Modet år 2024

Bildkälla: Harpers Baazar

Sandra Beijer gör som många andra, hon försöker spå hur 2024 kommer utvecklas och se ut vad gäller mode, trender och skönhet. 
Hon har en hel massa olika kategorier men den som jag vill lyfta fram är den här:

★★★  SMINK: NATURLIG PÅ RIKTIGT ★★★
Tror också på naturligt utan citationstecken. Att Pamela Anderson uppmärksammades under förra året var för att hon var först ut (på en lång tid alltså, ingen är ju bokstavligt först ut).
Jag tror att personliga naturliga ansikten kommer bli otroligt inne nästföljade år på grund av att AI börjar bli så verklighetstroget. Du kan inte längre vara en perfekt människa, för att en robot kommer alltid göra det bättre. Hejdå rymdlika läppfillers och injektionsfyllda kindben. Hej prickar, skvanker, dubbelhakor och pigmentfläckar. Hoppas!

Naturlig på riktigt?
Mjaaaaa…..jag är inte så säker på det alls. Folk verkar vara beroende av allt från fillers till botox till operationer till smink, och att det skulle fasas ut under 2024 och ersättas av kändisar som går runt osminkade och ofixade?
Det ger jag inte mycket för, trots att det nog vore en sund utveckling för de allra flesta av oss, fartbilda skönhetsintressenter.
Vad säger du?
Berörd? Nyfiken? Totalt ointresserad?

För håller förresten med de i Sandras kommentarsfält och som skriver om den nya ”Mob wife looken”.
Jag tror den helt kommer ta över och ingen är gladare än jag!
Jag har ju till och med en porslinstiger som kommer passa som hand i handske då och lugg har jag ju redan, vilket verkar vara en typisk mob wife-indikator, i alla fall om man ska tro bilden högst upp i inlägget. Den kom upp när jag googlade på just ”mob wife style” och där ser jag en lugg eller två minsann.

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är SÅ stort bland unga tjejer att man ska se så ”naturligt snygg” ut som möjligt, men såklart fungerar det allra bäst för de som redan har perfekt hy, söt näsa, dockögon etc etc. Att de lite äldre unga tjejerna tar lite hjälp av fillers eller botox gör inget så länge det är gjort för att se ”naturligt” ut och clean girl-sminket är on point

      Chloe Schuterman är väl ett bra exempel på d

      Ja a de som är fula står där singel, borde faktiskt forskas på hur män a l l t i d tar den som är vacker.

        Det forskas redan på hur vi väljer våra partners.

          Ja och det via UTSEEEEEEEEEEENDE.

            Det gör verkligen inte alla

              Det forskar väl på att man väljer partner utifrån ditt eget utseende. Är du ful kommer du behöva välja en annan ful. Är du snygg väljer du en partner som också är snygg osv

                Ja och jag vill inte välja en annan ful 🙂 därför är jag singel förevigt, eller dö i förtid ensam

                  Hahah det låter faktiskt mer deppigt än att behöva välja en ful. Vissa fula har faktiskt väldigt bra självförtroende, hitta en sån så han kan bjuda dig på middag osv 😂

                    Men vad är ful. Jag ser bra ut men kollar inte på bildsköna män. Dom får gärna ha mage o egen stil humor och respekt m m. Jag dras inte till det perfekta. Utstråla värme.

                      Modellgrabbarna brukar dessutom vara så dryga dessutom. Sedan är man orolig när de ska ut och festa för att brudar glor. Nä, en snäll karl med humor, är trogen och ser ut som de flesta, vardagligt utseende.

                      Poängen är alltså att du väljer en man som matchar ditt utseende. Är du uppenbart ful kommer du ha svårare för att lyckas fånga en partner som anses snygg. Sen är det upp till var och en att hitta någon de tycker om, men så säger forskning på hur vi fungerar.

                  Dö i förtid😳

                Jag har även hört att vissa väljer partner efter så som deras föräldrar är/var. Mina barns pappa var faktiskt lik min pappa både till utseende och sätt. Sonens kompis hade alltid korta blonda tjejer (sin mammas utseende).

                Och inte hjälper det att operera sig för den snygge mannen vill ha genetiskt vackra barn 😉

              Haha jo

        Finns det inga ”fula” män🤔 Det är överskott på män, tror inte alla de har det så lätt faktiskt. Hört många av sonens kompisar säga att tjejerna bara går på utseende och pengar. De ska ha tatueringar och muskler, helst sexpack. Många ensamma schyssta män med normalutseende har inte en chans enl vad de säger.

          Låter som dom ljuger. Finns många killar utan särskilt mycket muskler som har flickvän.

