Gulligt eller galet del 2

Här hittar ni del 1. 

Att klä sina barn som miniversioner av sig själv – gulligt eller galet?

…………………………………………………………….
………………………………………………………….

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  det är väl därför folk skaffar barn. för att få små kopior av sig själva. ens egna gener måste ju absolut leva vidare.

   😂 du verkar charmig. Barn för mig är familj, inte att ha en miniversion av mig själv. Jag ser mitt jobb som mamma att stötta mitt barn att bli den bästa versionen av sig själv, inte någon accessoar till mig själv.

    Varför vill t.ex. alla ivf-flunsorna förstöra sina och sina partners liv med den eviga kanpen om att skaffa biologiska barn? Det duger visst inte med ett adopterat eller fosterbarn.

     Du borde läsa på adoption innan du kastar ur dig det som ett självklart alternativ till att skaffa biologiska barn.

     Och att vara fosterförälder är ju inte alls samma sak som att uppfostra och följa med ett barn i hela sin utveckling från födseln till vuxen människa. Jättefint och jätteviktigt att folk vill vara fosterföräldrar så klart, men tycker det är märkligt att anse att den som längtar efter barn bör se att vara fosterförälder som likvärdigt.

      Och du borde läsa på hur det är att växa upp som fosterbarn….
      Hade jag inte gjort det,hade jag troligtvis inte levt idag…
      Vadå,inte alls som att uppfostra och följa med ett barn i sin utveckling?
      Märkligt inlägg… har du något att bygga det på?

       Jag skriver ju väldigt tydligt att det är jätteviktigt att fosterfamiljer finns.

       Ja du, jag bygger det på att det rent definitionsmässigt är två helt olika saker. Jag lägger ingen värdering i det, men att vilja vara familjehem – en viktig och säkerligen otroligt givande och kärleksfull insats – är en sak. Att längta efter att bära, föda och uppfostra biologiska barn är någonting annat.

       Jag menar inte på något sätt att familjer med adopterade barn, bonusbarn, barn placerade i familjehem eller någon annan variant skulle vara mindre av en riktig familj. Men jag tycker det är orimligt att man inte ska få önska sig biologiska barn utan att någon ska tycka att man är en dålig människa för att ”fosterbarn tydligen inte duger”.

       Bara en undran, om det är ok. Men är man fosterförälder så kan det väl vara temporärt? Alltså att förhoppningen är att barnet ska komma tillbaka till sina föräldrar och man jobbar för det? Så man kanske inte har barnet hos sig så länge liksom.

       Tänker också rent spontant att det verkligen kräver ett annat typ av engagemang för att vara fosterförälder och det kanske inte är just föräldraskapet tex IVF-flunsor vill åt, dvs att verkligen ge av sig själv för att hjälpa barn utan att det är mer att föra sina gener vidare, föda och ha sitt eget barn från start. Alltså att det är en helt annan grej att välja att bli fosterförälder och kanske inget man ska rekommendera bara sådär som ett andrahandsval utan det måste vara en genuin önskan att vara just fosterförälder och inte som ett substitut för egna barn.

       Inte särskilt märkligt inlägg. Var väl väldigt tydligt?

     Varför skulle man adoptera när man kan skaffa biologiska barn? Du får det att låta som att det vore så enkelt och som att det vore en god gärning.

     Internationell adoption borde förbjudas. Det är en smutsig handel med stulna barn. Inhemsk adoption är så sällsynt att det inte är ett alternativ.

     Varför förutsätter du att partnern är ett offer. Mannen kanske också är helt desperat efter ett biologiskt barn.

    ”Att bli den bästa versionen av sig själv”. Så fånig hipstersägning!

    ”Att bli den bästa versionen av sig själv”. Så fånig hipstersägning! Trams.

     För att inte tala om hur det bäddar för framtida utmattningssyndrom och prestationsångest. Vad hände med att lära sina barn att de duger som de är?

      Ja! Att ge sitt barn en bra självkänsla är väl en bra grund om något.

   Med den inställningen så kan jag bara applådera ditt val att inte skaffa barn.

    Ni verkar inte fatta ironi. Stackarna.

    Kränkt.se 😂

     Tänk att vissa idioter alltid tror att man är kränkt för att man har en avvikande åsikt.

      Oj, trevligt! Idiot kan du vara själv.

      Kränkt eller avundsjuk…….

   Tror jag knappast.

   Förr eller senare kommer de frigöra sig, om de är sunda och friska barn. Och då särskilt döttrarna, så ingen idé att försöka säger jag.

  Sjukt. Bara sjukt.

