Therese Lindgrens nya projekt

Jag beundrar Therese Lindgrens engagemang för djuren, och tycker att många av hennes projekt är beundransvärda, men en sak jag inte avundas henne är den nya kursen hon ska läsa. 
Hon ska nämligen studera ”viltrehabilitering” vilket kommer innebära att hon ska ta hand om sjuka och skadade djur. Jag antar att det i den utbildningen ingår att fatta beslut om eventuella avlivningar med mera, och det är där det tar stopp för mig. Samma anledning till varför jag tidigt gav upp drömmen att bli veterinär.
Man vänjer sig säkert med tiden men jag vet inte om jag vill göra det. Vänja mig vid att avliva djur alltså… Äsch, det kanske bara är jag som är sjåpig?

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vissa av Biancas smycken finns på SHEIN för ca 10kr

      Du får gärna länka till ditt påstående

      Uppmuntra inte de små Bianca-fansen att handla från denna firma🙁

        Tror du Biancas produkter är tillverkade under bättre villkor?

          Nopp.

    Utifrån vad jag sett är det nog snarare att det ska räddas fler djur än räddas bör som är det stora problemet. Riktigt skadade och sjuka djur kanske hellre vill få somna in värdigt än att gå igenom kilometerlånga behandlingar som är smärtsamma och utan garantier. Jag är för att rädda och hjälpa djur men att en hittekatt där ett öga hänger i slamsor och diverse mer synliga skador ska räddas till varje pris och via allmosor dessutom. Nja. Rädda de som orkar en behandling, som har stor chans till ett långvarigt liv efter behandling och där pris och värdighet ställs i relation till verkligheten. Och ja, jag har adopterat både en och två katter men kan i backspegeln se att en av katterna hade fått det bättre av att få somna in redan som liten och inte få utstå en kass livskvalitet.

      Såg precis någon som tvingade igenom sin hund en cancerbehandling för att få något år till med honom. Sen åker de på semester och lämnar bort huden under tiden. Så sjukt själviskt.

        Det finns en på Instagram som jag följer och jag har delade åsikter. Deras fina hund föddes med en hjärnskada som gör att han går runt i cirklar ibland och epilepsi. De vill ge honom ett bra liv på grund av hans dåliga uppfödare men han äter 22 mediciner om dagen. Djurvännen i mig förstår att de vill hans bästa men jag tycker han lider så fruktansvärt på grund av det här.

          Sååå sjukt och egoistiskt tänkt! Jag vet att jag reagerat på sånt här tidigare också då jag insett att vi faktiskt äter samma mediciner, vi ”mänskliga” epileptiker och hundarna, och jag vill bara upplysa om att de biverkningarna man kan få enbart av epilepsimedicin inte alls är något jag önskar ett djur och att dras med kramper/anfall är inte heller något jag skulle vilja utsätta ett husdjur för.

      Tycker precis tvärtom det är sinnesjukt hur folk mördar speciellt sina katter för dom tröttnat eller blivit sjuk och har ej råd att göra något åt det. 1 kastera era katter!!! 2 Skaffa en försäkring. Har du utekatt är risken stor att en olycka händer så är det bra. Försäkra era katter!!

        Nu var det inte det som Becka skrev. Det är ett helt annat problem. Där jag bor finns det en hel del kaniner då folk bara släppt ut de. DET är hemskt. Men människor som amputerar ben på hundar, låter de genomgå operationer för att behöva äta massa mediciner och specialfoder efteråt och för vad? För att MATTE/HUSSE ska få ha sin älskling hos sig ett år till? Usch kräks på sådan människor. Hundar med 3 ben, hundar som knappt tar sig fram för att de är för gamla och då oftast överviktiga borde få somna in. Domesticerade djur ska ha den lyxen -att slippa lida! Och ja jag är uppväxt med både katter, hästar och hund som alla har lämnat ett tomrum efter att vi avlivat de.

          Tänker du samma om människor som amputerat benet eller genomgått en operation? Varför är livet såå värdefullt för människan, men djuren ska dödas?

            Ett djur förstår inte vad rehabilitering betyder eller att det kommer bli friskt i framtiden. Det lever i nuet och för vissa djur är fångenskap och kontakt med människor en värre plåga än att avlivas på ett värdigt sätt.

            För att människor är mer värda än djur.

            Du kan inte jämföra en människa med en hund/katt. Då kan du börja fråga dig vad meningen är med att leva med obotlig sjukdom och ha en ovärdig sista tid i livet. Tänker Alzheimers, ALS, cancer osv. Dödshjälp är legaliserat i flera länder just för att människor inte ska lida. Men du vill att djur ska lida? Förstår inte argumentet ”en hund klarar sig bra på 3 ben” Jo men fram till dess då? Sjukdomsförlopp, behandling, rehabilitering och sen kanske hunden klarar sig bra på 3 ben. Var det värt det för hunden? Eller kanske mer för dig?

