274 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har ett problem.
    Jag har en underbar och förstående man. Som uppvaktar mig, ger mig frirum och fritid , när han kan. Vi har två små barn under 4 och mestadels får jag dra det tyngre lasset, för han är egenföretagare och har mycket att göra. Mitt problem är att jag mestadels, när jag pratar med honom använder mig av en irriterande/nedlåtande ton mot. Det är för att jag tycker att han är dels tankspridd och inte nog med förutseende när det kommer till saker av alla slag (tex gå och handla, när man ser att kylskåpet är tomt, packa matsäck om man ska på utflykt, inte leta ordentligt, när han letar efter något osv – det kan alltså vara allt). Jag har tagit upp det flera gånger och det har blivit pyttelite bättre, men verkligen pytte pytt.
    Och med det, känner jag att jag typ har en till person som är vuxen att ta hand om. Många skulle nog kalla beteendet för mansbebis.
    Nu till mitt problem, min nedlåtande ton mot honom. Idag tex hade han letat efter en tröja, som han inte hittade han hade letat ”överallt”. Så jag började kolla och den hängde minsann där den skulle, bara lite undanskymd. Men han såg inte den, vilket är ok, kan hända alla. Men det bara är att det händer honom J.Ä.M.T.. och då sa jag (med ett nedlåtande och irriterande tonfall) om han verkligen hade kollat ”överallt”?!
    Och strax efter så kände jag, att jag inte vill prata med den nedlåtande tonen med honom. Det sårar honom. Det är han inte värd, alltså den typen av tråkig attityd från min sida.
    Detta var typ ett av alla 20 exempel som händer. Har någon en idé om, hur jag kan ändra på det.

    P.S. Att ”dumpa” är inte ett alternativ

      Detta visste du völ om honom redan innan barn eller?

      Acceptera skillnaden mellan er bara.
      Det du beskriver är strunt. En människa förtjänar mer än att bli hånad för strunt.
      Han såg den inte, det är ok.

        Knappast strunt ba? Sluta hjälp honom med sånt där, han får växa upp.

          Va? Men på riktigt. Vem är felfri ens? Det där är ju inget dåligt eller elakt, bara lite slarv.
          Samtidigt skriver kvinnor till seriemördare i fängelser!

            LITE slarv? Mansbebis säger hon ju själv till och med. Skulle aldrig orka leva med nån som inte kan ta halva ansvaret för barn och hem. En sur kommentar då och då är ju ingenting i sammanhanget, det får han ta.

          Jo, det är verkligen bara strunt. Och istället för att håna går det att glatt säga ”tråkigt att du inte hittar den, då får du ta en annan”.

            Ja varför ska du leta efter din mans tröja? Bete dig inte som hans mamma, det kommer aldrig fungera i längden.
            Om man behandlar sin partner på det viset, då finns ingen gnista kvar.

      Tycker inte det är konstigt alls. Klart man blir irriterad när nån är sådär hela tiden. Och du är nog trött på att göra det mesta med barnen och hemmet. Du verkar tänka på hur du ska ändra sig men det behöver ju verkligen han göra också. Tycker det du skriver om att leva med ett extra barn säger allt, men du vill ju inte lämna så vet inte vad ska säga…

      Låter väl som en helt vanlig karl tycker jag.

        Oj tragiskt. Men så är det nog för många. Fattar inte att man står ut att ha det så.

          Jag har varit ihop med samma man i 30 år, vi är fortfarande köra i varandra. Han har massor av brister som att han hittar inte saker, dålig på att tvätta kläder och sånt. Men jag har också en massa brister, jag lagar ingen mat, jag bygger inga grejer och jag lagar inga saker. Det kallas för förhållande, man ger och tar.

          Jag har överseende med hans tillkortakommanden och älskar det han kan och överpresterar och han är likadan mot mig.

            Det låter helt fruktansvärt. Har varit med min kille i 4 år och han är 27 och han lagar mat, städar, tvättar alltid och är noggrann med allt. Viker alla kläder, klär sig ordentligt och är renlig. Mån om att det ska vara rättvist.

            Hade aldrig nöjd mig med mindre.

              Tur att alla är olika och har olika behov! På så vis kan de flesta hitta en partner som passar just dem 🙂

              Låter som en tönt.

            Nu verkar det dock inte som att hon som initialt skrev inlägget har en mansbebis som ger något extra alls.

            O kul att det funkar för er, själv skulle jag aldrig i livet stå ut med att vara en levande assistent till en vuxen.
            Man kan lära sig tvätta och laga mat.
            Man kan ställa alarm för att komma ihåg att hämta barn eller ta ut en lasange ur ugnen.

            Klarar man inte hitta en tröja så tänker jag att man kan ha ett lättare förståndshandikapp.

      Varje gång du känner dig irriterad över något han har gjort, försök att tänka positivt istället. Kom ihåg något bra han har gjort eller gör för dig. Ge honom beröm och bekräftelse när han gör något bra. Det kommer att få honom att växa och anstränga sig mer, för han vet att du uppskattar honom och det han gör. Till slut kanske du också ändrar ditt sätt att tänka, så att du låter vänligare 😊

      Tänk på situationen utifrån ett biologiskt perspektiv, som att ni vore grottmänniskor: din uppgift som kvinna är att styra insidan av grottan, d.v.s se till så det är ordning, mat i kylskåpet, veta var saker finns. Hans roll som man rör sig främst i området utanför grottan där han ansvarar för införskaffande (dräpa en buffel och dra hem till middag), dra hem storkovan och stå för skydd. Kanske det blir lättare att uppskatta hans roll som huvudansvarig för hushållets försörjning och din egen roll som ansvarig för ruljansen i hemmet. Bara en tanke, den har hjälpt mig. Och det är rätt sexigt 😉

        Här är nyckeln till ett lättare liv!
        Tänk om fler kunde anamma detta tänk ❤️

          Är du en man?

        Omg.. otroligt osexigt.
        Står dessutom inte att hon är hemmafru så antar att hon jobbar också…

        Hahhahaha driver du eller? Kvinnor jobbar också idag, du är ju hjärntvättad

        Hahaha ja meeeen bara den lilla detaljen att både mannen och kvinnan brukar jobba. Och många män snarare verkar scrolla tictoc eller spela dataspel medan frun städar. Gud så sexigt! Ett riktigt kap!

        Spännande bild av stenåldern förresten att kvinnans roll var att typ ”göra fint i grottan”. Lärde man sig om jägare och samlare när du var barn tro?

          Det var nog så på stenåldern också. Männen satt hemma och kollade grottmålningar medan kvinnorna tog hand om barnen och jagade mammut samtidigt. 😀

        Ursäkta? Att kvinnans roll är att styra insidan av grottan? URSÄKTA!!?!??!

        Nu jobbar ju dock båda vuxna heltid PLUS att kvinnan enligt henne själv tar majoriteten av allt med barnen. Hon gör redan allt i grottan och 50% av allt utanför. Så försöker jag tänka för att slippa bli morsa till vuxna karlar.

      Här har du några valmöjligheter. Vi kan inte ändra på andra människor, de måste vilja det själva. Du kan välja att acceptera hur din man beter sig eller att prata om detta med honom och be honom att försöka ändra på sitt beteende eftersom det får dig att må på ett visst sätt.

      Åh gud samma situation här. Mitt problem är också att jag låter nedlåtande… menar det inte alltid men blir så less. Är det fullt i soporna, gå ut med dem liksom, vänta inte på att jag ska göra det. Om mjölken är slut på frukosten, köp med dig mjölk efter jobbet, ta inte för givet att jag ska göra det, alltså typ 100 såna grejer varje dag.
      Vi pratar mycket om det, jag vet att det är biologiskt. Jag vet att mäns ego är större än deras empati liksom. Men det hjälper inte f*n inte. Vill aldrig i livet skilja mig heller, detta är liksom våra enda problem. Aldrig tjafs om pengar, bråkar sällan, tar barnen 50/50 osv. Men herregud vad störande det är. Är jobbigt att vara sur o grinig också för den delen haha.

