Lisa Maria Jönsson om dotterns pappa

Vinnaren av Paradise Hotel och influencern Lisa Maria Jönsson har haft en liten frågestund och har svarat på tre frågor om dottern Sias biologiska pappa, huruvida han har någon kontakt med dottern, om han betalar något underhåll och vad som egentligen skedde när Sia blev till. 

På frågan om pappan hört av sig och vill ha kontakt så svarar hon att pappan sagt till henne i vecka 7 att han ABSOLUT INTE vill ha något med varken Lisa eller barnet att göra.
Lisa uppgav hans namn och personnummer till familjerätten som jagade honom i 1.5 år för att bekräfta faderskapet och först i november 2022 gjorde han ett dna-test på order av tingsrätten. Faderskapet fastställdes när Sia var 1.5 år gammal. I somras träffade Lisa pappan spontant på en festival, annars har de haft noll kontakt.
Han har aldrig kontaktat henne privat utan dessa tre tillfällen är hur hon vet att han ens lever.

En liten backstory för den som är ny.
Lisa och pappan hade en relation 2019, som återupptogs 2020 vilket är då Lisa blev gravid med Sia. Lisa skriver att hon hade berättat för pappan att hon ville bli mamma och flytta utanför stan, och efter det ska han ha kommit i henne, någonting som resulterade i den här graviditeten.
Hon postar även delar av ett sms hon fick från honom när hon berättade om graviditeten.

Jag ångrar också jättemycket att jag hade sex med dig och var så dum att när du berättade om på fyllan att du ville flytta från stan och köpa lägenhet utanför och vara en ensamstående morsa att jag inte backade och gick därifrån. Korkat av mig. Men förstår du inte hur illa du kan göra mot ett barn? Tänker inte bara på sig själv utan ETT liv! Jag kommer inte kunna vara pappa förstår du inte?

Lisa skriver skämtsamt vidare att det är sjukt att hon faktiskt flyttade från stan och blev ensamstående mamma, eftersom hon skojade om det med honom på fyllan innan hon blev gravid.

Sista frågan handlar om ifall pappan betalar underhåll för Sia, men Lisa skriver att hon får underhåpllsstödet direkt från Försäkringskassan eftersom hon och pappan inte har någon kontakt. 
Eftersom han inte svarade familjerätten på 1.5 år så tror inte Lisa att han har en så vidare bra relation till FK. Kanske betalar han underhållet till FK, eller så längs skulden på hög? Lisa vet inte, och frågan är väl om det är värt att lägga någon energi på?

 

276 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  förstår inte hur man kan vilja föda fram ett barn vars andra förälder så tydligt inte vill? ”vill man inte ha barn får man skydda sig blabla” ja men saker händer! tycker inte man borde vara skyldig underhåll om man avsagt sig kontakt med barnet redan i vecka 7

   Så vad är lösningen? Ska kvinnor tvingas gå igenom en abort mot sin vilja?

    Ska ofrivilliga pappor skammas och behöva betala underhåll?

     Skammas vet jag inte, men underhåll ja

     Självklart ska man ta ansvar för sina barn! Det är väl en ickefråga?

      men man kanske inte vill ha barn?!? ska man aldrig mer ha sex i livet bara för att undvika att råka göra någon gravid? kan lova till 100 % att hade det varit så att mannen bär barnet så hade kvinnor fixat rätt att bestämma om det ska behållas eller inte! inte en chans att staten hade haft en lag på underhåll som kvinnor skulle betala om de sagt från början att de inte vill ha något med barnet att göra

       Skydda sig!?

        Takes two to tango.
        Hon får jättegärna behålla barnet. Hon är säkert en bra mamma även om hon är ensam.
        Men om hon kan välja att behålla barnet när partnern inte vill så kan sprutniklas välja att dra. Vill man inte så vill man inte.

        Alla val har konsekvenser. Appliceras väl också på kvinnor om de väljer att behålla barnet när mannen inte vill. Eller?

         Precis, alla val har konsekvenser. Likaså när du väljer att inte skydda dig!

       Nu finns det inga preventivmedel som är 100% så vill man under inga omständigheter få barn kan man absolut ha sex men vaginalt sex bör man undvika.

       Resten av din kommentar tycker jag är löjlig. Du har uppenbarligen ingen som helst förståelse för rättssystemets uppbyggnad så jag väljer att inte diskutera det med dig.

       HAN kom i henne. Det är väl för fan inte att skydda sig.

       ha ha ha. Ja, det är verkligen kvinnor som dikterar villkoren här i världen.

        Herregud. Detta hände mig, jag hade sex med en kille som KOM I MIG. Jag är 35 och har alltid längtad efter barn. Han sen ville skylla hela skiten på mig. Vad ska jag göra? Ska jag göra en abort och riskera att inte kunna blir gravid igen? Nej. GIVETVIS hade jag önskat en riktig familj och en man som hjälpte mig och stötta mig. Men nej, han valde att säga upp kontakten med mig. Fine. Men att han betalar YNKA jävla 1600kr i månaden, det är väl det minsta han kan göra…. och ja, jag dömer honom som fan. Jävla omogna barnrumpa. ANVÄND KONDOM, OCH KOM INTE I KVINNAN DU HAR SEX MED OM DU INTE VILL HA BARN.

         Köper inte det alls. Är inte bara mannens fel. Du vill ha barn han sa nej, ja men ha barnet då men isf tycker jag du får försörja det barnet själv iom att du var den ende som ville sätta sagt barn till världen. Är inte det rimligt?

          Nej det tyxker jag inte, för vi båda har ansvaret, även om han inte vill vara en pappa var ju han med på det från början genom att ha oskyddad sex och sedan ejakulera I MIN KROPP. Ska man gå runt och sprida sitt säd får man ta liiiiiiiite jävla ansvar. Åtminstone 1650kr i månaden…. vilket är ingenting jämfört med vad det verkligen kostar.

           Svar till Stina; Nu är det inte för mammans skull som underhåll betalas ut utan för barnets, som inte valt vare sig sin mor eller far, men som ändock till jorden är kommen, vilket de båda får anses vara ömsesidigt ansvariga för.

          Sen blir jag också så förvånad över hur många som tycker att det är orimligt att mannen ska betala underhåll. Wtf… är det män som kommenterar?? Kan liksom inte tro att det är kvinnor som har dessa åsikter…

           Och bara för att man har rätt att göra abort i sverige, kanske inte alla vill genomgå dett?? Det är ett stort jävla ingrepp.. men folk tror att aborter är lika med preventivmedel…. skärpning för fan

           Så kvinnan får antingen föda eller göra abort.. men hon får men för livet oavsett vilket val.. och pappan kommer undan med att måste betala 1600kr i underhåll.. stackars pappan… (säger det givetvis med sarksasm)

           AGNES 22.10
           EXAKT SÅ 👏

           Det behöver inte va ett så stort ingrepp, skräm inte upp folk. Och hellre ett sånt ingrepp än ett liv som ensamstående med en pappa som inte bryr sig…

           Jag genomgick en medicinsk abort. Det var den vidrigaste smärtan jag upplevt i mitt liv. Jag kunde inte stå, inte gå, inte ligga. Smärtan var så vidrig att jag lätt hade tackat ja till en avlivnings-spruta. Jag både spydde, bajsade och kissade ned mig. Skulle inte önska min värsta fiende den smärtan. Jag vill inte ha barn, men skulle jag bli gravid igen skulle jag hellre genomgå en graviditet med allt det innebär, och även bli ofrivillig mamma, än att genomgå detta vidriga igen.

