Johanna Bladh släpper en tjejbibel

Boken som Johanna Bladh bad sina följare om uppslag för kommer kort och gott heta ”Tjejbibeln” och kommer handla om hur man får bättre självförtroende som kvinna, att våga ta makten över sitt liv och sluta ta så mycket skit.
Boken släpps på den internationella kvinnodagen och i den ska det alltså finnas en manual för hur man blir en självsäker ”bosslady” som tar sig för vad helst hon än önskar i livet.

Jag känner att jag kanske inte riktigt tillhör målgruppen för den här boken, men kan givetvis läsa och skriva om den här inne om ni så skulle önska? Let a girl know om ni vill det. 😉

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    VEM behöver den här boken 2024? Så oerhört föråldrad idé.

      Eller hur. Tjejer och killar finns väl inte ens längre liksom.

        Hahahah älskade den kommentaren

      Känns som någon skit man läste i Frida 1990.

      Kräks

    Så många öppna dörrar som ska slås in..

      Ja! Alltså HUUUUR kan så menlösa människor lyftas upp så enormt till skyarna med sina intetsägande ”idéer”? Förstår det inte.

        Jag visste inte vem hon var och var tvungen att gå in på hennes insta.
        Drabbades av akut invärtes cringe-klåda och jag vill ha mina 20 sekunder tillbaka.

          😅😅😂😂😂

    Bladh skriver en tjejbibel! Nämen! Kan inte tänka mig annat än att kommentarsfältet här fylls av hyllningar och hejarop.

      Vet inte om du är ironisk eller inte men detta kommentarsfält är väl inte känt för hyllningar och hejarop direkt 😅

        🤣🤣🤣

        Speciellt inte för Johanna Bladh.

        Ja det var 100 % skoj 🙂 Bladh läser jag aldrig ett gott ord om här, tror hon är den minst omtyckta.

    NOOOOOOOOOOOO PLS GOD NO
    ( Läs som när Michael Scott skriker det )

    Undrar vilka läsare man riktar sig till? Känns onödig för min del då jag passerat 50 och vet allt jag behöver veta 😂

      Då är du ju inte heller en tjej. Kvinna, dam eller tant, vilket du nu föredrar.

        Fel.

        Tjej betyder egentligen flicka, kvinna, hustru.
        Tjej har ingen åldersgräns.

          Jag tror inte att gemene man tänker på 80 åriga Agda när någon säger att en tjej var på en butik och handlade.

            Vettig diskussion hörni

            Agda handlar i en butik, inte på.

      Känns onödig för mig som är 33
      Med

    Alltså dessa ”nyp mig”. 🥴🥴🥴

      Önskar att hon blev lite nypt varje gång hon skriver det så att hon slutar upp med det..

    Vill kvinnor verkligen? Det krävs hårt jobb och uppoffringar, och många kvinnor vill väl mest vara bekväma. Du kan bli boss, en chef, mer obrydd, mer manlig, starkare….men du måste vilja.

      Håller med. Går man in helhjärtat för något så kommer man som kvinna komma otroligt långt. Nej man kanske inte blir starkast av alla och kanske finns det fortfarande jobbiga manliga chefer över en. Men är man kompetent i sitt jobb så kommer man ju bli tagen på allvar och tränar man hårt kommer man bli stark, oavsett kön.

      Sen kanske man inte riktigt vet var man vill lägga allt sitt krut och kanske vill man inte kompromissa allt för mycket för att excellera på ett visst område och dygnet har bara 24 timmar men det handlar ju främst om prioriteringar och att inse att man inte kan göra allt.

        Din analys brister vad gäller intersektionlitet och det faktum att strukturell sexism existerar och påverkar. Alla säger sig vara för feminism, men samtidigt tjänar kvinnor mindre fast vi generellt är klokare och har bättre betyg. Det är ju ett strukturellt problem
        Vi kan inte skylla på att kvinnor vill mindre, när många män väljer att gynna män oavsett hur duktiga kvinnor de har runt sig.

