Johanna Nordström gör en ”Läckberg”

”Ursäkta-poddarna” Johanna Nordström och Edvin Törnblom reser till Thailand där de hyrt ett semesterhus, och följarna/lyssnarna reagerar på att Edvin och Johanna reser i businessklass samtidigt som deras sällskap sitter i ekonomiklass – däribland Nordströms pojkvän Adam Smedberg.
På frågan varför han inte reser business med henne svarar hon att han i så fall får betala för det själv – detta i ett avsnitt av ”Ursäkta”.  Hon förstår inte varför folk tror att man betalar allt för sin partner.
Hon gör alltså lite av en ”Läckberg”. Tilltaget har fått författarens namn efter att hon och maken Simon flugit businessklass medan barnen fått huset i ekonomiklass.
Enligt Johanna var det bestämt redan från början att de skulle flyga i olika delar av flygplanet. Hon förtydligar även att det är hon som betalar för semesterhuset i Thailand.

Borde Johanna betalat en businessklassbiljett till sin käresta eller är det fullt rimligt att han sitter på den plats han har råd att betala för?

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fattar inte varför det ens blir en grej? Varför ska hon betala för honom bara för att dom är tillsammans, vill han inte betala för business och är okej att hon sitter där så vad spelar det för roll?

   Exakt! Hur kan det bli något att skriva om. Tror det folk stör sig mest på är att hon åker businessclass.

    Jag läste åkte businessdass 🤣

    Jag stör mig inte på att hon åker business class. Tänker mig att det nog faktiskt är en nödvändighet för henne (och Edvin).

     😂😂😂

     Varför nödvändighet?

     Vilken elak kommentar.

   Hon gjorde det till en grej genom att podda om det samt kommentera det till tidningen.

    Så det kanske inte riktigt är helt sant…?

   Riktigt konstigt och patetiskt. Hade det varit omvända kön hade det skrikits högt (!) dvs hennes kille hade nog fått höra ett och annat om han drog in flest pengar i hushållet men lät tjejen sitta i Economy medan han själv njöt av Business.

   Här åker vi alltid som ett par. Från start till slut. Då sambon drar in mycket mer pengar än jag är det givetvis han som betalar för lyxen vid uppgraderingar, och inte jag. Precis som det borde vara.

    Man undrar ju lite hur du hade tyckt om det omvända var sant.

    Verkar inte vara någon som reagerar över att det är tvärtom för deras kompispar där Hannes reste i bussiness och Kajsa i ekonomi…

     Visste inte vilka de var så googlade. Han sitter alltså i business medan hans FÄSTMÖ sitter i ekonomi? Aldrig varit med om ett mer svenskt beteende 😂🤦🏼‍♀️
     Undrar om han bad henne swisha för halva ringen efter att han friat.

    Man fattar ju att den som tjänar mest i ett förhållande kanske inte kan stå för allt, men att inte bekosta en likadan flygbiljett är ju bara snålt. Vill man inte sitta tillsammans? Hade hellre satt min partner på den bättre platsen och tagit den sämre själv, och han samma för mig. Tycker det känns fint, att man känner sig värdesatt. Hade känt mig otroligt bortprioriterad om jag fick sitta själv i economy för att jag inte lyckats dra in lika mycket som min kille. Undra om han får gå till andra restauranger om hon vill käka superfancy varje dag också?

    Håller helt med dig. Jag tycker att man som par delar ekonomi. Det där är ju bara jättekonstigt och som du säger – om han satt sig i business och placerat Johanna i ekonomi så hade alla skrikit ”dumpa honom” (jag med). Nu har de inte barn ihop och vet inte om de ens bor ihop så delad ekonomi kanske inte är aktuellt, men även som särbos får hon placera sig i ekonomi eller pröjsa för honom. Vad är det för semester att sitta åtskilda på planet och vad skickar det för signal till honom? ”Sitt du i ekonomi fattiglapp medan jag dricker skumpa i business. När vi kommer fram kan du ta mitt bagage.”
    Tänk om Läckberg placerade Simon i ekonomi med barnen 😂

   Han kanske inte ens vill att hon skall betala extra för det.

  Hade jag haft mer pengar än min partner så hade jag självklart betalat mellanskillnaden iallafall så vi hade kunnat sitta tillsammans.

   Hade jag haft råd såklart jag hade betalt.

