Anna Books stora operation

Det är inte bara Magdalena Graaf som genomgår stora operationer, utan nu visar det sig att även Anna Book varit med om ett stort kirurgiskt ingrepp. 
Maggan fick en ny höft, Anna fick ett nytt knä. Hur grymt är inte det svenska sjukvårdssystemet ändå? (När det fungerar då…)

Anna skriver att hon inte postat sina inlägg för att folk ska tycka synd om henne, för det verkar tydligen en del skrivit till henne.
Vilket trams!
När man genomgått ett stort kirurgiskt inlägg där en hel led bytts ut, då får man tycka lite synd om sig själv för smärta är ju smärta, oavsett om det är en planerad operation för att må bättre eller ej.
Man har fått en stor reservdel insatt i kroppen och man får inte ha int och tycka synd om sig själv?
Jag ger mig fan på att de som skrivit detta till Anna är typen som sjukskriver sig för en sticka i fingret eller för att papiljott-luggen inte blir bra.

Jag tycker kanske inte synd om Anna, men jag lider med henne.
På samma sätt som jag led med Maggan när hon opererade sig. Hur kan man INTE göra det?
Stort krya på dig till Anna!!!!

76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jättejobbigt med operationer och sen ha ont.
    Det tar både på psyket och kroppen.
    Krya på dej och snart blir det bättre.

      Jag tänker att det är helt fantastiskt att kunna byta ut dåliga kroppsdelar. Vilket privilegium. För Annas del fattar ju dock precis alla varför hennes knän är slut. Testa att gå upp 10 kg och känn hur bara det frestar på kroppen. Vad har inte hon vägt under väldigt lång tid? Men som den notoriska lögnare hon är skriver hon istället att knät är utslitet pga skidolycka (!?) för 20 år sedan. Ursäkta mig? Hade hon trasat sönder knät i en skidolycka så hade vi kunnat läsa om det – gång efter annan – under 20 års tid. Det hade offerkoftrats in absurdum om detta från henne. Har vi någonsin hört henne nämna det? Sa hon något under Biggest loser VIP? Nej just det. Förlåt mig, men jag kan inte låta bli att störa mig på denna egenskap hos henne. Ljugandet upphör aldrig.

        Min pappa ska göra samma operation i vår, pga en skidolycka för ca 20 år sen.
        Det var ingen stor grej då egentligen (han ramlade och hade lite ont ett tag efter) men har nu slitits till att det inte fungerar längre.
        Så varför misstro Anna hela tiden, prova att snälltolka och ha en härlig måndag 🙂

          Din pappa har också varit extremt överviktig? Förlåt, men alla som följt Anna under alla dessa år vet exakt vad jag menar. Men visst, det är självklart ”skidolyckans” fel. Oförskämt av mig att anta…

            Haha, nej det har han inte.

            Än sen om det är pga övervikt hon måste operera knät? Varför anser du att hon är förpliktigad att berätta det för dig? Skulle det vara så så kanske känslor av skam finns som gör att man inte vill lyfta offentligt.

            Jag har dragit vita lögner pga att saker varit privata eller att jag känt skam. Det har säkert du också gjort.

              Harry Styles skriver väl inte att hon är förpliktigad att berätta? Hon hade ju inte behövt säga någonting snarare.

          Håller med. Så elakt att skriva att någon ljuger. Känner du henne?

            Hej Anna/Felicia! 👋🏻

        Det stämmer inte att överviktiga är en vanlig grupp för att behöva byta ut leder, den vanligaste anledningen är artros och det är fortfarande oklart vilka som drabbas av artros. Troligtvis mycket genetik, men det är också ganska vanligt att det kommer efter tidigare skada eller om man tex haft ett yrke där man slitit på lederna. Det är inte okej att skylla allt på övervikt.

          Ööööööh ok? Källa på det? Övervikt utgör en enorm påfrestning på lederna. Känner fem personer som alla varit överviktiga och tvingats till knä- eller höftbyten. Men de kanske bara hade otur då?

