Tidlås på sociala medier?

Vad tycker ni om Liberalernas Johan Pehrsons förslag att ha tidlås på sociala medier för unga människor?

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skulle vara gott för oss alla lätt att ”fasta” på nätet i timmar 😅

      Fastna 😂

        Fasta inte fastna

      Det är ju lätt att begränsa sin egen eller barnens skärmtid om man vill. Ska allt verkligen lagstiftas?

        Det är lätt att inte slå barn också, ändå behövdes en lag.

        Ett stort problem är ju att många föräldrar uppenbarligen inte kan sätta gränser.

          Låter på dina kommentarer som att det finns två alternativ. Lagstadga allt eller inget.

        Tror inte någon förälder egentligen tror att det är bra för barnen att sitta uppe på nätterna på sociala medier. Ändå gör vissa uppenbarligen det, trots att tekniken för att begränsa finns där och ja, man kan ju fysiskt ta ifrån telefonen också. Det skulle väl inte skada tänker jag, finns många saker där lagstiftningen skiljer sig mellan barn och vuxna.

          Då kan väl staten införa uppfostringsanstalt där alla barnen kan bo tills de blir myndiga. Så behöver inga föräldrar alls ta ansvar för uppfostran.

        Uppenenbart att barn inte ska ta in allt fr sociala medier…och föräldrar verkar vara för svaga idag, eftersom de själv bidrar med content av sina barn. Så sorgligt.

    Vad är det för föräldrar som låter sina unga barn ha sociala medier är väl den stora frågan. Jag kanske är gammeldags och får äta upp det när mina små barn är äldre, men vilken tioåring behöver lägga ut sitt liv för allmän beskådan?

      Nej, du är inte gammaldags. Du är vettig.
      Frågar mig det samma men bara att läsa här ibland på ÖS och man blir mörkrädd.

      Problemet är ju alla de föräldrar som inte resonerar som du och jag. Har funnits föräldrar i alla tider som inte tar ansvar och här drabbar det ju skolan och därför vill staten reglera. Min dotter går i 1an och där är flera tjejer i hennes klass som har tiktok och snapchat.

        Så är det absolut. Då är man alltså 6 eller 7 år, får ont i magen av att höra det. Min dotter i förskoleklass får spela spel för barn på min telefon en kort stund ett par gånger i veckan tex när jag lagar mat eller fixar med tvätten, där går iallafall min gräns.

          Min ena son går i förskoleklass. Han var ledsen förra veckan för att de andra lekte fortnite på rasten.
          Fröken sa att det var förjävligt då ungar i den åldern inte ens ska spela skiten.

          Vi bor i ett välbärgat område med mönga högutbildade men där verkar många föräldrar ha panik om ungarna inte har de senaste spelkonsollerna eller mobilerna.
          Dock har bara en unge mobil klassen, än så längr..
          Han har också en godiskyl på rummet, kanske säger ngt…

        Helt stört att barn i den åldern ens får ha mobil ELLER dessa appar!

        Oj, jag har också barn i ettan och det är ingen i klassen som har såna sociala medier. De spelar dock Roblox.

        Japp… på min sons 7-årskalas gick en pojke runt med sin mobiltelefon i handen med Tiktok på hög volym (sa givetvis ifrån). Idag är sonen 8 och har fått Fortnite nu för att alla hans kompisar har det. Undvek det så länge det gick men plötsligt hade han ju fått spela det hemma hos kompisarna… däremot är det tvärnej på sociala medier för vår del. Och i Fortnite har vi låst ner så att han inte kan chatta med eller prata med folk. Men det är verkligen svårt att begränsa när inte andra gör det.

        Barnen leker t.om. ”Squid game” i skolan, t.om. på gymnastiken. 🫣

        Finns föräldrar som tar ansvar men det är så mycket gråt, bråk varje dag. Ser verkligen hur barn blir besatta av spel o Youtube, frustrerade o arga. Som en drog!

