57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sara lagom måste vara mästare på att dölja adlink i alla fall.

      Men va? Hon lägger ju alltid länken mitt i bilden?

        Du missar texten om adlink som göms i bakgrunden?

        Det är väl precis det som camilla har som kritik, att länken inte räcker om man täcker texten där det framgår att det är reklam/samarbete osv?

    Hårgurun har talat.

    Håller med Dasha om lösögonfransar. Kan va fint på en riktigt sminkad, fixad person där det passat med rejäla fransar. Men ser ofta tjejer som är helt osminkade och bara har enorma lösögonfransar och det ser väldigt märkligt ut. Men tror inte att det är en ”unpopular ” opinion, tror nästan alla tycker det är fult?

      Jag tycker det beror på fransar. Jag använder lösögonfransar ibland, men såna som är väldigt tunna och inte för långa, och ibland bara vid kanten av fransarna. Tycker det är fult när de är superlånga och tjocka och man ser ut som en giraff.

        En giraff med svarta fjärilar som ögonfransar…

      Idag är det ute med vörsta fransarna man kan få en mer naturligare look. Vilket jag kört med jämt.

        Good for you!

        ”Man kan få en mer naturligare look”.

        Kan man verkligen få en ”mer naturligare” look när man limmar fast KONSTGJORDA ögonfransar ovanpå sina naturliga?
        Det mest naturliga är väl ändå det man föds med dvs. med/utan, tjocka/tunna, långa/korta…

          Mer naturlig än det som varit inne förut menar hon såklart.

      Det är fruktansvärt fult. Jag har inte sett en enda som är fin i fejkfransar.

        Samma här. Speciellt ”mattfrans” varianten. Fattar bara inte hur man, dels kan tycka det förbättrar något (antar här det är därför man har det), ej heller hur man fixar att ha det. Måste ju vara som att titta ut genom ett galler, typ.

        Det kanske finns folk som har så fina fejkfransar att vi inte ser att de är fejk? Så vi tror att det är naturligt? Jag hade en asiatisk kollega som hade fejkfransar som jag inte såg var fejk innan hon sa det. Tror asiatiska tjejer har ganska korta och tunna fransar naturligt ibland.

        Annars håller jag med dig. Ser ofta ut som att folk har någon läbbig insekt mitt i fejjan.

      Oj, vilken otrevlig kommentar.

        Men neej. Hon är så gapig och har så mycket att säga om folk och då tycker jag att det är bara rättvist att hon opererar sig lite snyggare i så fall. Jag menar hon kan ju inte vara otrevlig och ful.

      Tycker både löshår och lösögonfransar (som är uppenbart fejk) ser riktigt illa ut men antar att en hel del människor måste tycka att det är snyggt eftersom de visar sig ute så. Och nu menar jag inte att man måste se snygg ut bara för att man visar sig bland folk, men det är ju rätt intressant att man har gjort något aktivt för att förbättra sitt utseende (antar jag att man tycker) men det ser bara billigt ut. Men har kommit fram till att jag uppenbarligen passar dåligt ihop med den moderna utseendeestetiken, tycker att naturligt i princip alltid slår konstgjort.

      En av mina närmsta vänner har jättetäta långa lösögonfransar, hon började gå till salong och göra dom för ett par år sen och hon är så himla nöjd med dom. Hon sminkar sig alltså i princip aldrig, kanske lite foundation på fest. Jag tycker det är jättefult, men jag vet att hon gillar dom så jag säger inget. Viktigast är att hon känner sig fin och glad.

    Jag har så svårt för frisörer som har löshår där fästena verkligen syns, för det är så fult och då litar jag inte fullt ut på dem när det gäller vad som är snyggt och inte.

      Än värre när löshåret inte gifter sig med det egna håret. Färg struktur osv är helt olika.

    Ser verkligen de som har dessa enorma ögonfransar någonting?

      Nä alla går runt och är blinda

      Nej. Jag tror att ungefär 30% av bilolyckor i Sverige sker för att föraren inte ser något pga lösögonfransar. Ganska farligt.

        😂

    Går inte lösfransar, blekt hår och tatuerad läppenna i samma låda?

      i draglådan banne mej

    Fult med extensions och fransar när det syns ja. Är det bra gjort och smälter in så ser det jättefint ut men då mår vi ännu mer skit för vi tror att andra är snygga naturligt.

