OJ! Vilket kaos!

Josephine Qvist och jag har helt olika uppfattning om vad som utgör ett ”fullständigt kaos”.
Hon kan få komma hem till oss och vårt skafferi som KBT, så kommer hon aldrig se likadant på sitt eget igen.
Det känns som att hon själv var tvungen att ”stage:a” ett eget litet kaos för att ha någonting alls att hälla i sina plastbyttor som hon ska sälja till följarna, eller vad säger ni?

Äkta eller fejkat kaos?

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså när influencers ska sönderhyjpa minsta lilla grej alá omg jag har uppfunnit hjulet. Det blir bara cringe.
    Girl… det är plastlådor. Det är inte så revolutionerande som du får det att framstå.

      Reorganisera gör det där videos så mycket bättre.

      Nej, det är så skrattretande.
      Det blir också spännande om ett tag när hon inte har en aning om hur länge de olika sakerna har legat i sina byttor…

        Jag löser det enkelt genom att tejpa fast utgångsdatumet på burklocket.

          Ja varför har inte burkarna plats för etikett?
          Vilket hemmafrulajvande. I originalförpackningarna framgår ju datum och allt annat man vill veta.

          Jag tippar att du inte är Josephine Qvist.

      Älskar att se sånt här när folk organiserar och rensar. 😉

        Hon borde åka hem till Schollan och Hasse på Lagnö. Frun som inte kan slänga ngt, ungarna skulle rensa kyl och skafferiet, där gick maten ut av sig själv. Vad äckligt att bli bjuden på middag där, Chokladpudding från 90talet t ex.

          säker på att det var pudding och inte pulver? Men ja, nittiotalet är ju rätt länge sedan.

        Så trött att se på när folk organiserar i sina köksskåp. Allt går inte ens ner i dessa burkar, så du måste ändå ha påsen kvar….

          Exakt. Organiserade om för nåt år sen och tog BORT plastburkarna istället! Man kan enkelt sätta en påsklämma på påsarna även om de är av papp. Är man rädd för tex mjölbaggar eller liknande kan man alltid sätta en vanlig genomskinlig påse över med klämma.

      Hon får ju inte plats med hela förpackningen i byttorna så hon kommer ju ändå ha fula påsar i skåpet.

    Jamen hurra för att uppmuntra alla att använda mera plastburkar! Så klimatsmart och bra! Torrvaror klarar sig bra i de pappförpackningar som de kommer i bara man ser till att hålla rent från ohyra som mjölbaggar så.

    Köp inte en massa plastbyttor. Tänk på miljön! Jag hittar min mat ändå i skåpen.

      Ja precis. Är det kaffe eller kakao i den här burken? Socker eller salt? Vetemjöl eller mandelmjöl till dotterns glutenallergiske pojkvän?

    När man handlat hem varor för att fylla på sina burkar och den förpackningen inte töms, har man då fler plastbuttor eller har man ett stökskåp med halvtomma originalförpackning? Och om man har en skvätt eller mer kvar i plastbyttan och vill fylla på – tömmer man då plastbyttan i en skål och fyller på med nytt nerifrån och lägger det gamla överst? Jag känner att när mycket i utvecklingen gått framåt och sparar oss en massa arbete måste vi då krångla till andra saker!

      Så onödigt. Undrar samma, kommer folk orka hålla på och fylla dessa? Fick en burk för spagetti i present en gång och det tog inte lång tid innan jag slutade fylla på den, som du skriver så fick det ju inte plats utan jag fick lägga resten utanför i originalförpackning.

        Haft min spaghettiburk i många år och funkar bra.

      Så gör jag med kaffet när jag fyller på. Har kaffet i en burk (det tror jag ändå är rätt så vanligt, dock främst pga att behålla smaken). Antingen tömmer jag den helt innan jag fyller på eller så häller jag ut skvätten när jag fyller på, så att gamla kaffet hamnar högst.

        Kaffe är helt förlåtet att hålla över i en burk😉

      Intresseklubben antecknar.

        Var till 09.17

    Hellre i pappersförpackningar eller glas än plast.

    Man har väl olika nivåer av kaos helt enkelt bara. Jag kallas för pedantisk av de flesta, så när jag upplever kaos skulle nog många tycka att jag överdriver. Har däremot inte plastlådor till torrvaror. Eller ja, till couscousen för där är hällpipen i kartongen alltid helt värdelös och det flyger couscous överallt när jag häller.

