Filippa Toremo om året som varit

Ja, allting är kanske bra i Filippa Toremos liv och hon kanske inte har någonting egentligen att må dåligt – detta skriver alltså hon i sitt inlägg –  över men det är ju en föga tröst för den som mår dåligt. 
Men icke att förglömma – det Filippa har varit med om ska inte sopas under mattan, för det skulle skaka om vem som helst.
Hon fick alltså veta att hon var gravid i vecka 23, någonting som innebar att en abort var utesluten och hon hade ingen kärleksrelation med pappan till barnet när det begav sig.
Från början ville Filippa adoptera bort barnet men beslöt sig senare för att behålla det och idag lever hon och sonen Todd tillsammans med Todds pappa Kit, men det betyder ju inte att hon inte har saker att bearbeta. Chocken och dyningarna av den försvinner kanske inte bara för att hon idag känner att hon fattade rätt beslut.

Men det är fixar hon, hon har redan varit med om och överkommit saker som de flesta av oss inte ens kan föreställa oss! 💪🏻

Här hittar du Filippas kategori om du vill läsa mer. 

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker det är löjligt att gabbis har sin BÄSTIS hemma hos sig var och varannan dag. Båda dom två har flera barn och är gifta och umgås varje dag nästan. Jag skulle inte tycka om om min Man hade sina kompisar varje kväll och morgon hemma hos oss sittandes i soffan med mat och vin för hundratals kronor haha tycker bara det är barnsligt att umgås så tätt som ungdomar

      Jag tror att det är lätt hänt när man inte har ett ”riktigt” jobb och rutiner. Bäzztizz blir substitut för kollegor, rutiner, bekräftelse och så vidare. Vi andra värderar nog ensamtid på ett annat sätt för vi har fått det där uppfyllt under dagen…

        😂

        Alla behöver inte ”ensamtid” på samma sätt

        Jag och min bästa vän är över 40, har fasta jobb, är gifta och har flera barn, osv. Det hindrar oss inte från att ses de flesta av veckans dagar. Jag vet inte vad du menar med ett ”riktigt jobb” men i min bransch är det vanligt numera att arbeta hemifrån så ensamtid har jag gott om. Oavsett förstår jag inte hur det skulle spela roll, jag behöver ju inte anstränga mig socialt med henne, kan lika gärna kolla en film tillsammans som att sitta och dricka vin.

        Sluta ”tro” så mycket.

          Exakt. Det är ju som om all tid med sin sambo eller barn skulle räknas som att man umgås eller är social. Gillar det engelska uttrycket att co-exist. Man existerar tillsammans, vilket är det man gör med någon man trivs väldigt bra med. En sambo, en nära vän osv.

      Jag är bara så avundsjuk på de som har sådan relation med sina vänner. Önskar verkligen att jag hade vänner som jag så enkelt kunde umgås med. ”Öppet hus” hemma är min dröm.

      Uppenbarligen tycker inte de det och det är väl det viktigaste.

      Men snälla – varför detta engagemang i hur andra lever sina liv?

      Man får väl hoppas att hon lever med en man som inte tycker att hennes relationer till vännerna är så barnsliga att han vill begränsa dom.

      Är vännerna så viktiga för en så väljer man nog inte att leva med en man som ogillar att man umgås mycket med sina vänner.

      Varför ska du ens tycka något om det? 😂

      Men vad spelar din åsikt för roll och varför bryr du dig?! Herregud lev ditt liv som DU vill och skit om andra.

      Tycker det är barnsligt att tycka så mycket om någon annans vänskap. Löjligt till och med.

    Hur går det till om man vill adoptera bort sitt barn vid födseln i Sverige? Hur svår är den processen eller vad man ska säga?

      Man utgår från barnets bästa, och det görs bl.a. en lämplighetsprövning.

      Undrar också detta och vem hämtar barnet på förlossningen?

        Socialtjänsten

      När jag var på neo med mitt ena barn fanns det en annan nyfödd på samma avdelning. Jag såg dom inte, pga skärmar runt vardera säng, men jag hörde att dom presenterade sig som barnets familjehemsföräldrar (en man och en kvinna) som satt där och tog hand om henne och åkte sen hem med henne efter några dagar. Så jag antar att barnet placerad direkt efter födseln och sen är det olika hur det blir med tiden, om barnet stannar eller om mamman längre fram får sitt barn, om hon vill det.

