Tio snabba – blogg edition

 1. Både Gabriella Joss Possler och Paula Rosas har besökt sina respektive frisörer för att fixa barret, och i båda fallen är deras frisörer även deras nära vänner.
  Är ni vänner med er frisör? Jag har nog inte ens en frisör som jag går till. Kanske har jag aldrig blivit tillräckligt nöjd för att en sådan relation ska utvecklas? I dunno…
 2. När det vankas jul så blir Bloggbevakning omsprungen på Bloggportalen av Nina Hermsanssons blogg ”Niiinis” som är fylld till bristningsgränsen av smarriga recept.
  Just nu har hon en julkalender, där varje lucka innehåller ett recept och ett julpyssel så jag förstår att hennes sida är omåttligt populär.
 3. Sandra Beijer har varit på julfest hos Sony Music Sweden och sjöng karaoke med en kille som aldrig hört låten Eloise med Arvingarna tidigare. Det kan inte ha gått allt för bra, men kul verkar de haft ändå. 🙂
 4. I lucka 10 av sin julfridskalender tipsar Underbara Clara om att gå promenader utan telefon. ”Utan att lyssna på något eller prata med någon. Bara fokus på stegen och hur det knarrar – eller kanske plaskar under fötterna. Hur andhämtningen höjs och sänks och hur kylan biter i kinderna.”
 5. House of Philia-Petra tipsar om sin julspellista på Spotify.
 6. Frida Fahrman skriver om sitt och Emma Unkels senaste poddavsnitt där de poddar samtidigt som de gör olika skönhetsbehandlingar. Behandlaren ger även tips på enkla sätt att ta hand om sin torra vinterhy hemma, så hand upp alla som också tenderar att bli ett vinterfnas när det är riktigt kallt. 🙂
 7. Isabella Löwengrips höstlovsresa med barnen till Japan ska ha gjorts med hjälp av AI, en planering och genomförande som SvD Digital nu skriver om.
 8. Magdalena Graaf har varit sängliggande ett bra tag och skriver nu ett inlägg om hur viktigt det är med uppläsaren när man lyssnar på ljudbok. Jag kan inte annat än hålla med, jag har mer än en gång ratat en bok pga uppläsarens dialekt eller att andetagen så allt för påtagliga och störande.
 9. Monas Universum har varit på sprutbehandling och glömde bort att hon skulle på party på kvällen.
 10. Vanja Wikström vill att läsarna ska komma med förslag på önskeinlägg. Är det lat eller smart? Vill ni ha ett sådant inlägg?

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ge inte Vanja uppmärksamhet. Hon och N smider troligtvis redan planer på nästa projekt att lura av folk pengar så det är inte smart att ge henne nya läsare som inte vet hur hon och N har scammat folk på pengar via WOA.

   Håller med. Sista jag såg hos henne var otaliga shoppingtips på kläder som kostade flera tusen per plagg. Vanja är riktigt hal.

   Intressant att Niklas är patient på denna klinik och att Vanja flera gånger har hyllat just Jonas:

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ameliekliniken-i-solna-massmedicinerar-langtidssjuka-livsfarligt–60a0e5

    Väldigt intressant! Herregud. Ja från en skojare till en annan….

   Har faktiskt börjat läsa hennes blogg lite efter att ha hört om det här med WOS. Och hon verkar ju jättegullig. Men det kanske bara är hur hon söker in sig och sina projekt? För det är verkligen den där typen som framstår som varm, jordnära och helt klart rent mjöl i påsen även om man inte känner henne, någon man i princip skulle lita på. Men sättet de verkligen sopat det misslyckade projektet under mattan och inte gjort minsta ansats att kompensera utan istället glatt haffat åt sig pengarna, hon kanske faktiskt enbart är slug. Läskigt isåfall.

    Ja, det är precis så hon jobbar, verkligen slugt. Hon har aldrig handlat så mycket och dyrt som nu heller. Vill inte tänka på hur mycket Niklas mamma lagt ut på dom innan heller.

    Gullig? Pyttsan. Jag har aldrig läst hennes blogg, förutom när det var så mycket skriverier om WOS och det slog mig direkt hur insmickrande och konstlat hon skriver, ta bara alla dessa smileys som ETT enda exempel. Förstår inte hur man faller för det.