      Samma, jag har plastburk till alla flygiga ingredienser. Maizena, potatismjöl, mannagryn, florsocker. Har även plastlådor till sådant som går i en låda per förpackning, som flingor och havregryn. Tycker om att det ser prydligt ut i skafferilådorna och inte en massa skrynkliga påsar med smulor runt omkring.

        Ja, de flygiga ingredienserna får ju inte få flygskam😀

    Livet med små barn kommer bli en chock för henne om det där är hennes definition av kaos.

      Man måste inte ha stökiga skåp bara för att man har barn.

        Nä, för barnen ska inte nå upp till skåpen. Men allt annat🙄

        Du förstår att det inte var specifikt skafferiet jag menade

      Jag förstår aldrig när folk pratar om detta tornado-kaos som kommer med barn. Jag har två barn. Visst har de rörigt i sina rum medan de leker men det har aldrig varit något generellt kaos i hemmet bara för att det kom barn till familjen. Var sak har sin plats, både före och efter barnen.

        Du kan ju ändå inte förneka att det är sjukt mycket mer jobb med att hålla den nivån med barn än vad det var utan, annars är din familj undantaget som bekräftar regeln.

        Det blir mer disk, mer tvätt, mer människor som drar in grus, mer prylar som kan hamna överallt, blöjpåsar osv osv.

        Beror väl också på hur du bor. Alla små barn har inte egna rum till exempel utan leksaker får användas i köket eller vardagsrummet. Klart allt har sin plats men hur ofta ligger saker på sin plats när ett barn leker?

          Precis, och många barn skiter ju i sina rum och vill leka där de vuxna är. Jag har hellre en glad unge som leker i ett lite rörigt hem, än en unge som tvingas in på sitt rum för det är där leksakerna ska vara.

            Ja, klart barn ska få leka. Men man kan också lära dom att man hjälps åt att plocka undan och ställa tillbaka när dagen är slut.

          Jag skrev ju det, att det är rörigt medan de leker. Klart de får leka med sakerna, men när leken är klar så plockar man undan. Inget konstigt.

          Sen säger jag bara att JAG inte förstår detta kaos andra pratar om, säger alltså att det inte är eller borde vara kaos hos andra.

            Haha ”när leken är klar” har läst det här flera gånger på sista tiden, leker små barn så… definierat? Nu ska jag leka med dockan här. Nu är jag färdig så nu lägger jag den i en låda. Tycker de gillar att ha med sig grejerna runt och blanda lite. Leken fortsätter efter middagen osv. Men det kanske bara är vi.

              Beror väl på hur stora barnen är

        Känns som att en del vill försvara sitt eget kaos med att skylla på att man faktiskt har barn och inte kan hjälpa det. Som om kaoset är en naturlag i ens hem. Man behöver inte skylla ifrån sig, ha så som ni trivs bäst i, en del har ordning en del har rörigare. En del har rörigt även utan barn, en del har ordning med barn. Live and let live.

          Skillnaden är att du inte kan låta bli att diska eller plocka en dag för då är det kaos på en gång. Nivån av energi man måste lägga på att bara hålla allt flytande är väldigt mycket mer, vilket många inte klarar särskilt under småbarnsåren med sömnbristen och allt vad det är. Tror inte folk menar att de trivs i kaos eller vill leva i kaos, men man orkar inte hålla jämna steg med skiten som produceras i ens eget hem dagligen.

            Blir kaos i mina ögon om det inte diskas undan varje dag även innan barn. Att ställa in i diskmaskinen (vilket barnen också kan hjälpa med) är inget tidskrävande. Inte heller att sätta tillbaka saker där man tog dom. Det är exakt lika jobbigt att ställa flingorna på bänken som att ställa det i skåpet osv.

            Jag tror att om man trivs i ordningen så är det inte jobbigt att hålla ordningen. Man bara gör det.

            Precis så. Man har det städat och fint och sedan åker någon på en magsjuka eller influensa och man hamnar direkt efter med städningen och det blir kämpigt att komma ikapp. Eller så har man ”bara” en kaosnatt med dålig sömn och väljer att gå och lägga sig tidigt istället för att städa hemmet på kvällen. Sedan städar man och allt ser fint ut och man lovar sig själv att det aldrig någonsin ska bli så stökigt igen. Ge det en vecka och sedan är man där igen för något nytt, oförutsägbart händer.