      När jag tittar mig omkring både bland nära vänner, bekanta och kollegor så är de tyvärr övervägande rätt kassa föräldrar. Skärmar mest hela tiden, det viktigaste är de själva och inte barnen. Såg en liten unge senast idag på bussen som gallskrek så fort mamman tog telefonen. Så, ungen fick såklart scrolla vidare. Det är svårt att förstå som vuxen när man själv är uppvuxen helt utan skärm, vi fick underhålla oss själva bäst vi ville, nu verkar det som att många föräldrar får PANIK så fort kidsen är en procent uttråkade och direkt stoppar en telefon i handen.

    Bra!

    Förjävligt att det behövs. Men inte förvånad.
    Tydligen är det svårt för föräldrar att låta mobiler och paddor ligga bortplockade under skolveckorna.

    Såg dokumentären född 2010 och där satt ungarna med skärm även innan förskola och skola.
    Så jäkla slappt.

    Detta kommer tyvärr aldrig fås igenom, det fattar man ju.

      Men alltså VILL ni att staten ska kontrollera sådant här? Det är en extrem inskränkning i privatliv och kanske mer sådan som kommunist- eller fasciststater sysslar med. Extremt konstigt förslag för ett parti som kallar sig Liberaler, men kanske inte så mycket de gör i dagsläget som ses som liberalt.

        Nej, de kommer aldrig få igenom det.
        Men bra att frågan får publicitet och att det lyfts.

        På vår skola är det mobilförbud, det finns inte ens på alla skolor.
        Helt sjukt! Där kan de börja.

        Hur är det en kommunist/faciststat tycker du att det ställs krav på målsmans godkännande att minderåriga ska få skaffa konto på sociala media?

          Är väl en viss skillnad. Ett privat företag har en åldersgräns för sin tjänst eller att staten lagstiftar.

            Staten har redan lagstiftat om att omyndiga dvs bar under 18 behöver målsmans godkännande i en rad frågor. De kan inte öppna bankkonto inte ingå avtal. Så helt ärligt att även omfatta konto på sociala media är knappast långsökt.

          Du kan inte se skillnad på staten och ett privat företag?

        Fast nu var det Liberalernas idé, dyvla inte på det på kommunisterna!!!!!

          Det är väl ännu konstigare att liberalerna vill ha ett sådant förslag? De om några ska väl vara för individens egna bestämmanderätt utan statens inblandning?

        Men staten kontrollerar ju också t.ex. alkoholintag och rökning. Det är beroendeframkallande (vilket sociala medier också är) och påverkar utvecklingen negativt (vilket sociala medier också gör). Vad är skillnaden?

          Hur kontrollerar staten alkoholintag? Ja de har monopol på att sälja och och har även regler kring när det får säljas på krogen men de kontrollerar inte hur mycket du dricker i ditt hem eller vid vilka tider. Som ett förslag från ett parti som kallar sig liberalt är det ytterst märkligt.

            Staten kontrollerar tillgängligheten till alkohol. Det är olagligt att sälja alkohol till barn, 18 års gräns på krogen och 20 på systemet. Det är olagligt att langa. Det är däremot inte olagligt att dricka som barn. Den som straffas är den som tillhandahåller alkohol. Krögaren blir av med tillståndet om han serverar till under 18. Säljer systemet till någon under 20 blir det skandal. Langare åker fast och lagförs. Och rent tekniskt så om man som förälder köper ut till sina barn då langar man.
            Att ställa krav på sociala mediaföretag att de måste kolla ålder på sina kunder och att det finns ett straff för överträdelser är precis som all lagstiftning som alkohol, tobak eller spel.

              Vad mer vill du att de ska reglera? Hur mycket och vad du äter på vilka tider?

                Vad jag vill ska regleras? Hur är det överhuvudtaget relevant?
                Frågar dig istället om vad tycker du att det finns för saker som idag är reglerade som du tycker inte borde vara reglerade?

