Den första i sitt slag?

Från plastikoperationer till begravningar, jag hade kommit till en punkt där jag trodde att jag sett reklam för precis allt, men icke. 
Christina Schollin gör reklam för en rollator, vilket jag inte sett tidigare, och jag måste ändå säga att det är biljant.
Hon måste ju ha den perfekta målgruppen för den här reklamen, visst?
Skulle jag köpa en rollator, så nog fan vill jag att den vara Schollin-approved! Det enda som saknas är en rabattkod, annars hade jag kanske köpt en att ha hemma i hönshuset, just in case. Man blir ju varken yngre eller mer stabil på fossingarna, om man säger så. 😁

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker det är fint, och förhoppningsvis hjälper det kanske att ta bort lite av det stigmat som finns kring att behöva använda sig utav en rollator – speciellt bland yngre.

  Är själv under 40, och har tidigare under en period behövt använda rollator p.g.a. min reumatiska sjukdom. Kändes faktiskt ganska genant och var inte bekväm med det då jag inbillade mig att alla glodde. Men bättre att ha en rollator och kunna komma ut på ett säkert sätt, än att inte ha någon och bli sittandes inne.
  Sedan är det ju dock så, som påpekas i kommentarerna, att man i de flesta landsting kan få hjälp av det lokala rehabteamet med lån att hjälpmedel.

   Känner exakt samma. Är också under 40 och tycker att det känns så skruttigt med rullator eftersom jag aldrig ser andra ”unga” använda det. Väljer därför ofta min rullstol i stället, fastän rullator på många sätt är bättre (motion, andning, sträcka på sig).

   Kommer aldrig fatta att man inbillar sig att folk verkligen om dyligt, det gör dom INTE! Folk har fullt med sig själva.

    bryr sig*

    Har du själv haft behov av en rullator som ung?

    Sen vet jag inte hur mycket det hjälper att just ta bort stigmat för yngre genom att se Christina schollin med rullator. Det är ju precis den bilden av rullator som redan finns, dvs en gammal person med rullator.

     Jag tänker att hon kanske når ut till unga följare då hon ju är en del av Wahlgren/Ingrosso-klanen, och att det öppnar upp lite. Kan inte komma på någon annan svensk kändis i den kalibern som har rollator faktiskt.

      Min mormor 80+ tyckte det var superpinsamt med rollator o totalvägrade gå ut med den. Hon trillade hellre så tycker reklamen är toppen

     Nä men haft behov av andra hjälpmedel varit skallig i cancer, inte en jävel bryr sig. Sluta begränsa er och bry er vad andra tycker och tänker och ta hjälp!

      Men respektera att folk har sina egna känslor och inte känner samma som du. Klart det finns människor som stirrar eller inte tänker snälla tankar om alla de ser osv.

      Ödmjukhet har aldrig skadat.

    Det behöver ju inte vara att folk ropar ”rullator-tönt!” när man är ute och går direkt, stigmat kan ju finnas där på andra sätt tex att det skojas online om att ”behöver rullator” vilket knappast hjälper.

     Vem skulle ropa så?. Verkar helt taget ur luften. Tvärtom jag och flera kan hjälpa dom med rullator om det behövs.

      Du får nog läsa vad personen skrev en gång till

      Ja det var taget ur luften, hade folk ropat så hade nog även vi utan rullator reagerat. Men eftersom det kanske mer handlar om trista skönt och stirrande så kan det ju verka som att ingen bryr sig eftersom det inte är något man lägger märke till när man går utan rullator. Men uppenbarligen verkar ju folk stirra och liknande så att ingen bryr sig är nog inte helt sant, även om det inte är överdrivet uppenbart.

     Så om någon skojar om rollator, så blir du kränkt? Snälla människa.

    Jag har visserligen klarat mig utan rollator, men om du bara visste vad yngre kroniskt sjuka/rörelsehindrade människor får stå ut med av andras kommentarer, skulle du baxna.

    Finns människor till allt.

    Tror absolut man får en del blickar om man ser ung ut men går med rollator.

    Däremot är det ju skönt om man lyckas landa i tanken att folk som stirrar kan ta sig i brasan, men det lär ju vara lättare sagt än gjort.

     Stirrandet är ingenting, men kommentarena man får som ung sjuk är många gånger vidriga. Nu är jag äldre och får inte de kommentarena längre, men fy fan vad ledsamt det var många gånger.

      Vad ledsen jag blir av att läsa detta 🙁 är det okej att fråga på vilket sätt du varit/är sjuk (eller framför allt på vilket sätt det yttrat sig utåt) och vad folk sagt till dig? 🙁 Jag misstror dig verkligen inte, men det är så svårt att föreställa sig att någon skulle behandla en annan människa så, särskilt någon som faktiskt är sjuk… Fy.

