Här vare guld!

Lucas Simonsson, 31, och Carl Déman, 31, från humorgruppen JLC slog sina påsar ihop och köpte en fastighet i Mölndal – för 7,8 miljoner kronor – med syfte att hyra ut lägenheterna – men blev med mer än bara en fastighet skulle det visa sig.
Det var nämligen så att när huset skulle totalrenoveras så hittade hantverkarna tio kilo guld och fem kilo platina värt cirka elva miljoner kronor, och nu har det blivit en rättslig fråga att reda ut vem som egentligen äger alltsammans.
Är det grabbarn i JLC, säljaren eller rent av hantverkarna som gjorde miljonfyndet som ska gå ägande ur striden? Eller är det brottsliga pengar som ska konfiskeras av den gode staten?
Så här sa kammaråklagare James von Reis om saken till Göteborgs-Posten, som var först med att rapportera om saken:

Jag kan konstatera att det inte finns någon anledning att misstänka brott. Skulle det varit något brott så är det urgammalt och preskriberat sedan länge. Jag avsåg att häva beslaget. Men det har framträtt ett flertal anspråkstagare av det beslagtagna godset.

Simonsson och Déman har skickat in en begäran till tingsrätten om att dyrgriparna ska tillfalla dem, men säljaren menar i sin tur att fyndet måste tillhöra hens avlidna föräldrar. En guldtacka från mammans dödsbo med samma serienummer som guldet på vinden har nämligen hittats och används som bevisning för att styrka det.

Vilka skattletare!! 
Jag skulle vilja ha en guldtacka i gömmorna, ni vet….om ryssen kommer. Känns praktiskt på något vis.
Då kan man antingen använda den som valuta och köpa förnödenheter med, eller så kan man kasta den i huvudet på valfri inkräktare om läget skulle kännas akut.
Det kan man inte göra med sedlar – just sayin…

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Där kom den för fösta gången på länge; avundsjukan. Faktiskt även missunnsamheten.

  Tycker det är orättvist 😫

   Har du sju miljoner att köpa en fastighet för?
   Var inte avundsjuk innan det, och även om det är din första känsla när du läser om det, så kommer den troligen vara kortsiktig❤️

   Hoppas någon förstår hur jag menar😊

    Ja jag kan köpa en fastighet för 7 miljoner. Förstår inte vad du menar faktiskt 😝

    Varför skulle man inte kunna vara avundsjuk innan det? Väldigt oklart vad du menar faktiskt 😅

   För orimligt för att bli avundsjuk på 🙂 vad är oddsen att hitta sju mille hos dig själv…

   Tycker inte du ska vara avundsjuk. Tänk istället vad skönt inte vara gamla ägaren som sålt massa guldtackor för noll kronor. Där kan man snacka om otur!

    Här ligger verkligen en gravad hund. Var kommer de ifrån? Den avlidne hade tydligen en tacka med samma serienr på. Varför hade man inte dessa i ett bankfack? Verkar skumt alltihopa.

     Naivt att tro att alla har sina värdesaker i bankskåp. Du skulle veta hur mycket som ligger under folks madrasser.

     Det är inte tillåtet att förvara guldtackor i bankfack.

  Troligtvis är det ju den tidigare ägarens.. vad är oddsen att det skulle vara samma serienummer liksom. Dock kommer de ju, enligt lagen och som de nämner i artikeln, troligtvis tillfalla JLC! Så kul för dom!!

  Varför hantverkarna tror de skulle ha rätten till guldet är dock ytterst oklart 😂. De äger ju inte huset utan är anställda där.

   Jlc och arbetarna kunde gjort en deal o varit tysta om det 😁

    Kan vara lite svårt att sedan göra sig av med många guldtackor utan att kunna redogöra för vart man fått dem från..

   Men är det inte så att saker utan ägare tillfaller den som hittar det. Nu verkar det ju slås fast att dessa guldtackor redan har en ägare, och frågan är vem. Hade det gällt 11 miljoner hade jag också chansat och gjort anspråk på guldtackorna.

  Det som finns i bostaden vid tillträde tillhör den nya ägaren så vitt jag vet. Rika blev just rikare, och jag har 2600kr kvar till lön👍🏻

   2100:- här 😅 Men deras liv är deras liv, och våra liv är våra liv.

   Oj är en annan w

   Hörde en jurist uttala sig om det här och det är troligen den förra fastighetsägaren det kommer tillfalla. Man köper ju fastigheten, inte lösöret

    Kan stå i kontraktet att lösöret tillfaller köparen

  Jag vill också hitta ett gäng guldtackor!

