Paow ångrar att hon tog Ozempic

Bildkälla: Paow Instastory

Paow postade en video på när hon fick en spruta Ozempic i benet men erkänner nu att hon mådde SÅ dåligt efter att ha tagit läkemedlet och att hon inte rekommenderar det till någon.  Symptomen gick att likna vid magsjuka.
Jag förstår inte vad hon skulle med läkemedlet till från första början, men kanske är det lika mycket en hobby att testa sånt här, som det är att plastikoperera sig?

Enligt SR så varnar man nu för att försäljningen av läkemedel som just Ozempic ökar på svarta marknaden, där det kan röra sig om förfalskningar som kan vara dödliga, detta enligt Tomas Nilsson som är utredare på Läkemedelsverket som även säger så här:

Vi har sett en en ökning och trend i år. När det gäller de här läkemedlen så har vi sett att man till exempel har fått insulin istället för semaglutid och det är givetvis livsfarligt.

Enligt Paow är det kändisar online som glorifierat bland annat Ozempic och hon säger att hon ångrar att hon ens testade det. 

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ytterligare ett bevis för vilken galen självbild hon har. Att hon som är så smal ska ta ett viktnedgångspreparat. Hål i huvudet

      Det är en diabetes medicin.

        Ja, men Paow använde inte det för att behandla diabetes utan i viktnedgångssyfte.

    Så hon har slutat med detta nu? Gud så intressant🙄När ska hon sluta med resten av sitt skit i livet?

    Men paow är ju redan skinny minny? Hon har ju dessutom blivit smalare på senaste. Vad ska hon med ozempic till? För jag antar att hon inte är diabetiker. ..

      Hur tänker du nu?

        Man tappar ofta aptiten av kokain också.

    Något att fundera på, för dig som av någon outgrundlig anledning ser Ozempic som absolut enda möjliga vägen till att gå ner i vikt.

      Hade hon haft diabetes hade vi nog vetat detta vid det här laget

      Min dotter tar Ozempic. – det är såklart inte enda sättet att gå ner i vikt men en bra hjälp i kampen mot övervikt. Sen kan man ju inte ta Ozempic hela livet utan hon har det som ett stöd under tiden hon hittar sitt sätt att leva.

      Jag har diabetes och tar Ozempic, har inte gått ner ett gram sedan jag började för tre månader sedan.

        Kan det bero på att din kropp behöver det, till skillnad från Paows? (Genuin undran)

          Nej det aktiva ämnet fungerar inte så. Det beror snarare att ts är bornalviktig 8ch har en normal aptit. Många gravt överviktiga har problem med ovanligt stor aptit och det är vad ozempic fungerar mot.

      Jag tar ozempic och mår inte alls så dåligt som hon beskriver. Som med all medicin så drabbas man sällan av alla biverkningar. En del mår bra på p-piller, andra mår piss. Osv

        Högst troligt gick hon på en hög dos direkt och testade inte lägsta dosen. Jag började en gång på 0,5 direkt efter längre uppehåll och blev så jävlas dålig. Riktigt riktigt magsjuk typ, men jag vet att det berodde på att hoppade på hög dos direkt så det har jag aldrig gjort om och heller aldrig fått dessa symptom igen heller ☺️

    Paow är ju dock underviktig, det kanske spelade in? 🤗

      Ja kanske eller så är hon ”känsligare” vem vet. Men sjukt att hon tar denna alls. Hon skulle behöva lägga på några kilon snarare.

    Jag älskar verkligen ozempic och är så oerhört tacksam över att jag har råd med behandlingen.

      Grattis till dig! Alla som har ett medicinskt behov borde få det tillgodosett. Själv äter jag snordyra antidepressiva och tackar gud för högkostnadsskyddet 🙏

    Vulgärt att utnyttja feta? Nu är det i första hand en medicin för människor med diabetes typ 2 och det är ingen som har påstått att viktnedgången är speciellt stor vid användande. Kring 10-15 procent PÅ ETT ÅR.

      Fast tillverkaren marknadsför det visst som ett läkemedel för att gå ner i vikt. På ett väldigt påstridigt vis dessutom, t ex betalar man kändisar för att visa att man använder det.