    Att säga att någon ”egentligen” inte har något att må dåligt över är inte särskilt hjälpsamt. Mår hon dåligt så HAR hon något att må dåligt över – punkt. I detta fallet tydligen saker som kommit ikapp efter en stressig period. Förstår att det betyder att livet ser bra ut utifrån, men som alla vet så beskriver det sällan verkligheten . Hade själv massor med skam för att mitt liv länge såg ”bra” ut och därför förstod jag inte varför jag inte mådde bra – tills jag fattade att det berodde på tidigare trauman och händelser jag försökt att förtränga. Allt blir sämre om man tänker att man inte ”bör”, ”får” eller ”inte har en anledning till att” må dåligt så kan vi snälla sluta uttrycka det så. Tror också att det gör att många håller sitt mående dolt och det vet vi också gör allt sämre.

      Precis, man kan må dåligt hur ”bra” allt än borde vara. Ofta blir det en extra stress på en själv att man BORDE må bra och man känner sig dålig som inte gör det. Vi borde snarare bli bättre på att inse att man behöver rätt så mycket vila och återhämtning i livet, och att det är helt naturligt att vila, ta hand om sig, dra sig undan och hämta krafter vissa perioder i livet.

      Jag tror Camilla syftade på att Filippa själv i sitt eget Instagram-inlägg tryckte på att det inte finns någon ”egentlig” anledning till varför hon mår dåligt, dvs hon har fina och stöttande människor omkringsig, syfte och mening i livet med mera.

      Det är alltså Filippa själv som skriver det i sitt inlägg.

      Jag kan tycka att det vore klokt att kolla sin hormonbalans, för en obalans kan vara en underliggande orsak till att man blir så stresskänslig och lättare blir depressiv. Graviditeter är ju en berg- och dalbana i hormoner och om man direkt stoppar in en spiral (hormon- eller koppar) medan man ännu ammar kan det nog speeda på för vissa istället för att lugna ner sig. Ju fler år, desto större obalans. Långt ifrån alla är känsliga men en hel del. Värt att kolla som sagt, och då stå på sig att man vill testa något hormonfritt ett tag.

        Vården testar inte hormoner på det sättet. Hör dem det för de misstänker exempelvis pcos är behandlingen ppiller eller syntetiska hormoner. Hjälper ju knappast 😅

        Håller med, läste nyligen att 4-7% får sköldkörtelinflammation efter en graviditet och efter det kan man få problem med sköldkörteln som kvarstår.

    Av det lilla jag sett av Filippa verkar hon wholesome och vettig och jag hoppas hon får ett fantastiskt liv med sin familj. Hon verkar ha skött allt som hänt snyggt och med värdighet.

    Hon borde ta lite ledigt och bara vara föräldraledig, släppa sociala medier och kravet.
    Vi föräldrar med vanliga kneg tar ju ledigt 100% ofta, medan en del influencers verkar köra på som vanligt.
    Separera jobb och fritid är viktigt!

    Jag tror inte någon mår bra av att vara helt transparent, och filterlös med sitt alldeles privata för en lång tid. Man måste få ha en dos intrigitet i livet där INGEN får tycka och tänka om vad som är rätt och fel. Det är så många som är inne i en ond spiral av att visa upp hela sitt liv a la Jim Carrey i Truman show. Men det handlar som vanligt om att tjäna pengar på content. Samt ett bekräftelsebehov. Sorgligt

      Och de som inte fläker ut sitt liv följer och engagerar sig i de utfläkta liven. Och där är cirkeln sluten.

      Den här bloggen och alla som kommenterar här (inklusive mig ja) engagerar sig i alla dessa sorgliga, gränslösa människor. Varför gör vi det egentligen?

        Tala för dig själv. Du vet absolut ingenting baserat på en kommentar från en för dig helt okänd människa på nätet.

          Läste en kommentar i en blogg från en lesbisk duo (skriver så då de marknadsför sig så på Instagram, det är bara en massa bilder och klipp med dem) och de berättade gränslöst om sina egna upplevelser om det som bloggaren tog upp i bloggen. Jättemärkligt fast det kändes mest som syftet var att få uppmärksamhet.

    Men varför skulle det vara förvånande när hon fortsätter jobba på likadant som innan. Låter ju helt klart som varningstecken hon räknar upp att riskera gå in i väggen. Ta ledigt!

    Är det bara jag som inte riktigt hänger med?
    Hon har inte varit och är inte i en relation med barnets pappa och ändå benämner C hennes pojkvän (Kit) från den nya relationen som barnets pappa? 😅

      Kit är ju barnets pappa

      Hon var inte tillsammans med honom när hon upptäckte att hon var gravid. De har blivit tillsammans efter att ha beslutat sig för att behålla barnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.