Uppmuntrar Bianca Ingrosso följarna att handla på kredit?

Det pop up-café och butik som Ani Jewels har i helgen, öppnas i samarbete med företaget Klarna, som bland annat möjliggör köp på kredit, alltså att du kan handla för pengar du inte har. 
På Instastory skriver Bianca Ingrosso att alla som handlar via Klarna-appen får 20% på sitt köp, och uppmanar alla att ladda ner den redan nu.
För att kunna handla med Klarna behöver du vara 18 år, vilket omöjliggör elvaåringar att handla smycken för ett mindre land BNP, men även 18-åringar har stundtals samma förmåga till konsekvensanalys som en påse skridskor, särskilt när det kommer till idoler, så det kommer nog göras ett och annat köp under helgen som kommer behövas betalas av under 2024.

Den här är Klarnas egna uppmaning till de som försöker handla på kredit. 
”GE INTE UPP!!”
Om det totala beloppet är för högt för att godkännas, plocka bort en eller två artiklar och försök igen! Skuldsätt dig så absolut mest du bara kan.

Ja, det går även att handla via Klarna med det egna bankkortet, men det är knappast med de småslantarna som företaget tjänar sina pengar. 
Företaget visade på röda siffror i årsredovisningen för 2022, men hade som mål för 2023 att återgå till lönsamhet någon gång under sommaren, men hur det gått vet man inte än.

Vad tycker ni om det här?

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ingen grej. Alla vet att klarna finns. Tycker inte hon uppmuntrar till något.

   Nu ska väl Bianca behöva stå till svars för varenda en som skuldsätter sig. Letar man fel så finner man.

   Och man måste inte köpa på Kredit när man använder Klarna.

    Hon uppmuntrar till kreditköpet.

     Nej, läs igen. På vilket sätt är det specifikt kreditköpet hon uppmuntrar till?
     Och är kreditköp enbart dåligt?
     Är det inte avbetalning du tänker på egentligen?

      Nu är Knoll och Tott i farten igen, Anonyma anonymisterna 😀 Läste f ö recensioner om smyckena. Dålig kvalitet, guldet flagnar av efter en vecka. Spelar väl iofs ingen roll om man även gillar silversmycken. Åh, Lovanca, guldet blev till sand🎤🎼

      Kredit och avbetalningsplan är samma sak lol

   Hon uppmuntrar ju dock till att använda Klarna, när hon ger 20% rabatt om man använder dem.

    Man kan ju betala direkt också vilket tydligt syns på bilden

    Att använda sig av klarna betyder inte att man tar det på avbetalning.

     Ungdomar som saknar pengar, tar det just på avbetalning via Klarna!!!!!
     Fy f…n!!! Uppmuntra barn att skuldsätta sig!

      Barn får ju ändå inte handla på Klarna. Så ditt scenario är en ickefråga och väldigt irrelevant.

       Snarare du som är…

        Whatever floats your boat

  Man kan betala med betalkort och Swish via klarna.

  Hade reagerat mer om Klarna kunde användas av de under 18. Trots att det absolut inte är mycket konsekvenstänk hos en 18 åring som shoppar, så är dom ändå myndiga och någonstans måste ett eget ansvar läggas hos folk. Rent moraliskt så nej, kanske inte toppen att uppmuntra till att handla på kredit, men vi måste också börja lära oss tidigt nu att se igenom reklam och tänka till själva.

   Verkligen!
   Lägg ansvaret där det hör hemma. Hos individen.
   Tänk själv, låt dig inte frestas, håll tillbaka impulser, planera, spara, se till att ha en buffert, investera, gör smarta val, ta råd av andra, häng med i den ekonomiska utvecklingen….
   Skyll inte på någon annan när du sitter i lyxfällan

    Avreglera allt med andra ord?! 🤪

     Typ.. följ lagen om sådd och skörd 🙏

    Lätt för dig att säga till små tonåringar! Barn!

     Barn får inte handla på Klarna!

  ”Skuldsätt dig så absolut mest du bara kan.”
  Fick lätt hjärnblödning av den meningen 😆

  I övrigt så tycker jag att en artonåring är vuxen nog att ta eget ansvar (vilket samhället också verkar tycka med tanke på myndighetsåldern) och förhoppningsvis har den fått lära sig grundläggande om ekonomi hemifrån för att kunna ta välgrundade beslut.