        Fast det är gratis att äta mindre? Inte som att någon lurar dig eller att det är det enda sättet att gå ner i vikt på?

          Jag svarade på ”ingen har påstått att viktnedgången är speciellt stor”.

          Har ingen åsikt om priset.

        Nej nu får du ju gärna berätta vilka kändisar som betalas för att marknadsföra det här som ett bantningsmedel?

          Det hörde jag på ett inslag på p1 (inte svenska kändisar dock). Osäker på om det var inslaget nedan men om inte annat framkommer ju väldigt mycket här om hur aggressivt de marknadsför sig som ett revolutionerande viktminskningspreparat, bland annat genom att betala läkare för att uttala sig:

          https://sverigesradio.se/artikel/har-kan-du-lasa-programmet-den-hypade-fetmamedicinen-och-lakarnas-pengar

            De talar inte om några kändisar som gjort reklam för medicinen, bara rykten att tex Kardashians använt den. Du kanske missförstod.

          (Här kommer ett starkt poddtips!)

          Podden Maintenance phase gjorde ett avsnitt om ozempic senast, minns att de nämnde Lizzo bland andra

      Tycker det är mer vulgärt att feta utnyttjar diabetesmedicin till den milda grad att diabetiker kan bli utan medicin faktiskt. Och det medicinen gör är att minska aptiten så det är ju faktiskt bara att äta mindre utan medicin för att få samma effekt medan en diabetiker som inte får medicin kan dö.

        Nej det är inte bara, sluta sprid dynga och okunskap!! Så jävla äcklad av folk som dig.

          Sx, vad dålig självkontroll man måste ha om man ”inte kan” äta mindre. Du är äcklig

            Men fy! Problemet för många gravt överviktiga är just en abnorn aptit.

              Kanske för att de töjt sin magsäck..?

          Jo det är bara!

        Diabetes typ 2 kan man också till stor del behandla med kost.

        Men sluta ställa grupper mot varandra! Är väl snarare läkemedelsbolag som bör ifrågasättas som drar igång stora kampanjer om viktnedgång för att de inser att de kan tjäna mer pengar på feta än diabetiker?

        Det är diabetes 2 du pratar om, i allra högsta grad en livsstilsjukdom. De också ändra på sitt sätt att leva, äta och slippa medicinera.

          *) De kan också…

    Men var Paows ens äkta? Hon skriver ju det, men har hon fått det utskrivet eller har hon köpt det av någon random snubbe?

    För mig har Wegovy (samma som Ozempic fast i högre dos och avsett för viktnedgång) varit en livräddare. Allt sug och all längtan efter mellanmål är som bortblåsta. Självklart ska ingen som inte behöver dessa läkemedel använda dem. Kriteriet för att få dem utskrivna är ett BMI på minst 30 eller minst 27 om man har t.ex. högt blodtryck eller diabetes 2. Illamående är vanligt i början men försvinner ofta snabbt. Man börjar med en låg dos och trappar upp den under åtskilliga veckor så att kroppen vänjer sig vid läkemedlet.

      Seriös fråga: tar man det resten av livet?

      Vad händer den dagen du slutar ta medicinen? Då kommer du väl går upp all vikt igen?

        Varför skulle man det? Så länge man inte äter fler kalorier än vad man förbränner? 🙃

          Om man inte tar hand om det bakomliggande problemet eller beteendet är risken överhängande att man går upp i vikt när man slutar äta aptithämmande medicin. För att man får tillbaka aptiten och återgår till gamla vanor.

            Varför skulle patie ten sluta ta det? Medicinen är framtagen för att äta livet ut vid diabetes typ 2.

            Fast ätande är också mycket en vanesak, och man hinner kanske skapa nya vanor medan man tar medicinen, vilket minskar risken för att återgå till gamla ätvanor?

          Nej, all ny forskning visar ju att det inte fungerar så. Kroppen kommer göra allt i sin makt för återfå vikten, det handlar inte om ”kalorier in kalorier ut,” det är långt mer komplicerat än så. Skulle det vara så enkelt skulle ingen vara tjock.

            Men stämmer detta? Hur vet man då vilken vikt som kroppen ”vill ha”? Känns meningslöst att ens försöka gå ner i vikt om kroppen kommer motverka det. Varför ”vill” inte kroppen ligga på en normalvikt?

