Ny merch från Linda-Marie Nilsson

Linda-Marie Nilsson har släppt ny merch och den här gången är det en t-shirt med texten ”Jag tränar inte för att jag hatar min kropp. Jag tränar för att jag älskar den.”
Jag har sedan tidigare två olika plagg från hennes merch – en hoodie och en mössa – och jag gillar dem. 🙂

Tankar?

Här nedan kommer andra exempel på hennes merch:

180 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bara att vänta på…DET ÄR INTE BRA ATT VARA ÖVERVIKTIG!

      Fast då får man ju kanske hålla två tankar i huvudet. Hennes budskap är det väl ingen som har några synpunkter på, jätteviktigt för alla att påminna sig om. Vi gör precis vad vi vill med våra egna kroppar. Jag t ex skulle aldrig tillåta mig själv att bli överviktig. Och då endast för att jag inte vill ådra mig fetmarelaterade sjukdomar såsom diabetes, dåliga knän, höfter etc etc. Det kan väl ändå inte motsägas att det faktiskt är viktrelaterade (och väldigt onödiga) åkommor?

        …och sedan hips vips så blir du deprimerad och får ett antidepp utskrivet och går upp 20 kilo på en månad. Eller så får du hypotyreos och innan behandlingen är inställd så har kroppen tjoffat åt sig 25 kilo och du fattar ingenting. Och sedan försöker du gå ned det där och kroppen protesterar och du inser att du inte med lätthet går ned kilona utan en omfattande livsförändring som innebär konstant kaloriunderskott och därpå följande dåligt mående läääänge. Det sätt du levde på funkar inte längre. Här någonstans kanske det infinner sig lite ödmjukhet. ”tillåta mig själv” händer sällan. Däremot kan det hända på så många andra sätt. Tacka din lyckliga stjärna som givit dig tur i det genetiska lotteriet både fysiskt och psykiskt (din förmåga att äta lagom, känna hunger och mättnad korrekt, ämnesomsättning).

        Alltså vore det så lätt som du beskriver att gå ned och sedan hålla vikten undrar man ju om det går runt en massa tjocka självplågare på våra gator och torg? Jag menar vem vill ha diabetesrisk, dåliga knän och höfter om det är så lätt att låta bli?

          Vem har sagt att det är lätt? Men man kan om man vill.

            Nej, alla kan inte om de vill. Om det vore så skulle vi för guds skull inte ha några tjocka personer. Eftersom alla som är tjocka – ALLA!! – vet att det kan vara skadligt på sikt. Varför i hela fridens namn skulle man välja det om det vore så att ”alla kan om de vill”. För du tror väl ändå inte att man är dum för att man är tjock? Eller?

              Asså folk generellt (inte tjocka nu) är ju lata. Jag hade kunnat lära mig franska om jag ville. Har alla förutsättningar och egentligen inget som stoppar mig. Men orkar inte för jag vill hellre kolla hjärndöda serier om kvällarna 🙂

            Ätstörningar och medicinska orsaker till under- eller övervikt är inte kopplat till vilja. Snälla släpp tanken om att ”kan om man vill”.
            Tror du på fullt allvar att sjukvården behandlar personer inom de här fälten för att patienterna har en svag vilja?

            Du tänker fel här, 12:42!

            ”Man kan om man vill” Har du NÅGONSIN haft en depression där det inte går att gå upp ur sängen? Nej, det har du inte för då hade du aldrig skrivit att man kan om man vill.

              Men är alla överviktiga personer deprimerade?
              Dessutom kanske det inte alltid går att åstadkomma en förändring på egen hand, men det går alltid att söka hjälp för sina problem, både fysiska och psykiska.

                Nej, jag har aldrig sagt att alla överviktiga är deprimerad, så varför frågar du något så dumt?

                  För att du gör en sådan jämförelse.

                    Visa mig gärna var jag skrev att alla överviktiga är deprimerade.

                    Du vet inte vad en jämförelse är?

                      Du vet inte vad kontext är?

                Nej Anonym 13:16, man kan inte alltid söka hjälp för sina problem. Är man tillräckligt psykiskt sjuk är vård det sista man tänker på. För är man i psykos eller allvarligt suicidal har man ingen sjukdomsinsikt.
                Men alla som är överviktiga är inte sjuka såklart men det har aldrig slagit dig att de kanske har annat att tänka på eller är nöjda ändå?

              Isåfall kan man ju bara glömma alla planer och ambitioner, kommer man inte upp ur sängen kan man inte göra karriär, vara en aktiv förälder, hjälpa sina föräldrar, utveckla sina intressen, betala dina räkningar i tid eller vad det nu kan vara, eller måste man braska för precis allt som kan hända?

                Va?

            Säger du till människor med cancer också att de kan blir friska om de vill?

            Hur vet du det? Om det vore så, hur många tror du då skulle välja övervikt?

          Har aldrig påstått att det skulle vara lätt, bara att det är möjligt för alla. Precis som du skriver så handlar det om att äta lagom, där har du ju kärnan i problemet. Det finns professionell hjälp att få. Fetma beror oftast på någon form av överätning, sedan varför personen i fråga överäter, det kan variera in absurdum. Här handlar det mer om psykisk ohälsa och då är det ju där hjälpen behövs i kombination med hjälp att hantera sina matvanor. Jag själv äter också antidepressiva tabletter och håller vikten så jag tror i många fall faktiskt att man beskyller läkemedlet mer än det faktiskt påverkar.

            Du är medveten om att hunger skiljer sig markant mellan personer va? Jag förstod inte fullt ut för än jag fick utskrivet mirtazapin. Jag kunde äta 3 skålar havregrynsgröt klockan 22 för jag var helt galet hungrig. Gick inte att stoppa. Försökte ändå välja nyttiga saker men hungern var enorm. Jag gick upp 25 kg på någon månad. Slutade och började äta normalt igen. Väger nu 3 år senare fortfarande 12 kg mer än utgångsvikten. Min läkare sa att många överviktiga har liknande aptit i sig själv som jag upplevde av medicinen och det är därför gastric bypass och ozempic är viktiga behandlingsalternativ. Att konstant försöka kämpa emot när kroppen skriker efter man är fasiken tortyr på riktigt.