            Alla mina katter, hästar och hund har aldrig dödats, de avlivas under lugna former där ingen stress förekommit. Endast hunden har avlivats på klinik och resterande hemma. Använd inte skrämsel retorik utan håll dig till argument.

          En hund klarar sig utmärkt på tre ben, i synnerhet om det är ett bakben som saknas.

            Det är olika beroende på vilken hund vi talar om. En i övrigt pigg och frisk chihuhahua eller whippet kan sannolikt leva ett bra liv utan ett bakben, med rätt skötsel och rehab. Men inte en gammal överviktig labrador med artros i alla ben.

        Och skaffa inte katt om ni bor i tätbebyggt område, då får ni gå i koppel med den (och se töntiga ut). Less på grannens katt som bajsar i min rabatt, springer in och lägger sig i vår säng när altandörren är öppen osv. Jag är djurvän men det finns gränser.

          Och som dödar sjukt mycket småfåglar.

          Håll koll på era katter!

          Det är inte töntigt att gå med katt i sele o koppel,lika lite som det är töntigt att gå ut med hund i koppel.

            Jo, katter ska bo på landet. De vill inte gå i koppel ens🙄

            Jo det är töntigt att gå med katt i koppel.

        Man kan inte mörda en katt

          Fråga Runar😉

          Jo det kan man!!!

        Det är per definition inte mord.

      Ja men så är tyvärr livet. Skadade och sjuka djur behöver avlivas. Finns ju många yrken som är krävande men behövs. Och människor är olika hur man hanterar livet. Tur det. Vet när jag hade hand om en kisse som kom och boade hos mej några år. Någon hade slängt ut honom. När han sedan blev dålig och började vingla ringde jag djurens vänner och dom kom och han fick somna in. Inte var det lätt men djurets hälsa gick ju för mina känslor. Men han fick några bra år hos mej. Och det var en gammal kisse.

      Fast såhär tycker ju dom flesta. Alla 35+ är ju dödsvurmare som vill avliva djur så fort dom ens hostar.
      Och ni ska alltid säga samma rant varje gång ni ser någon rädda ett djur.

      Det som sticker ut är ju att försöka rädda djurs liv även om det ser dystert ut. Det har all min respekt.

        Nu är jag själv inte 35+ men de flesta som levt så länge kanske har lärt sig att livet inte är svart eller vitt och att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Man kan vara djurvän och förstå att liv till varje pris inte är bra djurskydd. Ens egna känslor är inte alltid det viktigast.

        Är 40+ men håller med dig! Djur har lika stor eller större vilja att leva än människor. Självklart förstår djur att om man skadat sig blir man inte frisk över natten, det tar tid. Livskvalitet hänger inte på om man haltar lite när man springer.

          Nej A./ En katt kan inte tänka så. En katt är ett djur. Ett djur tänker inte som en människa.

    Hon känns så barnslig. En liten flicka som vill rädda djur och leka veterinär. Sätta bandage på skogsmöss och handmata fåglar.

    Den där kursen handlar säkert mycket om att lära sig skjuta av trafikskadade djur. Hur, var på kroppen och när ska de avlivas.

      Men låt henne va barnslig då, låt henne göra vad hon vill o leva hur hon vill.

        Det är väl ingen som förbjudit henne att vara barnslig?

          Vad är det för fel att vara en nyttig barnslig människa? Världen skulle må bra av fler som tog sig an goda positiva gärningar. Om du kallar att ta hand om skadade djur för en barnslig sak så har du fan problem! Empatistörd typ!

            Tycker jag med. Även om man tar hand om möss så positivt o bra. Mer människor med empati blir en bättre värld. Ja tack till det.

      Hoppas inte du har ett jobb/hobby som andra inte tycker verkar så barnsligt…

      Empatistörda idiot!

      Barnslig för hon har andra intressen än dig! 😂 KAMMA DIG!!

        än du.

      Det är så jävla obehagligt när folk råkar påskina hur mycket dom hatar djur som du precis gjorde.

      Så obehaglig och förminskande kommentar. Hon springer inte runt och köper Hermés-väskor för 100k eller poserar med sin lattemugg. Hon väljer att hjälpa djur för det är där hennes passion ligger. Hon gör skillnad i den här världen. Och så är det HON som är barnslig? Den här världen är fan sanlös ibland…

        Precis, hon gör när vettigt med sitt kändisskap, pengar och liv till skillnad från många andra influensers. Om det där är barnslig så är jag gärna barnslig!

        Hon har dock många jävligt dyra armband från bland annat Cartier. Men det kanske är bättre än en Hermesväska? Det är bra att hon har ett intresse och vill hjälpa djur. Men hon är också ganska skenhelig när det kommer till konsumtion, men det är väl knappast i paritet med övriga influenser.