        Det är inte biologiskt, man måste inte acceptera sån skit! Vaddå större ego än empati, vad hemskt det låter, varför ens leva med en man då?

          För att ingen är perfekt. Varken jag, du, min man eller din man. Detta är ett litet problem jämfört med allt bra som finns! Man kan aldrig få allt.

        Biologiskt 😂

        Biologiskt,haha!
        Låter som om han är lat helt enkelt!
        Varför ska han se och ta ansvar och göra något som är tråkigt eller jobbigt,när det finns nån annan som alltid gör det? Nån som visserligen tycker hans attityd är skitjobbigt,men som ändå låter han komma undan med det!
        Nä du,detta är inte biologiskt på något sätt!
        det?
        Sluta göra allting!
        Två vuxna som delar hushåll bör ju göra hälften var.

          Lever du själv som du predikar?

        Men VARFÖR skulle det vara så fel att låta nedlåtande i en sån situation ? Det ÄR mer eller mindre kränkande att konstant vara en kundtjänst till en vuxen bäbis ?

      Tror det är enklast att acceptera att han inte är lika förutseende som du och helt enkelt stå för handling och liknande. Vilka saker är han bra på? Låt honom göra det istället och släpp ansvaret helt där. Ibland kan det ju bara bli rörigt och slöseri av bådas energi om ni båda varje dag ska hålla koll på vad som finns i kylskåpet tex. Men se till att arbetsbördan överlag blir hyfsat jämlik. Det blir ju också konstigt om han ”glömmer” men det blir gjort ändå, vad händer om han glömmer packa matsäck tex? Om du gör det istället så kommer det aldrig hamna på hans priolista men är det viktigt för dig så bara gör det själv istället och låt honom göra något annat.

      Och om han inte hittar en tröja tex, försök att stå emot impulsen att hjälpa honom att leta, säg ”jaså, jag har inte sett den” och frågar han om hjälp så föreslå att han tar en annan tröja.

      Jag har tidigare varit i en likadan sits, både vad gäller dra tyngre lass och nedlåtande/irriterad ton. Jag bestämde mig en dag för att jag vill fortsätta leva med min partner och att jag måste ändra på det jag kan dvs mig själv. Jag började tex lämna hemmet oftare för att slippa störa mig på saker som gjordes annorlunda eller om det inte fanns mat. Han löste det ju på sitt sätt och upplevde att han fick mer självförtroende och därmed började ta mer ansvar. Nu menar jag typ gå tidigt till jobbet innan alla vaknat, komma hem till middag och inte ”preppa”.

      Gällande tonen är det nog bara bestämma sig för att inte tala så. Jag brukar försöka ”snälltolka” allt, ta några djupa andetag och tänka om det fortfarande stör mig ikväll så lyfter jag det då. Ofta hann det lägga sig.

      Kan tilläggas att vi har barn ihop.

      Så är alla män, nästan! Jag förstår dig, men om du är nöjd med honom, hans arbetsinsatser, omsorg om dig o barnen, så håll ut! Det kommer inte bli bättre, utan om kärleken är stor så kämpa.

        Dåliga män ja…

      Jag brukar lite skämtsamt säga var jag tror att den är och uppmana sambon att ta en titt till, eller bara hämta saken åt honom och skratta åt det. Han står ut med en hel del motsvarande grejer med mig också, i detta hushåll hittar ingen något alls. 🙂

      Bara sluta med det.

      Men sluta omedelbart att ”stjälpa till” låt honom gå utan tröja ?
      1, svara inte om han ringer om du misstänker att han är i affären
      2, svara inte alls om han frågar var hans grejjer är
      3, låt honom äga sina egna problem annars kommer bebisen i honom krypa fram mer o mer
      4, förklara att du ine är en kundtjänst, att du har nog med ditt

      Några frågor

      1. Jobbar ni samma Antal timmar ?
      2. Drar ni in samma lön ?

      Oftas jobbar män mera och drar större amsvaret financiellt…. självklart blir det då orättvisst att han ska dessutom syssla med jobb på hemfronten

      Om vi däremot jobbar lika mycket så kan man ha det mera 50/50 hemma också. Däremot kommer en annan problem, om ni ”håller med varandra” vad för saker ska göras hemma. Jag t.ex är ganska stökig och bryr mig inte alls hur kläderna är lagda i garderobet, eller jag är okej med att disken inte görs direkt. Men mitt senaste ex höll inte alls med om mitt perspektiv, därav passage vi inte för varandra. Men det var också andra skäl självklart

      Gud vad sjukt, hade kunnat vara jag som skrev detta. Han är egenföretagare. Vi har två barn på 2,5 och 5. Världens bästa man men jag är också konstant otrevlig, jag märker det knappt själv vilket är det värsta av allt.
      Har nästan alltid otrevlig attityd fast det inte ens är något ”otrevligt” det handlar om…

      Minns att du varken kan uppfostra man eller barn med gnällig ton. Är du lika gnällig mot barnen? Nej, tänkte väl det (hoppas jag!). Använd samma älskvärda ton mot honom som mot barnen när du vill lära dem något, med kärleksfull (och inte hånfull) humor, så bör du kunna släppa det sedan.

    Det blir ett kul öppet spår när alla kommentarer blir satta på modd! 🤣🤣

      Och det inte gick att svara på någon kommentar igår, haha

    Jag har sett flera trådar om vad barn önskar att deras föräldrar gjort annorlunda när de var barn. Blev fundersam av vad jag och andra tror att våra barn kommer säga om 20 eller 30 år. Mina barn kanske kommer önska att jag var mer mild och snäll, mindre känslor som går ut över resten av familjen. Vad tror ni?

      Jag tror att många kommer att känna att deras föräldrar var fysiskt närvarande men mentalt frånvarande pga mobilerna. Sååå många som inte ser sina barn för att de stirrar i telefonen. Och alla dessa barn som exponeras hur som helst när som helst ska vi inte ens tala om….

        Jag tror också det, att barn alltid känner sig som nr 2 då alla skärmar är prio. Hemskt men sant. Sen kommer de bli likadana som föräldrar. Svårt att bryta den trenden.

          Kommer dina barn känna så tror du?

        När barnen ska rita av sina föräldrar blir det en fyrkant som ansikte…

      Oavsett är det viktigaste nog att vi inser att de kommer vara vuxna inom ett snäpp och då kommer minnas hur vi varit mot dem. Och att vi med all sannolikhet vill att de ska vara kompetenta, självständiga och kärleksfulla vuxna som har lätt att skaffa vänner, jobb och pojkvän eller flickvän. Med blicken på detta tror jag det blir lättare att göra rätt.

        Och, självklart, att vara en bra förebild i alla dessa roller. Inte i hur man städar och dekorerar hemmet, för det kommer de ändå inte ta efter.

    Vad säger vi om FD story på insta idag?

      FD?

        Jag undrar också…. Irriterande att inte namnet skrivs.

          Fannidays…

      Väldigt märklig, händerna kring munnen hela tiden och säger samma sak 2 ggr.
      Hon kändes orolig och obekväm.

        Vilken influenser är det ni menar? Svårt att veta då ni bara skriver ”fd”

      Undrar hur hon ska gå vidare om Ryktena om sambon stämmer? Kanske inte vad man önskar av en framtida pappa till sitt barn precis. Har de ens råd att stanna i huset? Vilken sörja..

        Jag har missat detta, gick hon ut med det på Instagram?

          Nej, det står bara på Flashback (så det är förstås inte bekräftat) och lite här i tidigare Öppet spår.