  Om jag hade haft barn hade jag definitivt slitits mellan pedagogiskt och praktiskt, eller gulligt, sött och puttenuttigt. Detsamma gäller för barn i min närhet. En del av mig vill överösa dem med barbiedockor, glitter, hårspännen, fina skor, gulliga kläder osv. Men det slutar alltid med att den andra sidan vinner och de får istället lärorika böcker och pedagogiskt material, haha. Stackars ungar 😛

   Förstår inte vad som stoppar en från att göra både och?

   Men varför inte både och ? Måste barnet verkligen välja bort ett hårspänne till förmån för en pedagogisk bok ?

   Eller så har man ett barn som är mycket bestämt kring vad den själv vill klä sig i. Min femåring ska prompt bestämma kläder själv och är väldigt kräsen också kring vad hon vill ha på sig. Min sexåring däremot, henne kan jag ta på en potatissäck och hon bryr sig inte.

   Oooobs klär så klart inte mitt barn i potatissäck men det förstår ni säkert 😁

   Får du barn kommer du märka om ditt barn accepterar hårspännen eller inte, inget av mina 3 barn har gjort det. Du kommer även märka vilka böcker barnet är intresserat av (mina barn totalt ointresserade av alla böcker mer eller mindre o vi äger inte EN ENDA barbie).
   Ena dottern ville bara ha en viss typ av kläder den andra vill bara ha EN tröja varje dag. Sonen tar det jag lägger fram.
   Men ffa tycker jag det är smalt att tänka att man måste välja, är det ekonomin som säger stopp så köp begagnat eller låna/önska er i julklapp ?

   Barn = flickor i din värld? Om inte så tycker jag att du särskilt ska låta pojkarna få välja själv om de vill ha dockor, glitter och hårspännen 😉 Min dotter var förresten inte särskilt intresserad av sådant heller.

  Victoria Törnegren, den mest ängsliga flunsan med sina svart/vita bilder. Allt för content. Fattar inte hur man orkar leva så.

   Mest orolig för hur oerhört smal hon är.

    Nu har ju både hon och Alexandra alltid varit smala så tror inte hon är sjuk om det är det du antyder. De pratade om det i början av sin podd att de ofta fick dricka grädde när de var yngre för att gå upp i vikt

     Fast det där fattar du väl är ren BS!

      Fast så är det med min man och mina barn, inget fastnar, har fått ösa i fett i allt de äter.

    så himla smal är hon ju inte. smal absolut, men inte så hon ser sjuk ut

   Om man är tom på insidan och bara lever för yta så är det inte så svårt.

   Alltså har en helt ärlig fråga men hur har Victoria och Alexandra ”pengar”? Jag förstår att de är influenser men har de haft pengar sen innan (alltså deras föräldrar är rika) eller har de tjänat allt själva?

    Följde Alexandra på den tiden hon hade en träningsblogg/insta, innan hon fick barn. Minns att hon jobbade som säljare på heltid, för typ tele2 eller liknande. Sen när hennes sociala medier gick bättre så kunde hon väl försörja sig på dom istället. Hon hade ju ett eget företag också ett tag, sålde träningskläder. Så aldrig fått intrycket att hon ”kommer från pengar”. Men kan ha framkommit annat, slutade följa henne/läsa bloggen när hon fick barn, tyvärr 0 intresse av det

  Stackars barn.

  Gulligt, så länge det inte är för vuxet. Alltså Victorias bilder ser ju deppiga ut med allt svart. Men matcha julkläder eller pyjamasar är gulligt. Vårt barn har mest mjukiskläder dock. En vecka på förskola och vi köpte typ en ny garderob till henne så det är mer lekanpassat än gulligt.

   Eller hur. Småbarn är smutsiga varje dag efter förskolan, praktiska kläder som de kan röra sig i mer än fina. Går åt mycket kläder

    Var finns ens de här kläderna barn inte kan röra sig i? Förlåt men har nog aldrig sett såna kläder. Hårda tighta jeans? Tycker alla småbarn verkar ha leggings eller mjukisbyxor och det finns mest av det i affärerna?

     Många klär sina barn i pråliga klänningar tex och ja finns ganska stela byxor oxå!

     På vår förskola sa de att de inte vill att barnen har klänning exempelvis då det försvårar för barnen när de klättrar, knäna fastnar i klänningen. Var mest det jag menade. Eller ljusa kläder som blir förstörda av färg osv.

    Men halå? Ser det ut som att ungen var på förskolan på bilden eller ? Man kan väl va bekväm på förskolan och sen ” finare ” kläder när man är ledig ?

     Nä, skrev jag det eller? Jag skrev gulligt, men inte när det är svart. Förskolan förändrade min syn på barnkläder, thats all. Gå och var arg någon annanstans.

