Att uppmana till våld pga ett underhållningsprogram

I det senaste avsnittet av sin podd ”Vi får se hur länge det håller…” pratar de äkta makarna Manuel och Claudia Galli Concha om Claudias medverkan i lekprogrammet ”Förrädarna” där hon blev utröstad av deltagaren och Idoldomaren Katia Mosally, som sen gick och vann hela skiten. 
Manuel säger då att han hade ”velat puncha Katia i ansiktet” efter vad hon gjorde mot hans fru, vilket Claudia fnissar uppspelt åt.
Katias poddpartner Andra Farhad tog till Instagram för att kritisera uttalandet, där hon skriver att det aldrig är okej att uppmana till våld eller att använda den här typen av retorik.

Katia har tagit upp det hela på Instastory där hon skriver att det är obehagligt att en vuxen man med två döttrar uttrycker sig så här, och att det är sorgligt att Claudia sitter bredvid och skrattar när en man beter sig smaklöst.

Hon skriver att ”det var ett spel. Som spelades in i maj  det är november nu. Kan vi gå vidare?” 
Den här delen har nu klippts bort ur avsnittet, precis som i fallet med Margauxs trappvideo så undrar Katia hur ingen reagerat på dessa uttalanden under redigeringsprocessens gång, och där har hon ju en poäng.

91 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Krystat att få in margaux där. Men ja, håller med katia, släpp det där nu!

      Är väl Claudia som ska släppa det? Katia svarade på det Claudia man sa i podden

        Jag tror att den du svarade skrev så. Katia tycker Claudia ska släppa det.

          Sorry har tydligen tappat läsförmågan!

            Ni anonyma leder gnäll och tjafsligan på denna blogg, grattis😀

              Var väl inte gnälligt eller tjafsigt? 😊

                Jo, ni är överallt och tjafsar som ett gammalt gift par👨‍🦳👵

                  Men sluta snälla. Du tycks vara en sådan som ser varje ”icke-hyllande” kommentar som ”gnäll”.

                  Man FÅR tycka saker, man kräver inte att stå oemotsagd, men ta lite höjd för vilket forum du befinner dig på.

                  För att någon missförstod och såg det sen?

                    Det är ni och Stenevi som missförstår. Är ni sams nu😂

    Men alltså, får man inte ens säga så på skoj längre? Alla blir ju kränkta för allting till hela tiden. Jag hade nog också känt så om jag blivit så ”blåst” i slutfinalen

      Nej, ”Mattias, det är inte en lämplig kommentar. Hade dina föräldrar fostrat dig väl så hade du vetat att en rimlig kommentar hade varit: ”Usch, så sur jag blev när Katia röstade ut dig. Det var surt”. Inte: ”Jag hade velat puncha henne i ansiktet”.

      Det är en väsentlig skillnad.

        Det är klart att det inte är lämpligt. Men det är ju en känsla. Han har inte slagit henne, eller hur? Har du barn? Tonåringar? Ibland är känslan faktiskt att man vill stänga ut dem och låsa dörren MEN man gör inte det!!

      Eller hur, det framgår ju av sammanhanget att han beskriver en känsla. Att någon säger ”jag får lust att smälla till någon” är inte att ”uppmana till våld”. Vilka överdrifter.

      Den här typen av kommentarer får gärningsmän att känna att de inte gör något fel, att om det skojas om så anser människor i sin omgivning att det kanske inte är så farligt ändå.

      Självklart kan man skoja om vad man vill, det betyder dock inte att det är lämpligt eller att man inte kommer bli ifrågasatt

        Men nej, det gör det inte alls. Allting är inte så dramatiskt eller verklighetskppplst hela tiden.
        Dessutom, vi har kommit till en nivå nu där ingen får säga ngt fel överhuvudtaget för då ska man få all skit i världen.
        Släpp den höga moralpinnen. Alla som gnäller här sitter garanterat hemma och slänger runt konstig retorik, uttalanden eller liknande. Annars skulle ni inte projicera ta mig fasiken allt utåt och mot andra.