              Min syster har varit kraftigt överviktig sedan barnsben, hon har provat massor av dieter. Nu vid 51 års ålder har hon gått ner 40 kg med vanlig mat, träning och rutiner. Hon tar hjälp en coach och det har tagit fyra år och hon kommer att fortsätta resten av livet. Kan hon gå ner i vikt så kan faktiskt alla gå ner i vikt, bara man vill och kan tänka sig en livsstilsförändring.

                Att gå ner i vikt är lätt. Det kan de flesta. 97% går upp allt och lite till igen.

                Hon är snart fet igen.

                  Kul tjej du verkar vara, räknas det att hon hållt vikten 9 månader hittills?

                OCEMPIC ÄR BRA SKIT

              Tre skålar gröt kl 22. Det borde man ju intellektuellt sett förstå att det inte är rimligt såtillvida man inte ska åka Vasaloppet. Varför kan man inte hålla sig ifrån att äta? Rent intellektuellt alltså. Varför stoppar man inte sig själv? Var finns det egna jaget? Förståndet?

                För att magen högljutt protesterar och skriker av hunger så pass att man inte ens kan sova? Därför stoppar man inte sig själv.

                  Förlåt, men jag tycker bara att det låter så urbota dumt. Du vet ju att du omöjligt är så utsvulten eller behöver så mycket mat. Känner man så mycket hunger så man inte kan sova så får man ju prata med läkaren och byta medicin. Inte äta så man blir fet. Har människor inget förnuft i dessa situationer? Varför bara ge efter? Jag förstår ärligt talat inte.

                    Hon sa ju att hon slutade. Men att stå emot stark hunger, framförallt när man vet att man har mat, är ju lika svårt som att låta bli att dra bort handen från en varm spisplatta.

                      Men vaddå svårt? Diskussionen här inne handlar ju om att man blir fet pga sjukdomar och mediciner. Det du säger är att man alltså väljer att agera på de falska hungerskänslor medicinen ger. Är det bara jag som ser skillnaden här? Är det bara jag som hade agerat annorlunda? Jag hade inte ätit tre skålar gröt. Jag hade gjort allt i min makt för att inte ge efter då jag fattar att kroppen inte är hungrig egentligen.

                      Du har ingen aning om hur du hade gjort, du vet bara vad du hade velat göra. Hoppa ner från din höga häst istället och lyssna lite på folk som faktiskt varit i dessa situationer. Du kan resonera bäst du vill om hur du i teorin hade besegrat hungerkänslor men det är bara förhoppningar.

              då skulle du testa olanzapin… det är miljoner ggr värre än mirtazapin…. år som en heroinist

              går inte stoppa!!!

              Upplevde samma med mirtazapin, men läkaren är skyldig att berätta om biverkningar? Det är medecinen som luras. Jag behöver inte äta bara för att jag är hungrig. Ingen behöver det. Så ja, självalt. Åt mirtazapin i 4 år och jag var lika jäkla hungrig jämt. Åt jag? nej!

          Exakt. Människor förstår inte hur mycket hormoner och annan skit påverkar kroppen utan de ska genast skrika: ÖVERVIKT och koppla samman det med ett ohälsosamt leverne. Men det kan vara annat också.

            Det finns de som är överviktiga pga bakomliggande sjukdom, och det finns de som är överviktiga pga just ohälsosam livsstil.

            Alla är inte överviktiga pga ohälsosam livsstil, equally så är inte alla överviktiga pga bakomliggande sjukdom. Självklart ska vi inte anta varken det ena eller det andra, men det måste vara möjligt att prata om fetma och det faktum att det ÄR ohälsosamt, utan att nödvändigtvis peka på enskild person.

              Ja absolut men det är inte det folk gör. Utan de spyr galla på henne utan att veta den bakomliggande orsaken. Jag tycker hon är super-vacker och är verkligen glad över att hon älskar sig själv och sin kropp och att hon har en man som älskar henne precis som hon är.

                Det går absolut att vara vacker och ohälsosam. Utseende och hälsa är två olika saker.

            KAN vara ja! Men snart är EN MILJARD av jordens befolkning överviktiga/feta. Det säger ju sig självt att det är helt orimligt att EN MILJARD helt plötsligt har problem med sina hormoner/ämnesomsättningar och allt vad det nu skylls på hela tiden när det snarare är så att folk faktiskt egentligen är mest lata och inte orkar motionera eller äta rätt. Det är liksom inte farligt att magen kurrar!

          Precis mycket som kan hända i livet. Att vara ödmjuk är bra. För dej själv och andra.

            Exakt ❤️❤️❤️❤️

        Du vet att även smala personer kan ha för mycket skit i sina ådror?

          Såklart men nu drar du det längre än Nilen är lång. Att äta lagom och ”eat your greens” med en burgare med pommes här och där, godis då & då eller en pizza en Lördag och att röra på sig regelbundet i vardagen RENT GENERELLT(!!) så kommer du inte att bli varken över eller underviktig. Måste vi vara antingen smal eller tjock? Vad hände med något mittemellan där vi kan äta utan att räkna varje kalori men samtidigt inte bli så feta att vi får alla dessa komplikationer??

          ”Men du/den/det då?!” är en av de absolut lamaste kontringar jag vet, nästan fobi för det 😂

          Och diabetes, och knä/höftprobelm. Och hjärt- och kärlsjukdomar eftersom även dessa kan vara genetiska. Precis som fetma eller olika hormonrubbningar eller ämnesomsättning. Osv osv.

            Vad en person kan äta för att hålla stabil vikt kan ha total motsats effekt på någon annan – samma diet funkar inte för alla.