   Ja och i annat fall hade man väl själv också suttit i ekonomiklass?! Varför vill man inte sitta tillsammans? Jättemärkligt enligt min mening…

    Men herregud. De kommer vara tillsammans på själva resan. Det är väl inte hela världen att den ena tycker det är mer värt att betala lite extra för sin flygbiljett. Man prioriterar olika. Bara för man är tillsammans behöver man inte sitta fast.

    Jag tror som sagt ärligt talat att Johanna inte kan sitta i economy.

     Jag förstår inte varför hon inte skulle det? 😬

      För att flygplansstolar är extremt små. Räcker med att man är längre än 170 cm eller lite större i kroppen så är det ett litet helvete att sitta i ekonomi mer än några timmar. Brukar själv få panik efter ca 4 timmar och jag är enbart lång.

     Varför skulle hon inte kunna det?

   Haha, mellanskillnaden! Han är student och lever på CSN. Mellanskillnaden 🙂

  Det är väl skitsamma vad någon av oss tycker. Det enda som spelar roll är väl vad pojkvännen tycker. Om han är fine med det, vilket han verkar vara eftersom han följer med, är väl allt bara bra?

   Anonym: 13/08

   Utåt sett hade jag nog också sagt att jag ’är fine’ med det’, men innerst inne hade jag tyckt nåt annat.

   Man gör inte så mot sin partner.

    Fast det är ju upp till var och en att vara ärlig i sin kommunikation.

    Sedan är det stor skillnad om man åker bara två eller om det ändå är två grupper som åker. Han behövde ju inte sitta ensam. Men oavsett är det ju som sagt inte upp till oss att tycka.

     Pengar kan vara oerhört jobbigt att prata om i ett sådant här sammanhang, speciellt för den som inte är lika tät.

     Han samlar väl på sig sina erfarenheter och lämnar väl sedan och möter förhoppningsvis en skönare relation,
     Där ’underklassen’ kan få sitta med sin partner.

    Känslan är att förhållandet inte kommer hålla särskilt länge. Jag försöker tänka mig en pojkvän med mycket större inkomst än sin flickvän, som låter henne sitta i ekonomiklass medan han sitter i business med sin rika tjejkompis. Jag skulle inte gilla det.

     Men visst, är omständigheterna ett kompisgäng där vissa gör si och andra så, så behöver det kanske inte vara en stor grej. Han kanske aktivt har tackat nej till hennes erbjudande att betala, vem vet.

     Så gör ju deras vänner Hannes och Kajsa, vilket de även sa i podden.

    Det är märkligt med heteronormen hur det görs upp gemensamma regler för ett förhållande.

    När ska personer inse att förhållanden är individuella!?

    Personligen bjuder jag gärna, MEN inte alltid och inte hur mycket som.

    Varför ska Johanna betala nästan 80-100-tusen för hans Thailand-semester!?

   Fast vadå fine med det, han är väl inte direkt fattig. Han valde att ta en billigare biljett. Det är inte synd om honom.

    Han studerar och lever i en bostadsrätt som Johanna har köpt.

    Kan någon här komma ihåg att hon någonsin har sagt att Adam kommer från pengar eller att han jobbar en massa vid sidan av sina studier?

    Han lever ett bekvämt liv och har gjort det sedan han varit i ett förhållande med Johanna.

    Haha, ”han är inte direkt fattig”. Nä, det är lätt att uppfattas som att man har pengar, när någon annan betalar för ens livsstil! Den här flygbiljetten är ingenting jämfört med allt han hade behövt betala om de verkligen levde efter devisen ”gemensam ekonomi”. Hon har bjudit honom tillräckligt egentligen!

  Fast jag vet inte – det skulle nog kännas lite konstigt att inte sitta tillsammans med min partner.

   Dom åker ju flera kompisar tillsammans så varken hon eller han sitter själv.

    Och jag tycker ändå att det skulle kännas konstigt om det är tillåtet att tycka det?

    Ja då är det ju absolut inte konstigt tycker jag.

   Varför skulle det kännas konstigt? Måste du och din partner sitta ihop 24/7? Alla gjorde sina egna val. Hon valde att betala lite extra för sin biljett, och han valde att inte göra det. De ska på semester. Det är inte synd om någon av dem.

    Vem har påstått att det är synd om någon? Men om jag tycker att det skulle kännas konstigt att sitta i en annan avdelning än min partner när vi reser så låt mig tycka det så kan du tycka vad du vill.

