Sandra Beijer om ”Love is blind”

Bildkälla: Netflix

Amanda fascinerar mig nog allra mest. Aldrig sett någon så oerhört följsam och underdånig. Varför Sergio faller för henne är ju för att hela hans, om vi ska vara ärliga, rätt komplexa människa kan ta sina fulla kraft utan att hennes needs skavar mot. När hon berättar om deras problem (att han dumpat henne sjuttioen gånger) för sina vänner med ett varmt leende blev jag mycket oroad för vad hon ska acceptera i sitt liv. // Sandra Beijer

Jag minns knappt när det pratades så mycket om ett tv-program som det pratas om svenska ”Love is blind” och nu tar Sandra Beijer till bloggen för att säga sina two cents. 
Om man inte sett programmet och planerar att göra så så bör man kanske skippa det här och Sandras inlägg.
Bara ett tips!

Precis som för de flesta andra så är det Sergio och Amanda som verkar engagera mest och Sandra verkar än så länge inte alltför imponerad av deras relation. 
Trots sin något turbulenta resa i programmet så står det klart att Amanda Jonegård, 34, och Sergio Rincón, 38, fortsatt att leva tillsammans som gifta, och paret väntar även ett gemensamt barn.
I programmets återträff kommer det fram att Sergio är förälder till ett barn i Sverige, och inte i Spanien som det först ryktades om. Barnet redan var fött när de sa ja till varandra, men detta framkom inte förrän två månader senare.
Faderskapet har sedan dess fastställts enligt paret.

Tycker ni det här är intresant att läsa om?

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    De borde ha väntat med att skaffa gemensamt barn🙄

      Amanda ska fröken pingstvän kan inte vänta

        Amanda aka *

      När dom skydd är väll inget pingstvänner förespråkar eller?

        Nä men*

        Finns inget förbud mot preventivmedel inom pingstkyrkan. Det har nog mer med hennes ålder och hans pushighet att göra.

        Amandas pappa är en av de pastorer som jobbat med själavård för fd Knutbymedlemmar så han har en hel del erfarenhet av narcissister och osund manipulation. Förhoppningsvis kan han hjälpa sin dotter att värna sig själv om äktenskapet spårar.

          Eh de har nog kommit fram till beslutet gemensamt.

      Hon är ju snart 35, så förstår om man kanske inte vill vänta för länge. Tycker såklart dock inte hon skulle ha accepterat hur han betett/beter sig mot henne. Hon förtjänar bättre.

        Jo fattar men skaffa barn med en man du ”känt” fem måsnder är helt galet, oavsett hur mycket du vill ha barn

          Ja, men hon är ju tydligen väldigt religös så antar hon inte resonerar likadant som dig och mig.

            Pingstkyrkan är väl inga fanatiker direkt?

              Knutby var ju en del av pingströrelsen, religösa fanatiker finns det gott om hos frikyrkor

                FYI: Knutby blev uteslutna långt innan de spårade totalt. Du verkar ha rätt dålig koll.

              Öh jo de är rätt fanatiska, homosexualitet är tex inte accepterat.

                Says who? Jag vet faktiskt ingen frikyrka (och då menar jag inte de små obskyra hittepåförsamlingarna) som inte accepterar homosexuella idag (dock rör jag mig mest i Östergötland & Stockholm).

          Jag känner ett par som blev gravida efter 1 månad, dottern är 14 idag och de är fortfarande ihop, ett annat par blev gravida efter 3 månader, sonen är 19 nu och föräldrarna är lyckligt gifta, känner ett par som fick barn efter tio år ihop, de skildes när sonen var två år… osv.
          Det beror helt på individerna om det går bra, inte på hur lång tid man var ihop innan första graviditeten.

            Men dömde dessa män ut riktiga jädra varningssignaler från början, fick ett okänt barn precis när det träffats mm? Går ju inte bara att dra några random exemplar som gått bra utan det vanligaste är ju ändå att vänta så att inga oväntade överraskningar dyker upp efter ett par månader. Ja, som ett ”okänt” barn. Tror inte ett dugg på att Sergio inte visste till att tjejen var gravid. Sen att han ville avvakta på faderskapstestet är något helt annat.

