Bingo Rimér om alla orosanmälningar mot familjen

Jag blir fan ledsen varje gång jag behöver skriva ett inlägg i ämnet ”att orosanmäla influencers och andra kända/offentliga personer till soc”, men detta är tydligt någonting som används för att anonym komma åt och jävlas med offentliga personer, och resursslöseriet är skrämmande. 
Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om vad konsekvenserna kan bli för de barn som på RIKTIGT behöver själv, om resurserna slösas på sånt här.
Bingo Rimér har skrivit ett inlägg om just detta som jag tycker är läsvärt, men eftersom Bingo har gjort sitt konto privat så delar jag istället texten i sin helhet här:

Alla rekommenderas att anmäla misstankar om att barn far illa till socialtjänsten. Vissa yrkesverksamma har även en lagstadgad skyldighet att rapportera om de misstänker att ett barn är i fara. Jag vill dock rikta en vädjan till er som upprepade gånger skickar in anonyma orosanmälningar om mig som förälder till Socialstyrelsen i min kommun.
Vid dagens möte med socialtjänsten, där jag åter igen mötte samma professionella medarbetare som tidigare, diskuterades en anonym orosanmälan om mina alkoholvanor och hur jag kombinerar detta med min ADHD-medicinering.

Jag vill förtydliga att min medicinering påverkar hur jag upplever mat och dryck; jag konsumerar långsammare och uppskattar smakerna mer. En specialist inom ADHD har försäkrat mig om att måttlig alkoholkonsumtion är acceptabel i samband med min medicinering, förutsatt att jag är medveten om alkoholens effekter. Angående anmälningarna om min matlagning: Jag prioriterar att tillbringa kvalitetstid med mina barn framför att laga mat, vilket ibland innebär att vi äter ute. Att spela pingis tillsammans är mer värdefullt för oss än att skala potatis. Detta är inget som orsakar oro varken för mig eller för någon annan i min familj. Det har också ifrågasatts att jag och barnen ofta sover i samma säng. För mig är närhet till mina barn viktig, och det är något vi alla uppskattar.

Jag tycker såklart att alla barns välbefinnande är av yttersta vikt. Dock känns det som att de resurser som socialtjänsten lägger på att utreda alla de anonyma anmälningarna mot mig kunde användas mer effektivt för barn som verkligen befinner sig i en utsatt situation. Till er som är bekymrade över mina barns välbefinnande: Jag försäkrar er om att mina barn har det mycket bra. Ironiskt nog kunde nästa anmälan kanske handla om att de har det för bra, vilket skulle kunna anses orättvist mot andra barn. Skämt åsido, anonyma anmälningar är ju ett effektivt sätt att ställa till problem för någon man vill jävlas med, men den verkliga skadan drabbar ju alla de barn som verkligen behöver hjälp men som inte får den uppmärksamhet de behöver eftersom resurserna omdirigeras. Skriv en tumme upp om du håller med och inte är en anmälare. ❤️🫶🏼

I kommentarsfältet stöttas Bingo av både okända och kända namn – som Edward Blom och Lulu Carter.
Även Alexander Klingstedt, som är pappa till Bingos barns halvbror Falke och som Bingo ser på och behandlar som sin egen, har lämnat en fin kommentar under inlägget.


Även Jocke och Jonna blir anmälda stup i kvarten. Den här gången påstår man att Joakim knarkar.

125 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad ska man säga- människor är gräsligt patetiska. Stört hur mycket skattepengar som ändå måste gå åt till att handlägga och eventuellt utreda grundlösa ärenden på behövande barns bekostnad. Det tråkiga är väl också att det med tid kan leda till att orosanmälningar inte längre kan göras anonymt utan man behöver kunna ha koll på om det är den 190e anmälan mot en kändis från samma person.

   Om det inleds en utredning på socialtjänsten så är inte skälen till det grundlösa.. hellre kolla en gång för mycket än en gång för lite. Men med det sagt så måste det ju otroligt påfrestande att folk skickar in anonyma anmälningar utifrån vad de ser på instagram. MEN en tanke är då kanske man ska reflektera över vad man lägger ut på instagram ….

    Är felet hos kvinnan om kvinnan har kjol och blir våldtagen?! Sjukt hur du resonerar! All skit ska dårarna ha som gör detta mot kändisar bara för deras liv suger.

