Alice Stenlöfs kärleksinlägg till flickvännen

This new year started in Bali with my love – without cameras or screen time. No pressure of being present on social media.

Och ändå finns det kärlekstunder som filmats på avstånd, kanske med stativ till och med?
Men nej, sånt får man inte skoja om, så jag nöjer mig med att konstatera att det är ett väldigt fint och kärleksfullt inlägg som Alice skriver till sin flickvän Amani. ❤️

Så med det sagt – den här resan surfade jag med sköldpaddor som kikade upp för att säga god morgon i kön, drack ett gäng kokosnötter och älskade varje sekund som solen kysste min hud. Jag har haft så många vackra stunder den här resan som jag kommer att uppskatta för alltid, men jag lärde mig också mycket om mig själv genom att bråka, gråta och prata ut det. För det är kärleken som hjälper mig att växa❤️ // Alice Stenlöf

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ändå väldigt mycket bilder för en resa utan kamera?

      Haha! Precis vad jag tänkte. 🙂

    Vad ska man säga, dessa intelligensbefriade influensers…
    Ja du Alice, vem vad det nu som filmade/fotade…

      Men hallå. Alla vet väl att allt man gör är ogiltigt om det inte läggs upp på sociala medier, antingen i realtid eller i efterhand.

      Himla märkligt att man liksom tror att man har semester utan kamera…

    ”jag lärde mig också mycket om mig själv genom att bråka, gråta och prata ut det”

    Låter som en kul semester.

      Skrev hon att de bråkade 24/7?

        Behöver man bråka 24/7 för att det ska förstöra semestern?

        Hur länge har de varit ihop, några veckor/månader? Låter som ett lovande förhållande när de redan har bråkat…

          Närmre ett år väl? Vilken förminskande kommentar.

            Vadå förminskande?
            Frågade om de hade varit ihop några veckor/månader då jag inte följer några av alla dessa influensers.

            Om man BARA hade varit ihop under några veckor/månader och redan börjat gräla, då är det inte någon bra start i ett förhållande…
            Så dina tankar om att jag skulle förminska kan du lägga åt sidan…

              Åh det där är olika för alla. Vissa par bråkar mycket och det funkar ändå, eller just därför. Det är inte farligt att varken bråka eller gråta. Det kan rensa luften och skapa förståelse. Skulle säga att många bråkar mer i början när saker och ting ska formas än senare. Börjar man bråka efter några år är det ju oftast större grejer som skaver och kan vara svårare att få bukt med. Men vad vet jag.

                Exakt! Min man och jag bråkade ganska mycket under första året. Man känner inte varandra, har inte lärt sig hur den andre kommunicerar osv. Sedan vår ettårsdag kan jag räkna bråken på ena handens fingrar tror jag, och då har vi varit ihop i över 10 år. Vi bråkar typ aldrig längre, eftersom det inte finns nåt ouppklarat, vi kommunicerar bra och litar på varandra. Var exakt samma i min tidigare relation (ihop i 6 år). Det där med att folk inte fattar varför par ”redan” bråkar har jag aldrig förstått. För mig är det alltid en ingångsperiod där man bråkar en del och sen är allt liksom uppklarat och man känner varandra och då tar bråken slut.

      Jag vet inte, men det känns spontant som att den typ av liv ”den här typen av personer” lever på något sätt är som upplagt för bråk, intriger, osäkerhet, svartsjuka, osv. Som i en såpopera. Och nu syftar jag inte på detta par specifikt, utan sådana här offentliga influencerpar i allmänhet, om man nu får generalisera. Och ja, vanliga människor som har ett onlinebeteende som liknar deras får väl också inkluderas, ser inte att det skulle vara själva kändisskapet som skulle vara roten till det.

