Hur många är för(!) många?

Jag gjorde en liten, men intressant notering när jag knapprade mig runt ute i cyberrymden, i jakt på någonting att skriva om. 
Min upptäckt är extremt ointressant men också gäckande på en och samma gång.
Jag upptäckte att den gamla och stundtals slumrande bloggräven Engla postat inte mindre är SEX blogginlägg på en och samma dag. När såg vi en traditionell influencerbloggare posta SEX inlägg på en enda dag senast?
Noterade ni att det var sex? SEX alltså?

Nu hade ju fyra av de sex inlägget som syfte att dra in pengar genom Englas bloppis eller via de alla de annonslänkar som bäddats in i alla tips, i de olika inläggen.
Hur många annonslänkar per inlägg är för mycket och hur många rena inlägg innehållande annonslänkar kan man ha på rad innan man som läsare lessnar?
Ok. Go.

Och tror ni hon kommer orka hålla samma mängd i morgon eller var detta en engångsföreteelse?
Inga annonslänkar får gå till spillo jue…
Inser att hon redan misslyckats eftersom hon inte postade ett enda inlägg igår, men det var kul så länge det varade. 🙂

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu var det nog inte avsikten med inlägget, men många dagstidningar använder siffran 6, skriven som just SEX, för att dra till sig läsare. När nåt handlar om nåt vardagligt men där antalet 6 går att hitta. Jag ser det hela tiden hos till exempel Aftonbladet och Expressen. Det är så jäkla tröttsamt….

      Hör till skrivreglerna att skriva ut siffrorna upp till och med tolv med bokstäver.

        Men just siffran SEX dyker upp ovanligt ofta, undrar varför…?

          Ta av dig foliehatten 😂

            Haha! Tror du, på allvar, att dagstidningarna aldrig anspelar på sex?? Jisses…..

      Det är som någon påpekade vedertagna skrivregler att skriva ut låga siffror, men antagligen sticker sex ut vilket gör att du reagerar på det.

    Hon har inte misslyckats med något alls då hon inte lovat sex inlägg per dag. Du borde snarare fokusera på ditt eget innehåll och kvaliteten på inlägg 🧐

    Hon har antagligen försökt tidsinställa inlägg för att sprida ut dem (och länkarna) på flera dagar.

    Gulligt att hon gjort en inne- och utelista

    Det låter inte som Engla att posta så många inlägg på en och samma dag.

    OT men det är något som skaver när man gör content av sitt mående. Jag tänker på Matplatsen som gör följetong av ångestattacker på semesterresa. Det i sig är fruktansvärt och jag ifrågasätter inte alls hur hon mår men sättet att skriva om/dela stories för del 1 och del 2, länk till vårdcentral och fortsättning följer…

      Samma med Bianca, alla dessa behandlingar som ska driva ut slagg och vätska. Hon borde gå till läkaren om hon inte svettas eller om hennes matsmältning inte fungerar. Man fattar ju att det egentligen är en besatthet för att se så smal ut som möjligt.

        Japp tight hud etc. Se så späd ut som möjligt

        En människa som inte kan svettas måste duscha flera ggr per dag för att hålla temperaturen, då svettning är kroppens sätt att kyla ner kroppen. Har hon sagt att hon inte kan svettas?

          Menar på att om hon inte kan leva utan dessa behandlingar så måste hon ha något allvarligt fel om kroppens organ osv inte fungerar.

            Hon har alldeles för mycket tid som hon lägger på att fixera sig vid sitt utseende. Det blir ju en sjukdom.

          Ja hon har sagt att hon inte svettas.

            Varför var det så, så viktigt med muff’deo mot ”discofitta” för några år sen isf? 😅 Minns inte vad företaget hette som hon flunsade, Dr deo?

            Varför var det så, så viktigt med muff-deo mot ”discof*tta” för några år sen isf? 😅 Minns inte vad företaget hette som hon flunsade, Dr deo?

            Hon har bergis botoxat hela kroppen mot svettningar……

          Så illa är det inte, jag svettas knappt. Men jag har blivit överhettad två gånger när jag sprungit i hetta och tvingats ligga med huvudet under dusch i timmar. Båda gångerna var i Spanien. Så visst finns risken.