     Ditt resonemang blir bakvänt. En orosanmälan till socialtjänsten är till för att se över ett barns behov av skydd. Irrelevant om föräldern är känd eller inte. Precis som det är irrelevant vid en våldtäkt vad offret hade på sig. En anonym anmälan kan va slöseri med resurser vid ett tillfälle men vid nästa omgång är det som gör att det finns tillräckligt med oro för barnet för att inleda utredning.

    Folk som gör såna här anmälningar, anmäler enbart för att jävlas.

     Inte alltid är det så.

      Nej, det är väl också kategorin psykisk sjukdom eller störning.

       Eller folk som genuint är oroliga. Att kändisarna vill få det att framstå som grundllsa ät väl on brand?

        Jag har inte anmält någon men har varit nära två gånger, en gång tänkte jag anmäla jockes bror efter att det kom fram att han var påverkad av droger samtidigt som han hade sin dotter/tog anabola framför henne/bråkade intensivt och skrek och svor grovt med sin baby mama framför det livrädda barnet.

        Skulle aldrig anmäla om jag inte genuint trodde att barnet mår bättre av att vara i systemet (som har många negativa sidor) än med sin familj.

         Ja och det första steget är ju att erbjuda föräldrarna stödinsatser inte att ta barnen. Min pojkvän har blivit orosabmäld 2 ggr av vården. Det görs av dem på rutin. Ena gången träffade de mig och ställde lite frågor. Andra gången pratade de även med barnen i ca 15 min. Sen var det avklarat. Här framstår det som att socialsekreterare lägger timmar på omfattande utredningar. Det är inte så det går till.

          Fast det tar ju inte bara en kvart totalt. Nu är jag inte socionom men jag kan ju tänka mig att ärendet kommer in, fördelas och hanteras innan man bestämmer vad som ska ske. Den där kvarten föregås väl av åtminstone 1-2 h arbete. Om man tänker 4 oseriösa anmälningar blir det en arbetsdag. Och så vidare..

          Fast alltså…. för dig tar det en kvart men det tar inte en kvart för dem? De ska förbereda, åka dit, dokumentera, diarieföra.

          Självklart ska man anmäla. Så länge orsaken är genuin oro. Inte illvilja eller hämnd, dock.

           Det trodde jag var underförstått. Men påståendet att socialtjänsten inte kan utföra sitt jobb pga orosanmälningar är inte sant. Tror knappast flickan som inte fick hjälp i Eslöv var pga så många kändisars onödiga anmälningar. Det finns en resursbrist och det är inte pga orosanmälningar som görs i onödan utan pga politiska beslut.

       Varför tror du inte folk kan vara oroliga på riktigt?

        För att det händer för många some-”kändisar” för att jag ska tro att man gör det för barnens skull. Och att göra en orosanmälan för att någon äter på restaurang är inte att ha en genuin oro för barnen. Då gör man det enbart för att jävlas.

         Fast det är ju aspekterna BINGO nämner. Givetvis har han ett intresse av att få det att låta löjligt. Om han är full och tar adhdmedicin på ett olämpligt sätt framför barnen Hade han knappast delat med sig av det.

     Fast vem vet egentligen, tycker det blir konstigt när vi som inte alls känner familjerna personligen ska försvara. Låter dem göra sitt jobb och lägger mig inte i.

      Ja alltså vården gör orosanmälningar på rutin hela tiden och socialtjänsten har inga problem att hantera det. Bi go har ju betett sig väldigt olämpligt i mycket så förstår ändå att viss oro uppstår.

    Det stämmer att en utredning inte inleds utan grunder men alla anmälningar leder inte till utredning, merparten gör det inte. En anmälan måste däremot alltid hanteras, även de som verkar grundlösa och ej leder till utredning. Så oseriösa anmälningar tar onödiga resurser, så är det bara. Resurser som tyvärr redan är anstränga med en hög arbetsbelastning 💛

     Grundproblemet är ju dock att kommunerna inte avsätter tillräckligt mycket resurser för en välfungerande socialtjänst.

      Om folk skulle sluta orosanmäla i onödan skulle det finnas mer resurser till de anmälningar som bör tas på allvar.

      Lika mycket är grundproblemet exakt det som Edward Blom skriver, att lagen är skriven för en annan tid, innan influensers la ut sitt liv med barnen till allmän beskådan. Som så många andra lagar behöver nog denna anpassas till en ny verklighet.