              Exakt. Han nekade inte heller, det var så tydligt

            Det här resonemanget är bara dumt. Självklart finns det folk som råkar bli gravida på första dejten som det gått bra för.

            Betyder det att det är en bra idé att skaffa barn med en människa man träffade för ett par h sen? Nej, det är ändå dumt som satan.

              Fast det är väl det som är poängen….man kan aldrig fullt ut känna någon och många som ”trott” att de känt sin partner efter x antal år råkar ut för både det ena och det andra, medan det ibland bara känns helt rätt med en person man nyss lärt känna. Klart jag inte rekommenderar varenda människa att gå ut och skaffa barn direkt, men jag tror absolut INTE på att det är rätt att automatiskt säga att det är en dum ide’. Det behöver det inte alls vara. Sedan kan det väl bero på vilken ålder man är i också, man lär sig väl en del av livet i alla fall ju äldre man blir och hade jag varit 20 år och blivit gravid 3 veckor in i relationen så hade jag med stor sannolikhet inte tagit samma beslut som jag gjorde i vårt fall – att behålla barnet.

          Jag skaffade barn med en man jag känt i tre veckor! Det gick fint det med. 🙂 Så här 14 år senare så tuffar vi ännu på medan många par som gjort allt i ”rätt” ordning nu har skiljt sig. Min poäng: man kan ALDRIG veta vad som kommer att fungera i längden och inte. Däremot har jag inget att säga om just detta par då jag inte följer Love is Blind!

        Någon som har erfarenhet av att frysa in ägg? Min dotter blir 33 i år, singel just nu men vet att hon vill ha barn i framtiden.

          Ja min kompis har fryst in ägg och har två barn som blev till av äggen.

          Det är en ganska påfrestande process och mycket hormoner involverat. Många medicinska risker ökar som risken för benskörhet.

            Absolut, min kompis har mycket riktigt drabbats av benskörhet. Dessutom hade hon förhöjd cancerrisk under en period pga behandlingarna, jag tror det är övergående dock men jag minns inte säkert.
            Det är tufft men hon skulle göra om det, hon fick ju två fina barn.

        Jag och numera maken bestämde oss för att förstår få barn enbart 5 månader in i relationen. Sagt och gjort och vid nästa ägglossning blev jag gravid. Vi var då 32 och 33 år gamla. Nu 7 år senare firar vi nästan 5 år som gifta. Vi har numera två barn. Vi älskar varandra och vårt äktenskap är fantastiskt. Det jag vill ha sagt är att när man är lite äldre, har erfarenhet av tidigare relationer så är det nog inte så märkligt eller ovanligt att saker och ting går fort. Så hennes tro på något större har nog mindre med saken att göra och mer att de är tillräckligt gamla för att veta vad de vill ha och inte. Härligt tycker jag!

    Ens mussla slutet sig ju för livstid när man ser på han och hans beteende. 🤮 Dom kommer inte hålla livet ut.

      Måste det hålla livet ut?

        Det är väl det man har som avsikt när man gifter sig? Även om allt kan hända längs vägen…

          Folk skiljer sig hela tiden

            Ja, men att gifta sig och skaffa barn med någonsom visat varningstecken sedan dag ett är väl ändå att vara vilsen.

            Har alltid undrat över varför man ens ska gifta sig? som sagt så skiljer sig de flesta och vill man ha en fest kan man ju ha det utan bröllop?

          Eh, inte nu för tiden. Majoriteten äktenskap slutar med skilsmässa statistiskt sett.

            Inte majoriteten – men hälften.

        Med tanke på att de ska ha ett barn ihop så lär de ha ett livslångt band.

    Var och varannan svensk familj består ju av folk som har barn med olika partners, bonusbarn hit och gemensamma barn dit. Det är väl supernormalt i Sverige att redan ha barn när man träffar en ny partner?

      Jo, men man brukar veta om dem. Vad jobbar Serganten med, DJ? Nu får han brassa skivor, både underhåll och nya bebben kostar money.

      Joooo men… i det här fallet fick hon inte ens ta ställning till det. Jag personligen hadw tex om möjligt valt bort en partner med barn sen innan, vill ha första barnet ihop.

        Bara för att de gift sig betyder det inte att hon inte kan lämna. Hon har alltså tagit ställning till det och valt att stanna.