      Det säger sannolikt mer om mig som person, men jag tror att jag hade haft svårt att hitta trygghet i en relation där uppmärksamhetssökande och bekräftelse från andra var så ständigt närvarande. Med det sagt fodrar det nog en stor dos av självsäkerhet och förmåga att känna en väldigt hög grad av tillit till en annan, vilket jag kanske inte besitter i tillräcklig grad. Men å andra sidan är ju det senare väldigt beroende av hur gränserna för vad som är okej och inte i ett förhållande definieras, och jag ser nog synnerligen strikt på sådant, i vart fall i förhållande till den här typen av personer.

      Vill också förtydliga att jag absolut inte säger att ett sätt att leva eller verka per automatik är bättre än ett annat, varken åt det ena eller det andra hållet, det är förstås otroligt individuellt. Jag skulle nog må gott av lite mer av det den livsstilen de har, och kanske också av den mer avslappnade hållningen i fråga om gränsdragningar, men jag kan heller inte rå för att så ofta tänka på hur trygg och lycklig jag känner mig i min väldigt privata kärleksrelation, och hur påfrestande jag hade tyckt att det var om min sambo hängde på sociala medier likt Instagram, snap, osv, och la ut bilder på sig själv och höll på gilla och kommentera andra uppmärksamhetssökande människors bilder, osv.

      Jag förstår naturligtvis att många skulle anse att felet i sådant fall skulle ligga hos mig, men jag är samtidigt tacksam att inte behöva hantera de destruktiva tankar som det oundvikligt skulle leda till hos mig, för det hade med all sannolikhet hade en väldigt negativ effekt på vem jag är i relationen, och således också på min partner och relationen i stort, osv. Och jag vet inte om vi hade klarat av att vara lyckliga då, vilket känns som en helt absurd sak att föreställa sig i och med hur grundade och trygga vi båda är i relationen idag.

      Ja det var dagens lilla fundering det, beklagar till alla er som tragglat er igenom det hela. Haha. Ha ett fint veckoslut gott folk!

        Intressanta funderingar. Tycker denna bransch är så ”ängslig” på något sätt, men det kanske är mina fördomar som pratar nu.

        Håller med. Tror dock att väldigt få relationer när man är i 20-25 årsåldern är mogna och hållbara. Offentlig person eller ej. Det är något som kommer med tid och erfarenhet.

          Dock så närmar hon sig 30.

            Kanske, känner dock många som blivit tillsammans i den åldern och som fortfarande är tillsammans, många gifta och med ett eller flera barn. I så väl stora, mellan och mindre städer i Sverige. Var faktiskt överraskad hur många av tjejerna från Stockholm som skaffade barn tidigt.

            Själv kommer jag från en liten stad men har bott i Stockholm sedan jag var 19. Träffade min partner när jag var 23, och vi kilar stadigt såhär 10+ år senare, dock inga barn än. Kanske var jag snabb med att grunda mig när jag tillslut hittade någon som kändes rätt (efter ca 4-5 år som singel) i och med att jag redan hunnit beta av några mer eller mindre seriösa förhållanden under tonåren (mellan 14-19, varav ett varade i tre år (absolut seriöst), ett annat i ett år, ett annat i ett halvt år, och därtill några andra lite mindre långlivade historier), så den biten var jag liksom redan över.

          Oj i min umgängeskrets hade de flesta barn vid 25 år. Känns som både mogna och hållbara relationer.

            Lite nyfiken, vad räknar du som hållbara relationer? Några år, 10 år, 20 år?

            Jävlar vad tidigt. Småstad?

              Det är inte tidigt.

                Medelåldern för kvinnor som blir mammor för första gången är cirka 30 år. Så jo, tidigt.

                  Att medelåldern är hög betyder inte att 20-25 är tidigt. Redan vid 25 börjar kvinnors fertilitet att dala. Myten om att det inte är det minsta bråttom att skaffa barn har förstört många kvinnors liv. 30 vid första barnet är sent för en kvinna.

                    Väldigt vanligt nuförtiden. 25 är ungt jo! Inte biologiskt men i livet. Då har man kanske inte haft så många andra drömmar och mål man hunnitnuppnå…

                      Man kan uppnå mål och drömmar med barn också. Livet slutar inte fortgå.