            Vilken källa har du själv undrar jag?🙂 Jag har jobbat på ortopedavdelning i 11 år och träffat patienter som bytt höft- och knäleder varje dag. Jag har absolut träffat fler normalviktiga personer än kraftigt överviktiga (och som då bör varit det i x antal år för att hinna slita på leder) som genomgått operationer, kan jag göra slutsatsen då vara att det är en risk att vara normalviktig? Övervikt kan också vara en efterverkan av kraftig artrossmärta då man inte kan röra sig ordentligt, sover dåligt och att man då blir deprimerad och ev tröstäter.

        Jag har både sett och läst om en skidolycka hon var med om iallafall.

          Du menar när hon hasade runt på ett par längdskidor i Åre och ramlade pga tappad styrfart och slog i svanskotan? Om inte, utveckla gärna när, var, hur.

    Blev förvånad över hur snabbt Maggan repade sig. Måste kännas skönt.

      Det är väl mer att hon har problem med att vara still. Nu har hon flugit upp till norrland, åka bil i 2 timmar och sen snöskoter 40 min. Jag hade nog hellre stannat hemma och rehabbat.

        Ja verkligen, visst är det viktigt att röra på sig men det där är nog att utmana lite väl mycket. Undrar vad fysioterapeuten tycker.
        Nu när Maggan visat att det är plättlätt att byta ut leder och hur snabbt man är tillbaka blir det svårare för Anna att klaga.

        Hon är ju så rastlös. Hoppas verkligen inte hon åker på ett bakslag. Förra gången ramlade hon ju med skotern och skadade knät. Hon ska ju spela in nya TV-serien, hon vill ju inte skaffa ett ”vanligt” jobb.

    Varför använder så många & i stället för att skriva och?

      Det går snabbare🤔?

        På en mobil måste man ju skifta tangentbord för att hitta &… iallafall min Samsung. Det går snabbare att skriva och.

        Två tangenter på datorn i stället för tre. Man måste spara mycket tid.

          Men vill man skriva så extremt mycket text som AB alltid vill så sparar man ju i alla fall in två tecken på att använda & istället för och. Då får hon in några extra emojis innan Instagram säger att det blev för långt.

      Är väl något man bara gör, tror inte folk funderat igenom det så grundligt 😅 tycker kanske det ser snyggt ut eller något.

        Snyggt? Dålig svenska ju.

      Livets hårda skola? Det ser både dumt och obildat ut.

        Och ändå ska man använda ”&” i viss typ av referensmarkör i referenslistor, dra på trissor så obildat!

    Nej jag lider inte med Anna eller Magdalena. Både Anna och Magdalena har narcissistiska drag och båda verkar gilla uppmärksamheten som kommer med de ingrepp de genomgått.
    Jag lider med och tycker synd om många andra som drabbats av sjukdom/gått igenom trauman, men en rutin knä-op får inte mina sympatier.

      09.33 mår du bättre nu?

        Bästa burnen ”kÄNns DeT BÄTTrE NuuuUuYyuUuUu” lol

    Vad var det för fel på knät?

      Övervikt under lång tid sliter på kroppen och ffa dess leder. Men det får man väl inte säga i det här kommentarsfältet.

        Jag är en helt normalviktig tränad kvinna men som råkat ramla och skadat knät illa. Vid svåra knäskador slits brosket mycket (och innan 1990 då slipades brosket ner vid operation av ex korsband) vilket kan leda till artros vilket kan leda till att du behöver nytt knä. Det har alltså inget med vikten att göra.

          Men nu var det väl Anna Books knä personen ifråga menade?! Du menar på fullt allvar att hennes grava fetma under väldigt stort antal år ej påverkat hennes leder? I rest my case…

    På väg nu och ska OP brösten igen pga bröstcancer. Får gå hem efter man vaknat och nej ont gör det inte alls märkligt nog, eller rättare sagt inte gjort de på tidigare operationer. 🙏😅

    Jag säger inte att folk gör rätt för det gör de inte. Men de skriver ju saker till henne för att provocera henne och för att hon ska skriva dessa långa noveller med offferkoftan på ”mitt naiva jag”.
    Hon ger dem precis det de vill ha.

      Sant.

    Varför lida med? Verkar ju gått bra och så himla ont verkar hon inte ha? Stor operation visst, men inget trauma direkt.

    Herregud det är ingen som skriver till Anna Book. Hon är inne & läser i sin egen Flashback-tråd…

    Vad gör Anna B i dag? Jag är tydligen blockat på hennes insta trots att jag aldrig följt henne 🙄 Vad lever hon av? Jobbar människan?