      Tycker du det är skoj? Skoj att skämta om att slå en annan kvinna i ansiktet? Som man? Jättekul verkligen. Speciellt idag när människor verkar tycka att det är ok att skjuta, slåss och misshandla hursomhelst borde man inte skämta om det. Man får, såklart men man borde inte.

    Tips till känsliga personer och dåliga förlorare:
    Ställ inte upp i lekprogram av typen ”förrädarna”, ”Robinson”, som handlar om att rösta ut varandra, lura och förråda sina lekkamrater.

      Du har SÅ rätt!

    Gud vad larvigt att bli kränkt för att man blir utröstad från ett underhållningsprogram. Om man är så känslig kanske man ska fundera några extra varv innan man ställer upp.

    Inte förvånad när det gäller Claudia Galli. Hon tål väl inte att någon är smartare bättre än hon, verkar vara en osocial person och ingen man vill umgås med, hennes man verkar vara likasinnad.

      Känner lite samma. Har så jäkla svårt för Claudia Galli, tycker hon verkar oskön.

        Har träffat Claudia flera gånger och en vänligare människa finns inte.
        Jag tycker det gått för långt när man inte ens får skämta idag. Manuel skulle ju inte göra det utan det är vad man säger. Folk är fan galna idag.
        Att ingen reagerat på det under redigeringens gång…? Men snälla! Det är ju inget att reagera på.

          Är det vad man säger? Inte offentligt. Osmakligt.

          Flera gånger ≠ vänligare människa finns inte

      Hon är lika oskön in real life. Inte förvånad över detta.

      Inte så svårt att varken vara smartare eller bättre skådespelerska 🤪

    Då slår han åtminstone inte kvinnor. De som verkligen slår kvinnor skulle aldrig säga det högt, de är ju tvärtom ”världens gulligaste” utåt sett.

      Så behöver det absolut inte vara! Min pappa var våldsam mot mig och min mamma och han skojade hela tiden om att kvinnor var kossor och andra liknande ”skämt” om hur kvinnor skulle behandlas. Fast på ”skoj”, såklart.

        Så ledsamt, bra att du kan prata om det. Jag tror både du och Lina här rätt här.

    Jag lyssnade på hela avsnittet, denna bit hade redan klippts bort men tycker också det blir fel att ta det ur sitt sammanhang.

    Jag tycker Claudia har all rätt att känna sig sviken efter Katias beteende. Jag tycker också att de har rätt att prata om programmet, verkar som att de precis kört igång podden så det förklarar varför de tog upp det först nu även om det verkar inaktuellt då det gått så lång tid nu. Och jag förstår absolut att mannen reagerar över att se sin fru bli sviken på tv, jag hade nog också tyckt det var jobbigt. Sedan var hans ordval inte det bästa, det håller jag med om. Men tycker både Andras och Katias reaktioner här var rätt överdrivna. De har ju pratat om förrädarna i sin podd så varför skulle Caudia inte få prata om det i sin podd? Får lite mobbarvibbar av dem.

    Visst var kanske idén med programmet att svika och hugga folk i ryggen och ja visst spelade Katia bra. Men det hon har visat är att hon är bra på att ljuga, manipulera folk och inte har problem med att hugga folk i ryggen. Det krävs en viss typ av person för att klara av allt detta och jag personligen har väldigt svårt för dem. Misstänker att rätt många kommer att ha svårt att lita på Katia i framtiden när hon visat dessa egenskaper..

      Men det är så leken i det här fallet går till. Någon måste vara en förrädare enligt reglerna. Herregud, att spela spel eller leka en lek med vissa regler säger ingenting om hur människor fungerar i riktiga livet. Eller vad säger du om människor som spelar Risk?

