Håller folk fortfarande på med sånt här?

Helt genuina tips och inte alls uppstyrda och planerade inlägg – det håller man tydligen fortfarande på med på sociala medier, i alla fall om man heter Tiingelinn och GabJossPoss. Det enda syftet är att öka på varandras trafik, engagemang och följarantal, vilket fick mig att fundera över en sak…
När man gör reklam för personliga och kommersiella varumärken, som de båda gör här, borde det inte räknas som reklam då?
Det är ju med dessa personliga varumärken som de tjänar sina pengar…?

Är jag helt ute och cyklar eller har jag en poäng här?
Ni vet ju vilket av alternativen jag tycker att det är… 😉

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Självklart inte, det finns ingen uppmaning till köp eller hyra av vara eller tjänst.

  Är inte du tillräckligt påläst vad lagen säger i det här så att du slipper killgissa och tycka saker?
  Jag menar, det spelar ingen som helst roll av vad alla -tycker-, det är vad lagen säger som räknas.

  Så, vad säger lagen om att tipsa om andras konton, när det inte finns något kommersiellt syfte? När ingen fått någonting för det och inte fått några förmåner av det.
  Då vet jag vad du tycker, du gjorde det väldigt tydligt för bara några dagar sedan när du delade Majas inlägg om sin succéförsäljning.

   Förmånerna är ju exponering och ger förhoppningsvis fler följare som gör att de kan höja priser på samarbeten. Chansen till att följarna köper produkter de visar upp ökar ju.

    Shout-outs är ju annars rätt vanligt. Ska de alltså räknas som reklam ifall kontot ägs av en influencer? Jag vet inte ens om lagstiftarna tänkt fullt så långt, eller om det går att placera i redan existerande lag?

    Det är förmånerna hos den som tipsar det handlar om här. Den som tipsar får ju inte förmåner i form av exponering och fler följare?

     I detta fallet tipsar de ju om varandra så då kan ju båda få nya följare? I sin tur öka priser på samarbeten för att de kan bevisa ett större följarantal.

      Sen vet man ju inte om någon av de har betalat den andra för att promota.

   Jag tjejgissar på att det räknas som en shoutout. Den som inte håller med mig kan behålla sin toxiska feminitet för sig själv.

  Du brukar väl själv tipsa om inlägg och konton som du tycker har gjort något bra (inte ofta men det händer😜), så.. tycker du att du borde reklammarkera då?

   Yes. Till exempel brukar Margareta Gräs lovordas och framställs som väldigt pålitlig som influencer och det är hon nog men jag hittade till henne pågrund av denna blogg.

   Kanske, om den influencern bett henne göra ett sånt inlägg, mot att hen tipsar om Bloggbevakning i sina kanaler?

   Vet inte om C försöker vara ironisk eller rolig, men detta är ju allt annat än genuint och spontant. Det borde märkas som reklam om de har en deal att promota varandra.

    Vad är då vinsten hos den part som tipsar? Har de gjort en deal om att de får 2% av varderas vinst?
    Camilla hävdar att det måste vara ett kommersiellt syfte, att den som tipsar får en vinst av någon form för attest ska räknas som reklam.
    I alla fall när det gäller henne själv när det är hon som promotar influencers eller deras business.

     De skulle kunna öka priser på samarbeten då de kan bevisa fler följare.

    Så klart är det ironi.

  Tror vi att Zobel är i Turkiet för att korrigera tänderna som blev aningens för stora sist? Eller kan man ”ångra” operationen på något sätt?

   100% att han är men jag är förvånad att han valde att åka tillbaka till de där klåparna.. Stålar finns ju..

    Brukar kolla in lite forna Geordie Shore personer som varit där. ALLA ser ju helt galna ut i käften. Och får typ överbett.

   Hoppas att han ordnar de till några mindre så att han kan stänga munnen. Men ja, varför åka dit när han kan göra det hos en ordentlig tandläkare?

    Kan det vara så att inga normala tandläkare håller på med sådan tänder? Dvs de slipper inte ner människorna tänder till små spikar och limmar fast gigantiska vita sockerbitar. Därför behöver han kanske fixa dem i Turkiet?! Eller vad vet jag.

     Vet att man i Sverige kan få skalfasader utan att slippa ner. Och det är ju bättre.

      Ja, där limmar man väl fast på de vanliga tänder. Därför jag tänker att de inte åtgärdar små nedslipade tänder utan de som vill ändra tänderna får glatt åka tillbaka till Turkiet.

   Han verkar ha bytt tjej också? Tyckte han och den förra, Bianca, var så fina ihop! Man undrar varför folk gör slut.. vill vara en fluga på väggen där.

