Ida Warg Beauty säljs till Lumene

Idag Warg skriver på Instagram att företaget hon var med att starta för sex år sedan, och som bär hennes namn – Ida Warg Beauty – nu sålts till finska Lumene. 

Jag känner mig också väldigt trygg med att LUMENE kommer förvalta det bolag och varumärke vi byggt upp på bästa sätt och produkterna kommer finnas att köpa hos samma återförsäljare som vanligt. Jag kommer också att fortsätta jobba inom LUMENE group med varumärket och ser så mycket fram emot vår gemensamma resa! // Ida Warg

Vilka summor det handlar om och som kommer rassla in på Idas konto vet jag inte, men så här svarade hon Expressens journalist när hen frågade vad hon ska göra med alla pengar hon kommer få från försäljningen:

Nu låter du som min man, ”vad ska du köpa?”, säger Ida Warg med ett skratt.
Dyker det upp något jag vill ha så köper jag väl det, men inget som jag planerat.

Tror vi att hon kommer börja leva ett Bianca Ingrossiskt lyxliv eller bara leva på som vanligt? Jag tänker att Ida kanske kommer köpa sig en ny, flådig handväska… men sen? Vad tror ni?
Vad hade DU köpt om du blev ekonomiskt oberoende, vilket jag utgår ifrån att Ida kommer bli nu? Hon kanske redan var det sedan tidigare? Hon har kanske redan sålt av en massa aktier till företaget? Vad vet jag?

Stort grattis till affären, i vilket fall!
Så här låter det under inlägget från kollegor och vänner:

 

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om jag blev ekonomiskt oberoende? Lägenhet, sommarhus. I dagens ekonomi så, mat

    Jag tror att jag hade hjälpt familjen med boende och bjudit på en förhoppningsvis helt fantastisk resa. Det blir en present till mig själv på en gång att kunna ge de till de jag tycker om. Blir jag frisk från den cancer som just nu härjar i min kropp skulle jag köpa en häst till mig själv.

      ❤️

      En till som går under B som önskar dig tillfrisknande ❤️

      ❤️❤️❤️

      Det skulle kunna varit jag som skrev detta! Cancern får sig en rejäl match här. Håller tummarna för att både din och min ger upp och att vi får galoppera fram på underbara skogsstigar.

      Skickar all omtanke och hoppas du blir helt frisk 🌸

    Jag skulle aldrig jobba en dag till i mitt liv. Jag avskyr det. (obs skulle gärna volontärarbeta)

      Lite nyfiken på vad du jobbar med?

      Om jag blev ekonomisk oberoende så skulle jag sluta jobba direkt!
      Tänk att vara en filantrop, och engagera sig i sånt man vill
      Tänk vad härligt att bestämma över sina dagar, och slippa lönearbeta
      Jag har redan jobbat mer än 30 år och skulle gärna göra annat istället

      Nej samma här. Hade jag varit ekonomiskt oberoende skulle jag bara syssla med det jag idag kallar för hobbys och fritidsintressen. Aldrig i livet att jag skulle fortsätta lönearbete. Jag tycker ändå att mitt jobb är helt ok men jag skulle ju inte välja att jobba om det inte var tvunget.

    Jag skulle betala av lån och skulder för mig och mina nära, köpa ny bil eftersom min vägrar starta, ge en stor summa till Vildakidz, köpa villa + se till att betala någon för att hålla koll på vad som behöver göras med det då jag har noll koll 😄 och se till att placera pengarna så generationer efter mig kan leva gött.

    Jösses, kan knappt ta in tanken på att vara ekonomiskt oberoende! Skulle betala av mina föräldrars lån och också ge dom en del, betala av syskonens studentlån och investera pengar åt dom för lägenhet/framtiden, investera för mina barns framtid så att dom kan köpa lägenhet och bil. Resa till mina drömresemål! Köpa ett hus med min fru och våra barn, inget vräkigt alls men ett som rymmer oss alla och har en mysig trädgård i ett mysigt område där vi vill att barnen växer upp. Ge till välgörenhet och kanske starta en egen välgörenhet som bygger skolor och gynmottagningar i fattiga länder. Och investera förstås så att det fortsätter att byggas på!

