Vad tycker ni om Threads?

Instagram Threads är alltså som ett X/Twitterflöde – som vanligt plockar Instagram populära funktioner från andra plattformar i ett försök att bli ALLT – och jag undrar om ni gett det ett försök?
Jag känner mig ganska ointresserad av det, och tror att det kommer gå samma mörka öde till mötes som Cludhouse gjorde. Den appen hade ett par starka veckor, kanske någon månad, men förpassades snabbt upp till molnet som en av alla appar som inte ens uppdateras längre på telefon.

Så här beskriver Instagram själva den nya appen: 

Threads är en app från Instagram där du kan se och dela offentliga konversationer. Beroende på hur du använder Threads kan du även publicera trådar, svara på andra och följa profiler som du är intresserad av. Trådar och svar kan inkludera korta textstycken, länkar, foton, videor eller en kombination av dessa.
Andra användare kan också följa dig för att se dina trådar och svar i sitt flöde och på din profil. Vilka som kan se dina inlägg avgörs av integritetsinställningarna för din profil och andra inställningar. Personer kan svara på dina inlägg för att delta i diskussionen eller gilla, dela, citera eller återpublicera ditt innehåll. Alla som har ett Instagram-konto kan skapa en Threads-profil.
Inläggen kan vara upp till 500 tecken långa och innehålla länkar, foton och videor upp till 5 minuter långa. 
Kommer ni sätta er in i den här nya appen eller nej?

17 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har gjort mitt första och (antagligen) sista inlägg där. Förstår inte vitsen men har knappt kollat Twitter/X de senaste åren heller. 🙄

      Twitters framtid hänger på en tråd.

    Nej. Jag orkar inte med mera appar och sånt.
    Facebook, Messenger och Instagram räcker för mig. Har twitter, men fattar inte riktigt på det heller.

    Nä. Känner mig på riktigt för gammal för fler appar.

    Jag laddade ner det direkt och hoppas att det kan bli vad Twitter var en gång i tiden. Har stora förhoppningar!! Älskar/älskade att skrolla twitter förut men de senaste årens utveckling lämnar mycket att önska..

    tyvärr ganska tråkigt, lite som svenska twitter + linkedinniga inlägg (såg en ”jag överhörde (<– uppenbart tecken på att hon google translatat någons inlägg btw) min dotter och hennes kompis bygga lego, och kompisen frågade om hjälp och då svarade min dotter 'vill du ha stöd eller vill du ha pepp'" (eller något sånt där fjantigt uppenbart påhittad), men som alla i tråden bara sväljer rakt av "hundra procent!! tänk om vuxna var så smarta också!!" gahh). Det är något med formatet som helt enkelt gör att alla (inkl jag själv när jag hade twitter) låter så mycket mer irriterande än de troligen är i verkligheten haha

      Överhöra är ett svenskt ord, tro’t eller ej.

        Oberoende av vilket har du dock precis övertalat mig om att den här appen nog inte är något för mig, haha.

          Övertygat *

    Twitter/x har blivit kasst så tror ändå threads har chans att sno den målgruppen.

    Jag hängde mycket på twitter förr men det fanns en anledning till att jag slutade. Man tröttnade. Tror inte att Threads kommer hålla i längden. Man går inte tillbaka i utvecklingen.

      Twitter har ju inte direkt blivit bättre sen det blev x utan snarare mer och mer likt flashback.

    Förstår inte kritiken mot Twitter. Tycker det är helt underbart att allt fler får komma till tals nu och att det inte bara är ett kuddrum för folk som hatar yttrandefrihet. Men dessa kan väl för all del få hopa sig på Threads istället!

      Som hatar yttrandefrihet, vad menar du med det?

        Hen vill kunna vara rasistisk utan konsekvenser. Det är nog vad hen vill och därför anser att de som vill ha ett schysst samtalsklimat hatar yttrandefrihet.

      Vad tror du att yttrandefrihet innebär?

      Bara för att någon inte håller med om din åsikt så betyder det inte att man hatar yttrandefrihet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.