          Så där säger många killar, sen står tjejerna på andra sidan och säger att det inte alls är så. Det är lättare att skylla på att ens utseende inte duger istället för att rannsaka sitt beteende.

            Har tänkt på det en del på sista tiden. Träffade en bekant som var upprörd pga inga tjejer gillade honom men han skulle ALDRIG ändra på sig, man får ta honom för den han är! Meanwhile alla tjejer jag känner (inkl mig själv) har gjort SÅ mkt för att killar ska gilla mig. Allt ifrån smink och hår till läsa på om personens favoritlag och testa mat den personen gillar (kanske kassa exempel men ni förstår). Upplever verkligen att tjejer gör massor för att de ska bli likable och att män ska titta åt deras håll, men kanske inte lika mkt tvärtom. En tjej som anstränger sig vill kanske inte ha en gamer som sitter framför datorn 18 timmar om dygnet, o det kan jag förstå.

              toxic treats

            Fast i detta fallet har jag känt grabbarna sedan de började skolan. De spelade fotboll och är verkligen snälla grabbar. Vet att en ruttnade när hans tjej var otrogen med 2 grabbar i laget och det kan man ju förstå. Men visst, de ev tjejer de kan få kanske inte duger, de berättar kanske inte allt. Och det är inget fel på deras utseende.

              Din internaliserade misogyni är sorglig! Ingen kille förtjänar en tjej. Att du köper deras misogyna åsikter om tjejer i deras årsgrupp med hull och hår är ofattbart. Försvara tjejerna!

                Din karlhatare. Jag har både en son och en dotter, ska jag bara försvara dottern el vad menar du?

              Det är alltid ”snälla grabbar” som begår övergrepp, delar misogyna åsikter och all annan skit, det är aldrig ”ruttna killar” utan det är alltid tjejernas fel som valde fel killar, hade fel utseende, inte blev ihop med dom ”snälla”. Incel-tänk.

          Dom är fjortisar.

          Det där handlar ofta om självuppfyllande profetior. Tror man att man inte duger, att alla söker efter någon snyggare och rikare, så beter man sig osäkert, kryper in i sitt skal, och blir därmed oattraktiv i sin utstrålning. Jättevanligt att se hos korta män, som får dålig attityd och stöter bort kvinnor för de ANTAR att alla vill ha långa män. Är en man däremot trygg i sig själv, vet att han har fina egenskaper och respekterar kvinnor så kommer det att skina igenom och han kan få dejter utan att vara miljonär eller svinsnygg…

          Och du trodde din tonårsson och hans kompisar? Jag skulle kolla upp vilka förebilder de har online. Misogyna ”genier” är populära bland den årsgruppen. Hoppas inte du låter dem tala såhär om tjejer.

          Googla även ”incel”.

            De är runt 24 år. De har haft flickvänner.

          En mamma förstås som kommenterar om sin fulländade son. Här har du en orsak till varför tjejer troligtvis ratar honom! Din mentalitet att det är tjejernas fel och att det är upp till din son att avgöra hur tjejerna tänker är direkt felaktigt att underhålla. Föreställningen att han ska vara överordnat och hon underordnad är så förlegad och det är det du halkade in på här.

          Uppenbarligen är det saker där han brister i sitt beteende (även hans kompisar), annars hade tjejer varit intresserade.

          Alla killar med 6-pack är inte vältränade. Frågan är varför de har ett sånt fokus på just de tjejerna som vill ha nåt de inte har att erbjuda? Lite trist att underhålla tanken att tjejer är platta och inte har förmåga att vara mångfasetterade och att de bara vill shoppa och klämma på muskler. Många tjejer vill inte ha en snubbe som i princip bor på gymmet för att upprätthålla sina muskler. Knubbkroppar och övervikt brukar inte heller vara överdrivet poppis bland båda dock.

          Han har säkert fina sidor också, men behöver se över där det haltar.

            Han har en flickvän sedan länge. De är inte intresserade av sillisar, anknäbbar el att tjejerna tar för givet att bli bjudna på allt. Kanske där skon klämmer. Min svärdotter är naturlig och väluppfostrad.

    Cleangirl? Vilket hemskt namn. Massa konstiga ord och mode dom försöker hitta på till oss. Kommer bara ha på mej sånt jag trivs i och mår bra av.

    Hur tänker man då, verkligen inget smink alls eller en diskret sminkning som inte syns?

      Sminkad till tänderna – fast det ska inte synas 🤣

    Så länge de inte går i äkta päls så…

      Älskar äkta päls. Tycket folk botff sluta äta kött iställe..

        Och vet du vad räven och dom andra djuren älskar sin päls ännu mer.

