423 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Min mamma har skåpsupit hela min uppväxt mer eller mindre och levt i total förnekelse. Det är först nu som 60-åring som hon började gå i alkoholterapi efter en krasch inom vår familj där vi var flera av barnen (alla vuxna nu) som tog avstånd och ställde krav.
  Sedan hjälp från vården har allt blivit bättre och vi kan umgås smått men ytligt. Mamma påstår att hon inte har något sug till att bli full alls, samtidigt som hon säger att hon ”kan ta ett glas” vid särskilda tillfällen. Jag tror personligen inte på det alls, det går inte att bli fri ett långvarigt missbruk och dessutom lära sig dricka med måtta när man inte ens kunnat bevisa för sig själv att man kan vara utan alkohol.
  Dock luktar hon inte alkohol längre när vi ses, men något som börjat ske som jag reagerat på är att vid ett par tillfällen när vi bestämt att vi ska ses eller ringa i telefon på dagen så har hon helt plötsligt inte svarat för att hon sover jättedjupt. Hon har bett om ursäkt då för att planerna fått ändras och förklarat det med att hon sover jättedåligt om nätterna ibland. Och så kan det ju vara, hon är pensionär nu men jag har så låg tillit till henne efter allt… jag känner ju henne, hon är en mästare på att förneka saker.

  Nu kommande vecka ska hon passa min och min fästmans hund, han ska resa bort med jobbet och jag arbetar så mamma erbjöd sig glatt att ha vår hund (hon älskar verkligen honom). Imorse så bad hon mig ringa senare för att planera inför veckan och vi sa att jag skulle ringa henne vid 17. Så jag ringde, flera signaler gick innan hon svarade och bara sa trött och tyst ”klockan är halv 6…” och la på ?
  Jag skrev därför till henne nyss och frågade vad det var om. Hon svarade att vi kan höras imorn, hon har haft tufft med sömn det senaste”.
  Min hund är det käraste jag har, och jag är rädd att lämna honom där om hon kanske skulle somna tungt mitt på dagen, missa något med honom eller i värsta fall dricka. jag vill bara veta att han är i trygga händer. Och hon bor ett par timmar bort så det är inte så att jag kan kontrollera det, hon bor själv också.
  Vad hade ni gjort..? Har sån ångest över detta nu, hon är den enda som kan ta vår hund nu när sambon reser bort och han är jättetacksam för hennes hjälp. Medan jag är lite skeptisk för han har inte växt upp med henne som jag gjort. Och hon skulle aldrig heller erkänna om hon drack igen eller tog något annat. Överreagerar jag? Känns som att jag är så beroende av henne nu till veckan vilket jag hatar.😞

   Vilken jobbig situation 🩷
   Kan du inte leta hundvakt på typ Rover eller Facebook? Jag skulle inte lämna hunden hos henne tyvärr💔

    Håller med! Hade känt precis som du. Även om du vill lita på henne, så kanske det inte är rätt läge nu? Om möjligheten finns hade jag frågat nån annan att passa hunden.

     ”Hon är den enda som kan ta vår hund….”

    Men gud tycker ändå att det är lite överdrivet. Att somna med choklad eller levande ljus… sannoliketen. Förstår att man inte vill lämna sin kära hund med vem som helst men det är hennes mamma som hon skriver älskar hunden. Hon verkar inte så extrem i sitt drickande. Det är inte så svårt att ta hand om en hund (och ja, jag är hundägare själv).

     Oj menade att svara Elin.W 22.10

   Det finns hundvakter i alla lokala Facebookgrupper, jag hade anlitat en sådan i stället. Det låter inte som att din mamma kan ta hand om hunden.

   Du känner ju din mamma bäst och jag vet inte hur du ska göra.

   Nej nej nej. Du överreagerar inte. Snälla låt nån annan ta hand om hunden. Hon dricker ännu, förlåt, hemskt men sant. Ta hand om dig o vovven 💗

   Min mamma är likadan tyvärr och nej, du kan inte lita på henne, med hund eller nåt annat. Lös det på annat sätt; dagmatte, dagis, vad som helst.

   Känner ju inte henne men tror du att det kan vara bra för henne med ett ansvar? Att hon anstränger sig, vill och faktiskt får rutiner? Har hon varit hundvakt till er eller andra hund förut och hur funkade det?

   Så länge hon inte blir aggressiv eller så när hon är full är det väl inte ett jätteproblem? Låter inte som en fullblodad alkis (som min far) av beskrivningen? Vet många som dricker och har hund som ändå mår bra. Ett barn kan jag förstå men hundar klarar ändå av människor som dricker? Men är du rädd att hon ska skada hunden så borde du inte lämna hos henne.

   Jag tycker hon ska få ta hand om hunden.

    Lina, sluta trolla nu.

     Va? :S
     Vad snackar du om?

      Om du är samma Lina som alltid skriver skit bara för att provocera fram något så lägg av.

       Det är väl helt uppenbart att detta inte är samma Lina? Dels ingen trollih trådstart, inga galna svar och dessutom verkar ts ha empati.
       Undrar ju snarare kring er förmåga att läsa av alltså.

       Riktigt taskigt att anta en sån sak, jag är självklart inte samma person. Finns ju fler med samma namn så är man osäker kan man ju fråga lite schysst istället för att bara anta saker ..

        Har inte du nämnt att du ska byta namn för att undvika sånna här situationer? Vill du inte associeras med henne så byt namn.

         Så man ska byta namn/nick för att inte associeras med någon man kanske inte ens vet att existerar? Nu får du väl ge dig.

         Troll-Lina skulle dessutom sluta hänga här efter nyår.

          Hon har sagt många gånger att hon ska sluta trolla men ändå kommit tillbaka..

     Trollar absolut inte och är inte Lina, men vet vem du menar. Om du kollar kommentarerna är vi flera med denna åsikt (vet detta då det inte är jag som skrivit dom) och antal gillamarkeringar. Ni andra tycker hon ska ”fråga någon i en Facebookgrupp”, förstår inte hur det skulle vara säkrare? Låter mycket värre i mina öron då man inte vet ett skit om personen. Som jag sa, tror hon att mamman kan skada hunden – lämna inte. Men att hönsa med en hund som om det vore en bebis.. nja.

   Det är ju en hund? Tror helt ärligt inte att den dör av en full mormor några timmar.

    Du tror inte att hunden kan fara illa? Skådar nya nivåer av idioti, hoppas att du själv inte har djur eller barn 🤦🏻‍♀️

     Djur är inte barn!

      Lämna en unge till en missbrukare då, vad kan gå fel? De kan ju ha den i en lekhage utan farliga saker och ge den mat under sina mer klara stunder eller?

       Men snälla… Sluta att jämföra djur och barn, det är INTE samma sak!

     På riktigt, vad är du tror kan hända som skulle vara skadligt för hunden?

      Hon kanske missar att klappa hunden då den saknar sin matte?

       Tänker du med rövhålet? Om hon somnar och hunden blir utan mat/vatten eller inte få gå ut på flera timmar, är det lika bra då? Att hon ens kommenterar för råd här visar att hon är en 🚩🚩🚩.

       Så jävla okänsligt svar, vissa av er är ju helt tappade

      Låt henne ta om hunden! Du säger att hon älskar hunden. Vad gör det om hon blir lite full och somnar? Hunden klarar sig väl. Det viktiga är väl att inte lämna hunden ensam, och det är den ju inte.. tror inte hon skulle skada den eller?

       Ska den behöva kissa på sig inomhus för att hon somnar då eller? Eller gå hungrig? Törstig? Vara understimulerad och ta ut det på andra saker? Uppenbarligen har du inte själv djur och vet vad du pratar om.

        Oj understimulerad. Hemska öde.

         Du behöver inte fortsätta visa hur korkad du är, alla har fattat det nu.

          Korkad nej. Däremot har vi olika åsikter. Det som dessutom skiljer dig från mig är att du är oförskämd. Och lite barnslig.

           Oempatisk är du 00:04. Vem skulle lämna sitt djur till en människa som är sådär, väck när som helst mm.

        Eh har haft hund hela mitt liv och vet exakt vad jag pratar om. Inte det värsta om hunden kissar inomhus.. tror hon klarar av att mata och ge hunden vatten. Hon verkar ju inte vara en odräglig människa och hon har kärlek för hunden, skrev ju ts.

         Du fattar väl att man måste vara vaken och alert då också? Du kan lämna dina djur till en gammal missbrukare, jag hade aldrig i livet gjort det. Personen kan tycka om hunden men substansen kommer ALLTID vara viktigare.

          Ja det finns vissa som kommer ta sin roll som hundägare till det överdrivna. Tycker ändå att det är upp till ts att göra vad som känns bekvämast för henne. Hon känner sin hund och sin mamma bäst.
          Jag svara utifrån hur jag hade agerat. Om det hade varit min mamma hade jag gjort det och såsom ts beskriver sin mamma verkar hon ju inte helt alkoliserad och borta, att hon är trött och sover på dagen ibland ser inte jag som något som skulle kunna vara livshotande för hunden som hon älskar och vill ta hand om

        Men hon skulle ha hunden en vecka?? Är det så farligt om den blir understimulerad en vecka? Vatten ställer man väl fram så det finns fri tillgång till? Hon sover väl inte hela dagarna, så mat får den alldeles säkert.
        Däremot kanske du (ts) ska ta ett snack med din mamma och fråga om hon verkligen känner att hon orkar ta hand om hunden iom att hon säger att hon har så svårt med sömnen. Att ta hand om ett djur är ju trots allt förknippat med regelbundna promenader och så, det går ju inte att sova hela dagarna.

       Hunden behöver kanske mat, gå ut och göra sina behov osv?

    Tack och lov för att det finns vettiga männniskor. Alla andra verkar

     … sorry! … verkar likställa hundar medbebisar liksom. Ganska obehagligt.

      Jepp ts funderingar låter lite som att risken finns att hennes mamma missar hundens signaler så den riskerar att inte få alla sina behov tillgodosedda direkt och hela tiden. Är folk på riktigt så besatta i att behandla sina djur som spädbarn?

       Men sluta det finns massa saker som kan hända för att man är omdömeslös när man är berusad. Hunden kan smita, hon kan få för sig att gå ut med den okopplad. Låta den gå fram till en annan hund som den inte borde hälsa på.

        Men alltså, folk som dricker ganska ofta blir i regel inte redlöst berusade och raglar omkring som tokar. Om mormor går ut med hunden och den får hälsa på en vovve som skrämmer livet ur den, än sen?

         Man lämnar inte nån man älskar med ett fyllo som inte kan ta hand om sig själv ens.

      Handlar inte om att den är en bebis, men det är en levande varelse och den kan råka illa ut.

    Skit i liknelsen med bebisar/barn, fan vad tröttsamma ni icke-hundmänniskor är. Det är ett levande djur, där har du den korrekta utgångspunkten. Levande djur behöver ordning och reda med mat på utsatta tider, tillgång till rent vatten och rastas med jämna mellanrum.