      Du har kanske inte råkat ut för utmattning själv men det kan faktiskt vara svårt att skriva bara ett styckte när man mår som värst.

        Har själv varit sjukskriven i över ett år till följd av stress så jag är medveten om vilken ansträngning det är att bara ta en dusch. MEN att skapa content av det är en annan sak. Att skapa ett spänningsmoment för läsaren. Jag vet inte, kanske tolkar jag det fel?

      Jag håller med. Mår man så dåligt borde uppdatering av bloggen vara det sista man tänker på. Jag förringar inte heller symptomen men ifrågasätter bloggandet i en sådan situation.

        Pengar måste in. Inte alltid man är logisk när man är utmattad. Att dortsätta göra det man gillar/ orkar ju toppen.

        Hon har extremt många följare som säkerligen undrar hur det är med henne och som går in på bloggen flera gånger per dag. Att skriva blogginlägg och berätta är säkerligen smidigare än att besvara alla DM/mail hon får.

        Jag tycker det är bra att hon är öppen med hur hon mår, om hon vill och orkar. Det finns många i liknande situation.

          Men behöver hon göra en följetong av det? Varför inte bara skriva ett inlägg om att hon mår dåligt och återkommer när det är bättre. Det borde ju skapa mindre stress än att fundera på hur/när nästa inlägg ska ut för att jag lovat läsarna del 2/3.

            Tycker ärligt talat inte det är så konstigt, om hon orkar skriva lite så är det ju ett sätt att hålla läsarna kvar och som någon skrev, folk undrar ju så kanske lättare att skriva som till alla på en gång. Dessutom är det ju hennes egen hälsa det handlar om och hon kanske känner att hon får stöd av andra genom att skriva? Är ju ändå väldigt många som gått och går igenom liknande. Kan nog vara en högre tröskel att komma tillbaka också om man varit totalt tyst i flera månader, brukar ju inte vara som att man en dag vaknar och plötsligt är frisk och tillbaka som vanligt, att hålla vissa rutiner kan vara bra när man ska tillbaka igen.

            Så bra skrivet!

            Att vecka ut och vecka in visa upp veckans nya kläder och sminkprodukter måste förlora sin tjusning med tiden.

            Mental tomhet…mycket bra uttryckt.

      Hennes utmattning var nog inte så farlig…nu är hon igång igen med resor, fester och shopping. Där andra kan behöva flera år för återhämtning blev hon återställd på nolltid. Jag ger inte mycket för hennes egendiagnos. Mycket uppmärksamhet och sympatier har hon fått på sistone och det är väl influensers drivkraft jämte inkomster…så nu fanns det kanske inte mer att hämta där. Nu väntar jag på att hon ska drabbas av övergångsbesvär…

    De få gånger jag kollar på hennes blogg är det nästan bara adlinks, naglar/hår och lite poser.

    Adlinks och pussmunnar i vart och varannat inlägg.

    Här är en som brukar skriva flitigt men nu är utbränd:
    https://www.expressen.se/amelia/blogg/matplatsen/2023/12/31/gott-nytt-ar-5/
    Intressant om en influenser med glossig livsstil och sig själv som yrke går in väggen. Pga för mycket bloggande, av att alltid vara uppkopplad och uppdatera följare, eller stressen av att ständigt behöva fler sponsorer för att upprätthålla sin livsstil? Ett fenomen värt att uppmärksamma – kan kändisskapet och förmånerna ha en baksida?

      Har faktist noll sympati här känner jag.

        Så konstigt att inte ha sympati för någon som mår dåligt.

        Jag är ingen slavisk följare av Matplatsen, men har använt många av hennes recept genom åren. Jag läste om hennes mående och tycker väldigt synd om henne, precis som jag gör om jag hör om någon som är förskolepersonal/undersköterska/butiksbiträde….ja vem som helst som blir utbränd och mår som hon beskriver att hon gör.

