Inte va den som är den, men…..

Måndag och en vecka kvar av min ledighet. F har börjat jobba igen, men jag och Henri är lediga lite till. Måste säga att jag längtar lite efter rutiner och vardag ändå. Det ultimata vore om jag kunde lämna Henri på förskolan för att äta lunch och sova, sen hämta honom igen. Då hade han fått i sig mat, sovit och jag hade hunnit ikapp mitt liv. De gör ju något magiskt där så att han både äter och sover utan problem. // Egoina

Egoina skriver om det ultimata upplägget för när hennes son är på förskolan. Hon skriver att det ultimata upplägget vore om hon kunde lämna sonen på förskolan så att han äter och och sover, vilket han inte alltid verkar vilja göra hemma. Sova alltså…
Jag tänkte tvärt om, och kom på att det är mycket roligare.
Ja, tanken att Egoina alltså lämnar sonen på förskolan för att sedan själv äta lunch, kanske sova lite, fixa naglarna eller träna – ni vet, så som influencers gör i Stockholm hela tiden – under parollen ”jobb”. 😉 Visst låter det tokigt?

Kanske är det andra regler där hon bor, för annars låter det som en helt vanlig dag i en influencermammas liv i Stockholm, eller hur?
Am I wroooong, people?

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Just den meningen, ”Det ultimata vore om jag kunde lämna Henri på förskolan för att äta lunch och sova, sen hämta honom igen.” indikerar ju att det är just det hon vill, att HON ska äta och sova medan han är där. Jag fick läsa stycket två gånger innan jag förstod att hon menade att det var HAN som skulle äta och sova.

      Och ja, jag förstår Camillas ironi och delar hennes åsikt. Ville bara påvisa tokigheten i meningen 😉

        Vet inte om det är ironi? Camilla kanske inte vet att man inte får lämna barn på förskolan när man är ledig.

    Vad är statusen på Hugo Rosas/Clean Drinks med tanke på hur Katrin blev fälld?

    Skillnaden mellan influencers och vanligt folk, de lämnar barnen på förskolan för att ”komma ikapp sitt liv”, resten gör det för att… jobba.

      Ju läser jag inte bloggen slaviskt men visst jobbar egoina heltid? Så med att komma ikapp med livet är nog jobb också inkluderat.

        På Prisjakt eller nåt

        Ja hon har ett helt vanligt heltidsjobb och högskoleutbildning. Så lite fånigt att driva med henne när hon är en vanlig trött mamma som drömmer om att få lite extra sömn under en ledig vecka…

          Ja gud så fel att driva med en influenser, det får man ju inte göra.

            Det är lite fånigt ja, hon är ju ingen traditionell influencer bara en mamma som tagit ut semesterdagar.

    Det är ju skevt att allt ska kunna räknas som jobb vad det gäller fördelar, dra av på företaget, resor, kläder, prylar, lämna på förskolan etc när dom egentligen jobbar minst av alla.

      Hon jobbar ett vanligt jobb?

      Men godmorgon. Alla jobbar ser olika ut. Uppenbarligen jobbar de ju eftersom de har en inkomst

      Varför är det skevt? Har du en inkomst så jobbar du ju. De går ju inte på bidrag.

    Den här jävla gnälliga människan.

      Nu har ju du också fått gnälla lite idag. 💁🏼‍♀️

        Inte direkt men hon är extremt gnällig. Tål du inte att höra det så får du gå någon annanstans.

          Haha nej, jag tänker inte lämna denna bloggen bara för du läser här och stör dig på henne 😂 antar du inte ens följer henne, men jag som gör det tycker hon är på en helt normal nivå av ”gnällighet”.

            Jag har ”följt” Egoina i många år och måste nog hålla med Anonym nummer 1. Hon är gnällig. Väldigt gnällig t.o.m. vilket kanske syns på engagemanget på hennes blogg numera. Men oavsett vilket, det är hennes blogg, hon gnäller hur mycket hon vill. Såklart.

              Skillnad på att vara ärlig och gnällig. Hon påpekar både fördelar och det som är jobbigt i vardagen. Tror nog vi alla har saker att klaga på ibland 🙂 speciellt smårbarnsföräldrar 😅 men

              Jag håller med dig! Hon får skriva vad hon vill. Men det har varit mycket negativt, men sen hände något och ”allt blev så fantastiskt”. 🤭 Jag undrar om hon läste kommentarerna här inne på något inlägg och fick sig en tankeställare. Jag läser fortfarande hennes blogg men brukar skippa de mer gnälliga inläggen.