       Jobbat inom socialtjänsten i 15 år med barn och unga. Kan räkna på ena handen hur många gånger jag hanterat orosanmälningar som gäller sociala medier. (Jobbar dock i ett utsatt område).Det är inget fel så som lagen är utformad. Däremot har antalalet orosanmälningar under samma tid ökat med 400% under samma tid. Självklart kommer det att innebära fler anmälningar av mindre allvarlig karaktär, gäller även de som görs av professionella. Problemet är inte att det är möjligt att orosanmäla anonymt. Det finns andra problem med systemet.

     Problematiskt att du skriver detta. Nu säger jag inte att anmälningarna var rätt MEN känner man oro för barn så ska man göra en anmälan. Staten/kommunen har en skyldighet att se till att barnkonventionen följs. Alltså barnen har rätt till privatliv och integritet. Barnen får inte heller bli ekonomiskt utnyttjade. Vilket är lite gråzon för influencer. Barnen är bla i yt där föräldrarna får pengar utifrån visning och vissa föräldrar har med barnen för att det ger mer visningar. Det är alltså en del av socialsekreteraren jobb att säkerställa så barnen inte utnyttjas på det visat oavsett 😊. Nej, jag har inte gjort någon anmälan men kan förstå till viss del varför det gjorts.

     Synd detta!

   Ja, svårt det där ju, det är ju på ett sätt viktigt att man kan få vara anonym och att det ska vara enkelt att anmäla. Men, iom det så är det ju också jätteenkelt att jävlas med någon, man sitter bakom en skärm och kan skicka hur många anmälningar som helst. Kanske vore det bättre om anonyma anmälningar faktiskt måste lämnas in personligen, dock utan att uppgifter tas? Men då finns ju också risken att vissa anmälningar uteblir. Att man får registrera något slags konto med bank-id men där personliga uppgifter sen inte förmedlas vidare ? Jättesvårt ju.

    Nu händer det ju sällan något med orosanmälningar så ser inte problemet i det alls faktiskt.

     Vaddå händer inget? Det kostar tid och pengar för handläggare och skattebetalare som borde gått till ett barn med problem.

      Fast jag kan tycka att det var rätt att anmäla när barnen var utklädda till den där horfesten. Och Julia frågade barnen i bilen om de kom ihåg att de var horor nu??!! För att soc skulle förklara olämpligheten att utsätta barn för sådant (eftersom Bingo inte förstod det själv). Men att gå ut och äta på restaurang fattar jag inte varför man anmäler. Eller sover i samma säng, det gjorde ju Disneybarnen. Och de verkar väl klarat det, eller🙂

     Du ser inte problemet med okynnesanmälningar? Det kostar resurser för varje anmälan måste ändå hanteras, resurser = pengar, våra skattepengar som behövs till socialtjänst, skola, vård och snöröjning m.m. Skattepengar som det redan är för lite av i förhållande till behoven i många verksamheter. Då kan man gott låta bli en anmälan för att man hatar en influencer och den råkade ta en bild just som barnet skakat av sig vantarna i kylan, eller nåt. Vid genuin oro ska man så klart anmäla men inte för att en influencer inte hanterar varje situation exakt som du skulle göra.

  Bonusbror? Är inte Falke Katrins barn? Då är de väl halvsyskon?

   Exakt, han är bara bonusbror till Nova.

   Tack! Tankevurpa av mig.

  I finska armėn fick man ställa sig och skala potatis när man var uppkäftig mot befälhavaren. Tycker det borde vara ett lämpligt straff för dessa tomtar som gör socanmälningar för ingenting. Ställ dom att skala potatisar för ett helt kompani i en månad, så dom gör någon samhällsnytta åtminstone.

  Funnits många filmer med mycket alkohol, barnen som bett honom inte filma, bilder på när barnen är på toaletten, är utklädda till prostituerade mm. Allt detta har ju till å med denna blogg tagit upp som rätt garverande. Varför skärper man sig inte?
  Han har själv skrivit om hur han kört berusad utomlands, som en kul grej. Finns ju hur mycket som helst av olämpligheter som folk nappar på, fel eller ej. Men det går ju att minimera utfallet?

   Men du orosanmäler väl knappast alla omkring dig som inte verkar vara perfekta föräldrar eller perfekta människor? Då får du ju orosanmäla hela Sverige.