  Jättegulligt ju haha

   Ja men eller hur, barnet tycker antagligen att det är kul, som en form av typ klädlek man leker med sin mamma. Jag hade tyckt att det var jätteroligt när jag var liten. Jag förmodar att dessa kvinnor inte klär barnen i kläder identiska med de man själv bär för dagen vareviga dag. Om en familj nu skulle färgmatcha eller dyl. ofta är det väl inte heller något att förfasas över såvida barnet inte har några särskild åsikt om saken, på annat sätt påverkas negativt, eller ens reflekterar över det. I så fall är det väl bara roligt om en förälder eller båda kan ha lite roligt när man väljer outfits till sig själv och barnet, så länge man inte ofta tummar på funktion eller dylikt på ett sätt som hindrar barnet från att leka eller liknande, men att kläder ser ut på ett visst sätt betyder ju inte per automatik betyda att de är mindre lämpade att leka i än kläder som ser ut så som barnkläder traditionellt gör. Att ett barn har vissa kläder på de bilder en förälder lägger upp på nätet betyder det ju inte att de aldrig tillåts bära kläder med Blixten McQueen och enhörningar, eller att barnet oftast har ”vuxenkläder”. Men hur som helst så är nog ett par svarta tights i vart fall lika praktiska att ha på sig som ett par med Pippi Långstrump på, när det kommer till rörelsefrihet osv. 🙂

    Bodde förut granne med en influencer. Hennes barn var alltid uppstylade och hade inte direkt ”lekvänliga” kläder. Tyckte så synd om de barnen, det skulle fotas och poseras varje gång de fick komma ut på innergården. Sällan man såg de barnen leka.

  Varken gulligt eller galet

  Min dotter hade inte protesterat om jag velat klä oss matchande. Ibland går hon och väljer något liknande det jag har på mig för att vara lika, haha. Men sådär noggrant planerat som på översta bilden känns lite väl uppmärksamhetssökande för mig, hade skämts lite.

   Min dotter ville välja sina egna kläder redan som 2-åring och jobbar idag inom mode.

  Låt barn vara barn!

  Galet

  Onaturligt

  Vad snabbt hon måste sortera tvätten!

  Det är upp till var och en tänker jag hur man vill göra. Någon gång ibland hade det varit kul att matcha men inte jämt. Min dotter har sina bestämda idéer med kläder så det hade aldrig funkat att matcha.

   Du kan ju anpassa dig efter henne ist 😀

    Haha det skulle jag vilja se en uppföljning med hos dessa flunsor, en dag när kidsen bestämmer bådas kläder

  Blir ju fina bilder ju! 💗

   Själlöst, urbota trist och fruktansvärt deprimerande snarare.

  Tycker det värsta är exponeringen av barnen.

  Helt sjukt, låt barn vara BARN och håll dom borta från kameran och offentligheten.

  Det är sååå konstigt. Eller jag blev förvånad m Marianne mörck va med i talkshowen med Carina. Marianne tallar på en ung hockeyspelare, tyckte det var riktigt pinsamt faktiskt. Inte ett ljud om det. Hade det varit en gammal gubbe som tallar på en ung tjej hade det blivit rama skri !

   Kom att tänka på Eskil Erlandsson som skyllde på Vikingasjukan när hans händer for iväg till kvinnornas lår under bordet. Min gubbe har också detta, han har inga problem med några rymmande händer😉

  Narcissistdiagnos 1A. Barnet ses inte som en egen individ utan är en förlängning av dig själv, som antingen kan lyfta eller sänka ditt personliga värde.

  Och visst, barnen som är utspökade är otroligt söta. Men det hela är sjukt och passar väl exakt in på random influänser med klara narc-drag.

   Som någon som faktiskt vuxit upp med en narcissistisk förälder så tycker jag att man ska vara väldigt försiktig med att lättvindigt sätta en sådan diagnos på någon man inte alls känner.

   På samma sätt som att man inte lättvindigt ska sätta etiketten ”en släng autism” på någon.

   Man har ju faktiskt ingen som helst koll på hur instagrammodeller är i verkligheten. Vi ser bara det de vill att man ska se. Och enbart det i sig är INTE narcissistiskt.

    Så du vet hur min familj ser ut, och jag växt upp i. Bra av dig.

     Nu förstår jag inte alls varför du tog åt dig på just det sättet. Jag skrev min kommentar i egenskap av att själv vara barn till en som faktiskt är narcissistisk.
     Det är alltså min familj och min uppväxt jag relaterar till. Om det var otydligt.