              Nu är jag förvisso inte överviktig men för mig är det jttetydligt vilken vikt min kropp vill ha. Det har inte spelat någon roll hur mkt jag ätit eller inte ätit, kroppen har ändå alltid landat på samma nivå (som absolut inte varit konstant utan förändrats med åren, graviditeter mm)

                Såklart spelar det roll hur mycket du äter och hur mycket du rör dig. Hur skulle någon kunna behålla vikten på lägre kalorier än vad man gör av med? Omöjligt.

                  Kroppen är fantastiskt bra på att anpassa sig. Dels kan den i viss mån välja hur mycket energi den tar upp ur tarmen, och dels väljer den ifall energin skall ”användas” eller ”lagras”. Så den kan sänka metabolismen, lagra allt som fett och så känner du dig supertrött hela tiden. Eller så tar dem upp mindre energi från tarmen, lagrar ingenting, och du känner dig pigg och energisk. Jag har också en vikt som gillar (stiger dock med ca 300 g/år), men ändrar vikten uppåt eller neråt av någon orsak (godisätande på julen eller magsjuka), så korrigerar kroppen vikten automatiskt genast efter.

                Min kropp har varit likadan. Alltid landat på samma oavsett vad jag ätit och aldrig motionerat mer än någon promenad. Sen åt jag antidepressiva med biverkan av viktuppgång. Nu tycker min kropp att min normalvikt är 15 kg mer fast jag slutade med dem för 3 år sen. Gick aktivt ner i vikt men min kropp har tydligen hittat sin nya vikt och vill ha kvar den 😅

              ”Känns meningslöst att ens försöka gå ner i vikt om kroppen kommer motverka det” – du satte huvudet rakt på spiken. Det är meningslöst. Vad som är meningsfullt är rörelse, bra mat och viktstabilitet, inte VAD du väger. Den egna naturliga kroppsvikten hos en person är lika individuell som kroppstemperaturen.

            Ingen blir tjock av att äta morötter och jogga. Om man en gång har varit tjock är det lättare att bli det igen, pga att man har fler fettceller. Men om man äter mindre än man gör av med så kan man liksom inte gå upp i vikt. Fett byggs av något, det är inte magi.

            Givetvis är det svårt att för alltid leva på exakt kaloribehov eller underskott, det förnekar nog ingen. Glass är godare är kål liksom. Men om man bortser från det så är det faktiskt kalorier i och ut som räknas.

            Det blir väl samma som om man går ner på ett ”naturligt” sätt?

            Nej, kroppen vill ingenting. Kroppen reagerar på kalorier in-ut. Om du äter mindre går du ner i vikt.
            Självklart krävs det mindre och mindre portioner om man ska fortsätta gå ner i vikt, eftersom en krympande kropp = ett krympande kaloribehov.
            En liten smal människa har inte stort kaloribehov.

              Läs biggest loser studien. Där framgår tydligt att kroppen kan förändra sitt kaloribehov och förbränning efter bantning/viktnedgång.

                Ja självklart förändras kaloribehovet när kroppen blir mindre. Det är därför man inte kan gå tillbaka till att äta de mängder man åt som tjock. Men det är inte för att kroppen vill bli tjock igen, det är för att kaloribehov motsvarar kroppsstorlek och muskelmassa. Alla som minskar i vikt minskar också sitt kaloribehov.

                  Studien visar att kroppen minskar sin förbränning ännu mer än det som krävs för att bibehålla den mindre kroppen. Tex hade de normalbyggda män som var tvungna att äta under 1500 för att inte gå upp i vikt igen. Hård bantning är något av det värsta man kan utsätta sin kropp för.

                    Då skulle alla koncentrationslägerfångar vara feta resten av sina liv efter att ha levt i svält i lägren.

                Biggest loser visade att förbränningen gick tillbaks till normal nivå efter några veckor.,

              Jag som är kort och rätt spinkig har ett deprimerande lågt BMR. Två linser och en halv skiva gurka och så är jag uppe i dagens kaloriantal. Om jag dessutom hade varit överviktig tidigare hade det varit väldigt svårt att hålla vikten. Men det är ju fortfarande kalorier in och kalorier ut som räknas, även om det känns orättvist och snudd på omöjligt.