        Sen var Claudia inte heller en förrädare från början! Hon blev ju värvad och kämpade i sluttampen, men hon var inte med från början…

      Alla har rätt till sina känslor men hela programmet går ut på att du inte kan lita på någon.
      Man kan nästan lista ut det på namnet, ”förrädarna”

      Men snälla, det är ett tv-program, det är inte på riktigt. Hon spelade bara spelet. Bara för man ljuger i det programmet så är man ju inte en lögnare i verkligheten.

        Ja men min poäng är att om man klarar av att spela så i ett program så klarar man också av att göra det i verkliga livet. Är man kapabel till det så skulle jag nog inte kunna lita på en sådan person, även om det var ”bara ett spel”.

        Men är känslig för sådana personer för har blivit mobbad av personer som betedde sig precis som Katia. Klarar man av att ha flera personligheter så är det ett varningstecken för mig 🙂

          Eller så var inte Claudia nog bra på att läsa av henne bara.

          Jag tror inte man ska dra så stora växlar baserat på ett spel som går ut på att förråda. Vad tror du Claudia hade gjort om hon blivit förrädare? Hade inte hon också spelat spelet då?

            Grejen var ju att även hon blev förrädare, värvad av Katia. Men hon trodde att de skulle vinna båda två och dela på pengarna. Tycker Katia spelade helt rätt och smart, herregud hela programconceptet är väl att lyckas lura de andra! Claudia är en bitter b-kändis som lever för att fixa med sina naglar och ta fåniga selfie.

              Just det ja, så var det. Hade glömt det.

          Vilket märkligt perspektiv. Det är såklart en helt annan sak att ljuga när det är ett spel där alla är med under den kända premissen att någon ljuger.

          Orsaken att man inte ljuger i verkliga livet är ju inte att det är svårt, utan att det är omoraliskt. Att hon är bra på att ljuga är därför ointressant.

          Att man är duktig på bluffstopp betyder liksom inte att man är psykopat.

          Att kunna göra det, betyder inte att man gör det, därför att man har etik och moral om hur man är mot sina medmänniskor.

          Så inga skådisar går att lita på i verkligheten? 😂
          Sluta nu, det är ett tv program.

      Ida, jag håller verkligen med dig! Man kan inte skylla enbart på att det är en lek, för precis som du säger krävs det en viss typ av människa för att spela så som Katia gjorde.

        Hur kan ni INTE skilja på att bedra folk på riktigt och bedra folk som är medvetna om att det är en del i en lek man frivilligt gått in i?

        Massor av människor har förmågan att ljuga bra, men väljer att inte göra det inför sina medmänniskor eftersom man får dåligt samvete. Men man behöver inte ha dåligt samvete mot folk som medvetet ställt upp i ett programkoncept som kallas förrädarna.

        Sjukt att ens jämföra det med att ljuga i verkliga livet.

        Ett till pucko som inte kan skilja på TV / spel och verklighet… Man blir trött.

      Fast det är ju en LEK? Märkligt att döma ut henne som manipulativ lögnare baserat på en lek i TV. Så de som är bra på poker tänker du också är manipulativa och gärna ljuger massor…?

        Eller skådespelare, är de också galningar då de kan inta alla möjliga olika roller på ett övertygande sätt?

      Men herregud, du dömer henne för att hon var bäst på det som leken faktiskt gick ut på? Hon spelade, dvs hon var en grym skådespelare. Eller dömer du nån som spelar mördare i en film också som ”det krävs en viss typ av människa” 🤦🏼‍♀️

      Claudia var ”förrädare” i ett och ett halvt dygn. Varför skulle Katia känna att hon är ”skyldig” henne något?

      Så om man är skådis och gör en otrevlig/ våldsam/ whatever dålig person, är man det i verkliga livet också?
      I detta program skulle man spela förrädare. Det betyder inte att man är det i verkligheten också. Fast det är klart att man kan vara det.

      Det är ju det som programmet går ut på? Katia var en förrädare från början och gjorde det med bravur. Claudia var förrädare i en dag och ansåg att hon skulle ha vunnit tillsammans med Katia. Fan heller – hon ska inte åka räkmacka på Katias suveräna spel.