            Fettceller är svåra att bli av med för kroppens biologi vill inte bli av med dem – kroppen fattar tyvärr inte om fettet är hälsosamt eller ohälsosamt. Har man dessutom andra hälsoproblem kan det verkligen vara omöjligt att gå ner i vikt, då handlar det snarare om att försöka hålla en jämn vikt utan att gå upp ytterligare vilket då faktiskt är det mest hälsosamma alternativet. Så ja man ska fan älska sin kropp oavsett storlek tycker jag.

              Och då tar vi det igen: GENERELLT och UTAN BAKOMLIGGANDE SJUKDOM.

                Nästan alla gravt överviktiga har någon typ av fysisk eller psykisk bakomliggande orsak. Man väger inte 300 kg för att man gillar att äta lite chips.

                  TACK för den här kommentaren! <3

            Men alla
            som röker då. Det är väll också lätt att sluta hur en del här kommenterar. Snacka om att få hälsoproblem av äcklig cigg.

              Ännu mer ”men det då?!” 😂

                Just ”men det då” (tobak) råkar vara mer relevant som riskfaktor för sjukdom än BMI. Ska bli intressant att se cancerstatistiken bland alla unga tjejer som snusar i framtiden. Vill inte ens tänka på alla obehagliga former som kommer att dyka upp i munhåla och svalg. Kostsamt och svårbehandladt för att inte tala om mänskligt lidande.

                  Vi lär väl ha ungefär lika mycket cancer som våra farsor som snusat i 50 år.

              självklart kan alla sluta röka. det handlar om motivation. har flera personer i min närhet som fått lungcancer och slutat röka på dagen de fått beskedet.

              Rökning är det absolut värsta du kan göra för din hälsa men intressant nog får inte rökare samma hat som tjocka, man kan undra varför? Jag menar, tjocka människor kan inte sluta äta utan måste ”utsätta sig” för mat varje dag, rökning är på alla sätt självvalt och kan väljas bort. Ämnesomsättning, sjukdomar och annat gör det olika svårt att gå ner i vikt. Rökning, bara att sluta? Inget kroppen behöver, inget du behöver göra lite grann för att fortsätta leva. Men när rökning diskuteras saknas alla dessa hatkommentarer om hur korkade och lata rökarna är, ingen förklarar för dem att ”lille vän du förstår väl att forskning visar att rökning är jättejättefarligt för hälsan. Det är bara att göra så här för att sluta förstår du”. Dessutom förgiftar du luften även för de som utsätts för röken. Men när rökning diskuteras så kan nån möjligtvis säga att ”rökare luktar så äckligt”.

                Fast just så var det ju för 20-30 år sedan angående rökning.

              Fast att vara rökare är ju inte genetiskt?

              fast nu handla inlägget om en person med obesitas inte att hon röker

      Jag har nu uppnått den mogna åldern av 69 år. När jag växte upp såg vi barn och ungdomar helt annorlunda än de/ni gör idag. Visste fanns det några barn på skolan som var, vad vi då kallade, tjockisar. Dock skulle de kallas normalviktiga idag. Men något har hänt de senaste 50 åren…. Något som gör att vi blir tjockare. Kanske det att vi fick promenera till och från skolan i alla väder? Åt skolmaten till lunch och hemlagad mat till middag. Köpte några smågodisar för veckopengen till lördagsgodis. Läsk enbart på födelsedagar och storhelger. Aldrig chips, osv. Lekte ute i stället för satt framför paddan.

      Eller? Kan det ha en så enkel förklaring? (Ironi)

        tant Eva. spot on

    Lägger mina pengar på vettigare saker.

    Förstår mig inte alls på henne. Hon är ju ohälsosamt överviktig. Alla behöver inte vara pinnsmala men hennes storlek är onaturlig belastning på knän, inre organ etc.

      Du vet ju ingenting om henne eller vad hennes kroppsform beror på. Så många kopplar ihop övervikt med att vara ohälsosam men övervikt kan också bero på många hormonella sjukdomar. PCOS till exempel.

        Fortfarande har ”Bic” helt rätt. Hennes storlek är onaturlig och kommer att få konsekvenser för henne senare i livet. Var så säker. Hur många känner ni som genomgått knä- och höftledsoperationer där orsaken till problemen går att häröra till övervikt? Jo, jag vet också att man kan slita ut dessa leder ändå, men i merparten av fallen enligt statistik beror operationerna på övervikt. Jag själv känner fyra personer i min närmaste krets där övervikt orsakat dessa operationer. Tänk så onödigt ändå.

          Ja, herregud så onödigt. Varför gör de på detta viset tro? Varför? Varför? Jag menar det är ju så lätt att gå ned? Eller?

            Du, alla kan gå ned i vikt. Kom inte och säg något annat. En människa ser inte ut som hon gör om man inte någonstans har felaktiga vanor och rutiner. Jag fattar att sjukdomar påverkar vikt och viktnedgång, men det finns hjälp för dem också. Professionell hjälp. Vad hon lobbar för är ju snarare att alla har rätt att se ut hur de vill. Och självklart är det så. Men då gör man ju ett aktivt val enligt min mening. Ett val som hon med all sannolikhet kommer att få lida för ju äldre hon blir. Det är bara ett medicinskt konstaterande. Inget fel i det. Men fortfarande så onödigt tycker jag. Du får tycka exakt vad du vill. Tänk så fint ändå.

              Haha nej så enkelt är det faktiskt inte. Men fortsätt inbilla dig det tills du blir sjuk själv en dag.

                Fortfarande, fetma beror på överätning. Om du får i dig fler kalorier än du gör av med går du upp i vikt. Säg en sjukdom som ger fetma utan att det krävs att du överäter. Så låt säga att jag får en hormonell sjukdom som gör att jag konstant är hungrig, om jag fortfarande äter lika mycket som jag gjorde innan, går jag upp i vikt då? Eller är det när man besvarar hungerkänslorna genom att äta som man går upp i vikt?