          Det kan få långtgående finansiella och praktiska konsekvenser att skilja sig.

            Men snälla, de har knappt hunnit bygga upp ett liv tillsammans. Tvivlar starkt på att hon skulle hamna i personlig ekonomisk konkurs av att skiljas.

              Har de inte skrivit ett äktenskapsförord ska allt delas lika mellan dem. Vet inte hur deras finansiella förutsättningar såg ut när de gifte sig men det kan som sagt få långtgående konsekvenser.

                Vi pratar ALLA tillgångar, privat pensionssparande, finder, hus, bilar, smycken, hela ens bohag mm.

                  Han bodde ju i en större lägenhet, mer centralt. Så antagligen skulle det var han som drar nitlotten om äktenskapsförord inte skrevs (vilket också känns otroligt).

                    Han bor i hyresrätt

                      Med sovrum i ett köksskåp typ.

                    Amanda nämnde väl dessutom att hon har två lägenheter men att de båda är mindre än hans

      Nej det är inte normalt att helt mörka att man gjort någon på smällen (yeah right att han inte visste hahaha), vägra ta ansvar för det till den grad att exet måste göra ett faderskapstest och innan resultatet av testet hinner landa på hallmattan hos killen och hans sprillans nya fru så ser han till att göra henne gravid för säkerhets skull eftersom hon med sina kristna värderingar inte lär bryta upp så lätt då.

      Kanske inte så normalt att springa mellan två bebisar, tror du..?

        Gjorde min pappa.. ca 6 månader mellan två kids 😂

          Blev det bra i slutändan?

    LD:s exman hyllar sin nya tjej som pluggar och tagit socionomexamen samtidigt som hon jobbar, har tre små barn, får allt detta att flyta på fint och samtidigt är glad och snäll och får andra att må bra!
    Vad roligt för honom! Jag tycker han verkar värd det.

      Vad heter hans insta

        Hans förnamn_efternamn 🙂

      De såg fina ut tillsammans:)

      Vilken 🥾 känga mot tofsvippan😳

      Ja det är attraktivt med flitiga människor.

        Håller med. Det är attraktivt med glada, aktiva människor som jobbar eller pluggar flitigt (eller båda), och man blir också mer attraktiv av att jobba, plugga och få erfarenheter av olika sorter.
        Mina studier lärde mig inte bara ämnet jag studerade, jag lärde mig också akademiskt tänkande överhuvudtaget, dessutom träffade jag en massa smarta kurskamrater och universitetslärare som gav nya insikter och tankar. Det är så bra med utbildning!

          Haha men alltså, denna tråd😂 att säga att man hatar LD men utan att säga att man hatar LD.

      Men what, har de separerat? De är ihop i maj, i juli verkar han sedan vara tillsammans med nya. Gick snabbt!

      Vem är LD? Kommer bara att tänka på Lady Dahmer.

    Jag har inte lust att läsa allmänt tyckande och skvaller om ett par som uppfyller kriterierna för våld i nära relation.

    Det är inte ett skvallerämne. Om någon behöver hjälp att förstå innebörden av våld i nära relation och varningstecken (på sociala medier=röd flagg), kan det vara positivt att skriva om det. Dock inte kopplat till ett specifikt par där det är tydligt ohälsosamt. Förväxla inte det här med en konflikt mellan ett par!

      Menar du att Sergio och Amanda är våldsamma mot varandra?

        Hon får väl snart också en Cola slängd i nyllet mitt i natten för att hon råkade prata med manliga människor på Donken🙁

        Sergio, inte Amanda.

          Och det vet du efter att ha sett lite ihopklippt på TV?

            Läs hans dom först

              Finns den på flashback? Konstigr att castingen inte sållar bort sånt.

              Det blev väl ingen dom? Men vart hittar man info om att det faktiskt var Sergio och ingen av de andra deltagarna?

                Han dömdes inte pga brist på bevis. Finns FUP på fb. Och jo det framstår att det rör sig om S.

            Jag har läst några år på psykologprogrammet innan jag bytte inriktning och numera läser vid juristprogrammet. Jag har ägnat en jäkla massa tid åt att utreda sådana här ärenden, så ja jag är kvalificerad att göra de här bedömningarna. Har haft samtal med både barn och kvinnor i våld i nära relation samt samtal med män som utövar våld i nära relation mot sina barn och kvinnliga partners.

