Bianca Ingrosso om sitt dåliga mående

Bildkälla: Bianca Ingrosso Instastory

Jag har inte mått så här dåligt på väldigt länge som jag gjort senaste veckorna. Varit vilsen, känt mig extremt nedstämd, tom, ifrågasatt hela mig, hela mitt liv och haft vidrigt självförtroende. Dragit mig undan från allt och alla och mestadels stängt mig inne med ångest. Kärleken till mig själv har varit på MINUS!
Men en sak detta är att jag ska fan inte ge upp!! Jag ska våga tro på mig själv mer än nånsin och sätta mig själv först. Jag FÖRTJÄNAR att må bra och det ska jag påminna mig om varje dag detta året. Vi startar året med att åka till Bara Vara och utmana mitt psyke till max. Livrädd men så fkn redo. // Bianca Ingrosso

Bara Vara vid Siljan erbjuder terapi av olika typer och beskriver sin verksamhet så här på hemsidan:

Grundtanken bakom den terapi vi använder på Baravara är att kombinera österländsk meditation med västerländsk terapi, som har sitt ursprung i den humanistiska psykologin. Vi ser på människan som en helhet och arbetar både med kroppen, känslorna och intellektet för att finna inre frid och tystnad.

Terapins uppgift är inte att lära dig vem du är, utan att skapa situationer där du kan upptäcka det själv. Terapi kan hjälpa till att rensa marken, men det behövs något mer för att skapa en trädgård. Terapin rensar bort ogräset, tar bort stenarna från marken och förbereder jorden, men där slutar dess arbete.  Det är först när terapin kommer i kontakt med meditation och kärlek som den kan hjälpa en människa att växa, finna sin egen livskraft och göra läkning möjlig.

Kursen de uppmanar alla att inleda med heter ”Dörröppnare 1” och är enligt hemsidan en ”fyradagarskurs för dig som längtar efter att öppna dörren till ditt inre. Stress, utbrändhet och relationsproblem beror oftast på att vi har glömt bort oss själva och lever för att vara duktiga, bli omtyckta och tillfredsställa andra människors behov. Att upptäcka och erkänna att vi alla bär på ilska och sorg är ett stort steg, eftersom vi vanligtvis förnekar dessa känslor.”
Kursen kostar 11 900 kr för den som är intresserad.

Jag hoppas Bianca får den hjälp och det stöd hon behöver få att uppnå sina mål för 2024 vad gäller det egna måendet.
Behöver du eller någon i din närhet lite extra stöd eller hjälp så har jag samlat information om det här nedan.


1177 – Vårdguiden via telefon 11 77 eller webben

MIND – Självmordlinjen – ring 90101 –
Öppet dygnet runt.
Ring, maila, eller chatta.

Mind Självmordlinjen

Mind – Äldrelinjen
Telefon: 020-22 22 33
vardagar 8-19 och helger 10-16,
Mind- Äldrelinjen

Jourhavande präst- ring 112 och fråga efter Jourhavande präst
Alla dagar 21.00 -06.00 Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er.

Det går även att chatta med jourhavande präst – 
söndag – torsdag kl. 20.00 – 24.00

Shedo
Behöver du någon att prata med om självskadebeteende, ätstörningar eller andra självdestruktiva beteenden?

Är du själv drabbad, eller behöver du som närstående få stöd? Länk till chatten 
Chatten har öppet måndag, tisdag, onsdag, torsdag, lördag och söndag klockan 20.00 – 22.00 eller jour@shedo.se

152 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra av Bianca att ta tag i det! Hoppas hon får bra hjälp! ♥️
  Har själv gått många långa timmar i psykoanalys och det var det bästa jag gjort. Jobbigt då men ändrade hela mitt liv.

   Håller med. Hoppas verkligen hon får den hjälpen hon behöver ❤️

   Vill genuint bara krama om henne och berätta att världen har så mycket mer att erbjuda henne än vad hon hittills uppnått (pengar och kändisskap; som i sig också är fantastiskt!).

   Tror att Bianca gör reklam (smygreklam) för BaraVara, se hur mycket uppmärksamhet det fick i media, och Bianca skrev väl just efter det att hon mår jättebra eller är jättelycklig tror jag så det hon skrev i denna story var nog mest för att det behövdes för att smidigt kunna berätta att hon ska till Bara Vara. Troligtvis har hon erbjudits det och kanske till och med får betalt för det, om hon nu ens ska dit. Skulle väl bli lite som rehab för henne isf så det vore nog bra för henne. Tänk också att hon ville ha uppmärksamhet och sympatier just nu för att de släpper nya produkter strax och då behövs sympatier och medial uppmärksamhet. Allt är strategi.

  Reklam?

   Men lägg av. De kör uppenbarligen inte reklam utan word to mouth. Tror inte ens de vill ha sånt uppstånd kring verksamheten.

  Tror att det var där Danne Beijner var när han mådde dåligt. Fick tydligen jättebra hjälp

  Bra att hon tar tag i sitt liv och dåliga mående. Hoppas hon får hjälp med ätstörningarna också. Tror hon även skulle behöva stänga ner sina sociala medier ett tag. Man kan köpa materiella ting men inte lycka. Känns som om hon vill ha familj, barn. Tror inte hon hittar en reko snubbe i den glättiga tillvaron hon lever i.

   Hon borde flytta utomlands där ingen vet vem hon är, bli en helt vanlig nobody, skaffa ett jobb där hon träffar vanliga människor och glömma bort ”Bianca Ingrosso”.
   Då borde hon ju kunna hitta nya vänner och kanske en man. Människor som umgås med henne för att de tycker hon är trevlig. Men det skulle nog ta lång tid innan hon hittade kärnan i sig själv och faktiskt kunde umgås på lika villkor med folk, inte som ”centrum för uppmärksamheten, se på mig”.