        Lol, du är för att djur plågas i pälsindustrin men tycker samtidigt fler borde sluta äta kött? Okeeej, logiken

        Troll

    Tycker det var kul när Pamela Andersson sa att det tog henne lika lång tid för att se naturlig ut som att sminka sig. S

    Undra vad för trender män kommer få 🙄

      Jaja fast det är bodybuilding, finns för män också om än inte lika öppet.

        Haha, skulle inte säga att det är en trend utan ett specialintresse precis som padddel.

        Lol, INGEN förväntar sig att män i deras närhet ska börja med bodybuilding för att det är ett så starkt ideal.

        Majoriteten av män bränner *inte* av ett pass på gymmet innan de startar sin arbetsdag. Låt oss inte underhålla tanken om att män har krav på sig som en kvinna har i samhället.

          Om du visste hur många män som vill se ut som Mike Thurston. Googla. Och jo, de bränner av ett pass på gymmet på morgonen

      Slutar att sätta en strumpa innanför kallingarna😂

      Män är inte lika stora pleasers i jämförelse.

    Sett hennes instagrambild, blek och tärd. Stackare

      Ja, hon är faktiskt finare med lite mascara på sig.

        Du fattar vad jag menar, tjejen har ju uppenbart problem med maten

          Tycker hon ser normal ut, eller så har jag missat ngt foto.

    Jag tycker att vi nästan lever i en tid förbi mode och trender. Det är så många trender på gång samtidigt så man är liksom alltid rätt hur man än gör.

      Det enda som känns hopplöst ute är ju om man kör en trend som var inne för några år sen. Alltså tillsammans, spetsiga skor, stuprör och smala ögonbryn, matt hy, sidbena och pärlhalsband. Då sticker man nog ut som ute. Eller så var det igår, idag kanske den looken är tillbaka.

        Eller så har man medvetet klätt sig ute. På ett ironiskt vis. Och då är man inne ändå.

          Precis. Och är man ironisk är man ju mycket coolare än den som följer trend. Så länge man ör tillräckligt ironisk då. Gah.

    Blir ju bara svårare och svårare att vara snygg på rätt sätt.

    Bra exempel på den här trenden är ju Bella, nu har hon *äntligen* tack vare Paul kommit underfund med att hon är vacker naturligt. Det innebär dock fler och mer avancerade behandlingar än någonsin.

      Jag håller med E. Det naturligt snygga ska naturligtvis fixas med dyra ansiktsbehandlingar (typ micro needling), brow lift, fransfärgning, lagom mycket BUS osv. Det naturliga har aldrig varit att faktisk vara naturlig utan processen kräver minst lika mycket av en som ett synbart fixat ansikte. Jag bryr mig egentligen inte så mycket om vad folk fixar med sig själva, men man måste vara ärlig med att man faktiskt lägger ner både tid och pengar på sitt utseende trots att man kanske inte har supermycket smink på sig. Jag jobbar som gymnasielärare och har under åren märkt att tonårstjejernas hårfärgningar blir bättre och bättre, för att i princip se naturliga ut: det visar sig att mångas föräldrar betalar för salong. När jag gick gymnasiet så färgade de flesta sitt hår hemma vilket inte alls gav sammanaturliga resultat. Blev ett sidospår, men det jag ville komma fram till är väl att många tjejer och kvinnor lägger otroligt mycket pengar på sitt utseende.

        Helt galet hur avancerad hudvård och behandlingar blivit så mainstream. Sen gråter folk för att de fuckar upp sin hudbarriär.

        Intressant! Det där med hårfärgningarna. Känns verkligen som att det är betydligt svårare och dyrare att vara ”naturligt vacker”. Förr när det tex bara fanns vanligt ansiktslyft att göra mot rynkor, det resulterade ju i en viss look och fullt förståeligt att de flesta valde att avstå. Idag är det så enkelt att bara göra botox och fillers och det ger ett resultat som de flesta inte kan notera är fake. Känns som att det är mer på allvar också. När vi färgade håret hemma som tonåringar så var det ju mer av ett experiment och lite kul med förändring och sådär. Idag är verkligen målet skönhet och skönhet endast och det är liksom lättare att avgöra, blev detta vackert eller ej? Medan när man färgade håret rött eller korpsvart, det kunde ju vara coolt och ge uppmärksamhet men vackert? Näe. Men det spelade mindre roll.

          Ja precis! Möjligheten att förändra något subtilt är idag så stor.