           Svar till Ida: usch vad hemskt. Jag gjorde oxkså en abort som resulterade i komplikationer och en jätte hemsk upplevelse som jag verkligen inte önskar någon. Jag hoppas att du fick hjälp efteråt och jag förstår att det är nägot som lämnar ärr för livet. Kärlek till dig ❤️

         Men varför sa du inget då? Varför ville du ha barn med en random? Det är bådas ansvar. Tycker inte du kan förvänta dig så mkt av honom.

          Alltså vad menar du? Vad skulle jag ha sagt? Som jag skrev, jag är 35 och vill dels ibte riskera att inte kunna bli gravid igen men också, jag ville inte göra en abort? Vart skrev jag att jag förväntade mig något? Underhåll har jag rätt till, vare sig han vill eller inte. Jag köper att han inte vill bli pappa, trots att jag inte förstår sjäkv hur man kan övdrge sitt barn. Men jag tycker fortfarande att betala underhåll TILL BARNET (alltså pengarna är inte till mig) är fullt jävla rimligt.

           Och förresten, var skrev jag att han var en random? Det var en av mina bästa vänner. Vi hade sex en kväll på fyllan.

           Och till anonym 23.33: skrämma upp folk? Det ÄR ett stort ingrepp oavsett vad du tycker. Och ja, alla vill ju ibte vara ensamstående, då är det jätte bra att man kan göra det. Men man ska inte tro att det är bara att ta ett piller.

           Sagt ”jag vill att du har kondom”, eller sagt ifrån till sex? Är det bara hans fel att han kom i dig?
           Av texten kunde man inte utläsa att det var en vän. Han var iaf inte din partner. Du valde att behålla, du tar konsekvenserna.

           Nej det behöver som sagt inte vara det, inte en tidig abort. Olika för alla.

           Nej men alltså jag har aldrig heller sagt att det är enbart HANS ansvar, har hela sagt att det är BÅDAS. Vi hade båda två kunnat stoppat det men vi gjorde inte det. Jag blev gravid. Valde att behålla. Jag tog ansvar över situationen, det gjorde inte han. Jag förstår inte din argument helt ärligt. Vad är det du försöker säga? Att han ska helt slippa ansvar för att det var BÅDAS fel? Ja om inte han vill vara en pappa accepterar jag. Att han betalar för sig tycker jag bara är rätt. Även om jag tycker att det är en SKITsumma som inte räcker långt.

           Jag har redan två aborter i bagaget, varav en med komplikationer. Jag vet också vad det innebär att genomgå det.

         är det det minsta han kan göra för att DU var orolig över att det inte skulle komma fler chanser för barn i framtiden? vilket argument 😂

          Jag är så trött på att argumentera med människor som har en riktig unken syn på det hela. Jag förstår inte hur ni inte kan förstå? Hoppas ni som försvarar män som dessa aldrig får barn själva.

          Hon säger ju att det också är för att hon ville bli mamma och ville inte göra en abort. Kan tänka mig att saker som ekonomi och livssituation är avgörande också. Jag är ganska säker på att det var ett genomtänkt beslut

     Betala underhåll, absolut.

     Skammas, beror på vad du menar. Bli av med jobb? Nej. Bli spottad efter? Nej. Ta att folk inte tycker man är ansvarsfull? Ja, är väl rimligt att folk får tycka det. Ta att en framtida partner blir avtänd och gör slut om de får veta att du har ett barn du inte känns vid? Ja, också rimligt att man får känna så.

     Ja, livet är inte rättvist och mammans vilja väger tyngre här (pappans inget alls faktiskt)

     Ja?

     yes. använd kondom el face-a underhåll!

     Kondom kanske?

      Vasektomi funkar ju också

       Analsex också.

        Snarare att han går ner och slickar och hoppas på en runk efter hon kommit och om han inte vill göra någon gravid 😅

     Han visste att hon ville ha barn men det ville inte han. Vill man inte ha barn då ser man ta fan mig till att SKYDDA sig med skydd. Finns mängder av medel för att hindra graviditet idag. Att oskyddat sex kan leda till graviditet vet alla vuxna så spela dum som man funkar inte. Han gjorde ett val och det får han stå för nu tills barnet är 18 år. Man blir även underhållsskyldig om det visar sig genom DNA att man är den rätta föräldern. Jävla stolpskott båda två synd bara att ett barn är inblandat.

    nej, men man kan som man exempelvis få slippa underhåll om man redan i graviditetsstadiet avsäger sig sin roll. varför ska män behöva få barn men inte kvinnor när det är oplanerat?

     Om man som i hans fall ligger oskyddat får man lite skylla sig själv.

      precis! sånt pucko!
      skiter farmor i sia också? helt jävla otroligt isf
      .

       Varför farmor? Finns det ingen farfar? Eller är en farfar ”utan ansvar” här?

        Man nämner nog endast farmor för kvinnor har nog lättare att förstå en sådan här situation, ur kvinnans perspektiv. Om farmor är med är nog farfar det automatiskt också.

        har högre tro på kvinnor!!!

     Mannen har ju sin chans att avstå tidigare, när barnet blir till dvs. Det kanske känns orättvist men rent biologiskt så är det ju så. Att avsäga sig föräldraskapet genom att skicka ett sms är liksom en helt annan nivå än att behöva genomgå en abort. Underhåll i 18 år är ju ändå att komma rätt lindrigt undan. Tror tyvärr att om män ska få göra ”juridisk abort” att de skulle bli ännu mindre benägna att ta ansvar. Kan ligga runt hur man vill och skulle det bli barn fyller man bara i en blankett?

     Så rent teoretiskt tycker du att män kan göra en massa kvinnor gravida. Frånsäga sig ansvaret tidigt i graviditeten. Gå vidare till nästa och samhället ska stå för underhållet?

      Samhället står förresten inte för underhållsstödet. Vi betalar inte det med skatt, utan det är pappan som är skyldig att betala. Så om jag får undershållsstöd via försäkringskassan så är det han som blir skyldig FK dom pengarna.

     då måste han adoptera barnet till någon. i Sverige så för inget barn gå faderslöst. vårdnaden får han aldrig men faderskapet och underhållet slipper han inte.

     hm, är det ändå inte kvinnorna som får barnen. Oplanerat eller inte?!

      I alla andra frågor är det ju så himla viktigt att barnen har rätt till båda sina föräldrar. Så nej, det är båda föräldrarna som får barn.

     Tycker Lisa är en stark kvinna som gjorde det som kändes rätt för henne, hon strålar som mamma och hon är en fantastisk mamma till sitt barn.
     Jag själv är uppväxt med en halvbror (biologiskt), vi har olika pappor, min bror kom till när mamma var väldigt ung. Hon var ensamstående mamma under tuffa förhållanden under hans fem första levnadsår, utan någon som helst hjälp från någon varken praktiskt, själsligt eller ekonomiskt. Sen träffade mamma min pappa, och min bror fick äntligen en pappa som han önskat sig sen den dagen. Idag är min bror adopterad av min pappa sedan många år tillbaka, min pappa ville med det se till att vår bror aldrig ska tvivla på att pappa alltid kommer att vara hans pappa no matter what. Min pappa har aldrig gjort skillnad på oss 3 barn, någonsin. Det är en konstig tanke att min pappa inte är biologisk pappa till min bror, det kan man inte tro.
     Med det vill jag säga till dig som funderar på om man kan klara det själv, ja det kan du om du verkligen vill. Man vet aldrig vad som händer i livet, det kan bli så mycket bättre än du någonsin kan tro. Det kan bli kämpigt, men vill du, så klarar du det. Och du är aldrig ensam, du har ju ditt lilla barn. Skit i vad någon annan säger och gå efter det DU vill. ❤️ Vill inte pappan vara med i bilden, så fine, du får ställa dig in på att göra detta helt ensam, även ekonomiskt. Men det går! Och du kommer aldrig ångra ditt barn.

