Fler och fler influencers gör reklam för Vinted

Jag ser fler och fler influencers göra reklam för appen Vinted, och jag är benägen att stämma in i lovsången, trots att jag inte får betalt för det. 😊
Tyvärr gick köpet för jackan jag skrev om HÄR om intet, men jag fick pengarna tillbaka direkt från säljaren, men sedan dess har jag spenderat lite mer tid där inne och kommit fram till att jag gillar den appen bättre än Sellpy.
Jag uppskattar att bilderna är tagna av säljaren själv, istället för Sellpys massfotografering som ibland knappt visar hur ett plagg ser ut.
Jag hae köpt dessa! Perfekta för hundpromenader i skogen! 🌲🌲🐶🐶

Med min rabattkod får ni….

 

 

 

 

Nä, jag bara skojar! 😁

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Paow följer dansken . Bless her heart 😄

   Vad menar du??

   Det har hon ju gjort långt efter det tog slut.

  Jag har nyss upptäckt Vinted och har under veckan sålt två av tre artiklar jag lagt upp. Det gav mersmak! Ska lägga upp mera. Så lätt att göra. Hela processen är smidig.

   Haha ja i början var det typ ”vad kan jag sälja mer!”😂 men nu la det till frakt för nån vecka sen så nu är det trögt.

    Har en teori om att man hamnar högt upp i algoritmen första gången man lägger ut nåt och att senare annonser inte främjas av vinted, så att man ska bli hooked.
    Men det kan ju vara konspirationsteorier av mig och mina vänner… vi kanske bara sålde allt intressant första vändan 😅

   Jag la upp mina första saker i söndags, alltså för sex dagar sedan, och har sålt för över 1500 kr!! Helt frälst! Så sjukt enkelt! Rekommenderar alla att testa!

    Vad har du lagt upp och Vad tar du för pris? 1500 är bra!

     Ett par Ralph lauren-skjortor (gick på två minuter till polen), några grejer från COS, blusar/toppar från zara. Verkligen högt och lågt, men verkligen allt går på Vinted! Ska ta tag i att fota ännu mer nu i helgen😅

    Älskar det!! Jag har sålt för över 12.000 kronor. Sålde mest de första månaderna. Säljer främst rätt dyra barngrejer (tänk danska barnmärken) och någon vagga för 4000 SEK. Därav så hög summa, om någon skulle undra 😂

   Förklara hur det funkar med frakt, jag fattar inte hur den kan vara så billig?

    Dom har ett samarbete med PostNord. Det var ju gratis frakt tills nyligen men nu kostar det från 16 kr. Det blev väl inte lönsamt för Postnord med den extema mängden paket antar jag 😬

   Jag upptäckte det för drygt en månad sedan, sålde för nästan 8000kr på tre veckor 😅 Bara barnkläder, allt från dyrare Mini Rodini, Tinycottons och Bobo Choses till HM/Zara. Det gav verkligen mersmak, men nu går det trögare så jag tror absolut att de har algoritmer som gör det mer fördelaktigt för nya de första veckorna. Och frakten (som iofs är väldigt billig) gör också att det går trögare.

  Varför måste sandra b alltid tipsa om tex dyra märkesvaror. Nu när många har det svårt med ekonomin. Vänder hon sig bara till högavlönade? verkar så långt ifrån verkligheten som många lever i.

   Men hon lever ju verkligen i en överklassbubbla, jag tror inte hon själv fattar hur orimliga många av hennes tips är.

   I matinlägget häromdagen visar hon än en gång att hon inte har någon koll på vad ”vanliga” restauranger kostar tillexempel;
   ”På den här tiden kostade ännu mellanrätter under tvåhundra kronor och man kunde tjäna på att beställa flera små grejer att dela på än varsin stor grej. Nu kostar ju mellanrätter som en varmrätt gjorde då.”

   Samt:
   ”Tyvärr kostar maten fortfarande lika mycket, men alla coola känner sig ändå coola när de äter pommes för 300 kronor.”

   Jag äter själv på restaurang minst en gång i veckan men gångerna då jag betalat över 300:- för en huvudrätt är få. Och ”under 200” för en mellanrätt tycker jag inte heller låter nödvändigtvis billigt.

   Jag är glad att jag inte brukar ta restaurangtips från henne iaf för då hade jag förmodligen blivit ruinerad.

    Håller med. Sedan är det trist om någon med annan åsikt blir bombarderad med arga läsare som hackar ner på den personen. Hon borde bredda sig och inte bara vända sig till dom som har råd med väska för 30.000. Men det kommer inte hända. Så tar bloggen med en nypa salt.

    Same. Tar också hennes blogg med en rejäl nypa salt och fascineras över en livsstil som är så långt ifrån min.

    Jag bor i Stockholm precis som Sandra. Går på ”bra” restauranger men aldrig något lyxigt. På riktigt kostar ju alla varmrätter strax under 300 kr.