     Genom att uttrycka att det är konstigt eller synd om pojkvännen som inte fick flyga bredvid Johanna, uttrycker personer exakt det. Det är enligt de här personerna synd om honom som tvingades sitta bak i flyget, eftersom hon inte betalade hans flygbiljetter i business.

     Det behöver inte uttryckligen skrivas ut för att meddelandet ska gå fram vad för ståndpunkt som framförs!

    Helt rätt! Jag är gift sedan femton år och vi har två barn tillsammans. Min man prioriterar inte att resa, och har heller inte ekonomi till det, medan jag gör det. Det betyder att vi mängder av gånger rest alla fyra tillsammans medan vi massor av gånger åker iväg bara barnen och jag. I vårt fall har jag mer pengar än min man (men jag är verkligen inte stormrik) och det skulle aldrig komma mig för att känna att jag behöver betala för honom. Någon gång har det hänt för att jag helt enkelt tycker det är kul när han är med, men så som jag ser det är han inte mitt ansvar. Vårt gemensamma ansvar är barnen men jag tycker inte att jag ska behöva sitta ihop som par. 🙂 Alla gör som de vill. Tycker verkligen inte att Johanna gör något fel jag heller.

     herregud tänk att leva med en sån person….”inte mitt ansvar”…det är din familj du snackar om. Att vara så snål och egoistisk är verkligen något som hamnar på topplistan av redflags.

      Du har inte funderat över att det kanske är tvärtom. Att det inte är egoistiskt utan av omtanke som vi båda tycker att vårt upplägg fungerar väl? Vi har båda varit gifta innan med gemensam ekonomi och inget av de äktenskapen slutade väl. Nej du inte egoistiskt alls och vi är båda nöjda. Med lite livserfarenhet förstår säkert du också att allt inte är svart eller vitt! 🙂

       Haha och så en passiv-aggressiv härskarteknik på det.

       Att du påstår att upplägget fungerar för er gör dig inte mindre snål och egoistisk, ”han är inte mitt ansvar” att ens prata så om sin man sen 15 år och pappa till sina barn. Krya!

        Jag dör över naiviteten. Vi är båda glada och nöjda!

         Jaja, dumpar han dig för en omtänksam kvinna han träffat när du varit iväg på dina solo-resor med barnen så har du ju orsaken här 👍
         Herregud, hade inte kunnat leva med mig själv om jag varit så snål 😳

          Kapar tråden här för du skrev rätt sent också.

          Jag gillar ingen av dessa två, så osmaklig utstrålning. Utifrån det lilla jag sett är det näsan i väderet. Lite står över andra. Och av det som stått här så osympatiska och dryga.
          Inga bra vibbar. Vem tycler dom är roliga min mungipor rör sig inte o jah är sån som skrattar åt det mesta. Men till saken.

          Frågan här är intressant, men jag vet inget om hennes liv. Hur länge har de varit ett par? Hur länge har de bott ihop? Hur seriös relation är det?
          Någonstans på vägen går man ju från par till att leva ihop och vara även ett team.
          Men finns säker massa förköaringar. Om de i flera i vanlig klass som reser ihop o dessa två tar det på företaget…och lång resa. Tror dessa två orkar resan bättre i buissness också. Att sitta ihopklämd så länge är inte så kul.
          (Varför gör vissa bolag utrymmet mindre o mindre? Vissa är eller var super bra i vanlig klass som swiss, finnair. Några år sen nu men vissa sitter man ju fruktansvärt obekvämt även som mindre. Man typ delar halva sätet o bricka m grannen. Rör man sig normalt skulle man köra armbågen i grannen typ)

       Uuusch ni är gifta och har barn ihop, betala för honom bara!!

     Är nog lite olika hur folk ser på äktenskap. Jag är gift sedan många år och vår ekonomi är gemensam med gemensamma konton etc. Periodvis har han tjänat mer, andra perioder jag. Spelar ingen roll då vi ändå delar allt.

     En lite annan sak med partner- alternativt samboskap. Då är oftare ekonomierna mer delade.

     Detta var nog mycket märkligare än Johanna och hennes kille. Hur klarar man av att leva så uppdelat i femton år med barn dessutom? Men du betalar då ändå för barnen eller? Då känns det ju som barnen ändå blev mer av ditt ansvar än ett gemensamt.