   Och sen kräva honom på underhåll… lite osmakligt.

    Pengarna är till barnet. På vilket sätt är det osmakligt? 🙄

    Det osmakliga är väl att vårt rättssystem ska tvingas lägga resurser på honom eftersom han inte behagar höra av sig?

    Nej men snälla, fullt rimligt! De val man gör i livet har konsekvenser. Det ska normalfuntade vuxna människor förstå.

     Ja men tydligen behöver män speciella regler för dem som de kan förstå för annars är det synd om dem 😅

    staten kräver underhåll
    inte lisa.
    lagstadgat!

    Sen är det inte hon som kräver honom på underhållet, det går automatiskt via försäkringskassan.

     Eftersom han vägrar betala och ta ansvar.

   Du tycker problemet är att en stackars ofrivillig pappa behöver betala 1673:- i månaden?

   Själv tycker jag problemet är att vi har en löjligt låg nivå på underhåll som inte är inkomstbaserat. Jag bodde flera år i USA och där var det omöjligt att ha oskyddat sex med män eftersom de visste vad konsekvenserna var om de gjorde någon gravid. Män i Sverige är så slappa och vana vid att inte behöva ta ansvar eller göra rätt för sig så de skiter i vilket.

    Det är absolut ett problem i USA också och män har absolut sex utan skydd och blir pappor ”mot sin vilja”. Vägen att få underhåll från en pappa som inte vill samarbeta i USA kan också se väääldigt olika ut beroende på vilken stat man bor och vilka resurser man själv har att anlita hjälp med det.

     Men vänta nu. Att ha oskyddat sex och bli pappa mot sin vilja går inte ihop!

     Har man oskyddat sex vet man om att det kan resultera i ett barn. Som man vet du om att du inte har någon rätt att besluta i om mamman behåller barnet eller genomgår en abort. Är du medveten om allt det blir du inte ”pappa mot sin vilja”.

      Precis. Och även om en kondom inte är 100%, ja tyvärr, sånt är livet, vissa risker finns helt enkelt men valet finns alltid att avstå om man inte vill ta den risken.

       +1 och av samma anledning tycker jag inte att abort kan rättfärdigas om man haft sex frivilligt.

        Nu är ju abort ett medicinskt ingrepp som man har rätt till och inget som behöver rättfärdigas.

      Det var lite min poäng med att sätta ”mot sin vilja” inom citattecken.

       Vet du hur citationstecken används?

        Ja, vet du är väl frågan?

        Det används förstås när man citerar någon annan (så i mitt fall, citera män som anser sig bli pappa ”mot sin vilja”).
        Men det används också (om än mer informellt och vardagligt) som ett sätt att markera ett ord där man vill fästa uppmärksamheten vid att själva ordet används på ett ovanligt sätt eller att ordet ges en betydelse det vanligtvis inte har, ibland med en ironisk underton. Igen, vilket jag gjorde.

   När man utger sig för att heta ”Johanna” men i själva verket låter som en kvinnofientlig Johan.

   Är du verkligen en Johanna kan jag bara beklaga ditt internaliserade självhat som du nu har valt att strössla över andra kvinnor.

   Ditt tankesätt är unket, ”Johanna”!

    haha jag heter faktiskt johanna irl 😂

    man är inte kvinnofientlig och har självhat bara för att man har en åsikt om ofrivilliga pappors underhållsbidrag

     ”Ofrivilliga pappor” 😂😂😂😂

      Töntigaste uttrycket någonsin! Kom inte i kvinnor om du inte vill riskera att det blir ett barn. Man måste vara riktigt korkad om man inte förstår hur barn blir till och att man som man inte har rätt att tvinga kvinnor till abort.

     Ofrivilligt? Om hon ej har våldsroteln honom är det inte ofrivilligt!

      *våldtagit

      J*ävla autocorrect.

   Så ogärna verkar han inte ha velat ha barn om han hade oskyddat sex med henne efter att hon sagt att hon ville ha barn…

   Förlåt men är du helt dum? Om han har sex med en kvinna får han ju räkna med att det kan bli ett barn. Annars kan han gott runka istället. Det JAG har svårt att förstå, är hur fan man inte kan vilja träffa sitt eget kött och blod. Då har man något allvarligt fel i skallen.

    Jag håller med. Så konstigt fokus många hör verkar ha!

   hon trodde inte hon kunde bli gravid och då riskerar man inte en abort. tror mig både barn och mamma klarar sig utan en pappa… hejja dej Lisa ❤️

    Tror alla flunsor att dom inte kan bli gravida? Varför?

     För att många verkar så otroligt korkade kanske..

    Varför TROR man att man inte kan bli gravid🤔

     Innan jag blev gravid (vilket ändå gick rätt snabbt när vi väl hade bestämt oss) var jag orolig över min egna fertilitet under en period. Jag hade haft flera olika partners, både inom relation och ONS, men aldrig råkat bli gravid av olyckshändelse. Aldrig fått missfall. Aldrig behövt genomgå en abort.

     Jag visste att preventivmedel inte är 100 % säkra, och ibland slarvades tyvärr även med det så tanken var inte så långt borta när jag väl börja granska mina chanser till att bli gravid.

   Alla män borde veta hur barn blir till! Låt bli att ha sex eller använd kondom så kommer du att göra en kvinna gravid.
   Vet av erfarenhet att män älskar att sprida sin säd hursom helst. Får jag spruta i dig? Även när de vet att man kan bli gravid.

   Det är väl också en grej att komma i någon en gång/att kondomen spricker en gång och man blir med barn, än att komma i någon utan kondom 10 ggr, som hände i denna situation? 😅 För övrigt tycker jag du kan läsa hela inlägget i sin helhet innan du dömer

   Ska vi skattebetalare stå för underhållet då för att pappan bara ville ”tömma”. Kondom på åtminstone.

   Doppar man löken så ska man veta att det kan ta sig. Använd kondom. ( Inte helt säkert det heller) . Sedan…… Så mannen ska alltså diktera villkoren om man ligger? ”Öh ,bara så att du vet att om du blir med barn nu så vill inte jag ha barnet eller betala underhåll”. Men knulla vill jag.

   Vill inte en kille bli pappa har han två alternativ:
   1. Använd kondom
   2. Avstå från sex

  Borde klassas som barnmisshandel att skriva ut sådant här som barnet sedan kommer att kunna ta del av. Allt för att få uppmärksamhet. Likadant med Nicci.

   🙄

   Hur är det barnmisshandel att vara transparent med hur den andra föräldern beter sig? Problemet är väl vad pappan gör, inte att hon är öppen med det?

    Det är jävligt knepigt eftersom detta kommer vara hennes dotters största sår i livet. Det kommer en dag när hon även måste förhålla sig till att detta sår har blottats inför omvärlden utan hennes eget samtycke. Detta är dotterns historia. Det är inte detsamma som att den här kvinnan hade valt att dela med sig av sin egen pappas totala ointresse (om det nu vore på det sättet).

    Är ni med på skillnaden? Och det är inte knutet till att skydda en man som är totalt värdelös i sitt beteende gentemot sin dotter. Han känner inte för det och därför gick han från sitt ansvar. Vissa tycks också förväxla att vara i en romantisk relation och att vara i ett föräldraskap. De två behöver inte sitta ihop för att kunna vara en närvarande och ansvarstagande förälder!

     Fast problemet är väl trotts allt pappan. Såret är pga pappans beteende inte pga att mamman är transparent men vad han gjort?

     Får mig att tänka på citatet om nacisister ”How dare you ruin my reputation by telling people the actual things I said and did.”