    Blev så förvånad att det är just Liberalerna som kommer med en sånt här förslag? Deras ideologi grundar sig ju i att det ska vara mer frihet för individen och mindre inblandning av staten.

      Funderade också på det. Låter ju som föräldrarna skall få en överförmyndare.

        Var läste du det? Förslaget går ut på att föräldrar måste godkänna konton för sina barns räkning.

      Libelalerna har ju alltid varit skolpartiet dock. Från björklunds dagar.

        Och vad bra det har gått med den strategin. Men nu verkar det som att fokuset är flyttat till fritiden? Så…uppfostringspartiet?

    Visst är det konstigt när man vill värna friheten att välja genom att införa strikta förbud?

      Jo, men när det gäller barn så måste någon lag gå in när föräldrarna inte begriper själva vad som faktiskt är skadligt för barn (och vuxna).

        Håller helt med dig ID!

      Så tyckte du sälert när det kom till coronavaccin också.
      Bilbälte med kanske?
      Släppa drogerna fritt med?

        Ja droger för barn i skolåldern vore rimligt 😉 Tycker vi ska införa bankid på porr så minderåriga inte kommer åt den.

          Ja, det är ett bra förslag.

        Droger har släppts till barn redan genom Adhd medicin (amfetemin). Finns flera och flera barn som behandlas med tabletter trotts att de ger fruktansvärda biverkningar.
        Hur vet en vuxen att tabletterna barnet äter funkar? Barnet gör det som de blev tillsagt utan att protestera. Win win för staten, föräldrar och utbrända läraren som saknar resurser.

    Det finns viktigare saker att fokusera på. Jösses.
    Om föräldrar har svårt med sitt föräldraskap kanske det är läge att satsa på olika former av familjeteam/ familje behandlare tex

      Du verkar ju inte riktigt förstå problemet hellee

      Du är en del av problemet hör man ju.

        Varför skulle hen vara det? Man kan tycka att barn inte bör ha sociala medier och ändå var av åsikten att det inte är något som ska vara lagreglerat.

        Maria har ju dessutom rätt i att det är betydligt bättre att få hjälp med grundorsaken än att bara förbjuda några appar.

          Problemet är väl att inte alla ser det som ett problem och därmed inte kommer söka hjälp. Att ett barn använder sociala medier på natten är inte skäl för orosanmälan. Men när/om det väl börjar bli ett ordentligt problem, fixar inte skolan, fixar inte livet, då är det ju en enorm uppförsbacke för de här familjerna. Och har man tappat många års utveckling, kanske börjat hamna i dåligt sällskap pga att skolan känns som bortkastat ändå eller kanske blivit trakasserad online länge, det är liksom inget man fixar på en kvart. Det känns orättvist mot de här barnen som kanske inte hade dåliga föräldrar per se utan föräldrar som inte har så bra koll, föräldrar med dåligt samvete, föräldrar som tänker att ”såhär är det ju idag”, dvs föräldrar som ingen direkt höjer ögonbrynen åt, svårt att komma åt menar jag.

        På vilket sätt hör du det?

    Är mest förvånad över att det kommer i från just Liberalerna. Trodde det var motsatsen till vad de stod för. Att samhället skall gå in och styra och bestämma i familjen.

    Även om syftet är gott och att det kan behövas så tror jag det kommer vara tandlöst. Det kommer att hittas vägar runt för de uppfinningsrika, men visst det försvårar.

      Liberalerna har drivit frågan länge om att paddor ska ut ur undervisningen på förskolan och låg- och mellanstadiet. Helt vettigt eftersom det finns redan nu forskning som visar på att inlärningen försämras med paddor. Papper, penna och böcker är effektivare. Sedan går det inte att komma ifrån att paddor skapar stillasittande barn och är faktiskt farligare än dålig kost. Och tänk kombon…
      Att ställa krav på att föräldrar måste godkänna sociala mediakonton är även det inte konstigt. Det sätter lite press på alla sociala mediaplattformar att faktiskt fundera på vilken skit man prånglar ut på ovetande barn.
      Det jag är tveksam till är tidslås efter 23.00. Med AI går det väldigt enkelt att ordna men frågan är om vi inte flyttar oss lite för nära ett övervakningssamhälle med ett sådant förslag.