      Jag slutade följa henne för ett tag sedan, men har kikat på hennes stories ibland. Har dock inte vågat kolla hennes stories de senaste dagarna eftersom hon verkar trigger happy på blockeringarna. Det spelar alltså ingen roll om man kommenterat, likeat eller interagerart, hon blockar allt hon ser. Känns Anna Bookskt. Stackarn måste vara fruktansvärt stressad av allt som pågår i hennes liv nu, och hon är så maktlös.

        Hon blockar loss totalt! Jag är helt ärligt lite besviken. Har följt henne sedan jag själv hade missfall för 2 år sedan och emellanåt skrivit lite med henne. Och plötsligt är jag blockad? Har aldrig skrivit i hennes fb-tråd eller liknande. Har bara skrivit här när folk har förminskat hennes sorg över att mista sin bebis, för jag tycker inte det är okej.
        Förstår inte hur hon ska fortsätta vara influencer om hon blockar folk som gillar henne, som skriver med henne och stöttar hennes konto.

      Bra att hon och bebisen i magen mår bra säger jag.

        Vem faan är FD?
        Så tröttsamt med dessa förkortningar.

          Men förstår man inte förkortningarna så är det uppenbarligen ingen man följer. Är det verkligen av intresse då?

            Nej så därför sluta skriv om dessa okända förkortningar.

          Gå tillbaka till frivilligt ÖS så kommer du få svar på frågan där då den dyker upp varje gång😅

          Fjodor Dostojevskij

    Någon som minns & kan hjälpa mig.
    För flera flera år sedan följde jag en blogg där tjejen hette något typ catja ish. Hon var modell (tror jag), visade aldrig sitt ansikte och var ganska hemlig av sig men verkade leva ett väldigt intressant liv av någon anledning. Minns silikonbröst, någon katt och att hon som sagt aldrig visade sitt ansikte… någon som har koll på vem jag menar?

      Jag vet, minns henne! Hon hade diabetes. Festade mkt. Vet inte vart hon tog vägen?

      Jag minns henne! Hon la ner bloggen för folk skvallrade om hennes riktiga identitet hos Bloggkommentatorerna. Hon bloggade lite på ”pagenotfound” blogg.se ett tag, kanske finns kvar i webbarchives? Hon var rätt rolig men jag undrade alltid hur mycket som var äkta eller fantasier…

      Catya, minns kanske inte riktigt stavningen. Hennes blogg var den första jag följde. Hon var riktigt rolig, verkade snäll och verkade ha ett väldigt aktivt sexliv med sin kille, haha! Tror att hennes riktiga identitet kom fram och då försvann hennes blogg.

      Ja! Hon och bloggaren ”Jake the snake” (eller vad han nu hette) verkade känna varandra. Hur mycket som var sanning och vad som var påhitt kan man ju undra.

      Minns någon CLASSE KINZA KENZA??
      No MORE mr nice guy typ. Som ingen visste vem det var men misstänktes vara dani carlsson. Även bloggbevakning har skrivit om han/hon

        Älskade den bloggen!

        Älskade ! Den var liksom exonph föregångare
        Finns den domänen kvar?

        Älskade!!

    Jag umgås med några i en större umgängeskrets.
    Jag höll på en kille där och fick känslor för honom. Men sen började min kompis dejta honom. Jag blev lite ledsen och besviken ett tag, men de brydde sig inte alls.

    Är jag dramatisk eller har jag rätt till att tycka att det är lite stelt och jobbigt att umgås med dem nu?

      Nej det är inte fel av dig att känna så. Sjukt av din ”kompis”.

      Det känns säkert jättejobbigt, men du äger inte en kille som du har ”hållit på med lite”. Det finns fler killar!

        Var lite otydlig, ville inte skriva alltför långt
        Vi höll på till och från i över tre år. Och såklart att jag vet att jag inte äger någon, de får vara tillsammans om de vill.
        Jag tycker bara att det är stelt att umgås med dem nu, medan vissa tycker att det är väl inga konstigheter..

          Men ”höll på med”, hur gamla är ni liksom?

          Fast om han valde din kompis före dig får du väl acceptera det? Han blev kär i någon annan. Om ni ”hållit på” i över tre år utan att det blivit nått så var det inte menar att bli.

          Blev han tillsammans med din kompis så var det menat att bli.

          Sluta bete dig som en 12-åring.

        Men man tar ju inte ens kompis kärleksintresse??

      Om man har känslor för någon behöver man säga det, svårt för andra att läsa tankar och man kan inte hindra andra från att börja dejta.

        Jag berättade om mina känslor innan de började dejta seriöst. Och såklart att det ska vara tillsammans om de vill det.
        Men jag blev sårad då jag hade känslor och de visste det om.
        Min fråga var mer om någon mer än jag hade tyckt att det var skumt att umgås med dem efteråt.

          Ok sorry ❤️ Nej, det är inte ett dugg skumt att du känner så.

          Varför umgås du med dom? Skulle jag aldrig göra.

    Funkar kommentarerna nu…? Ser lite tomt ut.

    Fannidays som blockar allt och alla

      Vem bryr sig?

    Bo kvar eller flytta hemåt?
    Jag och min man flyttade 2 h från vår hemstad för att plugga. Vi fick jobb och blev kvar i nya staden där vi trivs väldigt bra. Över 10 år har vi bott här, har de flesta av våra vänner här och 2 små barn.

    Här har vi dock ingen avlastning alls, vilket såklart funkar men är lite tufft ibland. Våra föräldrar hälsar på vissa helger och ibland åker vi till dem. Jag saknar dock det spontana. Att kunna ses en sväng utan att det alltid blir ett projekt.
    Nu behöver vi bestämma om vi ska bo kvar här eller flytta ”hemåt”. Den här staden är betydligt roligare och vi har byggt upp vårt liv här kan man säga. I hemstaden finns familj och några barndomsvänner. Jobb går att lösa vilket som för oss båda. Hur hade ni gjort? Bott kvar eller flyttat hemåt?

      Bott kvar och anlitat barnvakt eller haft aupair.

      Ni verkar ju inte vilja flytta hem? Snart är barnen större= enklare vardag förhoppningsvis.

        Ja, det känns verkligen otroligt lockande med avlastning när barnen är riktigt små men dels så är det inte alltid helt smidigt när någon annan ska passa ens barn och de växer upp fort också. Många vänner är också guld och man hjälper varandra och barnen kan sova över hos varandra osv. Om behovet av avlastning är extra stort av någon anledning och ni har flera släktingar som verkligen är sugna på att rycka in så är det kanske det rimliga alternativet men om ni ändå känner att ni orkar med så skulle jag helt klart stannat kvar.

      Jag vet inte om jag tolkar dig helt fel, men funderar ni på att flytta till hemstaden för avlastning, i första hand? Jag skulle inte ha gjort det! Min mamma bodde inte i samma stad när vi fick barn, hon pratade mycket om hur mycket hon saknade barnbarnen. När hon flyttade hit, var hon för trött och hade fullt upp med egna intressen. Jag är väldigt glad att jag inte räknade in henne i någon form av avlastning. Det blev snarare tragikomiskt när hon kom på besök för hon ville fika med mig och prata om sina saker.

      2 timmar är inte så långt bort, ni kan åka hem och de kan åka till er. Satsa på det som i huvudsak funkar för er. En stad som ni trivs i och som är kul, där ni redan har byggt ett liv. Även om ni har barndomsvänner i hemstaden, vem säger att ni kommer att vilja umgås, det är ju inte alls säkert.

      Jag tror att ni behöver höra med era familjer hur de ställer sig till det? Känner flera kompisar som flyttat hem och tänkt att de ska få avlastning, men det har inte blivit så. Föräldrarna har blivit äldre, har inte samma ork och andra prioriteringar. Två timmar är inte så långt, de borde redan ha kunnat avlasta er lite om de haft det intresset?

