Varför älskar vi rens- och städvideos?

Margareta Grääs gör – inte en, utan två – rensningsvideos som kombinerat har en speltid på runt 3 timmar. 
Ja, du läste rätt, TRE timmar!
Hon rensar smink i tre timmar och tittarna verkar som hypnotiserade!

Vad är det med den här typen av videos och att sitta och titta på dem?
Är det en variant av ASMR?
Jag kan tycka att det är extremt avslappnande och rogivande att titta på den här typen av innehåll, om man bortser från faktumet att det är en helt absurd mängd sminkprodukter som gås igenom.
Jag gillar även den här typen av innehåll, och det har ju inget som helst syfte förutom att ta sönder saker, men min hjärna gillar det.

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag avskyr dem. Eller, så här: jag hatar dem därför att jag verkligen gillar dem men jag vet att jag inte har möjlighet att köra samma städ- och rensrace hemma hos mig så jag blir bara frustrerad när jag ser hur fint det blir.

    Vad är ASMR?

      AllaSnortarMedhavt (på)Rosenbad

        Ja, vad har vi för politiker som stiftar lagar samtidigt som de är höga som hus? Vad gör de nu, går de på Jimmies linje och inför drogkontroller? Som många andra arbetsplatser i Sverige har.

          Håller med Jimmy för en gångs skull! De kan ju börja med frivilliga och redovisa vilka som inte gör dem.

            Bodström ville inte, han skyllde på att han inte ville visa pillevitten 😂 Kan man göra så på vanliga jobb också tro🤔

        I riksdagshuset menar du

      Det står för ”autonomous sensory meridian response” men betyder väl i princip att du njuter av att ett visst ljud eller syn. Motsatsen till något som stör dig.

      ASMR står för Autonomous Sensory Meridian Response och är en kittlande känsla som startar på huvudet och rör sig ner mot nacke och ryggrad. Känslan utlöses av prasslande, viskande och knäppande ljud, och videor där folk skapar dessa ljud har blivit något av ett fenomen. (SVT nyheter 11.1.2023)

    Inget för mig. Är mest intresserad av hur mycket hud- och hårvård samt smink varenda influenser har. Sjukt! Konsumera mindre, inte mer.

    Trodde jag hade mycket smink men det är ingenting när man ser hennes mängder.

      Det är ju bara osmakligt.

    Skulle aldrig orka kolla på 3 h video där någon rensar smink. Men jag gillar att då och då titta på Aurikatariinas städvideos, hon är så glad och ödmjuk och är så fin mot människor med psykisk ohälsa.

    NU kommer alla skriva hur lite smink de har så jag gör också det.

    Jag har endast en CC kräm.

    Den är hyffsat lättstädad/sorterad

    Vad gör hon med det hon rensar ut? Slänger? Fascinerande (sjukt) att se hur en människa kan äga så mycket smink, hon har väl inte hunnit använda hälften av det hon rensar ut tänker jag.

      Undrar jag också. Hade varit snällt om hon gav bort sminket till sina följare så att det får användas.

        Är det redan öppnat och använt är det ju ganska äckligt. Speciellt med tanke på mycket hon har och att hon omöjligt kan ha koll på när det öppnats.

      GRÄSligt mkt smink som blir gammalt och inte används. Inget bra flunsaföredöme (hon heller).

    Den galna baksidan av hysterisk masskonsumtion. Jävla idioti.

      först gillar vi att titta på när någon konsumerar sjuka mändger. sen gillar vi att se när samma person kastar bort hälften av allt den köpt. överkonsumtion i ett nötskal.

    Min partner kollade på videos där nån bygger typ en halv by ”från scratch” av lera och palmer och sånt på Youtube ett tag. Extrem slow-TV, och också oväntat behagligt att sitta och kolla på. Verkligen avkoppling för hjärnan.

    Om människor lägger lika mycket tid på att ta hand om sig själv i form av mat, sömn, motion som dom lägger på att titta på andra människor på sociala medier tror jag att vi alla skulle må så mycket bättre och vi skulle spara pengar när sjukskrivningar och psykisk ohälsa skulle minska. (Jaja inte ALLA människor och inte ALL psykisk ohälsa då, det tror jag alla förstår)

      Så sant!!

      Absolut. Så sjukt mycket onödigt BRUS varvat med innehåll som får oss att tycka sämre om oss själva. Rensa SoMe istället!

      Människor mådde dåligt innan sociala medier också

        Läs parentesen – inte alla. Inte all.

      Kan hålla med. Jag har däremot faktiskt börjat må lite bättre psykiskt tack vare en som jag följer på YT. Inte för att hon konsumerar och visar upp ett härligt liv utan för att jag tycker hennes liv är så mysigt och fyller mig med en myskänsla som i sin tur har inspirerat mig till att börja ta hand om mig själv bättre och göra saker jag mår bra av. När sociala medier fungerar på det sättet är det ju fantastiskt. 😊

      Jag håller delvis med, att vi skulle nog må bättre överlag. Men tror det där ang. sjukskrivningar och psykisk ohälsa också hänger ihop mycket med ett ohållbart liv där man förväntas som individ (eller två individer) ta ansvar för och sköta själv det som en stor familj gemensamt skötte förut. Heltidsarbete, sköta hem, laga mat, träna, aktivera barn, ta hand om barn osv. Sociala medier och ständigt ökade ”press” på vad man ska konsumera, resa, göra osv. och att ständigt åstdakomma mer spelar absolut in det. Så därav håller jag med dig, men att det nog bara är en bit av problemet.