    De behöver också någorlunda trygghet på ny plats, där någon inte somnar ifrån tända ljus eller choklad och annat giftigt ätbart framme på bordet. Och tro det eller ej, men levande djur kan uppleva oro om någon uppträder konstigt, hotfullt eller däckar ifrån dem.

    Så nej, hundar är inte bebisar men de är inte heller en jäkla krukväxt. Jag hade inte lämnat min hund hos hundvakt jag kände oro inför, jag lämnar honom inte ens till välvilliga, nyktra människor i min närhet som jag vet skiter i konsekventa rutiner vad gäller t.ex. skall inne (vi bor i lägenhet) eller hundmöten på promenader.

    Jämförelsen med barn är oändligt tröttsam, särskilt när den kommer från folk som inte själva har hund eller ens allmänbildad basnivå om etologi och det djur vi alltså levt med domesticerat i över 10.000 år. Rant over.

     Det är intressant att du tor att vi med ”djur inte är bebisar”-liknelsen inte är hundmänniskor. Jag har varit hundmäniska i hela mitt liv, men jag har även barn och klarar av att se skillnaden på djur och bebisar.

      Fast nu skrev ju inte Elina att hundar är bebisar utan att jämförelsen är tradig. Ingen har jämfört en hund med en bebis förutom ni som skriver att ”hundar är inte bebisar”. De som uppmanar ts att inte lämna hunden med ts mamma menar som Elina att en kraftigt berusad person inte ska ha hand om en hund av en mängd olika anledningar. Min hund hade inte brytt sig om en hundvakt söp sig full och däckade men det finns hundar som är känsligare och blir oroliga runt berusade/påverkade människor. Det är inte schysst eller rättvist att utsätta en annan levande varelse för sådan oro. Hunden kommer knappast få men för livet men stress påverkar hundar extremt mycket och en vettig matte eller husse utsätter inte sitt djur för sånt ens i tio minuter eftersom det är en form av lidande.
      Jag skulle inte lita på att en alkoholiserad person rastade hunden eller kom ihåg mat, eller som Elina skriver somnade med tända levande ljus. Märkligare saker har hänt. På fyllan kan man få för sig att bara öppna dörren och släppa ut hunden, ta en genväg över en motorväg på kissrundan eller whatever. Alkohol påverkar som bekant omdömet oavsett om man är full första gången eller en mångårig missbrukare.

     Mic drop!

      Till Elina alltså.

     Det är liksom inte SÅ komplicerat att ha en hund. Vad slm är tröttsamt är ni hundmänniskor som får det att låta som att ha en hund kräver avancerad utbildning i ämnet. Den behöver mat, vatten, motion och kärlek.

      Och trygghet. Trygghet är inte att vara full, kanske våldsam, kanske högljudd, kanske emotionell, kanske raggla runt, kanske tvångskramas, alldeles säkert omdömeslös. Hundar mår otroligt dåligt av oro och stress. Om du inte vet det så hoppas jag att du inte har hund.

       Snälla, vad händer med en hund som inte har 100% trygghet i några dagar, menar du? Hur uttrycker dom sin ”otroligt dåliga mående”
       Hur många familjer har hund tror du, där det sups, och hundarna mår bra.
       Sluta överdriv.

        Vad bra att du frågar, så lär du dig. En rädd och orolig hund darrar, vandrar runt, kissar på sig, matvägrar, rymmer osv. Är det riktigt illa kan de faktiskt dö, vilket händer kring nyår när det smäller (bara att googla så hittar du artiklar om hundar här i Sverige som dött). Har du upplevt en otrygg och stressad/rädd hund så utsätter du inte hunden för det en gång till om du är en normalt funtad människa. Hunden är en levande varelse, inte ett objekt som ska anpassas efter vad du vill och orkar.

   Lämna inte hunden med henne.

   det är inte en hållbar lösning
   lämna inte hunden utan skaffa en annan lösning
   det kan inte hänga på enbart din mamma att ni, får i hop logistiken. ändra er vardag el avstå fe att ha hund.
   din mamma äter troligen antidepressiva mot ångest inkl ger trötthet. man blir groggy dagen efter av vissa. eller super. någon av dom två alternativen och då bör man inte ha så mkt ansvar.

   Hon super garanterat. När folk blir äldre tenderar de ju att sova mindre, inte mer eller djupare. Lämna inte hunden hos henne. Om något går fel kommer du aldrig kunna förlåta dig själv eller henne.

    Vad skulle kunna gå fel?

     Mamman skulle kunna flippa och skalla hunden. Eller dropkicka den i huvudet för att den skäller för mycket.

     Har du aldrig umgåtts med en berusad människa? Men du kanske tycker att man kan köra bil på fyllan också, eller utföra sitt arbete som jurist, ekonom, läkare, lärare eller byggarbetare?

   Nej, jag hade inte velat lämna hunden till henne. Hade inte kunnat slappna av en minut.

   Var bor du någonstans? Om du har en hund som funkar ihop med andra kan jag hjälpa till. Bor i Linköping och har en liten tik.

   En bekant till mig och min mamma som också var alkis högg ihjäl sin hund på fyllan för att den kissade inne. Lita aldrig på människor som dricker och lämna absolut inte hunden med din mamma, hon låter inte lämplig som hundvakt. Skulle själv hellre boka av allt om det gällde mig och skulle aldrig lämna mitt husdjur till någon som jag kände mig det minsta osäker på.

    Du, ta ett chill pill va. Scenariot du beskriver är lika rimligt som … faktiskt ingenting.

     Skit på dig.

    Men snälla… Alla som dricker är inte helt galna och gränslösa människor. Isåfall hade hon väl inte ens övervägt sin mamma överhuvudtaget.

    Boka av sina jobb?

   Med tanke på alla kommentarer så lyckades du med trollningen idag.

    Har du svårt att tolka texter så säg det bara. Det är inte samma person, idiot.

     Pms?

      Oavsett om det är trollning eller ej så sjönk du Lewis SÅ mycket i mina ögon. För att bemöta en kommentar med PMS som många kvinnor lider otroligt av. Jag tar inte åt mig personligen. Har aldrig haft problem med varken PMS eller män. Har aldrig haft klimakteriebesvär heller. Men den kommentaren är ju som att jag skulle säga något kränkande till alla män för att du uttrycker dig idiotiskt, det kommer inte hända.

   När jag läser detta tänker jag att din mor kanske bytt ut alkoholen mot ångestdämpande mediciner. Kanske något hon fått utskrivet. Dock kanske inte det bästa för en person med alkoholberoende. Kan ju vara så att din mamma använt alkoholen som ett ångestdämpande och när hon slutat dricka fått svårt med sömnen och mer ångest och möjligtvis fått ångestdämpande mediciner utskrivna då hon kanske inte varit helt ärligt kring sin beroende problematik till sin läkare (hon verkar ju inte själv tycka att hon haft ett beroende då hon tycker att hon skulle kunna ta ett glas vid särskilda tillfällen). Förstår din oro. Tycker du ska prata med din mamma och yttra din oro och fråga om hon tar någon medicin som gör henne så trött? Man kan ju även bli trött av att dricka alkohol… Har vuxit upp med en alkoholiserad far som nu är nykter alkoholist. Är man alkoholist kan man inte dricka en droppe igen. Hoppas allt löser sig.

    Bra kommentar. Och jag skulle vara orolig över min mamma. Beroende är en sjukdom och hon behöver hjälp.

   Man lämnar inte ett djur till en alkis särskilt inte om man tror/misstänker att personen börjat dricka igen. Du kan aldrig lita på en alkis oavsett om det är en förälder, vän, bekant eller vem fan det är.

  Behöver tips på träningstights som inte åker ner! Får panik på att dra upp tights hela tiden. Stl XL.

   Icaniwill typ jag är så bra, de sitter där de ska och är bekväma
   Lite i dyraste laget dock

   Nike är de bästa jag har. Håller länge också, använder mina dagligen (varierar mellan dem såklart) och har gjort i flera år, inte gått sönder det minsta👌🏼

   När byxor eller tights åker ner så är det ofta en för liten storlek. Ta en större. Om det finns…?

    Hjälper inte, har testat.

     Leta efter märken med en ”tall”-kollektion. Det kan vara att du är ovanligt lång i nedred kroppen för din storlek som orsakar det. ”Tall”-kollektioner är bra då för de är längre än de vanliga storlekarna och kan hjälpa med det problemet.

     Har tyvärr inget tips såhär direkt på hand, men kan kika i mina träningstights hemma imorgon och se vilka märken det är. Brukar ofta köpa just ”tall” för har liknande problem.

      Tror tyvärr inte det är problemet heller.. jag har ganska kraftiga ben så behöver större storlek. Men det blir ofta för löst i midjan. Behöver snörning i midjan men tycker det är svårt att hitta.

       Nike har! På sina running i alla fall men jag har dem oavsett vad jag tränar. Även Soc och Björn Borg har med snörning, kanske inte på alla modeller men en del.

       Gå ner i vikt så kanske det finns fler modeller som passar. Har aldrig haft problemet du nämner. Har storlek S.

        Jag har samma problem, är xs i midjan och s om rumpan. Jag är alltså mindre än dig. Men har större hjärna!

        Haha så dryg.
        Asså olika modeller sitter absolut olika bra. Instämmer jag i, utan att va överviktig.
        Sen är det väl bra att ha bekväma träningsbyxor om man nu skulle vilja gå ner i vikt?
        Oavsett så va väl det inte det som ts frågade. Usch vad onödigt taskigt.

         Men utbudet är ju större om man inte har en extra stor storlek.

          Men bara för att man har XL behöver man inte vara tjock/överviktig🤦‍♀️🤦‍♀️

           Eh jo.

           Eh nej.

           I princip alla kläder görs ju upp till xl så det är ju liksom oftast inte svårare att hitta kläder i den storleken än i xs. Iaf inte om man handlar åå de stora kedjorna.

    Mitt problem är snarare att de är för stora, men jag är kurvig så jag måste välja mellan att ha rätt storlek i midjan eller rätt storlek över höfterna. Oftast höfterna som vinner.

    Hade förut fantastiska från Ninepine, men de har gjort om modellen och har dessutom ett annat tyg som är tunnare, svettigare (!), och som inte stretchar lika mycket så de är jättestora i midjan helt plötsligt.

     Har samma problem 😅

   För mig funkar de med high waist bäst. Resten åker ner. Bara provat fåtal märken och Aim’n är favorit hittills 👍

    Någon särskild modell?

     Har två par enkla svarta bara som jag inte minns namnet på. Kollade efter de med hög midja.
     (Kikade in på hemsidan nu och gissar att det är ”essential” eller ”core”.)

      Vad gulligt att du kollade, tack! Jag ska beställa hem och se om de fungerar för mig också.

   Jag har ett par från björn borg som är toppenbra, första gången jag provade dom kändes som för små men efter en användning så va det bättre. Nu är de dom bästa jag har. Dessutom med mobilficka 👌

   Det är dyrt med Strongers tights men det är verkligen värt det. Brallorna sitter där de ska. Men jag har varit nöjd med HM:s också.