            Att barnen städar undan efter sig själva (helt på egen hand) är ju bra men orimligt att förvänta sig när barnen är 4 och 1 år gamla.

              Ja men exakt! Jag har en femåring, en sexåring och nyfödda tvillingar. Jag städar i uppförsbacke hela tiden.

        De flesta jag känner har faktiskt inte så mycket mer kaos efter barn än innan. Klart det ligger någon leksak framme och så men de som har kaos (i mina ögon) med barn, de hade kaos även innan.

          (Och då är det ganska mycket ”öppet hus” i min vänkrets, man knackar på och ser om någon är hemma, inte förbestämda besök, så man får en rätt bra bild av hur de faktiskt bor)

          Nej jag menade inte heller att folk i allmänhet lever i sanitära olägenheter, men det krävs så mycket mer av en att hålla allt icke-kaos.

            Och jag tycker inte att det kräver så mycket mer. Krävs mer energi för mig att leva i kaos än att plocka undan.

            Jag pratade inte om sanitära olägenheter… vi pratar väl ändå ”normalt” kaos? Jag menar att de som har det rörigt (igen, i mina ögon) faktiskt hade det innan barnen också. Och tvärtom, de som hade prydlig ordning också har det efter barnen. Hur mycket det krävs av familjerna låter jag vara osagt. Det får var och en bestämma vad som är värt att lägga sin energi på.

      Det blev visst kaos bland er Anonyma😀

      Livet med småbarn är inget mot kaoset som uppstår när ungarna blir tonnisar och sprider kläder, skolböcker, skor och smink med mera ta mig tusan överallt och sen står och gapar som mistlurar för att de inte hittar sina grejer.

    såna lådor hade vi hemma i skafferiet på 90-talet. influencers är så pinsamma. ska alltid verka som att de kommer med nåt nytt men det är bara ännu mer plast och skräp.

      Skräp behöver det ju inte vara. Som du säger så har det funnits i många hem i decennier redan (och kanske av en anledning). Däremot är det ju verkligen inte något revolutionerande. Tror de flesta vet att man kan beställa förvaringsburkar till sitt skafferi om man vill.

        Tupperware var en parodi på hemmafruar under många år.

      Tupperware? Har gräddskakaren, den är faktiskt riktigt bra🙂

        Jag har också gröddskakare. Toppenkvalite. Den kommer överleva mej.

    WOW!!
    Lite plastburkar förändrade hennes liv, det var mäktiga plastburkar det…

      Undras om en plastdildo kan förändra mitt liv? Eller får man en massa PFAS i fiffi tro🤔

        en dildo är i alla fall bra mycket roligare än plastburkar.

    Bra med lite extra kemikalier som bisfenol A i morgonkaffet.

    Använder order kaos, tillåt mig skratta…

    Nej, hamnar för resten av min livstid i mod tydligen för ngt ngn retat upp sig på . Går inte att hänga med i kommentarerna på samma sätt, gör min sorti ut härifrån nu. Ha de bra alla🙂

    Tycker det kan bli modernt igen med såna glasbyttor med torrvaror i som man hade förr över diskbänken. Vet ni vad jag menar? Farmor o farfar hade det i sitt hus från 40-talet.. såå praktiskt ju 😊

      Såna hade jag också i lägenheten där jag växte upp. Väldigt praktiskt och borde ju trenda igen snart 🙂

      Ja en modern variant hade varit fantastisk 🙂 Ofta hade man väl de torrvaror som man använde nästan dagligen där i så man skulle slippa in i lådor/skafferi för bara nån skopa när man lagade maten. Väldigt smidigt!

      Har sådana. Jättebra. Tack hyresvärden för dom.

    Var har hon gjort av kartongen med havregryn? Allt fick ju inte plats… 🤔

    Haha så otroligt oinspirerat!

    Såg en story på instagram för nån vecka sen där en influenser tagit ett kort och skrivit ”creative chaos” när det låg 2-3 tidningar, ett papper, en fin penna och fin kartong med produkten hon utvecklar på ett fint skrivbord i ett välstädat rum. Helt ärligt pinsamt när det blir så iscensatt. Som produktdesigner ville jag nästan svara med ett kort på mitt eget skrivbord med texten ”det här är kreativt KAOS” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.