    Du tycker att dom var så fina ihop? Det där är en riktigt märklig kommentar tycker jag. Du har troligtvis sett dom på bild, och då tycker du att dom är fina ihop? Du har ju ingen aning.

   Har han skaffat ny tjej? Var väl inte länge sedan han var ihop med den där andra… Han gör rätt i att justera tänderna men synd att han skippade ner sina förra. Det var väl inget fel på dem?

  Jag tycker My Feldt är väldigt oklar. Hon lägger ju ut många ”tips” om produkter hon skapat. Pussel, kalenderar, ryggsäckar osv. Hennes företagskonton typ skolberget, tivolikiosken är ju företag och tydligare. Men hennes myfeldt är väl hennes privata, jag får väl den känslan utifrån beskrivningen längst upp. Men ska inte de ”tips” hon lägger ut där reklammarkeras?

   Jo.

  Spännande…. 😴

  Osmakligt att Anna Book beslagtar sorg innan någon i familjen det berör har nämnt något om det än. Är det så viktigt för henne att vara först och minsann visa hur nära hon är alla som dör?!

   Ojoj, I smell drama!

   Och inte den formen där två berörda parter bråkar med varandra. Utan den formen där alla andra grälsjuka främlingar delas upp i två läger och bråkar å de berördas vägnar.

   Vilken sida kommer du tillhöra? Team Edward eller team Jacob?

    Hur mår du? 😅

     Postcovid gör att jag är rätt trött. Annars är det bra! Själv då? ☺️

      Ingen postcovid här så jag mår toppen.

   Vem handlar det om nu?

    Ja vad handlar det om? Med vänlig hälsning, blockad från storys utan att ha gjort nåt 😬

     Hon har öppet konto så är bara att kolla via webbläsare som utloggad.

     Jag är inte blockad (ännu) så var in och kollade. Det var en hyllning med text och bilder angående Carmine Ingrosso som gått bort.

     Är det är Biancas farfar?

      Ja det är hennes farfar

   Sjukt. Varför gör man något sådant? Visst ja, det är ju Anna Book.

   Eller hur! Hur sjukt av henne?! Kan nån hjälpa henne att få vård småningom och lärdom hur sociala medier ska användas?

   Usch ja! Otroligt osmakligt att lägga ut innan någon annan ur Ingrosso-familjen nämt något om det.

   Emilio har ju delat hennes inlägg.

    Klart han har. Emilio är ju Emilio.

  Woow gabriella är en så bra förebild va hon gjorde slut med fjodor för att hon tyckte att han var en tönt, sen hon började få lite rumpa på gymmet och göra tatueringar och försöka se ut som en kikesh brud med adidas jacka och toghts och långt hår och svarta ögonbryn och fillers i läpparna ser inte klokt . Asså snälla hon gör operationer injektioner och kan aldrig ta bild på sitt ansikte utan att se ut att få panik av osäkerhet hon byggde deras drömhus med sin Exman men nej såklart att hon skulle ha huset efter skilsmässan och ta in en stor tatuerad man som är underlig efter bara en månad och sen photoshopar hon bilderna så att hela vägen blir sne. Nej tyvärr är hon inte en förebild.

   Vad hon förändrats. Och reklamen för sexleksaker. Tänk vad byte av ny man kan göra. Ja jag är team Fjodor.

  Ja jäklar vilken powerkvinna och inspirationskälla att vara ensamstående mamma till tre barn med tre olika pappor vid 25 års ålder och bygga hela sin influenserkarriär på att exponera sina barn.

   Att bygga hela sin influenserkarriär på att exponera sina barn håller jag med om inte är något direkt power mode. Men att vara ensamstående, antal pappor eller ålder har väl ingenting med att vara eller inte vara powerkvinna att göra? Alltså, hade hon varit mer powerkvinna om hon hade alla barnen med samma man eller fortfarande var tillsammans med en av papporna?

    Håller med dig Kontoret, skulle precis skriva samma sak.

    Ja.

    Det kanske är sättet som hon beter sig med varje kille hon träffar som är lite problematisk. Varenda kille hon dejtar är hennes ”drömmars man”, ”vi 4ever”, ”vi mot världen” osv. Sen en kvart in i förhållandet blir hon gravid och har ett rosaskimrande glitterhelvete där killen mer eller mindre behandlas som en accessoar för hennes flöde. När killarna sen börjar ställa krav och inte vill dansa efter hennes pipa så tar det slut. Allt detta gör hon samtidigt som barnen exponeras. Jag tror hälften av alla hennes följare är där för dramat medan den andra hälften köper allt Linn säger och gör. Hade Linn varit ärlig och inte förskönat sin verklighet hade hon inte varit så stor som hon är.