                  Finns hur många sjukdomar som helst. Men spenderar inte tid på en foliehatt.

                    Vilket moget svar. BAM! Där bidrog du verkligen till diskussionen. Förklara istället hur man går upp i vikt så att det faktiskt benämns fetma rent medicinskt utan att överäta.

                      😏 dumma arsle

                      Mogen diskussion. När argumenten tryter, kvarstår bara näven brukar det sägas.

                      Harry: trouble!

                    Energi kan ju inte uppstå ur tomma intet så någonstans får ju fettcellerna sin energi ifrån. Sen är det säkert jättesvårt att konstant behöva hålla igen och jag kan inte sitta här och säga att jag skulle fixa det galant om jag behövde äta antidepressiva eller nåt. Men med tanke på hur mycket svårare det är att gå ner i vikt än att hålla sig viktstabil så skulle man ju göra allt i sin makt för att ta tag i det så snart som möjligt. Undrar också om alla dessa sjukdomar är nya och har ökat och det inte finns någon behandling? Eller dog alla med ex hypotyreos tidigare?

                      Eftersom du har noll koll på varken hur depression ter sig eller hur det är att äta antidepressiva, så spelar det ingen roll vad du tänker att du skulle göra innan du ens har varit med om det. Det är så lätt att sitta och peka finger men inte så lätt att vara mitt uppe i det.

                      Det är inte bara att hålla igen. Kroppen skriker efter mat! Alltså jag fick hinges känslor som gav mig panik. Vaknade och åt på natten.

                      Testa och äta medicinen Zyprexa något år och återkom om din vikt hållit sig stabil. Även om du ”gjort allt i din makt”.

                      Övervikt är inte automatiskt fett, den kan också var ansamling av vätska. Hur okunnig är du egentligen?

                  En autoimmun kronisk sjukdom t.ex då du måste äta stora mängder kortison,och därför går upp mycket i vikt…Vad är valet där? Var tjock och levande, eller smal och död?
                  Finns väl mängder av tillstånd då övervikt inte alls handlar om överätning!

                    Fast då väger du sällan 150 pnnor heller!. Utan har en övervikt. Inte ren fetma!!

              De flesta kan gå ner i vikt, ja. Men mellan 90 och 95 procent av de som går ner, går upp minst lika mycket inom fem år. Så för en förkrossande majoritet är det i praktiken omöjligt att hållbart tappa vikt. Och man vet inte vad de där 5-10 procenten gör annorlunda som lyckas. Trots årtionden av forskning. Den behandling som just nu är mest framgångsrik är operation, efter den så är det ca 2/3 av patienterna som lyckas med sin viktnedgång över lång tid.
              Sen kan alla tangentsbordskrigare veva om att alla kan och de som misslyckas är lite sämre människor.

                Vet inte vem som sagt att man skulle vara sämre, inte jag iallafall. Men ibland känns det faktiskt som att vi föds med lite olika pannben. ”Pannben” är väl egentligen en benämning som har med psyket att göra och då antar jag att vi har olika psykiska förutsättningar. Återigen, hjälp finns även för dessa. Vet inte vad man saknar när pannbenet är svagt, kanske någon annan som kan förklara för mig.

                  Fast du antyder ju väldigt kraftigt att man är sämre. ”Pannbenet är svagt”
                  Jag vet inte vad du tror det finns för hjälp att få som inte forskning ännu upptäckt?

                    Du läser ta mig sjutton det jag skriver som Fan läser bibeln. Sluta läs in att jag tycker att man på något sätt är sämre för det gör jag inte, det är DU som tolkar det så. Läs vad jag skriver istället. Svagt pannben, tunnare pannben – herregud det är en metafor för något som jag förmodar har med psyket att göra. Alla människor har olika förutsättningar, såväl fysiskt som psykiskt. Jag kallar det pannben, men varför är det så. Vad är det som gör att jag kan bestämma mig för att inte överäta medan en annan människa inte kan göra det? Förklara det för mig istället. Fetma som har med en psykisk obalans att göra – personen i fråga har något som gör att personen överäter mot sin egen vilja och det egna förnuftet – vad består detta i?

                      Menar du hetsätning? Det är ju snarast ett slags självskadebeteende. Mycket destruktivt och obehagligt. Eller vad menar du med att överäta mot det egna förnuftet?

                  Som sagt alla som röker och dricker för mycket.

                  Det mesta är lätt innan man behöver göra det själv. Det blir så märkligt när människor som pendlar några kilo kring en semester tror att de vet hur det är att gå ner i vikt.

                  Vi föds också men olika empati och intelligens, du når inte så högt på de skalorna får man gissa

                Det handlar dock inte om någon slags biologiskt mysterium eller ens något stort mysterium överlag varför folk går upp igen som du försöker få det till.

                Att gå ner i vikt är simpelt. Se till att du tar in mindre energi än du gör av med. I stort är det 95%+ av vad viktnedgång handlar om. Sen är det inte alltid (oftast inte) lätt att faktiskt göra pga av en massa anledningar. Man kan t.ex. ha mental ohälsa/sjukdom (depression, ätstörning m.m.) som gör det väldigt svårt, eller ta mediciner som ökar ens aptit väldigt mycket, eller hormonell obalans som kan öka aptit och/eller att ens metabolism saktar ner något (dock inte såpass mycket att viktnedgång blir omöjligt, men kan bli ännu mer av en uppförsbacke). Framförallt är nog den största delen i det att vi lever i ett samhälle där vi konstant omges av mat som är lättillgänglig, otroligt god och sätter igång vårt belöningssystem i hjärnan – men som också kan vara väldigt energirik. Det är alltså extremt lätt att överäta, utan att ens känna att man äter särskilt mycket. Samt förstås att gå ner i vikt överhuvudtaget är att jobba emot sin hjärna, som rent evolutionärt inte ”vill” (har ju ingen riktig vilja på så sätt, men ni fattar) att kroppen ska gå ner i vikt och starkare hungerkänslor kan aktiveras och kroppen kan kännas som att den går på sparlåga osv. som gör processen att gå ner i vikt jobbig.