    Ja, hon har väl lägenhet på Mallis, el? Ta jobb på ngn restaurang. El inom hemtjänsten. Plugga till frisör.

     Det blir antagkigen att jag sänker henne här men mäste säga att jag har otroligt svårt att se henne eller någon annan nepobaby som är van vid hennes höjd av lyx i livet ta hand om äldre på alla de sätt som en gör på golvet inom äldrevården. Dusch, toalettbestyr, hjälpa med hygienaspekter i alla dess övriga delar, avklädning, påklädning, i vissa fall hjälpa mata/äta, hjälpa upp och ur sängen, veta hur liftar funkar och kanske ändå skada ryggen i lyften som ändå blir. Springa i korridorerna/mellan lghterna medan larmen ljuder. Det är slitigt som fan. Så njae. Hade nog aldrig någinson hänt. Jag hade gärna motbevisats och sett det hända med dock!

    Vad för slags jobb tror du att hon skulle klara av?

     Linda Rosing började ju inom hemtjänsten.

     Barnflicka, stå i butik, ta hand om äldre, det är jobb hon skulle klara av.

      Det blir antagkigen att jag sänker henne här men mäste säga att jag har otroligt svårt att se henne eller någon annan nepobaby som är van vid hennes höjd av lyx i livet ta hand om äldre på alla de sätt som en gör på golvet inom äldrevården. Dusch, toalettbestyr, hjälpa med hygienaspekter i alla dess övriga delar, avklädning, påklädning, i vissa fall hjälpa mata/äta, hjälpa upp och ur sängen, veta hur liftar funkar och kanske ändå skada ryggen i lyften som ändå blir. Springa i korridorerna/mellan lghterna medan larmen ljuder. Det är slitigt som fan. Så njae. Hade nog aldrig någinson hänt. Jag hade gärna motbevisats och sett det hända med dock!

     Finns väl en del jobb man inte behöver vara hjärnkirurg för att klara av. Kanske skulle ge hennes liv en mening också ist för det ytliga liv hon verkar ha nu?

     Hunddagis eller på hundstallet kanske? Har hon körkort tro?

     Hon behöver väl inte behöva jobba en dag till rent ekonomiskt?

      Nä, men man behöver fylla sina dagar med ngt vettigt.

    Hon kan väl knappt gå utanför dörren utan någon ”likvärdig” gumsa.

  Vi startar året… Vem/vilka ska hon åka med?

   Baravara är knappast någon gruppresa

    Nej precis!
    Så när B skriver ”Vi startar året med att åka till Bara Vara och utmana mitt psyke till max.” så undrar jag vilka vi är som ska utmana Bs psyke.

     En del skriver vi men menar endast sig själv. Hon och sitt psyke typ.

     Skojar du? Är det första gången du sett en story från henne eller annan influencer?

     Vi är ett begrepp de använder när de pratar med sina följare, även om det används felaktigt.

      Ja, det är första gången jag sett en story från henne. Så de använder ett kungligt Vi om sig själva, det är till att vara på toppen.

       Haha, ja tänkte samma sak. Det är bara kungligheter och psykopater som pratar om sig själva i viform.

       Haha spot on!

        Jag och mina löss?

   Aldrig i livet att hon åker själv. Och jag äter upp min hatt om hon stannar tiden ut.

    Vad har du för hatt😀

   Troligtvis har hon bröllopsfotografen/contentkreatören med sig, om hon nu ens kommer åka dit. Tror det är betald reklam, hon gör så ofta smygreklam så det kan detta också vara. Se bara vilken uppmärksamhet det fick. Bianca vet också att hon får medial uppmärksamhet om hon skiver att hon mår dåligt, och det vill hon alltid ha, samt sympatier, innan ett nytt produktsläpp. Strategi.

  Blir rasande av detta! Jag har varit på Baravara själv ett flertal gånger. Det är ett koncept där man bl.a tar sig igenom gamla trauman från barndom. Man städar själen på sår och kan gå vidare. Detta gör man för sig själv, och i en slags anonymitet på stället. Alla på plats lägger undan mobiler och fokuserar på inre övningar. Detta ställe har varit mitt safe place. Man känner sig anonym där. För ingen pratar arbete, ålder elller var man bor, där och då. Fokus är bearbetning av det inre. Att Bianca nu skriker ut att hon ska till detta själavårdande ställe är så förlåt men JÄVLA typiskt. Kan hon NÅGON gång ha lite intrigitet och göra något för SIG SJÄLV. Nä det ska skrivas ut och göras content av det. Låt vissa saker och vissa platser få vara fridlysta från att hamna i hetluft. Låt det vara en tillflyktsort för människor i behov av hjälp, utan att det ska hamna EXAKT här och i övrig media. Blir så jäkla arg! Baravara är liksom inte ett ställe man gör LPG på 2-3 gånger i veckan under 2 år” så att ”kroppen blir helt förändrad” (citat Bianca på stories)! Kan hon någon gång hålla tyst om hennes förehavanden? Då kanske saker och ting börjar hända och förändras upp i hennes hjärna

   Sjukt märkligt ja att hon känner ett behov att av berätta precis vart hon ska. Tror absolut iallafall en av nycklarna till hennes dåliga mående finns just där. För ingen kan kräva att få veta men hon har ändå det behovet trots att det ju faktiskt kan resultera i att fans söker upp henne där. Kanske är det till och med det hon vill? Känna att hon är så omtyckt av fansen att de följer henne, står utanför och försöker få en titt. Eller en ursäkt om det inte blir som hon tänkt, ”jag får aldrig vara ifred, ingen förstår hur det känns, mår lika dåligt nu pga all press”.

