Ett klassiskt exempel…

Jag gissar på att det här är ett klassiskt exempel av ”motfakturering” där Johanna betalar kostnaden för resan själv först, men sedan fakturerar företaget hon gör reklam för samma summa eller mer, så att resan betalar sig och hon eventuellt även tjänar en hacka på resan. Alltså på samma resa som hon hävdar att hon själv betalt varenda krona för.
Jag undrar vad Skatteverket säger om dessa upplägg, jag tänker snarast på förmånsskatt mm. Det ska jag nog rota lite i nästa vecka!
Att byta pengar med varandra, det verkar kul!

Att det sen vore bra om Johanna lär sig reklamidentifiera sina inlägg så vore det ännu bättre. 
”I samarbete med….” fälldes av Patent- och marknadsdomstolen för ganska många år sedan, men än då länge verkar informationen inte nått hela vägen upp i Karlatornet i Göteborg.

Tack för tips!

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fannidays är gravid 🙂

  Johanna Tofty är alltid sån där om man inte slickar hennes ”sponsrade” röv eller gå på hennes ”köp det här”
  Jag frågade en gång om hon tänkte på miljön när hon flög iväg på ett sponsrat julbord. Fick samma reakrion som i ditt inlägg, dessutom va jag en troll som hållit på ”så där” i flera år vilket är i hennes fantasi bara.

   *reaktion *ett troll

   Jag kommenterade för första gången på ett inlägg, vänligt men tvärtemot vad hon tyckte. Fick till svar; att ni bara orkar.
   Hon allierar sig gärna med en och trycker ner någon annan med orden; sådär säger hon alltid och så något negativt.
   Skulle vilja fråga varför hon aldrig varierar sina selfie, samma vinkel och samma mungipor i samma leende.
   Gillar hennes blogg för recepten.

   Ylva/ Håller med. Ödmjukhet kan hon inte stava till. Jag tycker hon är oförskämd mot sina följare och nej, jag är inte en av dom 😁

  Hon svarar alltid så himla trevligt och sympatiskt.

   Tycker det var ett vettigt svar med tanke på hur den som skrev kommentaren uttryckte sig. Hoppas jag missförstår dig dock, och att du inte på allvar var sarkastisk och menade att det där skulle vara ett otrevligt och osympatiskt svar 🙈

   Hon klarar aldrig att någon ifrågasätter henne, hur ödmjuk man än är mot henne så hugger hon. Tycker man precis som hon tycker så stryker hon dig medhårs.

    Johanna är en legend i sin egen lilla värld. Snart omsprungen av alla yngre influensers. Privat är Johanna en otrevlig och dryg tjej.

   Va, Lena?

  Varför skriver du som att din gissning vore sanning, när du faktiskt egentligen inte vet?

  ”Motfakturering” har funnits inom reklambranschen, spec inom sponsring, i ”urminnes” tider. Kallas barter/barteravtal där parterna skriver avtal om vad var part får/ger och sedan skickas fakturor på avtalsenligt belopp (värdet av det man får/ger) till varandra. Dessa fakturor betalas inte utan ”kvittas” eftersom de tar ut varandra. Dock kan det tex tillkomma reklamskatt (om exponering i avtalet) vilket måste betalas.

   Motfakturering och barteravtal är inte samma sak. Vid ett barteravtal utgår ingen faktura då transaktionen ofta avser ett byte av sådant som hamnar på företagets balansräkning, dvs man byter aktier mot en vingård. Vid motfakturering betalar företaget för en vara eller tjänst. I detta fall som Johanna själv skriver så betalar hon för resan. Sedan skickar hon en faktura på samma belopp för den tjänst hon utför tillbaka så nollas skulden. Det är inte att rekommendera att göra så och ett bra sätt att bli granskad på. Nu tror jag i och för sig att hon har ett större problem och det är att hon riskerar att bli upptaxerad då en 4 veckors afrikaresa kommer att bedömas som förtäckt semester och inte jobbresa.

  Ha ha ha nått hela vägen upp i karlatornet. Argbiggan Johanna kommer bli topp tunnor rasande när hon läser inlägget. Hon har ALDRIG fel, tror det är nåt typiskt för Sköööööövdebor 😂

   Precis. Karlatornet var klockrent😆

   Apropå Karlatornet, den enda anledningen till att de behåller den lägenheten är ju ren spekulation. De kommer aldrig att flytta dit. Bara ett spel för galleriet. Förmodligen måste man äga bostadsrätten en viss tid av skatteskäl innan man kan sälja den. Men Johanna ger ju en helt annan bild. Såklart. Mygel, mygel, mygel. Som med allt annat.

    Eller inte? Priserna har ju gått ner, så de avvaktar nog med att sälja av den anledningen.

     Någon som vet bättre får gärna svara men nybildade brf räknas annorlunda skattemässigt första året vid försäljning om jag inte missminner mig. Enda anledningen jag kan se. Kostnaden för lgh finansieras av sponsrade samarbeten. Hela lgh:s interiör består av sponsring. Janne måste stå skriven där och låtsas bo där ibland men det gör han ju givetvis inte. Såååå intressant med en granskning även av detta lilla upplägg. Håller liksom inte i alla led hur gärna de än vill göra sken av det. Tyvärr Johanna om du läser här, det är rena fakta vad du än insinuerar.

