skola så är det absolut inte mer än ”okej”.

    C är ett okej betyg tycker jag. B är bra och A är mycket bra.
    Jag har varit tydlig med att A och alla rätt är det man ska sträva efter, sen är vi inte robotar så det är såklart inte realistiskt. Hon vill bli veterinär (den här veckan) och då har jag sagt att hon måste ha toppbetyg för att komma in och för att klara högre studier. Jag ser inget egenvärde i att ha höga betyg men vill man plugga vidare så är det det som gäller.
    Hon har haft en väldigt strulig skolgång med mycket stök i skolan, lärarbyten flera gånger per år, flera lärare som låtit barnen sitta med youtube på lektionstid för att slippa ta tag i stöket osv. Nu har hon bytt till en bättre skola och vi lägger krut på studieteknik och uthållighet i stället för att jaga A för sakens skull. Hennes betyg är på väg uppåt och det är den trenden vi fokuserar på.

   Jag måste nynna ”Som solen går upp långt bort i öst…”osv med Niclas Strömstedt för att komma ihåg.
   Och min geografi kunskap är obefintlig.

   Däremot kan jag många fina ord eftersom jag alltid varit en bokmal från låg ålder.
   Men det är alltså ingen garanti för att något annat fastnar 😅, är dessutom kass på att stava men orimligt bra på att se när det blir fel men kan alltså inte stava det rätt..

   Mvh tillräckligt gammal för att inte skämmas längre

   Haha, låter exakt som min dotter när hon var i den åldern. Hon kunde lägga så fruktansvärt korkade kommentarer (”favoriten” var när hon trodde att england var huvudstaden i USA, då var hon iofs yngre men det var skoj) så man började verkligen fundera över vad vi som föräldrar gjort fel.
   Det ändrades dock, och nu i efterhand tror jag bara det var stadiet ”huvudet under armen” som vissa barn hamnar i när de kommer in i tonåren. Dottern har aldrig gillat att läsa böcker, så hennes ordförråd är fortfarande kanske inte det allra bästa, men hon är skarp och medveten numera, och vi sitter ofta och pratar och diskuterar om samhället och omvärlden och hon har bra koll!
   Så du kan nog vara lugn, din dotter kommer ikapp. Kolla nyheterna med henne kanske? Spela frågespel, då lär man sig mycket. Lycka till!

    Åh så skönt att höra! Vi skrattar ofta åt (tillsammans med henne) att hon är så himla tankspridd och den biten är rätt lätt att se hänger ihop med åldern/tonåren. Jag kanske har fastnat i ”ånej dagens ungdom” tänket bara.
    Vi kollar på nyheter ibland men det är så mycket misär att man blir helt deppig. Nu har vi börjat kolla på mer underhållande men bildande saker tillsammans som Historien om Sverige och Antikrundan

  Någon som vet något om bachelor? Måste ju vara sjukt längesen det spelades in?!

   Japp, kommer vara väldigt länge sedan när dom väl sänds. Det är TV4 som väljer att spara på de program dom faktiskt har inspelade just nu pga budget har jag förstått det som. Kommer inte kännas så kul att kolla på en säsong som spelats in för ca 2 år sedan tyvärr.

   Ska inte sändas förrän till våren el om det tom är till hösten. Galet. Ska de smyga så länge dom som va med?

  Någon som har den virala koftan(/”jackan”?) från H&M med paljetter och rosetter på, som finns i svart och vitt? Hur är den i storlek i så fall?

   Hade men skickade tillbaka, jag är en mellanstorlek – nåt mellan M och L. Men varken M eller L satt bra (detta kan dock ha att göra med min kroppsform och inte koftan i sig).

  Ingen som reagerat på Stina Wolters story? Om hur hon påstår att det var Israel som utförde attacken 7 oktober genom att döda sina egna medborgare från helikoptrar, hur Israel ljugit om att massvis med israeliska bebisar halshuggits? Kvinnan har tappat förståendet ju men har inte sett någon reagera på toktanten. Har printscreen på hennes story.

   Har sett och det är helt vansinne det hon lägger upp. Ibland tror man hon ska tappa det helt, flera gånger har jag trott att nu är det dags för akutpsyk. Hon har ingen förmåga att analysera allt innan hon postar. Nu senast bla. att Israel plockar kroppsdelar från döda palestinier.

    Hon och lady Dahmer och de andra som visar sanningen på instagram har rätt. Sluta kolla på svt nyheter som sprider fake news om den nyheten. Israel är ett skit land och det är en diktatur + fascist land. Varför tror ni att så många protesterar på gatorna i hela världen typ.

     Hoppsan, Stina Wollter och LD är ju konspirationsteoretiker. De har tappat det fullständigt.

  Bästa hudvårdsrutinen/produkterna när huden är kaos, har ni några tips?

  Har precis börjat att arbeta efter föräldraledighet och vill nu unna min stackars hud det bästa. Torr/flagig på morgon i panna och runt näsan, flottig under dagen för att sedan bli torr framåt kvällen igen. Enstaka finnar runt haka, mun. Inga direkta synliga porer. Har idag absolut 0 rutiner och använder lite vad som finns hemma, vilket uppenbarligen inte fungerar.

  Tacksam för tips. Kostnad spelar ingen roll, nu ska här unnas.

   Något serum, jag gillar Lumenes serum som jag använder både morgon och kväll (har testat flera olika). Och om du vill unna dig en riktigt go nattkräm så kan jag rekommendera Calming Cocoon Cream från M Picaut! Den kostar 750 kronor så den är dyr, men det är helt sjukt vad bra den är! Den räcker hela året också. Jag har hud som lätt blir torr och kliar på hösten och vintern, med röda partier på kinder och haka. Calming Cocoon Cream lugnar ner huden direkt.

  Hudvårdsprodukter när huden är torr på morgon och kväll men fet under dagen. Några finnar men knappt några synliga porer. Obefintlig hudvårdsrutin idag.

  Har ni några bra tips på hudvårdsrutin/produkter så mottages de tacksamt! Kostnad spelar mindre roll så länge produkterna fungerar.

  Har ni sett Robbie Williams-dokumentären?
  (Annars frågar jag i nästa ÖS, inser att det är natt nu.)

  Kvällens mest underhållande inlägg: Isabella har tittat på en hel film om Napoleon och t o m skrivit ett inlägg om detta – och tror fortfarande att filmen utspelade sig i romarriket.

   Det tror hon ju inte alls. Det där kommer ifrån en undersökning som gjorts som visade att många män tänker på romarriket. Hon menar bara att hon inte tänker på historia.

   Det roligaste är ju att hon tror att hon sett en film som heter ”Napolion”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.