TJOCKA SKA INTE HA NÅGRA KLÄDER!!

Jag såg den här videon på en kvinna som provar plus size-kläder och ironiserar över de stilar och plagg som finns tillgängliga för hennes storlek, och kom på att det kan hon fan ha!!
Om det är någonting jag lärt mig sedan jag startade Bloggbevakning så är det att tjocka människor inte ska kunna köpa kläder i samma butiker som smala människor i FÖR DET PROMOTAR OCH UPPMUNTRAR FETMA!!!
Helst ska de inte synas alls i samhället.
Helst ska de inte synas alls ALLS, så vad spelar det då för roll vad de har på sig?
Så länge ingen fryser så borde de vara nöjda!

Frågar åt en smal kompis.

 

 

 

🌸 Jag tyckte den blå tvådelade dräkten med maggömman var jättefin, sen så är jag en sucker för den färgen. Har samma färg på tröjan här när jag sitter och skriver.
Den är köpt på Vinted så nu får jag flyga till USA. 

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Stör mig på att hm försökte vara inkluderande och tog bort sin ”plus-size avdelning”. Innan visste man enkelt var man hittade lite större storlekar. Nu måste man bläddra genom alla plagg för att i 90% inse att nej. Dessa byxor fanns inte heller i storlek 48 osv

      Fast det är väl bara att gå in under kategorin ”byxor” och filtrera efter din storlek? Då får du upp alla byxor som finns i till exempel storlek 48.

        Alla kanske inte handlar online? Svårt att filtrera i butik

          Fast så är det ju alltid när man handlar i butik, att man går leta bland alla kläder för att se om ens storlek finns inne? På min lokala HM är min storlek XS alltid slut, finns betydligt fler plagg av de större storlekarna.

            Nej, det finns inte betydligt fler plagg i de större storlekarna. Kanske i S-L (dvs normstorlekar) men där tar det stopp. Kan inte handla på min lokala HM då de inte har XL, många kläder går bara upp till L. Att detta ”men jag då som har XS” ALLTID ska komma upp, suck…

            Om du normalt använder XS så skulle du ju i alla fall kunna få på dig en S, M eller t.o.m L, men om du har XL eller större kan det bli problem att försöka kränga på sig en L, M eller en S.
            Så att komma med ”men jag då som har XS…” är egentligen ett ganska minimalt problem i sammanhanget i mitt tycke då.
            Men vad vet jag.

              Ska du köpa en typ kjol i storlek M om du vanligen har storlek XS? Gå och hålla upp den med händerna hela tiden kanske för att den inte ska glida ner?

                Du kan i alla fall få på dig kjolen i storlek M, det är det jag försöker påskina, att en med behov utav större storlek kommer inte ens kunna få på den. Därför anser jag att det är mindre problematiskt att kunna köpa en större storlek än man normalt sett har än att inte kunna köpa kläder alls. Men fortsätt du att dra det in absurdum.

                Mer enkelt att sy in än utöka storlek.

                Nu tycker jag väl inte riktigt att ”tillverkas ej i min storlek” vs ”min storlek alltid är slut” är jämförbart? Av flera olika anledningar inte

                Men oavsett. Vissa butiker/märken har angivit vilket storleksintervall plaggen finns tillgängliga i på lappen, det tycker jag är bra!

            Millan: men snälla, XS finns visst. Jag brukade ha XS och det var inga problem att hitta kläder. Speciellt HM har ju massor i små storlekar. Nu har jag S-M men jag ser ju att det inte finns mycket i stl XL och större. Och det som finns är inte jättesnyggt oftast heller.

            Kanske många med stl xs handlar just i den H&M-butiken? I vanliga fall ska man ha en jävla tur om man hittar ett plagg xl-xll på H&M.När det är rea är det övervägande stl xs och s på galgarna. De storlekar som säljs slut fortast är xl och xxl,enl en vän som jobbar i butik (dock ej H&M).
            Nu börjar många butiker bl.a Monki sluta med stl xxl.Synd när det faktiskt finns en enorm efterfrågan på (snygga) plagg i större stl.