    Är jag den enda som tycker att reklamidentifieringen har tappat sitt syfte när allt märks på samma sätt?
    Vill veta när någon har fått betalt för ett specifikt inlägg, vilket är helt omöjligt idag då gamla samarbeten/”ambasadörskap”, egna företag osv märks på samma sätt. (Många säger/skriver ju ”betalt samarbete” fastän just det specifika inlägget inte verkar vara det utan man tidigare har haft eller har ett långtgående samarbete med det företaget.

      Jag utgår från att ALLT en flunsa skriver gott om är någon slags reklam (och det oavsett om de reklammarkerar, skriver att det är i samarbete eller påstår att de betalat ur egen ficka). Enklast så, och stämmer i majoriteten av fallen också.

        Rent produktmässigt bryr jag mig egentligen inte om det är reklam eller ej, ibland intresserar en produkt mig och då köper jag den kanske och ibland inte. Inget mer med det.
        För mig har bara reklamidentifieringen fått motsatt effekt, jag ser den knappt för man vet inte om den ens betyder något.

    Tycker det är helt ok att fråga om några vill ut och käka på ens födelsedag, skulle inte kräva att få någon present eller så. Vet inte vad hon har för umgänge men det skulle ju vara mina närmaste och vi går ut och äter ibland ändå så ser ingen skillnad. Sen kan jag ha hemmafika vissa gånger eller både och.

      Jag håller med. När jag fyllde år så bjöd jag hem på drinkar, bubbel och snittar som jag självklart stod för. Sen gick vi alla ut och käkade tillsammans och alla betalde sin egen del av notan. Ingen tyckte det var konstigt. Hade aldrig pallat vara en del av den där klicken där många verkar så extremt dömande. Inte direkt så att hon inte har råd att betala sin del av notan.

      haha kräva present, kul ordval. nej det hoppas jag ingen gör. Klart man kan pitcha ”vill nån gå ut och käka lördag, det är min födelsedag” men då måste man ju också acceptera att inte alla kan/vill.

      Jag skulle aldrig räkna med eller ens tro att födelsedagsbarnet bjuder på restaurangbesöket, men det säger väl mer om hur icke-rika mina vänner och familj är. Det känns som att det vanligaste i mina kretsar är att man splittar notan och födelsedagsbarnet slipper betala.

      Håller med, bor iof inte i Sverige så sederna är nog annorlunda där jag är men här betalar alla för sig själva och bjuder självklart ”födelsedagsbarnet ” på allt. Det är en del av presenten, den som fyller år firas.

    gulligt att hon blundar på bilden, som vid ett skolfoto då vissa blundar

      Det är väl från en video?

    Är inte ung men har långt hår och får ibland frågan från okända om jag har extensions. Det har jag inte. Jag har blivit glad för kommentaren för det brukar följas av något positivt men så är det kanske inte.

      tror nog du kan ta det positivt 🙂 det är mer när man SER att det är löshår som det inte är snyggt.

      Jag har ibland fått frågan om jag har läppfillers! Redan innan fillers var poppis kunde den frågan dyka upp. Brukade tänka det är en komplimang men blir tveksam för idag har så många groteska fillers…

        Jag får ofta frågan om jag har fejkfransar, jag blir mest stolt över att kunna säga ”nej, det är mina egna” 🥲

        Men du har kanske som jag, att underläpp och överläpp är lika tjocka. Det tycker jag är fint. Fillers med ankläppar är det verkligen inte. Du är säkert jättefin i dina naturliga läppar.

    Jag skulle inte ha råd att bjuda alla mina vänner på resturang ute, skulle ju kosta en förmögenhet! Upp emot 10 000kr. Vilka har råd med det? Tycker inte det behöver vara fel. Hellre att man ses och firar grejer och att alla chippar in, än att inte göra något alls eller behöva spara i flera månader för en middag. Sen kan man ju såklart inte förvänta sig presenter ifall man inte bjuder.

      Skulle ärligt talat kännas jobbigt att bli bjuden av en vän sådär ute om det är ett helt gäng och speciellt om man vet att personen måste prioritera bort något annat för att bjuda. Skulle inte direkt kunna ta något dyrt från menyn eller dricka mer än ett glas liksom. Är man några stycken som alltid bjuder varandra varje år så går det ju på ett ut men föredrar att betala själv och bjuda personen som fyller år istället.