  Om man skulle ha konsekvenstänket som en gräns så skulle vi behöva höja myndighetsåldern till 25-26. Det är först då det är färdigutvecklat.

  I övrigt så ser jag ingen skillnad alls på att göra reklam för Klarna som något annat företag. Allt går ut på konsumtionshets. Så för mig är det samma skit alltihop.

  Nu uppmanar jag visserligen ingen att handla för pengar de inte har, men själv väljer jag alltid att betala mot faktura 30 dagar hos Klarna när möjlighet finns.
  Vill gärna få hem varorna innan betalning, om om det blir något strul känns det som en extra trygghet.

   Exakt. Att betala med faktura innebär ju inte automatiskt att man handlar för pengar man inte har.

   Samma här. Väljer alltid faktura för känns smidigast om varan Inte kommer fram eller behöver returneras.

    Ja där är Klarna det bästa faktiskt. Att man kan gå in i appen och pausa fakturan pga att man vill returnera något eller att något varit defekt. Jag köper aldrig av sidor som inte använder Klarna för att för mig är det en trygghet jag vill ha när jag köper saker på distans.

   Verkligen! Tycker klarna får så oförtjänt mkt skit. De har tagit ansvaret mot företag som jag haft konflikt med, så jag sluppit förlora pengar.

   Håller med, för min del så är klarna faktura självklart att använda. Klarna har hjälpt mig flera gånger vid onlineshopping när det blivit strul eller retur. Jag använder klarna som en liten trygghet fram tills jag får min vara och betalar sen när allt är ok

  Helt ok att handla mot faktura om man räknar in det i sin budget. Gör alltid så, skriver upp det jag kommer att handla för och betalar sekunden efter jag får varan och har kollat så att allt är ok med den. Föredrar att få sakerna först istället för att vänta på återbetalning vid eventuell retur.

   Samma här fast jag betalar inte förrän den förfaller. Funderar på detta med olika åldrar. Man får ta körkort, beställa alkohol på krogen och gifta sig när man är 18. Men man får inte handla alkohol till bröllopsfesten😉 Välkommen på vårt bröllop, det bjuds på eh saft… med detta sagt tycker jag inte man ska sänka åldern på bolaget.

    De har skrivit rätt adress nu🥳🫏

  Finns nog ingen bättre matchning än de två. Riktigt sorgligt att kreditköp på krafs ska uppmuntras i så ung ålder. Ja, jag tycker att Bianca uppmuntrar till kreditköp och nej, jag gillar det inte.

  Har Bianca blivit ifrågasatt och anklagad för att uppmuntra till kreditköp i sin egna kanal?
  Eller varför kommer den här frågeställningen här?
  Tycker hennes läsare att hon uppmuntrar till att handla på kredit för pengar de inte har?

  Att handla på kredit är inte enbart negativt. Jag handlar allt på kredit. Det viktigaste är att man betalar hela fakturan på en gång så att man inte behöver betala onödig ränta.
  Att handla på kredit är inte synonymt med att handla på avbetalning.

  Sedan kanske man kan använda sig av bättre kreditinstitut än Klarna. Där man samlar bonuspoäng, flygpoäng eller cashback för varje krona man handlar för.

  Hon gör ju inte ett samarbete med typ sms-lån eller låneförmedlare i gråzonen som godkänner tio betalningsanmärkningar och har ränta på 57 %.

  Hon säger heller inte att man måste handla på kredit med Klarna. Tycker nog att du överdriver lite.

   Hur naiv får man vara?!
   Bianca vet att hennes unga köpare inte har så mycket pengar och att deras bijouterier är svindyra, därför tipsar hon i all ”välmening” att man kan handla på kredit. Så fräscht att uppmuntra unga till skulder. 😐

    De får väl ta lite eget himla ansvar? Det är inte småbarn som kan handla på kredit och är 18-åringar så lättövertalade att de skuldsätter sig bara för att Bianca tipsar om Klarna så har de andra problem.

     Så du ser inga problem i att unga lockas till konsumtionslån??

      Att betala något på faktura är väl för i helvete inte ett konsumtionslån!

       Kredit ditt pucko!