                      Hahahaha, drömmar och mål? Du kanske inte vet det men man kan göra allt, även sen man fått barn. Jag vill leva ett bra liv.
                      Vet inte vad du menar med drömmar och mål.

                      Allt kan man inte göra nej och mkt blir svårare. Men alla är olika, vill olika. Man brukar vilja utbilda sig och få ett bra jobb innan. Göra lite andra grejer. 25 är ungt i dagens samhälle! Beror som sagt mkt på var man bor också, jag känner ingen 25-åring med barn.

          Mogna kan de självklart vara men inte nödvändigtvis hållbara. Man växer helt enkelt ifrån varandra då man förändras under sin livstid.

            Att växa ifrån varandra är inte något som bara sker. Det är ett aktivt val man gör.

              Jag svarar dig lika knapphändigt som du svarar andra: vilket skitsnack.

                Nej, det är inget skitsnack. Vill man som par inte växa ifrån varandra (det krävs två för att dansa tango) väljer man att växa genom livet tillsammans. En hållbar relation dyker inte upp från ingenstans.

                  Vill och vill…
                  Jag valde inte aktivt att mina känslor skulle försvinna, de bara försvann av sig själva. Min sambo hade inte förändrats något, varken i sitt sätt eller utseende.
                  Svårt att växa tillsammans när man inte längre har känslor för sin partner.

                Håller med dig!

    Jag vill slå ett slag för att ha de jobbiga diskussionerna som man egentligen vill undvika. Det tog jag tag i häromdagen och vi insåg att vi börjat ta varandra för givet, och hur vi båda bidragit till dålig stämning. Känns som en tyngd har släppt och vår relation är som pånyttfödd.. det trodde jag inte. Våga❤

      Ja, de flesta fattar inte att kommunikation är det som avgör om en relation kommer att hålla sig sund eller inte..

    ”Uncomfortable conversations. The arguments. The triggers. Growing pain. Arguing. Crying. Talkning it out.”

    Kanske inte de ord vi andra skulle använda för att beskriva en härlig semester med vår älskade partner. 🤷‍♀️

      De där sakerna som nämndes tar dock inte semester. Det är snarare fint att de ger rum för att uttrycka saker de behöver arbeta på och som i förlängningen gör att det skaver i relationen som det inte berörs.

      En del tycks tro att härlig semester är det om man bara går och biter ihop och äter god mat, badar, kn*llar, skrattar och shoppar.

      Det finns rum för mycket i relationer där det ges rum för en förbättring. Personligen kan jag tycka det är fint att de låter jobbiga saker få finnas under semestern när de har tiden att se varandra lite extra och har varvat ner. Dessutom specificerade hon inte hur de här sakerna tog sig i uttryck. Låter mer som att de har en del att jobba på individuellt och även i sin kommunikation och att de båda är villiga att närma sig den andra och sig själv på ett bättre sätt.

      Alice verkar ibland mogen men även sittandes på en hög dos av emotionell omognad, men det kan kvitta eftersom hon är mogen nog att ta itu med det. Hennes flickvän verkar lite ängslig och överdriver med sitt stående blommogram till Alice, men kanske märker de båda att blombukett varje vecka är inte det som skapar ett bra eller romantiskt förhållande. De där blommorna/den gesten blir mer en plikt och olustig i längden. Märkligt att ge och märkligt att ta emot en blombukett varje vecka under flera månaders tid. Jag citerar Kirshti Tomita ”DET ÄR ORIMLIGT!”

      Kommunikation som är främjande är en del av utvecklingsfasen i ett romantiskt förhållande! Grattis till tjejerna att de vågar göra det som många kämpar med trots att de har varit gifta i flera decennier.

      Men en liten brasklapp för att något ändå skaver i deras uttryck. Ändå fint att Alice har landat i att hon har de här känslorna för en tjej, eftersom hon uttryckte sig så urskuldande över att det inte var en kille. Naglarna har rykt, vilket verkar innebära att hon inte längre är någon p*llow princ*ss.