          Och generellt jobbar kvinnor mindre, tar större del av föräldraledighet och VAB.
          Vilket i sin tur sällan gynnar arbetsgivaren och därför kanske det är fördelaktigt att satsa på män.
          I många fall är det nog faktiskt så att kvinnor vill mindre, på jobbet. Generellt är vi nog mycket bredare i våra satsningar. Man ska hinna ta hand om barn, hem, fritidsaktiviteter osv. Hade vi också valt att nästan bara satsa på jobbet som många män så hade kvinnor också varit chefer i större utsträckning.

            Jag tror det stämmer det du skriver och ärligt – det är väl smart att satsa mer brett, ha mer än ett ben att stå på? Kanske är det just det som är ett tecken på intelligens, att man också investerar i sin fysiska och psykiska hälsa, sina vänner och sin familj. Alltså, ska man jämföra löneskillnader så får man ju utgå från kvinnor och män som lägger precis samma kapacitet på sitt jobb och det är ju otroligt svårt att mäta men är du riktigt duktig och lägger full kapacitet så är jag fullt övertygad att en kvinna har samma möjligheter.

            Skulle tillägga att män nog kan vara mer sluga också, det ser ju bra ut att vabba ibland, typ en fredag kan chefen vara *duktig* och vabba, en engagerad pappa med toppkarriär och familjen påverkar ju absolut inte hans jobb negativt, kan ta lite samtal medan hostiga barnet kollar TV. Men är det pressat läge, chans att prestera och befordran i sikte, då lär han inte vabba en vecka med spysjuka barn. Så det kan ju upplevas annorlunda utifrån också.

          Den löneskillnad mellan könen som inte kan förklaras med faktorer i statistiken är för närvarande 4,5 procent. Källa: myndigheten Medlingsinstitutet.
          Inte så mycket att orda om med andra ord.

          Bättre betyg säger ju inte så himla mycket egentligen, skulle ha svårt att peka ut vem som hade högst betyg på min arbetsplats. Men ok, ett visst mått på intelligens i form av att riktigt höga betyg troligen = mer intelligent än riktigt låga, och ett mått på ambition där och då. När man väl kommer ut i arbetslivet är det ju vad som är viktigt just där, just då, vad man presterar, vad man vill, det är ju främst det som påverkar lön. Sen kan det säkert sitta någon mansgris till klump någonstans som gör det svårare för en kvinna men oftast har man ju fler än en arbetsgivare att välja på.

        Precis så. Om man vill nånting, vad som helst, så får man avsätta tid för det och förmodligen prioritera bort andra saker. Det är inte frågan om kön, utan gäller alla oavsett. Självförtroendet kommer från att ha kämpat för någonting och lyckats; och ju oftare man gör det desto mer självförtroende får man. Det är en positiv cirkel. Inga bosslady böcker kan lösa attitydproblemen som råder kring många som säger sig vilja en massa men inte är redo att lägga in jobbet för att nå det.

    Nej tack.

    Självförtroende har nog många, men självkänsla är det nog många som behöver ta itu med.
    Det är en himla skillnad på självförtroende och självkänsla!

    Var inte denna typen av skrifter avklarade för typ 10-15 år sedan? Min första tanke är Löwengrip, men jag kan säkert komma på tio publika kvinnor till om jag funderar lite.

    Ännu en bok på listan över böcker jag inte måste läsa!

    Var det inte hon som bad om tips för både titel och innehåll? Patetiskt av Bonnier att ge ut detta ärligt talat

      Undra om inte dessa förlag har nått ”sparat space” för menlöst trams som de, mot sin vilja, behöver publicera pga… oklar anledning. Hur kan Bonnier vilja publicera det här?

        För att hon är känd och de ser försäljningspotential. Jag är själv aspirerande författare och motsatsen till känd, och har kämpat i tio år för att bli utgiven, men jag är nästan i mål nu, har fått ett kanske från ett stort förlag. Har under dessa år jobbat upp min skrivförmåga och blivit bättre på hantverket. Hårt jobb för en ”vanlis” som jag. That’s life, även om det förstås sticker lite i ögonen på en varje gång en kändis ger ut en bok som är halvtaskigt skriven.

