Egoina blir av med jobbet

Förra veckan fick ett stort antal personer gå från Prisjakt och jag är en av dem. Jag såg inte detta komma och har de senaste dagarna gått igenom precis alla känslor man kan ha känns det som. Idag ska jag helt ärligt säga att jag känner mig oväntat glad och positiv. Jag är självklart ledsen, men jag också väldigt taggad på vad framtiden kan tänkas föra med sig.

Det här är mitt femte år på Prisjakt, det kanske är dags att göra något annat. Men jag tror aldrig jag hade kunnat säga upp mig. Prisjakt är väldens bästa arbetsplats, jag älskar mina kollegor och min chef. Därför är det kanske inte världens sämsta grej med en spark i rumpan ändå? Jag tänker att det är universum, det är ödet. Det finns något annat som väntar på mig. // Egoina

Egoina är en av få av de influencers som varit med från början, som faktiskt har ett ”vanligt” jobb vid sidan av jobbet som kreatör och de senaste fem åren har hon arbetat på Prisjakt. Nu meddelar hon på sin blogg att hon, tillsammans med ett stort antal andra anställda, kommer få sluta sin anställning, men att när hon nu processat lite och gått igenom alla känslor som finns på spektrat så känner hon sig oväntat glad och positiv. Hon väljer att se det som en spark i röven att söka sig vidare, något hon kanske inte hade gjort annars eftersom hon älskar sitt jobb, sina kollegor och sin chef.
Det finns säkerligen någonting annat i pipen för Egoina!
Jag tror inte hon kommer ha några som helst problem att hitta någonting nytt och spännande på jobbfronten, så det är ju bara att önska henne lycka till!

Från kommentarsfältet:

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Okej

      Men sluta med såna här tråkiga kommentarer, snälla

    Gillar verkligen moaochester men någon mer som reagerat på att hon är utbränd och nu försöker bli gravid med barn fyra? Gullig tjej o familj men logiken i det?

      Men det har väl för guds skull varken du eller nån annan med att göra?

      Är hon utbränd pga jobbet är det ju ett vettigt sätt att kunna vara hemma men slippa vara sjukskriven?

        Förlåt men utbränd med tre barn, skaffa ett fjärde, är det vettigt? Hur kan det vara vettigt?

        Hahaha va?? Hur ska hon orka ta hand om ungen då? Stackars barn..

        Nej det är det inte. Man kan inte skaffa barn för att få vara hemma och slippa sjukskrivning, det säger ju sig självt.

      Var har hon sagt det? Hon pratar om vad hennes barn heter och vilka namnförslag de har haft och säger sedan att hon tycker att av namnen är så fint att hon hoppas hon får ge det till ett barn i framtiden. Det står väl inget om ett aktivt försök. Om jag skulle skaffa barn kopplat till favorotnamn skulle jag ha 7 barn. Nu vet jag mina begränsningar och har därför två.

    Hoppas hon tar upp bloggen mer igen 🙂

    fullt. hon är ju inte miljövän och tänker på att inte konsumera. hon köper mkt på loppisar igen och igen och igen.

    Aldrig fel att vidga vyerna lite ”tvingad” eller inte! All lycka till henne🌷

    OT hur går jag effektivt relativt snabbt ner 6-8kg, går redan på gym 2-3 gånger per vecka, men vikten hålls det samma, äter relativt hälsosamt, hemlagade husmanskost förutom 1 dag något ”godare” som hemlagade hamburgare osv.. tänkte börja med sallad och kyckling till lunch och sedan några extra promenader här och där 🤔 men andra tips?

      Kalorier ut > kalorier in. Finns inga genvägar.

      Träna för att må bra, inte för att gå ned i vikt. Se över maten. Ät mindre portioner. Fyll ut med goda sallader. Och ge det tid. Var rädd om dig!