    OT

    Är det fler än jag som ”saknar” de äldre sociala medierna, typ Lunarstorm, Kamrat, fotobloggen eller vad det hette, m.fl?
    Kanske är en skimrande nostalgi, men jag tycker det var mer gemytligt då än nu, när man bara ska titta på en massa shorts/reels och bläddra en massa… förr behövde man ju faktiskt komma ihåg folks användarnamn på plattformarna för att ens kunna hitta dem. xD
    Tänker även på tidiga Kenza, Kissie, Blondinbella och hon som älskade kawaii-saker från Japan. ”Saknar” ni också gamla bloggar/bloggare? Hade ni någon favorit?

      Ja saknar Foki.

        Jaa det var henne jag tänket på! Åh <3

      Min kille skrev ”söt” i ett mail på Lunarstorm till mig 2004. 2015 blev vi ihop, tog ju bara elva år innan vi kom till skott efter det.

        Bättre sent än aldrig.

        För prick 16 år sedan skrev min kille ”söt!” till mig på bilddagboken! Idag är vi gifta med två barn 🥰 ”söt” verkar vara en vinnande kommentar är man raggar!

      Saknar Lunarstorm och Playahead! Köpte VIP varje månad för att kunna ha musik från Fresh Danito på min sida haha.

        Om man bara hade typ 20 spänn kvar på kontantkortet kunde man mata iväg sms i väldigt snabb följd och fortsätta få en ny månad VIP för varje sms trots att pengarna var slut. Fantastisk bugg.

          man kunde också gå in i en vodafone-butik och skicka in betal-sms. hade vip platina eller vad det hette på playahead i flera ÅR haha

      Bilddagboken

      Skunk! det var grejer det

      Jag har haft en ”saknar Lunarstorm-period” nu ett tag. Det var det första jag loggade in på när jag vaknade och tillbringade allt för mycket tid där. Men minns det som ett skimmer runt den perioden.

      Man märker att Alice kommer från ett akademiskt hem, eftersom hon kan hantera engelska någorlunda samt ger sig på lite längre texter mellan varven och *inte enbart* nöjer sig med att kontant skriva en mening eller skicka upp en emoji som ska beskriva hennes bilder.

      Ursäkta slarvet och den onödigt långa meningen, men jag lägger det på samma låga nivå som blogginnehavaren!

        Snälla sluta hype dig själv alice

          Haha, nejdå men är en akademiker och känner även igen mentaliteten från en sådan uppväxt bara. Lugn och fin nu!

    Har Alice många internationella följare eller varför skriver hon på engelska?

      I flunsavärlden så är man mycket coooolare om man skriver på engelska och pratar minst vartannat ord engelska.

    Tråkigt att vara den som är den men det känns som att förhållandet har ett bäst före-datum. Singel till sommaren?

    Jag dejtar bara män men hennes flickvän är jättesnygg.

      Hon ser ju ut som en kille ju, skulle jag möta henne på gatan skulle jag vara hundra på att det var en kille.

        Haha lite så ja. Ber om ursäkt om någon uppfattar frågan som kränkande, men jag undrar om det alltid är så att lesbiska förhållanden har en feminin tjej och en maskulin tjej? Dvs att någon är ”mannen” i relationen och att man har de klassiska könsrollerna trots att båda är kvinnor. Amina är ju definitivt maskulin med manliga drag och hon klär sig som en kille. Det verkar ovanligt att två feminina tjejer är ihop?

          Ej. Nej. Detär inte alltid så.

          Tänkte samma, det är ju det man oftast ser när man ser lesbiska par – antingen två maskulina tjejer eller en feminin och en maskulin. Ingen värdering i det, bara en observation.

          Håller med men har sett par där båda ser kvinnliga ut. Det verkar dock vara vanligare med en manligare och en kvinnligare, även bland män som har förhållande med män.
          Något som är underligt är när ett lesbiskt par (som är kvinnliga) gör om sig så att de ser ut som män dvs. tar hormoner så att de får skäggväxt m.m. Vad blir de då?