      Narcissism utövas i lönndom, absolut. Men det du beskriver är en situation mellan våldsutövare och våldsoffer i ditt exempel om narcissism.

      Den här situationen innefattar olika relationer:
      1. Flickan och hennes integritet, gällande henne liv.

      2. Föräldrarnas relation till varandra som inte existerar, utöver samlaget.

      Emotionellt mogna personer inväntar samtalen med barnet när åldern är inne. De inväntar även klartecken från barnet som har blivit äldre, att dela med sig av det här livssveket eller att låta det nu äldre barnet dela med sig av det själv och på sina villkor också välja vem som ska få ta del av det.

      Hon kan stå upp för sin dotter inför dottern. Allmänheten behöver inte ta del av det här juridiska. Jag blir illa berörd av det här på samma sätt som jag blir av föräldrar som är gränslösa och öppet delar med sig av sina barns medicinlistor, journalanteckningar, operationer och känslomässiga tillstånd. Det tål att tänkas på att merparten av de här föräldrarna sällan delar med sig av sina egna sår och detaljer i den utsträckningen.

      Delar du själv med dig av dina journaler här i kommentarsfältet. Om inte hur kommer det sig att du gärna tar del av andras (i det här fallet ett småbarns problematik sedan födseln), men inte öppnar upp om dina egna besvär?

       Håller helt med i allt du skriver! Så många här som gormar om att man ska tänka på barnet – men det betyder att inte dela med sig av detta till alla som är nyfikna. Hade ju räckt att svara ”nej” till de som undrat om de har kontakt idag.

      Fast vill barnet att vem som helst ska veta? Tänker att som barn kommer nog en del av hennes kompisars föräldrar veta och de kanske säger till sina barn. Alla vuxna är inte direkt smidiga. Ska ett barn behöva höra om sin frånvarande pappa från kompisar och andra? Få frågor osv

       Du tror inte barnet kommer få frågan hela tiden under sin uppväxt? Givetvis kommer barnet veta om vad som hänt 8ch bemöta det. Är liksom inget konstigt eller nytt.

    För det borde hållas privat!

     Du tror inte redan att alla i barnets närhet redan vet om detta? Barnet kommer ju få frågor konstant genom uppväxten om varför hon inte har en pappa. Är ju inte som att barnet kommer leva i något vakum.

      Är väl ändå milsvid skillnad på att de i barnets närhet vet läget jämfört med att vem som helst på internet vet? Min familj får gärna veta saker om mig och mitt mående men jag vill inte att gemene man får reda på allt.

       Fast det är ju inte en mörk hemlighet som ska döljas till varje pris? Pappan tog inte sitt ansvar. Varför ska det döljas? Varför kan inte bara barnet ich mamman säga som det är?

        Ja, det får dom gärna göra om dom vill det. Det som är problematiskt är ju att barnet inte kan ta ställning vad hen vill dela eller inte, då hon är just ett barn. Därför är det opassande att dela.
        Rätten till privatliv suddas ut genom att föräldrar delar sånt här. Gäller verkligen inte bara denna föräldern.

        Barnkonventionen säger att barn har rätt till personlig integritet.

         Personlig integritet och sekretess*

         Så om mina barns pappa dör får jag prata om det då eller det kränker barnens integritet? De kanske inte vill dela med sig av det 🫣

          Det är väl ändå skillnad på om du skulle prata vitt och brett i sociala medier om din partners död utifrån DITT perspektiv, hur du mår, etc etc än om du börjar dela med dig av om hur dina barn mår, att de måste träffa psykolog för bearbetning osv. Man kan prata om känsliga saker på ett respektfullt sätt där man behåller sin egen och barn integritet. Alla måste inte veta allt hela tiden. Det är givetvis bra att man idag kan prata om saker som tidigare varit väldigt stigmatiserande, men igen, det går att göra utan att kränka barns integritet.

        Inget barn vill eg veta att pappan inte ville ha det och spec inte kul att det har basunerats ut till allmänheten som också vet.

   Menprövning hade hon troligtvis inte kommit igenom på ett positivt sätt.

   lovar att sia kommer vara grymt stolt över sin morsa ❤️

   Hon och Niccedockan kan väl bli polare och gå till öppna förskolan tillsammans. Starta en pod. Prata om deras erfarenheter om dokusåpor. Hata karlar. Bli bittra.

  Själviskt av Lisa! Sådana beslut ska man vara två om. Vad händer när dottern blir äldre och undrar varför pappa inte vill träffa henne? Bli med barn på fyllan är så omoget och ansvarslöst.

   Allt var ju dessutom planerat egentligen från hennes sida.

    Hur är det med läsförståelsen? Det var inte planerat över huvudtaget.

     Hon hade en plan att bli ensamstående mamma…

      Haha, hon skojade om det på fyllan. Det var inget som planerats. Har du följt henne vet du också om att hon har haft problem med sin fertilitet.

       Lustigt att alla influencers som har problem med sin fertilitet blir gravida hipp som happ ändå

        Lustigt att alla män som inte vill ha barn har oskyddat sex med dem 😂

        Om han nu tog det på allvar är det väl ännu mer korkat att ha oskyddat sex. Då borde han väl verkligen få skylla sig själv? 🤣

        Problem med infertilitet är inte detsamma som infertil. Till slut händer det, även om det kanske ligger en lång kamp bakom och det kanske uppfattas ”hipp som happ” för att du räknar med att det aldrig kommer ske.

      Om hon varit tydlig med att hon har en barnlängtan och inte skulle dra sig för att bli ensamstående mamma är det väl om möjligt ännu dummare att ha oskyddat sex med henne.

       Ja det är dumt och det fick han betala för, han ångrar sig nog bittert.

        Det är ju barnet som betalar priset. Han tar inget ansvar alls.

      Om han nu tog det på allvar är det väl ännu mer korkat att ha oskyddat sex. Då borde han väl verkligen få skylla sig själv? 🤣

   Det är väl inte mer själviskt än att ha oskyddat sex och sedan ghosta?! 🙄

   Att Lisa går ut med hur Sias pappa agerat blir folk galna på! Men kommentarer som dina? Tror du inte de skulle såra Sia mer? ”Din mamma var självisk som behöll dig du skulle inte fått existera”. Fy!

   Ja usch så själviskt att älska sitt barn till 100% och göra allt för sitt barn. Man borde orosanmäla henne!

  Men herregud varför skriver hon sånt offentligt? Det är ju barnets privatliv!?!
  Det borde vara förbjudet att skriva om sina barns privatliv på det sättet, och det borde vara förbjudet att skriva om deras situation i skolan och med vänner, och att överhuvudtaget exploatera barn på sociala medier.

   När vi ändå är igång så skulle vi kunna förbjuda allt! 🙄

   Detta handlar inte om barnets privatliv utan om hennes relation. Nu får du nog ta några djupa andetag.

    Hennes relation är inte dotterns icke existerande kontakt med sin far pga. hans ointresse.

    Lär dig att se skillnaden på romantisk relation och föräldraansvar.

    Hennes relation till honom är 100 % dotterns frånvarande förälder, när hon i detalj beskriver jaken efter honom av rätten.

     Nu snubblar du på dina egna ord. Man har alltid en relation till den andra föräldern även om man inte har en romantisk relation. Hon beskriver sin relation till sin dotters pappa. Hon pratar inte om dottern och dotterns upplevelser.

      Hon diskuterar dotterns liv. Det är här jag har lagt mitt fokus, för många här förstår olyckligt nog inte problematiken (, vilket de klart och tydligt visar i sina försvarande kommentarer till moderns fördel). Jag har hela tiden lagt fokus på det som inte separerades i deras inlägg.

