Det kom ett dm…

Jag fick ett dm om Edvin Törnblom och saker han sagt i sin och Johanna Nordströms podd och en fråga om vad jag tycker om det.
Eftersom det handlar om Edvin så illustrerar jag det med ett av hans Instagraminlägg där han sjunger sin nya låt ”Gårdsbög”.
Jag bollar i alla fall vidare frågan till er, eftersom ni är fler än jag, och det skulle vara intressant att se vad ni tycker.
Så här står det i meddelandet jag fick:

Ang avsnitt 199 i Edvin och Johannas ”ursäkta” blogg, är det ok att säga vad som helst om andra bara för man är bög? Förstår inte hur INGEN har kommenterat att Edvin sitter och säger att alla tjejer i love is blind behöver botox och alla killar behöver fixa tänderna. Hur verklighetsfrånvänt? Som att det bara är att göra. Skulle varit ramaskri om en hetero kille pratat så om andra tjejer eller till och med om en annan kvinna skulle göra det. När jag tänker efter tror jag det bara är Edvin som kan säga så EFTERSOM HAN ÄR SÅ JÄVla inne just nu. Eller? Tyckte det var helt sjuuukt när jag lyssnade på det. Så vackra tjejer. Idealet just nu är att man får verkligen inte se ut sin ålder inte ens om man bara är 30 år.

Vad tror ni?
Har Edvin ett frikort att säga vad som helst för att han är ”inne” för tillfället?

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vet inte. Men nånstans är det lite befriande med någon som bara säger en massa skit för att han vill, eller för att vara rolig. Inga ursäkter, inget inbakat. Inget subtilt taskigt. Inget tjuvnyp. Inget ”hahahha ja bara skojar” efteråt.

   Hm, hade det verkligen flugit om IL sagt detta? Eller är det bara befriande när en viss typ av människa är så frispråkig?

    Tror på alt nr 2, det är absolut bara befriande när en viss typ av människa säger det. Hade det varit lika befriande om det var Paolo Roberto?

     Med andra ord fullständigt principlöst. Vad man kan säga eller inte borde bero på kontentan av vad man säger, inte på vem personen är…

      Jo men allting är inte alltid som det ”borde” vara tyvärr.

   Han har ju en befriande och ovanlig självdistans. Sedan är det mesta sagt med glimten i ögat.

   Allting handlar om kontext. Både Edvin och Johanna har genomgående under åren haft allvarliga sekvenser i sin podcast, där de påtalar vikten av att få vara som man är och hur saker kan landa av rena elakheter. De blir båda utsatta för påhopp pga. deras kroppsstorlekar och har applicerat beteende på andra risiga uttryck i samhället.

   En kontext är viktig och det här är en duo som har haft en reklam där de har gjort reklam för tandblekning och sagt ”prata inte med oss om du har gula tänder”.

   Skulle de här två däremot sitta och välja ut specifika personer och prata illa om dem gång på gång, hade jag absolut hållit med.

   Det finns en omtanke även om Edvin och Johanna skvallrar friskt. Tänker här mer specifikt på allt de faktiskt censurerar med ljud, för hade de i lugn och ro gått igenom alla de har diskuterat hade det blivit sånt ramaskri och ibland rätt oförsiktigt i hur det landar. (Här kan man inte räkna in alla namnen de rabblade upp, utan att berätta vilket namn som hörde till vilken historia.)

   Tidigare funderade jag på om podden skulle vara med tanke på att de kunde såra varandra ibland och inte riktigt tog ansvar för det. Ungefär som att ”här är vår jargong, men aj jag gillar inte när jag är mottagaren”. De verkar har kommit mer tillrätta med det nu, hur de bemöter varandra.

   Resten framstår mer som larv och ibland finns en underton av allvar. Och vissa ämnen behandlar de med ett allvar och varsamhet. Vissa blir upprörda men själv blir jag inte det och garvade så mycket när Edvin ingående diskuterade Midnattsloppet och hur han ville anmäla loppet.

    Men nej! Du skriver att det handlar om kontexter och att Edvin och Johanna tagit upp allvarliga ämnen som att man måste få vara den man är och se ut som man gör samt att båda mottagit påhopp för sina utseenden. Att isf hoppa på andra av samma anledning kallas för ”hyckleri” och verkligen inget som kan ursäktas med citerad ”kontext.”