        Galet att föräldrarna går med på att betala för salongsbehandlingar för sina barn

          Allt förskjuts väl lite, egentligen behöver ingen ens gå till frisören men eftersom det är standard med frisörklippt hår så känns det ändå som en normal kostnad för en normal person. Föräldrarna (mammorna?) kanske också lägger stora summor på frisör men också kanske behandlingar, varför det inte känns så hårt att unna sin tonåring en färgning, i sammanhanget liksom. Sen vill väl många inte sticka ut med en annorlunda/dålig färgning liksom att det vi överöses med information som lätt för att det kan kännas som nästintill misshandel att låta sitt barn färga själv jämfört med en skonsam ordentlig färgning på salong.

    Allt går i cykler. Vi når till slut peak plastik, och efter det kommer en motreaktion där ett rörligt, uttrycksfullt ansikte blir eftertraktat. Sen är det trendigt i x antal år, och då blir det poppis att gå i motsats riktning igen.

      Nja, ungdomligt utseende har väl alltid ansetts vara attraktivt, tror snarare att metoderna kommer utvecklas så det blir lättare att få naturliga resultat. Sen att en viss kroppsdel ska vara extra stor, må det vara rumpa eller läppar, sånt går ju i cycler såklart. Men frisk hy är ju alltid attraktivt. Däremot var det ju skönt på ett sätt när man var ung att man ”fick” dölja sin dåliga hy med kakigt smink (vilket såklart gjorde det värre men men) medan idag finns det hur mycket behandlingar och hudvårdsprodukter som helst och till hög kostnad både i pengar och tid, så att alla känner att de har chansen att få till den där snygga hyn, helt naturligt.

        I Japan har det varit trend med sneda hörntänder för att sticka ut. Men allt annat perfekt, då.

          Ja det ska ju vara såna där lite gulliga, charmiga skavanker, inte dubbelhaka direkt.

      Det är just det som görs idag. Tittar man på föregångslandet USA, inom plastikindustrin o dyl, så görs majoriteten av invasiva ingrepp idag med just målet att se så lite fixad ut som möjligt. Det används minimalt med fillers för man vet idag att det sitter mycket längre( åratal) än vad man visste förut. Du ska fortfarande se ut som dig själv. Givetvis finns det mindre bra plastikkirurger samtidigt som det finns män och kvinnor som vill ha looken ”gummiband i nacken och stelopererad”. Nu är ju detta toppskiktet av plastikkirurger i världen men det sprider sig förhoppningsvis..förmodligen kräver det kontinuerlig utbildning och innovativt tänkande. Skräckexempel: Sharon Osbourne. Stackars kvinna!

    Om hundra år är vi alla robotar och ser likadana ut. 😵‍💫

    Min fråga är då: Varför vill man isf se ut som en kriminells fru/gangsterfru?Vad är det för coolt med att vilja se ut som om man`tillhör`den kriminella familj? Borde ju vara det sista man vill eg i modestil, eller?

    Då är ju min undran VARFÖR vill man isf se ut som/gå klädd som en kriminells fru/gangsterfru?(maffiafru)
    Borde ju eg vara det sista man väljer i modeväg just nu 😅
    Att se ut som om man ’tillhör’ den kriminella världen/familjerna. Eller? 😳

      Det är inte en stil som jag skulle förknippa med den samtida kriminella världen i Sverige. Det är mer en fantasi om italienskättade kvinnor i USA. Maximalistiskt och kittlande smaklöst. Skulle aldrig våga mig på den stilen själv men den är härligt befriande.

        Åh, håller med, kan verkligen inte se mig själv lyckas med den här stilen men det är något speciellt ändå!

        Som ingift i en italiensk-amerikansk släkt kan jag säga att detta inte är en fantasi utan 100% verklighet.

      Fast det handlar väl om stilen och inget djupare än så? Ett tag var det inne med knut på huvudet och ballerina-toppar men det innebar ju inte att de som följer stilen hade något intresse för balett… Samma sak här. Man vill inte hänga med langare bara för att man drar på sig en leopardkappa och har rött läppstift. Mode behöver inte övertänkas så mycket…

      Älskar det!!!! Har klätt mig så senaste 15 åren och är äntligen inne!! Haha

    Tur man har en vacker hy naturligt, behöver inget kladd!

      Jag kör bara fuktkräm och ögonkräm.

        Grattis, skicka din adress så kommer priset på posten inom 3-5 arbetdagar!

          Det är Postnörd/Postmord som levererar nuförtiden. Risken är stor att leveransen inte kommer fram alls. Vad skulle du skicka, en kräm eller😂

    Alla som tror att Pamela A är naturlig bara för att hon avstår smink just nu…🤣🤣🤣

      Fast hon verkar minskat ner rattarna, el🤔

    Allt jag vet är att jag inte vill klä mig som Sandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.