    Sluta med alla skärmar i skolan fram till typ högstadiet! Man lär sig bättre att skriva saker för hand och att läsa tryckt text. Vet inte om det bidrar till mer administration för lärare men barn kan ju knappt hantera en penna idag herregud.

      Tycker de kan sluta med skärmar till gymnasiet.

        fram till och med* bör det vara

        På barnens fritids sitter barn i 1an och 2an och med datorspel. Har frågar flera gånger och de säger att barnen behöver ta det lugnt. Jo men hjärnan översrimuleras av den typen av spel. Låter som pedagogerna behöver ta det lugnt.. Ina barn får mer skärmtid på fritids än hemma.

      Kunde inte vara mer enig! Barn idag skriver som krattor för att de inte får öva med penna och det ”motstånd” som blir när du skriver bokstäverna på ett papper eller i en bok. Alla studier visar dessutom att man lär sig bättre om man skriver som förr då det skapar andra nervbanor mellan hand och hjärna än om man skriver på skärm/tangentbord.

      Sitter tyvärr också med en känsla att kanske de där plattorna underlättar rättning och annat som lärare förr satt med. På många lärarutbildningar är det dessutom pinsamt låg intagningspoäng vilket gör att kvaliteten på lärarna är minst sagt varierande…😒

      Som tur är, är mamma gammal lärare (med betoning på gammal) och sitter på massa bra kunskap och material om läs, skriv och matematikinlärning! När jag hör henne berätta om metodiken bakom varför man lär sig bokstäver i en viss ordning, ljudning osv jämfört med dagens lärare så är det en enorm skillnad!

    Han oroar sig för barnens psykiska hälsa. Köerna till Bup är fruktansvärtvärt långa och barn går under i väntan på hjälp. Skolan idag tampas med besparingar och barn far väldigt illa. Men ett barnlås är vad han vill basunerar ut.

      👆

      En av anledningarna till de långa köerna är säkerligen skärmar och SoMe. Det psykiska måendet påverkas ngt enormt och får oanade konsekvenser, både för barn och vuxna, så är det för oss alla tyvärr.

      Håller helt med!!!
      BUP har är vansinnigt långa – stackars alla föräldrar som väntar på att få hjälp. Börja där!
      Kanske oxå 6-timmars arbetsdag så att föräldrar slipper stressa ihjäl sig. Så många mammor som jag har sett som börjar jobba Kl 7, äta lunch på 15 min för att sen stressa (läs springa) hem för att hinna hämta sina barn kl 15 på förskolan/skolan.

      Ta bort skärmarna så mår de inte dåligt från början.

      Måendet är ju ett symptom på något. Innesittande 24/7 framför skärmar, struntar i att äta för att spela mobilspel, etc.

        Eller hur. Finns absolut INGEN annan anledning till att någonsin må dåligt om man är minderårig än att man har för mycket skärmtid.

        Hahaha det var väl den lättaste förklaringen ändå! Visst att det kan vara en del av problemet men det är nog inte bara.

        När barn på fritids placerar vid skärmar istället för att vara ute och leka är något fel.

      Det enda de kan ge är vägledning eller medicinering. Om barnen drar fram mobilen så fort de mår dåligt så kommer de aldrig lösa sina problem.

      Patienten måste lägga ned arbetet själv, psykologen kan inte göra arbetet åt dom.