     Svartvitt tänkande…nej tack!

   Tycker inte det är det minsta befriande. Han har ju inga spärrar, och inget vett. Att bara spy ur sig utan urskiljning är sorgligt. Det är något som fattas då, det är min åsikt.

   Så om jag som heterosexuell tjej skulle uttala mig om bögar och hur pinsamt jag tycker många av dom beter sig, så är det okej?
   Bara för jag är heterosexuell o kvinna?
   Ditt inlägg är lika dumt som debatten på TikTok om att unga ska få lov att säga vad dom vill, till vem dom o hur dom vill?

  Äh, är en jargong. Och man MÅSTE inte suga åt sig allting . Är så glad att jag besitter ett filter som kan skilja på saker jag bör ta till mig , och saker jag inte borde .

   Fast nog kommer bögar undan med sexism på ett helt annat sätt än straights. Är man förtryckt själv får man tydligen ägna sig åt förtryck också.

    Landar ju olika. En heterosexuell man kommer med kommentarer om hur tjejer/kvinnor ska förändra sig i en förhoppning om att de ska anpassa sig efter hans attraktion.

    En homosexuell man kunde bry sig mindre om hur din kropp ser ut, eftersom han inte tänder på kvinnor ändå.

    Vem tar du åt dig av? Risiga killar i din närhet som ställer krav och kommenterar elakt i en förhoppning om förändring? Eller en gränslös bög som nosar efter att höja stämningen och som har en viss jargong och där alla inklusive han själv är måltavla!?

    När jag var yngre var det mycket magtröjor och gärna genomskinliga toppar utan att använda BH. Heterokillar och heterotjejer kunde ha rätt dräpande kommentarer om min lättklädda klädsel. Homosexuella män kunde komma med kommentarer som ”slampa” och annat, men på ett uppmuntrande/gillande sätt. Jag tror att man måste ha homosexuella män i sin närhet som man faktiskt umgås med för att förstå vad som ligger i orden, som i en heterosexuell kontext handlar om att sänka den andra.

     Men vad i hela världen? Är det skillnad på att anpassa sig för en straight eller homosexuell mans skull? Vad yrar du om? I båda fall handlar det om anpassning för en man, attraktion eller ”smak” kvittar lika.

      Menar du att heterosexuella kvinnor anpassar sig efter homosexuella mäns kommentarer som har noll substans?

      Det går att stärka sitt ”jag”.

     Ja du, du bevisade ju precis min poäng.

      Verkligen!

  Tror hundra procent på att hans sexuella läggning gör att allt han säger känns lite mer ok. Kan inte ens föreställa mig om typ Bianca sagt samma sak, eller någon manlig profil som är hetero.

   Ja och att han är lite mullig och inte tvålfager utan mer av en underdog. Dä är det lättare att komma undan med saker än om man är ”perfekt” själv.

   Jag upplever att bögar och även andra ”minoritetsläggningar” kommer undan med en jävla massa för ingen vågar ifrågasätta nån ur de grupperna. Se på alla transpersoner som gjort helt sjuka saker de senaste åren. De får väldigt lite kritik generellt å i Sverige ifrågasätta de inte ens.
   Och ned bögar kan jag komma på SÅ många influencers/personligheter som gör så mkt skit som tjej-influencers blir kölhalade för men som ingen ens nämner i deras kommentarer. Det ÄR sjukt!!!

   Och ta alla samkönade/trans/bi ja jag vet inte alla kombinationer par som använder SURROGAT och skaffar barn, inte en enda person ifrågasätter trots att det är HELT sjukt!

  Han är eg en tönt själv. Precis som han är all that. Reagerade oxå på vad han sa, Christofer behöver tandställning och bleka Tänderna Absolut inte! Se ut som alla andra med så vita tänder så det skiftar mot blått, nä. Johanna höll dock inte med lät det som.