        Ja det känns mycket mer sympatiskt. Tänkt att förvänta sig att födelsedagsbarnet ska bjuda alla i ett kompisgäng. Så mycket mysigare tvärtom att den som fyller blir bjuden och får känna sig glad. Men det gäller ju att alla gänget känner varandra väl och umgås regelbundet.

    Nej ”bjuda” på restaurang där folk får betala för sig själv är inte ok nånstans. Svårt att säga nej på ett vettigt sätt om man inte skulle vilja lägga de pengarna. Så nej. Ouppfostrat. Snålt. Oskönt. Allt!
    När ska officiella slutet för lösögonfransar komma? Snart hoppas jag för jag orkar snart inte se det längre.
    Handtvätt känns som en ickefråga. Man har ju gått runt och haft händerna med sig hela dagen, vad ändras när man kommer hem? Det är nog bara hur man själv känner.

    Jag kanske är korkad, men jag kan genuint inte förstå varför man vill dölja att det handlar om reklamsamarbete. Alla vet väl by now att influencers inte pratar om random produkter bara för att de så gärna vill tipsa andra. Speciellt inte när det finns både rabattkod och reklamlänk. Tar gärna emot förklaring på varför märkningen till varje pris ska döljas.

    Som vanligt förstår folk inte konceptet med ”unpopular opinions”

    Fast asså kan tycka att gå ut och äta och all betalar för sig själv är ganska rimligt på sin födelsedag. Man vill kanske inte stå och baka/laga mat själv på sin dag men har kanske inte råd att bjuda. Jag är alltid helt ok med att betala för mig själv när jag går ut och förväntar mig inte att folk ska bjuda.

    Inte ska man väl behöva betala om man blir bjuden på någons födelsedag, oavsett om det rör sig om fika, middag hemma eller på restaurang.

    Jag tycker att det är helt ok att betala för sig själv på restaurang på någons födelsedag. Så gör vi alltid bland mina vänner. Men då säljer man inte in det som att man bjuder förstås, utan mer ”det vore kul att gå ut och äta på min födelsedag”, inte ”jag bjuder alla på middag på min födelsedag”. Ibland går vi ihop och betalar födelsedagsbarnets nota, det tycker jag är trevligt. Hade absolut inte förväntat mig att bli bjuden om det inte uttryckligen stod så. Däremot bjuder man hem nån så förväntar jag mig att den bjuder, om det inte står att det är knytis eller liknande. Har hänt att nån bett oss andra swisha efteråt, det tycker jag är märkligt om man inte pratat om det innan (vilket jag också tycker är 100% ok, men det ska vara tydligt från början).

      Exakt Såhär har jag det med 🙂👍

    Är faktiskt i detta nu bjuden på födelsedagsfirande på restaurang där alla ska betala för sig själva OCH födelsedagsbarnet har gjort en önskelista på presenter som förväntas. Tycker det är lite väl magstarkt och funderar på att inte köpa någon present i tillägg till middagen. Dock verkar det ha blivit etablerad praxis i kompisgruppen att göra på det här sättet (själv har jag inte ens firat min födelsedag på 5 år men kanske får göra det nu to get my money’s worth).

    Lol i mitt gäng äter vi ofta på restaurang för att fira nåns födelsedag och då brukar man betala sin egen mat plus att alla splittar på kostanden för födelsedagsbarnet, så det blir lite som en present. Då har oftast den som fyller år bjudit på bubbel och diverse snacks innan 🙃

      Precis så gör vi också. Hade aldrig haft råd att bjuda alla mina vänner på middag ute men så förväntar de sig inte det heller. Lägger inte upp det som att jag ska bjuda på middag utan det är mer ”har ni lust att gå ut och käka/ta ett glas på fredag när jag fyller år”

      Ja men verkligen, jag åt ute med mina vänner när jag fyllde och bjöd på drinkar och snacks hemma innan. Det står såklart jag för. Men maten stod vi alla för separat, förväntade mig inga presenter heller. Hade aldrig kunnat fira min födelsedag om mina vänner tyckte att jag skulle stå för deras nota. Sjukt ju

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.