Magdalena Graafs stora höftoperation

Äntligen fick Magdalena Graaf den operation som hon slå länge gått och väntat på. Eller ”gått och väntat på”? Där vad jag nästan lite omedvetet rolig, hehe! Maggan har nämligen inte ”gått” någonting alls de senaste veckorna och månaden eftersom hon just väntat på att få en ny höft, men nu uppdaterar hon på sin blogg hur alltsammans gått.

Givetvis självklart då de skurit bort fästen, lyft upp muskeln (lyft på hatten, skruvat av locket, stulit huset av snigeln) sågat av benet. Bankat fast en pinne i benmägen. Skruvat fast en boll i pinnen, sytt på muskel och klickat ihop halva röven med häftklamrar mm. // Magdalena Graaf

Hon har alltså fått en ny höftkula, så nu väntar månader av rehab, men förhoppningsvis kommer hon slippa all den smärta som gjort henne sängliggande.
Läser man hennes beskrivning här ovan så ryser i alla fall jag, för det är sannerligen inget litet ingrepp.
Hualigen!  😱😱😱

Stort krya på dig, Maggan!
Håll i, håll ut! 💜💪🏻

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har inte följt henne, men kollade lite i hennes blogg i går. Gick hon nånsin artrosskola eller var hon inställd på operation direkt? Hon är väl inte ens 50, så det måste vara jobbigt med alla begränsningar som en höftledsoperation innebär. Och risken är ju att den måste göras om längre fram; protesen håller inte hur länge som helst. Och det blir extra viktigt att sköta tänderna. Hoppas att hon har fått bukt med sitt blödande tandkött. Tråkigt nog verkar det opererade benet ha blivit längre, men hoppas att hon blir nöjd.

      Du tror inte att hon tillsammans med läkare har vägt fördelar mot risker?

      Ett alltigenom omtänksamt inlägg…

      Hon har ju levt med smärta i tio år, det är väl inte riktigt definitionen av att vara inställd på operation direkt, eller vad tycker du?

      Som du själv säger, du kollade lite igår. Tycker du att det ger dig tillräcklig grund för dina uttalanden?

        Jag undrade hur det var. Jag har kollat sporadiskt tidigare och aldrig sett nåt om artrosträning eller smärta. Nu var det plötsligt en massa inlägg om värk, vila och morfin. Det kändes som att det kom hastigt på, men jag är som sagt ingen trogen följare.

          Om du läser hennes beskrivning av vad som gjorts med höften så ser du att ingen artrosskola i världen hade hjälpt för de problem hon har haft.

          Om du läser hennes beskrivning av vad som gjorts med höften så ser du att ingen artrosskola i världen hade hjälpt för de problem hon har haft.

          Kan inte människor som inte har en jävla aning bara sluta uttala sig som om de är läkare?

        Jobbat med äldre som klarat denna operation bra. Kroppen klarar av mer änn vad man tror. Dom har efter några veckor varit så mycket bättre. Otroligt vilket stöd och många som skriver om hur oroliga dom är. Hon måste var mycket omtyckt av många och populär.

      Har också haft grav höftförslitning, med en höftkula som nästan var på väg att spricka p g a att ben nöter mot ben. Det var en rent helvetisk smärta, som jag inte önskar någon. Jag fick också kommentarer av folk runtomkring om att jag var ”för ung” för en ny höft, men det är det bästa jag gjort. Fick ett helt nytt liv. Ingen som inte varit eller är i situationen ska komma med förnumstiga uttalanden, som du gör.

        Det är så anonyma gör: kommer med förnumstiga uttalanden😉

      Varför frågar du inte henne direkt på bloggen, hur ska vi kunna veta🤷‍♀️ Varför blir det extra viktigt att sköta tänderna?

        Människan som svamlar här, har troligtvis varit inne på Maggans blogg och skrivit lika mycket elakt svammel där.
        Man blir matt.

      Det var nog nyheter för läkaren. Hör av dig direkt! Kanske går det att backa processen!

      Oavsett så är det ju lite sent påtänkt för hennes del men har du tips till andra i samma situation kan du ju dela med dig, då hjälper din kommentar iallafall någon. Sen tror jag verkligen inte det är vanligt att man gör den här typen av operation som någon slags quick fix. Antagligen har hon redan provat väldigt mycket. Dock kommer det alltid finnas ytterligare tips på vad man hade kunnat gjort, ingen kommer kunna pröva ALLT innan en operation.

