Dessie lämnar Farmen pga sjukdom

Vi var många som spetsade öronen lite extra när det i December offentliggjordes att Desirée ”Dessie” Nilsson skulle vara med i realityserien ”Farmen”. 
Dessie övergav majoriteten av livet som influencer och började studera till mäklare, någonting hon arbetat som i flera år, men har haft en liten tå kvar i branschen tack vare sitt Instagramkonto.

Tyvärr blev Dessies tid i Farmen kort då hon lämnade programmet frivilligt pga sjukdom i veckans avsnitt. Dessie lider av sjukdomarna artrit och psoriasis, som förvärrats under programmets gång. Båda sjukdomarna kan bli värre av stress, någonting Dessie kände av mer eller mindre direkt hon klev in i produktionen.
Så här sa hon till Aftonbladet:

Jag fick ont i kroppen, blåmärken och sår. Det blir så när jag blir stressad och har mycket ångest, mitt immunförsvar går ner i botten direkt, säger hon och fortsätter:

– Det är så mycket som inte syns framför kamerorna. Jag upplevde direkt att det blev för grupperat och att det var otroligt mycket skitsnack. Det var dryga kommentarer och småhugg hela tiden. Eftersom jag själv blev mobbad under min uppväxt så mår jag ofta väldigt dåligt i såna miljöer. Allt drama och skitsnack gjorde att jag fick jättemycket ångest, som visade sig i kroppsliga symptom, säger Desirée Nilsson.

Jag hade velat se Paow i Farmen! Jag tror det hade gått skitbra för henne där! 😊

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon skulle aldrig ställt upp i det där mobbingprogrammet. Alla dokusopor är lika vidriga.

    Vad har hänt med Amir? Är han iväg på någon inspelning månntro?
    Kan vi diskutera Rosanna lite? Någon skrev för ett tag sedan att det nog är hon som är råttan i stan. Jag har också länge trott det. Hon är ju liksom spindeln i nätet, känner (är iaf bekant med) de flesta. Det blev lite väl tydligt när hon gick ut med sitt förhållande och direkt efter skriver Loch Nessa om det.

      100% att det är Rosanna. Hon känner allt och alla samt sysslar med casting, eller gjorde då

      Råttan i stan?

        Råtta= golare

      Måste vara. Hade aldrig litat på henne om jag var influencer.

        Nej asså aldrig.. hon har väl alltid varit hal som fan? Blir vän med alla som är mest aktuell för stunden. Det måste väl säga allt om en människa, varför är folk så naiva?

    Stackars tjej. Det är nästan så man kan tycka att det är tur att hon får kroppsliga symptom som liksom larmar att hon måste bromsa för att ta hand om hälsan. Andra kan nog gå med stress väldigt länge utan att lyssna till signalerna. Ångest och stress är ett jävla gissel och det är skit att läkarvården inte är bättre på att hjälpa.

      Iofs korkat att ställa upp i ett sådant program om man lider av ångest. Inget jag skulle utsätta mig för frivilligt.

        Att hon lider av en autoimmun sjukdom var ju dock det som hon sa att hon lämnade för.

          Som förvärrades av ångest.

            Så RA kan förvärras av ångest numera? RA 2.0 flunsaedition

              Menar du att det är en stor nyhet för dig att psykisk ohälsa kan förstärka fysisk smärta? Jag trodde de flesta hade upplevt någon form av kombination av det. I minsta fall typ huvudvärk som ökar om man får ångest. Mina diskbråck + ångest gör att jag knappt kan stå upp när det sistnämnda sköljer över mig.

            Och stress. Hur kan detta vara en nyhet? Så är det ju för många.

              Hur ska man överhuvudtaget veta hur man kommer att hantera varje situation i livet? Kan man inte någon gång få tro att det kommer bli bra?

        Bäst att strunta i allt och hålla sig hemma. Tänk om man skulle få ångest!

      Ja med dom miljarder vi skickar utomlands så får vi betala priset att sjukvården har tagit ett stort steg tillbaks.

    Det var tråkigt att hon lämnade, tyckte att det var kul att se mer av henne igen. Hon är verkligen annorlunda jämfört med när man följde henne på bloggen (vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att hon är vuxen nu, men blir så sjukt när man jämför med paows utveckling, och svårt att ens tänka sig att de två varit bästa vänner)

      Tycker verkligen inte hon verkar så annorlunda som vuxen. Utstuderat elak och del av ”tuffa gänget” som mobbar och snackar skit som om vore det en högstadieklass. Noll sympati för henne.

        Instämmer! Riktigt elaka.

        Tycker inte just hon sa något som var speciellt elakt. Det är ju farmen, klart det blir pakter och att man väljer sida beroende på vilka man klickat bäst med osv.

        Exakt så! Fick såna flashbacks till högstadiet när jag såg henne i rutan.

        Ingen smickrande bild av Dessie även om den andra tjejen framstår som ännu värre då hon rent av är aggressiv.

        Dom ”tuffa tjejerna” hatar Cornelia för att hon är vacker och sätter sig upp mot dom.
        När dom dessutom får makten över storbonden gör dom allt för att bara jävlas. Sätter dom på skitarbete medans dom själva latar sig och mest badar hela dagarna. Storbonden är fö den sämsta ledaren jag någonsin har sett. Skicka tillbaka honom till någon alkis-pub på Möllan direkt.