    Idén är att man i lugn och ro och högst personligen FÖR SIG SJÄLV gör denna resa. Inte i sällskap av alla sina fans och följare. Det är en kursgård där alla ska få känna sig anonyma i sitt ”tillfrisknande” och i sin inre resa. Detta UTAN att Bianca Ingrosso ska outa stället, så att det får blickar på sig. Kan hon någon gång göra något anonymt och i tystnad?!
    Det kommer finnas ett trettiotal andra människor som vill göra detta seriöst. Jättebra att hon tar tag i sitt mående, men gör det inte som vanligt till en cirkusarena med öppen ridå.

     Hon har, hittills, bara sagt att hon ska dit. Hon har inte gjort det till en cirkusarena inför öppen ridå. Lugna dig med gapandet tills hon faktiskt har gjort något fel.

     Om stället är så bra som du säger kommer hon inte få möjlighet att filma eller visa sina följare något. Även hon kommer behöva sitta där i tystnad.

     Men wow. Chilla. Oavsett hade nog ingen av hennes ”fans” haft råd med detta eller ens hunnit komma på kursen samma dag som hon börjar. 😅

     Önskar henne all väl.

   Vad är det för flummiga namn de har? Är det en kurs man går, hur länge är man där? Kan det vara spons🤔

   Måste alla använda verktygen till självhjälp på samma sätt som dig för att de ska fungera?

   Hur ska hon kunna lägga undan sin mobil🙄

   Baravara känns som en sekt

   Fast nu är du på lite väl höga hästar väl? Baravara grundades av Lasse Knutsson, Filippa Knutssons pappa efter hans egna cancertillfrisknande. Precis hela Stockholms mode, designer och reklamscen har varit där. Det är underbart, jag har själv varit där men det är lika ”hemligt” som Yogayama eller Renée Voltaire. Med tanke på hur otroligt arg och triggad du verkar bli över att Bianca ska få uppleva en tid där kanske det vore av värde att fundera på vad det är i dig själv som leder till denna ilska och jobba på det istället?

    Förstår inte riktigt varför du tillägger att ”hela Stockholms mode, design samt reklamkår varit där”? Är det då, alltså väsentligt men även avgörande? att tex Ted Gärdestad och George Harrison var med i Bhagwan och Hare Krishna, – därav omöjligt att vara en sekt?

   Förstår inte varför du är så uppröd? Hon säger ju bara att hon ska dit. Hon har inte lagt upp några bilder därifrån eller på andra deltagare.

   Om det är ett så fantastiskt ställe så är det väl toppen att fler får reda på att det finns?

    +1. Riktigt konstigt att bli så aggressiv över.

     Tror tyvärr inte detta betyder att hon vill ta tag i sina problem hon har på riktigt, det är nog mer en uppmärksamhets-grej. Hon borde ju som andra säger söka lugn och ro från allt och kanske börja med sina ätstörningar.

      Vad spelar det för roll? Om hon vill testa detta så är väl det inget att bli upprörd över? För vissa människor tar det långtid innan man hittar det som passar en.

       Det är ju en förutsättning att man faktist vill ta tag i sina problem. Det tror jag inte alls att hon vill.

        Du tror ja. Men du har ju egentligen ingen aning. Och om Bianca vill åka dit (oavsett inställning) så är det upp till henne? Förstår inte vad folk är så fruktansvärt upprörda över?

        Jag tycker bara det är positivt när folk tar tag i sina problem eller försöker söka hjälp när man mår dåligt.

        Vad du tror är irrelevant.

        Folk tror så jävla mycket härinne hela tiden.

         Det är väl just tanken med ett kommentarsfält på en social media-skvallerblogg. Är också nyfiken på vilka hon menar med vi om det här nu är något man gör helt för sig själv.

          Håll käften bara idiotjävel.

      Men jag har läst att caia ska försöka lansera sig i USA.

   Haha Bara Vara är väl ett ställe som passar B som hand i handske. Brandad soulsearching för folk med lite för mycket pengar.

  Hur kunde dom ta bort nationella hjälplinjen. Det var empatiska kunniga människor som jobbade där. Annars har det ju tyvärr blivit så att många inte har råd att få den hjälp dom behöver för sina hälsoproblem. Tack ni som jobbar och gör ert bästa för att hjälpa människor i kris. Ni behövs.

   Och mobila teamet har ”bara” öppet till kl 22 nuförtiden. Har för mig det var dygnet runt förut🤔 Kan ha fel.

  Herregud vilket svammel på hemsidan, man orkar ju som svensk läkare knappt läsa. Min första tanke när jag läste i kvällspressen om att hon skulle utmana sig själv för att må bättre att det handlade om något sånt här. Det vore nog bättre om hon sökte helt vanlig vård inom regionen eller på ett erkänt ställe som t.ex Sophiahemmet istället, det här liknar mer…lurendrejeri!

   Det är just för ”såna svenska läkare” som dig som Baravara behövs. Ett alternativ till att i lugn och ro och i säker miljö får tid att läka och göra upp med gamla jobbiga trauman. Går du till ”fina svenska läkare” som dig idag tar det en kvart och så sitter du med ett recept på antidepressiva. Och inom några månader mår du ännu sämre och vill ta livet av dig. Du vet det finns ALTERNATIV till pissig svensk sjukvård! Och din kommentar visar verkligen hur illa den fungerar, för att läkare som du blir kränkta av alternativa metoder!

    Vi har inte träffats antar jag. Men absolut finns mycket att förbättra inom vården. Men det de erbjuder har noll bevisad effekt utöver placebo (utan att ha granskat alla ingående delar). Jag är inte alls kränkt utan allvarligt oroad över att folk söker alternativa vägar som inte fungerar och istället riskerar att försämra läget. Men whatever works for you och någon skrattar hela vägen till banken, oftast inte de som redan betalat skatt och har rätt till en behandling som faktiskt är effektiv utöver att man får träffa någon som lyssnar.