      Vi har varit i samma läge. Vi flyttade hem. Men vi hade också längre än 2 h. Vi gjorde det för våra barns skull, att de ska få en vardaglig relation med mor- och farföräldrar, kusiner och mostrar och fastrar. Vi får hjälp med hämtning på föris och våra barn kan äntligen få ha riktiga familjekalas. Det är fantastiskt! Men med facit i hand hade jag kanske ändå inte gjort den här flytten om jag vetat hur jag själv känner. Saknar det gamla livet. Ni känner ju era släktingar bäst själv, kommer ni att få avlastning eller är det mest önsketänkande?

      Är du ens säker på att ni skulle få så pass mkt hjälp som ni tror ? Barn behöver som oftast barnvakt under ett par år sen är de självgående, inget jag skulle flytta för.
      Betala för barnvakt ? Garanterat billigare än att flytta o kanske märka att farfan inte ALLS vill hämta på dagis 2 dagar i veckan eller att dina barn inte alls vill sova hos mormor i den utsträckning du tror.

    Tanbyklaras senaste vlogg. Vet att hon själv tycker att hon är rolig men så som hon beter sig mot tjejen som är med på den resan kan inte vara kul för henne. Hånar allt spm hon säger, hånar hennes Valentines presenter till sin kille, avbryter henne hela tiden. Är det någon utom Klara själv som tycker detta beteende är roligt? För mig blir det rena mobbningsfasoner.

      Den tjejen är ju dock så himla märklig och cringe? Kanske Klara typ skämtar om det i videon för att hon inte riktigt vet hur hon ska bemöta henne?

        Tycker att hon verkar snäll och gullig. Till skillnad från Tanby.

          Även om man tycker någon är märklig/annorlunda så ska man verkligen inte håna denna.

      Har inte sett senaste videon men de föregående. Där såg jag också att folk anmärkte på detta i hennes kommentarer. Kan inte riktigt hålla med, förvisso tycker jag att Klara får lite (för) hård jargong ibland generellt. Men det är väl upp till hennes vänner att ta med henne isåfall om de känner så. Just den här Tamara så är de väl inte direkt vänner sen innan, så förstår att man kan reagera mer på det. Men tjejen är ju lite…dryg själv? Hon uttalar sig väldigt självsäkert om hennes alternativa medecin, men kan inte förklara det riktigt och är väldigt på om det. Liksom skulle bli tokig om någon skulle försöka så säkert diagnosistera mig med magproblem och dyl. baserat på hur min tunga se ut, propsa på att jag kan få ordning på det med hennes (mycket hemliga får ej visas) kinesiska örter. Eller hur på hon var med att göra en cermoni/ritual med Klara för fertilitet.

      Tycker nog att om man väljer att vara sådär på på andra med sin alternativa medicin får man nog ta att andra ger tillbaka med att driva. Hade varit en helt annan sak om Klara gav sig på henne när hon bara ”mind her own business”, men hon ger sig ju aktivt in i det gång på gång.

    En fundering: Hur gör andra ensamma människor för att utöka bekantskapskretsen? För mig är det stora problemet att jag inte kan ”bjuda tillbaka”. Jag blir ibland inbjuden eller erbjuden att komma hem till nån kollega och hennes familj/komma på fest/tjejkväll etc. Jag har börjat tacka nej till såna saker eftersom jag inte kan bjuda tillbaka sen. Känns fattigt att bjuda hem en barnfamilj till bara mig, anordna en fest går inte eftersom jag känner för få. Samma med tjejkväll/aw osv. Om nån ny bekantskap dyker upp ger jag direkt upp möjligheten att fördjupa relationen eftersom jag vet att jag kommer att parasitera på den nya bekantskapens nätverk och det vill jag inte. Några tips?

      Va? Varför kan du inte bjuda? Bjud lite olika random people bara.

        Ja alltså en ny bekantskap förstår ju inte att jag typ inte känner någe folk. Det är inget jag skyltar med. Så om nån bjuder imig på mellokväll med sitt tjejgäng tror jag att den personen förväntar sig nåt liknande tillbaks sen. Det känns då konstigt att bjuda in den nya bekantskapen på fika bara hon och jag. En gång går ju bra, men sen blir det ett mönster.

          Men det går ju att börja så! Efter mellokvällen ses ”bara ni” för en fika, efter en aw ses du och en person därifrån osv. Man kan bygga lite i taget 😊

      Vad hindrar dig från att bjuda hem en barnfamilj? Lite gott att bjuda på och införskaffa en liten låda med typ pussel, lite Duplo och Lego att slänga fram. Många familjer med små barn tar också med sig leksaker.

      Varför kan du inte bjuda tillbaka? Om du bor litet kanske du kan föreslå att ni ses på restaurang eller liknande? Låter som en dum låsning..

        Därför att jag inte har nåt att erbjuda förutom att umgås med mig 🙂. Bara.

          Måste du erbjuda så mycket mer än dig själv då? Tänker att det är väl ändå dig de vill umgås med?

      Bjud ut på aktivitet istället! Fika, vinkväll, museum eller vad ni nu uppskattar för aktiviteter ☺️

      Varför inte prova fråga om de i sin tur kan ta med sig några av sina vänner och bekanta? Speciellt om du bjuder hem dom till dig =)

      Fattar problemet. Men säg att det är en kollega som bjuder dig, kan du kanske bjuda in ett par kollegor till när du bjuder tillbaka? Så att det liksom blir en ”kollegor-träff” istället för en vanlig fest liksom. Tror inte folk förväntar sig att umgängeskretsar nödvändigtvis måste blandas varje gång man ses. Ok, är det din 30-årsfest kanske någon undrar om det bara är fem jobbarkompisar där men i övrigt, inte konstigt. Tycker inte du behöver känna att du parasiterar heller, blir du medbjuden till ett gäng så bjud in samma gäng till dig, säg att ni hade så kul ihop, behöver inte vara ytterligare personer där. Tror att om du börjar så, så kommer det lösa sig med tiden. Förstår att det kan kännas läskigt att de ska fatta att ditt umgänge är smalt senare men när du väl kommit dit har det förmodligen utökats redan och då kanske du är i en position där du kan bjuda in lite ”random personer” som någon föreslog. (För det är ju faktiskt förståeligt att det känns konstigt att bara bjuda in sex sju pers där man inte riktigt känner någon så bra)

      Har du aldrig tänkt på att ta med dig saker, typ ätbara, när du blir bortbjuden?

    Någon som vet varför Friberg Inte umgås med Rosanna och Sanna längre? Hon hängde ju med de när hon var i förhållande.

      *dem

    Här var det tomt…

    Hur mår ni en sån dag som denna ni som är singlar och inte blivit uppvaktade? Jag börjar – ingen hets för min del.

      Super! Vi blev firade på jobbet och hade en toppendag. Singel är fantastiskt!

      Kunde inte bry mej mindre. Sitter mest & skrattar på Instagram åt de kvinnor som blir överlyckliga av en bukett & chokladkartong när deras förhållande är på botten. Deras pojkvänner beter sej som svin och har noll respekt för dom 24/7. Denna dag för dom(om dom nu kommit ihåg ens) handlar mer om byteshandel för lite sex ikväll & kvinnorna har så låga krav att det går ann.

        Bitter much.

          & där kom den! Man är bitter eller avundsjuk såfort man inte tycker om nått/någon 🤩

            Det lät ganska bittert.

        Låter som en onödig sak att lägga sin energi på. Lägg den på något trevligt som gör dig glad istället.

        Snarare du som better dig som en svin och därmed singel denma dag… Mic drop 🎤

      Inget alls. Har kräksjuka dessutom 😳

      Köpte en chokladask till mig själv, chillat i pyjamas hela eftermiddagen, kanske lämnar disken till imorgon. Den får 10/10 chokladpraliner 🍬

      Mår alldeles utmärkt och hoppas på många ensamma alla hjärtans dag framöver!