  Tycker att både Edvin och Johanna är extremt osköna i sin attityd till andra människor -såg något program där man följer dem och Edvin kunde tex inte fira Johannas födelsedag (tror jag) med ”vanlisar”. De tror de är Kardashian kända när de är utomlands etc.
  De överskattar sig själva något extremt.

   Beredd hålla med, deras ”humorgenier” framstår för mig som väldigt buskis om ens det. Sen vet jag inte om det är de själva som överskattar sig eller allmänheten. Eller kanske båda 🙂

  Ingen åsikt om Edvin och vad han får och inte får göra. Jag upplever däremot att det finns vissa grupper/grupperingar av människor som får säga vad som, och komma undan med det, för de tillhör vissa typer av grupper som det inte är okej att säga emot för då gör personen som inte håller med fel och får en stämpel på sig.

  Pratar inte om en eller några få grupper nu, finns massor av olika typer av samhällsgrupperingar som jag personligen upplever har dessa privilegier, och jag tillhör ett flertal av dom själv.

   Identifiera några? Blir nyfiken på vad du menar med ”grupper”

   I dagens woke-demokrati är det minoriteterna som kränker majoriteten. Och säger majoriteten ifrån så är de nazister/fascister/rasister/homofober/funkofober/xenofober/våldäktsmän/seriemördare/Illuminati/köttätare/Qanon/vitkränktman/kapitalister/kedjerökare/smålänningar/etc.
   Folk är dumma helt enkelt.

    Köttätare😂

     Smålänningar var min favorit! 😂😂

    Hahhahahah smålänningar

  Uppenbarligen gillat han inte sitt utseende annars skulle han inte lägga vikt på hur andra ser ut eller inte ser ut.

   Exakt så

  Om han tycker det är ok med såna påhopp borde han väl vara ok med att folk tycker han bör gå ner i vikt och fixa sitt bakåtkrypande hårfäste?

  Nä men varför är jag på modd då??

  Jag gillar Edvin överlag men denna låten är så jävla barnslig så att jag smäller av.
  Sen ska man spela den för sina mor och farföräldrar för att se deras relationer. Nä vi är inte fjorton år..

   Bryr mig inte så mycket om låten, men själva texten är modig och fin och tar upp saker han har tampats med som homosexuell. Du kanske inte kan känna igen den känslan, men jag tror att den här låten behövs och att många unga ute i landet känner sig sedda och stärkta av den.

    Nja. Nu är det väl knappast så att majoriteten unga gay killar känner sig representerade av Edward Törnblom. Den här musikgenren har en helt annan målgrupp…

    Vad menar du att han har tampats med som homosexuell? Att inte gilla stockholmare och ligga i ladan? Låter som att du verkligen vill försköna något väldigt banalt.

     Lyssnade aldrig på låten och tror min kommentar hamnade lite snett.

     Tror absolut att Edvin inspirerar många yngre homosexuella killas och tjejer, som inte lever öppet. Han representerar att det är okej att vara utanför normen och att de personerna också har en rätt att vara i samhället fullt ut.

     Många som avfärdar betydelsen av att Edvin syns och har en röst i det offentliga, har missat hur många som lider och döljer sina rätta jag.

     Kan du tänka dig själv att varje vecka (flera timmar vissa dagar) hela tiden gå runt och censurera dig och aldrig kunna prata avslappnat pga. en rädsla att bli exkluderad? Många missar den större bilden och avfärdar Edvin för att han enligt er inte är tillräckligt snygg och inte tillräckligt lågmäld. Fundera istället på varför han måste göra sig mindre för att ni ska känna er bekväma.

      Du pratar som om Edvin vore Rosa Parks eller ens Jonas Gardell 1985. 2024 räcker det inte med att vara bög och offentlig för att vara en förebild för unga homosexuella.

       En genuin fråga – har du sett hur mycket priser han vinner? Hur bra hans turné går? Hur många lyssnare podden har? Hur många som läste hans bok?
       Jag skulle absolut säga att han är en STOR förebild för ungdomar idag.

   Haha jag älskar låten. Och varför skulle man spela den för sina mor&farföräldrar? Har Edvin sagt det?

