Konsumtionskritik

Det här kommer från mitt kommentarsfält där man diskuterar Isabella Löwengrip och om huruvida hennes roll som ”storbloggare” nu är över eftersom hon postar samma typ av intetsägande reklamlänk-bonanza som de man brukar hitta inne hos exempelvis Engla.
Isabella brukar posta annonslänkar på sina outfit mm, vilket jag inte tycker är några konstigheter, det gör de flesta influencers men de enda gånger jag kan dra mig till minnes att Isabellas postat rena reklamlänksinlägg är när hon skriver om hud-, hår- och skönhetsvård.
Är det slutet för en influencer som känner sig ”nödgad” att posta den här typen av inlägg eller är det bara ett trevligt tillskott i kassan som kräver minimalt med ansträngning? Att var och en får ansvara över sin egen konsumtion och att det varken går att skylla på Isabella eller någon annan influencer?
Ni vet den där ”Guns don’t kill people, people kill people?” Att det inte är ”reklamlänken i sig som shoppar och ökar konsumtionen, utan att det är människor som använder reklamlänken när de shoppar och ökar konsumtionen.”
VM i ansvarsavståndstagande eller bara ett rimligt sätt att lägga ansvaret där det hör hemma?

49 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är väldigt tråkigt med rena länkinlägg tycker jag. Det inspirerade mig förr men gör det inte längre.

   Håller verkligen med. Det känns som ”kissie-kollage” a la 2007

   A change is coming, I can feel it …

   Tycker det är ganska trevligt ibland med lite tips och att man får se lite av utbudet som finns för stunden. Har inget alls emot det.

    Absolut någon gång då och men inte adlinks i mer eller mindre varje inlägg.

  Det är ngt lite ’konstigt’ med den där Paul. Kan inte sätta fingret på det. Han verkar trevlig etc men får inget grepp om vad han egentligen gör. Verkar inte ha haft några längre förhållanden tidigare, inga barn – obs inget fel med det, verkligen inte – men han är liksom, konturlös.

   Är väl inte så konstigt när du inte känner honom.

   Tycker han verkar vara en riktigt bra person och rolig fri själ. Jag tror jag har rätt 🙂

    Jo vi säger så Isabella

  Blev faktiskt glad över kommentarsfältet! Att folk börjar fatta att det inte är läge att konsumera loss för att ”fira våren”, för att pigga upp sig, eller för att det är fredag eller nåt annat. Konsumtion ger väldigt kortvariga kickar, men stora långsiktiga konsekvenser. Dags att finna lycka i nåt annat än konsumtion.

   Mona är väl ännu värre?

    B1, ja och hon får kritik.

    Stackars Mona ja.
    Som rättfärdigar sitt shoppande med att hon som liten minsann inte fick nått …

    Folk höll på att svimma häromdagen när hon sa att hon skulle resa bort i 14 dagar, och hon skulle ha med sig 14st parfymer.
    Kunde inte förstå att folk tyckte det var konstigt att hon ville använda olika parfymer varje dag.
    Och minsann, så har hon över 50st olika parfymer, faktiskt… Vad säger man?

   Vi som kommenterar här och på bloggen gör det, i att kommentera. Vi alla här är nog helt ointresserade av att köpa och av att ha hennes livsstil. Jag undrar bara vem som är intresserad? Det känns så bakvänt, det är HON som får bonus på det vi köper genom hennes blogg, inte vi följare som får rabatt för att vi är lojala.

  Exakt så jobbar ju den numera ökända Vanja Wikström. Hets-postar dravel dagligen bara för att få ut länkarna.

   Ja, vad har hänt där sedan sist?

    Det är nog ganska mycket ebb i ekonomin om man får gissa? Nu är det reklam för egna verksamheten och länkar. Huset på Gotland kostar ju att driva och pengarna som de drog in på Woa är väl slut. Och hennes personliga varumärke fick sig en rejäl törn av hur de skötte det projektet.