            Och när jag shoppar brukar M gå åt först liksom storlek 38 i skor. Bara de största och minsta storlekarna finns ofta kvar. Nästan som om de köper in lika många plagg och skor av varje storlek.

          Men gnäll.
          Kan du vara här kan du väl gå in hms hemsida.

            Och det är klart att jag gör också! Men vill ibland även kunna titta i butik, prova utan att skicka tillbaka osv. Gnäll på dig själv!

              Ja det hade jag också velat avseende bh:ar men fattar att det inte är lönsamt för butikerna att ha det inne eftersom inte många har samma storlek (har F-G-kupa)

            Men snälla ibland vill man väl shoppa i butik. Jag är storlek 36 men förstår Maria 100%. Låt en kvinna klaga!!

            Miljövänligt värre att ta hem X antal byxor som kanske passar ist för att prova i butik och köpa det par man vill ha.

            Byxor är svårt att köpa online då alla modeller är olika o sitter olika bra i samma storlek.

      Bojkotta HM?

      Hm har ju inte ens 38. Alltid bara 34/32 som finns kvar.

    Min dotter har små fötter och nästan inga butiker eller märken för vuxna gör skor hon kan ha. Tjocka människor kan dessutom gå ner i vikt, skostorlek går inte att påverka alls.

      Fast enligt forskningen så håller nästan ingen vikten och de flesta har gått upp allt och mer inom 5 år, det är farligare att jojobanta än att ligga stabilt. När man bantar ändras ämnesomsättningen, kroppen tror att den svälter och säger åt sig allt den kan. Det är INTE bara att banta. Lyssna t ex på forskaren Hemmings.son

        Jojpbanta är såklart dumt. Att lägga om sin kost och motion och hålla den är toppen.

        Ämnesomsättningen är densamma, den är oftast styrd av genetik. Kroppen ställer inte in sig på svält. Den tar den energi den får tag på, kroppen är inte smartare än så. Dock är det en dålig idé att jojobanta eller banta generellt då det oftast handlar om att lägga om sin livsstil, och det ska hålla livet ut.

        NÄR ska myten om att kroppen ställer in sig på svält dö ut? Det stämmer verkligen inte.

      Helt irrelevant för frågan. ”Tjocka människor kan gå ner i vikt” – problemet är löst, tack snälla för hjälpen!!

        Ja och det är faktiskt mer synd om hennes DOTTER som har så små fötter! FATTA VILKET PROBLEM!!!!!

          Ja, båda är ju egentligen ett lyxproblem, det FINNS skor i små storlekar (om än på barnavdelningen) och det FINNS stora kläder (om än inte tillräckligt ”snygga”). Båda har såklart rätt att känna att det är tråkigt och vilja klaga men samtidigt finns det värre saker i världen, precis som med allt annat. Men poängen är ju att hur tråkigt det än är för en själv så kan man ju inte förvänta sig att företagen liksom ska sponsra en och gå med förlust för att göra alla nöjda. Finns det verkligen en marknad borde man ju själv, som insatt, kunna starta upp och sen tälja guld med smörkniv.

            Måste vara trist att gå på disco med lackskor köpta på barnavdelningen🥿

              Ascoolt ju, tänk skor med strass och en sula som blinkar i blått och grönt

            Skor har inte bara med storleken att göra. De görs för en tänkt vikt också.. Har du som vuxen barnskor och väger 20 kg mer håller dels inte skorna lika länge men det blir rätt stöd för foten heller.

            Det finns en enorm marknad för snygga plagg i större stl! Du anar inte!
            Hade jag pengar och en engagerad kompanjon skulle jag fan designa sy och sälja,(bara plagg i lin,bomull och siden,naturmaterial) och bli stenrik.Men det kräver energi
            vilket jag som kroniskt sjuk saknar.

              Är kunderna beredda att betala vad det kostar tror du? Blir ju inga H&M-priser med naturmaterial och åtgången av tyg?

        Camilla snälla fixa gilla-knappen för måste älska denna kommentar

      Känner lite att den där marknadströjetexten ”Jag är tjock, du är korkad-jag kan gå ner i vikt” passar in som svar till dig

        Har bara sett: Jag är tjock, du är ful, jag kan banta Eller: Dansgolvet är till för de som inte har råd att supa i baren.