       Tack, eller vad man ska säga. Vill inte skriva vilka sjukdomar(de är dock ”osynliga”), men det kunde vara allt från griniga människor på bussen som krävde att man reste sig upp och inte satt på handikapplatsen, till kollegor som hånade en och surade för att man var tvungen att vara sjukskriven, samma kollegor som inte heller tyckte att jag förtjänade någon semester. Grannar i brf som var arga för att man inte kunde jobba lika hårt som dem på städdagarna(men gudarna ska veta att jag gjorde mer än min förmåga), eller läkaren som sa ”du som är så ung kan inte vara sjuk”, hade ändå diagnos från specialistläkare. Försäkringskassans handläggare som misstrodde mig som skickade mig på ett tiotal olika arbetsförmågeutredningar, under tolv års tid, som alla visade samma sak(att jag inte hade någon arbetsförmåga), men sen inte följde resultatet och nekade sjukpension. Till slut fick jag rätt. Samma försäkringskassa höll inne min sjukpenning halvårsvis flera gånger. Jag överklagade och fick alltid rätt, men att gå utan inkomst är inte lätt, särskilt som jag då hade småbarn. Pga att de nekade sjukpenning hade jag heller inte rätt till socialbidrag.
       Nu är jag äldre och uppplever inte detta längre, men reagerar med ilska om jag märker att unga sjuka blir utsatta. Däremot som äldre kvinna möts jag av annat dåligt bemötande av vissa, men det kan vi ta i en annan post. 🙂

  Själv fått ha en efter operationer. Tur dom finns. Det känns pinsamt men vänner sa äsch det tänker ingen på. Tror den hon har äf svindyr men jag fick låna av rehabilitering.

   Ja dom man får låna,ser inte ut så där. Köpa en själv kostar flera tusen. Rullstol är ännu värre, tom vänner tycker det är pinsamt. Jag avstod o haltat omkring med kryckor. Folk glor även då, tyvärr är folk korkade. Jag är tacksam

    Det är nog olika beroende vilket landsting du tillhör?
    I Västra Götalandsregionen har man fått både rullator och rullstol till låns så länge behov finns.

   Vad gör den här reklamrollatorn för typ 10.000:- som inte en gratis lånerollator gör?

  Eller så får man en rollator alldeles gratis av regionen. Bara att kontakta rehab/ sjukgymnast där man bor så föreskriver de en rollator åt en om behov finns.
  Men jättegullig reklam, ingen ska skämmas över att de använder rollator!

   Inte gratis, ca 60 kronor/månad!

    Så gott som gratis vad får man för 60kr i dag? 😄 Knappt ett paket smör!

    Var betalar man 60-: per månad?
    Min man har rullator och har aldrig betalt ett öre för den.
    Dessutom fick han den första utbytt mot en lättare, kostnadsfritt.

     Skåne.

     Tänk att alla alltid är lika förvånade att det är olika regler i olika regioner/ kommuner….

      Alla är lika när det kommer till behov. NOT!

    Den i reklamen verkar ju kosta runt 13000 så mer gratis än det i alla fall. Om man nu inte har rullatorn i 20 år.

    Det beror på vilken region du bor i. Gratis i en del.

    Va behöver man betala för hjälpmedel. Med våra höga skatter. Sverige har ballat ut.

     Just den regionen lägger väl sina skattepengar på något annat.

   I Gävleborg får man köpa rullator själv. KD gick till val på att alla 80+ skulle få låna rullator kostnadsfritt, men röstade nyss mot sitt eget förslag.

    Inte förvånad när det gäller kd.

    Alla över 80 år var Ju inte överdrivet generöst heller…

   Hade jag vetat att jag behövde rollator över längre tid dvs inte bara efter en skada där man väntas bli fullt återställd, hade lätt köpt en egen, provat ut ordentligt och tagit kostnaden i ett svep och fått precis den rollatorn jag vill ha, inte något kontrakt. Känns ju som det minsta man bör unna sig.

    Ja, så kan man tänka. Men ens behov kan ändras och rullatorn kommer att behöva service. Då kan det vara skönt om kommunen eller regionen har ansvaret.

     Och ibland kan vi som behöver rullator vilja unna oss något annat än ett hjälpmedel. Jag tycker inte att man ska behöva ta den kostnaden själv.

      Nej jag tycker absolut inte att man ska behöva betala för nödvändiga hjälpmedel själv och absolut en poäng att ens behov kan ändras. Men skulle tro att det för många inte direkt är en ekonomisk avvägning hjälpmedel eller något kul och då kan det ju vara skönt att kunna köpa precis vad man vill ha och behöver där och då och inte behöva kontakta vården.