            Du menar en transperson?

              Vet inte, har dålig koll på alla dessa benämningar.
              Jag trodde att man som lesbisk tände på kvinnor. Dessa kvinnor tar ju hormoner för att bli som män och då tänder de ju helt plötsligt på män istället.
              Avslutar här, har känslan av att det kommer att spåra ut och att jag blir missuppfattad…

                Om två lesbiska blir ihop och en blir man så fortsätter man väl ihop för att man älskar personen. Men också ganska troligt att det tar slut.

                Är ju ingen skillnad för de heteropar där någon kommer ut som trans att de delar på sig eller fortsätter ihop.

                Elliot Page och hans fru gick ju isär när Elliot blev man.

                Du pratar om ett lesbiskt par men sen att de vill bli män? Är man född som kvinna men känner sig som en man är man en transman. Aldrig hört talas om ett par som gör detta dock. Men hur det skulle bli för dem beror ju på vad deras sexualitet är.
                Är båda bisexuella är det ju inget problem, tänder de bara på kvinnor så vill de kanske inte ha varandra längre helt enkelt. En transman som endast gillar kvinnor är heterosexuell.

                  Det handlar om en av ”barnen” i dokumentärserien ”Sister Wives”, dottern till Meri. Till en början var dottern och hennes flickvän lesbiska och feminina.
                  Numera heter hon Leon och blir mer och mer maskulin och hennes ”flickvän” har numera mustasch och skägg men heter fortfarande Audrey.

            Nu är ju inte det homosexuella ett uttryck för det heterosexuella. Du förväxlar det utifrån din förståelse av normen.

          Zzzzzzzzzzzz.

          Det är min fördom också och av det jag har sett/upplevt är någon mer feminin och den andre maskulin.

            Antingen det eller så liknar de varandra väldigt mycket… som Eva och Efva eller Taylor Swift och Karlie Kloss. Kanske fördomsfullt men det är lite narcissism deluxe att bli tillsammans med någon som utseendemässigt är så pass lik en själv.

            Fast det är kanske också bara en observation som inte stämmer med verkligheten.

              Men Eva och Efva är väl verkligen inte lika varann?

              Fast Taylor Swift och Karlie Kloss har väl aldrig dejtat?

        Hon är lite lik ”Snoop” i serien The Wire, också en tjej som ser ut som en kille.

        Skitsnygg och het!
        Man ser tydligt att det är en tjej/kvinna dock.

          Denna tjej alltså.

          Ja verkligen.

        Hon ser ju inte ut som en snubbe näck!

        Tycker hon har ett sött ansikte och ser inte alls ut som en kille. Det är mer hennes klädstil och uttryck som inte är ”typiskt feminint” men så vadå.

      Vems flickvän? Tror att de saknar en snopp😀

        Haha vad hemskt… min man och jag träffades när vi var ca 20, nu har vi varit gifta i 10 år och har 3 barn. Är väldigt lyckliga tillsammans… han är högutbildad/höginkomsttagare och vi bor i centrala Stockholm.

      Ser ut som Jackie Arklöv.

        En vän till mig har jobbat med honom. El inte med men på anstalten. Galen människa men taskig uppväxt.

      Är också 100% straight men kan inte släppa hur attraktiv Amani är.

        Internaliserad homofobi. Om du tänder på en kvinna och är kvinna och samtidigt måste understryka hur hetero du är…så är det troligtvis snarare bi/pansexualitet. Du säger precis som Alice sa och nu är hon på Bali och lapar mus.

    Nån från Umeå som minns apberget?
    Those were the days 😎🤩

      Jag! Min nuvarande man skrev söt till mig där och nu har vi varit ihop i snart 18 år❤️😆

      Men jaaaaa, pratade om apan senast idag!!

    Men usch vilken sunkig kommentar. Låt folk se ut som de vill.