     Ibland får man ta till vad som finns när vården vägrar hjälpa till. Jag led i 15 år innan jag fick hjälp. Den hjälpen kom inte ens från vården utan jag betalade 4000 privat. Så vården är inte så hjälpsam som ni vill ha den till.

     Bevisad effekt, mot vad menar du? Rätta mig om jag har fel men kan inte hitta någonstans på deras hemsida att de hävdar sig kunna bota psykisk sjukdom? Det verkar ju mer som att de ska hjälpa folk som känner sig vilsna och det är väl ändå inte inom den konventionella sjukvårdens ansvarsområde? Fullt förståeligt om de inte utför studier, ”27% mindre känsla av vilsenhet efter kurs 1”. Ärligt talat, så mycket som säljs på oss som ska bidra till lycka, skönhetsprodukter, resor eller ett nytt kök, här får man ju iallafall några dagars vila från yttre stress vilket knappast kan skada? Och är ett sånt här ställe dåligt kommer väl ingen tillbaka och rekommenderar heller inte till andra så det är nog rätt självrensande, branschen alltså.

     Bara för att det inte finns vetenskaplig evidens så betyder det inte att något inte fungerar. Jag mådde själv riktigt skit av att stoppa i mig läkarnas favvopiller (SSRI) och även bens*-preparat i flera år. Däremot kände jag mig hjälpt av yoga, meditation och liknande. Vem är du att säga att jag inbillat mig att jag mått bättre av ”alternativa vägar”? Vad har du ens med det att göra?

     Att någon tar betalt för sina kurser, coaching eller liknande rör väl inte dig? Tvingar någon dig att punga ut med 10 000 kr för att gå en kurs på en gård? Eftersom vi lever i en kapitalistisk värld så behöver alla en inkomst, så enkel ”tillgång och efterfrågan” märks av i alla möjliga branscher.

     På vissa sjukhus i andra länder använder man sig förresten av Reiki-healing, så det är trevligt att se att alla inom vården inte är så trångsynta som du. 😉

      Och tur att alla alternativare inte är lika aggressiva som ni här…

    Det är inte bara läkare som ”blir kränkta” över ”alternativa metoder”. Jag blir själv skeptisk när folk som är utbildade psykologer arbetar som terapeuter, det kan iofs vara relaterad till att det är en utländsk examen vars innehåll inte räcker för att personen ska bli legitimerad psykolog här. Vilket borde vara en röd flagga i sig…

    Hoppla. Här sparas det inte på krutet. Du behöver nog ett par omgångar till på Bara Vara så kanske du finner lite mer harmoni.

   Vad hon än gör så hoppas jag hon inte lägger in sig på psyket iaf. Är man inte (tillräckligt) sjuk när man kommer dit blir man det där..

   Har du varit där själv eller pratat med någon som varit där? Innan du avfärdar det som lurendrejeri menar jag 🙂

   Baravara är inte ett substitut för samtalsterapi eller medicinering, utan ett till verktyg att använda sig av. De gör dessutom något ni läkare sällan gör – det vill säga går till roten med vad problemet är, varför du mår så dåligt, istället för att bara tillämpa en ”one size fits all” approach.

    Håller med. Går man till VC t ex är det första man får recept på antidepressiva, de kollar inte upp varför man mår dåligt. Dock måste jag säga att ovan ställe verkar för flummigt för mig men alla är ju olika.

    Till M: 👏🏽👏🏽👏🏽

    Det räcker att titta på deras hemsida och läsa om deras terapier. Jag har inget emot alternativ medicin men ställer mig frågande till Baravara som erbjuder egna hemtrampade lösningar baserade på teraputens eget godtycke. Dessutom undrar jag om personalen på Bravura kan hantera en farlig situation exempelvis som att utlösa en psykos.

     Undrar jag också! En bekant till mig som jobbat på psykosavdelning berättade att det hände att det kom in patienter som var knallpsykotiska efter att ha varit på olika mediationskurser. Händer så klart inte alla men även meditation kan ha bieffekter och utlösa saker.

      Nu är det inte meditation som drar igång psykoser! Det är snarare att det har varit på gång och har blivit värre och i stället för att söka professionell hjälp för sina besvär, har individen tyvärr valt meditation.

    Psykiatrin har blivit en peningmaskin. Stackars nästa generation. Och alla ska högprestera.

   Det är också märkligt att Camilla inte skriver mer kritiskt om det här, som hon brukar göra med andra alternativa tankesätt och behandlingar. Se bara på hur hon skrev igår om stenar och kristaller. Detta stället verkar vara drivas av en vegansekt. Alla som vet något om hur hjärnan fungerar, vet att den behöver aninimaliskt fett.

    De serverar inte kött men absolut mejeriprodukter, ägg och honung. Tyvärr kan tyckas, gräsbeteskött eller vilt är nyttigt och gott. Men de är inga veganer ☺️

     Var det inte där Arga Snickaren var som del av sitt straff ?

      Skulle det vara ett straff😉 Fick han betala själv eller ”snodde” han kursen?

     De skriver att maten är vegetarisk. Det är varken ägg, honung eller mejeriprodukter.

      Jag vet bara att när jag var där så fanns det ägg, honung och mejeriprodukter som mjölk, smör, ost etc. Men inget kött.

      Jag tror de tillämpar den vanliga betydelsen eller ”missuppfattningen” (precis som majoriteten av svenskar, inklusive mig själv) att vegetariskt innebär köttfritt men tillåtet med andra animalier och att veganskt innebär noll animalier (när det också innebär att man inte bär siden, skinn osv.).