        Hur menar du nu? Ska en 10-åring lösa problemen själv? Mobbing, oro för familjens ekonomi, ätstörning, föräldrar med beroendeproblematik eller egen sjukdom. Vanliga orsaker till psykisk ohälsa. Så om barnet lägger undan mobilen så kan det lösa problemet och må bra igen?

      Prevention är väl alltid bättre än att vänta tills det behövs psykiatri. Klart det ska finnas psykiatri också och jag håller med till 100% att BUP behöver ökade resurser. Men finns det att att minska antalet barn som behöver den hjälpen så är det väl värt ett försök, speciellt om det inte kostar så mycket (ok, vet inte vad det här skulle kunna kosta).

      Tycker min ändå har rätt bra koll på vad som driver på barn och ungas psykiska ohälsa, och skärmtid är sällan roten till den ondskan. Det här är väl BARA populism?

    Det bästa förslaget jag hört någonsin från något parti öht.

    Så många andra problem löses genom detta.

      På vilket sätt anser du det vara bra att staten ska gå in och bestämma över skärmtid?

      Håller helt med dig.

      Jag äe barnmorska och det är inte ovanligt att föräldrar gör barnen skärmberoende jättetidigt.
      Skärm så fort det ska ätas, åkas bil, sitta i kundvagnen, åka buss etc.

      Barnen lär sig inte sociala regler, socialt samspel och att hantera tristess och väntan.

      En del lägger mobilen i vagnen för att barnen ska somna till musik från youtube.

      De som blir föräldrar nu är också en generation där skärmar och socialamedier kom när de var 8-10 år. ”De ser inte problemet”

    Jag tror att det är föräldrarna som är det stora problemet. De är rädda för att sätta gränser, har svårt att ta konflikter, ofta upptagna med sina egna grejer så att barnen sitter med mobiler är ganska skönt. I många familjer umgås man inte längre utan alla är i sina egna bubblor. Vi har ingen aning om konsekvenserna av detta än, det kommer vi snart få se mer av.

      Det är föräldrars ansvar att uppfostra sina barn, inte staten. Håller dock med om att barn ej bör använda skärmar i den utmån dom gör idag. Men att lagstifta det på hemmaplan är bara löjligt, toppen om skärmar undviks i skolan dock. Ska redan sönderstressade föräldrar som tvingas jobba 100% eller mer få böter för att ungen kollar ipad eller vadå? Sjukt vad folk idag inte förstår sig på EGET ANSVAR utan räknar med att pappa staten ska in å göra jobbet åt dom.

        Fast föräldrar skyller ju bara bort sitt eget beteende hela tiden och många med yngre barn tycker att de är lite sköna som slänger fram telefonen till barnet och gärna vill visa det (ofta känns det som att de vill ha kommentarer om det, Egoinas brukar hålla på sådär). Trots all forskning så fortsätter föräldrar att säga fåniga saker som: ”Vad är farligast? En skärm eller en trött mamma? En glad och utvilad mamma gör att barnen är glada.” Det är så urbota korkat. Snacka om att vilja rättfärdiga sitt beteende eller just tycka att man är lite skön.

    Hur skulle det ens genomföras? Känns som plakatpolitik att lägga fram ett på ytan populärt förslag som inte går att genomföra.

      Dom ska ju börja filma alla också de där Tidöpartierna+SD, så det löser dom nog.

    Hör ni signalen, föräldar? Ni suger eftersom ni inte får iväg ert barn till skolan. Om staten får göra det lilla integritetskränkande ingreppet så kommer allt lösa sig som genom ett trollslag. BUPs köer kommer halveras allra minst, skolan kommer fungera som ett väloljat maskineri trots att vi hela tiden tar bort mer och mer av deras resurser. Staten måste faktiskt gå in här och styra upp, för det är ju absolut inte så att föräldrar redan har verktyg för att begränsa appar.
    Allt, precis ALLT är ert fel, föräldrar, glöm inte det. För det allra viktigaste är att barnet går i skolan och blir en produktiv medborgare, betalar skatt som inte kommer gå till varken skola eller vård, och blir hen inte det, ja då är det helt ert misslyckande, föräldar. /s

    https://sverigesradio.se/artikel/l-vill-infora-barnlas-pa-mobiler-inga-sociala-medier-efter-klockan-23-00

      Trampade de på en öm punkt? Eller varför känner du behovet av att förlöjliga och rättfärdiga?