     Men alltså… älskar du inte din familj? Det är visst ditt ansvar att se till att varje medlem i familjen är lika prioriterad och – i den mån det är praktiskt möjligt – har lika bra livskvalitet. Att tycka att man ska ha ett bättre liv än sin kärlekspartner, den andra föräldern till ens barn, bara för att man har mer pengar, är otroligt osympatiskt.

     Om jag hade varit i en sådan sits… Jag hade nog inte kunnat säga till barnen; nu åker vi utan pappa, för han har inte råd! Fattar att du inte sagt exakt så, men ändå. Jag hade inte velat beröva barnen att uppleva ”massor” av resor/upplevelser utan sin pappa, för att han har sämre ekonomi. Spelar ingen roll att han är med ”mängder av gånger” – jag hade velat ha med mina barns pappa alla gånger. Sen hade jag lärt barnen om ekonomiska förutsättningar och pengars värde på annat sätt.

     Min pappa hade betydligt sämre ekonomi än min mamma. Jag är oändligt glad att hon hade en generös inställning mot honom och aldrig uteslöt honom om han inte hade råd att göra saker – för de minnena är extremt värdefulla i efterhand. Han dog när jag var tio. Minnena är det viktigaste jag har.

     Jag gillade ditt meddelande fram till att du nämnde att barnen åkte med dig.

     Aldrig att en man som prioriterar resandet tar med sig ungarna när mamman är hemma och ägnar sig åt sitt till 100 %.

  Men snälla, lyssna på podden. Edvin gjorde en oronisk story om det igår när Adam stod och diskade.

  Han kanske inte ens vill att Johanna ska betala för honom?

  Höj ribban

  Usch vad sniket, vad avtändande.

  Nä, jag har betalat utan att varken blinka eller ens föra det på tal.

  För mig är det självklarheter.

   Så han ska åka på gratis semester?

    det vore väl sniket av honom då!?

    Gratis? Hans fru betalar. Äktenskapet är en enhet. När jag läser kommentarerna här så förstår jag varför så många äktenskap slutar i skilsmässa idag.

     Senast jag hörde något var det här paret inte förlovade, men han är hennes sambo!

     Sluta snyfta han bor i en mångmiljonlägenhet i Stockholms innerstad som hon har betalat. Måste hon betala för allt i hans liv!? Tänk även alla tusen hon har tagit i krognotor för hans del genom åren. Dyra presenter ovanpå det.

     När ett förhållande vilar ekonomiskt på den ena partnern, kan det kännas skönt också för den andra att få spara pengar och betala själv ibland. Han är student men tack vare Johanna, lever han ett liv som om han hade tagit handelsexamen och jobbar sedan 5 år tillbaka. Hon är generös gentemot sin partner!

  Om hon är så utåt sett mot sin pojkvän när alla ser, tänk då hur hon är bakom stängda dörrar. Bossig, dominant och ”Jag, jag, jag” är nog bara förnamnet, misstänker jag.. men som lindas in i bomull och kallas ”En stark och självständig kvinna” istället. Spring Adam!!! Spring!!!

   Ja. Tänk om en man gjorde så mot sin tjej dessutom?

    Detta tänkte jag med på. Det hade varit ett jäkla liv om de va en kille som gjorde det.

  Nu har jag inte koll, men kan det vara så att någon annan i sällskapet hade råd med businessklass och han är mer solidarisk än dem?
  Jag hade inte velat åka businessklass,ens om någon bjöd mig, om någon sitter ensam i ekonomiklass.

   Anonym/13.33

   Det skulle vara en sådan grej då, något som t.o.m. jag kan tänka mig att göra.

  Hon tänker väl att de kanske är ihop i 1-2 år till. Inte värt att lägga ut så stora pengar på partnern då.

   Vilken korkad kommentar. Han vill nog inte bli försörjd av henne.

  Gissar hon tar det på företaget men ja lite märkligt hade inte gjort så.

  Rätt konstigt av henne att åka business om hon åker med kompisar som flyger ekonomi, ännu konstigare när pojkvännen flyger ekonomi. Jag har aldrig varit med om liknande. Har varit på semester med vänner och två av oss har definitivt råd med business men det har de aldrig brytt sig om. Samma med boende, dessa två har råd med fina hotell men vi hyr ändå lägenhet via airbnb så att alla har råd och har kul ihop.
  Men hon är nog rätt oskön överlag.

   Anonym/13.47

   Det låter som ett vettigt gäng (:

  Antagligen tar deras bolag kostnaden för deras biljetter i första klass.