      Du kan gå ner snabbt om du slutar med kolhydrater, vilket minska

        forts… vattenmängden i kroppen. Men du kommer att gå upp det väldigt snabbt igen när du börjar äta mer normalt. Det enda är att få i dig färre kalorier än vad du gör av med. Dvs är mindre än vad du gör nu och träna mer. Lifesum är en bra app för att hålla koll.

        Japp, min man körde en diet på kött, kött, kött, ägg och lite ost. Max 10 g kolhydrater per dag. Inget vin, ingen mjölk i kaffet, inget fusk under tiden man kör dieten. Målet är att vara i ketos, då kroppen bränner fett och inte kolhydrater. Efter två veckor hade han tappat över 8 kg.

      Gick ner jättesnabbt när jag tog bort allt spannmål och allt socker, åt mindre portioner och la till mer motionsträning.

        Avråder starkt mot att ta bort kolhydrater om man samtidigt tränar. Konditionsträning kräver kolhydrater och styrketräning kräver protein. Annars blir övriga muskler lidande, och orken.

      ta bort kolhydrater fr din kost 1 v. du kommer märka skillnad. husmanskost är mkt kalorier i.

      Periodisk fasta!

        +1 på den, passade bra för mig och märkte skillnad fort (tränar hyfsat och äter hyfsat nyttigt). Jag kör 16/8. Då jag är fastande 16 h och har ätfönster 8 h (jag hoppar frukost och lunch -passar bäst för mig men många hoppar frukost och äter inte så sent på kvällen)

      Halva tallriken grönsaker är ett bra sätt att minska mängden kalorier. Sen kan du byta ut frukosten mot något kalorisnålt som kvarg med bär. Vill du kan du göra en kalorisnålt lunch. Omelett med hackad skinka och en sallad till ger bra mättnad men liten kalorimängd. Byt ut allt kött mot magra varianter. Exempelvis byt fläskfärs mot kycklingfärs. Byt ut alla feta mejeriprodukter mot lättare versioner. Det gör enormt stor skillnad i kalorimängd.

      Viktväktsrna! 4-5 kg första månaden!

      Ta bort ett mål mat om dagen. Enklare att skippa ett mål mat helt än att hålla nere portioner och sluta äta innan man är mätt. Kroppen kommer snart anpassa sig och hålla blodsockret jämnt.

      Börja med att göra en exakt kaloriberäkning så att du vet hur mycket du ska äta för att ligga på kaloriunderskott. Det kan du göra på Styrkelabbets hemsida. Justera kosten efter det och öka proteinintaget.
      Kosten är oftast det som behöver justeras. Att bara öka träningen stressar kroppen.
      Glöm inte att se till att få tillräckligt med sömn, återhämtning är också en viktig del.

      Det sägs att kosten är 80%, träning resten. Hemlagad husmanskost skulle jag inte säga är särskilt hälsosamt. Visst, kanske bättre än burgare och pommes, men det motsvarar ju typ en hel dags kaloriintag 😅 Det finns studier som visar att de som går ner i vikt och lyckas hålla vikten ofta äter mycket grönsaker, vegetabiliska fetter, baljväxter och skippar rött kött. Googla det, DN hade en artikel nyligen om en vetenskaplig studie på området. Det är mina tips.

    Jag blev uppsagd från jobbet igår pga arbetsbrist. Det kom som en total chock. Är så många tankar som snurrar i huvudet och dessutom är jag gravid så det är mycket hormoner och känslor som flödar just nu.

      Stina, håll ut, du har snart jobb och bebis 🙏

    När kan man börja påskpynta? Är det fööör tidigt nu?

      Ja det är för tidigt 🤣 men omdu mår bra av det så kör. Men skulle tro att man hinner tröttna när det är över en månad kvar

      Nej kör om du vill! 😀

        Haha bästa! Ska pynta i helgen lite lätt lagom då! 🙂

    OT men vad är det Ellen Bergström pratar om i Renées brygga som är hennes problem och ett löfte hon inte hållit? (Kan alltså inte se programmet men hon pratar runt det på instagram) Handlar det om alkohol för hon har tidigare pratat om problem där och att hon blev nykterist typ?