            Jag har aldrig sett programmet, men ser vad det handlar utifrån allt som har skrivits här om paret och blir beklämd över att det har fått fortgå inför öppen ridå och trots det behandlas som ett underhållningsämne.

      Jag håller med snälla Camilla skriv inte om sån här skit

    Sergio må vara lite speciell, men tycker verkligen att det är Christopher som är obehaglig. Han känns som att han har ett läskigt mörker inom sig på riktigt, Sergio känns snäll med en osäker yta.

      håller med. tror sergio under flera år varit en ganska osäker person med lite halvkass självkänsla. jag tror amanda kan få honom att mogna och växa. 🙂

        Det tror jag med! Jag tror att hon kan ha en lugnande påverkan på honom, medan han å andra sidan är en rolig, pådrivande kraft för henne. Tycker hans beteende med kalla fötter osv i programmet varit rätt normalt, och där är Amanda sååå cool och bra som bara sitter lugnt i båten istället för att få panik av hans beteende.

        När ryktet om att han hade ett barn i Barcelona kom upp i programmet och Amanda bara: jaha hur löser vi detta? Det var så storsint och vackert på nåt sätt, att ta emot någon annans ”problem” så där och stötta honom i att fundera ut en lösning.

        Jag har själv en killkompis som fick reda på att han hade ett fyraårigt barn efter ett one night stand. Han hade verkligen ingen aning om det, men så fort han fick veta det tog han fullt ansvar och är en jättebra pappa.

          förlåt men lol..
          #görslut71ggr
          #bubben…

          En kvinnlig partners uppgift är *inte* att uppfostra sin manliga partner. En vuxen individ måste klara av de här sakerna! Partnerskap handlar inte om att ”laga” en individ som inte har bemödat sig med att ta ansvar över sin mognad.

          Kan vi snälla släppa idén om att kvinnliga partners ska vara som ett substitut för en förälder till de här männen!?

          Du har ingen aning om hur någon är som förälder eller i hemmet och kan omöjligen hävda att någon är en förträfflig förälder. Om du bara visste hur många män som hyllas och som utåt sett har en putsad yta, men som sätter skräck i sina familjer. Om det inte är din förälder/partner/familjemedlem så vet du inte. Vi vet inte ens hur våra vänner är i hemmet gentemot sin partner/familj, eftersom vi är inte där 24/7. Majoriteten av våld i nära relation utförs inom en isolering och inte inför allmänheten! Tänk på det nästa gång du går i ett sånt här försvar. Håll dig hellre neutral.

          Här skiljer det sig dock för den aktuella mannen har öppet visat sidor som är dysfunktionella, vilket ni sitter och diskuterar här (även du).

            Du drar för höga växlar. Ovan skrev du att du inte ens sett programmet.
            Du vet nog väldigt lite om hur Sergio och Amandas faktiska relation ser ut.

      Håller med! Sergio är osäker och Amanda förstående, de kompletterar varandra. Tycker deras förhållande verkar fint!
      Christofer är läskig. Blir lite rädd när folk säger att han är mysig och snäll. Snälla, har de inte sett hans ögon när han inte tycker som han? De är SVARTA! Han fick henne att lämna deras rum mitt i natten på Cypern? Jag hade aldrig vågat spendera en dag själv emd honom..

      Word. Christoffer är riktigt läskig. Först lovebombar han och när han inte får den respons han önskar så sparkar han bakut… Hur kan han tro att man kan tjata sig till kärlek?

    Nej gillar han inte och tänker inte ändra på det.

    Jag undrar om det luktar matos i Sergios sovrum.

      😂

      Sovrum. Känns mer som ett litet hål i väggen.

    Haha men på riktigt, han har mognat skriver vissa? 37 år gammal?? Han var med men vllle egentligen inte ha nån/henne, visste hela tiden att han hade ett barn med nån annan men ljög. Kan inte fatta naiviteten, första avsnittet visade ju allt man behövde veta egentligen.

    Tror det är precis som SB säger, med henne kan han känna att han kan göra vad som helst för hon accepterar allt bs.. sånt är bekvämt för såna typer.

      Känns inte Sandra B lite pushig och Björn en smula..följsam?

