Ropa inte hej, är du snäll

Jag vill inte vara den som är den, men jag mådde också prima precis när jag vaknade och en liten tid framåt att började skriva inlägg direkt från uppvaket. Spola fram tre dygn och jag ligger i en ambulans med både blåljus och sirener igång. Visst, min operation var kanske lite större eftersom Isabella bara byter storlek på sina inplantat och minskar vårtgården men ändå… 🙀🙀

Ropa inte hej, trivialisera inte risken som kommer med att sövas och skriv inte som att du utsatt kroppen för en löptur, när det handlar om ganska stora operationer.
Don’t be so trigger happy, my dear!
Toppen att Isabella mår bra och förhoppningsvis kommer hon inte må någonting annat än bra, jag säger bara ”men oooom”…?
Kanske låt narkosen gå ur kroppen innan första operationsutvärdering publiceras?
Jag är kanske den som ÄR den ändå? 😁

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men alltså vad är grejen med den missunnsamma tonen 😅

      För att man inte ska bagatellisera stora ingrepp i kroppen. Det finns inget som ska heta busenkelt när det kommer till operationer som ges under narkos. Lite respekt och konsekvensanalys!

        Men snälla…

          Nej hen har en jätte viktig poäng. Operationer under narkos är aldrig busenkla. De kommer med risker. Jag mådde själv magisk första timmarna efter min operation. Sen låg jag och grät i panik. Hennes narkos har inte ens gått ur kroppen och hon basunerar ut till sina följare hur enkelt och smidigt det var.

            För att hon upplever det så nu?!

            Hade varit en annan sak om hon sa att det var riskfritt eller att det inte kommer med några som helst bakslag. Men om hon upplever det som att det gick enkelt så gör hon. Enkelt är inte lika med riskfritt.

              Bakslag? Det räcker att narkosen går ut kroppen och läkningsprocessen påbörjas.

                ska man märka ord (vilket verkar poppis) så har hon aldrig sagt att _läkningsprocessen_ gick busenkelt.

                  Lite som att skriva att ett maraton är busenkelt efter 1 km 😂 Klart du mår prima innan narkosen har släppt.

                    Eller så tycker man att första kilometern gick busenkelt. Sen kanske man kan tycka att den sista kilometern var tuff för det. Som sagt, hon har inte sagt att hela processen efteråt har gått busenkelt. Hon har sagt att ”det här” gick busenkelt, vilket man får tolka som själva operationen. Sen får vi se vad hon tycker om läkningen och återhämtningen.

                    Och med ditt argument får man då inte kalla en förlossning för busenkel för det är bara första kilometern. Man får säga något först när barnet har flyttat hemifrån, och maratonet är färdigt 😅

                      Tonårstiden var iaf inte busenkel🙄

                      Nja nu blev det väl tokigt. Du kan ju säga att förlossningen var busenkel när barnet är ute. Med ditt resonemang så skulle det väl vara att man isåfall sagt det är busenkelt att ha barn fast man bara är nyförlöst.

                      Nej det är precis samma här. Hon har genomgått en operation som gick enkelt för henne. Hon har inte sagt något om tiden efter operationen.

            Gjort flera operationer men ej skönhets. När man vaknar är ju det värsta. Herregud vilka smärtor. Men dom är snabba med morfinet. Så jag är inte rädd för sövning men att vakna. Den som vet den vet.

          Vad är det du har missat, VAKNA!!!!!!!

        Gäller detta även ETC-behandlingar som ju utförs under narkos? Då vill jag sluta med mina underhållsbehandlingar🤔

          Man söver patienter olika djupt. Just etc är man lätt sederad behöver ex inte intuberas. Väcks efter bara någon minut är inte samma risk.

        Det stora problemet är väl ändå att folk överhuvudtaget använder ordet BUSENKELT?🤮

      Väldigt märkligt att hon alltid ska dra kopplingar till sig själv i sina inlägg? Så ointressant

        Och trigger happy passar verkligen inte in här 😆

        Håller med, helt ointressant 😴 Lyssnar du på podden är det jag jag jag i tid och otid.

        Mmm, och nu behöver vi inte höra mer om hur det gick efter bröstförminskningen. Vi vet att det blev dränage och sjukhusvistelse och komplikationer. Som för så många av oss.

        Inte märkligt om man har vissa personlighetsdrag som folk borde ha upptäckt vid det här laget. Älskar sin egen spegelbild precis som den grekiska mytologin berättar om.