      Absolut det DUMMASTE jag hört. Att döma en person baserat på hur den personen spelade ett spel (och helt enligt hur spelet skulle spelas) visar bara hur korkade människor är som inte kan skilja mellan TV / spel och verklighet. Skäms.

      Men snälla, om en skådis spelar mördare i en film, är det också en speciell typ som kan spela det? Har du svårt för den personen också då, framöver? Du får nog lov att skilja på film och verklighet.

    Ofta måste jag läsa inlägg här flera gånger innan jag överhuvudtaget förstår vad det handlar om.

      Kämpa på 👏🏻

      Säger mer om din läsförmåga än något annat.

        Nej i det här sammanhanget är det snarare hur inläggen och texterna är uppbyggda. Jag förstår inte heller riktigt vad det här inlägget handlar om.

    Självklart har man rätt att känna sig sviken och blåst men samtidigt var väl programformatet känt när de tackade ja. Jag har inte sett det själv men antar att ett program som heter Förrädarna går ut på att man ska lura de andra deltagarna. Tydligen var Katia bäst på det bara för förlorarna att hacka i sig, att hålla på och älta så här är ju bara töntigt.

    Jag orkade i och för sig aldrig se klart programmet, men känner att detta är att göra en höna av en fjäder.
    Måhända taskigt ordval av mannen, men folk fattar väl ändå att han inte menar allvar, eller?

      Verkligen

      Det är väl ingen som tror att han kommer söka upp henne för att slå? Men varför uttrycka sig på ett så våldsamt sätt? Varför accepteras det? Idag hade det ju verkligen inte varit ok om ”slå i ansiktet” bytts ut mot något sexuellt övergrepp tex, där hade alla reagerat starkt. Men våld är ok?

        Tycker också att det är en sak att säga saker privat och i en pod. Tror att de flesta förstår att han skojar, men man har ett annat ansvar när man uttrycker sig publikt.

    Förväntar mig inte mer av barn i sandlådan 🙂

    Hon är ju helt rabiat

    Vad ska man ens säga? Hon verkar ha tappat det helt, tror inte det är bra för någon att ha så mycket tid till att bara stirra på bilder på döda och skadade människor exakt hela dagarna.

    Claudia är en privilegierad överklass-kärring som inte tål när det går det minsta fel. Klarar inte av henne och fattar inte vem som vill följa henne

    Nja hon försvarar inte Hamas, hur lyfter du in det? Kan tycka att i den känsliga situationen som råder så är det onödigt att fylla på med sådana memes, men hon förklarar ju att hon tycker det behövs göras något kul av. Jag håller väl inte med, men att försvara Hamas gör hon inte. Sedan om nu gisslan har behandlats bra, så är det väl bra, men ursäktar ju inte att man tagit gisslan alls. Vore bra om om både Hamas gisslan och Israels fångar fick en chans att prata med media om vad de varit med om.

      Läs #believeisraeliwomen så ser ni hur ”schysst” Hamas behandlat israeliska kvinnor

      Men det är ju desinformation att gisslan skulle ha behandlats väl. Det har spridits såna lögner ända sedan deras attack, redan långt innan man hade börjat släppa någon gissalan. Gärna tillsammans med hyllningar av Hamas och påståenden om att deras attack var helt fredligt och bara gick på militära mål eftersom muslimer alltid per definition är goda människor. Det är rena och skära lögner. Israel öppnade ju upp och bjöd in hela världens journalister direkt efter dådet så just Hamas brutalitet i deras attack är väldigt väl dokumenterad och inge något som är uppe för tolkning.

      Så himla trött på all exteemvänster som inte klarar av att fördöma våldet mot människor i Gaza utan att förringa Hamas gärningar samtidigt. VARFÖR? Hamas har helt öppet fruktansvärd grundvärderingar, det är inte en fråga om tolkning att de är antidemokratiska, antisemiter, kvinnofientliga etc. Det går liksom att läsa i deras egna grundstadgar, det är inte något s.k. västmedia tycker.