        Kredit är inte detsamma som delbetalning! Så den enda som är pucko här är den som inte fattar det. Dvs DU

      Förstår du alls vad klarna är?

       Vet du hur klarna tjänar sina pengar? Jo på krediter. Handlarna får vänta upp till två veckor på sina pengar och konsumenten uppmanas till att nyttja krediter för att få sin dröm.

        Du menar avbetalning. Inte kredit. Krediten är en helt vanlig faktura.
        I sådana fall är allt du betalar på faktura också kredit. Hyra, telefon, bredband, Spotify osv osv.

         Avbetalning är en typ av kredit. Kredit betyder att skjuta upp betalning mot en kostnad. En fakturabetalning som delas upp har även den en kostnad som tas ut av konsumenten.

          Jo men om du betalar hela beloppet direkt när fakturan kommer så kostar det ingenting.

          Det var en väldigt fri tolkning från din sida. Det finns olika former av kredit. Själva begreppet ”Kredit” innebär bara att betalning sker i efterskott. Där är varukredit en form av kredit som innebär att du betalar varor och tjänster via faktura. Det behöver definitivt inte betyda att man får en kostnad i samband med fakturan.

  Alla som är insatta i näringslivet och är någorlunda allmänbildad vet visst hur det har gått för klarna, det är bara att googla så ser man att företaget visar gröna siffror och vänt den negativa trenden.
  Sen är det så tröttsamt att vuxna människor i Sverige verkar behöva förmyndare. Vuxna människor bör ha koll på sin ekonomi och veta huruvida de är kapabla till att köpa en viss produkt eller ej, sluta lägg skulden på andra!

   Fastnade du på klarnas egen hemsida när du googlade? De lyckades vända med q2 i år. Ska bli intressant att se hur det går för klarna i q4 efter black week och julrusch.
   Alltid lika sorgligt att läsa alla snusförnuftigas kommentarer om hur man minsann aldrig går på reklam.

  Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Förstår inte Biancakulten alls. Klarna gör en massa av mina inköp smidigare samtidigt som de såklart är med och bidrar till att människor skuldsätter sig. Folk får väl ta lite ansvar själva helt enkelt så länge företag följer lagen.

  Bojkottar Klarna. De tjänar pengar på människors utsathet och/eller dumhet. Omoraliskt.

   Ett riktigt skitföretag. 💩

   Hur skor de sig på andras utsatthet menar du?

   Utveckla gärna.

    De tjänar pengar på att en (hel) del människor köper för pengar de inte har eller glömmer betala fakturor i tid och därmed behöver betala ränta på sina skuld (antagligen hög) vilket gör att de lätt fastnar i skuldfällan. Så de finansierar ditt räntefria betala om 30 dagar-köp.

     Som alla banker med andra ord..
     Människor får lära sig att ta eget ans ar och se över dom avtal som tecknar innan dom är så pass dumma dom köper tex smink på avbetalning

      Lär dig stava först innan du uttalar dig tack!

       Är det bara språkpoliser som tillåts ha en åsikt?
       Vilken konstig person du verkar vara.

     Tycker den här smutskastningen mot Klarna visar att många inte är pålästa om exakt vad Klarna gör.
     Visst – om du handlar genom Klarna och sedan inte har pengar att betala det du köpt så är det ju inte Klarnas ansvar.
     Detta samhället behöver inte MER stödhjul och hjälm.
     Handlar du för pengar du själv sen inte har så är det DITT eget fel och DU får ta konsekvenserna.

     Folk idag köper PIZZA med Klarna. Ja det är sant!

      Jag handlar precis allt på kredit. Ja även pizza (även fast sushi är vanligare på månadsfakturan).
      Varför gör jag nu detta?
      Jag får alla utgifter samlade i en och samma månadsfaktura. Vilket för mig gör det mycket enklare att ha kontroll över mina utgifter.
      Skulle mitt kort bli stulet behöver jag inte ligga ute med pengar till banken, utan jag kan bara bestrida fakturan.
      Skulle jag beställa något som jag sedan aldrig får, så behöver jag inte betala det, utan banken tar hand om det.
      I kreditkortet får jag förmåner som reseförsäkring, cashback och flygpoäng.
      Det helt utan extra kostnader. Jag betalar mindre än vad jag skulle göra om jag betalade med ett debitkort.
      Så jag ser inte alls fördelen med att mina köp skulle dras direkt från mitt konto.