    Kan inte den här kommentaren tas bort? Stinker fb om den

    Du är rätt gammal, va?

      Haha jaaa, jag är jättegammal, det är just därför jag ser igenom de flesta dumheterna som en korp.

        Skaffa en spegel.

        Du låter inte gammal, du låter bara obildad och ignorant. Endast lågintelligenta skriver något sådant som du.

    Tänk att jag tror inte en sekund på det här. Tror inte Alice egentligen är into girls utan jag tror mest det här bara är ett spel för galleriet. Tror hon försöker sticka ut och va lite sådär cool men nja, jag köper det faktiskt inte. Till sommaren har hon en ny. Med sn0pp.

      Hon kanske är bi…

        Fast.. nä. Tror inte på det heller. /TS

      Nä, jag tror hon är gay. Jag har alltid fått de vibbarna från henne.

        Gay= homosexuell man! Det finns dock en del inom LHBTQ+, som är lesbiska men säger att de är ”gay” och det är oftast kopplat till en rädsla att bli dömd av omgivningen av att uttrycka ett totalt sexuellt ointresse gentemot killar/män. Många har sedan landat och när det sker plockar de flesta lesbiska bort ”gay” när de öppnar upp om sin sexualitet.

        Du tycks även tro att en person enbart kan ha en monosexulitet, att antingen är en individ hetero eller homosexuell, vilket inte stämmer. Orden som du felaktigt famlar efter är *homosexuell/*lesbisk.

      Ganska fult att spekulera i och ifrågasätta folks sexualitet. Ge fan i det, svårt nog som det är.

      Jag får mer känslan av att hon tycker det är en cool erfarenhet, som att göra en spontan och galen resa när man är ung. Något att tänka tillbaka på när hon är 95.

      Bara för att man enbart varit tillsammans med män tidigare i livet betyder ju inte det att man framöver inte kan falla för en kvinna.
      Tror inte Alice, eller någon annan, kunnat se in i framtiden och planerat sina kärlekar i förväg utan att det blev som det blev. Det råkade bli en kvinna nu bara.

      Fast asså wtf, vem är du att ifrågasätta någons sexualitet? Varför skulle hon låtsas vara bi för uppmärksamhet och kändisskap? Finns väl 1000 lättare vägar att gå då.. Så trött på att människor inte tar bisexualitet seriöst, speciellt inte när du inte ser ut som bisexuella tydligen ”ska se ut”

      Så patetiskt sagt! Tror du att hon ligger med den här bruden för att ha en tyst kommunikation med dig och andra främlingar. Snacka om att du har hybris! Andra har inte förhållanden för andras skull.

      Vem bryr sig om detta kanske inte är något som kommer hålla livet ut!? Låt tjejerna sköta sitt förhållande utan dina trista kommentarer om att hon underhåller detta för din skull.

      Hon kanske är hetero i botten men tidigare har dragits till många olämpliga snubbar, och nu tror sig finna lyckan på andra sidan. Bara min teori. Påminner mig om strulen med det egna könet under ungdomsåren då det alltid lyckades få killarna igång. Dom man ville imponera på, alltså. Eller så är hon bi på riktigt och har nu funnit den stora och mer bestående kärleken.

    Håller med samtliga ang Amani, så snygg, charmig (i deras vloggar) osv. Är inte heller lesbisk men Verkligen en aura runt henne 🥰

    Åkte inte flickvännen dit för droger nyligen?

      För gräs, inte heroin direkt

        Tillräckligt, hon drogar. Bort med henne.

        Pundare som pundare.

      Jo

    Lite töntigt hur alla kvinnor som ska berätta hur snygg Amani är MÅSTE påtala att de minsann inte är lesbiska 😅 ingen bryr sig, du kan tycka tjejer är snygga vare sig du är gay, bi eller straight, du behöver inte förklara eller försvara dig

      Och om man vill förklara det, så får man. Sen får ju du tycka att det är töntigt, det tror jag ärligt talat dom flesta skiter i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.