     WOS? WOA

    Hon är toxiskt positiv. Helt jävla blåst

   Skrev i en annan tråd också men måste bara sprida att WoA’s metaverse nu är klart och det är RACKARNS fint haha! Alltså det är det absolut värsta jag sett! 90-talet ringde och ville ha tillbaka sin datagrafik 😅 Väldigt talande att Vanja själv inte nämner den här lanseringen av galleriet med ett ord! Skulle också försöka krypa under radarn om jag haussat upp nåt så mycket och sen efter så lång tid å massa pengar lanserar nåt som ser ut som en tidig version av The Sims! Blir ju ännu mer ett hån mot de hon lurat på pengar… det här var vad de fick liksom. Snälla cancan gör ett inlägg om det här! Spana in det OTROLIGA metaverset här: https://monaverse.com/spaces/woa-metaverse-gallery/details

    Herregud!!! Nej verkligen inte konstigt att hon inte nämnt detta 😱

  Du tar ju regelbundet emot tips från läsare och hittar inte på alla inlägg själv osv. Så ser inget konstigt med att hon skulle be läsarna om förslag på önskeinlägg.

   Och man vill väl antagligen skriva om sådant läsarna gillar att läsa om!?

  Skriv absolut inte mer om Vanja. Hon är en äcklig hycklare

  Wikström

  Kan någon insatt i influenceryrket förklara för mig hur man kan bli allvarligt utmattad av att gå hemma och filma sin vardag? Jag är genuint nyfiken efter att ha sett Helen Torsgårdens söndagsvlogg

   För att man har en ständig press på sig att leverera innehåll som gör ALLA som tittar nöjda.

   Skulle seriöst också bli utmattad av att försöka vinkla allt i mitt extremt beiga liv till något spännande

   Om du tror att hennes yrke endast går ut på att filma sitt liv så förstår jag att du inte förstår hur man kan bli utmattad

    Men vad gör hon då? Jag frågar ju av en anledning pucko

     Tror du att någon vill hjälpa dig när du är otrevlig?
     Hur emotionellt omogen är du egentligen??

     Höj nivån så kanske du får svar?!

     För det första har de en gård med djur som de sköter om, och sen lägger hon även ner mycket tid på sin youtubekanal samt samarbeten. Det är ju inte bara att ta fram kameran och börja filma och sen är man klar. Ska ju redigeras osv också.

     Men varför sitta någon för pucko????

      *och kalla

   Utmattning beror inte på att man har för många saker att göra.

   Om du är genuint nyfiken så är mitt tips att läsa på själv. Hjärnfonden t.ex tar och skriver väldigt bra om vad det är som gör att man blir utmattad.

   Hon går ju inte bara runt hemma, hon har vän ständigt något projekt på gång.

    Väl*

   Hon jobbar ju med gården osv, inte som att hon bara latar sig om dagarna. De har ju djur att ta hand om och massa saker som de sköter om och fixar med.

    Sen tar det ju tid att redigera, komma på videoidér samt genomföra dom, fixa samarbeten osv

   Helen har ju länge varit orolig över sitt hjärta och det om något leder lätt till utmattning. Jag tror inte riktigt att du vet vad utmattning är så jag rekommenderar dig att läs på om det.

   Helens problem är nog att hon tar så oerhört stort ansvar över familj och barn. Hon sköter all markservice i hushållet (städ, tvätt, matlagning osv) och har noll egentid, samtidigt som hon har oerhört höga krav på sig själv vad gäller fix och dom och pyssel och att allt ska vara perfekt. Hon hade behövt prioritera sig själv och fördela hushållssysslorna jämt mellan henne och Oscar.

    Roligt att du tror att ”egentid” är något som ingår i allas liv.

     Alla människor behöver egentid sen ser ju den egentiden ut olika för alla människor. Har svårt att se att man aldrig kan få egentid oavsett om man är singel, ensamstående i med barn, i förhållande eller sju-barns mamma.

     Men Helen borde verkligen kunna prioritera sitt egna välmående mer med tanke på att hon och Oscar båda styr sin tillvaro själva och faktiskt inte behöver vara hemifrån varje dag.

      Det kan ju all isåfall? Ingen MÅSTE ju jobba. Heléns jobb går ut på att hon bor på en gård där renoveringar, familjelivet och livet på gården filmas. Det är ju inte som att hon kan strunta i det och lägga upp videos på när hon sitter i soffan. Sen är det ju inte heller någon kuliss så djuren, gården och barnen behöver ju tas om hand även om det inte ska göras någon video just den dagen.

   Man kan bli svårt utmattad av en inre stress, av personliga påfrestningar som sorg efter dödsfall till exempel, av en yttre press eller ekonomiska bekymmer.

   Fattar inte heller. Hon filmar väl dessutom en enda dag per vecka? Gör lite samarbetsfotoböcker typ. Barnen är på förskolan varje dag och hon och Oskar är hemma och gör sånt som vi andra gör efter jobbet, hela dagarna. Nej det är så skumt!