      Vill du fokusera på det är du välkommen att fortsätta diskussionen. Överflödigt bemötande om hur jag uttrycker mig är inte relevant. Jag snubblar inte på orden och lägger mest fokus på det juridiska och inte till känsloargument. Jag har gått igenom för många juridiska tentor inom området för att någon random person i det här kommentarsfältet ska försöka påstå att jag har dålig koll. Kan du inte hålla takten så var tyst!

       Fåna dig inte, det finns inga juridiska principer som avgör vems historia som berättas här. Ganska ofta så sammanfaller ens egna upplevelser med sina barns. Jag skulle ju aldrig kunna beskriva mitt liv utan att även beskriva mina barn. Om det är rätt eller fel att berätta hur pappan avsagt sig all kontakt avgörs inte med något juridiskt resonemang du lärt dig på tredje terminen av juristprogrammet.

        Word!

   Man kan ju tolka barnkonventionen som att detta faktiskt förbjuder det, eftersom det står att ”barn har rätt till ett privatliv”

    Tack äntligen en som belyser det juridiska och inte lägger sina argument i subjektivt tyckande.

    Väldigt konstig tolkning av barnkonventionen som jag aldrig sett någon gjort i juridisk bemärkelse någonsin. Men // kanske har gjort en tenta på ämnet 😂

     Barnkonventionen är lag, barn har rätt till ett privatliv. Blir ju faktiskt lite juridiskt i det på något vis.

      Fast den juridiska tolkningen av vad privatliv innebär är absolut inte den som görs här.

   Hon behöver kanske pengar?

  ”Efter det valde han att komma i mig vilket resulterade i en graviditet”..? Tänker att man är väl ändå två som kan skydda sig vid ett samlag. Han var den som inte ville ha barn (så ja, han borde väl tänkt till en gång extra kring skydd), men han hade faktiskt sagt ett tydligt nej till barn. Vi har väl lärt oss hur viktigt det är att ett nej är ett nej, och det gäller väl ändå oavsett kön och anledning..?

   Var säger han det? Han säger nej när hon väl är gravid.

   När män inte skyddar sig vid sex så avsäger dom sig bestämmanderätten huruvida en graviditet ska fullföljas eller inte, och de vet dom att dom gör. Det är bara så. Det är inget nytt.

   Grundprincipen är att vi inte tvingar kvinnor att genomgå medicinska ingrepp mot sin vilja.

   Har man oskyddat sex som man har man redan där gjort ett val. Förstår man inte det är man inte tillräckligt mogen att ha sex.

    Säger vi samma kring de kvinnor som tar dagen-efter-piller eller genomgår abort? Att man redan gjort ett val att ha oskyddat sex, och förstår man inte det så är man inte tillräckligt mogen för att ha sex? Jag menar bara att i de fall oskyddat sex leder till en graviditet så har kvinnor ett ”val” att ”ångra sig”, mannen har inte det. (Och ja, jag är för att alla kvinnor ska ha rätt till alla val som finns idag, men tänker ändå att det aldrig finns samma val för mannen.)

     Mannen har inte det eftersom han inte har rätt att tvinga kvinnan till medicinska interventioner mot hennes vilja.

     Nej men det är ju lite så det funkar med graviditet. Män slipper gå igenom graviditet och förlossning, tyvärr innebär det att de inte heller har någon kontroll över just förlossning och graviditet. Biologin är tyvärr inte rättvis i det här avseendet, precis som att män överlag är starkare och springer snabbare än kvinnor. Det är också orättvist men biologi är biologi.

      Sant. Tycker mest det är en ”intressant” diskussion. (Tar som sagt ingen sida, tycker kvinnor ska ha rätt till alla valmöjligheter som finns idag.)

    Borde i och för sig gälla kvinnan också.

     Fast kvinnor kan förhindra att ett barn blir till på många sätt. P-medel, avstå samlag, ha koll på säkra perioder, dagen-efter-piller, abort…. Män har ett mer begränsat val av sätt att inte skapa ett barn. Det är orättvist, men livet är ju orättvist?! Bara att acceptera.

      Ja men alla kanske inte vill proppa sig fulla med hormoner.. eller göra medicinska ingrepp. ja shit happens, men BÅDA är väl ändå väldigt medvetna om risken som finns när man har sex. Och eftersom det är kvinnan som får bära den största bördan är det väl ändå rimligt att hon ska få bestämma, oavsett vad killen tycker eller känner.

       Ja men behåller man fast den andra inte vill ha det får man ju räkna med som händer. Ja han gör fel, men idioter finns överallt liksom, du kan inte ändra andra. Gör vettiga val eller gnäll inte.

        Men det lustiga är att ingen gnäller? Diskussionen är väl kring om pappan har rätt att betala underhåll eller inte. Lisa gråter ju inte över att pappan inte vill vara med?
        Oftast accepteras det att pappan inte vill. Man lever med sina val. Tror de flesta kvinnor har detta i åtanke när dom väljer att behålla, trots att pappan inte vill.

   Om man kommer i någon fastän man inte vill ha barn så är mam ju så jävla korkad att man får skylla sig själv.

    Instämmer till 100%

    Tycker absolut Lisa har rätt att behålla bsrnet ”mot pappans vilja”, men eftersom graviditeten inte var planerad och pappan tydligt inte vill eller var redo för rollen så bör inte Lisa förvänta sig någonting av honom. Inte heller snacka skit om honom som hon gör inför alla sina följare. Hon hade kunnat välja att bara skriva ”jag har ingen kontakt med pappan” UTAN all trash talk, eftersom han aldrig gett henne någon annan uppfattning.

    Det var ju en olycka från bådas sida men HON ville behålla barnet, alltså bör hon ta ansvaret och sköta det ekonomiskt. Ser inte varför han skulle va skyldig till det alls.

     Detta var det mest korkade jag någonsin hört. Man är juridiskt ansvarig för sina barn oavsett hur de kom till eller ej. Vi lever i ett rättssamhälle och man är ekonomiskt ansvarig för sina biologiska barn. Det finns inget disskusionsutrymme.

     Håller helt med dig Anno!

     Jag tycker inte hon trash-talkar? Hon berättar endast sanningen. Hon hade väl inga förväntningar? Dock blev hon ju chockad över hans reaktion, det betyder inte att man har förväntingar.

     alltså det är enligt lag som barnet ska ha beloppet varje månad.
     det är jävlig lite pengar med tanke på vad ett barn kostar PÅ RIKTIGT. det är sias del i hyran maten kläder dagis mm…

     ”Inte var redo för rollen” – Är barnets pappa 13 år eller vad? Livet händer och man får helt enkelt ta på sig sina big boy pants och ta tag i saker och ting. Inte skylla på att man inte har luuuuust att vara pappa… Jösses. Mansbebisar.

     Hon förväntar sig ingenting av honom. Hon jagar inte honom för att få ekonomiskt stöd utan det är Försäkringskassan som jagar honom eftersom de lägger ut pengar för honom.

   Om man har koll på historien så valde han att ha sex med henne och komma i henne även efter att hon berättat om sin barnlängtan. Sen blev han lack när hon inte ville göra abort för hans skull.

  Jag tycker att problemet är så svårt. Man är två vuxna om att ha sex och att det ska bli till ett barn, självklart är det sjukt osannolikt att hon skulle bli gravid just den gången med tanke på hennes historik med menstruationen.

  Jag kan förstå att man, som man, inte vill ha barn varje gång man ligger med en tjej. Men samtidigt måste man ju ta ansvar om det väl blir till ett barn.

  Kvinnan har ju rätt att välja om hon vill behålla barnet eller inte.