  Känns ju helt GALET om fyndet skulle gå till hantverkarna😳 (har läst att det är 3 parter som anspråkar på guldet eller vad det nu va)

  Om jag har tappat en ring hemma och har hantverkare hemma och den/dom hittar den så är den ju inte dennes😳
  Den är ju fortfarande tillhörande till fastigheten.
  Sen kan man ju diskutera om tidigare eller nuvarande ägare har rätten😬
  Men jag tycker nog tidigare ägare..😬

   Nya ägaren.

   Jag tror nye ägaren. Huset med tillhörande lösöre är ju sålt…

    Beror på om lösöret ingick i kontraktet.

   Nya ägaren såklart. De gamla äger inte huset längre.

  Hade jag varit i JLCs sits så hade jag delat vinsten med säljarna. Det hade känts bäst i hjärtat även om de juridiskt sett har rätten till allt.

   Hahah njaaaa hade du verkligen det? 😛

    ärligt så hade jag gjort det, jag tror inte att jag hade kunnat se mig själv i spegeln annars

   Jag tänkte också den tanken! Att jag hade kunnat dela med säljarna. Blir fortfarande mycket oväntade pengar att ta del av.

   Däremot fattar jag inte hur hantverkarna resonerar 😅

    Hantverkarna försöker med att en gammal skatt tillfaller upphittaren men det hade ju kunnat funka om de hittat skatten i skogen, nu är det ju hemma hos någon.

     Har jättesvårt att tro att hantverkarna (utländska) har lämnat in allt guld till polisen. Varför skulle de göra det? Det är nog några som kommer att säga upp sig från Demans farsas byggföretag nu som enligt uppgift är de som renoverar där…just saying…

     Hahaa, kanske så man ska göra? Passa på att rota igenom andras hus när man är på besök och bara ”Titta, jag hittade ett guldhalsband och en bil. Vilka skatter! Nu är de mina!”..?

   Fast varför egentligen? Vi vet ju inte om det tillhörde tidigare ägaren. Vad som talar emot det är att de glömde berätta om guldet för sina barn… troligare då att det tillhört någon som hyrt lägenheterna.

    Som sitter inom lås och bom🤔 Kul när brottslingar har grävt ner sedlar, blir inburade och sedan görs sedlarna om så dessa blir värdelösa😀

    Fast tydligen har de lagt fram en guldtacka som fanns i de avlinda föräldrarnas ägor. Denna hade samma serienummer som de som fanns på vinden. Om allt är stulet eller tillhör någon annan kan man ju såklart inte veta

     Lagt fram som bevisning alltså

  Finns inget lättare än att dela med sig av någon annans pengar.

  Haha, grattis! Helt osannolikt, vilket flax!

  Undrar varför säljaren inte visste om guldet om det nu tillhörde hens föräldrar. Jobbigt läge att missa att föra över den lilla infon till sitt barn…

   Måste ju inte ha tillhört föräldrarna. Kan det vara stulet guld?

   Kanske inte tillhörde föräldrarna. Någon de kände eller som hyrde en av lägenheterna kan ha gömt guldet där, kanske betalat för en av lägenheterna med en guldtacka till mamman? Skulle förklara varför hon bara hade en. Svårt att tro föräldrarna inte berättat för barnen om guldet om barnen i övrigt fick ärva.

    Ja det låter som en trolig förklaring! Stod i en artikel att det fanns oklarheter kring guldet mamman hade. Man blir ju lite intresserad av vart det kommer ifrån!

     Verkligen!

  Lös egendom tillfaller inte köparen av fastigheten såvida det inte är avtalat mellan säljaren och köparen, i vissa fall har man dock rätt att förfoga över egendomen om det gått en viss tid.

   Men här är väl problemet att inget talar för att säljaren lämnat kvar guldet (de visste inte ens om att det existerade). Om jag fattat det rätt är det en fastighet med hyreslägenheter.

  Naturligtvis husägaren!! 😄

  Hade de även lika gärna tagit ansvar för något negativt som tex ett lik eller en knarkgömma? Hade de glatt accepterat diverse dolda fel på fastigheten utan att klaga till gamla ägaren? Nej jag skulle inte tro det… Mycket vill ha mer och de klarar sig väl ändå, det minsta de kan göra är väl att iallafall dela med säljaren.

  Grattis till den som får guldet! Så najs!!

  Jag tycker det inte ska tillfalla någon. Det är rättvist för då har ingen mer än de andra.

  De borde beslagtas för att finansiera forskning.

   Lol

  Tycker att guldet ska gå till Bloggbevaknings läsare för lång och trogen tjänst! 🤩✌🏼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.