   Exakt. Maken till Messerschmitt får man leta efter. Hon är dessutom så sjukt otrevlig och hunsar med sina läsare. Obegripligt att hon har några följare öht. Bra att du granskar detta med resan Camilla.

  Bra att detta upplägg granskas!

  Jättebra att du granskar sånt här!

  Ja snälla granska detta! Hon blockerade mig på Instagram när jag påtalade hennes resa i business class. Skrev att det var väl det enda flygbolaget som bekostade deras resa. Hon skrev att dom valde det för det var mellanlandning och det behövdes sträcka på benen. Jo tjena🙄

   Får man inte flyga business?

   Men är väl inte konstigt att du blir blockad när du börjar anklaga istället för att ställa en fråga, och dessutom inte accepterar svaret du får utan redan har bestämt själv hur det ligger till. Skulle inte heller vilja ha en sån följare.

  Vem följer dessa IDIOTER?! Äckligt med skattesmitare.

   De följer väl inte folkbokföringslagen heller? Skrivna på olika ställen. Alltså, Jannes 🐹 hamsterkinder.

    B/ Jag undrar om han har hela fejset fullt med fillers och botox? Ser helt annorlunda ut.

     Hon har det ju iaf. Står där i kåkstaden med sitt, till bristningsgränsen, utspända face och ler sitt oerhört konstgjorda ”leende”.

   Äckligt också med folk som allting tycker allt är äckligt.

  När hon säger att hon betalar antar jag att hon menar företaget? Men eftersom hon varit tydlig med att det är deras bröllopsresa är det ju också en privat resa, som jag antar att hon då tar upp som förmån? Och Jannes del, om företaget betalar för honom.

   Läste du inlägget? Hon betalar själv och fakturerar sen företaget för kostnaden.

    Fast det var ju Camillas gissning, hon har ju inga bevis eller fått svar på sina fråga.

     Matplatsens insta har ett inlägg där hon frågar följarna det är fler än hon som har hemmakontor, på vilket Toftby kommenterat ”Yes! Alltid – men nu i Sydafrika”
     …alltså en resa hon inte kommer betala en spänn för privat.

    Förhoppningsvis fakturerar hon mer än kostnaden, annars ger ju det här lilla projektet ingen vinst. Att gå med vinst är ju hela poängen med att bedriva en verksamhet.

  Ja det är nog en ”skatteteknisk fråga”, dvs någon betalar för en resa privat men sen drar in samma summa eller mer på sitt företag pga spons. Och så har man fått en gratis (ja faktiskt) resa. Det är ju samma med tex köksrenoveringar som Elsa Billgren, Underbaraclara med flera ängnat sig åt och alltid när de får frågan är de snabba med att svara ”ja men jag har ju betalat för köpet privaaaaaaaat”. Mmmm men sen har du fakturerat en jävla massa pengar på ditt företag såatte…

  Oftast är jag inte så avundsjuk på influensers liv men det är lyxigt att få renoveringar, tvättmaskiner, resor och what not och samtidigt tjäna pengar på det. Så prata gärna med Skatteverket!

   Är faktiskt inte alls avundsjuk. Gillar att betala mina saker utan någon annan inblandad.

    Jo men ellerhur 😂 vem hade tackat nej om man slapp betala saker ur egen ficka.

     Har faktiskt svårt att ta emot gåvor på stora belopp. Känns som jag står i tacksamhetsskuld. Lägger hellre mina införtjänade pengar på saker.

      Av ngn man känner eller kan stå i tacksamhetsslkuld till visst men ett företag som tjänar pengar på att jag visar upp ett kök? Mot so much. Skulle gärna ha kök, my tvättmaskin, snygg trädgård etc mot att visa upp lite på instagram tack så mkt…

  Förutom det skattetekniska är jag nyfiken på vad företagen får ut av den här typen av sponsring. Vem bokar en resa till Sydafrika med den här resebyrån enbart för att Johanna gjort det?

   Exakt så tänker jag med! Klart som korvspad att de har en fantastisk resa eftersom resebolaget sett till att det är så. Men skulle jag boka samma resa tvivlar jag på det….

   Det undrar verkligen jag med.

  ”Hela vägen upp i Karlatornet”😅😅

  Har hennes man ngt jobb? De verkar ju resa väldigt mkt och så mkt semester har nog ingen. Säljer han fortfarande dammsugare?

   Nej, nu säljer han golv.

    Tror inte han sålt något golv på länge, har nog varit arbetslös sen förra våren. Jobbar väl ett år och glasssar runt på a-kassa ett år

     Gå på A-kassa är inte att glassa runt!