  Camilla varför får vi inte skriva om Fanni eller Hanna här inne? Alla kommentarer tas bort? Var skiljer sig i skvallret kring dom än resten av influensers som diskuteras här inne?
  Båda Fanni och Hanna har 55k respektive 71k följare och är stora influensers som borde få uppmärksammas.

   Räcker det inte med att det finns en frukrandsvärd tråd på fb? Senaste skvallret folk skriver om är ju inte ens om Fanni själv, utan en närstående.

    Kan väl dessutom klassas som förtal, så förstår varför Camilla tagit bort dessa kommentarer.

     Fast det har ju varit så från dag 1. Jag vet om flashback tråden men tänker inte starta ett konto där.
     Undrar bara varför det är skillnad på influensers, vissa hetsas det om att få igång ett kommentarersfält medans andra tydligen har nån form av immunitet här inne.

      Men tror väl det har och göra med att de faktiskt mått extremt dåligt av hur folk kommenterar om dem (fb-tråden är ju helt sjuk, allting analyseras och kritiseras i minsta detalj)

       Fast de får ju betalt för att visa upp sina privatliv på instagram. Det är självvalt, varför ska de inte kunna kommenteras?
       Om de mår dåligt i sitt yrkesval kan de ta ett annat jobb. De har ju båda två sagt upp sig från vanligt jobb för att de vill göra detta på heltid. Förstår bara inte varför man skiljer på folk och folk.

       Ena stunden får man ex inte prata om Johanna Bladh här inne men några veckor senare är ALLT tillåtet.
       Samma sak med flera andra influensers.

  Haha, Engla är bara läppar och länkar. Hon är alltså över 40 nu men bloggar på det där viset?

   A, ja, vad har hon för följare undrar jag?

  Det är så konstigt att hon prånglar ut inlägg om bröstförminskningen nu när hon ville försöka dölja den förra.

   Jag tycker tex det där om att dom gör om sin kropp är det värsta.
   Varför kan det inte vara privat.

   Ja rätt märkligt att hon aldrig erkänt sin bröstförstoring. Särskilt när hon är rätt utlämnande och ärlig i sammanhanget, om att de är hängiga osv.

    Ja visst är det, klart det är kalkylerat men bara så himla märkligt att först försöka tiga sig ur att hon förstorat men sen basunera ut att hon ska förminska brösten. Det är ofta som att hon nästan tror på att det hon skriver (eller inte skriver) faktist är sant

  Jag läser inte IL’s blogg sen många år tillbaka, men däremot Sandra Beijer som är en av få bloggar jag fortfarande läser är en mästare på dessa adlinks-inlägg. Lista upp och lista ner över trendspaningar eller bara ”tröja från HÄR (adlink)” till vareviga bild, även på ungen. Riktigt tråkigt och jag tror tyvärr att detta kommer bli den sista bloggdöden om de fortsätter på det här viset.

   Men sandra bloggar ju på Elle.
   Då hör väll trenspaningar liksom till. Eller?

   Gillar Sandras blogg men håller med om att adlinks gör allt så mycket tråkigare, speciellt när hela inlägg är fokuserade på det, typ ”30 snygga plagg nu” och så är det bara 30 bilder på liknande plagg och länkar till dem.

   Kan själv länka saker i min blogg om jag skriver om exempelvis någon produkt jag verkligen älskar, men det är sällan och då genuint för att jag vill rekommendera den. Tjänar inte heller pengar på länken för orkar inte krångla med adlinks, tycker det är för mycket jobb för småpengar (om man inte har typ 20k följare/läsare minst) 😅

   Aha hon får tröjor skickade till sig och därmed är de en trendspaning? Känns inte helt pålitligt.

  Det är mycket Paul säger och Paul tycker. Snart har Bella under hans inflytande transformerat sig till den perfekta förortsdonnan som bloggar litegrann om barn, mat, kläder och heminredning. En på tusendet. Var tog du vägen originella Blondinbella? Helt vansinnig ibland men underhållande var du. Och entreprenören Isabella verkar också ha försvunnit runt hörnet.