    Inte klädsamt Camilla, din fascination för Isabella samt hitta fel hos henne börjar bli… för mycket.

      Ja detta är en sjuklig besatthet

      Hon har ju skrivit flera gånger att hennes läsare vill läsa om Bella, enligt undersökningen hon gjorde. Så det är ingen sjuklig besatthet.

    Det här var ett jättekonstigt inlägg.

    Tänkte också på det. Troligen är hon just nu rätt bra smärtlindrad och lite hög efter narkosen. Hoppas så klart att de fortsätter så och att de går bra men känns som att hon inte heller kan ta tillbaka OM det börjar göra ont eller blir komplikationer

      Hoppas så klart inte att hon förblir hög utan smärtfri 🫣

      Vad är det ens att ”ta tillbaka”? Om hon mår bra nu så gör hon väl det? Mår hon dåligt sen så behöver hon inte ta tillbaka hur hon mådde idag…? Vad är det här för knäpp idé?

        Inte hur hon mådde men att hon redan kommit fram till att operationen var busenkel är lite magstarkt. Klart hon mår bra innan narkosen och lokalbedövningen släppt. Den jobbiga delen av operationen har ju inte börjat än. Att porträttera operationer som busenkla ställer jag mig väldigt kritisk till.

          Nja, håller inte med dig. Det är en patients upplevelse. Hade varit en helt annan sak om en kirurg eller läkare kallade operationen busenkel. Men en del vill så väldigt gärna leta fel hos Bella och vill man så kan man hitta fel. Jag håller inte med om att det är magstarkt, jag tycker det är att göra en höna av en fjäder.

            Jag bryr mig inte om Bella men hennes 100k följare som får uppfattningen av att en stor operation är busenkel när den är väldigt påfrestande.

          Är inte det lite Isabellas grej också? Leva i nuet och se saker väldigt positivt? Vilket ju ändå är härligt kan jag tycka, att inte oroa sig i förväg, såvida man inte mörkar eventuella bakslag med. Men jag kan ändå absolut förstå kritiken, då den här typen av operation ju egentligen inte är nödvändig så ska man vara extra försiktigt med att ”glorifiera” den i sociala medier. Rent allmänt förstår jag ändå Isabella, säkert är det så att om man gruvar sig för operationen i sig så är man ju lättad och glad när den är över och verkat gått bra.

      OM det vänder sen för isabella så är nog camilla snabb med ett ”vad var det jag sa?!?”-inlägg. Känns nästan som att hon ser fram emot det i och med hur det här inlägget är skrivet. Ganska osmaklig ton här.

        Om? Klart det kommer kännas annorlunda när narkosen släpper och läkningsprocessen börjar.

          Ja och då kommer en glad kör tjoa att tji fick hon.

      Ja men då är det väl att skriva ”nu mår jag sämre”

      Jag är frisk och mår toppen nu. Kan vara förkyld imorgon. Kanske är lite magstarkt att trivialisera mitt bra mående nu… det är farligt att leva.

        Ja och när det gäller en operation känns väl just själva operationen och narkosen som den stora grejen, tror alla någon gång tänker att ”kanske jag inte vaknar igen” eller så är man orolig för att vakna upp och få höra att något gått fel, alternativt att man mår riktigt dåligt när man väcks (för nej, alla mår inte prima direkt som det verkar antydas här). I ett läge där man mår bra och är glad för att det gått bra så njut av stunden, jobbet efteråt är en annan grej och man tjänar inget på att oroa sig, följ instruktionerna bara och hoppas på det bästa 🙂

          Tänker också att operationen i sig har ju uppenbarligen gått bra.

    Märkligt att hon fick ha fejknaglar/nagellack under operation. Det fick inte jag.

      Ja, det var märkligt

      Hur tror ni dem möter syresättning när man kommer in akut med nagellack?

        I 👂

          Aha, patienten viskar i örat till kirurgen😉

        Vet ej, berätta gärna🙏

          Man kan mäta syremättnaden på örat eller i pannan istället

            Aha, trodde de slet av nageln annars🤓 Men de verkar föredra att mäta på fingret vad jag förstår.

        De

          Du glömde kommentera att möter egentligen ska vara mäter.

            Och du glömde berätta hur de gör. Om du nu är samma Anonym.

            Det är ett uppenbart slarvfel/autocorrect, att inte kunna de/dem är däremot okunskap.

        Eftersom detta inte var en akut operation brukar man få instruktioner innan med info om att lösnaglar och nagellack ska avlägsnas innan. Men är nyfiken på hur man gör med akutfallen?