      Jag vet inte vad som har hänt dig i livet som gör att du skriver så som du gör men råder dig att försöka få hjälp för ditt dåliga mående. Det ska nog bli bra för dig med ska du se. Ta hand om dig!

      Visst mådde hon jättedåligt när de hade ett djur som blev sjukt? Kan ha varit en hamster? Tror hon är ganska känslig när det gäller lidande djur.

    Vänliga veckan har börjat märker jag🙄 Kommer ni direkt från Bellas blogg eller har ni hunnit skälla ut gubben emellan🤔

    Varför jag inte blev veterinär. Hade aldrig klarat det.

      Betygsmässigt el psykiskt? Vad krävs för betyg för att komma in, ngn som vet?

        Antagningspoängen ligger runt 21 av max 22. Höga betyg med andra ord, det är en utbildning med väldigt begränsat antal platser på många sökanden.

          Ok, vet du hur det är med läkarlinjen?

            Gör som jag gjorde, googla.

              Så skönt med assistenter😀 Den är svårare än veterinär iaf.

            Det är svårare att komma in på veterinär än läkare då veterinär tyvärr bara finns på ett ställe i Sverige.

              Aha, visste inte. Borde ju vara svårare att vara veterinär också med tanke på alla arter som finns. Människan är ju en och samma. Sedan kan de ju såklart inte berätta var de har ont osv.

        Psykiskt. Mår så dåligt av att se sjuka djur. Sedan hatar jag fysik, kemi och matte och hade inte kommit in ändå haha

          Samma här! Är urkass på matte och allt som hör till. 😁 Är så imponerad av smarta och högutbildade människor som lyckas komma in på svåra program och bli något.

    Det är inget fel att vilja hjälpa djur som skadats eller agera jourhem åt behövande, inte alls.
    Men jag saknar ibland t ex Bella som bland annat skulle lära Hollywood att använda sociala medier och som nu bekymrar sig om fjun på överläppen.
    Det blir så små drömmar överallt numera som i och för sig är lättare att förverkliga men… hemmateam, privatjet, lägenhet i NY och allt annat. Det var drömmar det! Fast det var väl bara Bella som hade de drömmarna.
    Paow som var med i Lyxfällan och nu får Gucciväskor i Thailand. Alla ska ha ett eget klädmärke och Bianca mår bara så dåligt hela tiden. Alexandra är nog den som jag tycker överlevt bäst.

      Va?

        Våra flunsor är inte längre det de var. Inga stora drömmar längre, men jättebra att Therese hittat sin nisch i livet.

    OT: tycker det är dags att granska dessa tävlingar som Pappappadotter, Tingelinn mfl postar om. Det är ju enbart ett sätt för dem att köpa följare och engagemang maskerat bakom någon suspekt tävling. De skriver dessutom ”jag lottar ut” men det gör dem ju inte för det är det tävlingssidorna som gör och de annonserar heller aldrig någon vinnare? Bluff och båg rakt igenom!

      Vem går ens in på deras sidor och läser🤓

      Jag läser inte deras insta men det är väl inte så svårt att kommentera detta? Har du gjort det?
      Problemet är ju att folk inte vågar och därför kan dessa personer bara fortsätta.

    Vad roligt för Therese! Älskar när folks drömmar slår in OCH innebär att de kommer hjälpa andra på olika sätt. Underbart, heja heja! ❤️

    Jag är 100% av åsikten att om ett djur lider så pass att den aldrig igen kan ha livskvalité är det dags att hjälpa djuret avsluta sitt liv. En gång hamnade jag dock i situationen där jag försökte göra mig redo att avsluta lidandet för en fågelunge som fallit ner i en hästbox och blivit trampad på av hästen. Det var uppenbart att det inte fanns något att göra men jag klarade verkligen inte av att gör något själv (försökte göra mig redo med en spade men var inte säker på om jag skulle göra saken värre eller om jag skulle kunna leva med mig själv efteråt). Försökte hämta in en kollega för att hjälpa till men hon började gråta och sprang åt andra hållet så det var inte till mycket hjälp. Slutade med att jag hämtade stallkatten som avslutade det hela väldigt kvickt. Det är tufft då man själv står i situationen att behöva avliva ett djur.

      Där gjorde katten ett bra jobb faktiskt 🙂

      Å, fy vad jobbigt. Det där är min mardröm. Smart av dig att hämta katten.

    Jaså, var det Thereses nya projekt? Jag trodde först det var hennes uppblåsta läppar… Stackars lilla ankfejs.

      Tror inte du behöver tycka synd om henne. Jag tycker hon är fin, skulle inte banga att se ut som henne🤓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.