    Vadå perfekta. Som föräldrar ska man ha vett och vilja barnens bästa. Se det ur barnens perspektiv. Att tvinga dom tex göra reklam på deras instagram är ju fel. Så var går gränserna. Ja det ska föräldrarna ha koll på och förstå.

     Annars vaddå? En orosanmälan till soc som de kan slösa resurser på att lägga ner?

    De som sysslar med stora mängder anmälningar av andra föräldrar är ofta de som själva brustit i sitt föräldraskap och har barn/ungdomar det inte går bra för.

     Det påståendet får du nog ta och backa upp med en länk till fakta för att det är så. Det verkar mer vara din egna åsikt.

      Ja som någon ovan påpekade är det knappast ett normalt beteende att vilja förstöra för människor genom att systematiskt skicka in anmälningar till myndigheter om olika personer. Motivet är sällan välvilja utan just att orsaka skada. De som är värst med anmälningar och skriver fruktansvärda saker om andra föräldrar, vet jag har barn det inte går bra för. Det är liksom inget gottade från min sida, men jag ser, vilket jag tror flera gör, ett samband mellan en hatfylld personlighet och sämre förutsättningar för ens barn. Men visst, det är en åsikt, det har du rätt i.

   Tror du att socialtjänsten betyder moralpolis?

    Iran?

     ”Kära Mulla, Bingo Rimer har druckit alkohol utklädd till prostituerad. Det är HARAM. Mvh”

      Är man full runt sina barn är det väl äbdå rimligt att omgivningen reagerar?

       Det var en maskerad.

        En horfest där man klädde ut sina barn till fnask. Fint att du censurerar det för att passa din argumentation. Dock kanske inte en orosanmälan är nödvändig men man kanske ska fundera på som förälder vilja budskap man skickar ut när man normaliserar prostitution till sina barn.

        Så det är lämpligt för barn att vara runt fulla vuxna när det är maskerad men inte annars?

   Jag jobbar med barn på socialtjänsten. En orosanmälan gör att vi ringer föräldrarna och berättar om den. Om det är uppenbart som tex i jocke och jonnas fall så leder det inte vidare. Finns grund för oro utreder vi och i det flesta fall leder det till föräldrastödjande samtal som familjen erbjuds. På frivillig basis. När det gäller småsaker som att barnen är utklädda olämpligt eller äter på resturang för ofta. Socialtjänstens resurser kan inte gå till sånt! Vi måste prioritera.

   Men alla orosanmälningar måste ändå hanteras. Det tar tid och resurser. Så snälla, sluta bara oroannält sånt. Vill du jävlas med föräldrarna så finns så många andra sätt än att stjäla tid från oss som jobbar med barn till missbrukare, barn som far illa och barn som saknar grundläggande omsorg som mat, sömn och en kram när dem är ledsna. Det är de barnen som får mindre tid när sånna här anmälningar kommer in.

    Fast nu vet vi ju inte om orosanmälan faktiskt handlade om det eller det bara är vad Bingo tar upp. Handlar orosanmälan om alkohol och adhdmedicin så är det ju något helt annat.

   * graverande.

    Till kh

  lol någon tyckte alltså att det var ”skadligt” för barnen att de får mycket restaurangmat?

   Något för trolljägarna 😀 Vore kul höra personen berätta om sin oro för barnen..

  Ingen som reflekterar över att om (kända) föräldrar hade förstånd att sluta exponera sina barn på some så skulle det troligen landa i att antalet anmälningarn skulle minska med 99%.
  Ping Lundells och BingKat

   Vilket märkligt sätt att resonera. Du ska aldrig be någon anpassa sig efter sjuka eller störda människor.

    Fast det är stört att exponera sina barn också, nyligen var det guidetti som filmade när hennes son var lessen och skulle skalla henne.

     Försök låta blir att orosanmäla henne.

     Låter som att du försöker motivera random orosanmälan till socialtjänsten såfort någon gör något du inte gillar?

      Har aldrig anmält nån, tänker mer att man kanske kan vänta sig att föräldrar ska tänka efter lite innan man publicerar, för att undvika detta? Barns integritet och sånt. Men rättar in mig i ledet då, stackars dessa fullvuxna föräldrar.
      Verkligen synd när tjänsten belastas i onödan, håller helt med.