   Är det inte en semesterresa?

    Är väl bådeoch typ

  Men vad är det här för nytrams och maktdemonstrationer som folk håller på med. Är man en familj el ett par så är det väl hela grejen att man gör något kul tillsammans eller?

   Är flygresan verkligen ”något kul”?

    Du har nog aldrig åkt Business eller First Class. För då kan jag lova dig att flygresan är något kul.

    / åkt med Emirates första klass och det var nästan mer semester än själva destinationen var.

   De ska göra något kul tillsammans. Men de är vuxna människor och har inte gemensam ekonomi, vill den ena lägga mer på själva flygresan så är det väl inte hela världen. Att folk blir så upprörda 😂😂

    Svårt att lägga de pengarna med CSN!

  Hon är ju komiker.
  Kan inte vara så att hon bara driver med Läckberg-grejen.

   Jag tänker också så. Är inte helt säker på att detta är sanningen.

    Jag har också varit osäker kring om det är seriöst eller inte. Men tänker att de borde sagt något mer kring det nu då. Rätt mycket publicitet kring det här som inte landar bra

     Men vadå inte landat bra? Dom behöver knappast försvara sig. Dom åker ett gång, alla köper sina egna platser. Han köper en billigare plats och hon en dyrare. Dom gör som dom vill, båda är nöjda, vad är problemet?

      ett gäng, ska det ju vara.

  Om min partner har råd med buisnessklass men inte vill lägga pengarna på det så hade jag inte betalt hans del i den biljetten då hade vi suttit skilda, men om han inte har råd med det då hade jag erbjudit att betala den delen om jag hade ekonomi till det.

   Han pluggar

    Då ska han vara glad att han ens kommer iväg på semester

    OK då hade jag betalt hans uppgradering också (om jag hade pengarna) eller också åkt ekonomiklass tillsammans med honom.

  Har man pengar i överflöd och har råd med en sån resa så har man väl råd med den kostnaden för sin partner också…herregud hade skämts ihjäl av att ha gjort något liknande mot min partner.

   Håller med

   Precis. Hoppas genuint att hon skämtar 😅 Riktigt patetisk annars.

  Tycker den bloggen gör en större grej än det egentligen är.

  Johanna lär sitta betydligt mer bekvämt i säte med mer plats, och pojkvännen lär sitta helt okej bekvämt i vanligt säte så för henne var det väl värt att betala för och pojkvännen tyckte inte att det var värt – så dom betalade var för sig. Behöver inte vara större än så?

  Det kostar ju även ett BRA PAR tusen att åka business till Thailand tur/retur så en person känns kanske värt medans två svider till i plånboken så kan absolut förstå resonemanget att han får betala för sin egen biljett då, särskilt då hon betalar för huset som även det lär ha kostat ett par månadslöner.

   “mer bekvämt” 🙂 är det här den kontorsvänliga kommentar som ersätter den som raderades?

    Ehh nej? Jag har inte raderat något? Jag ser ut som Johanna i kropp och vet att jag själv sitter betydligt skönare i säten med mer plats, det är väl rätt så självklart? Jag förstår vad din kommentar försöker åsyfta men nej, det inte bodyshameing.

  Delad glädje är dubbel glädje.. jag skulle ALDRIG inte vilja sitta bredvid min partner under en lång flygresa?! Gud så omysigt. Hade 100% betalat så vi satt tillsammans, oavsett var i flyget. Om inte annat, flyg business dit båda två och sen båda ekonomi hem?! Sjukt att man dumpar sin partner på det sättet när de varit tillsammans ganska många år och dessutom är i den ålder vi är i. Jag menar de är inte 20 och varit tillsammans 6 månader. De är vuxna människor, sambos, delar hushåll och livet tillsammans… wtf?!

   Skärp dig, hon betalar ju huset.

    Hur vet du det? O isf delar nog J och E på det mdn spelar fortfarande ingen roll

    Det är bolaget som betalar för huset.

    Och vad förväntar du dig? Om du hade pluggat och din partner drar in miljoner, ska du då betala för ett semesterboende? 😅 eh. Skev fördelning i den relationen..

  Varför har Julia Frändfors slutar uppdatera instagram?

   Tänkte också på det. Hon kanske har fött och inte orkat uppdatera?

   Hon har väl fått barn?

    Hon uppdaterade precis 🙂

   Vad i?! Vem har Frändfors fått barn med?!

