Zalandos plussizemodeller

Kajjan Andersson har postat inlägg om företags olika plussizeavdelningar och produkter och tar i det här inlägget upp Zalando och exempel på deras plussizemodeller. 
Nog ser det ut som att Zalando tagit sina foton och dragit ut dem på bredden för att skapa plussize? Visst är det samma person på bilderna?
När man vill vara ett inkluderande företag, men can’t bothered.

Jag är väldigt nyfiken hur dessa plagg ser ut i verkligheten och om det verkligen är så att bilderna bara är utdragna på bredden. 
Vad tror ni?

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag var inne på HMs plussize sida häromdagen där många modeller hade allt jag inte tänker på när jag tänker plussize. Som synliga revben och konvexa magar

   Ja märkt det att modellerna är xsmall. Ingen bra utveckling.

   Finns inga bilder på plussize modeller sedan ett par månader tillbaka, samt att alla kläder är FÖRBANNAT SKITTRÅKIGA.
   Slutade köpa kläder på HM förlänge sedan.
   Kan köpa saker från Home, samt viss Beauty (älskar deras nagellack) men skippar allt annat.

    Verkligen!! 500 för en polyestertrasa nej tack! Kan hitta en för ny tröja för 50 spänn på vinted som inte är i polyester 👍

    Och bilderna är svinfula.

   Jag tycker de tankar detta väcker är intressanta, för som vi alla känner till har ju modeller, historiskt, på samma sätt som här skett, redigerats till att se smalare ut än de egentligen är. Och många gånger har skillnaderna varit jämförbara eller än mer extrema och orealistiska än de vi ser här, då man istället ”dragit ut” dem på längden så hals, ansikte, överkroppen och alla lemmar blir långa och slanka. Det Zalando här gör är förstår riktigt dåligt, och också rätt meningslöst i och med att syftet får antas vara att visa hur passformen skiljer sig mellan olika storlekar (då det blir galet missvisande, precis som när man gör en modell smalare än vad hon är).

   Ofta skriver ju klädhemsidor vilka storlekar modellerna har på sig, som referens, det hade varit intressant att kolla upp om Zalando ändrat storleksangivelserna eller om den ”bredare kvinnan” sägs bära samma storlek som den ”slankare kvinnan” (ja det är ju då samma kvinna alltså), eller om man skriver att hon bär till exempel S på de ”smala” bilderna och L, exempelvis, på de ”plus-size”-bilderna. Hehe.

   Jag litar dock inte på dessa storleksangivelser då det ofta anger en eller flera storlekar större än vad modellerna faktiskt bär, alternativt att plaggen i extrem grad är skräddarsydda eller på annat sätt manipulerade att passa modellens kropp (jag känner till att man ofta använder ”klädklämmor” exempelvis, då passformen på reklambilder ofta är extremt avvikande från det man sedan får hem. Exempelvis så står det ibland att modellen bär storlek S, och plagget sitter åtsmitande över midjan och med utrymme för bysten på bilden, på vilken modellen som visar upp plagget som har smal midja och liten byst, när man sedan själv provar samma plagg i exempelvis XS sitter den istället löst över midjan trots att man inte ens har någon midja att tala om och plagget är sytt helt rakt i något oelastiskt material utan anpassning för bysten över huvud taget… Ja alla här inne förutom Lewis är nog med på vad jag talar om. 😀

  Det var ett jävla gnäll. Är det lågkonjunktur så är det lågkonjunktur. Då får man lov att vara kreativ!

  Förlåt, det var inte vi, det var våran AI

  Hahahaha, det där var fan det sjukaste jag sett på länge! Så jävla pinsamt. 😂😂

   Den första ser ut som att hon har fått ta på sig en flytväst under jackan 😂

    Hahaha, ja! 😂

   Otroligt märkligt. Det ser dessutom fyrkantigt ut..

    Alla som har plus-size ser alltså ut som SvampBob Fyrkant. Ja, men tack för den 😂

     Ja! Visste du inte det? Det måste du väl sett i spegeln? 😉

      Förnekelse vettu 😂

   Tycker inte att det är så märkvärdigt. Man använder ju filter och redigerar hejvilt för att få modeller att se smalare ut, då är det väl inte konstigt man använder samma teknik för att få dem att se bredare ut? Det kostar ju anlita 400 olika modeller.

    Det är ju samma person!

  Hur fan kunde dom tycka det här var en bra idé??

  Så dåligt! 😂

   Ni ville ha en boxy passform, nu får ni en boxy passform 🥰

  Retar mej så på en influenser som tror att puta med munnen och visa dom omgjorda brösten vinner i längden. Men svara på frågor nonchalerar hon. Barnsligt och på så sätt blir man ingen affärskvinna. Gör man reklam för varor och inte kan svara på läsarens fråga om varan ja inte gör man ett bra jobb då.

   Vem menar du? Finns ju ett antal som stämmer in på beskrivningen

    Vågar inte skriva det för då blir man väll påhoppad. Men ytligheter hos henne växer och egot med. Lite ödmjukhet skulle inte skada. Mannen påverkar nog enormt mycket.