       Såklart. På samma sätt som det är viktigt lära tonårstjejer att inte ha kort kjol på sig.

        Vänta nu, du jämför att ifrågasätta vuxna människor som exponerar sina barn på sociala media med syfte att driva trafik och på så sätt tjäna pengar med människor som försöker skuldbelägga tonårstjejer för sin klädsel. Wow…

         Du borde fundera på sudoku..

        Du tjatar om detta med kjol men det är en haltande jämförelse.

   Varför då? Konstigt påstående

  Hemska onda och bittra människor som gör detta. Dom borde själva söka hjälp men har förmodligen ingen självinsikt. 🙄

   Och var ska de söka hjälp menar du? Hos psykiatrin? Jag utgår från att du känner till att psykiatrin i Sverige är nedmonterad sedan länge så sluta släng dig med det där uttrycket ”sök hjälp” så fort du läser något som inte passar dig. Dessutom har du själv en otrevlig ton så det är fler som saknar självinsikt.

  På tiktok skickar de orosanmälningar på folk till höger och vänster, de är fan helt galna där.

   Ja, de föräldrar som exponerar sina barn i olämpliga situationer är galna…

    Det är inte de jag snackar om utan de som anmäler varandra för att jävlas. Kolla de olika svenskarna som kör live…

     Men varför kör de live med sina barn? Direkt olämpligt att exponera sina barn så.

  Det är så sorgligt att vissa familjer anmäls i tid och otid när det finns andra familjer där omgivningen borde ha agerat mycket tidigare (tänker närmast på ättickafallet).

   Har inte hört om det fallet (låter hemskt) men håller med, tror det finns många som funderar och funderar om de ska våga anmäla, ofta är nog de tecken på att något inte står rätt till mer subtila än någon som skriker ut lite småskadad grejer man gör på sociala medier, dvs föräldrar som verkligen behöver hjälp är duktiga på att gömma och håller sig mer för sig själva. Vilket gör att omgivningen tvekan, de känner ju inte familjen egentligen och avvaktar därför.

    Menade inte att skriva ”småskadad”, det var autocorrect. Glömt vad jag skulle skrivit egentligen. Smådåliga tror jag.

    Våga anmäl sånt. Är det inget så leder det ingen vart. Men ofta väntar folk för länge och vill ha säkra bevis innan man anmäler. Tänk på…du anmäler en oro, dvs du tror att ett barn far illa. Du behöver inte ha bevis.

    Försummelse är väldigt vanligt och kam vara svårt att ta på. Men lita på din magkänsla när du känner att något inte är bra för ett barn.

    spontant så undrar jag om det då är en live där barnet misshandlas, kränks, eller försummas?
    För om det är en video där ett barn får vara med och bara vara, och ingenting olämpligt sker;
    så kan det vara hur osmakligt man än tycker,
    men inte olagligt och ej grund för anmälan. DET ÄR DET NI MÅSTE FÖRSTÅ!
    finns massor med opassande beteenden,
    finns massor med saker som jag som mamma tycker är dåligt av andra föräldrar för att JAG inte skulle ha gjort så.
    men det betyder inte att vad jag tycker är rätt, är det enda sättet det går att leva på och vara förälder på. varför har ni som anmäler etc sånt STORT BEHOV av att peka finger och straffa föräldrar för att de lever ett annorlunda liv?

    fattar att många tycker det är opassande att låta ett barn vara med på live.. jag har aldrig mina barn på sociala medier. det är mitt val.
    MEN ANDRA FÖRÄLDRAR KAN FAKTISKT TYCKA DE E OKEJ MED SOCIALA MEDIER
    OCH INTE VARA HEMSKA FÖRÄLDRAR för det.
    Ha annorlunda världssyn,
    andra åsikter,
    och fortfarande ha mat på bordet, kläder efter vädret, göra allt för sitt barn, ge kärlek och tröst och respekt och allt ett barn behöver..

     Jag tror precis alla förstår det.

   Det fanns väl en hel rad anmäl i har bland än åt från myndigheter i det fallet om jag intr minns fel? Fanns ju iaf rejält med indikationer man kunde reagerar på, exempelvis att hon inte dök upp i skolan mer en någon h på en hel termin.

    Precis. Brist på agerande från socialtjänsten. De hade ju till och med bett socialtjänsten om hjälp eftersom de inte klarade av sin familjesituation.