   Precis. Och vill man inte ha barn så går det utmärkt att använda kondom.

   Du låter fullständigt gränslös!

    Hur har anonym ett gränslöst resonemang? Hon beskriver adekvat hur vårt rättssamhället fungerar och konsekvenserna sex innebär.

     Jag försöker se båda sidorna, och det är rätt komplext tycker jag. Mannen har rätt till att säga nej till barnet, likaväl som kvinnan har rätt till att säga ja. Den som hamnar i kläm är ju barnet, som det är faktiskt synd om, inte mamman eller pappan.

      Mannen har ingen juridisk rätt att säga nej. Det vet alla män som har oskyddat se om. Anledningen till det är att det skulle drabba barnet som inte har någon rätt alls. Barnens rätt står därför högre än pappans.

      Dock är det ju inte synd om barnet i just detta fall. Hon slapp en pappa som inte vill ha henne. Istället har hon en förälder som älskar henne till 100%

    Jag tycker det låter fullkomligt logiskt och rätt, om mannen inte vill ha barn, använd kondom!

     Oralsex, analsex och annat icke vaginalt sex går även utmärkt.

      Eller inget sex alls är ju det allra bästa om man inte vill göra någon gravid

  Nej man kan inte tvinga på någon ett föräldraskap men barnet har rätt till sin pappa.
  Han skulle tänkt efter före han har oskyddat sex ja, men vad fan tänkte hon? Det var säkert planerat från hennes sida.
  Båda två beter sig så väldigt själviskt och omoget.

  Och varför skriver hon ut dessa detaljer offentligt?! 🤬

   Ja, hon planerade att han skulle komma i henne och att hon, som tydligen inte haft en fungerande menstruation, skulle bli gravid. Är du helt jävla dum i huvudet? Sluta tyck synd om män och svartmåla kvinnor. Skäms över alla kvinnor i det här kommentarsfältet som tycker synd om en stackars liten kille som fick k*ulla och råkade bli pappa mot sin viiiiljaaa. Det är basic biologi. Tycker ni att vi ska lagstifta om tvångsabort eller se barn växa upp i fattigdom för att män inte kan hålla den inuti byxorna? Ni är pinsamma hela bunten.

    Jag Försvarar inte och tycker inte ett skit synd om män. Män måste ta betydligt mer ansvar i ALLT!

    BÅDA är lika själviska i denna situation!
    Du verkar ju definitivt dum i huvudet som inte kan läsa och gör en egen rabiat tolkning av vad både jag och andra skriver.

   Barn har rätt till föräldrar som älskar dem. Sia har tur som slipper en pappa som inte vill ha henne.

  Hur kan det här angå någon annan än de tre inblandade?

   Verkligen. Varför måste alla veta om deras privata angelägenheter. Hon skriver gärna vissa saker i versaler som får henne att framstå som bitter i ärlighetens namn, typ pikar. Förstår att det är en svår fråga men tycker inte hon behöver hänga ut honom när han så uppenbart inte vill eller nånsin velat ha något med dom att göra. Båda är väl lika ansvariga att skydda sig vid sex.

    Hon ville ju behålla barnet. Hur är hon då ansvarig för att skydda sig?

     Generellt menat..

      Generellt måste man väl ta ansvar för sig själv om man känner starkt för något?

     Hon borde ha skyddat sig eftersom det låter på henne som att hon förväntade sig en närvarande pappa som skulle visa intresse för barnet samt bidra ekonomiskt. Det har hon ju noll rätt att förvänta sig då hon medvetet valde att skaffa barn med en ofrivillig person. Behåll barnet, men bli inte chockad att pappan inte är med sen. Då får man skaffa med någon som uttryckt att han vill bli pappa.

      Hon har all rätt att förvänta sig det efter som det är hans juridiska skyldighet.

       Att betala ja, inget mer.

      Hon förväntar sig inget av honom. Och det har hon varit tydlig mot honom och alla andra.

  Jag tycker det är märkligt att bloggbevakning gör en grej av att censurera alla kändisbarns ansikten ,oavsett om föräldrarna gör det eller ej . Pga barnens integritet i guess?

  Men detta går bra att dela och skapa diskussion om .

  Att sånt här delas (skrivs ut från första början) är fan över min förståelse. Det är inte klokt.

  Hur vore det om dom tjejer som lite hipp som happ och helt plötsligt blir gravida, men egentligen har jättesvårt att bli det, och vid tillfällen där barn kanske inte är helt optimalt (tex fylleligg eller knappt känner varandra ) bara tar ett dagen efter piller för säkerhets skull? Så kanske man slipper framtida huvudvärk och div.bekymmer och sorger… ..

   Du vet om att dagen efter piller enbart fungerar om du inte har haft ägglossning än va? Mvh, blivit gravid när kondom gick sönder och jag tog dagen efter piller

    Mind blown över hur många som inte vet detta angående dagen efter piller 🤯

     Mind blown över detta kommentarsfält generellt idag 🤯

     Ok, visste ej detta så då har jag lärt mig något nytt =O
     men kanske att man ändå ska prata om saken när man märker att det är barn på G för det verkar som att killen blir överkörd oavsett och inte har något att säga till om fast han kanske skulle ha det/underhåll, en slags kompromiss beroende på hur allt gått till, svår fråga.

      Men han har ju inget att säga till om? När en kvinna blir gravid är det hennes kropp och hennes val. Han har absolut inga rättigheter utan enbart skyldigheter.

       Just det sista som stör mig en aning ”..inga rättigheter enbart skyldigheter”
       Om rollerna vore omvända, hade inte många tjejer gjort som killar gör nu dvs struntar i sitt s.k ansvar och vill varken ha barn eller betala underhåll?

        Om män hade varit gravida hade de haft all talan i gravidfrågan. Det är rimligt att den som är gravid också är den som bestämmer över graviditeten.

   Varför skulle hon? Hon ville ju ha barn!

    Hur ska ni ha det? Ville hon ha barn eller inte?

     Om hon väljer att behålla barnet ville hon väl ha det? Hur är det då hennes ansvar att skydda sig? Pappan ville uppenbarligen inte ha barn men struntade i att skydda sig. Det är ju idioti.

     What? Det står ju överallt och L har varit tydlig från dag ett att hon VILLE ha barn och det visste snubben också. Vi snackar inte om nått hoppsan. Utan ett medvetet val att komma i henne.

   ”Bara ta ett dagen-efter-piller”. Har gjort det en gång, det var som att få tre resor PMS på en och samma gång. Mådde piss.

    Ja så himla sjukt att folk tror att det är ”bara” att dagen-efter-piller eller göra abort.

  Stackars killen 😕

   Inte ens lite.
   Har du ett ragg/ligg som uttryckligen säger att hon vill bli mamma och man då väljer att strunta i skydd och komma inne i, då är det ett val han har gjort och inte alls synd om honom.

    Hon skämtade om det på en fest där de båda var fulla, hon har lika mycket ansvar att tänka till innan.

     Står inte att hon skämtade om det men oavsett så spelar det ingen roll. Vill du inte bli pappa så använd skydd eller avstå, så jävla svårt är inte.

     Hon ville uppenbarligen bli mamma så varför skulle hon tänka till?

      För att hon har ett ansvar gentemot sin dotter som nu växer upp utan en pappa. Hade hon valt en annan kille som också ville ha barn hade hon inte behövt växa upp med bara en förälder.

       Så, har jag förstått dig rätt nu: HON har ett ansvar i att barnet ska slippa växa upp med en förälder istället för 2? Flickan växer upp utan en pappa. Du, det är HELT och hållet hans ansvar. Hans val. Inte hennes. Fyfan för sånna här kommentarer 🤢.