      Smala kan lägga på sig några kilon…

      Ska vi vara nakna fram tills vi går ner i vikt menar du?

        Man går väl ner 30 kilo på en kvart. Det verkar många tro i alla fall.

      Blir så less. Det ÄR svårare för större personer att hitta kläder.
      Det är krångligt med små fötter, jag vet. Men det är inte ett så stort problem generellt. Suck.

      Ja, kraftiga personer kan med stor sannolikhet banta ner sig någon storlek/storlekar eller så i bästa fall men då för sin hälsas skull – men om man behöver en större storlek för att man är lång då?
      Säkert väldigt tråkigt många gånger för din dotter, när hon vill hitta ett par nya skor det förstår jag.
      Likadant för den som är mer petite i sin kroppsform och därmed behöver de mindre storlekarna.
      Likväl som att den som drar större storlekar kanske inte har så lätt att hitta passande kläder i samma omfattning eller i vissa fall alls.
      Det finns många vinklar till ett i grunden samma problem, att vi ska behöva rätta våra kroppar efter utbudet istället för tvärtom.

      Gud, så dumt svar. Jag har både små fötter och är tjock. Lägger en sula i skorna, problem solved.

      Haha! Vad har det med saken att göra? Jag har också små fötter, har aldrig kunnat ha t.ex. ett par pumps. Det är inte ett dugg synd om mig, har aldrig varit. Skulle inte byta mina små fötter mot en tjock kropp, din dotter skulle knappast heller. Samhället ser inte ner på kvinnor med små fötter.

    Ursäkta men det handlar väl ändå mestadels om utbud och efterfrågan… ? Affärer agerar utifrån vad som säljer, det är bolagets största intressen…

    Förstår inte det här med att bolag skulle ha en agenda….

      Absolut, men XL är inte så XL längre. Så det behös snygga kläder i större storlekar. Men visst, alla butiker behöver givetvis inte ha jättestora storlekar. Tror dock att om butikerna satsade på snygga kläder i jättestora storlekar så skulle det sälja.

        Vad menar du med XL är inte så XL längre?

          Jag menar att Xl inte är lika stort längre. Antar jag? Jag själv har t ex alltid haft M i mina kläder, men sista åren har jag fått gå upp i L trots att jag inte gått upp i vikt eller att kroppen har förändrats på annat sätt. Så jag gissar att samma sak har hänt med XL.

            Tycker det är så svårt att avgöra, gillar när kläder sitter lite mer slappt idag och de får absolut inte vara för korta och vet ju idag mycket väl att saker kan krympa så tar hellre lite för stort. Och skulle idag absolut inte köpa jeans som man typ får ligga ner för att dra på sig. De är väl inte ens trendiga längre. Men det är min personliga upplevelse, en storlek större pga gammal och bekväm haha.

        Kan det inte vara så att vår syn på XL har förändrats, för att vi faktiskt blir tjockare och tjockare men inte vill ”erkänna” för oss själva att vi är så pass överviktiga att det har gått utanför vad som är XL?

        Tycker att det är jätte fint initiativ att älska sin kropp och alla storlekar är vackra etc. Men det HAR romantiserat fetma och nästan blivit ”ju större du är, desto bättre” för både content och hyllningar. Att vara större än en generell L är, med fakta, inte hälsosamt för varken dina organ eller leder.

        Det är skittråkigt att inte kunna klä sig snyggt när man är större än L, men om det handlar om matintag och brist på rörelse så kan jag inte annat än att hålla med de som säger ”gå ner i vikt”. Bakomliggande sjukdomar är en helt annat diskussion.

          Fast du vet ju inte vad orsaken är när du möter en person som är större. Om det är bakomliggande sjukdom eller inte.