                Ja, jag är 165 och när jag väger 60 kg är jag lite för liten för att jag ska kunna äta allt jag vill. När jag väger 65 är kaloribehovet för att hålla vikten lite större och en aktiv vecka kan göra att jag tappar 1-2 kg för att jag inte alltid har tid att äta. När jag vägde 75 under några år åt jag riktigt mycket.

              Kroppen vill massor, varför tror du vi tex har ett immunförsvar?

                Exakt. Folk är roliga som tror att människokroppen är typ som en bil…

            Klart det är kalorier in-ut, men det är inget jag kallar ”enkelt” när vi har ständig tillgång på mat och snacks!
            Det är ju hjärnan som vill äta gott, inte kroppen som vill ha någon särskild vikt.

              Nej, det är inte så. Läs på.

                Men Ozempic gör ju att aptiten minskar och man därmed äter färre kalorier. Men det är inte så viktnedgång funkar menar du?

                Varför funkar Ozempic då?

                  Alla kan gå ned i vikt, jag har inte sagt något annat, i så fall var jag otydlig. Men att hålla vikten är i princip omöjligt och det är sant oavsett hur gärna man inte vill att det ska vara det.

                    Men du har ju helt fel! Klart man kan hålla vikten! Jag gick ner 15 kg för 20 år sedan, har hållt vikten.

      ”All längtan efter mellanmål” låter ju helmärkligt? Har aldrig någonsin längtat efter det. Kanske bättre att ta tag i grundproblemet än ta en genväg som kommer slå tillbaka när du slutar?

        Förlåt men är du en sån som säger till en alkis att du minsann aldrig känt behov av att dricka mer en ett glas och att det bara är att ta sig i kragen? Människor är olika. Vissa har starkare hunger, känner mättnad sämre och har ett starkare sötsug. Grattis till dig att du inte behövt bry dig om det.

      För mig har det också varit toppen! Har varit kroniskt hungrig i flera år och mått väldigt dåligt fysiskt av att vara hungrig, ingen bra kombination. Nu kan jag äntligen leva ett liv utan att tänka på mat 24/7! Och förstår hur alla andra ”normala” har det.

    Vad skulle hon ens med Ozempic till? Man blir inte hög, hon har inte diabetes eller obesitas. Kvinnan har ju knappt en fettcell? Vad trodde hon skulle hända?

      Att hon skulle bli ännu smalare såklart?

    Hon använde med största sannolikhet den fel och började direkt med en alldeles för hög dos. Om du ska använda ozempic för viktnedgång (absolut inte OK i hennes fall) kör du inte full dos direkt utan börjar oftast med 0,25 mg i ca 5 v och sen beroende på hur du reagerat så ökar man dosen successivt efter ca 20 v kör du full dos och då har kroppen vant sig och du klarar av det.
    Jag går själv på ozempic pga viktnedgång (utskrivet via läkare) och har inget känt några bieffekter mer än att om jag äter för mycket och för snabbt mår jag illa, blir mätt på mindre portioner, men om jag äter som jag åt tidigare mår jag illa direkt vilket är bra för det var ett sjuktligt beteende.
    Sen vet man inte de långgående effekterna av ozempic vid viktnedgång så det lämnar jag osagt, men utöver det rekommenderar iaf jag det.

      Har preparatet fungerat för dig? Har du gått ner i vikt?

        Undrar också. Min gubbe som har diabetes och tar det har iaf inte gått ner i vikt. Men dålig i magen💩

        Ja har gått ner ca 15 kg på 3,5 månader, kör fortfarande inte full dos utan kommit överens med min läkare om att jag ska hålla mig kvar på 0,5 mg för jag vill inte ha för snabb viktnedgång och vill ha en mer hälsosam viktnedgång.

          15 kilo på 12 veckor låter ju inte så mycket. Det kan man göra själv utan preparat.

            Läste du vad jag skrev? Jag skrev att jag inte ville ha snabb viktnedgång, hade jag kört full dos hade jag gått ner dubbla vid det här laget.
            Jag har haft problematisk relation till mat och det enda som hjälpt mig är detta, försökt allt annat innan (även psykolog) och att det hjälpt mig beror främst på att jag inte längre kan trycka i mig mat utan direkt mår illa om jag äter för mkt, varför jag inte äter mer än vad som krävs för att göra mig mätt. I en perfekt värld hade det inte behövts men enda som funkar för mig och jag är jätteglad över det…

            Det är ju verkligen mkt på kort tid!