    Sin kille Sebastian. Som vid den här tiden förra året var med sin fru på semester i Mexiko. Kanske till och med deras bröllopsresa. 😁

  Fnissar åt tanken vilket hus i helvete det hade tagit om det var tvärtom att snubben reste business och lät tjejen åka i ekonomi. Folk hade gurglat ”jävla patriarkat” genom näsblodet.

   Och nu tog det hus i helvete för att en kvinna som tjänar betydligt mer pengar än sin partner inte vill betala allt åt partnern. Och när kvinnor får allt betalat för sig av rika män så är de billiga och trashiga. Så vem kan göra rätt? Förutom männen då.

    Den som behandlar sin partner med respekt och värdighet gör rätt.
    Johanna förtjänar inget beröm för det här osköna beteendet som hon dessutom skryter om.

   Precis! Skrev samma sak ovan. Hade varit hus i helvete. Inte ens en diskussion. 😅

   Många hade nog men fler och fler börjar inse att en partner har man inte för att åka ekonomisk snålskjuts på.

  Låter helt sjukt i mina öron. Hade min man gjort så så hade jag skiljt mig på studs och viseversa han skulle nog aldrig förlåtit mig om jag köpt en business till mig själv och låtit honom åka i ekonomi. Vad är det för fel på människor nu förtiden? Vi har i omgångar tjänat mer än varandra också men eftersom vi är ett team så är vi det i hela livet. Glad att jag inte har kompisar som Johanna heller 😬 skulle en kompis göra så så skulle jag inte fortsatt vänskapen.

   Man kan ju också diskutera det som två rationella människor och komma fram till en lösning som känns bra för båda, men du har nog rätt, det är så mycket mer rimligt och rationellt att hota med skilsmässa!

  Om min partner inte hade råd med 1 klass hade jag valt att åka ekonomi med honom , sjukt tråkigt att dela upp det så :/

   Sanningen är att hon inte får plats på sin rumpa!

  Jag hade inte betalat för min partner, men däremot hade jag ”offrat” mig och suttit med partnern i economy 🙂 Men det lär aldrig vara något jag behöver besluta om 😁

  Nu är det ju ett helt sällskap som åker. Han kanske vill sitta med kompisarna i ekonomiklass och umgås och dricka lite vin, istället för i business med henne och utan polarna? ALLA tycker inte att business class är värt pengarna – det rör sig om rejält med pengar. Han kanske hellre gör nåt annat kul för dem.

  Är hon så förmögen att hon lätt betalar andras businessresor, förresten??

   Ja hon har pengar! Vet du vad dom tjänar på ett poddavsnitt tex?

    Nä….. 😬 Hur mycket….?

     100 tusen , om det ens räcker och kan hända E gått förbi henne nu

      JISSES!!!!!!!

   De säger i podden att han sitter där för att han inte har råd med något annat, vilket också säger sig självt då han är student. 2022 drog Johanna in 150 000 i månaden, så hon har nog råd att betala en plats för hennes partner också.

  Han plugga fattig student och ger henne dessutom lyxslick så han är värd en lyxbiljett! 😂😂😂

   Lyxslick? Vad skulle du skriva?

    Lyxslick (sic!)?

     Vad är det då?

  Minns när jag var tillsammans med mitt ex som jobbade på SAS då. Vi flög till Thailand i business class tur o retur för 2500 kr. Det var tider det.
  Med det sagt hade jag tyckt att det var konstigt om han flugit business och jag fått flugit monkey-class. Vi levde ju tillsammans och hade gemensam ekonomi.

   Apklass?

  Har många gånger tänkt på deras olika ekonomier. Med det liv de lever tror jag att hon betalar mkt för honom eftersom det inte direkt är ett studentliv han lever med henne. Tycker att det är generöst att hon bjuder sina kompisar på boende. De ör ju ett gäng som reser ihop. Blir ju ännu konstigare om hon uppgraderad honom men ingen annan av sina nära kompisar.

   Är väl inte konstigt alls om man lever ihop och är familj? Klart man uppgraderar sin partner. Tänk om min man hade låtit mig bo på vandrarhem när vi är på semester, bara för att jag inte har ekonomi nog för femstjärniga hotell som han?

    Fast du måste skilja på resan dit och vistelsen på plats. Resan dit är det ett gäng som sitter tillsammans.