    Finns ofta rabattkoder hos stronger från diverse influencers, om man iaf vill ha ett lite lägre pris.

   Kolla tradera och women’s best, bästa som finns, dock dyra men finns alltid i beg marknaden.

   Dyra men Lululemon är 100% bästa!

    Håller med. Bästa tightsen!

   Relode är det bästa! Slipstream modellen och så går du ner en storlek mot vad du brukar ha!

   Stronger med hög midja 👌

   Newbodys tycker jag sitter bra!

  Skriver min kommentar här också, då det passar in lite här också!
  Bianca lägger ut att det är pinsamt att ha direkt kontakt med skvallerkonton. Då måste hon ju även tycka rosanna är pinsam? Hon har ju också direktkontakt med skvallerkontot exph blabla. 👀

   Kändes som en pik mot johanna nordström bla? Hon skriver ju ofta till nessa med reaktion på det nessa lagt ut

    Fast jag tycker faktiskt att det är märkligt att Johanna har sån kontakt med henne, speciellt hur hon verkar ha gottat sig kring situationen med Joakim Lundells bror. Känns väldigt långt ifrån den ganska så politiskt korrekta feminist hon framställer sig själv som annars.. Sen är det så uppenbart att Nessa gillar alla som slickar hennes röv och ogillar de som inte gör det, som brev på posten kommer det komma massa negativa storys om Bianca det närmaste.

    Vem är Johanna Nordström är det hon komikern?

     Nej, det är en finsk operasångerska född på 40-talet.

   Haha ellerhur? Och nessa börja pika om att influencers som inte får någon attention skriver saker för att få uppmärksamhet och refererade till Bianca..

   Är det du Vicktoria?

    Vem är det? Är det en ny influenser som är involverad?

     Ett patetiskt litet troll som härjar runt på IG. #hotvicky18onlydmme

  Bästa sparkontot med bra ränta? Tänkt spara 10 tusen i månaden !

   Undrar också! Alltid bara sparat i vanliga konton och inget med ränta eller fonder.. ska bli bättre på det iår

   Placeringskonto, hos min bank är det rätt bra ränta. Bra villkor och enkelt att förstå sig på. Tipsar om att dela upp pengarna på några separata sådana konton då räntan uteblir om du tar ut pengar innan ”bindningstiden” du valt är över. Om du behöver ta av pengarna så drabbas inte allt av räntebortfallet.

   Lyssna på podden ”Rika tillsammans”! Dom har jättebra avsnitt om hur man kommer igång med globala indexfonder 👌👌

   Har resurs bank, runt 4 % ränta. Fria uttag och för jag över pengarna innan typ 13 har dom samma dag annars dagen efter.

  Behöver tips på hur man får håret att inte bli fett. Var och gjorde slingor och nyansering på salong för ett tag sen och frisörskan sa att jag inte borde tvätta håret oftare än var fjärde dag, men mitt hår blir fett redan efter ett dygn! Hon sa att jag borde använda ett speciellt schampoo som jag köpte, men det gör ingen skillnad. Hon sa också att det kan hjälpa att föna håret efter varje tvätt men det gör inte heller nån skillnad. Finns det något som funkar? Jag har ganska tunt, fint, skandinaviskt hår.

   Använder du enbart balsam i längderna?
   Torrschampo dag två kanske? Om du är van vid att tvätta varje dag ås tycker jag att det är bra om du kan gå till varannan istället. Måste ju inte va just var 4:e.

    +1
    Balsam, serum, oljor osv enbart i längderna.

     Jag tar bara balsam och olja i längderna.

     vem fan använder balsam, olja och serum i HELA håret?! Lol

      Jag. Inte olja men balsam har jag naturligtvis i hela håret.

       Fast nu skämtar du väl? Balsam så klart bara i längderna, aldrig i hårbotten.

        Men herregud, du får det att låta som om jag sagt att jag gillar att hoppa från balkonger. Nej, jag skämtar inte. Balsam har en funktion och ska appliceras i hela håret, googla!

         Nej balsam ska endast vara i längderna. Hårbotten kloggas igen om du applicerar den där / frisör

        Alltså man masserar ju inte in det i hårbotten direkt, men jag tar balsam i hela håret.

      Jag gör.

   Det där med att Inte tvätta håret är väll delvis en myt. Kan snarare bara orsaka mer problem med hårbotten. Jag skiter i vilket nu, tvättar varannan dag.
   Jag använder inte sulfater längre och silikoner och tycker det har hjälpt lite. Dock färgar jag inte håret längre så behöver ganska simpel hårvård jämfört med när jag slingade.

    Ja kanske ingen idé. Tråkigt om nyanseringen försvinner tidigare än nödvändigt bara 🙁

     Förstår! Jag saknar verkligen nyslingat hår ibland 😢
     du får kanske hitta en bra färginpackning? Testa o se vad som finns på lyko o läs på recensioner istället för en frisör som vill sälja på salongens produkter 😃

    Håller med dig. Vissa har bara flottigare hår och det funkar inte att vänja håret med att tvätta mer sällan

    Väl.

   Tvätta håret så ofta du behöver. Visst kan en del schampon torka ut lite mer men frågan är ju om håret inte slits lika mycket av det som att tvätta dagligen med ett mer skonsamt schampo. Jag tycker att du ska strunta i råd som inte funkar för dig. Hon är bara en frisörska, dom är bra på att klippa och färga, men tyvärr inte så mycket mer. Dom kränger hårdvård på salongen och vill ju gärna att du ska köpa produkter av dem. Dom är säljare, inte dermatologer. Hårbotten mår bra av att tvättas och det är en myt att man kan ”träna” bort fett hår.

    Tack, så skönt att höra. Har verkligen försökt ”träna” håret att hålla sig längre men det funkar inte. Vill bara inte tvätta ur nyanseringen fortare än nödvändigt.

   Jag tycker det blir bättre när jag fönar. Kanske du ska prova ett volymschampo? Då lyfter ju håret från botten så det inte ligger och bir fett lika fort. Annars torrschampo (ett bra) redan dag ett.

   Är du rädd för att din nyansering ska tvättas ut tipsar jag om inpackning med nyans från Evo fabuloso.

    Tack! Vilka bra tips.

    Detta! Alt. nyp ihop benan med en stor klämma innan håret torkat helt. Tricket är att man ska lyfta rötterna, då håller det sig från att bli fett mycket längre

   Har exakt samma problem och det enda som hjälper är att använda någon produkt i rötterna, favoriten är O&M Atonic. Jag måste inte föna efter, men det blir bättre då än om jag låter det lufttorka. Sen har jag alltid lite torrschampo i förebyggande syfte.

   Jag är sugen på att testa bha-serum för hårbotten. Någon som testat? Ska vara bra för att ljug hårbotten. Typ denna https://www.kicks.se/continu/har/finishing/serum-silkesdroppar/bha-balancing-scalp-serum-60-ml

   Schamponera två gånger!

   Jag tvättar håret max en gång i veckan. Torrschampo emellan tvättarna har fungerat bra för att det inte ska bli fett. Nu har håret vant sig så det räcker med en gång i veckan.

   Har hört att man när man tvättar ska klicka ut lite schampo här och var i hårbotten utan att skumma upp det i händerna först och verkligen tänka att man schamponerar hårbottnen och inte håret. Sen typ arbeta upp ett skum i hårbotten och göra på det sättet två gånger. Har börjat med det men tycker ändå att håret blir fett snabbt.

   Tvättade med aleppotvål i ca två år, det funkade super för att inte få fett hår men tyvärr blev längderna inte så glada i längden, så har slutat med det nu och kör utan sulfater och silikoner men ett ”riktigt” schampo.

   Ubder your skin detox-serien, känns strävt i början men fungerar väldigt bra

   Använd ett schampo för torr hårbotten och tvätta ofta. Då torkar du inte ut hårbotten (gör den ännu mer fet) men kan tvätta regelbundet. Kerium från la roche posay är min favorit. Jag bleker håret och den är snäll mot torrt hår och gör att nyanseringen håller bra. Jag använder alltid en texturizer i hårbotten för att få ett lyft och lite strävhet. Då håller håret längre. Vissa har torrschampo med textur istället. Men föna alltid (använd värmeskydd) så blir det bättre. Och en bra färginpackning på det. Jag gillar gazette och Revlon.

   Aleppotvål och surskölj! Läs mer om det på Kemikalieklok.

   Har samma problem. Sedan tonåren. Har väldigt hög talgproduktion och att ”träna” håret är en myt. Det är inte bra för hårbotten att tvätta sällan. Den mår bra av rengöring.
   Mina tips:

   – Scalp scrub
   – hårolja (jag mixar 100 ml ricinolja med 15 droppar Rosmarinolja i en pipettflaska) i hårbotten 1 gång i veckan 2-3 timmar innan dusch (massera in)
   – Rosmarinvatten
   – detox schampo 1 gång i veckan
   – volymschampo
   – rena lakan/örngott
   – sova med bonett

  Hudvård/hårvård/skönhet
  Någon som använder örngott av typ satin/silke/bambu för främst hudens skull och vill dela med sig av sin erfarenhet? Fördelar/nackdelar?☺️

   Vet inte om det gör någon skillnad egentligen. Men väldigt skönt är det! Känns lyxigt och känner mig som en äkta clean girl

    Hur är en äkta clean girl. Finns det oäkta?

     Aa, då är man low-key lite lortig.

    Och vilken sort använder du då?☺️

   Jag skulle inte trivas att ha sidenörngott. Bomull tycker jag bäst om.

   Använt det i många år nu och älskar det. Man slipper vakna med örngottsstreck i hela ansiktet, det är den främsta fördelen. Och sedan är det snällare mot håret och gör det mindre risigt och frissigt. Tycker inte det finns några nackdelar faktiskt.

    Vad menar du att du använder för material då? ☺️

   Jag har örngott av sidensatin, älskar det! Håret ser bättre ut på morgonen, jag har mycket mindre finnar och slipper kuddstreck i ansiktet. Enda nackdelen är att vissa material är väldigt känsligt med hur man tvättar det. T.ex. äkta siden ska handtvättas i speciellt tvättmedel och sen torka plant. Jag råkade tvätta sönder mitt, så köpte billigare örngott i sidensatin istället som kan gå i tvättmaskinen. Det tar lite stryk av sköljmedel (om man använder det) och får absolut inte tumlas, men brukar funka bra i torkskåp. Upplever dock att det blir rätt slitet ändå, behöver köpa nya snart. Har haft dem i två år och de kostade typ 250 spänn styck så tycker det är helt okej livslängd med tanke på vad jag utsätter det för haha.

  Självmord… finns det något man kan göra eller säga för att lindra sorgen för de närmast sörjande? 😞

   Troligen inte, bara finnas och våga störa och prata och inte skylla på respekt och inte vilja tränga sig på. Man behöver älta i oändlighet. En tanke jag har är att begå självmord är allt annat än fegt som många skriver, det krävs ett väldigt mod att ta det beslutet och utföra handlingen. Finns inte mycket fegt i det.