   Men det var ju samma med Hajen. Även brösten ändrades ju då.

  Men herregud vilka löjliga kommentarer, både de som skrivits här och dem från Isabellas blogg. Man blir f-n mörkrädd av vissa människor alltså, så sjukt vissa skriver och beter sig, bittra… och uppenbart avundsjuka.
  ”Medelmåttig halvoläst blogg” skriver den översta? Halvoläst?? Och hen undrar om Isabellas tid som storbloggare är förbi? Många verkar ju läsa den så bloggen kommer nog bestå. Varför skulle inte en storbloggare kunna lägga upp adlinsks? Det gör ju andra s k storbloggare också och det är ju inget nytt påfund utan det har Isabella gjort emellanåt under alla år. Det är ju inte jätteofta hon lägger upp sådana inlägg utan hon delar med sig mycket av sitt liv så varför gnälla för att hon tipsar om inredning med adlinks? Det är väl inget fel i det, det är väl helt okej är ju inget köptvång och ni läser frivilligt och gratis. Det är väl tur att Isabella bloggar eftersom så många är nyfikna och gärna vill läsa hennes inlägg och även få gnälla och skälla, och andra gör inlägg av hennes inlägg och av kommentarer som skrivs där. Så det är väl en tur att hennes blogg finns, den gynnar ju många.

  Jämför inte Engla och Isabella. De är som natt och dag. Isabella har klass och tävlar inte med dottern 🙂

  Toftby reklammarkerar sina instastories nu på sin afrikaresa…men inte i början….precis som du kommenterade Camilla (y).
  Fick hon lite ångest, eller samarbetet blev helt plötsligt?

  Konsumtionhets står väl Monas universum för som ursäktar alla sina inköp med att hon inte hade så mycket när hon växte upp och andra lägger pengarna på golf eller fyra hobbies medan hon lägger pengarna på hudvård. Nej förlåt på julgranskulor. Eller smink, tröjor, smycken, skor eller vad hon nu senast lagt pengar på. Hon tycker också att det är rimligt att ta med sig 14 olika parfymer på en 14dagars utlandsresa. Men återigen, hon hade inte mycket när hon växte upp.

   Läser inte henne längre men tidigare var ursäkten alltid att hon köpte till inköpspris.

    Fattar inte vart alla pengarna kommer ifrån, mannens porr-pengar kan väl inte bekosta detta för evigt.

     Titta på företagens ekonomi. Tror han är löntagare numera.

      Som det låter på Mona så är han konsult som jobbar hemma 24/7 och har hand om typ Sveriges hela ekonomi.

    Hon har alltid bortförklaringar till allt, om någon ställer henne mot väggen.

    Häromdagen skrev hon att hon har så bra läsare, men hon vet att hon har några as, som är inne o kollar.

  Man såg ju aldrig den här typen av inlägg hos Isabella tidigare men sedan flytten till damernas värld verkar det vara bonanza ca en gång i veckan liksom ytterligare ett inlägg där huvudfokus är reklam. Orkar inte störa mig på att det leder till konsumtionshets men tycker det är tråkiga inlägg, föredrog hennes blogg som den var tidigare. För övrigt tycker jag det är lite intressant hur hon verkar vara för en klassisk stil och inreda hemmet med kvalitet men hon shoppar verkligen otroligt mycket nytt hela tiden.

  Belsabu har för första gången visat tecken på självinsikt. Hon är inget mer än en, mot betalning, klipp-och-klistra flunsa som mjölkar de sista styrkekramm****sarna på deras sista sekiner. Paulette vill ju helst göra coola AI-resor men fattar inte att när räntan ska betalas så blir det inte bättre lovebomba en spets-bh från Gina Tricot. Det är väl därför hon ska fixa pattarna så att även Lindex et al hakar på.
  Xoxo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.