    Att skolan inte orosanmälde tidigare är faktiskt dåligt. Det är lätt att vara efterklok men det var många varningsklockor där.

     Fast nu hade ju familjen själva kontaktat socialtjänsten pga att de inte klarade av situationen.

    Ja, där känns det verkligen som att myndigheterna brustit, och särskilt skolan. Stackars unge som kunde fått hjälp tidigare.

  Skrivit det förut och skriver det igen i detta ämne.
  Kan. Folk. Sluta. Orosanmäla. I. Onödan!

  Tänk på att barn som Lilla hjärtat och Tintin kanske hade levt idag om du inte valt att göra en orosanmälan bara för att jävlas.

   Hur tänker du nu? När en orosanmälan kommer in har socialtjänsten 14 dagar på sig att göra en förhandsbedömning kring huruvida utredning ska inledas eller inte. Alla orosanmälningar som görs leder därmed inte till utredning. En förhandsbedömning går relativt fort. Vid tidigare kännedom om familjen tar en förhandsbedömning inte mycket tid i anspråk.

   Vid perioder med hög arbetsbelastning påverkas inte barn och unga som har insatser via socialtjänsten. Man är som socialsekreterare tvungen att följa upp insatser med regelbundenhet. Inget barn blir lidande i perioder då många orosanmälningar kommer in, eftersom man som socialsekreterare ändå behöver sköta sitt arbete.

   Finns en poäng i detta. I många fall när barn får riktigt illa eller till och med för har det funnits anmälningar och andra orostecken som myndigheterna helt enkelt inte hunnit utreda ordentligt.

   Således djupt oetiskt att använda det som ett sätt att trycka till någon, vilket absolut verkar förekomma. Kändisar, ett ex man är sur på eller att man ”tillbaka”anmäler som hämnd.

    Problemet är primärt att kommunen inte avsätter tillräckligt med resurser. Inte att folk orosanmäler kändisar. Det är politiska beslut som krävs här!

     Om du tror att det kommer att tillsättas tjänster så har du helt fel, krisande ekonomi kommer tvärtom att göra att neddragningar inom socialtjänster kommer att fortsätta och öka. Kommunerna tillsätter definitivt inte fler tjänster för att ta hand om ökad mängd ogrundade anmälningar, tvärtom kan det anses vara ett skäl till att dra ner tjänster ytterligare istället.

     Det finns inget som urskuldar på något sätt att folk använder anmälningar som trakasserier mot människor de inte gillar. Dessutom när någon falskeligen anmäler så drabbas ju barnen också. En familj sätts under press och det kommer ju på olika sätt att påverka det oskyldiga barnet också. Mår föräldrarna dåligt, mår barnen dåligt.

     Det är för j*****t att människor använder en myndighet för att trakassera kändisar (och andra)!!!! Det kommer ju till slut att bli förändringar i lagar och hanteringen eftersom människor missbrukar anonymiteten och i förlängningen kommer det att göra det osäkrare för barn som verkligen är i behov av hjälp.

      ❤️

      Problemet är att man fortsätter nedmontera socialtjänsten! Höj kommunalskatten 0,2% så är finansieringen löst med råge. Det är brist på engagemang och politisk vilja. Sluta få det till att onödiga anmälningar är grundproblemet.

       Sluta låtsas att det skulle vara OK med att okynnesanmäla till socialtjänsten!!!

       Du lever i en fantasivärld om du tror att i det kommer att tillsättas fler tjänster.

        Socialtjänsten är dock inte under nedmontering. Snarare har antalet anställda ökat pp många ställen runt om i landet.

         Och på andra ställen tillsätter de inte tjänster när de blivit lediga efter att någon gått i pension.

         Sluta att försöka få det till att det är OK med att använda myndigheter till att trakassera människor! Det är en form av stalking och inget annat!

    Tintin och Lilla hjärtat dog för att våra myndigheter inte gjorde sina jobb ordentligt. Tintin tvingades till umgänge med en farlig pappa, lilla hjärtat dog för att socialtjänsten inte följde upp knarkarföräldrarna ordentligt.

     Svar till X förstås

   Problemet i de fallen var inte att resurserna var upptagna med att hantera onödiga anmälningar. Sätt dig in i fallen innan du uttalar dig så onyanserat.