            Känns ju absolut som det har normaliserats att vara lite större. Sen dömer jag aldrig någon för varför hej skulle råka vara fet, det är liksom inte finare att vara fet pga sjukdom som påverkar ämnesomsättningen än psykisk ohälsa, ens barndom eller att man inte bryr sig om att man blivit fet. Men det låter ju himla konstigt om plötsligt så många skulle ha fått sjukdomar i ämnesomsättningen som inte går att behandla, samtidigt som sättet vi äter på och maten förändrats så mycket. Att så många blivit feta och det normaliseras är ju ett samhällsproblem som många företag faktiskt skor sig på. Och även folk som håller sig normalviktiga påverkas ju negativt kroppsligen av en vad som anses vara normal livsstil idag, bara att det inte syns utanpå, och återigen skor sig företag på att folk måste arbeta aktivt för att inte bli feta, alternativt försöka gå ner i vikt.

        ja tbh

          Undrar om du föddes fettfobisk eller vad det något särskilt som gjorde dig så elak?

      Nej fattar inte heller diskussionen öht.

      Nej, det är faktiskt en marketing lögn. Det är dyrare att tillverka större storlekar pga mer tyg, ska man hålla samma prisklass för ett plagg oavsett storlek får man en mindre vinstmarginal (särskilt inom fast fashion där priserna ska vara relativt låga redan).

      Efterfrågan finns, anledning till att de stora kedjorna säger att det inte säljer är för att de 1. tillverkar plus size efter mönster i standard storlek = kläderna sitter inte på samma sätt i storlek XL som S/M vilket är standard för sampel mönster inom fast fashion. 2. De marknadsför inte sina större storlekar på samma sätt som sina normstorlekar = plus sizeade blir inte en del av kundgruppen därav ”finns ingen efterfrågan”

        Så varför är barnkläder svindyra när de knappt kräver något tyg alls?

          För att någon köper dem.

          För att det ger en hög vinstmarginal, priser på produkter är inte dragna ur luften utan baseras på hur marknaden ser ut. Bebisplagg är dock otroligt dyra för konsumenten om man jämför med tillverkningskostnaden.

          Klädesföretag betalar främst för längden tyg + antal plagg som sys upp, fabriken har även ett minimum på plagg som sys upp tex: minst 1000 byxor per beställning (små plagg är billigare att tillverka och man kan tillverka fler på samma längd tyg. Billigare tillverkning > större vinstmarginal. Stora plagg är motsatsen, större plagg per längd tyg, dyrare att tillverka > mindre vinstmarginal.

          Ska tex HM tjäna lika många kronor på en plussize tröja som en i storlek S skulle prisskillnaden bli en samhällsdebatt bara det = diskriminerande att en större person måste betala mer än en smalare person för samma design/tröja.

          Brukar ju dock vara billigare att handla på barnavdelningen än vuxen. Dessutom krävs lika många sömmar och jobb för att sy liten skala

      Det handlar också om vilka man vill ska bära ens märke. Jämför t. ex. American apparel som uttryckligen inte ville att ”fel” personer skulle bära deras kläder.

    Alltså företagen skiter fullkomligt i människors eventuella hälsa eller ohälsa pga vikt. Hade det varit lönsamt med större storlekar för deras företag hade de gärna haft 8XL. Det räknas på varenda krona och man försöker hitta vilken reklam/image som är företagets kund.
    Uppmuntrar verkligen de som gnäller att starta ett eget klädföretag och bli lönsamma. Självklart med justa villkor rakt igenom hela kedjan, med hållbarhet och miljö i åtanke och bred representation bland modellerna. Utifrån hur det låter på insta borde det ju vara en lukrativ business.

      Men när det inte finns större storlekar att handla så tar det ju liksom stopp direkt. Är största storleken i butiken L så vet man ju direkt att det är lönlöst att fråga efter 8xl.

        Öva på läsförståelsen

      Det du skriver stämmer inte alls. Om du bara visste hur mycket tid och pengar som klädindustrin lägger på marknadsföring och varumärkespositionering. Att tjockisar klär sig i ditt varumärke är som en dödsstöt för märket, om inte det är ett märke som specialiserar sig på större kläder. Men ett sånt märke kan aldrig bli creddigt på riktigt. Hälsn en modeintresserad tjockis.

        Men då är det ju ändå fullt rimligt att företagen inte gör större storlekar? Klart det är business först!