    OT men har ni börjat planera för släppet av nya gta nästa år?? Håller relationen, ta semester osv osv?

      Är ju inte förrän 2025 det kommer ut?

        Tar gärna nyår igår men frågan kvarstår 🎊🎊🎊

      Nä. Har dock funderat i månader på att återuppta Wow… men vet inte om det är worth the effort så att säga

    Texten var ju patetisk. ”Förväntas inreda, instagramma och måste kämpa för att bli tagen på allvar”. Av vilka då?

      Hahah jag tänkte samma. Möjligtvis kanske det stämmer om man är en c-kändis á la Beverly Hills hemmafruar eller nåt…

      Men det är så fruktansvärt pinsamt och snarare nedvärderande för kvinnor än peppande.

      Haha, boken riktar sig väl till klicken som genuint känner sådan press. Vilket väl är helt fair, jag känner typ tvärtom, att folk skulle ta mig på mindre allvar om jag regelbundet började instagramma om min inredning eller dylikt, men min och författarens verkligheter skiljer sig nog åt en del.

      Tycker dock att det är lite tråkigt, åt andra hållet då, eftersom skulle gärna skulle lägga upp mer än vad jag gör då jag tycker design, inredning, och vardagsfotografering och liknande är väldigt roligt, men jag hade verkligen känt mig som århundradets clown om jag gjorde det.

      Vem ska skriva en ”Våga instagramma din lunch, dina semesterbilder och din nya väska!”-peppbok åt mig?😅

    ”Bosslady”……… snälla

      Jag trodde bosslady började bli otrendigt, ”så 2014”, och att tradwife började återvända? Den där kvinnokroppen och det heliga, djupt okränkbara -*~@ mödraskapet @~*- ska få sin upprättelse (lex Anna Björklund mfl)

        Aldrig hört tradwife, måste googla.

    Förstår inte dessa onödiga böcker 🤦🏾‍♀️

      Finns alltid någon lättledd, osäker som man kan lugga på lite pengar med ännu en självhjälpsbok, när personen i fråga knappast blir hjälpt av en trave floskler i bokform.

    Men sluta bara.

    Så nu ska man alltså känna press att bli en självsäker bosslady som tar för sig också? Om jag tänker tillbaka på när jag var en yngre tjej och så, ärligt talat så var det ju faktiskt den här pressen att liksom ta för sig, lyssna på själv, tro på sig själv, tänka stort och göra det man vill, den var ju värre än pressen att typ raka benen eller ha det fint hemma?

    Men de flesta yngre, oavsett kön, går väl igenom perioder av tvivel och osäkerhet, man vet inte riktigt vem man är eller vem man vill bli och tittar utåt, på andra, försöker hitta sin plats och sig själv. Vilka krav VILL jag ha på mig själv, vad spelar ingen roll? När man väl börjar hitta riktning blir det lättare. Men tror inte det finns någon genväg till att komma dit. Och ska man då vid jag vet inte säg 18 års ålder också försöka bli sådär härligt självsäker och bosslady, känns faktiskt bara som ytterligare en grej?

      Precis. Finns alltid nåt du kan göra mer och bättre, och för vems skull? Man duger aldrig som man är.

    Men alltså finns inte denna bok redan? Har för mig att en annan influenser släppte typ en exakt likadan bok för några år sedan

    Alla negativa kommentarer här kommer att tas upp på hennes insta.
    Hur ni trycker ner en tjej osv

    Kul att hon fått skriva en bok, inte alla som har den möjligheten. Bara att Gratulera.

    Själv är jag trött på det tillgjorda när det ska springas runt halvnaket o trashigt med patten ute i tid o otid.
    Antar att det ska normaliseras o visas att livet ser ut så ( vilket vi ju alla redan vet ).
    Jag har själv tre barn , känner dock inget behov att basunera ut för världen hur jag går klädd ( eller avklädd med pappen ute eller någon som drar i den) för alla som har barn vet att allt inte är balklänning och smink…

      inte tillgjorda utan uträknat och förutbestämt menar jag

      Nu har jag ju inte läst boken, kanske är den verkligen bra, eller iallafall att yngre tjejer kan få med sig något av den. Blir inte upprörd på något sätt av att hon får ge ut en bok, stör mig mest på det här superstarka bosslady-idealet men kanske är det annorlunda i själva boken.