                Så för de allra flesta så är det redan väldigt jobbigt och svårt och inte alls lätt att gå ner i vikt, även om mekanismen för viktnedgång är väldigt simpel. De som lyckas gå ner i vikt och går upp igen är helt enkelt för de faller tillbaka i det mönster de levde i innan. De slutar aktivt försöka jobba för det. Speciellt om sättet man gick ner i vikt på inte var särskilt hållbart levnadssätt. Det svåra är att gå ner vikt på ett hållbart sätt, alltså införa levnadsvanor man kommer och kan fortsätta med livet ut. Det är apsvårt.

                Man kan absolut diskutera dessa saker tycker jag, och det är bra för det skapar mer förståelse och kanske det i längden kan leda till fler hjälpmedel eller förändringar på samhällsnivå som underlättar för människor överlag att hålla en hälsosam vikt. Men det är inte ett dugg hjälpsamt att tjata på om set point (extremt missförstått också) och att bara slänga ur sig att 90-95% går upp allt de tappat i vikt eller mer inom fem år och man inte vet varför, eller att många inte KAN gå ner i vikt. Det målar bara upp en helt felaktig bild av processen och det finns idag alltför många som genuint tror att de rent fysiologiskt inte kan gå ner i vikt.

                  Amen

                  Lol, väldigt många övervikts-experter bland kommentarerna. Gissar att ni aldrig haft problem eller kommer ha problem med övervikt, men ändå har jävligt mycket åsikter om det, skrattretande!

                  Ska förklara lite fysiologi som är viktigt att känna till när det kommer till fetma/viktnedgång. (Nu pratar jag av egen erfarenhet av någon som gått ner 50+ kg).

                  När man går ner i vikt så TROR kroppen att man svälter, (kroppen är inte smart). Kroppen tror att man är i svältläge och vet ni vad som händer då? Förbränningen går NER och hormoner som reglerar hunger ökar. Vilket betyder att du blir HUNGRIGARE och får kämpa mot en sänkt förbränning. Jag äter i snitt aldrig över 1500 kalorier per dag, tränar 3-4 dagar i veckan, skippar ALDRIG träning. Ibland går jag upp IAF, trots mindre kalorier än de flesta och träning, och får då KÄMPA för att gå ner igen. En person som varit överviktig kommer alltid vara hungrigare och få kämpa mer än nån som vägt samma vikt från början.

                  Men visst, fortsätt snacka om ”pannben” ni.

                    Jesus fuck trodde inte folk fortfarande trodde på svältmyten 😐

                    Snälla posta forskning som styrker det du påstår. Att hävda att svältläge fungerar som du beskriver är bevis nog för att du inte har någon aning om vad du pratar om.

                    Fetma = i-landsproblem och välfärdssjukdom

                    Varför är det så provocerande att höra att ens fetma i de flesta fall beror på att man gjort fel val i livet. Fel mat, för mycket mat och frosseri i fett och socker. Lägg till stillasittande och brist på rörelse/motion.

                    Sluta skyll på att det är så svårt att gå ner i vikt. Gör något åt era dåliga vanor istället. Lär era barn att man kan äta allt – men i LAGOM mängd. Om man samtidigt rör på sig. Simple as that. Provocerande? Nä egentligen inte alls.

          …och innan ni börjar veva med armarna och skrika:

          https://www.artrosportalen.lu.se/behandlingar-vid-artros/viktnedgang-vid-artros

            Undrar om du läste något annat i länken du skickade än just den delen som förklarar koppling till överbelastning pga vikt och då i främst knäleder?
            Lus artrosportalen ger en mycket nyanserad bild av orsakerna, (obs pluralis), till artros. Den bekymersamma utveckling av artoros i redan 20-30 årsåldern kan förklaras av övervikt men även av idrotsskador. Den artros som debuterar efter 50 beror på ärftliga faktorer och hos kvinnor är menopausen en vanlig förklaring.
            Den enda som gapar och vevar här är faktiskt du.

          Det säger jag ingenting emot men många problem går inte att styra. Hormonella sjukdomar är jättejobbiga och påverkar kroppen något fruktansvärt. Vilket en del personer har svårt att förstå.

          Normalviktiga och underviktiga får också genomgå knä- och höftoperationer. De här argumenten håller inte! Vad pekar ni på när det gäller individer som inte har övervikt men med samma problematik!? Är det här ni gäller in KARMA istället?

            En av mina bästa vänner bytte höften i höstas – smalare får man leta efter.

            Fast alltså, nu är du ju inne på individnivå, vilket är något annat. Vi vet från statistiska analyser och studier att det finns faktorer som kan öka eller minska risken att drabbas av något. T.ex. vad gäller ledproblem. Två starka faktorer som ökar risken är övervikt och arv – familj med problematiken (alltså en viss genetisk uppsättning).

            På individnivå kommer det finnas:
            – överviktiga som inte drabbas av detta trots att de statistiskt hade stor risk att drabbas
            – normalviktiga som drabbas trots att de statistiskt hade relativt låg risk att drabbas
            – de med en viss genetisk uppsättning som inte drabbas trots att de statistiskt hade stor risk att drabbas
            – de med en viss genetiskt uppsättning som drabbas trots att de hade statistiskt hade låg risk att drabbas

            Ibland kan det vara så att man har en låg risk vad gäller en faktor, men hög risk vad gäller en annan. T.ex. inte arvs-delen men vara överviktig, eller var normalviktig men ha arvsdelen. Eller ha båda riskfaktorerna, eller ingen. Och det finns ändå individer som drabbas eller inte drabbas. På individnivå har man inte alltid en förklaring.