  Självgoda Myggan surrar på🦟

  ’Reflektion och tankar från trött men glad tjej ❤️

  Jag har senaste åren hälsomässigt utmanats på olika sätt. Ställts inför prövningar då det var nödvändigt att stänga av ALLT annat runtomkring
  Flera operationer. Långa återhämtnings perioder.

  Det finns ett utryck ”i nöden prövas vännen”
  Det var inte lätt att räcka till för andra på ett sätt som jag tidigare gjort. Jag har alltid varit den trygga vännen man kunnat luta sig emot, använda som bollplank.
  När mina egna utmaningar ställdes på sin spets så räckte jag knappt till för mig själv.
  Som mamma satte jag Lilleman i först.
  På mindre än ett år genomgick jag tre operationer, utredningar, behandlingar och samtidigt har vi flyttat, gift oss, jag rest mig och firade livet🥹

  Jag tog steget att öppna blomsterbutik igen.
  Har fortfarande kvar mitt gym och mina klienter även om jag INTE jobbar lika mycket som förut = Hälsan först

  Min ”resa” har kostat flera relationer.
  En besvikelse från vissa som förväntar sig att jag ska stöttar genom att mingla på event, gå på ”röda mattan” och le framför kameran blogga om produkter och aktivt jobbat med att bygga upp och lyfta andra företag och varumärken.

  jag var tvungen att sätta stopp för att ge mig själv andrum. Ta bort allt ”brus”. ”

   …..Skulle vilja höra Kin, Bobby, Tilda, Åza och Anna om hur de ser på saken.

    Ja herregud alltså det finns inga gränser vad hon låtsas och får saker att låta för att få sympatier. Som om hon förlorat vänner pga operationer eller återhämtning, som om vänner vänt henne ryggen på grund av det nej så manipulativt dravel, det handlar ju inte om det är ju andra orsaker dessutom så tror jag inte hon blir bjuden på event numera eller förväntats mingla.

   My eller Anna? Oj, vad de utrycker sig lika om samma saker.

    Blev väl därför det sket sig mellan dem. Tror faktiskt det var Anna som blev utbränd av relationen.

   …..idag 8:e visningen på lägenheten. Bara kolla läget? ✌️🌵

   Om hon nu är så hjärntrött osv varför startar man upp ytterligare en verksamhet

   Nej men gud är hon igång med sånt tugg igen, det är återkommande, samma tugg om och om igen… hon vill att nya följare ska tycka synd om henne och tycka och tro att hon är så fantastisk och det vill hon få höra, hon vill ha sympatier och hejarop. Och hon får det än en gång att låta som om hon haft cancer, som om hon genomgått cancerbehandling – syftet är väl att få nya följare att tro det, och få gamla vänner att tycka synd om henne. Och så få det att låta som att hon inte kunnat mingla och att det förväntats av henne hahaha hon blir väl inte inbjuden på några event längre. Herregud så sjukt hur hon låtsas och får saker att låta… suck.

  Jag är vän med min frisör. Men hon var från början vän till en vän och jag nappade när hon behövde öva på att bleka hår under sin frisörutbildning. Jätteskönt att alltid gå till samma och veta att hon kan mitt hår som sitt eget typ.

  Älskar ljudböcker och ja uppläsaren är så viktig!

   Verkligen! Lider av en släng misofoni och just ljudet av en persons saliv mellan orden ger mig rysningar uti hårtopparna. Gillar en viss inlevelse och tycker Katarina Ewerlöf är duktig på ett sätt, men ibland blir det lite FÖR inlevelsefullt (och minus för att hon smaskar ljudligt när någon karaktär i boken äter). Det är inte lätt att vara boklyssnare 😅

    Snart kommer nog AI-rösterna ta över ljudboksproduktionen och man kan välja mellan massa olika röster, och ta någon som man gillar. När AI-rösterna är tillräckligt bra, för att låta exakt som en människa. Det tror jag.

    Jag väljer bort böcker om KE är uppläsare (förutom trilogin av Sara Strömberg). Jag vill stillsamt lyssna på en bok, inte höra en Dramatenföreställning.

     Tänker enbart på ”Tomten är far till alla barnen”!

     Sauk är största problemet med Pascal Engman. Jag försöker låtsas att jag inte vet vem det är…

      Samma här! Avskyr hur han porträtterar kvinnor och pratar med någon slags ljus, pipig röst.

     Exakt, Ewerlöf tror att hon är på Dramaten. Jättejätte jobbigt att lyssna på henne.

