Egoinas 2023

Jag ska summera mitt år i ett blogginlägg som alltid, ska bara lyckas hitta tid till det. Men min spontana känsla är att det verkligen varit ett 50/50 år. Första halvan var dålig och andra halvan bra.

Det känns också som att det har hänt så otroligt mycket i år. // Egoina

Brukar ni sätta er ner och fundera över året som gått? Egoina gör det och delar in sitt i två halvor. Den första halvan var dålig och den andra halvan bra.
Jag brukar ha lite svårt att minnas vad som hänt under året, och därför är jag tacksam över alla bilder jag har i mobilen då de hjälper en att minnas tillbaka.
Ibland är det trevligt, och ibland är det motsatsen, men jag har inga halvor att dela in mitt år i.
Jag skulle mer säga att 2023 varit….”intressant” på många vis.

Hur har ditt år varit?

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Brukar kanske inte sätta mig ner och verkligen reflektera, mer bara ta en snabb tillbakablick tillsammans med min kalender i vilken jag skriver upp mina mål för året. Bockar av de jag klarat.

    2023 har varit…konstigt. Bra, men konstigt. Hade vädret till trots en jättebra sommar. Annars har året sprungit förbi och det känns som ett år då jag egentligen inte gjort så mycket, förutom under sommaren. Men utöver det har det inte känts som att jag hunnit leva ut.

      Vad har du haft för mål? Har du några mål för 2024? 🥰

        Haha väldigt blandade mål, några:
        – sluta med celsius/nocco❌️
        – börja plugga✅️
        – flytta❌️ (flyttar dock på tisdag så fick i alla fall nytt kontrakt på lägenhet under 2023)
        – hitta kärleken❌️ (knappt dejtat pga att jag blev heartbroken hösten 2022 och orkade inte ens försöka dejta så jag har nog _dejtat_ en. Träffat 3 totalt)
        – gå ner i vikt❌️, gick nog upp istället
        – träna regelbundet❌️ (långtidsskadad)
        – gå på många konserter✅️ (5, många för att vara mig)
        – ge mig själv finare presenter vid avklarade milstolpar✅️

        För 2024:
        – sluta med celsius/nocco
        – flytta
        – utöka vän- och bekantskapskretsen
        – dejta igen. Gärna hitta kärleken
        – komma i världens snyggaste byxor i vilka jag ska fira avklarat: (se nedan punkt)
        – springa marathon
        – få bättre rutiner i vardagen
        – fortsätta med studierna
        – motionera varje dag (alltså typ promenader eller gå till badhuset när jag har löparvila)
        – ta hand om mig själv igen, både till det yttre och inre
        – rensa garderoben NOGA och sälja det som går (har hållit på hela hösten redan, men jag har myyycket kläder och mycket jag inte kan ha, men jag ska kunna ha dem igen för de är skitsnygga och tidlösa😍)

        Och detta är bara några av alla mål. Var ”absolut” nödvändigt att skriva längsta kommentaren…allt för att skjuta på det sista packandet..😇😂

          Tack för att du delade med dig 🙂 Vad intressant. Jag satte mig och försökte skriva ner mina mål, men jag kom knappt på några. Typ vara lycklig lite allmänt och sluta må dåligt.

            Det är väl ett nog så bra mål! Viktigt om inte annat❤️
            Jag tycker inte att mål behöver vara så stora alla gånger heller. T.ex ett år hade jag att använda tandtråd varje dag eller äta mer frukt.
            Någonstans läste jag om en som hade som mål för 2024 att klappa mer djur. Så ens mål kan ju vara både stora och små.😊

          Marathon låter tufft när du varit skadad. Inte nöja dig med kortare lopp för att undvika skada igen? Springa mycket är jag annars för, försöker själv hålla mig skadefri genom att öka långsamt 🙂

            Haha ja jag vet men i värsta fall får jag sälja startplatsen. Men ska göra några kortare lopp innan det som lite ”träningslopp” också. Kondition har aldrig varit svårt för mig att bygga upp så flåsmässigt bör jag klara det (har inga långa lopp i ryggsäcken, däremot långa löpturer där 3 mil är mitt längsta so far), men är noga med att lyssna på kroppen och nu har jag bytt vardag sen ett halvår tillbaka så jag har inget regelbundet arbete som påverkar kroppen. Så jag har siktet inställt på marathon men visar det sig att jag inte är där när det närmar sig så får jag ta den smällen. Men det har varit min dröm så länge och egentligen skulle jag genomfört det redan när jag fyllde 30, som en såndär ”åldersgrej” som många gör, men då var skadan bra men inte läkt, det är den nu. Så det är egentligen huvudet som spökar för jag har kunnat springa sen ett bra tag tillbaka, har bara varit jäkligt rädd för bakslag just för att det gjorde nåt så djävulskt ont och det kändes som att min häl var lös, som att den skulle sitta kvar i skon när jag tog av den liksom. Men nu börjar huvudet komma ikapp och inse att jag är bra igen så då är det ännu mer motiverande med ett så långt lopp som ett marathon.😍