            Men statistiskt, på gruppnivå så vet vi att risken för ledproblem ökar väldigt mycket med t.ex. övervikt. Det betyder inte att alla som är överviktiga kommer få just det problemet, eller att alla som är normalviktiga klarar sig från det problemet. Men det är en riskfaktor, så vill man sänka sin risk statistiskt att drabbas, är det att rekommendera att hålla en hälsosam vikt.

              Harry Styles länkade till en väldigt bra sida som ger en nyanserad blid av orsakerna till artros. Övervikt och arv är bara två av dem resten är överbelastning, ledskador, muskelsvaghet som liksom vikt går att påverka och ålder, bakomliggande sjukdomar, kön liksom arv som inte går att påverka. Statistiken visar inte någonstans att vikt är den största riskfaktorn. Snarare är det ett flertal faktorer både arv och påverkbara faktorer som spelar in. Vansinigt trist när alla hälsoexperter kommer dragandes med anpassade fakta för att kunna försvara sin hållning.
              Nu till en mycket mer relevant observation. Det är förvånansvärt att folk inte är mer överviktiga än vad de är då en majoritet av västerlänningar har extremt dåliga matvanor. Glöm dessutom inte bort att hjärtproblem som cancer, diabetes, högt blodtryck är en vanlig diagnos hos normalviktiga västerlänningar. Gå på rotorsaken, dvs överlag dåliga matvanor istället för att anklaga överviktiga.

      Jah förstår inte alls varför andra människor vill skambelägga övervikt, andras övervikt.

        Jag förstår inte varför alla överviktiga (?) tolkar alla inlägg här inne som att man skambelägger fetma. Det gör ni ju uppenbarligen så himla bra på egen hand. Äkta offerkoftamentalitet på många kommentarer. Alltid någon annans fel att man är fet. Varför kan man inte bara stå för att det i DE FLESTA FALL beror på urusla matvanor i förhållande till att man inte rör på sig tillräckligt. Fortsätt med er kroppspositivitet ni, men klaga inte heller sedan när ni blir gamla och utslitna.

          Gamla och utslitna kommer vi alla bli, oberoende vikten.

            Jo men fråga gärna en läkare hur en fet äldre mår kontra en normalviktig.

              Enligt läkare är det bättre för kroppen att ha några kilos övervikt som gammal!

                Några kilos övervikt är inte likamed fet. Fetma är något helt annat.

                haha kul

              Så du tror inte att en fet äldre kan må bättre än en normalviktig?

                En fet äldre får ännu större problem med skelett och leder än en normalviktig. Ålder i sig självt gör oss skörare och sprödare, du tror inte att mer vikt sliter på kroppen?

          Alla vet dessa fakta, så du tillför inget nytt. Känns mer som att man vill ta värdighet från en annan människa.
          Själv väger jag 53 kilo pch är vältränad med synliga magmuskler. Men jag tar anstånd från fatchaming och annan typ av mobbning.

            Avstånd

      precis.

    Hon ser alltid så härligt glad ut!

    Jag tränar för att bli stark!!!

    Gud så löjliga tröjor.

    Vad /hur tränar hon?

      Jag kör mycket tung styrketräning och även lite konditionsträning emellanåt.
      Mycket marklyft, knäböj och bänkpress.

        Ja det är bra 👍🏻 Men undrar om L-M tränar hon nåt öht.

          Hon tränar stenhårt.

            Ser inte riktigt ut så…

              Du är ju bara korkad. Min bästa vän lider av PCOS och hon kan springa på rullband 10 timmar om dagen om hon så vill men hon går inte ner i vikt ändå.

                Energibalans i form av kalorier in – kalorier ut är i stort detsamma för folk med PCOS.. Men insulinresistensen som kommer med PCOS gör viktnedgång till en enorm uppförsbacke då det påverkar hungerkänslor och hur fett lagras. Att springa på ett rullband 10 timmar om dagen kommer inte vara hjälpsamt för det sätter en redan (hormonellt) stressad kropp i ännu mer stress och förstärka de problem som PCOS innebär och skapa en negativ loop vad gäller försök att gå ner i vikt.

                Folk med PCOS och/eller insulinresistens rekommenderas äta en kost som av låg GI. Inte nödvändigtvis lågkolhydratskost för långsamma kolhydrater där det finns mycket fiber funkar oftast bra. Lågintensiv konditions- och styrketräning tillsammans med en låg GI-kost är vad som generellt rekommenderas om man har PCOS och vill gå ner i vikt (och som i sin tur på sikt visar sig hjälpa med PCOS-symtom, för en del såpass att de inte ens längre kan anses ha PCOS).

                  Jag har vänner med PCOS och dom är smala

                    Exakt för ALLAS PCOS är ju samma.

                    Finns också PCO

                  Har du Googlat det här eller? Hoppa av din höga häst och ge dig ut i verkligheten.

              Det är för att man inte kan se på någon hur vältränad eller stark den är. Smal är inte samma sak som stark, eller bra kondis.

              Hur ser man på någon att den tränar hårt?

              Eller tror du att alla som tränar (oavsett träningsform) är smala?

      Ja hade gärna velat ha hennes träningsschema. Har själv utmaningar med hur jag ska undvika överbelastning av tex knän pga övervikt.

        Simning eller vattenpass är superbra för hela kroppen.

        Gå ned i vikt genom att komplettera träningen med något skonsamt, cykling eller simning.