        Ja, jag förlöjligar såna här världsfrånvända populistiska utspel från en boomer som vill ge intryck av att göra nån nytta. Vad sägs om att ha fler lagar mot beroendeframkallande appar istället? Nej man kan ju inte inkräkta på företagens rätt att göra sina appar så beroendeframkallande som möjligt eller att de får ta ett kännbart ansvar för att barn använder dom.

        För tydlighet, jag tycker inte att det är bra med sociala medier, inte för någon. Faktiskt ganska självklart. Men jag tror inte det här, hur det nu ens skulle funka, skulle göra varken från eller till för förtvivlade föräldrar som vill hjälpa sina barn men kanske inte riktigt vet hur. Jag rättfärdigar inte skärmtid, hoppas kunna hålla mina barn ifrån sociala medier så länge det bara går. Men tänk om det inte är så svartvitt som att begränsa skärmtid och så blir barnet plötsligt harmonisk, lycklig och välartad? Varför inte ge föräldrarna tillgång till verktyg så att de kan hjälpa sina barn istället? Som familjebehandling/BUP eller vad det nu kan tänkas vara? Finns säkert föräldrar som inte bryr sig, då kan ju de få en statlig tilldelad tidsranson av skärm. För tänk om det är fler faktorer i det psykiska måendet än bara skärmtid? Att, kanske skärmtid är ett symtom? Ett sätt att koppla bort annan skit som händer?
        Bara en tanke.

          Det är ju just det där ”så länge det bara går” som oftast är problemet. Man har en tanke om att ha begränsningar men när ”alla andra” gör något blir det konstigt om man gör helt tvärtemot. Sitter alla kompisar på sociala medier till sent på natten så kommer barnet känna sig utanför. I vissa kretsar kanske det inte alls är så, kanske har föräldrar pratat ihop sig eller så har barnen andra intressen och ingen större lust med sociala medier. Men det är ju faktiskt inte så enkelt som att ”föräldrar bestämmer”, speciellt inte när barnen blir äldre och hittar på egna lösningar dessutom. Fanns det en tidsgräns så skulle iallafall inte ”alla andra” använda sociala medier om natten och det skulle inte behöva bli något problem. Sen kommer det såklart inte lösa alla problem med psykisk ohälsa bland unga och det är det väl ingen som tror. Men för den sakens skulle behöver man ju inte vara helt negativ till det här. Men visst finns det en poäng i att det kan vara umgänge och tröst också.

            Sen när slutade föräldrar vara föräldrar och blev bästa kompisar med sina barn?

            Det finns redan tekniska lösningar för föräldrarna att ta till. Android har google family link, finns säkert motsvarande på iphone. Jag förstår inte ens hur det skulle fungera, det känns som ett väldigt ogenomtänkt utspel för att verka relevant på ett sätt. ”Titta, jag gör nåt.”
            Jag tror inte heller att det är det som skulle få mest effekt på barns psykiska hälsa.

    Populism.

    Liberalerna är ju fasligt roliga på det sättet att det väl inte finns något annat parti som så ofta lägger förslag som så tydligt begränsar individens frihet och stärker statens inflytande över privatlivet. 😂

    SYMBOLPOLITIK! När man inte har något vettigt att komma med gällande verkliga problem typ att skolan och vården går på knäna så visst kan man ju lansera något helt verklighetsfrånvänt som luktar kommunism lång väg. Liberalerna lyckas verkligen göra dig mer och mer irrelevanta. Räcker det inte med katastroferna Romina och Johan P.