    Min syn på det hon skriver är att det låter helt sjukt att bara vilja att barnet är på förskolan för att äta och sova… Om det är enda anledningen och tiden på dagen hon vill att barnet ska vara på förskolan kan hon väl anställa en barnvakt/nanny för de timmarna?!?! Förskolan ger ju barnen någon form av utveckling, social samvaro osv medan föräldrar jobbar/studerar/är sjukskrivna, eller vad man nu har för sysselsättning.
    Varför vill hon inte ge sitt barn de delarna också börjar ju jag fundera över… varför då ens ha barnet placerat på förskolan liksom. Men det är bara min åsikt utifrån hur mycket det ger mina barn att få vara på förskolan och leka med andra barn och vuxna som inte bara är den närmaste familjen 🤷‍♀️

      Hon menar ju medan hon och barnet är lediga. Att lunch och sov är besvärligt.

      Det är kanske vad du inbillar dig iallafall 🙂
      Men förskolan är hur man än försöker klä in den , förvaring av barn när föräldrarna måste jobba .
      Ingen tror på allvar hoppas jag att det är bättre för barnen , de små att umgås med andra om dagarna ? En 1 åring har det alltid bättre i den närmaste familjen . Otroligt hur lurade alla är . För att döva samvetet kanske .

      Men hon är ju inte seriös 🤦🏻‍♀️ hon menar bara nu under ledigheten, för att barnet äter värre där en hemma. Annars jobbar jobbar hon ju heltid i vanliga fall och barnet går på förskola.

        Menade såklart bättre inte värre 🙈

      Har du barn? Det är brutalt stressigt när barnet mat- och sovvägrar. För att de skapat nya rutiner på förskolan och hemmets inte längre funkar. De blir arga, gnälliga, överstimulerade etc.

      Men antar med din tröga kommentar att du inga barn har.

      Hon kanske själv vill ha samvaro med sitt barn resten av tiden, jag tycker att det låter som ett jättebra upplägg.

        Fast. Varför skulle föräldrar slippa undan det jobbiga i föräldraskapet? Vilket i det här fallet är mat och sömn, enligt Egoina. Låter märkligt.

          Men herregud. Hon menar inte på allvar att hon ska slippa sitt barn på semestern. Hon skrev bara att barnet äter bättre på förskolan. Och hon har inte lämnat honom där nu hon är ledig. Så hon förespråkar inte att man ska få lämna barnen där när man är ledig 😂

            Nej, jag fattar att hon inte menar allvar med det. Men det är så typiskt henne att skämta om sådant, hon verkar tro att hon är lite ball då.

    Fast ingen är så gnällig som Fayme

      Sant. Men hon gör det ändå lite med glimten i ögat.
      Det dummaste dock är ju hur barnen är hennes hela Instagram, vad hade hon annars haft att göra content av?

      Då har du missat Showbonden…

      INGEN är så gnällig som Felicia Bergström. Hon är den gnälligaste vi har.

    Tyvärr så gäller det här inte bara Influencer föräldrar i Stockholm, så gör många. Barnen är kvar till 17.30 och föräldrar kommer i träningskläder och shoppingkassar och suckar över att de har barn som är gnälliga

      I Stockholm får man ju lov till 40 h förskola för syskon när man är föräldraledig. På alla andra ställen söker (priviligierade) en kurs de inte ämnar gå för att lämna heltid.

        Det är ändrat till 25

          Väl?

            30 var det

        Äckligt. Sjukt att det är så olika i olika kommuner också. Vi får ha syskon 15 h/vecka. Känns väldigt lagom. Om barnet är över 3 år. Annars bör man ha barnet hemma om man ändå är hemma med ett syskon. Annars kan man ju skita i att skaffa fler barn som man ändå inte orkar ta hand om.

      Vart är de här föräldrarna? Jag ska flytta mina barn dit. Tycker alltid vi hämtar sist på de förskolor vi haft barnen på. Hämtar man halv fem har 80% av barnen gått hem redan.. Tycker det är jättebra för barnen om man hr den möjligheten såklart! Men undrar alltid över det här att föräldrar skulle ha barnen på förskola och gå och träna istället, känns som föräldrar pusslar och jobbar in lunch för att kunna hämta tidigt.

        Ja, man undrar ju om det är många såsom i ett slags fenomen eller om det handlar om enstaka individer? Det är ju sorgligt om det är *många* som ex fejkläser kurser för att kunna träna och liknande och sorgligt om man då ska behöva ha strikta regler pga att så många utnyttjar systemet. Men känns som att det ändå måste röra sig om rätt få, eller?

          Jag rör mig i vad som får kallas en välutbildad och priviligerad krets och skulle verkligen säga att de flesta gör det, eller hittar på skäl för att få utökad tid på förskolan. Senast en bekant som sa nej men det måste jag lösa, det gååår inte att ha stora hemma och en liten bebis. 15 timmar i veckan får man här annars. Kan sörja lite att minsta barnet inte får den där tiden hemma som stora fick.

            När min bebis var liten och hade kolik var det ett råd vi fick direkt från BVC. De frågade liksom ”kan du få avlastning? Kan storasyster vara på förskolan lite mer? Osv”. Bebisen skrek konstant. Jag får fortfarande puls så fort han låter lite även om koliken nu e över. Jag snittade 1 h sömn per dygn typ. Gick runt och hade som en influensakänsla i kroppen varje dag. Vissa dagar lätt feber.