      Hur blir man som du? Vad har du varit med om? Läs ditt inlägg och ta dig en funderare över ditt liv.

      Jag tror hon köpte en operation för även om hon tycker hon väntar länge, typ 1-2 månader, så står ju folk i kö i år. Förstår att hon haft det jobbigt men det har varit mkt fest och annat ändå. Inte direkt som alla äldre som står i kö och i princip är låsta vid sängen.

        Det är ingen privat sjukvård, dom tar emot patienter inom vårdgarantin.

        Misstänker att en ung person mitt i livet går före i kön av många anledningar 🙂

      Att hennes opererade ben blivit längre är ju inte så konstigt då hennes höstkula var skadad därav op.
      Förhoppningsvis är benen lika långa nu.

      Du får läsa på lite. En protes kan mycket väl hålla hela livet. Materialen blir bättre och bättre och så länge du inte är maratonlöpare eller elitidrottare finns det ingen som helst anledning att tro att helproteser behöver bytas ut. Bencementet som används kan med tiden orsaka att protesen lossnar men även där blir kvalitén bättre och bättre. Det finns dessutom inga som helst begränsningar man måste ta hänsyn till numera -du opererades kanske för många år sen när metoderna var annorlunda så du har fått förbud på att sitta med benen i kors samt inte knyta skor/sätta på strumpor genom att stå upp och böja höften.
      /Reservdelskvinnan

    Kommer LD någonsin komma till sans….?

      Vad har hon gjort nu?

      Har aldrig sett henne mer sansad. Det är alla som inte reagerar som borde kamma till sig!

        Att inte kräkas ut inlägg på Instagram är inte samma sak som att inte reagera.

          Har någon påstått det?

    Tack Camilla för dina fina lyckoönskningar. Gjorde mig så glad ❤️🙏

      Kram

      Du är inte M Graaf för Maggan hatar bloggbevakning precis som Mona gör

        Sorry to break it to you… 😁

        Kanske inte om det är positivt skrivet😉 Övertygad om att både Maggan och Mona kollar både här och på Flashback.

        Mona klarar inte av att höra att alla inte tycker att hon är fantastisk.

          Fantastisk på att förstöra miljön ja. Aldrig sett ngn människa med så otroligt shoppingbehov.👠👙👗👢👡🥿👘🩱

    Tycker det är så otroligt lågt att förminska andras sjukdomstillstånd genom att säga äsch, det är så vanligt, känner en som varit där och hen klarade det lätt, känner en som är mycket sjukare än hen.
    Detta är så vanligt att man undrar om folk är tröga eller illasinnade.

      Ja, speciellt när folk kanske inte är 100% ärliga med hur jobbigt det faktiskt är. Är ju inte alla som vill diskutera sin hälsa och sina sjukdomar på det sättet utan ”det gick helt okej”.

        Det kanske är fult att visa sig svag.

          Kanske. Eller jag tex fick en ganska seriös förlossningsskada (största grad av bristning man kan få) med tillhörande operation och komplikationer osv. Det beror ju på vem som frågar och hur nära man är, men det är ju inte så att jag sitter i fikarummet på jobbet och är helt ärlig med hur många år efteråt jag var rädd att bajsa på mig konstant typ. Om det någonsin kommer på tal där så är det ju ”jodå det gick ganska bra”. Och således får väl folk den bilden, som kanske inte riktigt stämmer.

            Att det skulle vara fult var nog lite enkelt uttryckt av mig
            Handlar ju om integritet med. Man HR ju ingen redogörnningsplikt för allt.

              Nej precis, och sen kanske man har förträngt en del av det jobbiga också, speciellt om slutresultatet ändå var bra så att säga.

                Jo, förstår absolut att man vill lämna situationen och inte stå kvar i den tankemässigt.

            Hörde om bebisen som dog efter hemförlossning, hände ju för ett tag sedan även på annat håll. Skulle aldrig våga föda hemma😳

            Sen kanske det är lite skillnad att berätta om en höftoperation än en förlossningsskada?

          Vilket är precis tvärtom egentligen.

          Man är inte svag för man har en sjukdom eller problem. Sjukvården är svag med för långa väntetider. Gå med långvarig smärta är fruktansvärt.