      Håller verkligen med. Står inte ut med hur hon ”läser”. Viss inlevelse är såklart bra och det krävs en duktig uppläsare för att det inte ska slå över i radioteater.

     Gud klarar inte henne. Tappar tråden hela tiden. Förstår inte handlingen av alla märkliga betoningar.
     Väljer helt bort alla med henne sen länge nu. Synd för det kommer böcker som verkar bra som hon läser men väljer bort dem.

    Det är därför man ska läsa fysiska böcker då man även aktiverar hjärncellerna.

   Oja! Uppläsare som gör rösten ljusare när en kvinna pratar, eller försöker sig på dialekter eller brytningar, kränker mina trumhinnor grovt.
   Katarina Ewelöf (stavning?) är förfärlig. En ljudbok ska läsas upp, inte dramatiseras. Julia Dufvenius är fantastisk, men har en så dov röst att jag inte hör vad hon säger om det finns minsta ljud i min omgivning.
   Jonas Malmsjö och Ludvig Josephson är mina favoriter.

   I ett avsnitt av Seinfeld är George tvungen att läsa en tjock bok om riskhantering i sitt jobb. Han tycker det är jobbigt att höra sin egen röst i huvudet när han läser eftersom han hatar den; och lyckas tillslut få boken i ljudformat. Visar sig då att uppläsarens röst låter exakt likadant som hans egen 😅

   Gillar dom flesta men inte Everlöf. Hon flåsar, snorar, gråter, pratar bebisspråk, dialekter och försöker sig på annat språk.
   Väser, fräser, viskar och skriker plötsligt. Som att hon är med i en pjäs. Läs bara upp boken.
   Och det här med att skrika o ropa. Om man just håller på att somna, då vaknar man. Lyssnar man med headset, då gör det himla ont i öronen när någon skriker till. Bara läs liksom.

    Helt omöjligt att lyssna på hennes parodiska dramatiseringar.

   Jag lyssnar bara på böcker där Gunilla Leining är uppläsare, så kräsen är jag med vem som får prata i mitt öra om kvällarna när jag ska sova😅

    Tips : Anna Maria Käll, de läser lite lika. Jättebra.

     Åh tack! Ska kolla upp😊

     Intressant. Jag undviker alla hennes inläsningar. Tycker det låter som en person med långt gången KOL. Lyssnade på Konsten att höra hjärtslag, det blev en enormt märklig upplevelse när bokens huvudperson är en ung kvinna och man väljer en röst som låter som en tillgjord 80-åring.

      Va, oj den måste jag lyssna på!

   Everlöf 🤮
   Kan inte lyssna på de böcker hon läser upp 😐

    Värst var en bok där en av karaktärerna var en pojke med Downs syndrom och hon försöker efterlikna det med sin röst. Väldigt obekvämt. När man ser henne undrar man mest över vilka ingrepp hon gjort.

  Min frisör vet nog allt om mitt liv, jag vet inte mkt ur hennes 😂 Kan gå ut efter 3-4h o tänka ”fan, nu vet hon DET” 🤣

  Mona alltid lika busig och glömsk, men det bjuder hon på. För hon har genuina, smarta och snygga vänner.

   Och hon får det alltid att låta som hon minsann är stolt över att göra fel, vara glömsk, betala 5000 för en tröja, samla hela källaren full med julkulor och hela badrummet fullt med läppstift.

    Ja. ”Sue me for that, liksom”. Så kul att aldrig ta ansvar.

   Hennes vänner är fördjäfla bra, snygga osv osv
   Hennes köpmani är ju helt galet 😳

  Har långt hår och klipper det själv. Många frågar är det ditt egna o även färgen. Japp det är det. Tack mamma för det arvet och tack pappa för mina gröna ögon.

  Dunno var längesedan jag både använde och såg. Måste varit över 10 år sedan.

  Låt oss glömma bort Vanja och hennes kompis som säljer kristaller.

   Haha, ja hon haffade ju en rik kille till sist så nu kan hon väl fortsätta i all evighet.

  Lade någon märke till Carolas snea ansikte i morses? Dragit ut en tand el botox som gått fel?

   Ja, det gjorde jag. Såg märkligt ut. Nej, förfasar mig inte över det men något har hänt.

  Igår va det visst men såg klippet först idag

   Ska man gissa nu vad det är för klipp du menar?

    Ja, och sen ska vi förfasa oss över hennes utseende.

     Ja det tycker jag då ena halvan av ansiktet hängde

      Stroke😱

      Oroväckande ändå.