      Du får väl skriva till dem att ändra på sin hemsida men jag tycker det är underhållande att du skriver att det är en vegansekt 😅

   Oj, där har du svaret själv, A. Du orkar knappt läsa. De jobbar med sånt som läkare inte har tid med på sina 15 min besök. Där de gärna skriver ut antidepressivt eller säger ta en ipren, är symtomen kvar om 14 dagar hör du av dig igen, så ”kanske” vi tar lite prover….end of story.
   Det finns inte tid, pengar eller intresse hos väldigt många läkare. Faktisk inte kunskap heller. Och det enda som styr är budget och okunskap. Sen finns det självklart många fantastiska läkare. Jag har en sådan och är jättetacksam. MEN jag mötte en av många som viftade bort att jag hade haft migrän i 14 dagar i sträck, ca 3 anfall/dag och sa att det nog har med hormoner att göra. Det var en anrik äldre pompös neurolog just på Sophiahemmet. Han var inte ett dugg intresserad av att reda ut vad som orsakade det.
   Fick jag någon hjälp? Nej. jag gick till en kiropraktor istället som rättade till det. Efter 14 dagars migrän, slutade det äntligen.
   Då hade vården velat att jag skulle ta imigransprutor i benet, som är väldigt beroendeframkallande för kroppen.
   Så snälla, öppna upp dig lite för alternativa vägar, det gör de i Europa och övriga världen. Man kan kombinera de båda och få fantastiska resultat.

    Förlåt men ett besök är 45 min. Det finns kortare besök om det är ett akutbesök. Kiropraktor går jag till via min Vårdcentral.

   Ja!

   Är väl det som är planen… Förstör offentlig sjukvård, tvinga folk att gå privat och sedan kan de casha in.

  Unpopular opinion men alltså tycker bara vara är så över-hypeat. Varit där på steg 1 så en 5 dagars session och var så irriterad när jag åkte därifrån. Vet att många känner annorlunda, passar inte alla. Men fantastisk mat haha

   Jag var typ livrädd på Dörröppnare 1 och tyckte att alla där var världsfrånvända miffon.
   Dörröppnare 2 var fantastisk och rolig att vara på. Håller med om maten!

    Fattar inte helt vad du pratar om med dessa dörröppnare men när man behöver en terapeut så är nästan det viktigaste att det är rätt person för en själv, att man klickar med terapeuten. Jag dissade två innan jag träffade en som var helt rätt. Jag får känslan att det är svårare att dissa någon på en kursgård ute i ingenstans, där får man ta de som finns. Och då säger jag inte att de eventuellt är dåliga, bara att alla behöver hitta en att klicka med för att kunna slappna av och öppna sig.

  Stackars rika flicka….

   Jag känner med Bianca. Hon har aldrig verkar må särskilt bra och är ju en glad å härlig person(hon gör ingen illa liksom)
   Men med de obegränsade resurserna så blir jag som du, har lite svårt för när hon beklagar sig. Vilket hon väl inte riktigt gör här, mer är öppen till sina följare vilket ju för dom är bra(men för Bianca???)
   Men har man massa pengar kan man lösa det mesta. Det blir ändålite ofräscht när den vanliga svensken som mår dåligt knappt får nån hjälp och verkligen måste kämpa med sina klor för att må bättre. Rent allmänt tycker jag folk med mkt pengar och/eller bra förutsättningar skulle ta å lugna ner sig lite å ta in fler perspektiv, se att jag har det ju bättre än 99%av befolkningen å kanske inte ska sitta å klaga

    Många får inte hjälp. Om jag var bianca skulle jag se till att några med mindre inkomst också fick hjälp.

     Gå till vårdcentralen be om psykologstöd och vidare om en remiss. Det går sen in på högkostnadsskyddet och det är många omgångar som ingår. Cirka 1200 kronor (olika beroende på var du bor). för några sessioner och sen slår högskostnadsskyddet på. Har du inte ca. 1200:- över (sammanlagt över x-antal månader), får du väl söka dig till din kommun om bistånd!

     Den här vidriga okunskapen kring välfärden och att passivt aggressivt anse att någon främling ska betala från sin privata ficka för att personer som inte är lika bemedlade ska få gratis psykologitimmar. Hör du inte hur absurt du uttrycker dig!?

      Du ska ha en ofantlig tur om du överhuvudtaget får psykologhjälp via den offentliga vården. De skrev inte ens en remiss när jag bad om hjälp för några år sedan, utan sa att det fick jag göra själv. Gjorde så, men den avvisades med motiveringen att mina problem var för svåra(var deprimerad). Jag har också en kompis som ett flertal gånger legat inne på psyket, men aldrig någonsin fått psykologhjälp där heller(bara piller och elchocker). Efter tre år orkade han inte mer och försökte ta sitt liv, men inte ens då fick han psykologhjälp. Nu äntligen har han fått ett par samtal med psykologen, men den verkar tyvärr inte ha särskilt mycket hjälp att ge, då min kompis är så illa däran.

       Samma med min kompis, hon fick bara stark medicin som hon inte ville ha och blev tvångsinlagd. När hon blev utsläppt tog hon sitt liv, det är fortfarande en chock. Tyvärr tog hennes närmaste henne direkt (vad jag vet) till St Göran och hjälpte henne inte först till självmordslinjen eller andra steg som finns bland organisationer och som ofta är gratis (bl a de som Camilla tipsar om) och hade alltså aldrig någon neutral och erfaren utomstående att prata med, eftersom vården inte erbjöd samtal utan bara tung medicin. Allt gick så fort, förmodligen tog hon beslutet i det tysta och jag kan fortfarande inte komma över att hon är borta.