        Jo hahaha

    Nej.

    Stör mig orimligt mycket på att Annica påstår sig värna om sitt barns integritet men samtidigt visar upp honom så mycket. Nu dessutom en film där man ser honom framifrån.

      Vem?

        Annica Englund

      Var väl bara någon vecka sedan som någon nämnde att hon visar sonen och hon svarade att hon minsann aldrig har visat hans ansikte tydligt.. Hon har ju visat mer och mer av hans ansikte, och nu hela barnet i en video.

    Jag undrade redan första avsnittet varför Sergio var med???? Och fick 10000009 red flags på 1 minut. Något hos honom känns mycket skumt.
    Tror inte han kommer vara henne trogen.
    Synd, hon verkar väldigt trevlig osv. Men hon är ju vuxen och fattar beslut själv..dock hade jon ju lite varningsklockor vid ngt tillfälle men då slätades det över med att hon missuppfattat.
    Han känns manipulativ deluxe.

      Ngt skumt m Christoffer med eller så är han bara annorlunda i sitt sätt

    Sergio må vara en mansgris, men värst av alla var väl ändå Christopher. Han verkade ju helt besatt av Catja och det kändes som att han inte helt hade kommit över henne under reunion-avsnittet. Svartsjukan var ju uppenbar när Catja berättade att hon gått vidare men en annan kille, såg ju nästan ut som att Christopher ville begå m*rd där och då 😅

    Inlägg om realityserier får mig att kräkas oavsett om det är i blogg eller podd. De som följer kan väl skapa egna rum så att vi andra slipper skiten?

      Eller så söker du upp rum som skriver om det du tycker är intressant. Både Sandras och Camillas bloggar är väl just rum de skapat för vad de vill skriva om?!

        Trodde inte att Camillas blogg var en reality-blogg faktiskt. På det senaste har det mest varit sådant. Men de riktiga bloggarna har väl börjat dö ut så då får man kanske ta till skvallret från TV…? Tips! Lyssna på lite vettiga poddar och skriv om det istället. Lite mer innehåll då och då kan ju inte skada, varva det med bröst, röv, läpp-förstoringar och lååååånga kopior på instagraminlägg där par bråkar offentligt

          Tips: starta dig en egen blogg och skriv det du vill där istället för att försöka styra över andras

      Håller med dig Idun. Speciellt dejtingprogram. Förår inte hur man kan titta på dessa känslomässiga gladiatorspel, om man inte är svältfödd på kärlek.

    Grattis Amanda! (Om du läser)❤️❤️

    Den som är obehagligast är Krissily. Hon tror jag har en jäkla massa skit i bagaget. Det är därför hon är så snabb på att höja sig själv och sin relation och samtidigt konstant trycka ner, skapa drama och hålla på med överdrivna reaktioner samt vara missunnsam mot andra. Hon lägger sig i och har åsikter om allt och alla och gråter ofta och försöker få folk att tycka synd om henne. En utstuderade person som säger det hon tror ska få folk på hennes sida istället för att vara sig själv, det är därför hon och Rasmus har noll riktigt connection. Dock verkar han inte vilja ha en connection utan bara en tjej att visa upp så det passar ju ändå finfint!

    Har en brorson som för ett tiotal år sedan var med i en realtyserie. Han var en person som gick genom rutan. Produktionen såg det och gjorde honom till frontfigur. Han fick direktiv om vad han skulle säga och hur han skulle uppträda. I princip allt han sa var från ett skrivet manus. Det gjordes många omtagningar för att få honom till den person produktionen ville ha. I rutan framställdes han som en lat, oengagerad, dryg kille. I verkligheten är han precis tvärtom.

    Sergio är också en person som sticker ut. En mörk, sydländsk man bland alla lite halvgrå andra män. Han syns. Den perfekta deltagaren att göra till ”the bad guy”. Jag säger inte att det är så. Jag säger inte att de som gjort tv-serien regisserat hans person men jag vet jag produktionen vill ha höga tittarsiffror. Och jag vet att det får man genom att skapa en person som genererar snackisar och rubriker. Jag tror alla ni som dömer Sergio utefter vad ni sett på tv ska tänka ett varv till och fundera på om ni verkligen tror att allt som visas är sant eller om det har klippts, klistrats och regisserats…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.