   Sandra kanske är fel person att följa då? En influencer visar väl upp sitt liv och sina val. Tänker att det blir ju väldigt konstigt och fejk om hon ska tipsa om kläder och restauranger som hon aldrig hade köpt eller ätit på.

   För skriker ju folk i allmänhet om att de inte är trovärdiga. Tror mer på att välja influencer att följa beroende på vad man vill bli tipsad om. Sandra kanske är fel om man vill ha mer plånboksvänliga tips.

    Eller så kan en influenser tänka lite utanför sin egen värld. Och inte bara dyrt dyrt. Så svårt kan det inte vara.

     Men av vilken anledning ska hon göra det?

     Om det hon skriver om inte passar så läs inte då, läs en annan blogg. Hon har väl alltid haft dyra vanor?

      Du ska inte säga till mej vilken blogg jag ska läsa. Vilken äcklig härskarteknik.
      Hon skriver om annat i bloggen och inte bara väskor m m. Kan du tänka lite längre. Är du en av dom som inte fattar att här får vi skriva om våra åsikter om influenser. Kan du inte ta andras olika åsikter?

       Ta fem djupa andetag…

  Tänk om alla i protest bara struntade i att handla allt skit som influensers kränger på oss om än bara för en vecka. Fy fan så skön motreaktion!

  Älskar Vinted! Har typ blivit beroende 😬 Så kul och billigt och lätt att lägga upp grejer.

  Nej tack! Sänder till sellpy för att slippa ta bilder, lägga upp annonser och svara på massa frågor. För att inte tala om allt merjobb kring frakten 😐

   Sällan man får frågoroch slå in en saker ta en 30 sek och bara ta med då man ska på Ica 👍 Sellpy är så klass på kläder, du blir rånad på fina kläder som dom kallar använda mm dessutom inte alls billiga.

  Sålt för flera tusen på en månad. Så gött att bli av med skiten man har hemma. Synd det börja ta betalt för frakt redan segare nu att sälja men såklart förståligt ändå.

   Fast är det skit vill väll ingen köpa. Tycker många vill ha bra kvalité och varan i gott skick.

    Fast baxnar dock ibland när man ser på Tradera tex. skitiga slitna mockajackor som går för över tusen spänn, sen ser man ngn nästan ny som inte ens kommer i närheten av det priset…Ibland undrar man ju om folk vill ha ”färdig skitade” kläder alltså. Tror iofs det kanske är väldigt unga tjejer som sett ngn flunsa bära en sliten ”vintage look” fast eg.ny, så köper de lump och får hem en stinkande gammal stel jacka som sett sina bästa dar för en tusenlapp..

    Haha med skit menat jag saker man inte använder och såklart i fint skick 😊

  Haha men ni som säljer för flera tusen på kort tid, vad lägger ni ut och vad tar ni egentligen?

  Har sålt massor, men ändå kanske bara fått ihop runt 3000 totalt sen mitten av november. Jag vet inte vad jag gör för ”fel”?😅😂 allt är nytt med prislapp, nytt utan prislapp eller mycket bra, men det är typ omöjligt att sälja något för mer än 60 spänn. Bara för att jag velat bli av med ”skiten” har jag gått med på en del prutningar så så sett får jag väl skylla mig själv, men ändå.

   Jag har nog sålt för 100 000 på tradera… jaa du väldigt mkt mini rodini kläder märkeskläder generellt polarn o pyret Ralph lauren. Playstation/Nintendo spel barnen tröttnat på, Lego.
   Mkt vinterkläder, jacka plus byxa från mini rodini kan man lätt få 1000 kr för.
   Handväskor jag inte använder osv.

   Lägg högre priser. Har sålt även inredning nu sist bla två koffertar för 400 köpte dom för 200 på Black Friday så tjänade faktiskt 200 👍 Kostat nu 1000kr på hemsidan 😂 Tålamod och is i magen kommer man långt med.

   Men du säljer ju second hand? Det ska vara billigare. Annars kan jag ju lika bra gå in i en affär och handla på rea?

  Ot, Polyfamiljen. Jag har följt dem några år nu och de har aldrig verkat ha många samarbetspartners utan det brukar vara någon namnlappskung och twistshake. Nu har de lagt ut tre nya på 1.5 vecka. Verkar vara ett vinnande koncept att hamna i ”kris”.

  Funderar själv på att skaffa Vinted och sälja saker, så blir kul att läsa vad folk tycker om Vinted 😊

  Bor i uk så här har Vinted funnits lite längre. Älskar det. Inte sålt något än men köper 80% av barnens kläder där och även jag och min man har hittat en del fina saker.