  Johanna kanske borde kontakta Monas man om vad som är rätt och fel skattemässigt med sådana här resor, dom är ju bästisar. Men hon gillar ju inte när folk inte håller med henne så det blir nog inge av med det. Hon verkar dessutom vara på kroniskt dåligt humör när hon svarar sina följare. Kanske borde tänka ett varv till eftersom ingen läser hennes blogg eller insta blir hon snart utan jobb. Just saying…

   Hon svarar ofta i affekt och så raderar hon sitt svar ett tag senare😆

    Gör hon det? Ha, ha. Så otroligt omoget & instabilt. Hon kanske svarar när hon sippat på vinet eller någon av alla Möet flaskor hon har liggandes framme för jämnan (så otroligt tacky) och sen när hon nyktrat till raderar hon.

     Tycker det även tyder på att hon inte är den vassaste kniven i lådan. Hon är och kommer alltid förbli den obildade småstadstjejen utan större talang än en bättre hemmafru som försöker lajva kändis och kämpa sig in bland Göteborgs äkta kändisar (musiker, idrottsmän mm). Alltså hennes lismande inne hos kändisar på Instagram, sååååå pinsamt!!!! 😂😂😂

  Fy faan, om influencers tycker dom jobbar så hårt och är sååå värda alla pengar så är det minsta man kan begära att dom faktist gör rätt för sig. Dom har så mycket gratis men kan inte ens göra rätt för sig. Finns det något dom inte utnyttjar ?

  Rik ? Ja, Johanna, det är man om man har råd med 2 dyra boenden och safari-semester i 4 veckor. Det vet väl hon att det aldrig hade gått på en vanlig frisör-lön.

   Två skidresor i alperna också 🎿🎿🎿

  JT lade ju ut i sina stories på IG, att hon ”jobbade”. Någon kameraman, gick runt henne. Någon klänning på cellbes eller nåt. Såklart att denna resa avser ”jobb” då…ha ha…åtminstone för någon timma 🙂 Största bluffen…hon vet exakt hur hon ska få till det. Hoppas på granskning.

  Hon bor inte i Karlatornet över huvud taget. Hon är skriven på Linnégatan och Janne i Karlatornet. Hon säger att läg i Karlatornet är deras sommarstuga………konstigt att vara nästan nygifta och va skrivna på två olika ställen i samma stad. Är ju heller inga billiga lägenheter. 30-35000kr i månaden minst.
  Hur är det med folkbokföringsbrott? Borde nog kollas.

   Här ligger en hel kennel begravd. Janne bor inte i tornet. Kommer aldrig göra heller. Bara ett spel för galleriet. Hon ljuger som en häst travar.

   Linnégatan är en hyresrätt så den kostar betydligt mindre.

  Jag fattar inte, är väll inget konstigt med det upplägget? Är väll alltid så man gör när man utför ett uppdrag, gör ett jobb och sen fakturerar för det? Sen att man har åkt tid för att göra det och betalt med sina egna pengar ger ju inga skattefördelar.

  Så klart är ”jobbet” hon utför tillkommet enbart för att betala resan. Vad skulle det annars vara? Trimma manen på lejon? Föna frillan för en flodhäst? Man skrattar ju.

  JAAAA Camilla rota snälla. Jag undrar liksom fler andra vad företaget tjänar på detta? Det är väl inte så att hennes följare bokar en resa dit på stört eller? Fattar verkligen inte. Johanna är otrevlig och svarar ofta sina följare i affekt.

  Verkar som att hon är ovän med sin mamma ? Men inte pappa! Honom hyllar hon jämt 😉
  Vad har hänt mellan henne och mamman?

   Detta undrar jag också!
   Vad kan ha hänt mellan dom ?

  Dryckes-fillers-fullers/paret kollas nu i vår av Skatteverket när det gäller folkbokföring och ”skumma” avdrag. Lär bli en dyr sak då man kan förmoda att JT har fifflat med fler saker än det hon redan är dömd för sedan tidigare.

  Jag tycker att det är en bra idé att gräva mer i det här ”pengautbytet”, och önskar att du ville göra det för fler bloggare som är på resor titt som tätt…Matplatsen, 56kilo m fl.

   Hade lite extra tid idag, och inser att bloggen med Johanna T, och Matplatsen är så lika varandra. Okej, de bloggar på Amelia/Expressen, fast nu har det samarbete med en frisör som säljer.. shampo. Sen så har de veckans matsedel och en veckans goda dessert. Samarbete med Ellos, och Lindex och andra. Alltså, själv så är jag en vanlig kvinna med viktigt jobb

  Nu har tydligen JT stängt sitt kommentarsfält också.
  Är det så kommer hon mista läsare för det är faktiskt så att möjligheten att kommentera gör bloggarna mer intressant.
  Tusen bilder på en och samma maträtt eller klänning.
  Näe…hon har mist mig som läsare i alla fall.
  Hon tål inte minsta lilla fråga eller åsikt som bryter lite mot hennes egna.
  Skulle inte du Bloggbevakerskan kunna ta reda på hur det går till när hon ”designar” sina barnklänningar för vuxna också.
  Ritar hon själv. Mönster.
  Väljer hon tyger osv.
  Från hållbara industrier osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.