       Tror inte det är kreditkort personen motsätter sig. Det är snarare att du kör avbetalning på Klarna för att betala mat, vilket är helt galet.

        Obs oviously inte “du”, menade “man”

  Vad pratar du om? Klarna appen betyder ju inte att man måste handla på kredit.

   Och mer specifikt, det betyder inte att man måste handla på avbetalning

    Men det hela går ut på att man ska handla på kredit fattar du väl?

     Då hade de haft det som enda alternativ.

      De måste ju erbjuda andra alt också, men de de tjänar sin pengar på krediten.

       Och kredit är inte samma som delbetalning och lyxfällan.

        Men en väg just dit.

         Så kan man tänka av allt. En Alvedon är en väg till oxyberoende. En extra godisbit är en väg till bulemi. En trisslott är en väg till spelberoende och ett one night stand är en bra bit på väg till sexmissbruk och sexköp.

          Alvedon leder till oxy…den var långsökt. Förstår du verkligen inte hur kreditköp kan leda till en skuldfälla? Att köpa på 30 dagar utan extra kreditkostnad är en bra affär endast om du kan betala av hela beloppet efter 30 dagar.
          Huvudregeln är att aldrig köpa för pengar du inte har.

           Och du kan handla för för pengar du har på kredit också. Allt handlar om din syn på ekonomi.

           Skulle nog påstå att det handlar om kunskap mer än om din syn. Det är knappast en stor nyhet att kortkrediter är en bra affär för någon annan än kreditgivaren. Men visst gillar man att bränna bra pengar då kör!

     Men du som kund är ju trots det fri att använda något av de andra betalsätten de erbjuder. Du MÅSTE inte använda dig av kredit eller delbetalning bara för att det erbjuds. Precis som att du inte måste delbetala en teve du köper i butik bara för att företaget erbjuder möjligheten.

     Ibland undrar jag hur vuxna människor klarar sig genom livet utan målsman.

      Hur kommet det sig då att så många unga är skuldsatta?

       Det är ju knappast Klarnas fel att folk är skuldsatta? Det är som att säga att det är Donkens fel att folk är tjocka eller Black Fridays fel att folk inte har pengar kvar. Eget ansvar!

        Du kanske borde läsa på lite om vad forskningen säger.

         Vilken forskning syftar du på mer specifikt? Läser gärna

         Vilken forskning? 😅😂

          Skämtet här är att du ens ställer frågan. Vad som får oss att konsumera, vad som triggar oss till att spendera pengar har de flesta universitet i världen forskat på sen 1950-talet. Google is your friend börja där.

           Men i slutändan är ändå en människa som tar ett beslut. Antingen handla för pengar jag har och kan betala med, eller handla för pengar jag aldrig någonsin kommer få.
           Butiker kanske inte borde ja godis vid kassorna heller då…. med din logik?

           Och ändå inget svar på frågan. Imponerande sätt att undvika svar när man inte har något.

       De kanske inte har fått kunskap hemifrån kring hushållsekonomi. Men inget är föräldrars ansvar längre.

     Att handla på kredit är inte detsamma som delbetalning. Det fattar du väl?

  Vidrigt.

  Jag handlar på kredit med Klarna av den enda anledningen att man sitter i en betydligt bättre sits om man får varan först och betalar sen. Så fort varan är framme så betalar jag men slipper då stå risken för att varan inte kommer fram och även problemen med att kräva pengarna tillbaka om det blir så.

  Men Camcam, är det inte särskilda regler som gäller för reklam för kreditinstitut?

  Ogillar att ett företag har lagt rabarber på hela marknaden.. Handlar sen gärna på faktura pga säkerhet men kan aldrig hos klarna då deras egna bedömningsverktyg inte tycker man är tillräckligt stadd i kassan för det, spelar ingen roll om det är 200 eller 2000 men andra ställen som har andra system går det fintfint, mycket störande 😒

   Har du obetalda skulder som förfallit? Sådant kollar de på. Vid en förfallen faktura (med Klarna själva u och för sig) kunde jag inte handla förrän den var betald.

    Hade en liten skuld för flera år sen hos dom så kan vara det som spökar, även om det är historia/betalad

   Tyvärr har de inte hela marknaden… lyko etc och de flesta av de bolagen använder inte klarna och det är helt hopplöst.