    De här dagarna mellan jul och nyår kan jag ändå inte låta bli att reflektera. Året har generellt faktiskt varit riktigt bra. Ett par lite jobbigare grejer och sånt som hängt i luften men ärligt talat, kan verkligen inte klaga. Det känns som ett rätt så långt år vilket jag skulle tro är pga en hel del nya upplevelser och variation och det är något jag vill ha med mig i 2024, göra mycket nytt. Har också haft så många tillfällen där jag verkligen stannat upp och njutit av ögonblicket – det är fint! För nyåret provar jag att istället för årsmål tänka i kvartal, mycket enklare att överblicka, justera och faktiskt också sätta högre mål. Och var fokus ska ligga skiljer sig ju så mycket över året. Ska bli bättre på att följa upp bara. Och det handlar verkligen mest om vad jag vill, inte några ”måste gå ner 10 kilo till nästa nyår”.

    Vilka är de två influencer-tjejerna som ryktas ha en relation? Tydligen ganska allmänt känt enligt diverse poddar

      Men låt dom gå ut med det själva om de skulle vilja det.

    2022 var ett av de värsta åren på väldigt länge, med svåra sjukdomsbesked och annat. Jag kände mig ofta ensam och ledsen, och fick dessutom covid två ggr och blev jättedålig (hade som tur var hunnit ta några omgångar vaccination, skulle nog blivit ännu sämre annars.) Ett av barnen vantrivdes i skolan och det var slitigt på många sätt, elevhälsan inkopplad och mycket kämpande för att få rätt hjälp.

    Så jag är så tacksam och glad för att 2023 varit … lugnt. Det har såklart gått upp och ner som det gör i livet, men övervägande lugnt. Mycket vardag som alltid i mitt liv, men ändå helt ok.

      Oj, tror folk fortfarande på det? Känner inga som varit så sjuka som de med x antal booster. Hoppas såklart att ha fel, dock.

    Jag hoppas verkligen att nästa år blir bättre!

      Jag med. 2023 har varit på tok för tungt…

      Jag med! 2023 var inte dåligt men inte asbra. Hade typ bästa åren 2018 och 2020, 2022 var ganska bra också i det stora hela och jag saknar känslan av att vara hög på livet som jag kände mig då. Jag är både lyckligt lottad och privilegierad med mycket här i livet och givetvis väldigt tacksam för det, men jag saknar det där lilla extra som jag kände då.

    Oj, lol jag tänker aldrig tillbaka på året som gått. I guess it happened, ungefär så långt sträcker sig min tanke 🤠

    Ja. Jag tänker tillbaka och jag försöker ha hopp inför framtiden också, varje år.
    Men jag tycker nog att livet är lika grått varje år, så hur mycket det hjälper med reflektion och målsättning och planering, det vet jag inte riktigt. :/

      Jag brukar skriva listor på saker jag vill göra närmsta tiden, kan exempelvis vara under sommaren, julen, eller tråkmånaderna januari till mars. Det behöver verkligen inte vara något märkvärdigt, kan tex vara spendera en timme på biblioteket och läsa eller att baka pepparkakor eller kvällsbada. Så har man lite saker att se fram emot. Sånt där som är mysigt och kul men som kanske inte blir av i vardagen om man inte har det planerat. Har alltså inga avancerade mål och delmål osv men brukar ändå reflektera om något inte blivit av – var jag lat, för upptagen, tog mig inte tid, hade det behövts mer planering, går det att göra nu i efterhand istället? Hoppas ditt 2024 blir lite mindre grått!

    2022 var för mig ett år av förberedelser, 2023 ett år av arbete med ett otroligt skönt flow och 2024 ska enligt astrologin bli ett år av transformation, för alla mer eller mindre men olika stjärntecken är nog olika väl förberedda. Jag känner mig förberedd! Kul att få se om det ligger något i det, astrologin är ändå en 2000 år gammal om inte vetenskap så pseudovetenskap, men betraktades som vetenskap av kungar och krigsherrar ända fram till upplysningen. Men om jag nu väljer att tro på detta så skulle jag tro att transformationen redan början för mig.