          Vi tar bort med aceton om det finns nagellack. Om gellack/annan slags nagel sätter man saturationsklämman (den som mäter syresättningen) på öronsnibb/näsvinge eller runt en tå. Man vill ha den perifert (långt ut på kroppen) så man ser vad för syresättning just där, dvs då vet man/vet man inte, att det finns perfusion/blodtillförsel hela vägen ut i kroppen. Man kan även se syresättningen i blodet genom blodprov men då måste man ta det arteriellt och analysera relativt direkt. Under op och postop vill man se saturationen/syresättningen kontinuerligt och därför har man klämma på finger/tå/öronsnibb/näsvinge. Spelar ingen roll var man har den, så länge det finns en god kontakt mellan hud och IRljuset i själva klämman.

      Inte jag heller och var också planerad operation
      Fixk inte ens ha kräm ju haha

    Men va? Så hon får inte skriva att hon mår bra nu ifall att hon skulle må dåligt sen?

      Det är klart att hon får… men att skriva det när bedövning inte gått ur kroppen är fasen korkat.

    Ja, du ÄR den som är den. Ganska ofta faktiskt.
    Det vet du ju själv om mycket väl. Du är ju inte korkad som inte förstår att den attityden säljer och drar på sig fler visningar.

      Men den attityden är ju precis den som gör att många tröttnat på att läsa här.
      Jag skulle tex aldrig lyssna på deras podd. Så som det gnälls här inläggen kan jag tänka mig precis hur det låter i podden.

    Är det inte bra att beskriva precis som det är? Dvs nu mår hon bra, skulle hon börja må dåligt så får vi nog alla veta det också…

    Blir lite konstigt om man alltid ska ha ”tänk om”, blir väldigt svårt att beskriva några skeenden då.

      Jo men det man reagerar på är ju ordet ”busenkelt”. Det är en operation under narkos som medför stora risker.

        Men om hon tyckte att det gick busenkelt så tyckte hon det. Hon har ju aldrig sagt att det var riskfritt.

          Du har aldrig opererats va? Innan narkosen släpper mår du magiskt. Det är inte representativt för hur du mår efteråt eller hur en operation upplevs.

            Jo jag har opererats. Och hur jag mådde efter mina operationer är helt irrelevant för hur hon mår efter sin.

            Jag tyckte också att mina operationer gick både bra och enkelt. Sen var de inte riskfria för det.

              Tror inte någon beskriver en bröstoperation som busenkel. Du får inte använda dina armar normalt på flera veckor. Det är en ganska stor begränsning för de flesta.

                Hon har ju dock inte kallat veckorna och månaderna efter operationen som busenkel.

            Men snälla det där är ju helt individuellt och olika mellan operationer. Ena gången jag opererades mådde jag skitbra och hade inte alls så ont även när bedövningen släppte (bröstförstoring) och kunde vara ute och gå samma dag/dagen efter/kommande dagar med Alvedon. När jag sedan gjorde en operation inuti brösthålan pga sjukdom (helt orelaterat till bröstförstoringen) mådde jag SKIT och svimmade och höll på.

        Jag tyckte att det också att det gick busenkelt när jag opererades. Jag somnade, jag vaknade, jag åkte hem. Åt lite smärtstillande.

        Ja det medför risker. Men jag märkte aldrig av dem och hade inga komplikationer. Så utifrån mitt perspektiv så gick det enkelt.

    Det skulle vara intressant med ett kommentarsgräv.
    Jag har intrycket att det är samma person(er), fast under olika nick, som skriver och klagar och håller med sig själv på inlägg efter inlägg. Skulle vara intressant att veta…

      Ja, ibland undrar man faktiskt.

      Man hamnar väl i modd första gången efter namnbyte? Eller har de slutat med det?

      Jag tror inte det är samma personer under olika nick. Så många är det ju inte som vevar, det är väl ett tiotal av tiotusentals läsare.

        Man kan ju bara vara Anonym också, bland andra Anonym

          Absolut, det var mer ett svar på om det är samma personer med olika nick. Klart man kan veva som anonym, men jag tror ändå att det är fler än en person som bråkar här.

        Även om det är ett tiotal av tiotusentals läsare är det de som ”vevar” som märks. Och som förstör allting. Men det är väl vad de vill.

    En så pass stor operation är inte busenkel el a piece of cake. Hade varit bättre att bara skriva hej allihopa .Jag är vaken och operationen gick bra.
    Det är ju för att det upplevs så enkelt och smidigt pga att man är hög på smärtstillande som folk blir operationsberoende.