    Var inte Lumene förr ett ganska så ”fint” märke? Kan inte riktigt säga detsamma längre men har inte bara att göra med köpet av Ida Warg.

      Verkligen inte så dåliga produkter! Smaksak naturligtvis. Klassar Ida warg som högre, älskar hennes shower mousse!

      Jag vet inte vad som klassas som ”fint” i sminkvärlden men tycker Lumene har riktigt bra produkter. I alla fall de jag har provat. Brukar sluta med att jag går tillbaka till Lumene när jag provat något annat.

      Tycker både Lumene och Ida Warg beauty har bra produkter ☺️

      Kanske du bara testat fel produkter? Jag har några från Lumene som jag älskar, och vet att många jag känner dyrkar dem också. Nu bor jag i Finland så vi har kanske större utbud här, vet flera som bor i Sverige och andra länder som brukar bunkra upp med Lumeneprodukter när de kommer hit!

    Har allt jag behöver.

    Hundvalp skulle jag skaffa. Eller ja, hunden har jag ju råd med men jag skulle ta lång tjänstledighet så att hunden fick vara hemma med mig i nåt halvår innan det är dags för jobb och dagmatte. Det önskar jag mig mest.

    Vi är hundlösa sedan ett år nu och det är så tomt. Tävlar bruks med mina hundar så därför vill jag gärna ha valp istället för en hund som är vuxen när vi får den .

    Jag skulle jobba deltid och vara volontär övrig tid. Finns inget bättre än att hjälpa andra. Finns det någon influencer som är just volontär? Vet att monasuniversum var med i Vid din sida tidigare men slutade av ngn anledning. Kan inte fatta alla som gnäller över att vi har hemlösa och fattigpensionärer och sedan inte gör ett skit. Jag jobbar heltid men är volontär, önskar dock att jag hann mer.

    Kul när det går bra för en ung tjej. Har testat hennes produkter för håret, doftar gudomligt men ingen av de olika har funkat på mitt hår. Tycker om att de är veganska och produceras i Europa. Har dock gått tillbaka till Maria Nila.

      Maria Nila och Kevin Murphy är mina favoriter.

        Om jag var ekonomiskt oberoende så skulle jag också använda dom 😁

    Gud vad folk skulle volontära hit och volontära dit.

    Jag skulle jobba halvtid. Vara ledig resten. Resa mer. Sen skulle jag nog leva ganska som jag gör nu, trivs i min lägenhet, i min stad, så skulle inte flytta, vill inte ha bil eller hus.

    Skulle spara åt mina syskonbarn och skulle hjälpa min syster att kunna gå ner i arbetstid också så att hon får mer tid med sina barn.

      Men jag skulle antagligen ha ett mycket större mat- och dryckkonto däremot 😍

      Jag tror inte många skulle vara volontärer dessvärre. Jag har varit det i många år, det är mest människor som har jobb samt en del pensionärer.

        Jag är volontär en gång i veckan, tycker det är fint att hjälpa npgon annan och det ger så mycket tillbaka 🙂

          Hurra, det är suveränt. Jag är det lite nu och då. Till exempel på julafton. Har just gått med i Äldrekontakt också 😊

      Skulle inte jobba en minut till om jag inte var tvungen. Tänk att bara få hänge sig till sina hobbys och varje dag kunna göra exakt det man kände för just då. Drömmigt

    Njae. Det känns som ett steg nedåt för Ida Wargs produkter. Ida Wargs produkter har en mycket högre, bättre standard på marknaden än vad Lumenes produkter har. Lumene känns som ett white trash-märke, det reas ju alltid ut typ 50 % och säljs på lågprisställen. Jag förstår att Lumene behöver Ida Wargs produkter så att de får en bättre och högre position på marknaden, Lumene vinner ju väldigt mycket på detta för nu kommer ju deras egna produkter automatiskt att få ett högre värde samtidigt, men däremot så förstår jag inte vad Ida Wargs produkter vinner på detta. Ja, pengar naturligtvis. Det var väl kanske därför då.