      Har en man men inte blev jag uppvaktad för det. 😅

        Uppvaktade du din man?

      Jag mår toppen. Barnfri och kört ett hårt gympass. Nu en långt, skönt bad innan te och en bok. Har ett rikt liv i övrigt så att jag är själv just denna dag gör mig absolut inget. ☺️

        Så avundsjuk 😍

      Jo men jag mår bra. Mådde illa i morse men det gick över. Har jagat böcker på biblioteket. Ätit semlor och lösgodis fast det var inte gott.

      Vann 60:- på Triss också. Brukar få lotter av mina föräldrar den här dagen så då vann jag idag😊

      Har aldrig varit speciellt såld på alla hjärtans dag, tycker det är så ytligt. Har bara haft en vanlig dag och tagit det lugnt under kvällen. Minns dock att jag fick geléhjärtan av en ”pojkvän” när jag gick i lågstadiet, det var faktiskt lite gulligt.

        Så sa min exman vid varje alla hjärtan. Min nuvarande är jättegullig med att fira, det är mina barn och deras pojkvän och flickvän också.

    Blir ett bra ös om ingen kan kommentera utan modd? 🤣

    Egoinas senaste inlägg, angående att hon ska ha en ätst*rning. Varför reagerar hon alltid så starkt så fort det är minsta negativ kritik mot henne? Alternativt att en läsare vill föra en diskussion, där Egoina inte håller med.

    Fattar till viss del, ibland orkar man bara inte med minsta lilla kritik eller påpekande mot en. Fast jag upplever att det alltid är så på hennes blogg, det måste vara tröttsamt då hon ändå är en ”offentlig person”. Det borde vara enklare, och ge en trevligare ton i kommentarsfältet, att svara (eller inte) mindre surt.

      Nu tyckte jag inte att det var kritik utan mer påhopp. I min värld är det inte riktigt kritik att få höra att man har en ätstörning. Men att hon sen säger att hon äter när hon vill ha tröst? Asså tröstätning är ju en grej och det är en sorts ätstörning?

      Jag tycker inte hon reagerade särskilt starkt.

      Fika på konditori på fredagar är tydligen Henris idé. Jo, tjena.

    Var är alla kommentarer?

    Lisa Borgs kommentar om missfall till en följare hamnar ändå i ett annat ljus när det kommit fram att hon försökt bli gravid i ett års tid.

      Följaren eller Lisa?

    Inga kommentarer än??

    Är precis alla i modd idag?

    Alltså Tomas kaya. Varför skriver han tips till förskollärstudenter när han inte ens är förskollärare?

      Ännu värre tycker jag är att rektorer i förskolor bokar hans föreläsning till personalen i förskolan…

      Så trött på honom

      Han är en riktig pajas.

      Han är förskollärare och varit verksam i förskola i flera år? Bara senaste månaderna han inte längre arbetar i barngrupp utan fokuserar på bla sina föreläsningar. Har följt honom under några år och det har alltid varit uppenbart att han vill förändra på ett större plan än vad man kan göra i sin egna barngrupp. Så förstår inte riktigt vad du pratar om?

        Nej han är inte förskollärare. Inte ens utbildad barnskötare om jag fattat det rätt.

        Hej Tomas

      Han är väl visst förskollärare?

        Nej knappt ens barnskötare

    Haha. Är alla i modd eller har ingen hittat hit ännu?😂

    Ingen kommentar på en halvtimme? :S

    Glad alla hjärtans dag alla.
    Puss på nosen 🥰

      🥰❤️

    Ska på ett bröllop i sommar där de inte önskar sig några presenter utan hellre vill att alla ska betala en kuvertavgift på 500 kr per person. De flesta som är bjudna är par så det blir alltså 1000 kr per hushåll. Är inte det lite sneaky? Hade nog inte ens köpt en sån dyr present om vi skulle köpa en present istället.

    De ska bjuda ca 70 pers så det blir en rejäl slant till dem. Kan tycka att om man ställer till med bröllop så får man göra det utifrån sin budget, inte kräva att gästerna ska punga ut för bröllopet. Räcker ju med att det är en bra bit bort och resan dit plus boende (och outfit) kommer kosta…

      Jag som gäst hade tyckt det var skönt med kuvertavgift istället för att lägga tid på att köpa present som i kanske inte blir helt 100. Men 500kr per person är i högsta laget.

        Jag håller med samtidigt vet jag att vi betalar 750:- för mat till våra gäster. Sen tillkommer dryck och tårta. Så är det en kuvertavgift som ska täcka kostnaden så känns den ändå rimlig.

          Verkligen inte ok. Grisigt tycker jag, man kan ju inte välja. Jag skulle inte ha gått dit.

          Men är det en oskriven regel att man ska gå jä’mt upp på ett bröllop ? Alltså en fest ni SJÄLVA bjuder in till ? Normalt om man går på resturang o betalar 750 kr för sin mat så får man välja själv, får man det på ert bröllop ?
          Att sen förväntas betala 1500 för att sova i en våningsäng på ett vandrarhem (som nästan jämt förväntas) skulle jag aldrig i livet göra.

      Men strunta i att gå då om det svider så.
      Dom har ju valt hur dom vill ha sitt bröllop och ni får väl anta att ni får valuta för pengarna och inte har planer på att sko sig på detta.
      Just när det är bröllop så tycker jag verkligen att det är brudparets dag/helg.

      Tycker det är lika illa som att önska sig pengar till bröllopsresan.

      Snålt

      Vi hade tackat nej. Jag vill faktiskt själv välja hur mycket jag ska lägga på en present, inte få en faktura mer eller mindre för att få lov att närvara. Och det handlar inte om pengar, är det någon nära, hade jag kanske lagt mycket mer, om det var något jag verkligen visste att de önskade sig. Men avskyr den sättet.

      Tycker kuvertavgift är sjukt oavsett hur stor/liten summan är. Varför bjuda in till fest och be gästerna betala kalaset? 😅

        Tycker också att det är så sniket att be om en specifik summa pengar. Det värsta är att de inte kommer bjuda generöst på mat och dryck och sånt man kan förvänta sig om man nu måste betala en kuvertavgift. I inbjudan skrev de att man får ta med egen alkohol om deras alkohol tar slut. Vem släpar med egen alkohol till ett bröllop? Då tar man väl höjd på alkoholen och lämnar tillbaka det som blir över. Jag hade seriöst skämts om jag kände att jag behövde be mina bröllopsgäster om pengar och dessutom be dem att ta med alkohol. Då fixar man väl ett mindre bröllop som man har råd med.

          Men va? Om man betalar kuvertavgift ska man väl ändå kunna förvänta sig att inte behöva ta med egen alkohol?

            Aldrig kuvertavgift på bröllop. Riktigt dålig stil.

      Jag hade gladeligen den summan för någon nära för att ta del av dagen, vad kostar det inte att gå ut att äta på restaurang liksom en kväll…

      Vi hade ingen avgift när vi gifte oss men har varit på bröllop med det. Man kan tacka nej om man inte vill betala det.

        Fast på en resturang får man själv välja vad man vill äta o dricka, har aldrig varit på en resturang som serverar en microbit tårta med mariannefluff och ett tjockt lager sockerpasta och kräver mig på 170 kr för detta.

      Snålt. Jag hade inte gått.

      Vi har lagt 500/person på alla bröllop vi varit på. Känns absolut standard. Hellre kuvertavgift än att släpa på presenter till kyrkan och dessutom kanske en present som brudparet inte uppskattar. Alla har ju redan allt idag när de gifter sig. En annan sak när man förr i tiden gifte sig ungt och behövde hjälp att starta upp sitt hem.