        Om företaget då vänder sig till en ung creddig kundkrets och tror att det är det bästa sättet att gå runt så är det ju dumt att marknadsföra sig på ett annat sätt, t.ex. med en äldre dam?
        Om det fanns massor att tjäna så har jag svårt att tro att vilken vd som helst inte skulle vilja satsa på det? Jag menar äldreomsorg är inte creddigt men där är aktieägare gärna och satsar på privata boenden.

    Men Emma, välj en annan butik då.
    När jag var större så fick jag snabbt koll vilka affärer som hade kläder i min storlek. Kappahl, Ica Maxi, etc.
    Man kan ju se allt ur ett negativt perspektiv eller göra det bästa av det.
    XS är ju ofta utplockat det med.

    Nej, jag tycker inte synd om de som är gravt överviktiga, det finns kläder, men inte i alla butiker. Men det beror på att de flesta inte behöver 4-gånger XL pch vem ska köpa allt det då som blir över.

    Åk till Texas, där kände jag mig smal när jag var större. Där finns tält om man så vill.
    Det jag vill säga är:

    Utbud efter efterfrågan!

      Exakt detta.

      Och sen gnäller människor över klimatet, men tycker samtidigt att varenda klädkedja ska överproducera kläder så en överviktig person inte ska känna sig kränkt.

      Billiga hamburgare har de där tydligen också🤓🍔🍟🥤

    Haha – ”Den är köpt på Vinted så nu får jag flyga till USA.” 😅

    Såg ett inslag på svt och experten där sa att det som händer när vanlig kedjor som hm och monki slutar med större storlekar är att man klumpar ihop alla big size människor till en homogen grupp som då förväntas ha samma stil , tycker att de stämmer då många special butiker för big size har kläder som skulle passa min mormor typ.

    Ständigt detta tjockförakt, så fort någonting handlar om en icke normativ kropp haglar de fobiska, ignoranta och elaka kommentarerna.

    Hade detta varit Flashback hade jag inte varit förvånad, men här, där majoriteten är kvinnor, flödar ändå hatet. Det är så jävla sorgligt bara.

      Japp man blir mörkrädd

      Själv är jag inte jätteförvånad och bryr mig inte så mycket då jag mest ser det som något slags skådespel.

      Jag går in här ibland när jag har tråkigt för att ”studera” och tycker att det är intressant att se allt nonsens som folk häver ur sig nästintill dagligen.

      Det positiva är att det har bidragit till att jag i princip helt har slutat bry mig om vad andra tycker och tänker om mig och mitt liv, valt att bli mer positiv i min vardag och slutat ta åt mig av andras elakheter eftersom det alltid säger mer om dem.

      Det är även hoppfullt att se att mängden kommentarer härinne har minskat drastiskt, det betyder att det finns andra som också värnar sin energi och aktivt väljer bort det som är toxiskt. Det finns hopp om mänskligheten med andra ord. 🙂

    Utbud och efterfrågan osv är ju absolut så företagen tänker. Men det förklarar ju inte att Stilen är så ful för plus size som i klippet.

    Bara för att dra en parallell, när jag var gravid första gången var alla kläder prickiga, hade rosetter eller något annat gulligt. Som om alla gravida helt plötsligt ville se söta ut. Nu finns det i en mängd olika stilar och man kan klä sig normalt utan prickar och rosetter.

    Tänkte också, är man modeintresserad så kan det ju kännas som en självklarhet att kunna välja bland många snygga kläder. Men generellt – shoppar folk verkligen så mycket snygga kläder? Idag har jag jeans, långärmad t-shirt och en kabelstickad tröja, dvs sånt man kan hitta både i stora storlekar och på barnavdelningar. Köper Max en klänning per år och tycker det är supersvårt att hitta något snyggt trots strl S. Snygga toppar, också Max någon per år. Sist jag var ute och tog ett glas vin hade jag jeansskjorta, dvs inget speciellt ”snyggt”. Sen finns det såklart mer att välja på och många shoppar nog mer för skojs skull men behovet av snygga grejer kanske är väldigt lågt, det faktiska behovet? Av de jag känner som är överviktiga så har många (obs inte alla) inte direkt accepterat sin vikt utan försöker gå ner och då köper man ju inte mängder i nuvarande storlek. Lite som en gravid såklart inte köper en jättegarderob som snart inte kan användas.