      Skönt att tro på något! Som att vara religös fast ändå inte 👍🏻

      Man trodde ju också på humoralpatologin förr…. Men okej

        Och kaffesump 😉 Men det fick mig lite glad att läsa och tänka tillbaka, och om kan jag få lite positiv energi nu så skulle det göra så mycket för jag är i total förvirring sedan några veckor efter att ha fått upp ögonen för saker som jag varit totalt blockerad för innan. Det är väldigt jobbiga insikter men det kommer bli bättre, nu när jag ser klart på det som varit.

    Jag tänker aldrig tillbaka på året som gått, det som har hänt har hänt.

    Men detta år har vart det bästa i mitt liv, efter en längre tids försök att bli gravid och utredning på det så ligger man här i soffan med en tre veckors son på bröstet och sambon bredvid 😍

    Mycket cheesy men detta år så har jag mått så bra och varit otroligt lycklig.

      Men åh, vad fint och så härligt – grattis! Och tänk så mycket kul du och din lilla har framför er nu!

    2023 var det sämsta året någonsin. Vill aldrig gå igenom det igen.

    Inget vidare tyvärr. Cancer med operationer och för närvarande cellgiftsbehandling. Helt slut kroppsligt och mentalt. 2024 blir förhoppningsvis bättre ❤️

      Hoppas du snart mår bättre! ❤️

      ❤️❤️❤️

      Har rätt nyligt gått igenom det och har tyvärr inget peppande att säga, varit ett helvete. Det är tufft fortfarande både kroppsligt, mentalt och denna hjärntrötthet 😩 Du är inte ensam även om det kan kännas så i bland.💕

        Det är riktigt kämpigt. Ledsen att även du behöver gå igenom det.

    Haft ett ganska dåligt år… 1:a januari började med att min mamma blev sjuk och fick åka in akut med ambulans. Sedan rullade alla tråkiga händelser på. Svåra sjukdomar, dödsfall.. Allmän stress och press.

    Hoppas på ett bättre 2024.

    Ja, blä 2023 var inge bra. Fruktansvärt tung arbetsituation som i slutändan slutade med uppsägning och sen arbetslös i 5 månader. Tvivlat på mig själv och min förmåga och hamnat i ett enormt mörkt hål. Nu är jag äntligen på väg tillbaka och är så redo för att vända blad.

      Har du fått ett nytt jobb? 🙂

    Lägger ingen energi på året som gått, det är ändå inget som jag kan ändra/påverka.

    Upp och ner har det varit! Blev sjuk, fick operera mig, blev sambo, fick veta att min syster är gravid, har själv äntligen en bild av vad jag vill kommande 2-3 år, sa upp mig från mitt jobb och lyckades hitta ett som var stressigare och inte så mycket roligare (lol) och umgicks mycket mer med familj och vänner. 2023, tack och hej ♥️

    Blev utmattad och känner mig ännu inte normal. Trodde inte att det skulle vara en sån lång och jobbig väg tillbaka.

    2023 har varit både toppar och dalar… Mått psykiskt dåligt i perioder och haft mycket ångest. Men har funnit nya vänner, rest med familjen och renoverat/ fixat hemma. Fått upp kontakten med en gammal vän som jag saknat, lämnat en annan vän som jag har haft en komplicerad relation med.

    2023 har varit mitt värsta år sedan mardrömsåren 2013/2014. Året började med en stor krasch som gjorde mig sängliggande under hela våren och sommaren i depression/utmattning. Hämtade mig lite framåt hösten och började äntligen komma igång lite igen, då kom nästa krasch. Problemen har bara avlöst varandra och för mig som har autism blir små vardagsproblem ofta väldigt stora och jobbiga att hantera. Det enda positiva med det här året har varit att jag har utvecklats mycket mentalt och fått många viktiga insikter om både mig själv och livet.

    2023 har varit skit och toppen.
    började med några hemska situationship som var otrohet och ghosting. valde paus och rensade mitt inre från skräpiga män och så kallade kompisar.. landat i en inre frid men brottas med ångest och ätstörning, men har haft roliga på mitt arbete, känt mig lugnare utan män i mitt liv och trots tuff samhällsekonomi så lever jag fortf gott och kan göra det jag vill.
    Ångesten får jag leva med men den har varit hantbar sista 3 mån av året 🙏

    Någon mer som läser tråden om Pontus Rasmusson på Flashback , han huserar själv där och försöker få folk att anamma smeknamnet P-razz och få upp intresset för han😂
    Han slutar verkligen inte med att skämma ut sig , ever

    2023 hade jag en fantastisk graviditet som blev en jättebra förlossning som knappt gjorde ont som resulterade i världens finaste tjej som sover gott om nätterna. Vilket pangår! Men resan hit var lång och sorglig då det var svårt att bli gravid men nu som 40-åring hände det äntligen. Så tacksam för att få ha det så här bra!