        Har allt ? Då har de väl även pengar tänker jag ? Otroligt märklig uppfattning att man minsann ska gå jämt ut på ett bröllop ?

      Jag är med väldigt negativt inställd till det upplägget. Ett bröllop är ju även svårare att tacka nej till än en ”vanlig” fest. Där förväntas man närvara om man får en inbjudan om man inte har särskilda skäl.
      Är evigt tacksam över att så få av mina närmsta haft mindre bröllop eller inte gift sig alls.

      Tycker det är lite spännande med er som skriver att ni inte skulle gå pga kuvertavgift. Gäller det alla människor i er omgivning? Syskon, bästa vän eller pratar vi om någon bekant eller kollega? Måste vara jobbigt att vara så principfast att man hellre väljer att vara hemma en lördagkväll i mysbyxor än att fira ett par som gifter sig. Det är liksom ingen stor grej att vara så principfast över.

        Jag håller med. Skulle inte ha en kuvertavgift själv men är gift med en amerikan och där uppskattar gästerna vad kuvertavgiften är och betalar det plus tar med en present. Man ger dessutom en present även om man inte kan närvara. Tycker det blir skevt när man utesluter folk för att de har andra traditioner och värderingar kring ett bröllop. I slutändan är det väl viktigast att de gifter sig.

          Äh man kan väl låta folk ge pengar om de vill ? Men att ha det som krav för att få komma på bröllopet ? Otroligt märkligt i Sverige. Ha ett mindre bröllop som du har råd med istället ?

        Om paret som gifter sig är så gnidiga så dom ”bjuder in” till en fest som vi gäster ska betala, då skulle jag inte gå.
        Däremot så har jag inga vänner som skulle bete sig så, och ingen familj heller, som tycker att det är ok att be gästerna betala.

      Jag tycker 500kr per gäst är rimligt för ett bröllop om present inte ingår.

      Vi bjöd på mat o dryck på vårat, och då rejält lyxig buffé som är billigare (kostade 38 000 totalt)ä för 60 personer) sen välkomstdrink kanske 60kr glaset, bubbel, öl och ett glas vin till maten o alkoholfritt. Sen fick alla dela på bubblet som var kvar.
      Bröllopstårtan kostade 12 000kr och kaffe samt cakepops till välkomstdrinken.
      Lokalhyra 5000kr sen allt annat.

      Vi bjöd som sagt på allt men önskade oss valfri summa till bröllopsresa, ngt som swishades till svärmor så vi aldrig såg ngn enskild summa.
      Men skulle gissa att se flesta la minst 500kr, kanske ngn student la mindre, och någon la mer. Min bror la 4000kr exempelvis o min morbror 5000kr. (De sa det).

      Men går jag på bröllop, jag o min man så lägger vi mellan 1000-2000 kr på present. Känns normalt.

        Jag håller med. Känns snålt med 1000:- för en bröllopsprrsent.

        Antar att ni från början har rötter i ett annat land? Inget illa så klart. Har vänner som är Syrianer, och dom ruinerar sig vid tex bröllop. Jag tycker att man har ett bröllop i storleksklassen så man har råd med det. Att någon annan ska betala känns lite ruttet.

      Jag tycker kuvertavgifter är ett subtilt tiggeri. Antingen ordnar man fest o mat o BJUDER folk eller så gör man det inte alls. Ta betalt av sina gäster är bland det mest oförskämda jag vet. Fy😡😤

        Vet du vad ett helt bröllop kostar?

          Har man inte råd att bjuda så får man fixa ett billigare bröllop eller spara mer tills man har råd. Fult att låta gästerna betala bröllopet när majoriteten dessutom måste betala massor för att ens ta sig sig dit, betala för hotell osv.

          Men fixa ett mindre bröllop som du har råd med ? Det tillkommer nästan alltid ett par tusen för att få sova på ett vandrarhem i närheten oxå, för varje gäst.

    Overall-gata,
    Uppföljning på inlägget jag skrev om den färgdränkta overallen.

    Rektorn ringde mig i måndags (innan jag hann kontakta) och bad så Hemskt mkt om ursäkt och att det verkligen hade blivit fel.

    Skönt med ursäkt och skönt att overall-säsongen snart är över 😂

      Fick du ingen ekonomisk ersättning?

    20:40 och inga kommentarer på ett Öppet spår? Hur mår bloggen?

    Har på riktigt ingen skrivit något på 45 minuter eller är det fel på min sida? Gör alla annat på alla❤️dag än att hänga här?

    Har alla hamnat i modd eller varför är det tomt efter 45 minuter? 😂😂

    Kul med öppet spår när inga kommentarer kommer fram 🙂

    0 kommentarer efter 45 min?🤔

    Går det inte att kommentera?

    Jag undrar om en partner till en influenser känner någon form av press att göra/köpa/fixa rätt saker på högtidsdagar osv osv
    En influenser vill ju gärna ha bra bilder på allt det maaaaaagiska (kräk på ordet)
    Det var min tanke en kväll som denna när rosor, våfflor, ballonger etc flödat i flödet

    Ganska stängt spår idag?

    Ska sälja mitt hus och ha fotografering på tisdag. Vad tycker ni är viktigt när ni tittar på bilder? Några tips på vad jag kan ställa fram på köksbord/matsalsbord/tv-bord osv? Har ett stort hus så har mkt att ”snygga till” och är ingen superstylist utan tycker det är svårt att få till fina stilleben. Är annars en barnfamilj med kaos i huset.

    Vad tycker ni annars är viktigt på en visning? Förutom att det är rent och fint såklart! Funderar på att sätta upp lappar på olika ställen och skriva bra saker om huset typ ”här är ett perfekt gömställe för busiga barn” eller ”när du sitter här får du en stund för dig själv och det är bra ljudisolerat uppifrån” eller är det bara konstigt 😅

      Bara konstigt, tycker jag. Sånt är ju upp till köparen att avgöra.

      Inga lappar, hade tyckt det var konstigt!
      Men viktigt att det är undanplockat så man ser ytorna, även att det är städat är viktigt!

      Det brukar mäklaren lösa.
      Ja lapparna låter cringe, sorry. Skulle bli irriterad mest.

      På visningen tycker jag att mäklaren har viktigast roll. Den ska vara lagom på och pratglad men det måste finnas en balans mellan för pratglad och låta oss kika själva. Självklart ska mäklaren ha koll och kunna svara på frågor! Var på en visning där det kom fram att mäklaren visste om saker som han själv inte tagit upp någonstans och som skulle kosta ca 500 000 att fixa. Skrollade förbi alla annonser med han och lät bli att köpa ett annat hus pga han.

      Gällande dina lappar, det ska ju vara väldigt opersonligt och man ska få känslan av att man själv redan bor där. Sitter det då lappar från nuvarande ägare blir det ju lite konstigt. Men jag skulle älskat det!

        Håller med om mäklaren! Hoppas att vår gör ett bra jobb. Fick en bra känsla av honom iaf!

      Du har inte fått någon checklista från mäklaren? Men generellt sett röja undan grejer och prylar! Inför fotografering gör det ju inget om saker bara trycks in i skåp. Skulle börja med att få bort saker och prylar.
      Men annars så tex filt och kuddar i soffan, några små ljusstakar på soffbordet. Se till att alla lampor funkar. Vas på köksbordet med blommor. Nya fräscha handdukar i enhetlig färg i badrummet. Bädda snyggt, puffa kuddar, och ha överkast över halva sängen. Släng vissna växter. Hehe kan fortsätta med massa tips men kanske enklare om det är något speciellt rum du tänkte på?
      Skulle inte sätta upp lapparna, känns lite konstigt 😬

        Tack för tips 😃 hur menar du med överkast över halva sängen? Att man viker ner det liksom?