        Håller med. Idag har vi ju faktiskt rätt gott om tid vi kan välja hur vi disponerar, rätt lite går egentligen åt till basal överlevnad, även inkluderat lönearbete. Inspiration till hur vi kan leva kan vara positivt men bara till en viss grad. Det slår lätt över till press och känsla av otillräcklighet, för många valmöjligheter, för mycket jämförelse. Har man en mer avslappnad personlighet och tar hand om sig med sömn, mat och motion så är det ju inga problem att lägga tid på sociala medier också. Men många skulle nog må bättre av att kapa det mesta av sånt.

          Du har inte barn va? 😅 Jag har knappt en timme på kvällen då jag har tid som inte går till arbete, hämta/lämna, läxor matlagning, badning och nattning.

      Pick me! 🫠 Nej motion löser inte alla problem hur gärna än folk vill tro det!

        Nej men det förebygger många! Min psykiatriker tjatar hål i huvudet på mig om det, sömn och rutiner. Hjärnan är utformad på ett visst sätt och man behöver röra på sig för att må bra. Det är vår biologi.

        Personen säger inte att alla problem skulle lösas av motion så varför argumenterar du utifrån det? Hen säger att sjukskrivningar och psykisk ohälsa skulle minska, så argumentera emot det om du inte håller med. Läkare och annan legitimerad sjukvårdspersonal skriver ut FaR -fysisk aktivitet på recept, till bl.a. personer som lider av olika former av psykisk ohälsa, därför att det är evidensbaserat.

        Kanske inte bara motion. Men tillsammans med näringsriktig mat och en god natts sömn kanske det gör skillnad.
        Testa?

          Finns evidensbaserad effekt på enbart träning också 😊 Jag är sjukskriven så min träning innebär 15 min promenad 5 ggr i veckan. Gör oehört stor skillnad för mig personligen.

            Jag är på men hört 30 min dagligen. Min dotter blir skitgrinig om hon inte gymmar🙏

        Det gör ju iallafall inte någon skada. Om man inte motionerar extremt mycket då men det handlar ju om förhållandevis få personer.

    Hur sopsorterar man denna typ av rensning? Om man överkonsumerar för att leva på att recensera produkter är det minsta man kan göra är att slänga saker korrekt. Det skulle jag vilja se en video på!

      Man lämnar väl bara in allt till återbruket?

        Menar du återvinningscentralen? Där måste du ju också sortera

          Åternruket är sånt man skänker till andra 8ch det hoppas jag verkligen ingen gör men öppnade hygienartiklar 🦠

    Jag älskar att kolla på videos där någon städar. Och program där kraftigt överviktiga personer ändrar livsstil och går ner i vikt. Vet inte varför det är så kul att titta på egentligen.

    Hur kan man älska att se någon som överkonsumerar smink rensa ut det?
    Inget miljötänkande där inte och hon har uppenbarligen en ohälsosam shoppingvana gömd bakom att hon hjälper oss.

      Och mellan alla ton smink hon säljer så reser hon jorden runt. Samtidigt har hon en hel följarskara som helt okritiskt hyllar allt hon gör.

        slänger*

        Hon får väl resa som alla andra!

      För flera år sen när hon börjat testa julkalendrar skrev jag och flera andra i hennes kommentarsfält och frågade om hon inte tänkte på klimatet. De kommentarerna blev raderade och sen gjorde hon ett inlägg där hon bölade om att hon utsatts för näthat och att frågor om klimatet inte hörde hemma i hennes kommentarsfält så som vanligt, en flunsa får kritik en flunsa skriker näthat.

        Som vanligt då. Alla som inte äääälskar allt flunsorna gör är ju hatare och ”bittra medelålders kvinnor”.

    Älskar att rensa själv hemma men inte kolla på andra som gör det! 😅

    Astråkigt.Nån slänger sitt gamla smink.
    Förstår inte ens tanken på att filma och lägga upp 3 tim av det på youtube…Why??

      Problemet är väl att det inte är gammalt smink utan i många fall nytt helt oanvänt eller endast använt en gång.

    Älskarrrrrrrrrr städvideos!! 🧹 Och städböcker typ Marie Kondo och Karen *Vahettehon*s Rensa i röran med feng shui ❤ bortsett från kapitlet om tarmsköljning haha

    Jag ÄLSKAR!

    Följer även Al Bladez på YT när han röjer djungel till trädgårdar.
    Aurinakatarina som städer de mest groteska skitiga hem, samt när de rengör extremt skitiga mattor.

    Min hjärna blir lugn, och sedan tittar jag mej omkring här hemma och inser att det är inte så skitigt hemma. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.