        Med det sagt kan nog sådana här ställen vara ganska bra. Mår man dåligt måste man prata med någon, gråta ut, bli liten och sedan resa sig och få perspektiv.

   Tycker att det är en väldigt ignorant kommentar när någon visar att den verkligen mår dåligt. Om man inte känner självkärlek spelar det mindre roll hur mkt pengar man har på kontot

   Ena bankkonto säger absolut noll då det handlar om psykisk ohälsa. Så korkad och förminskade du är. Läs på!

    Fast det är ju en otrolig fördel att ha pengar och kontakter. Bianca kan få ALL hjälp hon behöver i morgon. Nej det tar inte bort såren från hennes barndom men så många människor går igenom liknande eller värre och får knappt nån hjälp alls.
    Kanske det ovan menar. Så tänker iaf jag.

     Jag tänker ofta på Avicii som ett exempel på att varken framgång eller rikedom är till någon hjälp när måendet är så pass dåligt. Läste inte direkt några sarkastiska kommentarer som ”stackars rika pojke”…

      Fast att en rik person kan må dåligt är inte detsamma som att pengar inte är till någon hjälp när man mår dåligt.
      Det är ju helt galet att säga så.

      Såg dokumentären. Reagerade på att folk verkade utnyttja honom och borde sett i vilket dåligt skick han var i. Vilken begåvning han var, älskar hans musik❤️

    Bankkontot spelar visst roll när det kommer till psykisk ohälsa. Att få terapi av en duktig psykolog är det erkänt bästa sättet att börja må bättre, och vården erbjuder väldigt begränsad terapi. Har du pengar kan du betala för all den terapi du behöver.

     Exakt! Man kan dessutom skita i att jobba, betala andra för att uträtta alla sina måsten och det finns ingen stress i att lägga så mkt pengar på sitt mående.

     Man kan betala en psykolog, testa olika saker, ha en pt som kommer hem till en, ha en kock/dietist osv osv

      Ingen blir bättre av att gå in i en passivitet. Din kommentar visar enbart på din totala brist på kunskap om psykisk hälsa.

      F*n vad trött jag blir på alla er som ständigt ska börja tjata om en individs pengahög, så fort någon med pengar uttrycker att de mår skit. Hur kan man vara så okunnig och dessutom ha en sådan enorm brist på empati eller åtminstone sympati!?

      Det hon beskriver är jäkligt allvarligt så det vore smakfullt om ni för en gångs skull kunde hålla tyst!

      En annan risk är att rika kan vara omgivna av framgångsrika elitister som ser ner på svaghet, och deras parter som stöttar dem i det synsättet. Att ha pengar hjälper inte mycket då om man inte vågar visa att man behöver hjälp mer än lite väninnepepp utan håller allt inom sig.

       Nu är det alltså inte Biancas familj jag pratar om.

   Usch vilken elak kommentar. Varför skriver du så? Hade du sagt så till henne om ni satt och pratade face to face undrar man ju. Så tråkigt att tjejer sitter och skriver såhär om varandra.

  I och med att Bara vara aldrig gör reklam så är det lite kul att de precis fick ett reklaminlägg (värt 100k? 200k?) gratis. Biancas följare kommer åtminstone googla vad det är. Kanske att någon som behöver ta tag i sitt mående, och tar allt seriöst, åker dit? Tyvärr tror jag mest det blir en trio 20-åringar i så fall, som tror det är lite av en spaweekend med morgonyoga, nyttig mat och att försöka hålla sig borta från mobilen.

   Det kostar nog en del eller?

  Själv är det bara bita ihop och knega på trots komplex panikångest med epiliepsi-inslag 😅 Har inte råd att sjukskriva mig tyvärr. Men men, livet är inte rättvist. God jul 😊

   Du klarar det! Heja dig!

   Även om du får en sjukskrivning där det står att du är suicidal är det inte säkert att Förnedringskassans kontorister godkänner den😡

   Ingen tävling i att vara martyr. Du har själv valt ditt yrke. Kan lova dom flesta har råd att vara sjukskriven i dag om dom skalar bort allt skit ”dom tror dom behöver”. Mvh sjukskriven personlig assistent med få utgifter.

    Men å andra sidan, vad vet du om U:s förutsättningar 😊

    Få utgifter?
    Hyra
    El
    Telefon
    Tv
    Mat
    SL kort. Skojar du och allt blir dyrare. Fy Fabian.

     Jag har min hacks 😉

     – Låtsas vara student för billigare SL kort.
     – Tar alltid med mig burköl hemifrån när jag går ut på krogen och fyller på på toan.
     – Tänder mycket sällan lampor, lever i mörker i princip hehe..
     – Snor toapapper från jobb och offentliga toaletter.
     – Äter alltid havregrynsgröt till lunch och unnar mig lite mer riktigt mat till middag bara.
     – Går ibland på tinderdejter enbart för att bli bjuden på restaurang mat och drinkar.
     – Brukar få gamla kläder från syskon och vänner.

     Osv. Bara några bra hacks 😉

      Hacks? Stöld och bedrägeri kallas det du håller på med. Har du inte råd med toapapper och SLkort så får du strunta i öl och krogen. Att gå på dejter bara för att få gratis middag är riktigt fult, tänk om någon gjorde så mot dig?

       Nöden har ingen lag..

        Jävligt elakt av dig. Gentemot människors känslor och inte bara det men stöld också.