    Min syster ligger på sjukhus med sepsis
    Hon var nära att dö i tisdags. Opererad 3 ggr sen i tisdags. Hon är fortf allvarligt sjuk. Allt pga ett skärsår i fingern. Jävla otur.
    Men de gör allt de kan för att rädda henne o de tror att de lyckats rädda fingrar o handen.
    Kram på er

      ❤️

      Läskigt det där. Jag fick skavsår av ett par nya sandaletter, tänkte inte mer på det. Sedan började foten svullna upp och värka, min kompis sa till mig att åka till akuten. Där fick jag intravenöst och sedan penicillin. Tycker man läser om detta relativt ofta nuförtiden. Kram på dig också.

    Egoina är ju så otroligt bra på att skriva och beskriva känslor och tankar i text. Så otförligt men ändå lämnar hon det som är privat privat. Skickligt!

    2023 var ett skitår. Det började bra men i maj vände det. Hästen fick fång 18/5, en månad senare 16/6 gick min sambo bort i ett plötsligt hjärtstopp 33 år gammal (vi var på vårdcentralen när det hände och de gjorde allt de kunde för att få igång honom.) Sommaren var ett enda stort mörker, hösten gick i vågor med bättre och sämre dagar..

      ❤️❤️❤️

    2022 var ett helvetesår för mig. Så mörkt. Så det känns fint att det fick vända 2023. Är otroligt glad och tacksam för allt i mitt liv just nu. När man kommer ut från mörkret är det fint hur de riktigt små detaljerna kan kännas fantastiska – typ en promenad i bra väder eller en god kopp te kan kännas overkligt bra. 🙂

    Vad tråkigt att läsa att så många hade det tufft 2023 🙁
    Själv hade jag och min familj ett bra år där vi fick en lillasyster och köpte och flyttade till ett radhus 🙂
    Vi hade mycket tid tillsammans som familj och jag återupptog löpträning och känner mig i bra form igen.

    Började som mitt bästa år men gick över till mitt värsta år. Efter flera år och förra tidiga missfall skulle vi äntligen få bli föräldrar, men tyvärr startade förlossningen alldeles för tidigt och vår lilla dotter föddes i vecka 21 och somnade in en stund senare 💔💔

      *FLERA tidiga missfall ska det vara..

      Åh fy vad jobbigt! Hoppas på ett bättre 2024 för er.

      Å vad ledsamt. Beklagar <3

    2 mörka år av smärta, trötthet och tårar ska vi inte prata om. Det kan vara bli bättre med andra ord! Att inaktivera Facebook och Instagram har hjälpt mycket. Vilka energibovar speciellt när man inte mår bra. Hoppas att hjärntröttheten blir bättre och att kanske byta jobb, lite lockande!

    Flyttade till hus, var gravid, fick massa konstiga sjukdomar, fick en bebis, fick cancer, fick bort cancern och sen blev det jul och nu snart nyår. Nu är jag helt slut och less men såklart tacksam för det som är fint och det som gick bra. Nästa år… har jag inte börjat tänka på ännu.

    Min mamma dog plötsligt i november vilket gör att allt som hänt innan kvittar. Året blev skit.

    2023 har varit mitt sämsta år. Jag och min partner har försökt skaffa barn efter flera år tillsammans men han lämnade oss när jag blivit gravid. Jag hamnade i en svår depression och har varit så fruktansvärt olycklig hela året. Allt slogs verkligen sönder i spillror, men till slut kom min lilla bebis och ändrade på allt. Är fortfarande väldigt ledsen och hjärtekrossad men min lilla bebis gör det värt det och förhoppningsvis kan jag gå vidare steg för steg. 2024 kan inte bli sämre. 2023 var mitt värsta år men jag ångrar inte att ha fått gåvan att bli mamma

    2023 har varit ett ganska trist år, tack och lov är det inget hemskt som hänt, när jag läser många av era kommentarer ska jag verkligen inte klaga.
    Hoppas på ett 2024 med mer tid med vänner, en varm sommar och att jag får vara frisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.