   Säga o säga? Vad kan man säga egentligen? Du får finnas där för dom, i vardagen o i livet.

   Snälla, gör det inte ❤️

   https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

   Inser nu att du menar något annat, och att jag misstolkade.

   Vet inte, det där är nog olika. Lite beroende på vem det är- men jag hade stöttat/pushat på att gå i terapi. Min sambos förälder tog livet av sig, hen ville inte prata med nån om det då… vilket bidragit till psykisk ohälsa. Vilket såklart är jättesorgligt för oss i hens närhet då vi bara vill väl.

    Det kan vara bra med professionell hjälp, men det är ÄNNU viktigare att ha vänner, familj, bekanta runt omkring som stöttar och finns där. I första hand är det vad som hjälper bäst i längden. (Säger inte att terapi är fel).

     Ja det är väl klart att man som anhörig eller vän ska stötta. Det ena utesluter ju verkligen inte det andra.

      Nu frågade ju personen i fråga om hur man ska stötta och detta är min erfarenhet.

       Ok. Jag menar bara att många tror att alla som går igenom något svårt behöver terapi, men så är det verkligen inte.

        Nu är ju suicid inte ”något svårt” utan ett fruktansvärt trauma och något man som anhörig brukar få samtalsstöd för.

         Om man behöver, ja. Men det gör inte alla, så ta inte det för givet. De som har bra socialt stöd runt sig har ofta (inte alltid!) mindre behov av detta. Det är väldigt olika hur människor reagerar på saker. Man brukar f.ö. kalla dessa saker för svåra upplevelser, eller potentiella trauman (ett trauma kallar man det först när personen har fått långvariga problem av en sådan händelse, men som sagt det behöver inte bli så).
         Förstår inte varför du blir så provocerad av detta…

          Jag blir inte provocerad? Jag svarade utifrån mina erfarenheter på TS fråga. Du svarade på min kommentar med att säga emot flera gånger. Jag har väl inte skrivit nånstans att man som anhörig inte skulle stötta.

   Inte försvinna. Var där, du behöver inte försöka säga de ”rätta” orden för de finns inte. Men stanna kvar och visa att du bryr dig. Alltför många drar sig undan för de tror att de ska störa eller inte vill vara ivägen. Var lyhörd inför de närmaste och lyssna på vad de vill och behöver. Och om de behöver vara ifred, och då lyssnar du på det såklart.

   Miste en anhörig till följd av självmord förra sommaren. Mina vänner fanns där för mig och bara lyssnade. Det var allt jag behövde.

   Jag förlorade min syster i suicid. Det här är det finaste jag minns:
   Jag hade ett inramat fotografi av min syster och när min bästa vän kom hem till mig ”strök” hon min systers kind på fotografiet och småpratade lite med henne. Jag hade ju förlorat min syster fysiskt men rent psykiskt vill jag hålla kvar henne. Prata om henne. Göra henne levande på de sätten jag kunde.
   Jag blev så glad när människor i min systers omgivning skrev till mig vad min syster betytt för dem. Det blev bitar till hennes livspussel som aldrig blev färdiglagt.

   Mina kollegor skickade en bild på att de alla hade köpt suicide zero armband, då brast mitt hjärta.

   Andra i min närhet kom med matlådor.

   Suicid skiljer sig från andra dödsfall då det finns så mycket skuld och skam inblandat och det behöver komma upp till ytan.

   Det kan finnas behov att få professionellt stöd och det kan man bara behöva lotsa personen till. Sådana här händelser kan i värsta fall leda till ptsd. Personer till närstående som tagit livet av sig, löper även större risk att själva ta sina liv.

   Det är helt okey att säga ”jag vet inte vad jag ska säga”. Det är ingen som kräver av dig att du ska veta det.

    Lilla My❤️. Så fint att du ville dela detta med oss❤️

   Försvinn aldrig från personen som sörjer! Hör av dig, ofta, ställ frågor och var inte rädd för sorgen och oväntade svar på frågor, akut sörjande är sällan helt rationella.
   Vänta absolut inte på att hen ska hör av sig till dig eller säga vad hen vill ha hjälp med för det vet man inte själv i det läget, och orkar inte tänka på heller. Det är med all sannolikhet du som vän som kommer behöva stå för initiativ till typ all kontakt osv rätt lång tid framöver och gör verkligen det. Låt inte bli att bjuda in personen till saker för att du antar att hen inte vill, utan fråga alltid.
   Och något som är jätteviktigt, prata om den avlidna. Om glada och roliga minnen, fina saker och allt sådant. Men var inte rädd för sorgen, den är skitjobbig och gör ont men är inte farlig.
   Man måste tyvärr genomlida den varken man vill eller inte. Och det går så mycket lättare om man har fina människor som vågar finnas där omkring sig.

   Va inkännande, alla sörjer på sitt egna vis. Vissa vill prata om det, vissa vill bara att du finns där men att ni hittar på nått annat för att må lite bättre en stund osv.

   Kika på Suicide zeros hemsida så finns det lite information där. Du har fått bra tips av kommentarerna här men kika på hemsidan så kanske det hjälper dig lite grand som en person inärheten.

   Min bror begick självmord när han var 19 (jag var tre år äldre). Det jag uppskattade mest var att människor kom förbi och pratade en stund, visade att de brydde sig om och att vi efterlevande inte var ensamma. Säg bara att du finns där och bryr dig om. Vill den efterlevande prata om självmordet och sorgen så gör det, vill personen prata om något annat så gör det.

  Brösten efter amning – jag har små bröst och de är tomma och hängiga sen jag slutade amma för tre månader sen. Vet att fettvävnaden ska återbildas, dessutom ska jag gå upp några kilo vilket borde hjälpa. Har förstått att det kan ta ett år innan de förhoppningsvis är lite fylligare igen. Dela gärna era erfarenheter!!!

   Undrar också! Ammar fortfarande och hade ganska stora bröst innan men dom är så sjukt hängiga och tomma nu!

   Mina tappade volymen helt efter barn två så opererade mig nyligen. Inte särskilt mkt större än innan barn men fått tillbaka volymen på ovansidan vilket var det som jag saknade mest

   Mina var helt platta och tomma efter. Sen gick jag upp typ 3-4 kg och nu ser de bättre ut än innan två barn (med långa amningar). Kom inte ihåg hur lång tid det tog men kanske ett år.

   Mina tuttar blev inte hängiga efter amning, tror det är genetiskt och inte går att påverka. Jag har ammat tre barn i totalt tre år och har fortfarande samma bröst som innan.
   Jag är inte snygg i övrigt så detta var min enda genetiska fullpoängare 😂

    Egentligen är det graviditeten som påverkar och inte amning.

     Precis, hormonellt.

     Egentligen kan det vara både graviditet och amning

    Mina bröst var stora och ganska hängiga redan innan barn. Men ingen skillnad efter amning. Vare sig i storlek eller häng.

   Har också små och blev ingen skillnad för mig. Dom kändes lite mjuka i början men det gick till sig på någon månad.

   Mina försvann helt. Ingen bröstvävnad kvar alls. Till slut gjorde jag en bröst operation. Väldigt diskret bkupa. Blev super fint och jag kände mig inte som en tonårspojke längre. Men nu har jag börjat få problem med mot immunsystem och jag misstänker att det har med implantaten att göra. Skulle inte göra om operationen om jag kunnat välja igen.

    Jag väntade 3 år och gick upp 10 kg. Gjorde ingen skillnad alls.

  Jag är helt förundrad och glad. Bor i Göteborg och tror inte jag upplevt riktig vinter här på säkert 25 år. Vi har haft snö och kallt sedan november och det känns verkligen som en riktig vinter som när jag var liten på 70 talet. Härligt att få uppleva det igen efter alla bara vintrar med plusgrader här i Göteborg.

   Skojar du?! Vi har ju inte alls haft snö sen november, hur kan du påstå det? Just nu har vi snö och det har varit snö till och från några gånger i vinter men inte i närheten av sammanhängande sen i november. Du måste ha otroligt kort minne…

   Håller med 😍 dock varit snö några gånger de senaste åren. Men det har verkligen varit fina vinterdagar

   2009 och 2010 var det mycket snö under lång tid. Var i Gbg bor du? I november hade vi ingen snö, möjligtvis de sista dagarna. Sedan december har den kommit och gått. Nu regnar den bort igen. Nästa vecka får vi plusgrader hela veckan.

  Nån som sett american nightmare?

   Ja, klart sevärd 🤩

   Ja, den är verkligen sevärd!

  Maja Lindelöf har verkligen gått radiosilent på resan, vågar inte uppdatera något mer efter att folk börja ifrågasätta om hon var i Dubai…

   Varför bryr hon sig. Jag gillar Dubai och alla som har varit i Mellanöstern märker att svensk propaganda om kvinnohat etc inte återspeglar verkligheten. På många är Mellanöstern bättre för kvinnor. Men det kan man inte säga i Sverige utan att överösas med de extrema exemplen.

    På många sätt *

     På vilket sätt är Mellanöstern bättre för kvinnor?

      Familjer hjälps åt mer, kvinnor stressar mindre, kvinnor är generellt mindre ensamma i Mellanöstern än många sönderstressade svenska kvinnor som ensamma bär en hel familj på sina axlar och roddar och planerar allt själva.
      Kvinnor behandlas med stor respekt ute på stan i UAE, Qatar, och jag känner mig trygg när jag är ute. Jag förstår att det här är svårt att ta in när man mest hör hemska berättelser men världen är sällan så svartvit som den beskrivs i Sverige.

       Så svenska kvinnor bär ensamma en hel familj på sina axlar? Och inte i Dubai? Vilka har kvinnorna hjälp av i Dubai, hemhjälp, äldsta dottern? Jag skulle påstå att kvinnor i Sverige bär familjen på sina axlar tillsammans med sina män, och då pratar jag inte om det ekonomiska utan det vardagliga och närvarande.

        ”Äldsta dottern” 😂
        Familjer lever på ett annat sätt i många länder i Mellanöstern. Kvinnor umgås på ett annat sätt, de äldre kvinnorna lagar ofta mat tillsammans åt hela familjen, och med äldre kvinnor menar jag inte bara typ farmor utan fastrar, mostrar är närvarande i vardagen på ett annat sätt. Kvinnorna är mindre ensamma.
        Svårt att förklara för folk som ser framför sig ”mamma pappa barn” när man säger ”familj”.

         Ja de har ju inget annat för sig

    Att det på många sätt är bättre för kvinnor är rent skitsnack, sprid inte priviligerad dynga. Åk dit och bosätt dig där innan du börjar prata strunt. Att du som turist inte märker av sånt är en annan sak, men för kvinnor som i Mellanöstern är det en helt annan femma.

     Tack Li. Håller med till 100%.

     Jaaa och hur vet du att jag inte har bott i Mellanöstern?
     Snälla nån vilken korkad kommentar.
     Vet du att kvinnor i Dubai/UAE och andra delar av arabvärlden utbildar sig och jobbar precis som överallt annars? De har ett bra liv? De behöver inte freda sig mot okända män? De har ett bra liv efter att de får barn eftersom ingen tvingar dem att lämna barnen på förskola och stressa till jobbet från 07.30 så fort ungarna fyllt 1 år ?