    Nyhetsmorgon

  Är inte vän med min frisör men har för första gången i livet klippt mig och gått från frisören NÖJD med stylingen. Har lockigt hår och har aldrig tidigare gått till någon som faktiskt kan klippa lockigt hår. Fantastisk känsla!

   Frisörer får tyvärr fortfarande ingen utbildning i lockigt hår. Många Frisörer vågar inte ens klippa ett lockigt efter ens 20 år i yrket. De flesta vill ju ha håret plattat el utfönat så de har väl ingen nyfikenhet i det heller. Så kul att du hittade en som va bra på det 😚

  Vän med sin frisör är jag då rakt inte, även om jag gått till samma hela mitt liv i stort sätt. Jag kan prata med henne om mycket, men långt ifrån allting. Vi ses aldrig utöver att jag fixar mitt hår där. Det är skönt att jag kan prata med henne, när jag är där. Det känns en aning trist att sitta helt tyst hos frisören anser jag. Mer än den relationen att hon fixar mitt hår någon gång då och då, det har vi aldrig haft och kommer aldrig att ha heller. Jag tycker man ska skilja på att ha någon som frisör och som vän. Ibland kan man ha en vän som frisör, men inte alltid man har det.

  Jag ser inget fel i att ha en frisör som en vän att umgås med ibland, bara det att jag inte har det så. Alla är olika och får ha sitt liv som de själva vill i detta fall.

  Intresset för Niinis blogg är helt obegripligt. Mona slutade jag att läsa för ett halvår sedan efter att hon varit mitt guilty pleasure i många år. Låter som hon är sig lik, behandlingar och så tokigt glömt bort att hon ska på tillställning.

   Hon är mitt guilty pleasure, suck suck. Igår berättade hon att dom vill köpa hus i Spanien, för nu hyr dom ju hus där varje sommar….jasså? Ok…..

   ”Nämen hörni, det här blev sååååå gott så andersonskan hoppar runt runt och gommen hjular runt sig själv i pur lycka! Alla i hela familjen ääääälskade mitt helt fantastiskt egenkreerade recept och detta skall vi göra massa gånger till! Ni MÅSTE prova!”

   Så skriver Niinis om precis varje recept ”hon” kreerar för att sen baka/laga.

   En enkel googling bort finns det dock allt som oftast en hel radda recept på samma tema, skiljer nån enstaka ingrediens för det mesta.

   Monas blogg går på repeat.
   Smink, Cellbes, behandlingar osv osv ooooo så om igen.

   Niinis blogg är skittråkig numera.
   Efter att de flyttade hem från Spanien så har den bara gått utför

    Denna hypokondriska Niinis med sin mansbebis är ju ett stort skämt. Deras pinsamma ogenomtänkta misslyckade ”flytt” till Spanien var ju ett ännu större skämt 😆😆

     Jag gillade henne tills hon blev sur på mig och blockade mig på insta. Det var för några år sen då hon plötsligt gick ner i vikt massor och jag var besviken att hon också gått med i vikthetsen som många influencers gör. ( och skrev det till henne) Hon tålde inte kritiken. Hennes recept består ofta av grädde och creme freiche och hon äter inte maträtterna själv tydligen.

  Om får önska ett inlägg här Camcam så skulle det vara en uppföljning av Vanjas förehavanden efter WoA, blir så illa berörd hur hon bara kan lalla vidare, verkar ha hur mycket pengar som helst och fortfarande får massa samarbeten efter det dem gjorde. Hur kan deras förtroende inte vara förbrukat?!

   Eller hur! Hon verkar bara shoppa och shoppa och shoppa numera.

   https://monaverse.com/spaces/woa-metaverse-gallery/details Dör! Detta är alltså vad de fick till med alla miljoner 😅. Skulle vara så fruktansvärt arg om jag var en av dem som investerat och blivit lovad guld å gröna skogar av Vanja om hur megasuperfint galleriet skulle bli!

    Näe hörrni, fy faan. Det här var rakt av en scam. Man måste ju få kalla det för vad det är.

    Det är hemskt men glöm inte att Vanja faktiskt lovade EN FYSISK HUB. Det var hela sälj-pitchen. Att hon inte SKÄMS att bara mata ut blogginlägg efter blogginlägg om shopping, med reklamlänkar och annat skit.

     Eller hur, hon bara handlar och handlar! Hur faan kan hon med sig själv ?

  Tullys ”nya” podd förtjänar ju ett inlägg… herregud. att börja med hur synd det var om henne när hon hamnade i ett drev 🤦🏻‍♀️

   Har det blivit bråk mellan henne och Nicole eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.