     Stämmer fortfarande in på typ alla…

      Ja det kanske det gör 🤣

       Vad svamlar du om?

     Gabjossposs?

  Är det bara jag som är så innerligt trött på kroppsstorlekar? Eftersom det debatteras och skrivs om överallt blir man ju ständig påmind om vem som är ”smal vs tjock”.

   Trött på? Ja alla har ju en kropp och alla har åsikter om kroppar. Det kommer aldrig ändras.

  Haha snyggt jobbat Zalando, där sparade ni in en hacka på modelarvode… Men tappade en ännu större hacka i goodwill.

  Zalando är inget märke, det är en marknadsplats. Det här kanske är ett mindre märke som helt enkelt inte har råd eller möjlighet att använda olika typer av modeller. Snacka om ilandsproblem.

   Exakt vad jag skulle skriva. Zalando styr inte över vilka bilder märket i sig väljer att lägga ut på sina kläder.

   Alla problem folk i sverige har är i-landsproblem, för att vara helt ärlig. Det betyder inte att de inte är problem.

   Alltså, ja, de allra flesta problem vi har i i-länder är ju just ilandsproblem. De flesta av oss behöver inte kämpa med svält, hemlöshet, krig och konflikt, att inte kunna gå i skolan, att inte ha tillgång till sjukvård, kämpa med naturkatastorfer, behöva konstant deala med långa elavbrott osv. osv.

   Men om vi alltid stannade upp och inte fortsatte ta upp problem som inte direkt är livshotande pga att det fortfarande existerar livshotande problem, så skulle det gå otroligt långsamt framåt. Menar inte att du måste hålla med om huruvida just detta problem är värt eller ovärt att lägga energi på, men att avfärda det baserat på att det är ett ”ilandsproblem” är ju rätt kortsiktigt.

    I lands problem betyder väl just icke problem. Dvs det är inte ett problem någonstans.

     Naej, som namnet antyder är det ju att säga att
     typiska vardagsproblem i industriländer är mindre viktiga jämfört med de problem som finns i utvecklingsländer där det kanske är mer liv-och-död problem eller rättighetsbaserade problem osv.

  Dör så dåligt! Endast magen som är bred 😂

  Hej! Jag behöver lära mig något mer här. Kan någon vara behjälplig och förklara i enkla ordalag vad som är problematiskt med detta? (Jag är helt seriös, är inte så insatt som jag önskar vara. Levt under en sten etc.) Tack!

   Det är absolut inget som är problematiskt med detta. Folk är bara ovana vid att man redigerar en bild för att modellen ska bli bredare men reagerar inte om den redigeras för att modellen ska bli smalare, få större byst, etc. Det är bara ovana.

    Eller så kan ju folk tycka att det är problematiskt åt det håller också och alltså problematiskt åt båda hållen?

     Håller jag inte med om. Man kan inte gärna förvänta sig att säljaren ska anställa olika modeller för att visa upp exakt alla storlekar. Det kostar ju.

      Du behöver inte hålla med. Men du skrev att anledningen att folk reagerar är för att de är ovana för det brukar gå åt andra hållet (redigera smalare, större bröst osv.). Min poäng är, att samma personer som reagerar på det här mycket möjligen också reagerar på när det redigeras smalare, större bröst osv. Alltså inte pga ovana, utan helt enkelt för de tycker det är fel att redigera på det sättet.

    Men va? Oavsett vad man tycker om ideal och dylikt, så har ju redigeraren gjort ett vansinnigt dåligt jobb. Går ju inte att se hur plagget egentligen sitter på någon som verkligen är plus-size, när bilden består av en kropp som dragits ut till en fyrkant…

   Jag skulle gissa på vilken som helst va följande eller en kombo:
   – för att det tar jobb ifrån folk som faktiskt är plussize
   – att det inte faktiskt visar hur plagget sitter på någon som är större, för att göra något bredar är inte = plussize, ofta förändras ju kroppsform eller proportioner ju mer/mindre man väger, inte så simpelt som att allt blir bredare.
   – att det ger orealistisk bild då ”smal”-drag behålls och modellen blir ”optimalt” plussize snarare än faktisk plussize (t.ex. smal, skarp käklinje, eller synliga ben, eller annat som är met utmärkande för någon som är relativt smal och inte förekommer lika mycket/alls på någon som är plussize eller större)
   – att man inte borde manipulera bilder på det här viset alls (vare sig mindre, större eller vad som)

   Problemet är ju att det ger en missvisande bild av hur plagget sitter på nån som faktiskt är plus size, eftersom de bara dragit i bilden dvs när jackan redan satt på någon som är smal. Det blir ju helt fel. Plus ser taffligt och oproffsigt ut men det är i och för sig roligt!

  de kanske har tagit en större modell och dragit ut henne i de smala bilderna

  Fast går man in på bilden så är den inte sådär konstig. Lite missvisande. Leta fel där det inte finns.

  Kajan kan börja ha rent mjöl i egen påse. En av de värsta mobbarna på internet.

  Hahah så fult och så orimligt att man är helt fyrkantig/större men har ett smalt ansikte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.