      Haha ok, hoppar lapparna 😅👍

      När jag hemnet-spanar så stör jag mig på boenden där det uppenbarligen är smutsigt. Tydliga brödsmulor på köksgolvet, fingeravtryck på spishällar och andra ytor, för personliga saker i badrummet (smink, hårspray etc).
      Det bästa du kan göra är att rensa ut så mycket saker (ej stora möbler) som möjligt, försök skapa ett cleant intryck!

      Färska blommor förhöjer både fotografering och visning, en bukett med tulpaner eller rosor från mataffären räcker gott och väl!

      Ingen kommer att köpa ditt hus, beroende på vad du ställer på bordet.

      Absolut inga såna lappar otroligt cringe (hoppas verkligen märklaren hade avstyrt detta ush så pinsamt)

      Leta upp en svindyr lägga/hus på hemnet o kopiera. Ta bort era toalettartiklar, ugnen ska vara rengjord till nyskick det ska lukta gott/neutralt (vanilj o tallbarr är INTE neutralt). Ingen tvätt i tvättmaskin ingen disk i diskmaskin. Inga lösa sladdar inga dyngsura golvmoppar i garderoberna. Rena lakan rena enhetliga handdukar. Inga skar på kylskåp/frys och bara härliga ekologiska saker i kylen. Eluttag och lampknappar ska sitta fast, golvlister ska sitta fast.
      Börja med att rensa ut 40% av alla era egna saker o se om der räcker (toalettartiklar skor gamla skridskor läkemedel) osv, nästan som att ni packat ihop o flyttat. Har ni växter så ska de vara fina o välmående. LYCKA TILL !!!

      Jag fick ett bra tips av en stilguru en gång och det funkar nästan jämt. När det kommer till stilleben så tänk antal 3, ser det konstigt ut så ställ dessa små saker på en trave glättiga tidningar (inte 7 år gamla utan fina härliga flotta magazin av samma sort) eller på en trave härliga böcker.

    20.56 och inte en enda kommentar på ös?🫤

    Vad händer här egentligen?

    Behöver råd!

    Jag och min man har varit tillsammans i 10+ år och har barn och hus och ett fint liv tillsammans. Jag älskar honom och kan inte tänka mig att vara utan honom.
    Nu till problemet:
    Han har större sexlust än mig just nu och kan ibland när jag inte är sugen bli typ irriterad, sucka, flytta bort från mig om vi ligger i sängen tex. Det gör mig väldigt ledsen och jag vet inte hur jag ska ta upp det med honom.
    Sedan kan han ibland helt apropå ingenting fråga mig om jag älskar honom på ett sätt som känns som att han inte tror att jag gör det, lite anklagande typ. Känns som det händer när vi inte har haft sex på 1-2 veckor, då älskar jag tydligen inte honom? Blir irriterad och ledsen på samma gång men vet inte hur jag ska ta upp det, känns som han bara kommer ta upp att vi hade så mycket sex tidigare och att det inte känns som jag tänder på honom längre (vilket inte stämmer för det gör jag verkligen, vill bara prioritera sömn ibland då jag är så sjukt trött hela tiden).
    Sorry för lång novell, men någon som har tips eller tankar? Är det normalt att inte vilja ha sex så ofta eller är jag tråkig som inte ställer upp? Kan sexlusten gå så upp och ner? Känner mig som en dålig fru men kan ibland ha nästan ångest när jag ska gå och lägga mig för att jag oroar mig för att han ska vilja ha sex och sen bli sur på mig när jag inte är sugen igen…

      Du måste prata med honom om att du blir ledsen och får ångest. Sen måste nu ha en öppen dialog om hur ofta ni vill ha sex och hur ni ska lösa detta.
      Verkar vanligt att kvinnor (särskilt med barn) vill ha ganska lite sex (själv är jag tvärtom, dock barnfri).

      Min man vill ligga varje dag om han fick. Jag, kanske varannan månad. Det krävs oerhört mycket för att jag ska bli på det humöret (ägglossning, känna mig fin, lugnt liv i övrigt). Tycker väldigt synd om honom och tycker han förtjänar bättre. Har inget tips.

        Han kommer för eller senare lösa problemet själv.

        Åh, kan han inte dela med sig av lite sexlust till min man 😄 Skulle gärna ligga flera gånger i veckan!

      Du är normal, han är normal. Gäller väl bara att komma överens om hur man löser det. Du ställer upp, han får ligga med andra, han acceptera läget. Vad ni nu tycker fungerar.

      Ja, sexlusten går upp och ner under livets gång, och det är fullkomligt normalt.

      Det låter verkligen som att ni skulle behöva prata om eran situation, i en miljö där du känner dig trygg. Kanske samtal med en terapeut vore något?
      Du ska ABSOLUT INTE ”ställa upp” om du själv inte känner lust bara för att göra din partner nöjd. Han får ta ansvar över sin egen sexualitet och har han ett större behöv av sex än dig just nu, får han väl runka då?

      Tycker det är så ledsamt att frågor likt dessa ständigt återkommer, och att tjejer känner att de måste ställa upp för att våra partners annars blir sura och tar avstånd. Att ställa upp på sex man själv inte vill ha är att begå övergrepp mot sig själv.

      Samma situation här. Min man masserar mig ofta, kramar på mig och tar på mig utan att det behöver leda till sex. Det har gjort att jag är på mer humör.

      googla husfridssex

    Test

    Ett rätt stängt öppet spår idag va?

    Hellu

    Har funderat över Cissi Wallin, Kajjan och Lady Dahmer. De lanserar sig själva som feminister men kan uppenbarligen inte försörja sig själva, Kajjan tigger pengar på insta och de andra två har levt på sina rika män. LD lär ju få pengar när bodelningen är klart så det är bara temporärt som hon måste försöka försörja sig själv och ingen kan lura i mig att Cissi lever på sin musik. Hon har ju knappt några lyssnare på Spotify. Har lite svårt för kvinnor som ser sig själva som förebilder för andra kvinnor men inte kan betala för sig med egna pengar.

      Varför skulle det vara qntifeminis att leva på män?

      Dom har ju stått och tjänat pengar på att provocera och kräka ur sig massa skit på social medier. Men när folket tröttnar på att höra samma gammla vanliga skit, då slutar folk följa dom…. och därmed förstår dom hur meningslöst deras karriär har varit. Det skade glädjer mig faktiskt

      Ja deras tid är förbi. Den stilen funkade kanske i högkonjunktur. Men i tiden som är nu fattar alla att det inte är dem det är synd om. Skulle det vara det så får de ta jobb som alla andra.

    Bästa primern för att dölja stora porer? 😊

    Om nån söker en primer som framhäver porerna och ger fet-glansig hud så tipsar jag om Maybelline Fit Me Matte + Poreless Primer 😒🙄

      Smashbox photo finish ska ha den effekten har jag för mig. Hade den för typ 10 år sen och den gjorde sitt jobb.

    Ni som haft en baby brezza (eller liknande), är den värd priset och stök med rengöring etc.?

    Undrar också om ni märkt skillnad på olika märken på ersättning, typ om bebisen bara velat äta en viss sort eller någon påverkan på magen?

    Förbereder inför nyfödd som kommer få ersättning endast.

      JA! Babybrezza var det absolut bästa köpet jag gjort till bebis. Lätt att rengöra (enligt mig), har funkat med olika sorters ersättning för oss och även välling när dottern blev större. Hade aldrig klarat mig utan min brezza. Nu har vi sålt vidare den eftersom barnet blev äldre, men blir det ett till barn så är maskinen det första jag köper. Hade jag fått välja mellan min man eller brezzan hade jag valt brezzan alla dagar 😂

      Jaaa! Jag fick tvillingar i somras och Babybrezzan har varit den bästa prylen i hushållet. Det är inte alls stökigt med rengöring, var fjärde flaska behöver man ta ur, rengöra och torka av tratten som ersättningen rinner ut genom. Tar typ tio sekunder att fixa. Sedan diskar vi alla delar i maskinen en gång i månaden, vilket tar kanske tio minuter max. Så det är inte alls jobbigt 😊

    Jag undrar om någon av er har en teori kring det här:
    – I Vinted-appen söker jag efter barnkläder av märket Zara, med prislapp kvar. Får bara upp polacker (why?), men det skumma är att går man in på någon av säljarnas garderober så har dom hundratals kläder från Zara, med prislapp.