   Vad vet du om andras eventuella diagnoser? Inte ett jota! Det är ett förbannat tjat om narcissism hit och dit.

  Tycker Lojsan ändå gör det gulligt för hon kan matcha kläder nångång ibland. Victoria däremot som endast klär sina barn i vitt och svart för att hon själv gör det är sinnessjukt. Stackars barn

   Precis, de flesta barn älskar ju färger dessutom.

   Eller hur, man blir ju deprimerad bara av att titta på bilderna! Har aldrig träffat på en enda unga som bara vill ha svarta kläder om de inte utsatts för ”hjärntvätt” av svartklädda mammor som vägrar köpa annat än svarta kläder. Barn älskar färg och färger påverkar oss mer än vi tror.

   Sinnessjukt? Lol. Hur vet du att barnen inte har färgglada kläder till vardags? Det är ju hennes profil och contentstrategi du tar del av. Är inte för att göra content av barn men hon är ju absolut inte värst ut i den skaran…

  Det ska börjas i tid det som krokigt ska bli.

   böjas*

    Jag skrev det men fick autocorrect och orkade inte ändra. För övrigt är ordpoliser de absolut äckligaste människorna som finns.

  Galet. Barn i svart! 🤢

   Håller med dig. Extremt fult med barn klädda i svart.

  Supergullig ju! Kan det bli gulligare än så? nej. ❤️

  Ganska gulligt tycker jag.

  Har själv barn och tycker inte om att vi ska matcha, tycker inte heller om att barnen ska matcha med varann. Nån accessoar hit och dit, ja, fine men en hel outfit/garderob, nej. De har sina egna personligheter och vill helst inte klä de som att de är klonade.

  Förstår om man kanske ska iväg på fest, bröllop eller liknande men annars: Kan inte barn bara få vara barn idag? Barn gillar färg, konstiga kombinatione, glitter och behöver kläder de kan springa, leka och få bli skitiga i❤️

  Min svägerska var helt extremt petig när hennes och min brors barn var små. Minsta lilla fläck så skulle det bytas kläder🤦🏻‍♀️ En annan bekant köpte bara kläder och leksaker i neutrala beiga färger till sin bebis. Tillslut påpekade en hon kände att forskning visar att färg stimulerar och utvecklar barn positivt. Jag tycker själva att hemmet kan se förfärligt ut med alla dessa barnleksaker men mina barns lek och utveckling är ändå viktigare än inredningen under några år🌈

  Minns att min mamma och jag hade likadana byxdresser när jag var ca 5-6 år. Hennes blå, min röd, kände mig lite ”vuxen” som fick ha något som hon. Men det var dom enda plaggen och inte hela garderober fulla med ”mamma-dotterkläder”

  Barn ska vara barn så långe det går. Och alla barn älskar färg och form. De kan vara vuxna resten av livet och det varar långt många fler år än barndomet. Lider med alla ungar som växer upp nu i beige, grått och bleka pasteller. De kommer bli exakt lika menlösa som sina ängsliga föräldrar.

  Det är väl gulligt å harmlöst. Många barn vill ju se ut som sina föräldrar. Större å viktigare diskussion isf om barnen ska va med alls.

  Finns en reel med Lojsan där barnet är filmat bakifrån å man ser att barnet är ledset å inte alls vill men hon flinar på för att få till sin reel

  Mestadels gulligt 😊
  Jag tycker det är fint att matcha i lagom dos.
  Tex båda barnen har likadana vita Adidassneakers som ”snyggskor”.
  Eller pappa och son har haft matchande badbyxor någon säsong.
  Jag och dottern har nog aldrig matchat men skulle absolut kunna tänka mig det på något sätt.. kanske matchande skor lr nått.

  Men åh så gulligt!!! Blir så glad av hennes bilder av att se henne med matchande barn. Det är ju verkligen en dröm! Det enda sjuka är alla i kommentarerna som säger att detta är sjukt.. :/

   Elle, på vilket sätt är det en dröm? Barn gillar färg, inte svart och vitt. Varför vill man ha en ”mini-me”? Kan för mitt liv inte fatta. Barnen ses som accessoarer. Sjukt. Låt barn vara barn.

  Jag och mina döttrar har liknade jackor som vi ibland matchar med, dom tycker det är jätte roligt och jag minns själv när jag var liten och matchade med min mamma, älskade det! Däremot skulle jag aldrig tvinga dom ha något på sig som dom inte vill.
  Hur dom väljer att klä sig är alltid deras val förutsatt att det är anpassat efter årstid, helt och rent.

  Jag tycker det är gulligt, så länge barnen fortfarande kan leka och vara sig själva i kläderna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.