      Om hon tycker att det är busenkelt är det väl bara att gratulera.

        Det är lite tidigt att utvärdera innan narkosen och lokalbedövningen släppt..

          Jaha, så man får inte känna efter hur man mår och hur det gått hittills förrän vad.. två veckor efter en operation? Min svärmor opererade knät i förrgår. Hon messade att hon var vaken och att allt gått bra och att hon mådde prima. Herregud. Hur kan hon veta att allt gått bra innan hon sett hur det läker och hur hon mår om fyra dagar?!?! Gaaalning.

            Du tycker inte det är skillnad på vad man skickar till sina närstående och vad man publicerar i sina komerciella kanaler? Tvivlar starkt på att din svärmor influerar många att gå och operera sina knän för att det är en busenkel operation.

              Jag tycker inte att bellas inlägg eller ordval här är problematiskt alls. Inte det minsta.

          Man kan ju inte spå in i framtiden, hon kan ju bara säga hur hon mår nu. Det är verkligen inte klädsamt att vilja släcka glädjen hos andra.

      Camilla kanske borde fråga sig själv om Isabella någonsin kan vinna.

    Man mår prima direkt efter operationen för immunförsvaret har inte hittat och reagerat på all sårytor ännu. Kroppen har inte fattat vad som hänt med andra ord.
    Dag 2 är värst / En som jobbat som underläkare på en operationsavdelning.

      Då är det väl ännu bättre att passa på att njuta medan man mår bra😁

        Ja men mam kanske inte ska sammanfatta sin operation som busenkel till 100 tusentals följare?

      Det beror väl helt på vilken typ av operation? Bröstförstoring = hade som ondast dag 3-4. Operation på thorax/lunga = mådde katastrofalt första dygnet, sen bättre och bättre.
      Har inte jobbat som ul på opavd men har pluggat till läkare och opererats några gånger själv hehe.

        Eller hur…
        Ska vi dra den om Rödluvan också?

    Lägg med din attityd Camilla. Den är äcklig! Önskar att Gabriella rastad och Quetzala fortsätter utan dig och din översittarattityd och märkliga ton/humor!

      Gabriella Rastad? Hon är väl en djurkommunikatör som det varit mååånga vändor kring? Heter hon inte Gabriella Bark som Camilla har podden med?

      Håller med. Fick sluta lyssna på podden för Camilla gör mig obekväm.

    Lägg ned din attityd Camilla. Den är äcklig! Önskar att Gabriella och Quetzala fortsätter utan dig och din översittarattityd och märkliga ton/humor!

    Vad gick fel med din operation Camilla? Jag vill så gärna förminska men är så rädd för komplikationer. Har k-kupa och hade behövt operera bort en del.

      Ja, jag skulle vilja veta jag också.
      Jag gick från att knappt fylla en A-kupa till G!! efter diverse sjukdomar och mediciner och jag hatar dom!
      Det är en stor operation så jag vågar inte riktigt. 🙁

    Vad har Isabella gjort dig Camilla?

      Hon hade väl vänt ryggen mot henne på en fotografering för Veckorevyn en gång för typ 15-20 år sedan eller vad det nu var.

        Haha… va?

          Vad är det som hon har gjort dig då?

            Tror du att det finns privata vendettor mellan mig och de jag skriver om? Jag har ingen direkt relation till någon jag skriver om och känner ingen privat.

    Ok att ”busenkelt” kanske låter konstigt vid en så stor operation och att det för andra kan tolkas som att det är klappat och klart, spendera ett par timmar på operationsbordet och få perfekta porriga bröst – inga problem!

    Men ärligt talat, människan har ju precis opererat sig, smärtstillande i kroppen och hon är såklart glad och lättad att operationen är över och det gått bra. Vem märker på ord när någon precis kommit ur narkos, det är ju bara absurt! Skönt att hon mår bra och hoppas det fortsätter gå bra.

    Jag mådde också jättebra första dygnet efter min bröstförstoring (vet att Isabella gjort förminskning)… men sen väntade veckor av smärta, orolighet, känslor av depression och extrema ångestattacker. Tog 6 veckor innan jag mådde okej. Tydligen vanlig reaktion som ingen talade om för mig innan….

      Jag hade precis samma upplevelse. Konstigt att man inte fick information om det.

      Och jag gjorde en bröstförminskning och behövde totalt fyra Alvedon. Folk reagerar på operationer på olika sätt.