            Nu följde jag inte bvc-rådet personligen men man kanske inte ska ha sån nedlåtande syn på de som har storasyskon på föris under bebistiden…

        Undrar också. Bor i Stockholms innerstad och när jag hämtade vid 16 var det bara ett fåtal barn kvar. Alla dom kanske var kvar till 17.30 iofs, det vet jag ju inte.
        Har snarare uppfattningen att många i mer bemedlade områden (eller vad man nu ska kalla det) har flexibla jobb och därför kan lämna sent/hämta tidigt och också gör det. Sen är det ju helt sant att det är väldigt förmånliga regler vad gäller fsk i Sthlm (30 h vid f-ledighet, man får lämna barnen även om man är ledig osv).

          Mitt exempel är från ett högre bemedlat område, och det är så att fram till 16 – 16.15 så är 95% av barnen kvar och där har vi alla barn till föräldralediga också, sen är det 40% kvar till 16.30 och visst är det en hel del som jobbar där. Men när vi hade ok för heltid för föräldralediga då gick de flesta till 7.30-16.30 samt att de var på jouren under studiedagar och sommarlov., helt galet med skattebetalarnas pengar.

    Personalen besitter inte så värst många magiska egenskaper som vissa tror, däremot är de(vissa iaf) experter på barns utveckling genom både sin högskoleutbildning och sin erfarenhet. När det gäller just matsituationen och vilan, krånglar barnen mindre pga att det inte är samma känslomässiga bindning mellan dem och personalen som det är med föräldrarna. Alltså barnen känner hur viktigt föräldern tycker det är att den tex äter och då ”trotsar” de mot det. Om föräldern taggade ner lite tror jag det skulle funka bättre hemma också. Det är inte lätt, det vet jag av egen erfarenhet, men värt att testa.

    Så tröttsamt när föräldrar klagar så fort den andra föräldern gått på semester. Som om det mest passar när man kan vara två om barnet. Självklart är det på många sätt uttröttande att vara med ett litet barn men hon borde ju få sin beskärda del av vila ändå, hon jobbar trots allt inte och sambon avlöser väl när hon kommer hem. Får ofta uppfattningen att Egoina vill skriva på ett sätt för att skapa reaktioner, lite som att hon vill härma Sandra Beijer. Hon skriver att hon inte är gjord för föräldraskapet, skriver ofta om att hon bara vill ha ett barn (jaha, och?) och nu detta. Inget fel att tycka det är jobbigt att vara förälder, det är hur vissa uttrycker sig om det. Man ska vara en cool och avspänd förälder som inte bryr sig. Fånigt.

      Fast va? Det är väl hon som gått på semester. Och när hon kommer hem? Du får nog se över din kommentar igen, helt obegriplig 😂

        Oj! Ja, det var märkligt. Jag menar förstås när F gått tillbaka till jobbet och när HAN kommer hem från jobbet.

    Nu kommer jag med en åsikt som definitivt inte är så populär, men jag förstår inte varför det är så fel att ha barnen på förskola ett par timmar oavsett vad föräldrarna gör? (Nu menar jag inte att lämna barn på förskolan i 10-12 timmar och utnyttja personal som får stanna sent pga av föräldrarna.) men har man barnet inskrivet och ett schema som man håller och personalen är medveten om- vad fan spelar det för roll vad föräldrarna gör under den tiden? Mitt barn går 2 dagar i veckan på förskola för att han behöver den socialisering – trots att jag jobbar hemifrån och kan ha honom hemma samtidigt. Och ibland åker jag faktiskt och gör ärenden då. Hemsk mamma

      Problemet är inte att barnen är på förskolan, tycker snarare problemet är att föräldralediga föräldrar gör preciiiiis som alla andra och har barnen i förskolan så mycket de får och kan. Att vara ledig en dag i veckan eller då är det inte att tala om. De föräldralediga barnen är i förskolan klämdagar, en stor del av loven trots möjlighet till mer ledighet (nej, jag köper inte att det tydligen är så jobbigt att vara ledig med barn, barn har rätt till ledighet) och de är också ofta i förskolan när den består av häften vikarier då nästan hela ordinarie personalskaran är sjuk. Barn har rätt till förskola ja, men föräldrar är också ganska bra på att vara självcentrerade och inte tänka på att barnen behöver och har rätt till vila från förskolan.

      När jag jobbade 80% och pluggade 75% (en hel del hemifrån) så brukade jag boka frisörtid en föreläsningafri dag och satt oftast där i stolen och skämdes eftersom jag inte var med min dotter. Att jag satt och pluggade i stolen, läste rapporter och skrev anteckningar kändes ändå fel för att jag ”roade mig”. Dottern gick på förskolan 8-16 så absolut många timmar för henne men ändå normala tider.

      För att din fritid inte ska finansieras med skattepengar. Skaffa barnvakt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.