    Är inte det mysko!? Har dom rånat en butik eller? Nej, men seriöst, varför? Jag vågar inte handla av någon i Polen ändå, men jag undrar.

    Bonusfråga – kan man inte ställa in att man bara vill ha annonser från Sverige?

      Har också undrat över detta…
      Dessutom, har slutat köpa saker från Polen. Allt därifrån STINKER parfymerat tvättmedel/sköljmedel och det är omöjligt att tvätta bort. Fick slänga bort ett par jeans nyss för de förpestade hela huset, behövde duscha efter jag hade provat dem i 10 sekunder. Vill också kunna ställa in på Sverige men vet inte om det går.

      Inget mysko alls. Vinted går ut på att man kopplar olika länders marknader till varandra för att utöka utbud och efterfrågan på secon hand. Sverige är i dagsläget kopplat till Polen, Finland, Danmark. Men Finland och Danmark är väldigt nya, därav färre användader. Vinted har funnits i Sverige sen hösten 2022, så inte superlänge. Men Vinted har funnits i Polen i många år, så där har de byggt upp en stor användarbas, samt att Polen är rejält större än Sverige, Finland och Danmark med sina nästan 38 miljoner invånare. Så, därav finns det mååånga fler polska användare på Vinted och därav många fler annonser från Polen.

      Sen är det många som handlar på reor och dyl. och sen säljer vidare. Eller får kläder som de säljer vidare. Eller helt enkelt köpte alldeles för mycket själva och därav säljer vidare. Så att någon har många annonser med nya varor med prislapp behöver inte vara konstigt. Kolla på deras omdömen, har de många och relativt bra (4+) så är det lugnt. Kör på.

      Inte heller någon fara alls att handla från någon i Polen. Samma process som i Sverige, frakten är ca 11 kr dyrare bara. Det viktiga är återigen att se på en säljares omdömen, har den minst några stycken omdömen och de är överlag bra, så är det förmodligen lugnt.

      Nej, man kan inte ställa in att bara få från Sverige. Som sagt, pga vad poängen med Vinted är. Du kan försöka söka på specifika nyckelord på svenska för att försöka sålla på så sätt, men inte säkert det alltid fungerar.

        Fast man handlar inte 100+ plagg på rea för att sälja vidare. Jag överdriver inte, det är över 100 plagg från Zara med lapp.

          Jag kan inte svara på hur just den personen gjort förstås, gav bara exempel. Knappast troligt att den skulle ha snattat 100-tals barnkläder från Zara, eller att man bemödar sig göra kopior av Zara-kläder. Låt bli att köpa från den om du nu är orolig.

          Klart man kan göra om man tjänar pengar på det? Zara hade nyligen massor av plag på rea för 19:- och 39:-. Jätte smidigt att köpa online på rea och sen skicka ut och tjäna någon tia per plagg. Folk gör samma sak på Amazon hela tiden. Inget nytt.

        Och hur miljövänligt är det med en så stor marknad? Från Kina fraktas kläderna med båt men knappast från Polen.

      Fakekläder!
      Vet en polack som bara säljer Lacoste, Zara, Ralph Laurent o Morriskläder med lappar.
      Finns även på Tradera.
      Finns massa fabriker i polen.
      Dock snabb frakt, ibland lite liten i storlekarna.

    Hjälp!! Varför ser jag ut som en clown efter ca 6 timmar med smink?? Jag skojar inte, ser väldigt naturligt och super fräsch ut på morgonen och det får jag höra ofta att jag ser så fräsch ut men efter ca 5-6 timmar blir mitt ansikte jätte mörk! Som att jag har solat med smink på 😂och åldrats många år. Jag har testat nästan alla foundation, primer allt. Är snart besatt av att få en lösning på detta . Jag hoppas ingen känner igen sig utan bara kanske har nått tips.

      Ja det är samma sak för mig, så jag vet inte.

    Är det någon som kan tipsa om någon BUS som verkligen bara ger lagom färg? Är väldigt ljus och tycker alla blir alldeles för tydligt fake på mig/för orange.. eller om någon har en bra taktik för att det ska se bra ut?

      Samma för mig! Ögonsmink förflyttar sig nedanför ögonen oavsett märke under dagen. Får alltid torka bort smink under ögonen på toaletten efter några timmar när jag sminkat mig pga pandalook 🙂 Kanske behöver sminka mig på ett annat sätt med olika produkter som gör att det ska fastna bättre etc men tycker inte att smink borde kunna lossna så lätt!

      Har du funderat på droppar från clarins eller löwenhrip? Clarins har åtminstone för kroppen också. Då kan du dosera som du vill i din lotion.

      St tropez express är super. Tvätta bort efter 2h så får du en jätte snygg naturlig färg.

    Surrealistiskt öppet spår ikväll

    Inte dags att flytta över bloggen till nytt ställe Camilla? Och be om spons (av oss läsare) till eget utgivningsbevis 🙃

      Jag tror att Nyheter24 tjänar massor på att ha Camilla. Säkert hur många som helst som bara läser utan att kommentera, därför alla som köper reklam här. Har för mig att jag läst statistik någonstans på den här sidan.

    Men vilket menlöst öppet spår! Tappar ju hela poängen när man inte kan svara på kommentarer. Bara en enkla lång radda med inlägg och man har ingen koll på vem som syftar på vilket inlägg i sina kommentarer….

    Fan vad ovärt med ÖS när kommentarerna inte funkar och det inte går att svara varandra. Går inte att hänga med i alls.

    Nu verkar kommentarerna hamnat huller och buller? Svar på kommentarerna har kastats om så att det inte går att se vad man svarade på.
    Jag undrar fortfarande vilken influensern ”FD” är som nämns bland kommentarerna?

    Haha älskar att kommentarerna kommer helt random när det inte går att svara varandra! 😂

    Åh va många jag vill svara på ikväll men allt är kaos. Hoppas flera av er kommer ihåg era frågor till det funkar igen

    Wow, vad hände här?

    Önskar att öppet spår alltid var såhär!

      Tråkigt?

      #kaos

    Åhh varför funkar inte ÖS just ikväll, av dom få inlägg som skrivits tycker jag det var jättemånga intressanta där jag både hade velat kommentera men även läsa andras. Snälla ni som skrivit ikväll, upprepa inlägget på fredag när det förhoppningsvis fungerar igen. Jag sparar även min fråga till dess.

    Men vad är det här för skit?! Kommentarer går inte igenom, finns ingen svarafunktion och allas svar ligger huller om buller. Fixa!

    Älskar att så många kommer hit med taggarna utåt ikväll. Har ni inte fått ligga? 💗

      Jodå!!

      Jag ligger nu 😃 i sängen och äter choklad

    Men ALLT hamnar ju i modd….

    Någon som redan hunnit se (biofilmen) om Bob Marley? Eller ska se, berätta gärna om ni tycker den är sevärd.

    Jag tycker verkligen att det är märkligt att BB lyfter i en kommentar på IG att Bianca skulle ha 1.3 M följare. När ska det lyftas att 90% av hennes följare är köpta/fejk? Likadant med CAIAs IG. Köpta. Köpta. Köpta. K Ö P T A.

    Någon som har Nerikes Allehanda och kan lägga ut artikeln?

    https://www.na.se/2024-01-09/det-blev-en-rejal-krasch-rakt-in-i-vaggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.