        Gör man en bröstförstoring lyfter man inte på muskeln och lägger in implantat. Man tar ”bara” bort bröstvävnad. Det är betydligt mer omfattande när man behöver lossa bröwtmuskeln och lägga in ett implantat.

          *bröstförminskning

        Det låter helt jäkla osannolikt men grattis till dig! Nu har Isabella även implantat vilket betyder att man även opererar muskler vilket är betydligt mer omfattande.

    I och med att hon sätter in (nya?) implantat så är hon fast i en operationskarusell eftersom de behöver bytas ut efter ett antal år igen.
    Jag tycker att det är läskigt att kvinnor utsätter sig för det här bara för utseendets skull. Att sövas och genomgå operationer fast man inte är sjuk och MÅSTE opereras. Det är också helt sjukt att de här ingreppen är så normaliserade. Ok fine om du gör en förminskning om du har en väldigt stor och tung byst men Bella hade aldrig fått igenom att den här operationen var nödvändig av medicinska skäl för så stor byst har hon verkligen inte.

      Mina implantat håller i 30 år. Jag kommer med största sannolikhet att plocka ut dem då. Du får det att låta som om man behöver byta var 10e år. Den är ju aldrig plastikoperationer problematiska ut väldigt många perspektiv men det är nog tyvärr något vi alla kommer behöva förhålla oss till.

        Jag trodde att man behövde var 10år?
        Är det bara en skröna eller är implantaten så mycket bättre idag att de håller i 30 år?

      Karusell är väl lite att ta i, låter som att man måste lägga sig under kniven vart femte år eller nåt. Visst kan man behöva eller vilja göra om tidigare än implantaten egentligen håller men nja, inte som en karusell direkt. Men absolut att man bör ha det i åtanke, speciellt om man inte är purung när man opererar in implantat första gången, är man sen 60+ och ska byta implantat nästa gång alternativt nöjer sig med resultatet utan, man har ju inte samma läkekött längre och det blir mer riskfyllt generellt.

    *oproblematiska

    Inte så klädsamt med översittarattityd Camilla. Lite lilla gumman känsla på inlägget.

    Griselda lider av någon sorts inverterad munschausen by proxy. Villig att underkasta sig vilken behandling som helst för att blidka styrkekrammonkisarna.

      Jag undrar vad du lider av.

      Om jag hade hängtuttar hade jag också opererat dem🙁

    Hon kommer ALDRIG erkänna om hon mår piss eller ev måste åka in på sjukhuset. En som säger ”jag fattar” tusen gånger i samtalet med sin bästis i podden tror sig veta allt och har stenkoll på läget. Hon skriver dessutom i bloggen att hon är ”cool-lugn”. Säger en del 😆

      Den förra bröstoperationen mörkade hon ju helt. Bröstförstoringen.

        Kolla hennes blogg. Absolut inga implantat där i.

    Hon kan ju bara utgå från sitt ”nuläge” och just nu mår hon prima. Kan hon inte få göra det utan att få slängt i ansiktet att det minsann kommer bli värre?

    Äh. Hon har ju genomgått denna operation för några år sen och vet nog exakt vad den innebär. Är nog inte sååå stor skillnad på att byta implantatet.

    Ot, men vad fin Isabella är utan allt smink. Aldrig sett henne utan och tycker hon är finare utan allt hon vanligen brassar på.

      Tänkte samma sak. Jag trodde hon hade så mycket smink i ansiktet för att dölja finnar eller ärr men så verkar det ju inte som. Fattar inte varför hon har så mycket. Verkligen fin utan smink!

    Byta implantat? Var har det framgått att hon hade implantat sedan innan, det är väl bara spekulationer?

      Av bilden som hon nu lagt ut att döma så är det då inga implantat där

        Nä, modigt av henne att lägga ut. Förstår att hon ville operera, förstår inte alla ”kritiker”.

    Jag mår alltid piss efter en op. Tål inte morfin och mår hemskt av narkosen.

    Tycker man ser på före/efterbilderna hon la ut i bloggen att hon inte har implantat. Ganska sjukt att påstå att hon har det 😵‍💫. Vad vet du om det Camilla?

      Tycker det ser ut som implantat, men att operationen inte blev särskilt bra, dvs. att höger implantat halkat ner. Men vad vet jag– bröst kanske kan bli större efter amning? Mina blev det definitivt inte 🙈

    ”…eftersom Isabella bara byter storlek på sina inplantat”
    Va…?
    Har hon ens haft inplantat innan, Camilla?
    Källa? Flashback? Skvallertidningar? Du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.