Elsa Billgren vintipsar

Har du lite sämre koll på viner och är ute efter rekommendationer så är kanske Elsa Billgrens inlägg någonting för dig. 
Hon har satt ihop ett stort inlägg där hon tipsar om sina favoritviner i kategorin rött, vitt och mousserande, och nej… Enligt Elsa så är det här inte ett reklaminlägg utan ett redaktionellt sådant där hon ger personliga tips. Länkarna går dessutom till Systembolaget och är således inga annonslänkar. Hon skriver att hon helt enkelt vill tipsa om viner som går att köpa eller beställa på Systembolaget.

Glad fredag! Här kommer en lista om vin! 🍷 Det är inte vilka flaskor som helst utan mina favoriter som finns att köpa på Systembolaget som jag nu kommer bjuda på. Jag tycker mycket mer om att beställa vin och hämta ut än att plocka runt på Systembolaget samma kväll det vankas middag. Det är så svårt att veta vad man gillar där tycker jag, men här kommer några favoriter som jag återkommer till som jag hoppas ni ska gilla! // Elsa Billgren

Mitt tips om Elsas vintips helt enkelt!

Om ni hade tagit en shot varje gång ni läst ordet ”tips” så hade ni varit ganska ”tipsy” vid det här laget.

 

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haft en flaska vin på kylning i ett halvår får inte fingrar ur att öppna.den, Pepsi max lockar så mycket mera. Tur vi är olika.

    Jag tycker det är svårt att lita på andras tips om man inte vet vad de har för typ av smak.
    Till exempel min man älskar röda lite mer sofistikerade viner, gärna druvan san giovese och absolut inte när vinet är ungt utan det ska ha många år på nacken så smaken är rundare och mindre stark. Hans favoritviner är inte alls mina favoriter.

      Hon har beskrivit smakerna. Men ja, man kan ju ha väldigt olika smaklökar.

    Tyvärr så har inte EN flaska vin som man dessutom ska dela inte gjort att jag ens känt smaken så jag håller mig Pepsi och just nu Päronsoda. Har provat flera alt. till vin och skumpa men inget för mig. Jag har däremot inte något emot av att min omgivning dricker ”ett glas” jag har tagit mitt beslut så inget emot att andra dricker 🙂

      Ok

    Älskar vitt vin, men är lite rädd för röda. Är ett perfekt läge att fråga om era rekommendationer på nybörjarvänliga röda viner.
    När det gäller vitt gillar jag söta, lite halvtorra viner.

      Testa le Fat Bastard! Den smakar fruktigt och torrt och är inte så ”tung” i smaken, så jag skulle säga att det låter som den uppfyller dina krav. Den är väldigt lättdrucken, kostar 99 spänn på Systemet och har en gullig etikett – lycka till på din rödvinsresa!

        Låter perfekt, tack! ❤️
        Är just det att många röda viner känns så otroligt tunga och ”fylliga” i smaken, vilket blir för mycket

          Pinot noir är generellt lättare i smaken.

          Boujoulais kan du testa, lätta rödviner där

            Beaujolais* vad bra det gick 😃

      Apothic Red
      Nr 6420 på Systembolaget

    Jag har svårt för vita viner, tycker de är sura..

      Testa Moscato, smakar som att dricka päron-juice. Jag “hatar” vita viner men smakade moscato (barefoot) och jo väldigt sött men kul att känna sig fancy med att dricka vitt vin även om det känns som jag fuskar för det smakar ju inte vin för fem öre haha.

        Vill man det ska smaka päronjuice är det väl bättre att dricka päronjuice? 🤔

          Svårt att bli lullig på päronjuice och smaken är som baken, delad 🤠

        Fyfan söta sliskiga vita viner är det värsta som finns haha

        Du dricker vin för att du vill känna dig ”fancy”? Hur gammal är du?

      Vad sägs om bread and butter?
      Smaken är i titeln. Inte sur utan ett riktigt smörigt mysvin.

      Stoneleigh Latitude Chardonnay är så jävla gott.

    Tog precis ett glas gott rött här.

    För de som vill lära sig mer så kan jag rekommendera systembolagets egna provningar. Bra grundläggande nivåer på de jag varit på. Och ofta har de olika teman om man vill lära sig mer om en viss druva, land eller liknande.

    Så om man korrelerar Elsas vintips, så kommer man inte att köra ihop sig med de vintips hennes kompisars kompisar – som bland andra Frida Lundh, Klara Doktorow, rekommenderar? Jag tror tipsen kommer synka perfekt.

    Förlåt ot, men det var en rejäl duvning du fick Camilla, av Trettio Plus Trevar, i denna veckas avsnitt. Och där sitter Klara Doktorow. Som sitter ihop med Frida Lundh. Som sitter ihop med Sofia Wood. Som är bästis med Elsa Billgren.

    Och där kanske vintipsen är hoplänkade och klara.

      Vad sades?

        Ja vad sades ? Också nyfiken. Såg precis Sofias stories där hon som vanligt skulle stapla upp aaaallt hon lärt sig, vid dess rätta namn! Så blev det stavfel, hon var direkt tvungen att fylla på storien och skylla på autocorrect! Mkt viktigt!

          Ah. Om Sofia Wood börjar staka, harkla, stapla fakta, om viner – så är förmodligen blodhunden Bloggbevakningen aka Cam Gervide något på spåren. IGEN. Haha, blodhundsvarning på den…

      Det var en sammanbiten rapa om hur man inte kan göra såhär. Galenskrikan Tove Norstedt var givetvis mest högljudd, som alltid.

        Inte kan göra vad?

          Att vara en smula kritisk, som Camilla är. Till hela influänservärlden.
          Om det inte är SUNT vet jag inte vad.

            Speciellt till den fantasivärld samtliga, Elsa, Sofia, Klara, Frida lever i. Men dom ”krigar” på…..

    Masi Campofiorin – stramt, lite örtigt och ganska lätt. Testa det om du är nyfiken på röda viner. Skål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.