      Ja att bli fängslad för otrohet är ju ett bra exempel på hur bra det är där 🙄

      Korkad kommentar? Snarare din kommentar som är så jävla dum så hälften vore nog. Bo kvar där om det var en dröm? Kvinnor där har inte samma rättigheter som mannen har, punkt slut. I många länder från Mellanöstern får du inte resa utan tillåtelse från din man, hans namn står i ditt pass. Du får inte skilja dig utan att han godkänner. Mannen får gifta sig med flera kvinnor OCH hur många till regler som helst, orkar inte skriva en roman här. Bara för att det är mannens plikt att ta hand och försörja sin familj så tycker du att det är en bra plats för kvinnor att leva på?

       Oj vad många fördomar uppradade, som om hela Mellanöstern vore Saudi. Och bara för att vissa saker är tillåtna enligt lag betyder det inte att alla gör så. Att ha flera fruar, bara för att ta ett exempel, är jätteovanligt även fast det är tillåtet i lag i flera länder.

      Och om de inte vill ha barn? Och om de vill ha barn och jobba? Och om de vill leva med en annan kvinna? Och om de vill vara ateister? Och om de vill leva utan stt nån jävel blandar sig i deras liv?

       Exakt. Om de vill leva exakt som de vill leva utan att en MAN eller någon annan idiot bestämmer vad de får och inte får göra. Kvinnor är endast någon som ska föda deras barn

        Jisses vilka fördomar. Vad ni generaliserar.
        Ni som skriver att kvinnor inte får göra något, och bara ska föda barn: alla muslimska länder är inte som Afghanistan!?

         Berätta vad som är så bra? Jämlikhet? Att man får älska vem man vill? Straffet för otrohet? Jag gissar att du är muslim som försvarar muslimer. Jag har en muslimsk ”svensk” kompis som gift sig med en kvinna som bor i Dubai. Det var ett jävligt uppgjort äktenskap, släkterna känner varandra. Min kompis gifter sig med henne av en endaste anledning och det är för att han vill ha barn och bli pappa. Han är 44, hon är 30. Han var min bästa kompis i flera år men jag har gjort slut på den relationen. Dom väntar på att hon ska få komma hit, hon är utbildad tandläkare men har inte för avsikt att få sin utbildning validerad och jobba här. Nej, hon ska vara hemmafru så han kan jobba på sin frisörsalong och tjäna pengar. Dom har varit gifta i 1,5 år. Han åker dit varannan månad i hopp om att göra henne gravid, det finns noll kärlek i den relationen. Jag kräks! Jag har sagt till honom att jag inte gillar att hon kommer hit, lever på våra skattepengar utan att ha för avsikt att dra in skatt. Dom ska bo här några år och sedan flytta till ett muslimskt land.

          Ursäkta men vad angår det dig? De får väl göra som de vill, och om han jobbar kommer väl han och inte svenska staten försörja hans fru?
          Att han vill ha barn tycker du är negativt?
          Att han väljer att skaffa barn med en kvinna som han delar värderingar med och inte pga blixtförälskelse, det skulle ses som det normala i en väldigt stor del av världen.
          Tur han slipper dig som ”vän” framöver.

          fräscht…

  Ni som levt i destruktiva förhållanden; när insåg ni att det var dags att lämna?
  Jag håller på att gå under. Våldet bara eskalerar för varje gång och det börjar bli svårt att dölja. Men ändå sitter jag där i slutändan och tröstar honom eftersom det är så synd om han, för det är så påfrestande att ta till våld för att jag ska lyda. Han anser att det är jag som ställer till det hela tiden och förstör och bara skapar drama.

   Lämna. Nu. har du något syskon som du kan ha med dig som hjälp vid flytt?

    Ha gärna med en bror om du har någon, eller din pappa eller annan man. Det kan kännas tryggare, för tyvärr vet man inte hur din våldsamma man reagerar när du vill lämna.

    Men kom ihåg- Du är värd att må bra. Du är inte skyldig denne man NÅGOT. <3

     Och framför allt, vem tror han att han är, som brukar våld mot dig? Lämna så fort du kan. Bli inte en siffra i statistiken.

   Det är dags att lämna nu. Du skriver ju du håller på att gå under. Lyssna på dej själv. Lämna honom det gäller ditt liv. Kram.

   Vadå lyda. Så säger man inte till någon i en bra relation. Inte klokt. Lämna honom.

   Va? Slår han dig? Hur kan du ens fundera. Slår han lite hårdare kan du dö, har du tänkt på det! Det är ett hot mot din hela existens, DRA DÄRIFRÅN.

   Du vet när du skriver en sån här kommentar, till exempel. Du varken kan eller ska vara kvar. Dom säger att det är ditt fel, det är så det funkar. Spring, gå inte, och titta aldrig tillbaka.
   Helt ärligt, det kan göra ont precis nu men du kommer att ångra dig om du stannar.

   Jag tror att det var dags för dig att lämna första gången tanken kom upp om när det var dags att lämna. Det var nog längesedan. Han gör dig illa och du vet det. Du vet att det inte kommer sluta med detta. Han behöver hjälp. En hjälp inte du kan ge honom. Be andra hjälpa dig och stå vid din sida och lämna honom.

   Att berätta för sina närmaste om sin situation är något som både hjälper en att förstå hur pass illa det är men också en god hjälp för att sedan ta steget att lämna. En person som använder våld mot dig förtjänar ingenting så du kan lämna på precis det sätt som passar dig och behöver inte ta hänsyn till personens känslor.

   https://polisen.se/utsatt-for-brott/polisanmalan/hat-hot-och-vald/vald-i-nara-relationer/brott-i-nara-relationer/

   Han bryter sakna ner dig. Det är aldrig ditt fel.
   För din egna säkerhet, lämna honom. Samma stund som du gör det är du påväg mot en ljusare framtid.

   Förmodligen har du trauman som gör att du känner att du behöver ställa upp för honom och förlåta MEN DET BEHÖVER DU INTE. Han är en vuxen person och han behöver ta ansvar för sitt beteende. Om han verkligen tyckte att hans beteende är ett problem så skulle han söka hjälp, av en professionell. Inte sitta och tycka att du ska trösta.
   Lämna lämna lämna. Du förtjänar så mycket bättre. Släng inte bort ditt liv på en person som inte behandlar dig på rätt sätt. Det är bättre att vara själv än att leva i ett sådant förhållande. Vänd dig till anhöriga/kvinnojour/ socialtjänst och be om stöttning. Du kommer fixa det. Stå upp för dig.

    Säkert kan du be om praktiska råd hos kvinnojouren också, så du är förberedd för livet efter denna idiot. Ta med pass, bankkort/koder (byt de koder han känner till), nycklar, baskläder, allt det viktiga för att du inte ska behöva komma tillbaka den närmaste tiden och ta reda på var du säkert kan bo, hos någon äkta vän som skyddar dig och inte avslöjar dig eller släpper in honom och han skulle komma efter dig. Lycka till!

   Förstår att du har det väldigt jobbigt.
   Om du har möjlighet så ring kvinnojouren. Samtala och få lite stöd. Kanske kan det också finnas annat stöd genom kvinnojouren som du kan behöva. Information om möjligheter är en bra början, finns inga krav på dig som ringer. Det finns massor med jourkvinnor som vill stötta just dig med samtal och eller på annat vis.

   Ett råd är att skriva dagbok över det som händer dig. Plats, tid, vem, vad som skedde mm. Det kan vara väldigt värdefullt i ett senare skede för dig.

   Den hjälp du möjligtvis behöver finns, bara du tar emot den i rätt tid.
   Du är värdefull och viktig, finns inget som du kan göra som leder till att du förtjänar att bli behandlad som du beskriver.

   Jag lämnade när han tog stryptag och jag för första gången på riktigt kände att det gällde livet och rev och försökte slå för att komma loss. Och det var sex månader efter att vi träffats… Fick väldigt bra hjälp hos socialens relationsvåldsenhet som förklarade hur just det du beskriver, ”våldscirkeln” fungerar, med uppbyggning, våldstillfälle, ånger och kärleksförklaringar, uppbyggning, våldstillfälle osv osv och att våldstillfällena som regel tenderar att komma oftare och oftare.

   Nu är jag i ett förhållande med en man som kan vara våldsam, men han går och får hjälp. Och han är väldigt sällan våldsam mot mig.

   Fattar inte vad det är hos mig som gjort att jag hamnar där jag gör. Har en rätt normal uppväxt och har haft ett väldigt långt förhållande med en man som inte hade ett våldsamt beteende överhuvudtaget, så det är ju inte direkt ett mönster.

   Jag kände att jag är stark och klarar av det. Att jag inte är en kvinna som blir misshandlad. Att jag är den som kan ändra på honom. Men det fanns samtidigt en röst i huvudet som sa ”Hur vet du att inte alla kvinnor som mördats av sina män tänkt exakt samma sak…”

   Du ska lämna. Och du ska göra det så snart du kan. Börja planera för det så blir det verkligare. Berätta för någon du har förtroende för. Prata med soc, få lite fakta och hör från de som verkligen vet hur fel han gör. Och hur rätt du gör i att lämna. Få det bekräftat av någon annan så kommer det bli lättare.

   Du hör ju själv att det är dags.
   Stora kramar!

   Du behöver fortast möjligt lämna relationen. En våldsutövare minskar aldrig på våldet. Lämna och skaffa inte barn med honom för barnen riskerar trauma och tvångsplacering av soc. Stannar du kvar skydda dig med preventivmedel. Lita inte på kondom för vissa män gör kvinnan gravid med flit,

   Jag har varit i samma situation. Jag vet exakt hur det känns. Det folk inte fattar är att det inte nödvändigtvis hoppas att det kommer bli bättre eller vägrar inse fakta, utan att man har så fullt upp med att hantera varje dag, att komma igenom den, att man är så känslomässigt slut hela tiden att det blir för övermäktigt att tänka sig att lämna. Man jobbar kanske samtidigt, har barn att ta hand om, man måste hela tiden släcka bränder och precis all energi går åt till det. Man orkar inte berätta för någon för då vet du att du måste lämna. Och det orkar du inte. Men, dagen du orkar kommer förmodligen inte komma. Det kommer liksom inte komma en dag då du har mer energi och styrka än du har nu. Utan du kommer bara få det svårare och svårare och svårare. Det här måste du inse. Ring och prata med en kvinnojour. Det kan vara lättare än att anförtro dig åt en vän. För jag vet att skammen och skulden kan vara stor. Men du har ingenting att ursäkta dig för. Det som händer dig är HANS fel. Försök att tänka på dig själv som om det vore din vän, syster eller dotter. Du är inte en misslyckad människa, som på något sätt låtit dig bli indragen i det här. Du har blivit utsatt för brott.