   Helt sjukt men jag har spenderat +/- 0 kronor på mitt barns garderob! Då är det med kläder, strumpor, mössor, vantar, solhatt, ytterkläder (overall, regnställ, fodrat underställ etc). ÄLSKAR det! Säljer saker jag fått i present som barnet växt ur (Mini Rodini, ulls-set, PoP, Konges Sloejd osv.) eller babybjörn vagga, bumbostol samt mina monitors (Capidi och Motorola) 🥰

  Sålt en del på Tradera, men numer går det oerhört trögt. Förr var det ju budgivning, men numer mindre av det och har man då satt låga utropspris, så blir det inte mkt att tala om, så skänker hellre då faktiskt, än packa nästintill nya tröjor för 40 spänn styck, och så provision på det. Plus alltid ngt strul med PostNord, varor som ej kommer fram mm. Kanske testar Vinted nästa gång ist, för Tradera känns inte intressant längre med de fraktpriserna (vanliga eller några ynka kronor lägre än vanlig frakt) Fattar inte de kan fixa fasta låga fraktpriser för åtminstone klädförsäljning, som tex.Sellpy mfl.

  Älskar vinted. Har testat tradera och sellpy. Både sålt och köpt. Men vinted slår allt. Smidigt med att frakten liksom redan är färdig så man bara visar qr koden på posten och att man sätter priset själv. Toppenbra enligt mig.

   Behöver man skrivare för att skriva ut fraktsedeln?

    Nej det gör dom på ica

    Nej. Du får en QR-kod i mobilen, både i chatten med köparen på Vinted-appen men också i din mail.

    Du visar koden för postombudet och tadaa, så har de skrivit ut fraktsedeln och satt på paketet 🙂

  Har bara kikat snabbt på Vinted men hittade inte hur man får resultat som är inom Sverige när man söker? Går det på något vis? Vill inte behöva frakta något utomlands ifrån.

   Går inte. Men ett tips:

   Skriv ”skick” efter det du söker. Tex ”byxor skick”

  Aldrig sålt via Vinted utan körde ofta tradera förr. Men hur funkar det med frakt? 😊 ser inte vart man lägger in detta.. eller räknar Vinted på det sen själva?

   Vinted räknar ut det beroende på kategori (nästan alltid 16 kronor), köparen betalar.

   Den enda kategorin jag kan minnas där det kommer en pop-up om att man själv måste ange ”anpassat fraktpris” är vid tunga möbler. 😊

    Åh tack! Betydligt billigare 😊 med tradera kosta det ju minst typ 60 kr för att skicka iväg nått klädesplagg med postnord

  Är mest imponerad över att folk har så mycket kläder hemma att de kan sälja av dem. Jag har massor av kläder men använder dem och de som jag inte använder är antingen för att de blivit för slitna eller fått fläckar som inte går bort. Köper iofs kläder någon gång om året, oftast på Ullared eftersom det är billigt och håller.

  När jag läste recensioner om Vinted på Trust Pilot så fick jag uppfattningen att flera blivit scammade och blivit av med pengar när de anslutit sina bankkonton. Blev livrädd när jag läste det och tog bort mitt konto. Sen också att man fick en bild med en QR kod i chatten, efter jag läste det med kapade bankkonton vågade jag inte öppna bilden.. jag kanske är nojig i onödan men rädd blir man ändå, har inte råd att förlora massa pengar! Men hade gärna tjänat dem på fina kläder jag har som kan säljas..

   Upplever inte samma sak alls. Vinted är nog den mest säkra secondhandsidan.

   Allting som hänvisar till externa länkar – UTANFÖR Vinted appen – det kan vara scam. Det är vissa konton där det tex står de har bas i Frankrike (som är suspekt, då Frankrike inte tillhör de länder vi kan köpa av eller sälja till), som skriver att de vill köpa men att man behöver lägga in sina bankuppgifter på någon hemsida som de länkar till. De går oftast på nya (utan omdömen eller sålda varor) då dessa är mer benägna att inte förstå faktiska processen.

   Rekommenderar dig att testa igen 😊 Om du är osäker kan du gå med i Vinted FB-grupp och dubbelkolla? Eller fråga härinne?

   Går i samma tankar som du. Jag är så sugen på att testa Vinted, men överallt går det att läsa om människor som blivit scammade på olika sätt och någon vidare kundtjänst verkar det inte vara tal om.

   Har samma noja faktiskt. Kollade mitt Microsoft konto och det är flera försök till inloggning mm av mailen varje dag, alla från södra delen av Europa. Skulle nog inte våga ge ut mina uppgifter på en sajt som säljer utanför Sverige i nuläget.

   Att folk blir scammade inne på Vinted är ju för att folk envisas med att trycka på länkar man får. Vinted är väldigt tydliga med hur det ska se ut med en legit affär och har man även läst igenom villkoren, behöver man inte vara orolig. De som har blivit av med pengar via Vinted, är inte något som bara har skett hux flux, utan personerna har aktivt valt att trycka på länkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.