        Matplatsens grej är ju just mat och allt som hör till detta (bjudningar, dukningar, osv) och hon har bloggat i många år och, förstår man när man ser inläggen, lagt många timmar i veckan på detta, samtidigt som kraven hårdnat (läs gärna vad t.ex. Starwoman skrivit om att vara bloggare idag) och hon har en familj att försörja.

        Själv blev jag sjukskriven för början på utmattning för några år sedan, men hade ändå några teamsmöten med folk pga min hjärna var så stressad att jag verkligen inte fattade att jag måste säga helt stopp. Så att hon lägger upp inlägg där hon berättar vad som hänt och dessutom gör det i mindre delar är inte så svårt att förstå.

          Tror helt klart yrket kan vara rätt tufft och och speciellt för de som är lite mer utspridda i landet också väldigt ensamt. Vara hemma på dagarna och fota plagg från ellos och laga måltider, kanske verkar det enkelt men om man inte längre kan skära guld med smörkniv och ansträngningarna inte betalar sig på samma sätt, samtidigt som man har sin familj att försörja. Klart man kan sadla om och göra något annat men det är nog inte alltid så lätt för en medelålders person som kanske inte har utbildning eller erfarenhet av en viss typ av jobb? Samtidigt som kanske inspirationen då tryter och man funderar över vad man ska göra härnäst så har läsarna samma förväntningar och en del kanske till och med har ”krav”, börjar man slappa för mycket syns det direkt i statistiken och svårt att komma tillbaka. Lägg på det en rätt osund livsstil så att kroppen rent fysiskt är ur balans samt brist på rutiner kom att man styr sina dagar själv och barn som börjar bli mer oberoende. Hoppas hon mår bättre snart.

    Är det bara jag som inte vet vem denna person är?

    Gissar på att det kanske har att göra med flytten av bloggen till motherhood. Sedan dess har antal inlägg ökat markant har jag tänkt på.

    Har också funderat på just Matplatsen. Göra en följetong av det, hur märkligt som helst. Skriv bara jag mår inte bra just nu och ta en break. Hälsa borde vara prio ett!
    Det är väl bara att dra ner på lite kostnader så klarar dom nog sig bra iaf.
    Har tänkt länge och undrat hur länge det skulle hålla för henne. Konstant resor, bjuda hem folk, etc etc. Tillslut säger det stopp…

      Håller med, det är en ohållbar livsstil i längden. Att dra ner på kostnaderna måste vara svårt för någon som är van vid att översköljas med gratisprylar. Jag förringar inte hennes symptom. Men hon har inte bränt ut sig på något samhällsnyttigt arbete. Jag har betydligt större sympati för utbränd sjukvårds- och skolpersonal som bara kan drömma om det liv Victoria lever.

      Ja, det är inga dåliga bjudningar hon har hemma. Hon ska alltid ha nytt när det kommer gäster, från kläder till tallrikar, och maten är otroligt påkostad, som på den värsta gourmetrestaurang, det bjuds på fina viner och paraplydrinkar och snittar med löjrom. Det ska vara handskrivna placeringskort, servetter som ser ut som konstverk, lekar för gästerna, chokladfontän för barnen och jag vet inte allt. Det verkar pågå en sorts tävling mellan henne och vännerna vem som bjuder flottast. Undra på att man till slut går in i väggen (i dag bekräftar hon diagnosen).

      Men…det är lättare att vara sjukskriven när man inte har något jobb att gå till och kan vila upp sig i sin lägenhet i Spanien. De flesta som går in i väggen har inte den lyxen. Jag vill inte förringa Victorias symptom eller upplevelse, men som någon sa är det lättare att gråta i baksätet på en limousin…Victoria har ett hem fullt av gratisprylar, en man med jobb som väl drar in pengar och antagligen ett rejält sparkapital på banken efter alla år som influenser. Några veckors sjukfrånvaro lär inte ruinera hennes ekonomi.

      Jag undrar dock om hennes familj är otroligt bortskämd…på nyårsafton, när hon fick sin ångestattack efter att ha förberett festmåltiden och måste lägga sig, åt familjen snabbmakaroner till middag. Dottern är ju nästan vuxen och sonen tonåring. Har hon skämt bort dem så till den milda grad att de är helt handfallna i köket? Undra då på att hon går in i väggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.