      Jag såg lite och just där de pratade om alkoholism. Vet inte om det är det du syftar på? Iaf frågade Renée om inte hon skrivit en bok om det, varpå Ellen svarade typ, att jo, hon höll ju upp i fem år och skulle skrivit en bok, men tyckte hon kunde börja dricka lite igen, så det blev ingen bok. Sen insåg hon att det inte funkade, så hon slutade dricka igen. Med tillägget att ”det var igår”, alltså dan innan inspelningen…Och verkade därav förståeligt rätt labil och grät en del. Inspelningsteamet & Reneé blev nog rätt chockade över det hela vad det verkade.

    Komiskt när folk skriver att det är ”universum” eller ”ödet”. Nej. Du blev uppsagd och hade helst inte blivit det, lev med det.

      ?

    Trivs man med sina arbetskamrater är det hemskt att förlora dom. Jag har självvalt bytt jobb men saknat vänner som slutat pga omorganisationer.

    Fy så trist med jobbet. Hade blivit väldigt ledsen om jag behövt sluta på mitt jobb.

    Kanske är lite lättare att hantera om man ändå har ett eget företag man jobbar lite i på sidan, både med eget content och som konsult till andra. Blev också nyligen uppsagd från ett otroligt jobb pga ekonomi och arbetsbrist, inte fullt så glatt när man söker jobb för att kunna betala hyra och mat.

      Lilla, jag är i ungefär samma sist. Blir snart helt av med jobbet, just nu deltid. Jag känner tyvärr väldigt många som blivit av med jobb. Det är sjuka, tuffa tider nu 😥

    Det är därför man utbildar sig till yrken där det fattas folk.

      Fast det kan ju förändras alla kan inte jobba i sjukvården typ

      Man och man. I’ll take my chances i den bransch jag valt (liknande som Egoina). Har ett otroligt roligt yrke. Sjukvården är nog inget för mig.

      Och där det fattas folk just nu kanske det inte gjorde det när man utbildade sig. Tiderna förändras liksom. AI springer ju in i många verksamheter. Vem visste det för 10 år sedan?

    Oftast får man väl ett ganska stort avgångsvederlag? Så kan vara ganska trevligt med en paus om man blir uppsagd (om man känner att man har chans till nya jobb såklart)

      Oftast? Haha nej vanliga anställda får bara gå hem.

        Fast det är väl typ omöjligt att bli uppsagd i Sverige om man inte är på prövotid?

        De flesta uppsägningar mina vänner har varit med om har de egentligen blivit ”tillfrågade” att gå, där man kan säga nej (men det gör man ju inte).

          Inte helt sant. Inom offentlig förvaltning är du mer skyddad än inom privat verksamhet, men om det finns brist på arbetsuppgifter är det en giltig anledning att avskeda folk. Sen kan du få första tjingpax när det ska återanställas, men det kanske inte är en tröst där och då.

          Nej, företag har rätt att säga upp personal pga arbetsbrist (vanligast) eller personliga skäl.

      Oftast bara betald uppsägningstid och arbetsbefriad.

        Det vanligaste är nog trots allt att man får jobba uppsägningstiden ut, om det inte råder total brist på nåt att göra

    OT (igen😅)

    Runar Sögaard verkar ha skitit i det blå skåpet igen. Lurat äldre på pengar och kommer med en pinsam lögn om att han lånat ut 30 000 kr till en kompis som han bara hade förnamnet på. Joråsatt 🤭

    Och nu har han en advokat
    🥁 Samma som Gunilla Persson 😅
    Lura äldre på pengar är så lågt! Fy fan. Ingen skam alls.

      300 000 till och med var det.
      Jag skulle inte ens låna ut 300 kr till en ”vän” om jag inte ens kände till personens efternamn.

        Ja! Jag glömde en nolla 😅 Hur som helst så är det hemskt. Han verkar inte vara riktigt klok. Noll moral.

      Han är en riktig 🐷vilken vidrig människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.