   Det kan kännas helt sjukt att verkligen åka till en vän och berätta, eller till en kvinnojour, men det säger ingenting om dig eller din förmåga eller att du plötsligt ÄR ”en misshandlad kvinna”. Det handlar om ditt liv. Du är utsatt för brott och du behöver söka skydd.

   Det andra är att du är rädd för vad han ska göra om du lämnar. Han kommer förmodligen skriva/ringa/söka upp dig och hota dig varvat med att söka din förlåtelse. Försök att blockera det, men om han ändå lyckas få tag i dig, försök att se på honom som en gärningsman. Se till att ha någon i närheten om han kontaktar dig, och berätta för honom att den personen kan läsa/höra allt han säger. Han vet att det han gör är fel och han kan inte göra det framför andra, det han har gjort i hemmet. Vet att det är slitet, men det kommer att bli bättre. Jag tror på dig. Men du måste göra detta.❤️

   Du har redan taget första steget genom att dela din berättelse❤️

   Efter första slaget i ansiktet när han samtidigt drog loss stora tussar i håret. Var hemma hos honom, gick aldrig mer tbk. De skyller alltid på att det är alla andras fel, idioterna..

  Jeans från Cubus! Har haft deras bootcut modell Curve och det går stora hål uppe på insidan av låren efter väldigt kort tid. Använde dem 2ggr i veckan i 4 månader och de är helt förstörda. Så jäkla dåligt. De kostar ändå 700 jäkla spänn.
  Tips på billiga jeans som håller för oss med lårskav? Prisklass kanske 4-500 kr.

   Lindex Alba håller för mig.

   Kappahl har bra kvalitet på sina jeans.

   Bästa tipset jag skulle ge är att kolla efter jeans utan stretch, dvs 100% bomull, men har du problem med lårskav kommer dina byxor slitas ut relativt snabbt oavsett tyvärr. Spelar ingen roll om man köper jeans för 2500, 700 eller 300. Sen beror det också på hur ofta/länge man använder brallorna, hur man tvättar dem osv. Många parametrar

    Och även tänka på att inte köpa dem för tighta även om de töjer ut sig, för köper du för tighta stretchjeans så töjs stretchen ut nästan till max vid användning vilket gör att tyget går sönder mycket snabbare

    Det stämmer att dessa var stretchiga, samtidigt så har jag stretchbyxor från 2019 som är helt perfekta fortfarande, inte ens slitna på låren. Varför var Flash tvungna att gå i konkurs 🙁 men tack för tipset, ska kolla efter vanliga jeans i stället!

     Stretchen varierar beroende på vilken tvätt (ljus, mörk, svart, slitningar osv) det är på jeansen, skiljer oftast även om du köper samma modell från samma märke 🙂 mörkare jeans är generellt mer tåliga då de inte har behandlats lika hårt i fabrik, dvs tyget har inte nötts ner lika mkt som på ett ljusare par. lycka till i jakten, jeans är en djungel verkligen! Och har du inte haft 100% bomull jeans tidigare så kan det kännas lite ovant i början, men dom blir som ett second skin efter ett tag! Formar sig betydligt bättre efter just din kropp än vad ett stretchjeans gör

   Gina Tricots!

   Lårskav…??? Va

    Du är väl en tunnis då, får vi anta.

     En ”tunnis” behöver man absolut inte vara för att man inte har det.

    Googla.

     Nytt för mig också. Googlade. Nu vet jag vad det är. Låter jobbigt.

   Köpte ett par på Gina förra veckan och efter att ha använt dem 3 ggr är de noppiga och nötta mellan låren. Inte upplevt det på andra jeans så kommer inte att köpa fler byxor där…

  Love is blind

  Tycker Sergio får oförskämt mycket skit?
  Amanda och hans relation känns så genuin.
  Självklart tycker jag att han är skum och ibland uttrycker sig lite tokigt men man märkte att han var väldigt nervös och har en del hjärnspöken och dåligt självförtroende.

  Taskigt att snacka skit om honom i en chattgrupp och sen inte vilja säga vem som sprider dessa påhitt. Kan tycka att produktionen skulle ta honom åt sidan och begära sanningen från honom för att inte påverka hans och Amandas relation i onödan.

  Hoppas han anmäler hela bunten för förtal. De som dök upp på förlovningsfesten kändes jävligt osköna. De borde bara hållt sig borta efter att de blivit bortvalda.

   Jag håller med dig! I början fick man dock en betydligt sämre bild av honom, men de klippte kanske för att framställa honom på ett visst sätt. Nu i de senaste avsnitten känns han gulligare. Men ja, han uttrycker sig och beter sig lite knasigt ibland 🙈 det gör ju de flesta dock!

    Kändes som om han tog det så himla oseriöst i början och skojade bara bort det.

    Däremot har han en del röda flaggor ändå

     Ja, först tänkte jag att han skulle vara lite rolig med att inte säga sitt namn till tjejerna men sen gjorde han ju samma till flera då blev han ju direkt oskön.

     Sen hans tjat om armbandet och snack om ring, om att han inte fått förklaring när Amanda förklarade sig, blir till slut lite obehagligt, först frågar han lite snällt sen blir han lite annorlunda och låter kontrollerande istället ”fast då kommunicerar man det”, det gjorde hon ju direkt 🤷🏽‍♀️ lyssnar du inte på vad hon säger eller vad är grejen? Känns som det kan eskalera till slut och man vet inte vad som kan hända.

   Tror också att hans märkliga sätt domineras av dåligt självförtroende. Sättet han blev avtänd av mobbandet kan ju tyda på att han varit mobbad själv. Otroligt osäker och omogen. Tror att tv-teamet jublade av dessa rykten, det är väl bästa tänkbara scenario i en såpa.

   Vilka tror ni säger ja vid vigseln då? Känner mig så kluven kring paren

    Tror att Meira/Oscar båda säger ja,
    Rasmus/Krisse-Ly båda säger ja
    Sergio/Amanda båda säger ja,
    Lukas/Emilia båda eller en säger nej.

     Sen tycker jag inte t.ex. Amanda borde säga ja till Sergio (håller inte alls med de ovan t.ex.), men tror ändå hon gör det.

     Meira och Oscar säger nej tror jag.

      Baserat på programmet så tror jag de med men sen läser man på deras Instagram att de inte visar de fina i förhållandet osv. Så då tänker jag att de kanske blev något tillslut ändå

     Tror Krisse är en golddigger.

      Och Rasmus huvudtatuerade kompis verkar vara rädd för att bli av med sin singelpolare.

    Tycker inga av paren borde gifta sig 🙈

   På tal om love is blind, vet någon vem som åtalades för misshandel?

    Såg en artikel på Aftonbladet att någon av tjejerna hittat droger i boendet under inspelningen, undrar vem det är! Eller om det kan tillhöra boendets ägare eller tidigare hyresgäst eftersom produktionen hyr.

     S är svaret på båda

  Någon som beställt från brandosa.com och vet om det är en legit sida?

   Jag har beställt, allt funkade som det ska.

  Är det jag som är hönsig nu bara? Min mamma, ej simkunnig, tjatar om att få ta med mina barn (i förskoleåldern) till badhuset. Jag tycker helst inte att man överhuvudtaget badar ensam med flera små barn, särskilt om man inte kan simma själv och det är dessutom emot reglerna i badhuset. Men överdriver jag? Detta började redan i somras med tjat om att ta med dem till stranden osv men jag vill inte, förstår inte varför de absolut måste göra saker som innebär vatten.

   Vad finns att ens diskutera om det är emot badhusets egna regler?

    Nä men det finns ju andra badhus och stränder osv som inte har de reglerna. Tänker mer själva grejen i sig.

     Så fråga henne vad hon har tänkt att göra om ett av barnen behöver räddas av henne? Och hur hon kommer må om de drunkar (reell risk) och hon får ha det på sitt samvete.

   Nej det ska hon absolut inte, som medföljande vuxen har man 100% ansvar på i och utanför vattnet.

   Nja simhallen med småbarn är till för folk som kan simma. Om de ska bada i annat än småbarnspoolen. Man måste kunna hoppa i och hjälpa dem om något händer.

   Hade aldrig låtit en simkunnig vuxen ta mer än ett barn till vattnet själv och aldrig någonsin någon som inte kan simma. Att hon ens föreslår det?

    Verkligen, det är en icke-fråga. Det är ditt ansvar om något händer och att ens tänka tanken på att släppa iväg små barn med någon som inte kan simma är faktiskt rätt sjukt. Du förstår nog det själv om du tänker efter lite.

   Har själv aldrig badat med mer än ett icke-simkunnigt barn och då är jag själv en bra simmare + att det ju är mina egna barn. Det är inte värt det, olyckor kan hända så fort och det är faktiskt svårt att hålla koll barn vid vatten, en räcker gott och väl. Tycker du kan säga som det är, att det absolut inte kommer på fråga och det är verkligen inte oresonligt eller hönsmamma över det.

   Tack för svaren alla, då vet jag att jag inte är orimlig åtminstone ❤️

    Absolut inte! Och det finns ju så mycket annat din mamma kunde hitta på med barnen istället

    Nej verkligen inte. Det är 30 centimeter som gäller, åtminstone i min bok. En armlängds avstånd bokstavligen talat. Inte längre ifrån än att man når ungen alltså.

   Nej nej nej. Hade aldrig sagt ok till det. Aldrig.

   Nej nej du är INTE hönsig!! Förstår precis. Skulle också undvika vattnet, det kan gå så snabbt!

   Du överdriver absolut inte. Klart inte din mamma ska ha hand om dina barn i närheten av vatten när hon inte är simkunnig. Hur skulle den stunden få dig att må när du lämnar iväg dem? Jag hade aldrig gett mig hur illa hon än tar det. Det finns ju massa andra saker de kan göra ihop och dessutom finns det simskola för vuxna.

   Hon kan väl hänga med er och bada bara?

   Noll orsak att hon ska bada ensam med flera småbarn.

   NEJ!! Hon måste kunna vara i vattnet och kunna simma om hon har hand om två småbarn!! Om hon inte kan simma, hur ska hon göra om något av barnen simmar ut på det djupa och behöver hennes hjälp? Jag är gammal simskolelärare och trots det skulle jag idag tycka att det kändes som stort ansvar att ha hand om två icke simkunniga barn!

   Det är bara att säga, nej mamma du kan inte simma, så du får inte ta med barnen till vatten.
   Hur tänker hon själv? Om något händer ska hon bara låta barnen drunkna?
   En sån mormor behöver man inte.

    En sån mormor kan ju behövas men till annat.

     En sån mormor som tycker det är en bra ide att ta barnbarnen till vattnet, när hon själv inte kan simma, behöver man inte. Var det svårt att förstå?

   Min pappa är elitsimmare. Mina barn är 5 och 8 år. Stora kan simma ok men inte lilla. Han skulle aldrig bada själv med båda. Tycker din mamma har en väldigt dålig riskbedömning. De kan väl gå till ett lekland istället.

    Skulle inte låta den mormodern ta med mina barn någonstans med den inställningen.

   Ge din mamma en simkurs i present. Klarar hon den kan hon få bada med kidsen.