              Lite mer än 1 kilo i veckan bara?

                1 kg per vecka är en snabb viktnedgång!

                  Kan säga att jag i början gick ner ganska mkt varje vecka, nu går jag sällan ner mer än 600-700 gram i veckan, fortfarande mycket men absolut inte ohälsosam.
                  Vill även tillägga att jag tränar mycket på gym och går mycket (alltid gjort) och det påverkar ju också min viktnedgång.
                  Mitt problem har inte varit bristen på att röra sig eller träning utan relationen till mat där jag inte kunnat säga nej och ätit alldeles för mycket, jag har liksom inte haft ett slut och bara ätit massor utan en rimlig gräns.

            Men snälla – om ”vem som helst kan det utan preparat” varför finns det då överviktiga människor? Hur kan man vara så ignorant att man tror att det är lika enkelt för alla?
            Obesitas är en diagnos med egen diagnoskod – det är en sjukdom!

              Tycker du även att deprimerade bara behöver rycka upp sig och ta en promenad?

                Precis- ”skärp dig & bit ihop”🙄

              Det finns överviktiga människor eftersom vi har tillgång till mat hela tiden och vi behöver inte springa efter maten och jaga den. Därför är det svårt att gå ner i vikt och hålla sig smal. Det är så mycket enklare att leva bekvämt och äta gott.

              Finns väl många man inte ska behandla då? Folk som rökt sig till cancer, det är ju självförvållat och ngt man kan undvika? Ska inte de få behandling? Eller folk med KOL eller könsjukdomar eller folk som åker skidor och bryter benet (det kan ju också undvikas) eller personer med anorexia – eller är det bara tjocka personer som inte ska få hjälp?

            Rekommenderad viktnedgång är 0, 5 kilo per vecka.

      Får du det utskrivet via en app? Den som börjar på Y?

      Håller med A. Har själv hypotyreos och har okontrollerat gått upp i vikt under stora delar av mitt liv. Att träna och äta korrekt utan att gå ned i vikt är hemskt, vilket jag gjort hela livet. Fick äntligen en korrekt dosering av levaxin och fick hjälp utav ozempic att gå ned min övervikt. Gick från bmi 35 till 20 på 10 månader. Det besparade skattebetalarna en dyr operation och överviktsrelaterade sjukdomar. Har varit viktstabil i 6 månader och har aldrig mått bättre.

    Jag mådde fruuuktansvärt 😅 spydde så mkt att folk började fråga om jag va gravid 😂

    Var det inte hon vägrade ta vaccin mot covid? Men sånt här går bra… när det gäller utseendet.

      Nej, hon vaccinerade sig utomlands tror jag.

    Min kompis har fått Ozempic utskrivet pga sjukdom och är nu hemma och mår vidrigt. Oklart om hon kan fortsätta med det men det finns inte så många läkemedel kvar att prova 😕 ta det inte bara för att bli smalare, det är inte värt biverkningarna.

    Paow är ju antivaxx, men ozempic från svarta marknaden kan man ju spruta i sig. 😉

      Och fillers, botox, sprit och ❄️. Renlevnadsmänniska!

        Och knark

      Vill minnas att hon vaxxade sig när hon var ute och reste med dansken.

        För att hon var tvungen för att kunna få resa, innan dess vägrade hon

          Plus att hon skrev massa antivax-grejer på instagram efteråt.

    Nu är det tveksamt om Paow har tagit äkta Ozempic då hon köpte det i Thailand, med betoning på köpte

      Biverkningarna stämmer dock väl överens med biverkansprofilen för ozempic.

    Men jag har sparat in så mycket kostnader på mat att jag gladeligen betalar drygt 2000kr i månaden. Går plus på detta!

    Vad komplicerat det blivit att försöka anmäla konton på Instagram, lyckas inte alls

    Aja Paow är som hon är, det vet vi. Men kan vi inte iaf uppskatta att hon går ut med att hon ångrar det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.