  Just såhär tänkte jag när folk anmälde Margaux Dietz till höger o vänster bara pågrund av ett sovande fyllo. Slöseri med tid

   Då har du inte riktigt hängt med, om du tror att det var pga ett sovande fyllo?

    Men det var ju för att han petade på killen som folk valde att orosanmäla, folk uttryckte det som det i kommentarer. Eller gjorde hon nåt annat som bara du sett?

  ”Socialstyrelsen i min kommun”

  Det är inte alltid så dumt att orosanmäla vad man ser utifrån på Internet. Ta Jewels och Isabelle (två på youtube), folk orosanmälde och tillslut blev Isabelle placerad på ett annat ställe. Idag är hon över 18 och bor själv, har berättat vad som hände där hemma och utan att folk hade agerat kanske det inte hade blivit så.

   Jätte viktigt att orosanmälningar görs när man känner just oro! Hellre en anmälan för mycket än för lite.

    Ja, det behöver inte vara varken mer eller mindre. De som anmäler behöver inte ha bevis utan det är upp till socialen.

     Ja och när föräldern bara behövs tryckas till lite så är steget så kort så. Oro, jävlas? Gränsen har blivit väldigt suddig.

  Har kommenterat det här tidigare när ämnet orosanmälningar gällande barn kommit på tal.

  Det är så viktigt för mig som socialsekreterare att understryka skillnaden mellan falska och felaktiga orosanmälningar. Falska = gjorda av en person som vet att denne ljuger, överdriver, vill sätta dit osv. Felaktig = görs av en person som har en genuin oro för att ett barn riskerar att fara illa men där oron visar sig inte stämma eller att oron inte faller under oro enligt den forskning och de efterföljande lagar vi arbetar med och under (ex: en person kan känna oro för att ett barns förälder dricker EN öl i barnets närvaro utifrån personens egna värderingar och erfarenheter, det är dock ingenting socialtjänsten kommer hantera vidare så länge inte föräldern får ett aggressivt beteende av en öl eller liknande).

  Det är också viktigt att komma ihåg att även influencers faktiskt kan göra saker där orosanmälningar görs med rätta och att man inte automatiskt ska bortförklara alla med att det handlar om ”hat” eller att folk vill jävlas med kändisar.

   Det är en svår gränsdragning att göra tror jag. Hur orolig bör man vara? Är det här något att vara orolig för? De frågorna finns det ju sällan ett bra svar på, särskilt inte om man bara följer någon via sociala medier.

   Bingo och Julia sexualiserade Bingo och Katrins mindetåriga äldsta söner och klädde ut dom till horor på mammans födelsedagsfest. Dessa bilder Bingo lade ut på barnen i horkläder speds tyvärr på nätet. Där var en orosanmälning helt befogad då det är olagligt att lägga ut bilder på barn som sexualiserats. Hela utklädningen och bilder var mycket olämpliga på alla plan. Det finns red flags på Bingo, Julia och Katrin. Gör Bingos ADHD eller vad fan hans diagnos är det svårt för honom som förälder när det gäller barnen om vad som är lämpligt eller ej behöver han verkligen stöd och föräldrautbildning och det kan han få via soc. Bingo och Katrin har lagt upp så mycket sjuka, störda, galna, ogenomtänkta och olämpliga grejer på barnen sen pojkarna föddes. Glömmer aldrig när Zytos vännina porrstjärnan Puma i ett bloggklipp tryckte upp sina nakna stora bröst rakt i facet på den då två år gamle Ringo och föräldrarna vek sig av gapskratt i bakgrunden, bara det var stört och äckligt. Det är deras EGET fel att dom drar negativ uppmärksamhet till sig pga vad dom lägger upp och har lagt upp. Att dom stolt lägger upp och skojar omhur ofta dom blir anmälda signalerar verkligen red flags. Jag tror inte barnen far illa på nåt sätt men normalfungerande föräldrar beter sig inte som K och B gör. Det går inte att gömma sig bakom diagnoser som många pinsamt nog gör idag och skylla på dom när man gång på gång failar, gör bort sig eller är gränslös som förälder. Beter man sig så behöver man verkligen hjälp i sitt föräldraskap.

    Fast du vet väl inget om hur de är som föräldrar, snälla nätet är ögonblick i deras och andras liv. Det gränslösa är såna som du som djupanalyserar och drar tokiga slutsatser.

     Det säger allt om hur de är som föräldrar.