    Och ok, besserwisser nisse.. Kanske inte precis HELA men nästintill.. ..

  Jag tycker det är principiellt fel. Att alla vet att Klarna finns fråntar inte Bianca ansvar. Som inflytelserik idol ska man vara medveten om vad man uppmanar andra till. Simple as that.

  Förkastligt. Först sälja skitsmycken av usel kvalitet till överpriser, sen uppmuntra till kreditköp. Dessutom lurar de sina unga fans att de bara ääääälskar dem, när de egentligen skiter i dem fullständigt. Hyckleri.

  Det spännande är ändå att Biancas namn är så starkt att de ger sig in på att sälja smycken i en nisch som redan är rätt mättad. Det finns massor i den prisklassen ( och andra prisklasser) som ser väldigt likt ut.

   Är ju kopierat rakt av. Tror knappast B och L är kunniga i design. 😂

    Ja, men det är kopierat i så många led att det knappast är något att bråka om. Det är mer den rådande trenden än desig.

     Tragiskt.

   Vad vill du säga av den här spammingen?
   Berätta med dina egna ord istället för att bara klistra in massa länkar ingen orkar läsa.

    Uppenbart vad som vill sägas. Räcker att läsa url:en. /en annan

    En del här behöver uppdatera sig lite. 😅

   Ok?

  Avbetalning med pengar man inte har är ett iq-test.

  Klarna har en bra produkt, att de sen tjänar pengar på folks dumhet är ju olyckligt :/

   Wow härlig inställning, som får mig att tro att en dag kommer du själv bli grundlurad.

    Nej det kommer hen inte att bli.

    Haha vad sa jag som var så farligt? Menar bara att Klara är en bra produkt för de som har koll på sin ekonomi. De erbjuder många bra tjänster, så som att få hem produkter först, och inte behöva ligga ute med pengar.

    Men klarna värdesätter inte sådana kunder, vilket är olyckligt. De värdesätter kunder som inte har koll på sin ekonomi och skuldsätter sig, där de slänger på skyhöga räntor på 20%.

    Jag har ganska bra koll på räntor, techbolag och ekonomi. Vet inte riktigt var den omotiverade kommentaren kom ifrån?

   Känns som många in har koll här.. Nu är så klart Klarna inte fria från synd (de tjänar ju pengar på om folk inte betalar sina fakturor i tid, eller på ränta om man väljer delbetalning) men Klarna tjänar inte majoriteten av sina pengar på oss konsumenter. De tjänar sina pengar från de företag som vill erbjuda sina kunder Klarna! Det är typ hela deras affärsidé, om man läser lite artiklar från deras grundare. Klarna vill vara the good guy (om man nu kan vara det i detta fallet) och inte vara som de traditionella bankerna som gör MASSA pengar i vinst och höjer räntorna till höger och vänster för oss vanliga dödliga.

    *inte

  Förlåt men vad tror folk klarna tjänar pengar på egentligen? jämför klarna med ett banklån? Det är ett stort problem idag att unga kvinnor tar konsumtionslån för att uppehålla en viss typ av livsstil. Självklart är detta illa?!

   Ja, men många totalt ignoranta här med huvudet långt upp i sitt egna 🍑

  Ogillar klarna sedan jag blev id-kapad för några år sedan. Andra kreditbolag gick att komma i kontakt med, och det gick att stoppa pågående beställningar osv. Klarna gick inte att komma i kontakt med överhuvudtaget, fick sätta försäkringsbolagets utredare på dem för att inte tvingas betala jackor som någon beställt från sportamore. Och jag hade inte appen, men på den tiden kunde folk handla på andras personnummer utan att det gjordes någon kontroll. Var tvungen att installera appen för att stoppa den möjligheten (det ser kanske annorlunda ut idag). Så om jag idag kan välja att köpa en vara från olika företag med olika betallösningar, så väljer jag den som inte använder sig av klarna.

  Alltså…jag blir helt matt. Att B gör knäppa/olagliga saker förvånar icke men Klarna borde veta bättre. Spelbolag och kreditgivare ska hållas låååångt borta från barn! Jag ogillar Klarna, har gjort länge för de har sådan monopolställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.