    Tyvärr inte. Jobbar extra inom vård, väntat och försökt bli heltidsanställd på min arbetsplats i 3 år men det händer aldrig. Så sjukskriver jag mig blir det inte mycket.. + att dem gör det väl knappast för panikångest. Dem är mycket mycket hårda på FRK. I’ve tried.. Sen håller jag nog inte med om att man väljer själv vart en jobbar. Hade gärna velat utbilda mig till något välbetalt men har adhd och dyslexi så det är mycket svårt. Har inte gymnasiebetyg att backa upp eller kapacitet att plugga på den nivån nu heller. Så det blev USK utbildning inom LSS, vilket jag älskar, men svårt att bli anställd ändå. Men jag klagar inte egentligen, kämpar bara på 🤓

   Fy, lider med dig. Hade ungefär samma problem länge men kände ändå mig väldigt trygg på mitt jobb när det hände. Hatade dock att ta mig dit men väl där kändes det ok. Men vidrig situation att gå runt och ”vänta” på EP-anfall. Har idag blivit bättre så förmodligen stress-utlöst till viss del iaf. Tänker på dig!

   Julen har varit! 🙂

  Nyckeln till att må bättre har Bianca själv i sin hand och det är avstängningsknappen på mobilen.
  Hon omger sig med skräpmänniskor, inte så lätt när man är rik att hitta ärliga vänner men hon verkar inte ha en enda vän som skulle stanna om hon förlorade alla sina pengar. Samtligas enda mål är att leva lyxliv och Biancas pengar är verktyget.
  Att visa upp sig för miljontals främlingar varje dag äter upp själen, och hålet efter den försöker hon fylla med skönhetsoperationer och behandlingar. Det är bara en ond spiral.

   Bra skrivet.

    Men jag tror inte heller för en sekund att hon är beredd att sluta lägga upp bilder, att hyllningskören tystnar. Tror hon är helt beroende av det samt besatt av sitt utseende och där tror jag inte hon kan eller vill sluta. Hon har ju resurser som sagt, att kunna leva utomlands mer anonymt och kanske ett enklare liv som inte bara kretsar kring utseende. Kanske göra lite nytta och känna sig behövd istället för snygg och tom.

  Så sorgligt att må så dåligt och tror att det handlar om att man ska påminna sig själv om att man förtjänar att må bra 🙁 Orkar inte med den där självhjälpsgrejen.

   Tycker inte att det är fel att Bianca säjer att hon förtjänar att må bra, tvärtom det har man rätt att säja och det kan vara en vändning att uttala de orden.

    Naturligtvis har hon rätt att säga så. Men tror du verkligen att det kan vara en vändning att uttala de orden? Det känns så otroligt dumt – och som sagt väldigt sorgligt om man tror att man kan bota sin ångest med det. Lite som att banta med tankekraft, som någon annan influencer som jag inte håller reda på gjorde. En gång såg jag ett tv-program om en amerikansk kurs för kvinnor som ville gifta sig med en rik man (japp, de gick en kurs för det), och de fick säga i kör; ”I deserve to be rich” om och om igen. Väl investerade pengar!

     Förstår inte varför du drar upp något tvprogram som inte har med här att göra.

      Det är samma typ av självhjälpsgrej tycker jag – att man ska upprepa något för sig själv många gånger så blir det sant.

     Ha, det kommer jag ihåg! Undrar om vi såg samma program?

  Det är bra att hon kämpar på med att må bättre.
  Hon har haft en knepig uppväxt och hon behöver nog hjälp med att reda ut hur det påverkar henne. Tror att det påverkat henne att se till att andra har det bra, det är utmattade. Önskar henne allt väl på alla sätt.
  Jag känner igen mig i att växa upp I miljö med mycket konkflikt, det har påverkat mig mycket negativt.

  Tråkigt om hon mår dåligt och bra att hon tar tag i det, om hon gör det vill säga.

  Hennes hälsa uppmärksammas i pressen och kommentarerna ökar på sociala medier = mer engagemang.

  Är det ingen mer än jag som reflekterar över att Caia lanserar en ny produkt i veckan…

   Tror inte hon är beredd att ta tag i dom riktiga problemen med ätstörningen och utseendefixeringen. Det är nog annat hon kommer fokusera på som vanligt.

   Exakt. Det brukar väl komma något om att hon är deppig eller mår dåligt just innan släpp av ny produkt, tror mest det handlar om det – att få uppmärksamhet och engagemang. Kanske är det ett sätt att göra smygreklam för Baravara-stället också. Såå värst dåligt verkar hon inte må eftersom hon ändå verkade ganska glad strax efter den posten OCH om hon tror att det räcker med att ”påminna sig själv om att man är värd att må bra” – riktigt så enkelt är det inte om man verkligen mår dåligt. Märk också att hon just innan ville ha tips på resmål, hon vill resa till värmen för det behöver hon sa hon och hon piffar med det yttre – gjort LPG, spraytan osv men hon kanske vill vara så snygg som möjligt på baravara förstås. Kanske har en ny hemlig kärlek och ska åka utomlands med denne men vill inte dela det så därför låtsas hon vara på Baravara? Vem vet hehe men så skulle det kunna vara.

  Förstår inte varför du drar upp något tvprogram som inte har med här att göra.

  Heja karusellen för Bianca började väl med Wahlgrens värld? Därefter började hon växa mer och mer på sociala medier, knöt fler kontakter och allt började snurra på. Ser man bilder och ser klipp på henne från tiden innan programmet så är det som natt och dag, både utseendemässigt och beteendemässigt. Tror inte alls det var synt att familjen började ha ett filmteam i hasorna dygnet runt och visa upp alla privata sidor när hon knappt kommit ur tonåren. Men tyvärr verkar ju mamma Pernilla älska uppmärksamheten och tycker inte att nåt bör vara privat. Hela den familjen känns bara sorglig och att de lever i nån låtsasvärld.

   Var ju Pernilla som började blogga åt Bianca som då bara låg på soffan och inte orkade göra något.