    Man kan ju börja med att säkra samhället igen så att inte skärm är ett alternativ till att barnen kan vara utomhus?! Vi bor i sthlm där alla förorter numera är utsatta områden, här är knappt barnen ute längre pga alla skjutningar.
    Hur ska man som förälder hinna med mat/handla/städ/tvätt/akriviteter/träna osv egentligen? PLUS jobba heltid? Man blir ju hängd av allmänheten om man ens tankar bilen efter jobbet INNAN man hämtar på förskolan?
    Det är lätt att gapa o skrika att alla föräldrar är dumma i huvudet, att ni minsann aaaaaldrig skulle låta era barn använda skärm och håna alla andra. För att ni själva ska känna att ni är minsann lite lite bättre människor.

      Barn på landet är inte heller ute. Skärmanvändandet är ett problem som sträcker sig bortom Stockholm. Barn i små hålor rör sig inte heller och leker på samma sätt som förr.

      Märks att det trampades på en öm tå då du börjar pladdra om hur svårt föräldrar tydligen har det. Försök se problemet istället för att försöka rätt till det som skaver inombords.

      Hänger inte föräldrar i lekparken och på fotbollsplanen med sina barn längre? Det var där jag skaffade mina vänner som vuxen, och barnen sina vänner.

        Jodå, vi hänger där, är på vår IP minst tre gånger i veckan 🙂

        Så glad att mina barn har flera aktiviteter, det blir inte mycket tid över för skärm. De har ingen särskild ”skärmtid” om dagen för om de skulle ha det skulle det snarare bli deras ”rättighet” att få hålla på med skärmen.

        Jo det gör vi på helgerna när vi är lediga. På vardagar hinner man inte med sånt när allt annat ska göras. Men på vardagarna hinner man inte åka till nån park tyvärr.

          Jag har hört från flera här att ”skönt att de sitter och gamear, då vet man iallafall vart man har dem”. Tror inte någon tänker att det är optimalt men det beror ju på vad alternativet är. Lekparker är jättebra men det är ju främst för yngre barn och krävs att det finns andra barn som också är ute om det ska vara kul i längden.

          Det är inte bara ett problem för varje individuell familj och det blir så fel när folk hör skriver att ”då brister man i ditt föräldraskap och får söka hjälp för att sätta gränser”. Om alla klasskompisar spelar eller sitter på sociala medier så blir det ju sättet de umgås på och att helt ta bort det blir att kapa deras kontakt på fritiden. Och beroende på hur kulturen är just där man bor så kommer det vara olika vad barnen gör och vid vilken ålder. Men att man låter sitt barn använda skärm behöver ju inte bara vara att föräldern inte kan säga nej.

    Borde vara så för alla människor oavsett ålder. Min kille har fått sätta skärmlås med Kosovo min mobil för sociala medier.

    Haha ungdomarna i kommentarsfältet på en tiktokvideo blev helt crazy. Nån bara ”när ska jag då kolla telefonen när vi inte får ha den i skolan”..😂

    Hade säkert varit emot det om jag var ungdom, nu är jag vuxen och tycker det är BRA.

    Hur skulle det rent praktiskt fungera? Om det är föräldrarna som ska låsa lär väl inte mycket hända, de föräldrar som skulle göra det tar redan ansvar och barnet själv är väl inte dummare än att det t ex svarar ”ja” på frågan om det är äldre än si eller så om frågan kommer.

    Men det skulle vara utmärkt om det verkligen kunde implementeras. Det handlar inte bara om trötta barn i skolan, barns användning av paddor och telefoner förstör också hjärnans utveckling, språkförmåga, syn och allmänna hälsa. Men, som sagt, jag förstår inte hur man tänkt sig att det ska fungera.

    Ett annat förslag som Liberalerna kan komma med är att höja anslaget till regionerna så BUP får en rimlig finansiering. Men I guess att det inte var lika sexigt som det här förslaget…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.