      Skulle också casha ut när jag tjänat tillräckligt för att kunna investera pengarna med bra avkastning. Det är ju drömmen.

    En sak jag inte förstod i hennes post var om hon sålt hela innehavet eller kommer hon fortsätta som delägare alt vara aktiv i bolaget?

      Hon skriver som svar på en kommentar att ”vi har sålt 100 %”.
      Någon som vet hur stort Idas innehav i IWB var?

        50% läste jag. Sedan äger ett dotterbolag till ett annat stort sminkbolag 50%. Dom tillhör idun minerals gruppen tror jag…

          Resterande del ägdes av Trevit som är ett dotterbolag till Letsfaceit. Ägarna bröderna Per och Göran Agardh sålde också sitt innehav till Lumene.

        Svarar mig själv 😂Läste precis på Breakit att Ida ägde 50,1% av bolaget, om någon är intresserad. Nu får vi vänta till Lumenes årsredovisning kommer ut, så kan vi se hur mycket de köpte bolaget för. Men att det handlar om CAIA nivå, tror jag inte det råder några tvivel om.

        Undrar jag också. Artikeln är skriven som att hon äger företaget, men kändisars märken brukar ägas av några gubbar medan kändisarna bara är ansiktet utåt.

    Tror att detta definitivt makes sense för både Lumene och iwb och är väldigt säker Ida Warg Beauty kommer ligga kvar som ett eget varumärke i koncernen.
    Hade dock varit intressant att höra lite mer om tanken kring att Lumene ägs av verdane, aka samma bolag som äger Caia och om Caia är för eller emot uppköpet

      Jaa, det undrar jag också. Nyfiken blir man ju! 😉

    Vad hade jag inte gjort om jag var ekonomiskt oberoende… anlitat en arkitekt och byggt ut huset. Köpt en sekelskifteslägenhet i Stockholm på runt 100 kvm. Köpt en lägenhet i Spanien, eller annat valfritt direktflygsresmål från vår ort. Kanske köpt ett typiskt Skånehus på Österlen, för fastigheter är bra på lång sikt. Rest mer och varit borta längre. Gått ner till deltid på jobbet till att börja med, eventuellt slutat helt. Jobbar som jurist, men skulle typ vilja vara florist eller äga en blombutik. Men tjänar för bra för att ens överväga det bytet idag. Sparat mer till barnen. Betalat av huslån. Hjälpt familjen med pengar.

    Jag skulle anställa en kock som fixade alla mina måltider.

    Hade jag varit ekonomiskt oberoende hade jag sett till att min mamma slapp betala rakningar, hon bor i ett hus hon alskar som hon inte har nagra lan pa men rakningarna ater upp storre delen av hennes pension anda. Sen hade jag gjort ett resekonto for mamma, syrran och hennes man samt mina syskonbarn for att vi skulle kunna traffas antingen har eller pa nagot annat stalle en gang om aret (har inte traffat dem pa 7 ar!), sen skulle jag nog kopa ett litet lantstalle med enorm inhagnad tomt dar jag och mina hundar kunde bo permanent och bara njuta av tystheten och att kunna springa och harja fritt. Med det skulle jag nog vara ratt tillfreds med livet.

    Tror Idas dröm var att köpa ett fint hus i Marbella, och det har hon väl redan. De pengarna kommer nog till någon som redan har allt hon behöver.

    Många här i kommentarsfältet tycks tro att ekonomisk oberoende betyder att man har obegränsat med pengar som man kan skänka bort.

    Om hon sålt 100% å ”jobbar kvar” är ju det enbart för att behålla kunderna å sen ”fasa ut” sig och försvinna mer diskret.

    Hon måste fått rejält med miljoner för hur konstigt det än är så går det ju väldigt bra för Ida Warg. Ägde hon allt eller bara några % undrar man ju

    Åh nej…. Jag älskar ju Lumene och deras cc cream är ju en klassiker. Nu kan man inte köpa Lumene längre utan att göda Pärleros-klanen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.