        De båda har ett ansvar, båda valde att ligga på fyllan.

         Båda har ansvar men enbart den ena har tagit sitt ansvar, dvs vårda, uppfostra och försörja produkten av det där ligget.

       Och hade han varit kvar i bilden hade Sia fått växa upp med en pappa som inte vill ha henne. Nu växer hon upp med en förälder som älskar henne.

     Men vad exakt ska hon tänka på? Hon VILLE ha barn!

     I slutändan är vi alla individuellt ansvariga för våra handlingar. Vet man om att man absolut inte vill ha barn kan man inte lägga över det ansvaret på någon annan utan man måste ta det själv.

    Ja han borde sprungit långt därifrån…

   Håller med, han går miste om det största i livet. Törs sätta en lön på att han kommer att ångra sitt beteende på äldre dar.

  Har hon inte kunnat hitta en kille som ville ha både henne OCH barn?

   Vad pratar du om? Hon blev oplanerat gravid och ville inte genomgå en abort. Hur är det relevant?

    Tycker inte det låter oplanerat från hennes sida. Mer som första bästa fick släppa satsen i henne. ( även om de nu hade träffats flera gånger.)

     Du får ju tycka vad du vill. Svårt att planera att bli gravid när man har fertilitetsproblem 😂 Däremot väldigt enkelt att lta bli att få barn om man inte har oskyddat sex. Krävs ingen rocket science för det 😎😎

  OT, men Sofia Woods nya frisyr?

   Vad är det med den?

   Lite Gustav Vasa-vibbar! Tycker både hon och Elsa är lite roliga. De poserar så otroligt utstuderat. Får nästan lite 90-tals heroin chic känsla av Sofias foton, ser liiiite rödgråten ut och liksom plutar med munnen på ett sad girl sätt.

  Tycker båda parter ansvarar över preventivmedel och säkert sex.

   Jo men om kvinnan vill ha barn då, är det bådas ansvar då också?

    Men va? Om kvinnan vill ha barn får hon väl fixa ett barn på ett annat sätt? Taskigt att försätta en man i en sådan position bara för att hon vill ha barn! Han måste ju betala underhåll

     Buhu, han behöver betala 1600:- Det är sååå synfom honom.

      Om vederbörande inte vill bli fader så är det inte rätt! Oskönt att utnyttja någon spermier för befruktning😂 Du inser inte hur sjukt det låter?

      Men, fortfarande, båda ansvarar självfallet för att skydda sig- mot ofrivillig graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar.

       Om man inte vill bli pappa har man inte oskyddat sex. Du förstår hur basic det är va? 😂

        Ja? Det var precis det jag skrev? Att båda ska skydda sig

     Om pappan väljer att komma i en kvinna som 1. Inte går på preventivmedel 2. Vill ha barn. Har hon då försatt honom i den situationen verkligen? Eller har han försatt sig där själv?

    Men vem VILL ens ha barn med nån random?

     Finns massor av kvinnor som skaffar barn via spermadonator – är det en nyhet för dig?

     Jag tror att om hon fick backa bandet hade ju hon definitivt hittat en bättre kandidat. Men shit happens! Ibland ligger vi med idioter tyvärr

   Det var det dummaste jag har hört. Båda parterna är ansvariga för sitt biologiska barn. Ett ansvar som pappan skiter i vilket skapar livslånga sår för barnet. Men du fokuserar på att mamman som ville ha barn ska vara ansvarig för att pappan som inte vill ha barn sätter på sig en kondom. Var går gränsen för hur mycket ansvar kvinnor ska ta för män 😂😂😂

    Klart det är kvinnans fel att han lämnade henne och barnet. Det var inte hans fel att han valde att tömma sig i en fertil kvinna. Och att hon blev gravid! Det kunde ju inte han veta. Det var inte hans fel att han sa upp kontakten med sitt barn. Det är ju såklart kvinnans fel! Tänk hon lurade honom att satsa i henne och att få barn. Stackars mannen. Fyfan vad hemskt det måste vara.

    Nej? Oklart vem du svarar, men undrar seriöst hur korkade en del är här inne. Mannen ansvarar för sig och kvinnan sig. Är det svårt att fatta att exempelvis kondom och p-piller skyddar? Klart grabben är stupid om han inte har kondom och vice versa😂

     Jag tror det var skrivet med sarkasm?

     Skrivet med en stor dos ironi och sarkasm!

   Haha män kan inte ens ta ansvar för att kvinnor ska få orgasm under sex men kvinnor är plötsligt ansvarig för att skydda sig när män inte vill ha barn..

    Det är inte mannens ansvar att kvinnan får en orgasm lika lite som det är kvinnans ansvar att mannen får en orgasm.

    För övrigt håller jag med dig, vill mannen inte ha barn är det hans ansvar att skydda sig.

   Även parten som vill ha barn alltså? Killen har ju ett val. Dels välja om han vill ha sex. Dels hur han har det. Och nu gnälls det på riktigt han då 1) har sex 2) utan kondom 3) med en tjej som sagt att hon vill ha barn för att inte HON ser till att de utövar säkert sex? När har killen ansvar för sina egna drifter?

  Är det verkligen ingen som tänker på att dottern en dag tillsammans med alla andra kan läsa om hennes första tid? Hur litet intresse det fanns från pappans sida mm. Vore det inte bättre att mamman berättar det enbart för dottern när hon blivit tillräckligt gammal?

   Den disskusionen kommer ju definitivt äga rum innan dottern lyckas googla sig fram till det. De flesta barn frågar liksom om sin pappa långt innan dess 😂

    Då kan mamman filtrera information, det blir en helt annan grej när hon läser själv sen.

   Om du läser detta en dag lilla flicka. Kom ihåg att du inte har gjort något fel. Det var inte DIG han valde bort, för han känner inte dig. Du kan inte påverka en vuxen mans val. Glöm aldrig att du är älskad. Att inte ha en biologisk pappa hindrar dig inte från att ha andra manliga förebilder. Han förtjänar inte dig. Du förtjänar det bästa. Tänk på alla som älskar dig. DU blev aldrig bortvald.

  Jag har så oerhört svårt för det här. Tack och lov växte jag upp med min mamma innan sociala medier och är så tacksam över att min mamma inte delade såna här privata saker till allmän beskådan. Min mamma och pappa var tillsammans innan och när jag föddes men separerade när jag var någon månad. Såklart visste min närmaste familj men det har alltid varit upp till mig att berätta för utomstående tex nya vänner, bekanta, nya relationer etc OM jag vill och vad jag vill. Minns när jag var yngre och jag tog hem en kompis eller generellt pratade om min mamma och de undrade var min pappa var. Jag kunde delade det jag ville och inte ville dela. Detta barn har nu fått det publicerat på internet för alltid att hennes pappa inte ville ha henne. Illa av pappan så klart men fan lika illa av mamman. Hon hade bara kunna skrivit det är privat. Punkt.

   Förlåt men välja vad du berättar? Vad ska du säga, att din pappa är tomten? Det finns liksom bara ett svar 🤷🏼‍♀️

    Vadå bara två svar? Lol. Stor skillnad på att berätta detaljer och visa konversationer etc mot att bara kunna säga att man inte vill prata om sin pappa, inte har någon eller vad man kan tänkas vilja dela med sig av.

     Ett

    Nej det finns flera svar. Tex att jag inte vet, att han är död (japp hade en fas i yngre tonåren då det kändes lättare att säga det än att han inte ville vara en del av mitt liv). Men så klart var ju sanningen att när jag föddes så ändrade han sig och ville inte ha barn nå mer, det var hans beslut och krävdes en del terapi när jag var yngre för att förstå att det inte var mitt fel. Så jag tar absolut inte pappans parti i detta fall eller mitt eget. Men jag tycker inte att bara för att pappan är en skit att mamman behöver lämna ut dotters liv till hela världen på Instagram. Så jag är tacksam över att min mamma inte gjorde det.