  Var längesen jag såg tråden ägglossning eller är den här snygg?

  Har börjat tycka att Filip Poon är riktigt snygg och charmig

   Alltså Alan Rickman som snape, har han nåt eller har jag ägglossning?

    Nej, inte ägglossning. Alan Rickman är weirdly het. Speciellt som Snape imo.

    Alltid. Har inte ens ägglossning pga preventivmedel och jag skulle aldrig banga! Den där rösten..

     Känner att Rickard Wolfe är typ svenska motvsarigheten.

      Snabb googling så rättar jag mig själv med *Rikard Wolff

      Nä, där håller jag inte med, han gör det inte för mig.

       Alltså röstmässigt menar jag att han är Sveriges motsvarighet till Alan Rickman.

        Aha, ingen aning faktiskt 😄

   Malte Gårdinger och Marcus Dübios

    Men Malte är väl klassiskt snygg liksom? Inget man kan skylla på ägglossning.

     Jag förknippar honom mest med julkalendern och då var han väl mest söt typ? 😅

      Ja jättesöt! I den där serien om en prins på internatskola är han väl mer stilig?

       Den får en ny säsong, hoppas han får en större roll!

    Åh ja! Men har är så ung så det känns fel.

  Näää inte Carina Berg
  Hennes reklam inför mello är över hela den här sidan. Hur kan hon få dessa programledarjobb, hon är ju så otroligt ingenting. När det finns programledare som har personlighet, till exempel Gynning hade ju varit skön, eller Babben eller Tilde eller vem som helst.

   Jag har håller med om Carina Berg, fick för första gången någonsin ingen lust alls att se Mello när jag hörde om henne, känns som hon ska vara skön på helt fel sätt och utan den talang och humor som så många haft före henne. De andra du nämnde tror jag heller inte på. En sång- och dansperson med humor ska det vara! Petra Mede kom tillbaka, tom Pernilla W skulle kunna komma igen, men det borde finnas någon gammal melloräv att plocka in med en nykomling, ett nytt radarpar. Eva Rydberg och Loulou Lamotte?

    Vem står ens ut med spydiga Mede? Nej fy. Gynning är inte skön någonstans. Babben, verkligen inte, och Tilde syns ju pipandes och fnittrandes i alla program så vi kan väl få slippa henne här?

     Mede är ju sjukt mycket bättre programledare än Berg. Mede är dessutom snygg. Att ha Berg som programledare känns ju som pro-ana från SVT.

      Viktigast är egentligen att det inte blir Benjamin Ingrosso.

       Han har ändå sin personlighet, även om man är väldigt trött på Wahlgrenarna. Carina Berg har liksom ingen personlighet.

      Va??? Hahahahahaha. Nej du, Berg får så många mer poäng än Mede. I allt.

   Jag ser framemot att se henne ihop med Björn Gustafson. Tror de kan bli en bra duo

    Men Gud de två blekaste personerna som någonsin varit i tv
    Björn G, ger ingenting ett ansikte

     Älskade honom när han va med 2008, så rolig ju!

      Hans humor är väldigt typisk svensk humor och gillar man inte sån humor framstår han som helt ointressant, han har liksom inget utöver sin humor, inte spännande, inte snygg, inte något.

       Nu är vi ju i Sverige så det är väl inte helt fel med svensk humor?

      Sexton år sedan….?

    Men han har ju hoppat av? Det är väl bara Carina ensam som ska leda Mello.

  Alltså varför har han Chrippa blivit så stor? Såg några av hans videos och han verkar ju sjukt obehaglig.

   Han är ju J Lundells brorsa, och sen har han gjort mycket reaktionsvideor som unga verkar uppskatta.

   Det verkar mest vara väldigt unga killar/barn som tycker att han är en king, legend o dyl. 🙄 De flesta vuxna är nog överens om att han är en pinsam och allmänt odräglig gaphals som stannat i utvecklingen någonstans omkring 14års ålder.

   Äcklig gubbe som utnyttjar en ung tjej och behandlar sitt barn som skit.

   Nån som vet hur gammal han är? Beter sig som 15 år liksom…

    40+, han var 26 och Linnea 15 eller 16 när de träffades första gångerna..

  Det skrevs om Jelena Meacham i gårdagens öppet spår. Fortsätter gärna ikväll, har som många andra följt henne länge men det har gått från ett träningskonto med nyttig information till att följa en långsam bilkrasch ungefär. Nu verkar hon ju må ”bra”, vilket såklart är fint men jag kan inte undgå att se ett mönster i detta. Från djupa dalar med självmordstankar och knappt orka städa lägenheten till höööga toppar där hon opererar allt från rumpa (?) bröst för andra gången, läpplyft, ögonlocksplastik, hon har tagit dyra blancolån, flyttat och startat i gång företag i dessa hög toppar. Jag hoppas hon har rätt hjälp runt sig och att hon och Marcus kan finna ro i varandra.

   Alla dessa flyttar med nya möbler som sedan säljs av inför nästa flytt för att sedan köpa nytt igen.. samtidigt som hon pratar om sin dåliga ekonomi. Varje nytt boende är det bästa hon någonsin bor i för att nästa stund vara fel på hyresvärden. Och så göra slut och bli ihop som två fjortisar 100 ggr, måste vara jobbigt för barnen med all den röran.
   Mycket vin ihop med ADHD-medicinen också, brukar vara ”nolltolerans” från psykiatrin på sådan medicin och alkohol.

    Nej, det är inte nolltolerans på sådana mediciner. Man avgör själv om man kan dricka på dem eller ej, och hur mycket.

   har följt henne länge. hon har väldigt tufft med adhd och kämpar hårt med den. och väldig mkt impulser. verkar va en sån fin och varm mamma. tyvärr har jag dåliga vibbar kring Marcus.
   tycker hon ser väldigt smal ut nu men jag hoppas hon mår bra och trivs i huset nu så barnen och hon kan stanna på samma ställe nu. att flytta så ofta är tufft även för små barn.

  Nån som vet hur man lättast får en hyresrätt i Jönköping utan att ha stått länge i kö? Några privata som är lättare?

   Sök på privata hyresvärdar och hör av dig till dem.

   Willhem har inget kösystem. Jag har fått från Riksbyggen utan att stå i kö men tror de har kö via HomeQ nu. På kommunens hemsida finns en lista på hyresvärdar i stan.

   Ställ dig i kö hos homeq. Fick min lägenhet där, 4 månader räckte för mig (Fick visningar innan). Inte Jönköping visserligen men jag har också hört att det går hyfsat snabbt där även i andra städer.

  Kan inte bestämma mig för om Dave & Jon’s smaksatta dadlar är goda eller inte? Äter deras senaste smak fizzy bottles och de smakar ju verkligen bara godis.

   Älskade flera av smakerna när jag va besatt av de vid graviditeten haha. Så sjukt hur de verkligen smakar exakt som godiset

   Tycker dom är sådär. Finns det som är godare. Åt i går estrellas chips med julostsmak. Varning. Går inte att sluta äta. Godaste chipsen.

   Mm colasmak och persikosmak är så goda

   Jättegoda när man som jag inte gillar dadlar men vill stilla sötsuget då och då. Har dem i kylen och 1-2 räcker för att stilla suget.

    Fast de är väl knappast såååå mkt nyttigare än att bara äta vanligt godis ?

     Beror på vad de är tillsatta med, men dadlar är ju extremt mycket hälsosammare än godis

      Massor av socker och kalorier.

      Njaa, lite nyttigare men inte extremt mycket nyttigare. Dadlar och torkade frukter bör betraktas som snacks, inte som nyttigt.

     Vad är nyttigt här?
     Mer näringsrika – ja.
     Mindre kalorier – nej.

    Kolla innehållet i dom.

   De är ju otroliga! Särskilt cola

  Vad för slags fonder ska man spara i, på kort och lång sikt? Gärna hållbart och etiskt

   Lång sikt: Globala aktieindexfonder. Räntefonder för ännu mindre risk.
   Kort sikt: Jobbar inte så.

   Kör på indexfonder eller typ avanza zero.

  Söker en film/serie som jag såg när jag var yngre. Säkert 15-20 år sedan.
  Det är en svensk (möjligtvis norsk eller dansk) deckare. Det handlar om någon mottagning/pensionat/hem osv. Jag minns inte riktigt. Det jag kommer ihåg är att i slutet kommer polisen på att de enbart sett gravida kvinnor där. Och att dom säljer bebisar? Istället för den verksamhet de utger sig för att bedriva.
  Luddigt, jag vet. Jag har letat så länge och försökt komma på vad det är för film.

   Sha, tror den utspelade sig på Gotland. Kan det vara typ Maria Wern?

  Någon som vet hur W G*ahn (före detta J*hanna) har råd att äta ute flera gånger i veckan, resa utomlands och konsumera alkohol (hur hon nu vill göra det med tanke på sin historik). Har hon O.F?

   Hon verkar så skum??? Varför har hon bytt namn?? Och varför så gravt smalfixerad??

    Min gissning är att hon ansåg sig smutskastad och bytte namn för att dölja sökhistoriken inför sin satsning som influencer.

   Vem?

    Johanna Grahn 😂😂 galen.. som numera av nån anledning heter wictoria 😂 hon satt förut och kommenterade på ALLA bloggar och insta för att sprida sitt eget konto. Otroligt underhållande

  Nu har jag sett Love is blind avsnitten som finns tillgängliga, en fundering jag har… vad är det för speciellt med guldglasen? De är med från första dejterna i kapslarna, i lägenheterna där de bor, på möhippa/ svensexan, och på restaurangerna de besöker.
  Någon som vet?

   Så att produktionen kan klippa utan att mängden i glasen ökar/minskar

   De är färgade för att det ska bli lättare att klippa ihop allt material sen. Eftersom man inte ska se att personen har ett tomt glas ena sekunden och ett fullt nästa. Och tvärtom.

   Gissar att det ska bli lättare att klippa ihop scener utan att man funderar på mängden dryck i glaset 🙂 kanske inte alltid visas i kronologisk ordning. Samma i de utländska versionerna.

   De har likadana glas i orginalserien från USA också, vad jag minns. Har läst att det kan vara för att de ska kunna klippa ihop olika klipp hur som helst utan att behöva tänka på om glaset blir tomt/fullt fram och tillbaka. Men vet inte säkert om det är därför 😊

    Tack för alla svar 🥰

  Äter Fazer mjölkchoklad. Såååå mycket godare än marabou! Nån som håller med?

   Ja, det är riktig mjölk i och inte en massa pulver. Håller med, så mycket godare!

    Ja marabou har det blivit att man köpt bara, men nu är det slut med det!. Har aldrig varit särskilt chokladig av mig egentligen men den här kan t.o.m jag få cravings på😍

   Marabou består ju inte ens av ett uns choklad 😂

    Nä men alla älskar den.

    Fazer mjölkchoklad och marabou original har samma mängd kakao (står minst 30% på båda förpackningarna) så de är båda precis lika mycket choklad.