    Jag tycker att det är tragiskt att se så många barn och unga människor som är överviktiga/tjocka numera. Finns inga ursäkter i världen som kan få mig att tycka annorlunda. När jag var ung på 70-80talet skrattade vi svenskar åt hur feta amerikanerna var, nu är vi också där.
    Ni som whatoubautismar övervikt är ni medvetna om att det här numera är ett stort svenskt samhälls och hälsoproblem? De här överviktiga unga människorna har i många fall varit överviktiga redan som barn och kläcker ur sig snyfthistorier om mobbning och utanförskap men följer upp det precis som LM med att man ska acceptera och älska sin tjocka kropp. Borde inte skola och vårdcentral reagera redan,det är ju faktiskt en form av vanskötsel från föräldrarnas sida?
    Det har inget med att göra med vem du är som person utan det handlar din kropp,din hälsa,ditt liv,livskvalitet helt enkelt. Det larmas om överviktiga som inte kan bli gravida och överviktiga som (om de nu blivit gravida) får problem vid förlossningen. Finns hur mycket som helst att säga om det här men summan är inte att vissa människor inte duger utan att det är INTE normalt med extrem övervikt.

      Finns numera ambulanser som är anpassade för överviktiga personer, just för att det ökar så. Det är verkligen tragiskt.

      Men ska allt ansvar läggas på individen om det här är ett problem som drabbar hela samhället? Beror det på att folk är mer lata och dumma och har mindre självkontroll än förr?

    Och så kom allt att handla om hennes vikt…

      Kanske inte så konstigt eftersom det är den som hon själv fokuserar på hela tiden. Titta jag är tjock och duger är ju LM i ett nötskal. 99,9% av inläggen på hennes IG handlar ju om hennes kroppsform och inte om vem hon är som person. Jag ser bara en människa som vill ha hejarop och bekräftelse pga att hon är glad och tjock. Bara yta ,kropp och posering precis som många av de smala influensertjejerna.

        Skulle hon inte duga menar du?

          Felet är att hon själv kopplar ihop sin övervikt med att duga.
          Till exempel:
          Du är inte din sjukdom.
          Du är inte det partiet du röstar på.
          Du är inte ditt utseende.
          Du är inte heller ditt kön.
          Du är en alldeles egen och unik person hela tiden oavsett som duger (såvida du inte straffat ut dig rejält beteendemässigt genom att vara pedofil,våldtäktsman ,djurplågare,kvinnomisshandlare,diktator,mördare osv…..)

            Har du läst kommentarerna här? Är ju bara en liten del av allt hon får utstå pga hennes vikt.

    Det är faktiskt så att man åt mindre på 70 å 80-talet. Nu verkar det som om man tuggar från morgon till kväll. Alla snabbmatskedjor som finns nu o inte fanns då. För att inte tala om all läsk o energidrycker. Sötare än sött.

      Japp. Och mindre kroppsarbete och fysisk aktivitet i vardagen, kombinerat med konstant snacksande och en besatthet av mat där man motiverar allt ätande med att det är lyx, guldkant i tillvaron, belöning för det ena och det andra, firandet av grannens kattens födelsedag typ… Inte konstigt om folk är feta när dom äter mer och jobbar mindre än någon människa gjort tidigare i mänskligheten historia, och det repeterar sig för varje ny generation. Undrar hur dyr maten skulle behöva bli innan man faktiskt märkte det hos folk genom viktnedgång?

        Jag brukar tänka på det ibland när jag ser alla dessa barn och ungdomar som tar sig fram överallt … på elsparkcykel. De orkar/vill inte ens cykla längre. Bara åka…..

      Tack! Jag kan bli så trött om att det hela tiden ska påtalas om alla dessa tillstånd som gör att man går upp i vikt eller inte kan gå ner i vikt! De finns, absolut, men en miljard av jordens befolkning är snart överviktiga/feta och jag vill påstå att majoriteten av dessa är feta just för att de äter fel och rör sig för lite, INTE för att de har nån annan sjukdom. Folk förstår inte hur mycket energi mat, sås, godis och annat innehåller och hur mycket man faktiskt måste röra på sig för att förbränna det. Jag kan dock förstå att man gärna skjuter ifrån sig ansvaret på nånting annat än sig själv då det kan vara jobbigt att inse att man själv tuggat sig till övervikten….

    Jag tycker pm henne. Hon verkar vara jättetrevlig. 😊

    Känns (för mig) ganska cringe med att ha på sig sådana här kläder. En sak om man har på sig något sådant om man t.ex. är på ett event, demonstration eller dyl. där temat går ihop med det som står på kläderna. Liksom om det var ett event om kroppspositivism, absolut. Men att folk ska köpa och gå runt i en hoodie eller mössa där det står ”jag duger som jag är” eller ”jag tränar inte för jag hatar min kropp, jag tränar för jag älskar den”…jag vet inte, känns bara konstigt. Blir liksom som man antar att folk omkring en tänker motsatsen till det budskap man bär, eller att man själv egentligen känner så och är rätt osäker och försöker övertyga sin omgivning om att man är självsäker?

      Håller med. Plagg med text blir bara konstigt..

      Känner precis samma. Jag gillar inte ens för blaffiga loggor av vanliga märken, så skulle aldrig köpa ett plagg med sådana här texter.

      Påminner om en tröja jag hade på högstadiet: This bitch bites 😂😂😂😂

      Jag håller med. Lite som att attack är bästa försvar. Man vill förekomma innan nån säger nåt, eftersom man VET att de tänker eller kommer att rentav säga nåt.

    Jag tycker det var uppiggande texter. Och jisses vad nedlåtande kommentarer om henne. Jag tycker hon är vacker.

    Får tyvärr bara tönttankar av såna där tröjor

    Så skönt med så många människor i detta kommentarsfält som vet allt om hur lätt det är att förlora i vikt och stanna där, undrar varför vi ens har överviktiga människor på denna jord när genierna hänger här. <3

      Jag vet! Så många experter ❤️❤️❤️

        Hur kan det ens finnas överviktiga idag?!?!?

          Var snarare glad att du lever och har hälsan än att hänga upp dig på andras hälsa – som är lyckliga och mår bra. Du kanske hamnar i rullstol imorgon eller får ALS och då är vikten inte det viktigaste i ditt liv längre.

            Jag menade hur kan det finnas överviktiga eftersom det finns hjältar i detta forum som kan ALLT om hur man går ner i vikt, då borde ingen kunna vara överviktig.