   Känner inte familjen men av det lilla man sett så får man känslan av de målar upp en fasad, en fasad som inte riktigt stämmer med verkligheten. Många gånger har man hört PW säga att BI (sonen) är hennes favorit. Om det förekommit/förekommer favorisering i familjen så påverkar det säkert vissa av barnen negativt. Får känslan av att BI har behandlats på ett annat sätt än sönerna dvs. till det sämre.

   BI mår säkert inte bra men tyvärr ska även detta användas i marknadsföringen av henne och hennes företag.
   Personligen tycker jag att hon förändrades ytterligare när assistenten LW kom in i hennes liv. Allt verkar kretsa i lyx och utseende, precis som det verkar göra på LW:s Instagram-konto. Flödet och bilderna är annorlunda, allt har blivit stelt och ytligt.
   Tråkigt nog verkar det också som att de flesta ”vännerna” utnyttjar hennes kändisskap.

    Sant.
    Det har ju mörkats ned, det som Pernillas bror gjorde 🤦🏻‍♀️.
    Hela familjen skulle nog må bra av att gå i terapi o sluta vara offentliga.

     Sexköpare och kvinnomisshandlare 🫣

     Ja det har verkligen mörkats ner, både av familjen själva och media.
     Enligt PW var CS nere i Spanien för att träffa sina väninnor. Vilket sammanträffande att NW var med på denna resa och att resan gjordes i samband med att de offentliga handlingarna släpptes…
     Pressen skyller på att man inte får gå ut med hans namn p.g.a. ev. anmälan för förtal, väldigt underligt med tanke på att de gick ut med namnet på vår drottnings brorson…
     Låter mer som att pressen går efter ”man biter inte den hand som föder en”…

      Oj vilken konspirationsteori.

      Tror snarare det handlar om att närheten till hovet skapar större allmänintresse än när det handlar om en gammal avdankad c-kändis.

   och Lets dance

  Tror helt ärligt att de aborter hon gjort nu kommer tillbaka mentalt, nu när hennes bror fått barn och det hela bli mer konkret genom att fysiskt se en baby och verkligen få in vad man valt bort genom att göra abort. Särskilt hennes sista graviditet när hon ville behålla, men inte hennes kille.

   Hej! Lite tips och råd bara. När en sådan här skada har skett så är det viktigt att så snabbt som möjligt på börja akut behandling enligt PRICE (se nedan).

   Protection (Skydd): Sluta träna direkt för att förhindra ytterligare skada.
   Rest (Vila): Undvik aktiviteter som belastar den skadade muskeln.
   Ice (Is): Applicera is för att minska smärta och blödning. Isen ska inte vara i direkt kontakt med huden.
   Compression (Kompression): Använd elastisk binda för att minska blödning och svullnad.
   Elevation (Högläge): Håll den skadade delen högre än hjärtat för att minska blödning

   Hur snabbt man börjar behandla har stor inverkan på hur snabbt man blir skadefri. Tryck i form av påläggning av elastisk binda bör ske inom minuter efter skadan har skett. Lycka till! 😊

   Tänker samma, hon skulle behållt sista. Hon hade väl klarat det själv utan snubben. Vet en som började må dåligt i äldre dagar, tänkte på hur gammalt barnet skulle vara osv.

    Tror det är väldigt vanligt. Sen finns det många som bara känner lättnad och båda två är lika ok ❤️

   sådär säger man inte

   camilla

   kan du ta bort

  Pengar och utseende gör oftast ingen lycklig då få vet hur de ska hantera det och redan från början står på jorden med båda fötterna. De flesta människor har något i bagaget och då spelar det ingen roll hur framgångsrika de blir för de kommer aldrig att bli nöjda utan alltid känna ångest och inre tomhet.
  BI har haft en trasig uppväxt som har satt sina spår. Det blir inte bättre av att hon festar oavbrutet och hänger med en massa så kallade vänner som är tomma i huvudet. I Stureplans världen så är det bara yta,bekräftelse och pengar som räknas. Tror inte att hon kommer att kunna bryta med det livet och bli lycklig. Som så många andra behöver hon sluta konsumera en massa onödigt skit samt fylla dagarna med någon vettig sysselsättning så att hon känner att hon gör skillnad för antingen andra människor el djur.

  Har bekanta som varit på Baravara och varit nöjda med upplevelsen, men det är ju dock mer som en slags vägledningskurs, där man ”möter sig själv” och sen, i det verkliga livet, börjar arbetet (som man givetvis måste göra själv) med att tillfriskna. Alltså är Baravara inget ställe man stannar en längre tid för att läka, utan just som de själva beskriver, en slags ”rensning” inför sitt egna kommande arbete med sig själv. Tror många, tyvärr inklusive B, tror det kanske är någon slags quick fix för att må bättre. En sån här vistelse är ju helt verkningslös om man inte själv är beredd att drastiskt förändra saker i ens liv och byta kurs i livet. Sen är ju frågan om man behöver betala en massa pengar för att komma till den insikten, men kan ju vara bra att få viss vägledning, eller nollställas, om man så vill.

  Öh, Bara vara är väl kopplat till Bhagwan-sekten? Känns sådär. Googla bara vara kritik.

  Avicii är ett tråkigt exempel då det gick galet. Trots pengar och framgång mådde han inte bra även om han uttåt sätt var känd och lyckad. Håller tyvärr med om att den allmänna psykvården inte alls är bra svårt få hjälp.

  Bianca gör helt rätt,men hon borde inte göra stor grej av detta,ist gå helt off-line en månad,utan selfies och stories.Lämna kändislivet.Träffa vanliga ickekända människor,läsa en bok… (Och sluta trixa med sitt ansikte,överläppen är nu dubbelt så stor som den undre,tror hon förlorat sinnet för proportioner).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.