          Agree!
          Jag tror verkligen inte att det är dåligt klippt eller att dom ”tuffa tjejerna” framställs som dåliga. Tycker det lyser igenom hur elaka dom är

    För en som aldrig har sett farmen – vad går det ut på? Är det Robinson fast med djur? Hur vinner man?

      Det går väl i princip ut på grupperingar, skitsnack och mobbing men utspelar sig på en bondgård.

      Dom bor på en bondgård utan el eller andra bekvämligheter. Varje vecka får de uppdrag. Kan vara bygga hönshus, kohage, baka surdegsbröd, plantera eller annat som har med bondgårdsliv att göra. Klarar de uppdragen får de belöning i form av mat och ofta djur. De har sparsamt med mat så därför blir belöningar i form av kor, höns och grisar välkommet så de får mat.
      Varje vecka utses en storbonde som leder arbetet och utser en förstekämpe. Den väljer i sin tur en andrekämpe och så gör den upp i olika grenar. Den som förlorar åker ut och väljer nästa veckas storbonde.

        Tack för förklaringen Anonym 10:47! Uppskattar att du beskrev det så utförligt 🙏🏼 Verkar rätt kul, kanske ska börja kolla ändå.

          Jag och min man säger varje år att vi inte ska titta men vi fastnar ändå…

    Återigen en säsong där tv4 satsat på mobbingtv och drama. De skärpte sig ett par år när de fått mycket kritik men nu är det värre än någonsin. Jag tror att Dessie insåg att hon hamnat i fel sällskap därinne . Förmodligen förstod hon hur mycket hat det skulle generera och det skulle även påverka henne negativt på jobbet.
    Jag vill inte se en massa agressiva lata översittartyper från storstan som gör livet surt för de som är där för att få en rolig upplevelse och som vill jobba och lära sig nya saker.
    Produktionen är alldeles för tillåtande. Det borde finnas tydliga regler och gränser för hur deltagarna ska bemöta varandra och djuren. Fattar inte hur de kan få bo fler än två i storbonde stugan. Norska Farmen är mycket trevligare och mer ordning och reda.

      Det intressanta är ju att det är vuxna människor med fri vilja. Regler för hur man beter sig ska ju egentligen inte behöva finnas.

        Har du provat att vara med i en Facebook grupp som saknar regler el har slappa frånvarande administratörer? Då kanske du fattar att vuxna människor inte kan bete sig ett enda dugg…..

    Någon som vet vad Naken-Janne gör nuförtiden 😀

      Han har klätt på sig enligt den senaste infon. Det blev för kallt.

      Han var engagerad i SD för några år sen iaf…

        Errigerad?😀

    Paow skulle ha gruppsex på höskullen och garanterat bli osams ev till och med hamna i slagsmål med någon….

      Eller så skulle hon äntligen finna ro, att detta med djur och gård är ngt för henne? Vi kanske ser henne bland brevskrivarna till nästa säsong av Bonde söker fru. El skulle det läggas ner?

        Paow har faktiskt skrivit brev till en av bönderna i en säsong av BSF redan! Hon blev dock inte inbjuden till slottet.

      Man hade ju kollat med skräckblandad förtjusning 😂🫣

      Tror iofs det hade varit bra för henne att vara utan droger, alkohol osv ett tag. Det hade nog förändrat henne till det bättre.

    Varför hade det gått bra för paow?
    Kul dock att få se henne mocka skit hos korna kanske med en pradahatt på huvudet.

    Old news. Flera dagar gammalt.

      Alla kollar inte på farmen. Och är väl bara typ iförrgår som det senaste avsnittet sändes där detta hände, så var ju ändå schysst att vänta lite innan man spoilar för de som kanske inte hade hunnit se ännu 🙂

    Blir väldigt provocerad av ”artrit”, det är ingen egen sjukdom utan symtom på en rad olika sjukdomar (oftast reumatoid artrit). Hon har troligtvis psoriasisartrit, dvs artrit som ett av symtomen på hennes psoriasis.

      Varför är det provocerande?

        För att det är missvisande, förståelsen för och kunskapen om reumatiska sjukdomar är redan hopplöst liten hos normalbefolkningen.

      Varför blir du provocerad?
      Antagligen valde hon att säga bara artrit för att det är enklare för folk att förstå ungefär vilken sukdom som menas.
      Jag har själv en reumatisk sjukdom, och brukar inte använda det korrekta medicinska namnet, för folk förstår ändå oftast inte.
      Det är liksom enklare att bara säga ”reumatisk sjukdom”.

        Det är ju exakt därför, för att folk inte förstår, som det är ännu viktigare att vara korrekt. Nästan ingen förstår vad reumatiska sjukdomar innebär, ”folk” tror att det är nåt som drabbar gamla damer och att man får lite krokiga fingrar av det och that’s it i princip. Ja jag generaliserar givetvis.

      Man kan ha psoriasisartrit utan att ha hudsjukdomen psoriasis. Så bli inte så provocerad☺️

        Det är väl ganska irrelevant i det här fallet eftersom dessie har psoriasis?

          Nej, för med den kunskapen så slipper du ju bli provocerad ifall någon annan säger artrit nästa gång.

      Absolut att kunskapen i allmänheten om psoriasisartrit och andra typer av spondylartrit är väldigt liten.
      Men man kan visst ha behandling och följas för ”Artrit ospecificerad”. Ibland går det inte att ställa en särskild specifik diagnos direkt eller senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.