      Lever hon inte på arv? Ngn som vet vad sonen gör?

      Anna jobbar? 😄 Nej.

    Att Sanna G just lagt upp en film på sitt barn som är arg/gråter (blurrad bild men ljud på) och att barnet dessutom säger att hen ska ”skalla” sin mamma? Förlåt men sjukt på så många sätt?

      Fri uppfostran🤔?

      Ännu sjukare att så många i kommentarerna skrattar åt att barnet säger att han ska skalla henne. Sen att lägga upp denna ”sinnessjukt roliga video” (enligt Sanna själv) är ännu märkligare. Tycker dessa människor att det är ok?

        Är han aggressiv f ö? Drar han av ben från spindlar? Dessa barn ska man ha koll på enl psykologerna🤔

        Vad får en liten unge det ifrån, att han ska skalla sin mamma? Så obehagligt. Lite uppfostran där skulle inte skada.

    Graf måste väl ha opererat dig privat eftersom hon fick op efter bara någon månad när andra köar i år.

      Ja min pappa väntad i år efter sin andra höftoperation. Han gjorde den vid 90 år och klarade sig inte. 😢

        ♥️

      Nej inte privat.

    Varför sätter man ryggbedövning och lokalbedövning innan man får narkosen?

      För att du skulle ha djävulskt ont efter op utan denna smärtlindring. Det är ju liksom inte bara mjukdelar inblandat när man gör ortopediska operationer. Väntar själv på en op i foten där det ska sågas i hälbenet. 🙂

        Men kan man inte få narkosen först så man slipper vara vaken när man får all bedövning?
        Känns onödigt att man ska behövas plåga sig igenom det när man ändå ska få slockna sen.

          Jag är väldigt rädd för sprutor😂

          Att sätta ryggbedövning är inte så lätt. Kräver att du sitter på ett visst sätt.

          Det är viktigt att bedövningen funkar, läkaren behöver kunna kommunicera med patienten.
          Jobbigt att vara stickrädd. Själv brukar jag erbjuda elever och kandidater mina blodkärl att öva på då jag inte tycker det är obehagligt. Övning ger färdighet!

      Troligen för att du som pat ska kunna bekräfta att det fungerar.

        Fy fan..

        Nej, de testar inte det innan op.

        Exakt!

    Detaljer, detaljer…Anna kan inte skriva enkelt utan måste berätta allt in i minsta detalj. Ingen har nog frågat om detta, utan hon vill att det ska låta så.

      Ja det blir lite en tolvårings dagbok över det hela. Men hon har alltid skrivit så. Och betett sig som en. Liksom fastnat där åldersmässigt.

    Så irriterande med folk som skriver ”OP” istället för operation. Är det så jobbigt med några extra bokstäver?

      Jag tycker att det är irriterande när man skriver RIP istället för VIF.

        Jag blir förvirrad när folk skriver RIP in peace

          Slit sönder i fred!

        Eller ”Vila i fred”..
        Hoppas ingen kommer och stör nu när du dött.

          Det värsta!

    Jag jobbar med patienter som opererar in höft- och knä-proteser, dom flesta mår prima och går hem redan dagen efter 💪 Jag brukar inte tycka så värst synd om dom då operationen är självvald samt att dom oftast blivit förberedda i flera månader innan. Kan däremot känna väldigt mycket medlidande med alla stackare som halkat och brutit sig dom senaste veckorna 🙊🙊😇

      Nurse Ratched.

    Äääntligen lite äkta sjukvårds-content som är så härligt med stora bandage, ispåsar, dropp och behandlingsrum – toppen för en influenser! Det enda jag saknar är en närbild på en infart i handen, det är ju ett obligatorium så lite besviken…

    Krya på dig, Anna!

    Vilket imponerande bandage!

    Jag undrar på riktigt vad alla som skriver & istället för och gör med tiden de sparar in på att göra det…

    Nu tycker jag att du i rättvisans namn ska skriva en ”krya på dig”-hälsning här till Victoria på Matplatsen, utbränd efter allt bloggande och i behov av sjukskrivning, vila och terapi. Hon orkar inte ens blogga som vanligt och då förstår man allvaret i situationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.