      Och bara från idag, Hamas hyllar Ryssland, och alla som bryr sig så himla mycket om barnen i Gaza undrar man ju vad de tycker om Rysslands brutala krigföring i Syrien? Är det inte samma sak så eller eftersom det inte är lika lätt att stoppa in i ens egen världsbild av onda och goda? HUR kan folk inte se att det här är detta organisationer och diktaturer som jobbar för att främja sina egna mål och berika sig själva på allt och pengar, inte för folket? De slänger alla principer överbord så fort de gynnar dem….

      Det går utmärkt att stötta folket i Palestina utan att stötta Hamas.

      Hamas skiter ju också uppenbart i märkligt lidande i Palestina, de tycker att massor av människooffer är värt det för det högre målets skull.

    Hon är galen.

    Jag undrar en sak.. jag ska gå på tapad för en födelsedag och jag vill använda klackskor såna pumps men ingen av mina vänner går runt i klackskor typ är det konstigt att ha klackskor på restauranger eller på födelsedag kalas eller vuxna födelsedagar där folk annars är i mer casual stil ?

      Nej, det är väl ändå super super super vanligt? Tycker mer det är märkligt att inte klär upp sig lite om man ska gå på restaurang/fest.

        Man kan väl klä upp sig lite även om man inte har klack på sin sko?

        Sen är det ju många som vill ha mer casual firande. Gick ut efter jobbet för att fira en vän i förrgår, var lite mer ”kom som du är” så käkade vi middag några vänner. Inget fancy eller finrestaurang. La dock inte på minnet om någon hade klackar.

          Svarade på om det är ”konstigt att ha klackskor på restauranger eller på födelsedag kalas” vilket det inte är, även om stämningen är mer casual chic.

      Vad är tapad?

    Tapas resturang typ caliente

      Då säger man väl att man ska gå på tapas restaurang?

    B-kändis som inte klarar av att bli utröstad, sorry men väx upp.

      Hon vill så gärna, den där Galli.

    Men HERregUd! Uppmanar till våld? Gapskrattar! Dom snackar lite löst skit och tror inte ett dugg på att någon av dom hade gjort det. Det är bara snack? Fattar man inte det? Onödigt att ens prata om 😂🤣
    Är folk så in i helvete känsliga och inte fattar att detta inte är annat än löst prat. Gud man kan typ inte andas snart utan att uppröra någon.

      Så om en man du inte känner men som vet precis vem du är och bor i samma stad säger att du gjort något som gör att han vill slå dig i ansiktet så hade du inte reagerat alls?

        Nej inte alls i detta sammanhang då det framstår tydligt att det är ” snack ”
        Inte en uppmaning eller ett hot.
        Skulle känna mig exakt 0% orolig.

          Det var just det. Ingen tror ju att han ska slåss, men man uttrycker sig inte så om våld.

            Om ingen tror det, vad är då problemet?

    Men Claudia snälla – släpp det.

    Undrar om han säger liknande när han pratar om lärarna på skolan, svärmor osv om de irriterar honom. Hur gamla är barnen? Kanske är det okej att säga så om/till dem också. Vem vet.

      Man kan ta ligisten ur förorten men inte förorten ur ligisten…

    Ja och senast igår dldade Hamas en tio månader gammal bebis.

    Jag har faktiskt aldrig känt ett behov av att slå någon i ansiktet. Aldrig. Kan inte föreställa mig hur man mår om får såna känslor av ett tv program.

      Det har jag känt kan jag säga utan att faktiskt ha slagit till. Programmet handlade om att kunna vinna väldigt mycket pengar kanske bör tilläggas.

    Fast de uppmanar väl inte till våld. Hur uppmanar de till våld? Han säger ju bara vad han känner eller kände då, och för att någon har en känsla betyder ju inte det att han skulle ha gjort det irl och inte heller att han uppmanar andra att slå någon nej tycker Katja och hennes vän överdriver. Katja har själv visat mobbtendenser tidigare och då pratar jag inte om Förrädarna för det var ett spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.