     Om en kvinna , el man inte klarar av att hålla ihop ett enda förhållande, ja, då är något fel. I detta fallet tvivlar jag på att det kan vara fel på alla 3 snubbarna. Isf dras hon ju till fel snubbar. Vad hände med Stockholmssnubben? Han kanske ”drog sig ur” i tid😀

    Det ÄR problematiskt att välja att skaffa tre barn på 6 år med tre olika pappor. Tänker främst på den äldsta som är 6 år och har redan upplevt 3 separationer, två inflyttade och utflyttade bonuspappor och två nya syskon. Det är upp till var och en hur man väljer att leva sina liv såklart, men att Linn skulle vara en ”förebild” eller en ”powerkvinna” pga av detta säger ju sig själv att det inte är verkligheten. Att hon dessutom väljer att leva på att exploatera sina barn är ju även det långt i från ”powerkvinna”. En riktigt ”powerkvinna” hade inte försörjt sig på att exploatera sina barn. Som sagt, alla får väl leva som de själva vill men det finns betydligt bättre förebilder än dessa två.

     Tre barn med tre olika pappor på 4,5 år t.o.m. Det är det som skaver för mig. Hur kan man låta i princip främmande män flytta in när man har små flickor hemma?

   Verkar störa dig väldigt mycket att hon har olika pappor till barnen då du ska dra upp det hela tiden. Varför är det så provocerande för dig?

    En powerkvinna kämpar i sitt förhållande och försöker hålla ihop familjen. Det är inte alltid kul i ett förhållande och speciellt körigt är det i småbarnsåldern. Tingan tror att gräset är grönare och lär sig aldrig, snart är hon gravid igen.

     Tack för att du så hjälpsamt definierar vad en powerkvinna är, i absoluta termer dessutom. Haha.

  Finns ingenting som är ”powerkvinna” överhuvudtaget med dessa två kvinnor som väljer att leva på att expolatera sina barn. Att använda sina barn som levande reklampelare och att sälja deras integritet inför hundratusentals följare är allt annat än ”girlpower”.

  Visst känns det som Tiingelinn skrivit och arrangerat bilderna för båda storysarna? Gabban använder ju aldrig så mkt hjärtan och hjärtögon

   T har säkert skickat bildkollaget men texten är ju separat som man fixar i stories.

  Hela hennes vänskap med Pappapappadotter verkar också överdriven och oäkta. De gör allt för att komma åt varandras följare.
  När det gäller att leva på att exploatera sina barn är de papporna nog några av de värsta i Sverige. Deras flöde består nästan uteslutande av döttrarna som får agera levande reklampelare och får sina privata samtal delade inför hundratusentals följare. Även deras bakgrundshistoria är delat för främlingar på nätet innan de ens fått välja själva om de vill dela det med hela världen. Ingen av dem har något vanligt jobb verkar det som? Deras jobb verkar vara att exploatera dessa stackars barn. Ändå får dessa två ALDRIG någon kritik överhuvudtaget! Tycker hela deras konto är väldigt problematiskt!

   Jag får uppfattningen av att papporna driver lite smått med Linn och hon verkar inte uppfatta det. Sarkasm kanske är rätt ordval.

    Dom umgås ju rätt mycket ”in real life” dock, känns långdraget om dom bara driver med henne?

    Jag tror inte att de driver, men jag undrar ändå varför dessa 40-åriga gubbar har börjat hänga med Linn från första början.

  Det här är en av de främsta anledningarna till att jag avföljer folk på insta – att de börjar göra”reklam” för sina instakompisar. Så ointressant.

   Jag tycker i många fall tvärtom. Att när ett konto jag följer genuint tipsar om ett konto de tycker om (inte som i fallet med inlägget ovan då) så tycker jag det är en fin tanke. Jag har ett större (?) IG-konto där jag ibland ger genuina tips för att jag personligen gillar kontot, och jag tycker mig mest få positiv respons på det. Sedan förväntar jag mig ingenting i ”gengäld”.

  Powerkvinnor behöver inte puta med attributen och se se sexiga ut, för att uppnå status. De har annan kraft, karisma och självständighet.

  Tycker det är skittråkig med dessa ”tipsa om en superhärligfantastiskmänniska” känns så ogenuint, speciellt när det är flera inlägg på raken.
  DÄREMOT tycker jag det är värre med dessa ”tips” bla dessa influenser kör med jämnt och ständigt.
  Tex: ”följare” önskar tips om bra leksak till bebis – influensern gör adlink på adlink till saker som du tidigare redan tipsat om eller gjort reklam för nyligen. Tröttsamt och genomskinligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.