   Men det är ju uppenbart att väldigt många eller om det är ett fåtal, som gör många anmälningar, faktiskt gör det för att sabotera. Hur ska man komma till rätta med det? Viktiga resurser tas i anspråk och det blir inga konsekvenser för den som ”ful-anmäler”.

    Nu svarar jag utifrån mina erfarenheter på en socialtjänst i en mindre kommun (så ha det i åtanke), men det brukar bli tydligt rätt snabbt när det handlar om sådana anmälningar och det brukar ofta vara en mindre grupp personer som är involverade i dem. Min upplevelse är alltså att problemet finns men att det i relation till alla anmälningar är ett litet sådant och att det är viktigt att möjligheten till anonyma anmälningar finns.

     Jobbar också inom socialtjänsten (i storstad med utsatt område) och delar helt din bild. Det kan hända att okynnesanmälningar görs men det är inget stort problem och går oftast att identifiera.

  Lika bra att plocka bort soc. De gör ju ändå inte sitt jobb. Hur många barn har man inte läst om i tidningen som farit illa och socialen har inte gjort ett skit för de inte tyckt det varit något att oroa sig över?

   Eller vill placera barnen fast deras utredningen innehåller massa felaktigheter och en placering skulle vara en överreaktion som skulle vara rent traumatisk för barnen.

   Inte korrekturläser de heller.

   Wow, om ditt underlag för att komma till slutsatsen ”lägg ned soc” är baserat på vad du läser i kvällstidningen, då behöver du inte delta i diskussionen.

   Det är alltid lika intressant att läsa om hur Anonym X och Random B har så pass bra insikt och kunskap om systemet att de med så stor säkerhet kan döma ut en hel myndighetssektor. Jag är inte socialarbetare, socialsekreterare eller utredare inom det här området, men jag är smart nog att inse att jag inte har tillräckligt med kunskap för att fälla en så hård dom. Och jag är tillräckligt smart för att inte ha kvällstidningar som mitt lackmustest.

    Jag är säker på att de finns de som känner att de har blivit bra och rättvist behandlade av soc, men majoriteten av historier verkar ändå vara motsatsen. Jag är Anonym 07:11 och jag gav ditt inlägg en tumme upp för jag håller med dig i sak men det är så många berättelser om soc och all misskötsel av ärenden att jag tänker ”ingen rök utan eld”.

     Okej. Ska vi då lägga ner polis, sjukvård och skolor också? Då det är uppenbart att felaktiga saker händer där var och varannan dag.v

      Lägga ner är väl att ta i men det finns större problem med soc än okynnesanmälningar (två kommentarer lite längre upp).
      Det är väldigt många som har hårresande historier om både soc och skola. Båda skulle nog må bra av stora förändringar. Eller är det okej att det händer ”felaktiga saker”?

      Ja det kan vi ju göra, finns ju ändå inte tillräckligt med folk som vill arbeta som polis eller lärare. Samt dagens unga skiter ju fullständigt i skolan. Men twerka på TikTok och lägga ut nakenbilder på OnlyFans är ju det som lockar för de får betalt för att göra hjärndöda grejer. Iofs har de inga hjärnor för de har fyllt hjärnan med lustgas….

  Lika illa är det när kvinnor (och män) anmäler till socialen för att deras ex-partner gått vidare i livet och de vill hämnas på den nya relationen. resursslöseri som fan och de flesta socialarbetare måste vara helt inkomptenta som inte kan se igenom de anmälningarna efter ett tag. Hälsningar från en som blivit utsatt

   Hämndlystna människor är bra ynkliga.

   Socialtjänsten behöver ju dock hantera anmälningarna som kommer in.
   Sen kan det ju hända att även de som korrekt blivit bedömda som bristande föräldrar anser att bedömningen är fel.

  Kanske alla influensers kan hjälpa till att minska denna typ av anmälningar, genom att sluta exponera sina barn i sociala medier?
  Bara en tanke…

  En av de nämnda är ju extrem på att exponera sina barn…

   Helt enig! Varför utsätter man frivilligt sina barn för idioter på internet? Tänk vilket digitalt fotavtryck alla dessa influencer-barn kommer ha 🙁

  Jag tycker dessa orosanmälningar är hemska. Det finns SÅ många barn som VERKLIGEN behöver hjälp.

  Så bra att du tar upp detta problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.