    Edvin hade sett när någon hade spelat låten i bilen personens mamma som åkte med reagerade kraftfullt och väldigt roligt. Så ja, Edvin bad folk att spela låten för sina äldre anhöriga och filma deras reaktioner på den väldigt snyskiga texten. Det var roligt. 🙂

  Kanske ett bevis på att nästan ingen lyssnar på vad han säger?

  Är så glad att jag flyttat. Där jag bodde förut hade jag barn i EPA åkandes utanför VARJE kväll och natt och det blev bara fler och fler och de spelade sån här grisig musik så det ekade mellan husen. Den här hade garanterat gått varm i deras högtalare.
  Det slipper jag nu.🙏🏼

  Homosexuella män har alltid haft något slags frikort att kritisera kvinnor gömt i någon slags kul jargong. Kvinnohat är det oavsett även om också jag roas av just Edvin.

  Fattar inte dom som ställer frågor till en influenser och hon svarar inte. Så drygt och nonchalant. Hon kanske får 100.000 för reklam och skiter I sina läsare. Under all kritik.

   Tänk hur många som hör av sig. Du får se helheten. Det går inte att återkomma med ett svar när det singlar in tusentals frågor i veckan…året om.

   Hade du själv försökt svara på alla frågor, när det är i den omfattningen?

    Skojar du? Precis som på andra jobb ska man svara på frågor. Hon har mest 3 frågor per inlägg på bloggen och svarar ej. Det är så jävla urbota dåligt. Skämmes tycker jag! Lättförtjänta pengar mot tex vårdpersonalen löner.

     Guuud jag är så trött på att vårdpersonalen ska användas som slagträ jämt. Ja det är piss att de har låga löner, men hjälper det att klaga på influencers och andra kändisar? Knappast som att deras lön kommer från regionen. Det påverkar inte?

     Paula?😂

     ”Skämmes” haha! Skärpning alltså!

     Finns det någon arbetsbeskrivning för influensers och ingår ”svara på frågor” i den? Finns väl massor med jobb där det inte ingår i jobbet att svara på frågor från främlingar.

  Usch vad jag inte klarar av den karln. Oavsett vad han har att säga får han gärna vara tyst för min del.

  Alltså jag förstår inte hur Edvin tänker och vad folk ser i honom. Han får kämpa för att hålla sig populär, det kommer alltid ”nya mediapersonligheter” !
  Det finns alltid någon yngre, coolare och frispråkig

   Nej han behöver inte kämpa. Har du varit på hans eller gemensamma show hade du fattat hur många fans han har

    Vill ej titta på någon show han är med på. Det kommet dalar i karriären, det har många fått erfara. Jag menar verkligen att många får 15 min i rampljuset, sen är det tuffare. Det kommer alltid fram nya favoriter.Sen är jag inte målgruppen heller, tack o lov!!!!

  Klarar inte av honom. Lyssnade även på Min Sanning och fyfan vad äckligt frispråkig han är.

  Tycker han är en tönt. Folk är så jäkla lättköpta.
  Sett det förr med Betnér, Birro, Schulmans etc. Folk bara ”wooow, så bra, säger så mkt sanningar” sen blir det tvärtom och man drar upp polokragen för att dölja spyan.

   Att jämför Birro med Edvin 🤣🤣🤣 lo

    Fast det var ju så. Birro var den där killen som alla älskade och var så inne någon kan bli fram till att han blev helt ute…

     Exakt precis så var det!

   Magnus Betnér känns som han gjorde någon slags personförändring från icke-PK till super-PK?

  Personligen klarar jag inte av att varken se eller höra denne där. Varför får han uppmärksamhet överhuvudtaget?

  Om han nu klagar på andra… varför inte se i sin egen spegel först?

  Man ska väl inte säga dumma eller elaka saker om andra människor oaktat sexuell läggning, ålder, politisk åskådning eller hudfärg.

  Sedan när blev det omodernt att vara schysst?

  Och scrolla vidare! Få vill veta allas åsikter!!

  Man ska vara snäll!

  Tänker att folk generellt är så jävla jävla jävla trötta och pk. Sjukt befriande med någon som inte är det! Pk-samhället är vad som står mig upp i halsen, inte en ung kille som är både frispråkig och komiker. Han är knäpp och det är en varmt välkommen omväxling enligt mig :)))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.