       Om du bara visste för hur många människor detta är en ekonomisk fråga.Blir riktigt förbannad också på att det är så olika förutsättningar om rätten till hjälpmedel beroende var på i Sverige du bor.

      Ja har man inte råd att unna sig andra saker pga man köpt en rollator så är det ju såklart bättre att hyra istället.

  Tro det el ej men det stavas rollator. Mvh besserwissern😀

   SAOL föredrar rullator:

   rull·­at·­or hellre än roll·­at·­or [‑a`t‑] substantiv ~n ~er [‑o´r‑] • stödanordning på hjul för rörelse­hindrad person, gå­stol

    Då ändrade jag i onödan. 😊

   Både rullator och rollator kan användas. Den senaste upplagan av Svenska Akademiens ordlista tar upp de två varianterna som likvärdiga former. Av hävd har dock språkvården i Sverige före­språkat rullator eftersom den formen hör samman med det svenska verbet rulla.

  Det är oftast kommunen som har hand om hjälpmedel till äldre. Ibland får man låna, ibland får man abonnera till en månadskostnad och ibland får man betala själv, beroende på var man bor. Har man ett sådant behov så att läkare anser att man behöver hjälpmedel, ja då förskrivs det och då kostar det inget. Många kommuner lägger ner mycket tid på att lämna ut, hämta in, rengöra och reparera, så då har man beslutat att man själv får köpa och bekosta. Jag hade själv nog inte velat ha en begagnad toasits, duschstol eller madrass och hade hellre betalat själv (men det är ju jag det).

   Bor du på hotell ibland?

    Ja, men jag tycker inte om det, just eftersom jag inte vet vem som har varit där innan mig. Som sagt, det är ju jag det…

    Bara för man bor på hotell ibland så betyder ju inte att man är speciellt sugen på att ta med madrassen och toalettsitsen hem.

     Vi som behöver rullator, rullstol, toaförhöjning, vårdsäng, tryckavlastande madrass, duschstol osv skaffar ju inte heller det för att vi är sugna på det. Ibland har man inget val och då är det skönt att inte behöva ta den kostnaden själv.

      Ja jag har inte påstått att det är fel att hyra, hade jag också gjort om jag fick och hade behovet. Svarade bara på jämförelsen med hotell.

    Köper du begagnade sängkläder?

   Fast en läkare gör ingen bedömning om hjälpmedelsbehov, det är arbetsterapeut eller fysioterapeut som gör.

   Många äldre har det ju tyvärr inte så fett.

   Och vi ska nog inte inbilla oss att det blir bättre för oss i yngre generationer. Dags att börja spara till rollatorn redan nu kanske.

    Ja, det är många som ska ha pension i detta land nuförtiden.

     Ja, och åldrande befolkning. Och man har väl gjort en del dåliga val med pensionsfonderna också. Vi lär bli fattiga allihop.

  Om det nu inte var säkert att gå ut med den andra/gamla rullatorn, varför köpte hon inte en själv…

  Mycket vill ha mer och gratis är gott…

   Alltid ska det klagas på något. Det är ju hennes jobb och just denna reklamen passade ju henne väldigt bra för en gångs skull. Hade inte heller tackat nej till detta samarbete om jag var hon.

    1. Frågade varför CS inte köpte en ny rullator, om den hon redan hade inte var säker att använda. Hur kan man tolka det som ett klagomål…
    2. Skulle CS gått omkring med en rullator som inte var säker om hon inte fått detta samarbete…
    3. Nu är du ju inte CS men det är ganska tragiskt att man inte skaffar en annan rullator om den gamla inte känns säker att använda, därav ”Mycket vill ha mer och gratis är gott”.
    4. Alltid lika roligt när folk skriver att man klagar men inte förstår att de själva klagar dvs. de klagar på den person som de anser klagar…

   Christina Schollin har alltid varit varit en närig buisnesswomen som sett fördelarna med att göra reklam för de prylar man behöver och få betalt.
   Det är antagligen därför hon inte fått så många prestigefulla utmärkelser inom kulturvärlden.Kulturmänniskor ser oftast ner på t ex författare,skådisar,musiker mm som i huvudsak förtjänar sitt uppehälle på reklamsamarbete.
   Det är ju andra tider nu tyvärr,de som är mest framgångsrika är de som har flest reklamsamarbeten.

  Dessie är med i nya säsongen av farmen

  Detta utmärkta hjälpmedel uppfanns av en ung kvinna i Västerås för 40 år sedan. Hon var själv rörelsehindrad efter sjukdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.