  Men de är ju ett par. Det hade varit kaos om det va ombytta roller. När man dessutom vet att hon har råd (de pratar dem ju om ofta i podden) så blir de konstigt.

  Angående bjuda på boendet kanske det iofs är en bra kompensation med tanke på hur ofta dessa kompisar och framförallt partner är med i podden. Många historier kretsar runt dessa människor som Johanna tjänar pengar på

  Håller med många ovan. Hade det varit tvärtom hade det blivit ramaskri. Konstigt resonerat tycker jag, att inte sitta ihop eller betala om man kan. Vad är det för maktdemonstration i en relation att göra så där. Mannen har förväntats genom decennier att sörja för och försörja kvinnan men när kvinnan blir stark och jämlik ska de agera så här?

  Kajsa och Hannes som är med på resan är också ett par där den ena ska åka business (Hannes) och den andra economy (Kajsa). Men det verkar inte vara lika kontroversiellt? Låt folk göra som dom vill. Klarar man inte en långflygning utan sin partner vid sin sida har man nog lite större problem.

   Det är så otroligt svenskt beteende att åka på semester med sin partner och ba ”jag betalar min biljett och du din, oj har du bara råd med economy? Vi ses vid bagagebandet då älskling, trevlig resa!”

    Eller hur! Det är sådär svenskt förnuftigt ”jag har ju tjänst mina egna pengar och tyckte att det var värt det, min partner ville inte betala mer”. Alltså, det är ju inte orimligt och det är det jag menar, så typiskt det där att det på pappret såklart är helt korrekt. Men så märkligt när man reser många tillsammans, att man inte kan sitta i ekonomi själv om de andra oavsett orsak inte åker business, den där känslan av att man gör något tillsammans liksom, såsom man inte skulle beställa in superdyr mat när man äter ute med en kompis med skral ekonomi. Även om man ju kan och det inte är olagligt osv. Ja, känns väldigt svenskt faktiskt.

  Känns lite som att underklassen ska inte sitta annat än i ekonomi. Ska han känna sig underlägsen hela semestern också? ”Jag har råd med hummer, jaha du kan bara äta en räka. Stackare…”

   Underklass? Det var något nytt.

   Underklassen reser inte, raring!

  Det rimliga vore väl att dom sitter på samma plats oavsett det är budget eller lyx, jag hade inte velat resa i många timmar utan min partner. Märkligt!

  Det blir inte mer svenskt än såhär.

  Tror inte situationen varit allvarligare än såhär: Johanna och Edvin bestämmer skämtsamt att det vore kul med businessclass, övriga tycker det är för dyrt och bokar ej det. End of story.

  Jag hade satt mig i ekonomi eller betalat för pojkvännens business. Men har man separat ekonomi och kanske inte ens bor ihop tycker jag inte att det är så konstigt att de väljer olika. Min man däremot erbjöd att betala en business biljett till mig till Tokyo när vi dejtat i 4 månader. Jag tackade nej men insåg vilken klippa jag haffat och är gifta idag med barn. Vi satt bredvid varandra men jag betalade själv.

  Nu har jag lyssnat och ändrar mig kanske lite. Dem säger de och gapskrattar. Samt att de låter som Johanna är på väg attt säga att de ska fixas två biljetter till men blir avbruten. Resten säger hon med grovironi

  Om alla ska betala för sig själva, varför betalar hon för semesterboendet i så fall? Lite konstigt.

  Johanna Nordström approprierar https://youtu.be/gU9iKViFPlU?feature=shared

  Johanna är morsan som låter barnens kompisar sitta på rummet medan de äter middag.

  Så extremt snålt, men sen är det väl också så att hon är alldeles för fet för att åka något annat helt enkelt. Hon får knappast plats i ett vanligt säte så stor som hon är. Men vad vet jag, jag är också sambo/har familj med en man som anser precis som jag att våra pengar är våra pengar tillsammans liksom och ingen av oss hade velat sitta ensamma, hade ju lätt suttit enklare bara för att få sitta med honom 🙂 Men vi får ju också plats 😉

  Ingen riktig man som har råd att åka business hade låtit sin flickvän sitta i ekonomi medans han åker business.

  Om jag ska åka utomlands med någon, oavsett om det är med en kärlekspartner eller kompis, då tycker jag det är självklart att man sitter tillsammans. Om min partner eller kompis inte har råd att åka business och jag inte kan/vill bjuda på det så hade jag sett det som en självklarhet att vi båda åker ekonomi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.