  Haha, dessa oplanerade graviditeter som bara händer folk. Och här sitter jag och kämpar järnet med att bli gravid efter ett år av noggrant planerade försök. Kanske måste ha en kille som siktar lite bättre. 😂

   Precis, de ”bara händer”. För folk är sjukt slarviga. Har lyckats undvika det i 20 år, inte särskilt svårt. Jo, det är väldigt ovanligt vid väl skyddat sex.

    Fast nej. Du är antagligen bara inte speciellt fertil. Tittar du på pearl index så ser du att det är ganska många barn som föds trotts korrekt använt preventivmedel. Det är liksom inget du behöver fundera på. Det finns statistik.

     Hahaha nej. Jag går efter pearl index, det är inte många med de säkraste metoderna, det är fortfarande ovanligt, det händer men är ovanligt. Känner många som inte blir gravida hur som, som sagt folk slarvar och väljer fel metoder.

      Du skrev väldigt ovanligt. Nej det är inte väldigt ovanligt. Av 1000 personer som använder ppiller föds 3 barn PER ÅR. Det är vi perfekt användning. Vid normal användning är den siffran 90! barn.

       Normal användning – slarv. Då får man räkna med det.

       Du tycker inte det är ovanligt? Man behöver inte ha svårt med fertiliteten för att klara sig med de siffrorna, på vissa låter det som det är omöjligt att undvika.

       99,8 % blir alltså inte gravida med de säkraste metoderna.. alltså rätt så ovanligt att bli det.

     Vid rätt användning av skydd så är man faktiskt väl skyddad även om man är fertil som fan. Men den mänskliga faktorn spelar in – alltså att folk slarvar! Kvinnor glömmer ta sitt piller någon dag, mannen tar på en kondom som han haft i plånboken i 12 år (kondomer har bäst-före-datum!), o.s.v.

      Men nej. Pearl index baserad ju på rätt användning 😂 Det blir barn ändå..

       Finns både perfekt använt och ”vanlig” användning. Vid perfekt användning är det ganska ovanligt att bli gravid med de säkraste metoderna (2-3 av 1000). Med det allra säkraste är det 5 på 10000!
       Så väldigt väldigt många kommer inte uppleva att det ”blir barn ändå”.

  Alla som inte vill bli pappa:
  Använd kondom!
  Sitt inte o buuuhuuuuu.
  Ta eget ansvar för att se till att du inte blir pappa då för f*n

  Men vem fan skaffar barn med nån de inte känner eller har en relation med? Planerar att bli ensamstående. Då får man väl skylla sig själv, vad trodde hon?
  Ja han borde tänkt efter, män måste va lite smartare med sånt där.

   Eller hur, hon är också en red flag… Desperat?

  Skulle sterilisera mig om jag var man, finns många skumma kvinnor.

   Finns många skumma men ded som det daltas med.

    Ja absolut, gillar inte män överlag. Men man blir mörkrädd när man läser om vissa kvinnor också. Glad att jag är just kvinna ändå så jag kan bestämma helt om jag får barn eller inte.

  Hoppas pappan tar sitt förnuft till fånga, han kommer ångra sig när han blir äldre annars. Du killen om du läser här – Ta en kontakt och föreslå att få träffa flickan det kommer kännas bra för dig jag lovar. Det betyder inte att du behöver ha en relation med mamman eller att du måste träffa barnet regelbundet men försök att träffa flickan en gång till att börja med och sen iaf ha en kontakt med henne. Du har ingenting att förlora på det, bara att vinna! Ni kan kanske ses en stund på ett fik eller i en lekpark, med mamman också, och du kan ha med dig en vän om det känns lättare. Om nu mamman skulle gå med på det vill säga men ta iaf en kontakt och föreslå en träff med din dotter, du har inget att förlora på det och du växer av det.

   Sia mår bättre av att inte ha honom i sitt liv.

  Tänker att båda de vuxna har ansvar för hur situationen ser ut, på olika sätt, alltså att ett barn har blivit till och att ansvaret för föräldraskapet inte delas likvärdigt. På ett väldigt problematiskt sätt. Och där tänker jag att man givetvis kan resonera lika olika vem av dem som har gjort ”mest” fel, men också att det kanske inte är vad som blir viktigt när man försöker se framåt.

  Men sedan tar ju Lisa situationen till en ny nivå, som influenser och relativt ”offentlig”, genom att ha den här typen av kommunikation med omvärlden om situationen och skapar ett ganska ensidigt narrativ om vad som har skett. Vilket jag tycker är det mest problematiska här. Precis som flera ovan skriver så tar ju hon sig makten att skriva ut ganska kränkande saker om den andra föräldern, samt privata aspekter av dotterns liv. Precis som med Nicci H, så finns det sannolikt vinklar ur detta som Lisa inte alls lyfter fram, men hon använder någon typ av publik opinion som ett vapen gentemot den andra föräldern. Och det känns väldigt destruktivt och mest hämndlystet.

  Argumenten för att lyfta fram den här berättelsen känns också väldigt svaga, liksom ja folk har frågat dig? Men som offentlig person har man väl knappast någon plikt att alltså vara 100% sanningsenlig mot främlingar som följer en. Hon skulle enkelt kunna säga bara att det är något hon vill hålla privat och att hon fokuserar på sitt gemensamma liv med dottern, och det skulle räcka så. Få skulle klandra henne för att hon INTE berättade allt om relationen med pappan, eller om hur det påverkar dottern.

   Ingen vet vem pappan är, inte ens hennes vänner väl? Så hennes inlägg kommer inte påverka honom, han kommer troligtvis aldrig ens få höra om det.
   Jag ser inte heller att hon skriver kränkande saker? Hon delar fakta bara. Ja hon är inte skyldig någon ett svar, men vissa är bekväma med att dela med sig om sitt privatliv och jag ser det som en postiv grej. Detta är någit som händer många kvinnor och bra att veta att man inte är ensam. Öppna upp diskussioner över något som är tabu, något som är skamligt i samhällets ögon. Jag själv är ensamstående och fick leva i skam under många år tills jag fick kontakt med andra som hade varit med om samma, som fick mig att släppa på skammen

  Fy fan för detta, VARFÖR berättar flunsorna om varenda detalj??? Vem gynnar detta att hon berättar allt det här?

  Varför skaffar man barn med någon som inte vill ha barn? Varför så desperat? Och sen gråta ut i sociala medier. Patetiskt och otroligt egoistiskt. Vad sägs om att för en sekund fundera hur allt detta påverkar barnet?

   Det handlar inte om att man är desperat. Det handlar om att man har sex med någon som vill ha sex, råkar bli gravid och sedan stå inför ett val – behålla eller göra abort.
   Man väger upp för och nackdelar. Landar i ett beslut. Hela kvinnans liv förändras, oavsett vad hon väljer att göra. Att göra abort ska inte ses som något som är lätt och smärtfritt. Att behålla är inte heller ett enkelt beslut, särskilt om mannen är en jävla skitstövel. Men man tar det beslutet att bli mamma ändå, för man är beredd att ta hela ansvaret själv.
   Sedan gråter hon inte, hon bara berättar sanningen, så det är helt enkelt fakta.
   Hur det påverkar barnet är ju lika mycket hans fel som hennes, för de båda gick med på att ha oskyddad sex. Men jag är helt säker på hon kommer göra allt för att hennes barn ska känna sig älskad, trygg och omhändertagen. Bra manliga förebilder får hon säkert också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.