      Jag köper mängder med färgglada toppar och fina klänningar. Målar upp en bild i mitt huvud att jag ska ha dem på något tjusig uteservering, eller på en sommarsemester i Portofino. Men de allra flesta dagar är det ju svarta byxor och någon blus jag har, för känns overkill att gå i min rosa långklänning till jobbet en torsdag i februari, haha

        Håller med, min sommargarderob får mycket mer TLC än höst-vinter. Sorgligt egentligen med tanke på vinter/sommar ratio i det här landet. Men vår -sommar kläder är ju så mycket roligare.

        Haha, jag håller på att förlika mig med att jag har småbarn och behovet av fina kläder minskat drastiskt. Men glad över att jag har ett jobb som kräver lite mer än jeans och kabelstickad tröja så jag får användning av liiite kläder iaf. Men beror kanske på vilket liv man lever. Innan barnen och pandemin var jag på kontoret 5 dagar i veckan och gick på aw, åt på fina restauranger med kompisar och mannen osv. Då var jag alltid piffig. Nu? Är piffigast på Bamsehotellen på Mallis! Haha åh vad tiderna förändrats.

    Jag är också en sucker för royal blue 😍 så snyggt!💙
    Men vad hon satte personligheterna bakom alla kläder, helt klockrent! 😅

    Någonting säger mig att denna butik inte hade supersnygga kläder för storlek M heller….

      Jag är helt säker på att hon är på Macy’s (jag känner igen provrummen – alla Macy’s jag varit på ser likadana ut), vilket är ett av dom större varuhusen i USA med stort utbud av kläder och en mängd olika märken och prisklasser – och storlekar. Dom har både stort utbud av större storlekar (plus sizes) och ”petites” – suveränt för oss som är korta i rocken. (Svar till F)

    Det var inte meningen att vi skulle ha smartphones, lägenheter eller en världsekonomi heller…?

    Det är naturen som har skapat att vi lägger på oss vid överflöd.

    Naturen har inte skapat kläder för smala heller. Så då kan alla gå runt nakna och täcka oss med små löv då.

    Haha hon var ju jätterolig 🙂

    På min tid lärde vi oss sy på syslöjden.

      Jag lärde mig knappt sy i syslöjden, men det hindrade mig inte från att stolt bära dessa havererade kreationer ändå. 🙂
      Mamma sa att de var fina. Hehe…

        Det var du och Lena PH😉

    Vilken underbar värld vi lever i, jag tvivlar fortfarande på den här trollformaren hur han gjorde det!!! Jag är så glad över att kunna låta hela världen veta hur denna kraftfulla trollformler räddade mitt äktenskap. Allt höll på att gå i sjön eftersom min man inte kunde sluta vara otrogen mot mig med andra kvinnor. Den blev van vid att alltid värma på mig. Jag försökte få honom att sluta, men jag kunde inte hjälpa situationen, ju mer jag försökte, desto svårare blev det. Ibland kommer vi att slåss och gå isär i några månader och vi kommer tillbaka igen bara på grund av våra barn. En dag berättade en vän för mig om denna trollformel som hjälpte henne också, han heter Dr.SUNNY, hon sa att han använder vita magiska trollformler för att lösa andliga problem. Jag bestämde mig för att prova, jag kontaktade honom och han sa till mig att det bara kommer att ta 2 dagar och jag kommer att se stora förändringar hos min man. Han förtrollade faktiskt, tro mig efter 2 dagar av besvärjelsen, min man erkände olika namn på kvinnor han har legat med. Han bad om förlåtelse och att aldrig försöka igen. Från den dagen till nu är mitt sinne i vila. Min man ogillar alla andra kvinnor på jorden utom mig. Och jag är så glad över att ha honom för mig själv. Trollformarens kontaktadress är drsunnydsolution1@gmail.com eller lägg till honom på whatsapp +2348082943805

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.