      Inte ok att börja prata om andra som är sjukare etc. Men har man själv eller känner någon som gjort en viss operation så kanske man berättar om hur bra det gick för att lugna personen som ska opereras och ge hopp att återhämtningen kan gå fort?

      Verkligen!!!

      Håller med dig! Oftast är det människor som har haft influensa som det värsta de råkat ut för och har inte förstånd att uppskatta att de ska vara jätteglada för att de, fått vara så friska!

        Eller anhörig till svårt cancersjuka som gör sig till domedagsprofeter över andras i deras tycke simpla åkommor.
        Var på en sammankomst för många år sedan och alla pratade med alla. En man med en cancersjuk fru frågade en kvinna vad hon gjorde nu för tiden. Varpå kvinnan svarade att hon var sjukskriven pga en utbrändhet. Då höjde han rösten och förklarade att kunde hans fru jobba så kunde alla jobba.
        Man ska jobba om man har arbetsförmåga sa jag. Om din fru har arbetsförmåga ska hon ju givetvis jobba. Då såg han kränkt ut istället.
        Nu var inte fru ifråga med på festen.

    Men gud vad folk kan hålla på!! Klart detta är en jätteoperation! Att det är rutin för den som gör det spelar ju ingen roll. För den som får den är det ju ingen rutin… man kanske tänker att det ska vara lugnande men det låter ju märkligt.

    Undrar vem som har skrivit Idabellas reportage? Kanske chatGPT?

      Kanske Idabella själv…

      Vem är Idabella?

    Hon har ju haft fruktansvärt ont och skönt för henne hon nu fått en ny kula. Blir dock lite konfunderad när man läser hennes Insta, där hon själv dels pratar om hur mycket ”större” en sån här operation är än mycket annat och att hon nu dessutom tror sig ha Fibromyalgi mm. Det är ju hon själv som sätter sin operation i jämförelse med andra.Tycker ibland hon är lite av en dramaqueen faktiskt, spär emellanåt på en hel del vad det verkar. Man kan inte jämföra sjukdom, värk, operationer, sorg etc.med andra, alla har sin skit att deala med och alla hanterar det olika.

      Ja om hon själv jämför och skriver otrevligt om andra så ber hon ju i princip om kritik. Små ingrepp kan ju dessutom bli mer komplicerade och farliga beroende på vem det är, dvs individuella riskfaktorer, så dumt att jämföra med andra för att bevisa att man själv har det värst.

      För att vara någon som legat så under isen så har hon ändå orkat med mycket. Jag har också funderat på vilken nivå hon lägger allt på. Om man är så dålig som hon är så funkar det oftast inte att blogga, instagrama, spela in reklam, göra sig i ordning, laga mat, ut med hundar osv. Lite som utbrända My som startar företag och köper lägenhet under tiden hon är helt utbränd. Jag tar min åsikt från att jag jobbat med människor som fått smärtproblematik och behövt hjälp hemma. Smärtstillande brukar bara hjälpa för att stilla smärtan och sen stannar det där, orken de får av det räcker endast till basic saker som att duscha och få i sig mat, svara på sms och betala räkningar. Nu fungerar alla olika men orkar man det hon orkat så brukar det inte vara på den nivån hon beskriver.

      Hoppas hon tar sitt östrogen och dricker sin mjölk/äter sin yoghurt och sin ost.

        Jag menar inte att det skulle bota artros på något sätt, men det är en bra grund för skelettet, särskilt i hennes (och min) ålder.

      Hon har fått chansen att börja om på ny kula så att säga…🙂

    Det må vara rutin för den som utför operationen. Men sällan för den som ligger på operationsbordet.

    Men hon har ju utsatt sig frivilligt för åtskilliga skönhetsoperationer genom åren helt i onödan. Då hörde vi aldrig något gnäll om smärta. Att klippa bort gäddhänget och göra om tuttarna 2-3 ggr minst. Magplastik mm. Dessutom var det ju tur att det inte var andra höften för då hade ortopeden fått kalla in en plastikkirurg för att rädda den gigantiska draken hon har tatuerat på andra höften.

    Läste att Runar smörar på för Maggan ganska friskt nu med sina meddelanden, böner mm. Hon hade även fått en bukett blommor med avsändare R på kortet för ett tag sedan. Vad tror ni, blir de ett par? Han behöver ju även komma in i ”värmen” som hemlös. Soc sa nej till hans önskan om att få en lägenhet på Östermalm😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.