Presenter för mamsen

Jag och mamma har vår grej. Vi turas om att ge varandra gåvor som innefattar tid. Förra julen gav jag mamma biljetter till Elaine Eksvärds show. & i år gav mamma mig biljetter till Pernilla Wahlgrens ”happy ending”🥺🥺. // Paula Rosas

Paula Rosas berättade om vad hon och hennes mamma brukar ge varandra i julklapp, vilket alltid är någonting som innefattar tid. 
Alltså kvalitetstid med varandra, snarare än pryttlar. Som Paula skriver ”Tid är något vi aldrig får tillbaka ❤️.”
Vi är likadana i vår familj, vi gillar att göra saker tillsammans, så i fredags var jag, min mamma och min syrra ute och käkade middag som avslutades med Marika Carlssons stand up-show ”Smalast när man dör vinner”.
Det var min födelsedagspresent från dem, och det var lyckat. En humoristisk show med en underton av allvar.
Nästa gång blir det antingen middag på ”Svartklubben” eller ”Afternoon tea med tillhörande konstutställning” på fotografiska. Just nu finns det en utställning med Banksy, som är pseudonym för en anonym engelsk graffiti-konstnär, politisk aktivist, filmregissör och målare som gjort en hel massa kända konstverk, och ”Svartklubben” är en restaurang där man äter i kompakt mörker, för en eleverad smakupplevelse.

Paula tipsar även om andra julklappar till mamma, och eftersom de inte kommer i form av adlinks så känns de genuina.
De är:
Ett mysigt set kläder
Odling
Smycke
Något personligt

Den sista punkten känns en smula svävande och kan ju betyda i princip vad som helst. ”Personligt”… det kan vara alltifrån en upplevelse till en rotfyllning. 
Med tanke på hur dyrt det är att gå till tandläkaren så skulle en rotfyllnad kunna vara rena rama drömpresenten!

 

19 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vi har sedan några år slutat med julklappar åt de vuxna i familjen. Varje år går jag och mamma ut och fikar runt den 22/23 december. Ser andra stressa runt och njuter av att inte behöva göra det själva. Bästa julklappen🌺

      Samma här, endast barnen som får. Min syster har sex barnbarn i åldern 1-7 och en bebis som är planerad 28 december 🎅Dom får en hel del.
      Mina vuxna barn får pengar 🎅

      En fråga bara, skriver man tex 22/23 nuförtiden? Skrivs det inte 22-23? Jag har sett slashtecknet lite här och var men det läses ju ”i”. ”Till” är ju bindestreck. Förstår ni? 😄

        22-23 är väl om man skulle fika från den 22a till den 23e. / blir ju typ antingen eller. Vet inte om man förstår min förklaring men tycker 22/23 blir mer rätt i detta sammanhanget (jag är inte ts dock)

        Tidsrymder ska anges med tankstreck (–) det som är lite längre än ett bindestreck (den andra symbolen på iPhone om du håller in bindestrecket). Tidsrymd som inte gäller ett helt kalenderår skrivs med snedstreck, t.ex. läsåret 2023/24.

          Tack Duken

      Jag har börjat ge upplever till mina barnbarn också. Leksaker har dem så det räcker och blir över.

      Tex ska jag och mitt 4åriga barnbarn gå och se den nya bamsefilmen. 🙂

    Jag älskar att köpa julklappar!

    Ingen Jul utan julklappar.

    Rotfyllning?!? 🫣😂😅🤣 Nu gav du mig en idé! Ska fasen ge sambon presentkort på rotfyllning, då jag förra året fick en glasvåg 🙈
    Tack för tips!

    Bansky utställningen är på Stadsgårdsterminalen och inte Fotografiska.

    Så ni inte går fel 😅

    Fint! 😊

    Min katt får en massa julklappar. Klappar katten några gånger varje dag.

    Det är inte en utställning med konst av Banksy! Det är en utställning med foton eller kopior av hans verk. Banksy har alltid sagt att hans konst är för offentligheten, för alla och skulle aldrig ta betalt för att någon ska få se. Eftersom folk verkar tro att det är Banksy själv som står bakom utställningen så har de väl lyckats med svinig marknadsföring, de vet ju att han inte kan göra något juridiskt utan att röja sin identitet.

    Banksys egna ord: ”Members of the public should be aware there has been a recent spate of Banksy exhibitions none of which are consensual. They’ve been organised entirely without the artist’s knowledge or involvement. Please treat them accordingly”

    Vill ni se graffiti; ut och gå eller åk tåg.

      Fan vad sjukt att fixa en utställning med Banksys verk mot Banksys vilja vem/vilka Banksy nu är. Undrar vem som tjänar stålars på alla Banksyposters som man köpa, troligen inte artisten själv.

        I vissa fall har han fått pengar genom att sälja prints och då fått betalt i bitcoins. Eller genom släpp av böcker och filmen och fått ”betalt” genom att de skänkt pengarna till välgörenhet. Men han säljer aldrig gatukonst då det vore att sälja något som tillhör alla.

        De allra flesta prints är bara någon som tryckt upp för att de vet att det säljer och att de inte kan bli stämda. De sjuka summorna som de säljer vissa verk för går ju till en privatperson eller gallerist, i vissa fall har de helt enkelt knackat bort bitar från murals och auktionerat bort.
        Han har säkert nog med pengar från det han gjort, ändå dåligt att folk tror att det är hans utställning, då har de ju inte förstått vad gatukonst är eller hans kritik mot det kapitalistiska systemet. När han väl gick med på att sälja själv under auktion så körde han den ju genom en pappersstrimlare 😂

          Kul! Då ljuger de JÄTTEMYCKET i utställningen när de säger att han har skänkt mycket av pengarna han har tjänat på att sälja konst

    Odling?

      Gissar på vävnadsodling, laxodling eller bakterieodling. Kul för mamma! Och personligt om man själv står för bakterierna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.