              Överviktiga kommer att finnas så länge människor tillåter sig själva att bli det genom att röra sig för lite i förhållande till vad man stoppar i sig. Man behöver aldrig gå ned i vikt om man håller balansen och inte vräker i sig överflödig energi.

                ”Okej”

                Återkom när du har fått en sjukdom där vikten är det sista du kan tänka på för att du är döende.

                  Till anonym 17:07. Men snälla, majoriteten av världens överviktiga/feta hör inte till den skaran! Majoriteten av alla överviktiga/feta har tuggat sig till sin egen övervikt men vill allt som oftast få det till ”underliggande sjukdomar”, ”hormonstörningar” eller andra ursäkter. Folk idag har ingen som helst koll på hur mycket energi mat, godis, sås och annat innehåller och hur mycket man faktiskt måste röra på sig för att förbränna det man precis stoppat i munnen. Att magen kurrar och att man ibland känner sig hungrig är tydligen också farligt 🤦🏻‍♀️ Du behöver inte gå många generationer bakåt för att se stor skillnad i antal överviktiga i befolkningen. Den största förändringen beror på mat och motion, INTE att vi helt plötsligt har fått fler ”hormonstörningar”!

    Jag är ganska kraftig, inte jättetjock. Jag har så svårt för sånna där fåniga slogans. Det är självklart att vi alla duger. Behöver inte ens påpekas. Jag vill bara ha kläder som sitter smickrande och bra på min kropp. Det är svårt att hitta för överviktiga. Även vi är olika i kroppen. Vissa har stor byst, andra mindre osv. Det vi har gemensamt är att vi vill ha välsittande sköna kläder vi kan röra oss i.

    Men gud va tramsigt 😴

    Allt skriker dålig självkänsla och mindervärdeskomplex. Varför så mycket hävdelsebehov om man är tillfreds?

    Jag förstår till viss del Linda Marie. Men varför måste det hela tiden vara ett sådant fokus på hennes kropp? Har hon inga andra egenskaper att lyfta fram? Istället för att hela tiden fokusera på kroppen och det ytliga borde man fokusera på det som faktiskt betyder något. DET vore att vara en bra förebild för unga tjejer idag.

      Fast hon vill ju visa för unga att kroppen duger som den är. Det är ju det som är budskapet. För att få ungdomar att förstå att de inte behöver dra in magen och visa revbenen för att duga.

        Jo jag fattar det, men jag tycker ändå att det blir kontraproduktivt. Tjock eller smal eller hur man än ser ut så är åtminstone jag trött på det ytliga och allt fokus på just kvinnokroppen.

          Jag med men hennes arbete visar ju att det fortfarande sticker i ögonen på folk hur andra ser ut. Det är liksom inte okej att vara som Linda Marie och samtidigt vara glad och lycklig för då fylls hela kommentarsfältet med hat. Men ingen säger något om det är tvärtom.

            Ja det är oerhört tragiskt att det ska vara så. Som om en kvinnas värde sitter i hennes kropp eller om hon är under/överviktig. Man ser så gott som aldrig sådana här debatter kring män.

    Hon behöver inte reklammarkera för att du gillar henne eller? 🙂

      Inläggen är postade på hennes merch-konto. Då behöver hon inte reklamidentifiera inläggen.

    Samarbete med L-M eller??

    Lol, väldigt många övervikts-experter bland kommentarerna. Gissar att ni aldrig haft problem eller kommer ha problem med övervikt, men ändå har jävligt mycket åsikter om det, skrattretande!

    Ska förklara lite fysiologi som är viktigt att känna till när det kommer till fetma/viktnedgång. (Nu pratar jag av egen erfarenhet av någon som gått ner 50+ kg).

    När man går ner i vikt så TROR kroppen att man svälter, (kroppen är inte smart). Kroppen tror att man är i svältläge och vet ni vad som händer då? Förbränningen går NER och hormoner som reglerar hunger ökar. Vilket betyder att du blir HUNGRIGARE och får kämpa mot en sänkt förbränning. Jag äter i snitt aldrig över 1500 kalorier per dag, tränar 3-4 dagar i veckan, skippar ALDRIG träning. Ibland går jag upp IAF, trots mindre kalorier än de flesta och träning, och får då KÄMPA för att gå ner igen. En person som varit överviktig kommer alltid vara hungrigare och få kämpa mer än nån som vägt samma vikt från början.

    Men visst, fortsätt snacka om ”pannben” ni.

      Eller hur. Korkade foliehattar hela bunten

      Svältläge är en myt och saknar vetensakplig evidens. Visst kan hormoner påverka ämnesomsättningen, men svältläge är sällan boven i dramat. Mer ofta räknar vi fel när vi räknar kalorier (för i ärlighetens namn är det svårt), och motionens effekt på förbränning är inte helt enkel heller. Jag ser ofta folk som tror att ett träningspass på SATS nollställer vad man ätit under dagen, så fungerar det inte.

      Äter du mindre än 1500 kcal per dag borde du gå ned i vikt om du rör på dig. Går du inte ned räknar du antingen fel, rör dig mindre än du tror eller har en medicinsk anledning bakom anledningen till viktuppgång.

    Känns som att poängen med det här inlägget bara är att det ska bli debatt i kommentarsfältet/generera många kommentarer?

    Känns rätt tramsigt att gå runt med mössor och tröjor med citat som cirkulerat på internet i tio år minst. Det är ju inte så att hon kommit på det själv.

    hon är inte hälsosam i hennes kropp. bra hon älskar sin kropp men rimligt att vårda organen.

      I sin kropp.

    Hm, badlakanet med texten ”En het kropp behöver svalkas”….ser framför mig att jag med min norm-kropp skulle ha ett sådant 😂😂😅…det skulle inte gå hem någonstans. ”Vem tror hon att hon är?” Osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.