  Ny på gymmet. Har börjat löpträna inför ett 10k lopp. Vill börja gymma lite men vet inte hur jag ska gå tillväga. Någon som har tips på ett program med enkla instruktioner med maskiner etc? Tips?

   De två viktigaste övningarna är knäböj och marklyft. Se en video eller be någon av tjejerna vid stativen att visa dig. Lycka till 😍

   Fråga chatgpt

   Sök på ”basövningar gym” på Youtube så kommer du hitta massor av instruktioner. Börja lugnt med lägre vikter och ha kul 😊

   De flesta gym har något som kallas gymintroduktion du kan boka. Vissa är gratis, vissa kostar en liten summa, typ 100 spänn. Du får inget personligt pass utformat (då får du boka PT-timme) men de går igenom alla maskiner de har, vad de tränar för något samt visar teknik. Supersmidigt! 🙂

  Alltså.. måste bara dela med mig, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag sade upp mig i höstas och flyttade utomlands. Nu har en fd kollega börjat skriva till mig på instagram. Oskyldiga meddelanden för det mesta, typ checka av läget åt båda hållen. Men nu har det börjat komma en massa flörtiga meddelanden. Vet att han har två barn, ett av dem är relativt nyfödd. Och partner har han. Jag själv skulle aldrig kunna tänka mig något med honom på grund av många anledningar, främst för att vi inte delar samma religionsåskådning. Men alltså alla inlägg här om att vara otrogen med sin kollega… är det så här det börjar och går till så förstår jag verkligen 😂

   Ta bilder på allt och skicka till hans fru, riktigt äckligt beteende av honom. Varför fortsätter du svara när han skickar flörtiga meddelande?

    De började komma nu ikväll och till en början tänkte jag att han bara ville vara snäll. Men nej… jag vet inte vem hans tjej är och har aldrig haft kontakt med henne så känns weird. Men kommer vara tydlig från min sida att det bara är en kompis/bekantskapssituation som gäller.

     Lätt att ta reda på, hade inte du velat få reda på om din sambo flörtade med andra?

     Är ju bara att kolla vem som bor på hans adress och skicka till henne. Jävla äckel. Man kan inte har kompis relation med en sån. Det är omoraliskt.

   Men vad är det att fundera över? Det är bara skriv att du upplever hans meddelanden som opassande o att du vill att han slutar att skriva.

   Enda anledningen till att du överhuvudtaget skulle känna sig smickrad av något sådant och vilja berätta det här är om du har en blockerad självkänsla.

  Ni som pluggat, säg 3 år (och framförallt ni som pluggat till ssk) och haft studielån, hur mycket betalar ni av på det varje månad? Fattar att man kan betala så mycket man vill men vad är liksom minimum?

  Jag är sugen på att plugga till ssk (är 34 år och usk nu) men min man ”blir stressad” av att man ska ta studielån.

   Jag har pluggat tre år och betalar runt 700kr/månaden, varierar lite från år till år.

   Pluggat 3 år och kommer betala 735 kr under 2024. Betalade 669 kr under 2023.

   Studielån är det bästa lånet du kan ta.

   Jag har knappt 200 000 i lån (pluggat i fem år) och betalar ca 5000kr varje kvartal (har jag för mig).

   Jag har pluggat till sjuksköterska, och betalar omkring 650-700 kronor per månad. Så ingenting som knappt märks skulle jag säga!

   Jag har pluggat fem år (3 år SSK + master) och betalar 1200kr/mån. Men då tog jag tilläggslån under masteråren så skulden blev högre pga det. Om man har möjlighet att jobba extra under tiden så kan man ju ta mindre lån. Ser inga problem med att ha studieskulder. Utan studieskulden hade jag förmodligen inte haft den lönen och jobbet som jag har idag.

   Betalar ca 600kr/mån.
   Vad blir han stressad över? Studielån är det absolut bästa lånet man kan ta ju. Händer absolut ingenting med räntan om det är det han är orolig över.

    Njaaaaaa ökade ju nyligen ganska mycket.

   Jag har ca 180 000kr kvar och betalar av ca 2100kr per kvartal. Jag tycker inte summan känns så mycket mot vad man får i ett längre perspektiv, i vart fall utifrån löneutveckling osv! Iofs inte pluggat sjuksköterska men. Jag betalade av mindre efter examen och sen har det stegrats allt eftersom.

   Har pluggat 3,5 år och betalar drygt 700 i månaden.

   Vad kul att plugga! Jag har tagit CSN i olika omgångar, verkligen maxat nästan, läst på högskola ca 4 år, folkis hantverkksutbildning 1 år, komvux ex antal terminer. Betalar cirka 750 i månaden. Det bara går på autogiro tänker inte på det. Som flera andra säger, CSN-lån är det bästa lånet man kan ta, extremt förmånligt och jag är verkligen så tacksam att det finns. Dessutom utbildar du ju dig till SSK, du kommer alltid ha jobb och aldrig något problem att betala på lånet.

   på csns hemsida kan du räkna ut detta genom att fylla i antal veckor fu vill ha lån för, om du vill ha lån, tilläggslån eller bara bidrag, och få fram hur mycket din totala skuld kommer bli samt hur mycket du ska betala och hur länge!

  Fråga om tinder!

  Jag gjorde slut m min kille efter 2 år och nu efter några månader är jag lite sugen på rebound. Vi träffades på tinder för 2 år sen o även om det då fanns rötägg på appen gick det ju att få matchningar o dejter m helt okej killar. Men nu är det helt sjukt segt? Ser normal ut, har ok bilder, text, är tjej liksom men får ingen matchning en månad in. Har gratisversionen o får hela tiden pushnotiser om att uppgradera, är det enda sättet nu? Jag vill bara känna mig lite levande igen i dejtingvärlden men det här har motsatt effekt totalt. Hur upplever ni andra som är på tinder o liknande appar? Ps: bor i sthlm.

   Så du är sugen på din förra kille för att du inte träffat någon ny?

  Någon som jobbar som brevbärare i mindre ort, vad ligger lönen på? Funderar på att söka extra men får ingen uppfattning om lönen 🤷🏼

   Jag tjänade 134kr i timmen när jag jobbade som lantbrevbärare 2021 👍 då var jag typ 22 år

  Ja man ska inte kommentera andras utseenden, så jag är dubbelmoralen själv här.
  MEN! Jag kommer över några klipp på youtube med spöktimmen och jag känner inte igen dom 2 tjejerna? Dom måste ha gjort fillers både i ansiktet och läpparna?
  Jaa man får göra som man vill och blabla men har funderat mycket på det här en tid nu då jag själv precis fått en dotter.
  Blir så besviken att varenda kvinna och säkert män också som har någon form av tv-tid eller kändisskap ska fixas på.
  Jag jobbar och bor i Norge på ett företag med cirka 800 anställda. En stor fabrik men också mycket kontorsjobb och det blir bara vanligare och vanligare att vanligt folk fixar och trixar med ansikte och kropp.
  Jag vet inte riktigt vad jag vill få fram. Blir nog lite rädd för framtiden och att man inte duger längre. På något sätt känns det helt absurd att man sprutar in saker i kroppen för vad då?
  Har en dålig dag så blev nog mest ledsen över att jag är ful och inte har råd att ändra mitt utseende och därför måste klaga på andra.
  Har bott i Norge många år så svenskan är inte helt perfekt här, sorry!

   Håller med, det är både sorgligt och skrämmande. Tycker det kan vara distraherande i serier/film också när man bara ser hur mycket fillers osv någon har. Är väl rätt ful själv men känns så främmande att operera eller fixa något, bättre att försöka acceptera sitt utseende och förbättra självförtroendet

   Jag är inte ute bland folk jättemycket, är typ hemma, på min lilla arbetsplats och ute i naturen typ. Idag var jag på en stor shoppinggalleria och bredvid mig stod en tjej och kollade på kläder. Hon såg knappt mänsklig ut. Så mycket kindfillers att ögonen typ kisade, jättestora läppar, såna kolsvarta ögonfransar som såg ut som kvastar… det var otäckt. Om hon mådde strålande i det där så fine, men risken är att hon var lika missnöjd med sin spegelbild som innan alla dessa ingrepp.

    Kanske finns det en massa billighetskliniker numera som bara sprutar in utan att bry sig hur det blir. Eller som tror att det är så tjejerna vill se ut.

  Har ni några tips på hipster med låg midja och bred resår? Hittar fan inga och blir galen snart!

   HM! Deras multipack, 7st hipster trosor har låg midja. Men läs beskrivningen det finns några multipack med normalhög midja också.

    Kvaliteten på deras hipster är jättedålig nuförtiden. Iallafall de svarta. Köp inte!

     Det jag köpt har dock hållt väldigt bra och inte tappat passformen.

  Ni som är frisörer (eller ni som kan mycket om hår i allmänhet) – jag är naturligt blond men började slinga håret för några år sedan för att bli mer en lintott som jag var när jag var barn dvs göra håret ljusare. Nu har jag tröttnat på det för det kostar 2600 kr var tredje månad och det är pengar jag behöver spara och lägga på annat plus att jag tycker man ser utväxten för snabbt och håret tunnas ut. Jag har redan ett väldigt tunt hår med fina hårstrån. Går det att få tillbaka min gamla hårfärg igen utan en ful jäkla utväxt? Har också färgat håret två gånger däremellan men det bör ju vara borta för längesedan.

   När jag slingade håret (som blond med ljusare slingor) syntes inte utväxten, utan den liksom smälte in i håret.

    Min syns alltid. Hon ljusar upp det men det blir alltid mörkare i botten.

     Mörk i botten trots att du är blond? Lägg mindre och mindre slingor så får du ju snart tillbaka din färg. Prata med din frisör och berätta hur du vill ha det.

     Gör en root melt och successivt mindre slingor. Så växer det ut snyggt.

      Tack ❤️

  Bästa hudvårdstipset?
  Någon som använder Retinolserum på kvällen och c-vitaminserum på dagen och får effekt?

   Ja det är super. Välj effektiva produkter med dokumenterad effekt och inte ett c-vitamin serum från aco eller lumen typ. De är inte effektiva. Be gorgeous Har budget som är effektivt.

  Tror ni att Sandra Beijersson reflekterar över faktumet att den globala uppvärmningen och cyklonen under semesterveckan på Mauritius går hand i hand?

   För det har aldrig förr varit cykloner där?

  Nu har jag fan fått nog!
  ”Väll” hit och dit,överallt…!
  Så många influencers o bloggare som stavar uselt,har man hundratusentals följare så stava rätt! Att skriva väll ist för det rättstavade väl,har spritt sig nu och det gör ont i ögonen att se.Vad är ens väll,ett verb?
  Väl heter det,men uttalas ’väll’ och väääl’
  Ex: Det är väl inte mitt fel!
  Du kan väl hjälpa mig bära lådan?
  Men lyssna på mitt råd,jag vill dig ju
  bara väl…
  Skiter i om jag blir kallad språkpolis!
  Lär er stava rätt så framstår ni som mer seriösa. Så lägg av med väll!

   Risken för att du ska bli kallad språkpolis efter detta inlägg är nog rätt liten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.