    Får snart panik på alla som skriver ”från botten av mitt hjärta”. Det heter ”från DJUPET av mitt hjärta” era illitterata dårar.

      Inte jättekonstigt med tanke på att talesättet är ”from the bottom of my heart” på engelska. Om man konsumerar och pratar mycket engelska är det lätt att blanda ihop sådant! Man förstår ju vad som menas 🙂

        Det betyder inte att vi måste utarma det svenska språket.

          Språket har alltid förändrats och alltid har en del förfasats likt du gör nu.

            Grattis till samtidens tröttaste kommentar! Det är ett välkänt faktum, det du nämner. Det betyder dock inte att alla förändringar är samma lika. Vissa har bara dålig språkkänsla helt enkelt.

          Det sa jag inget om, bara att man inte är en ”illitterat dåre” för att man säger engelska talesätt på svenska.

        Likt ”bara gör det”? Lägg av med de språkliga övergreppen.

        Nej, talesättet är från det latinska ordspråket ”ab imo pectore”.

    Nej tack!
    Har så många andra jag heller tar råd av än henne.

    Kräks på alla hennes ”är det bara jag som har det stökigt hemma på kvällen”-inlägg.

    Johanna Bladh utstrålar inte självkänsla för mig. Hon verkar extremt känslig och osäker utifrån den problematik jag har läst på denna bloggen.

      Verkligen, ängsligare människa får man leta efter

    Visst tar vi tjejer/kvinnor mycket skit MEN vi ger mycket skit också, det skall man aldrig sticka under stol med. Jag har gett så mycket skit till karlar genom åren så hälften hade egentligen varit nog.

      Haha som att någon fortfarande tror att du är kvinna

        Har också funderat på om det är en incel?

      Varför gör du det, är det till dina karlar eller kan vem som helst råka ut för dig?

    Kan det vara ett komplement till josefine och Vanjas bok ”Livsstilbibeln”?

      Och Margsux ”your best life”

        Glöm inte ”The golden year” av systrarna Widell/Schulman

    Johanna känns som Bella under Egoboost eran… 😂 enda skillnaden är väl att hon inte vill ta över världen typ.

    Åh gud. Ska hon tipsa om hur man som smal person kan sitta för att trolla fram hudveck som man kan fota för att bli kallad modig på insta?

    Är så less på Bladh.

    Hon är så töntig!!! Gäsp.

    Hur många självhjälpsböcker från influensers som säger det självklara som 100 influensers redan sagt innan behöver vi egentligen?

    Sedan använder väl ingen ordet girl-boss seriöst längre? Känns mest som något man ironiserar över. Kanske det Johannas bok ska handla om; reclaimimg girl-boss- hur kapitalismen tog över feminsimen och nu kan sälja hudvård genom att visa imperfekta kroppar.

    Läs Amir akroutis storys om henne👀

      wow, hade ingen aning om detta. skriker osäker människa om henne.

      Någon som vet vart hon har jobbat tidigare?

        Var hon har jobbat.

      Oj om det ligger sanning i det han skriver kan det nog bli lite svettigt för Bladh 😮

      Inte alls förvånad. Någon gång när hon har lagt upp något tvivelaktigt har har frågat om hon kan utveckla hur hon resonerar osv., helvete vad hon direkt blir dryg och aggressiv direkt, samt använder sig av härskartekniker. Jag ställde en enkel fråga och fick ”men OJ vad arg” tillbaka. Med det sagt kan jag riktigt se hur oskön hon kan vara att jobba med. Måtte Amirs story nå hennes klan och faktiskt bli något.

    Ååååhhh! Jag får KLÅDA bara av tanken att Johanna Bladh ska guida unga tjejer. Hon kommer presentera problem och saker att oroa sig för dem som antagligen aldrig hade blivit ett huvudbry annars. Känns bara deppigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.