En fortsättning på hygien-inlägget

Enligt egen utsago så är föräldrar som inte tvingar sina barn att duscha under all kritik enligt Dasha Girine.
Mitt inlägg resulterade i ett enormt engagemang, och tydligen är det fler än vi som tyckte det var intressant.
Ellinor Bjurström har postat en video om att hon inte duschar sina barn varje dag, och med stolthet bär titeln ”äcklig mamma”.
Bland hennes följare är det fler som inte duschar sina barn varje dag, än de som gör det.

Det ska bli intressant att höra Alexandras sida av saken i deras podd. Tror ni att hon är en varjedag-dusch-tyckare när det kommer till barn, eller tycker hon att de gott kan vara lite kladdiga utan att det stör? 🤓🤓

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inte en till diskussion om detta 😄

  Nämen snälla, såna här inlägg är alltid öppet mål för mammapoliserna. De som inte klarar av att dela med sig av hur just dem gör med sina barn utan måste även besserwissra om att alla som inte gör som dem borde socanmälas.
  För att svara på frågan: mina barn badar badkar varannan till var tredje dag och tvättar sig om händer och mun dagligen. Skulle bli förbluffad om någon utomstående ville lägga mer än typ tre sekunders tanke på detta.

   Jag tycker snarare att det är motsatsen… väldigt många tycker ju motsatsen från Dashas subtila ”shaming” om vi nu ska använda det uttrycket.

  Passa dig Camilla. Snart hör Familjeliv av sig och vill ha ersättning för intrånget på deras område.

   Haha, skrattade högt

   😱😱😱

   Gud nej det.är så konstiga trådar där. Gick in och gick ut. Men folk undrar kanske mycket konstigt.

   Flashback då

  Sömnmedel

   Men vad har Alexandra med detta att göra? Hon har ju inte ens några barn. Sitta o tycka till om saker man inte lever med dagligen låter rätt konstigt. Jag tyckte säkert en hel del innan jag fick egna barn. Men jag har såklart uppdaterats kring detta eftersom man får helt nya perspektiv när man väl lever småbarnslivet.

    Konstigt att inte få tycka något som rör barn för att man själv inte har några. Speciellt sådana saker som man bara behöver sunt förnuft för att tycka något om.

    Men ja, då kanske ingen, med eller utan barn, ska tycka något. Eftersom barnet det rör är en individ och inte alla barn. Så länge du inte har det specifika barnet så ska du inte tycka något då.

     Fast just barn är ju något som man sällan har hela perspektivet kring om man inte har egna. Jag var väldigt naiv kring hur barn fungerade innan jag själv blev förälder och hade extremt mycket åsikter som var helt uppåt väggarna.

      Alla som inte har barn behöver inte ha ”åsikter som var helt uppåt väggarna”.

      Men hur ofta man duschar kan man räkna ut med sunt förnuft ju. Behöver man inte ha barn för att tycka något om.

       Det är stor skillnad på ett barn och en vuxen i det avseendet

      Ja verkligen uppåt väggarna …… lol

      Så ingen utan barn får tycka att det är konstigt att duscha ett barn två gånger per dag eller mata det bara varannan dag eller 4 timmar surfplatta åt en ettåring varje dag? Givetvis kan någon utan barn ha åsikter om det. Sitt ner i mamma-båten nu. Hälsningar en annan mamma.

     Alexandra själv duschar inye själv varje dag om hon går hemma, vem gör det liksom?

      Jag gör.

     Måste vara en sjuuukt tråkig diskussion om man inte ens har några barn. Tycker det är rätt trist även för mig som har barn.

      Och vem bryr sig ens om vad hon säger och tycker om någonting?

     Det sägs att de bästa föräldrarna är de som inte har barn 😅

     Ärligt, innan jag fick barn hade jag starka åsikter om vissa saker som jag sen fick svälja när man väl fick barn. Så ja, har man inga barn så ska man helt enkelt hålla käft.

    Men alla med hud och en dusch får tycka något om hur ofta man duschar.

    Hon har väl visst barn?

  Barn behöver inte duscha varje dag, och ofta inte så bra för huden. Men man gör ju som man vill, en del ungar älskar ju att bada badkar tex. Jag började tvinga mina att duscha åtminstone varannan dag när de blev tonåringar och började lukta svett.

  Handdukar är väl var 5e dag enligt hygienexperter. Jag byter nog mina mer sällan än så…

  Ögongojs är svårt. Jag har alltid i ögonen när jag vaknar och är jättenoga med att tvätta bort. Ändå typ 2 h senare på jobbet kan jag ha nytt gojs i ögonen. Så det beror ju inte på min hygien.

   Mmm som bebisar badade de ju inte varje dag utan var noga med intimtvätt samt idomin. Ja o inga parfym skit servetter.

   Hmhm mina började förskolan tidigt och jaaa man tvättar ju alltid händerna när man kommer hem oavsett bakterier är de antingen matkladdiga eller smutsiga. Och av med kläderna i hallen.
   Men jag har kanske haft barn som ålade runt i sand o gegga ovanligt mycket.
   Nej det började nog bli kvällsduch de flesta dagar för lillfisen från jaa kanske 2 år. Färgkladd sandkladd sand i håret minst. Varje dag.
   Duchar i princip dagligen för hon leker rätt vilt. Men smörjer med canoderm direkt efter. Har torr hud o atopiskt eksem. Men den krämen är toppen. Ja o så mild rengöring.
   Den andra mmm hon hade så extremt med eksam o torr hud så det var mer sällan eller vid behov. Men alltid noga intimhygien morgon o kväll. Började ducha själv vid hmm 7 är det rimligt?
   Ah kollade av att hon varit noga ialf. Sen fick man ju inte ens det från eh hmm 10 nog.

   Men herregud vad kräm mina eksem ungar har smörjts med. Men det håller det borta. Tyvärr ärft av mig.

  Minns en diskussion en gång kring dusch, det var otroligt många som inte tvättade sina fötter….

  Jag tänker att det är nog personer som aldrig spelat fotboll och känt den goda benskyddslukten blandar med liniment.

  Sen var det många som inte tvättade sig ordentligt in public för de var pinsamt att tvätta könet om någon skulle se… tycker det är ännu märkligare, är väl snuskigare att INTE tvätta sig och sexualisera tvagning. 😅😅

   NILS!

  Folk är verkligen dumma får. Det finns hur mycket forskning som helst om att allergier är så vanligt i västvärlden pga att vi har det för hygieniskt, tvättar oss och städar för ofta, lever i städer, använder en massa skönhetsprodukter etc. Ändå ska folk duscha sina barn varje dag. Idiotiskt. Mina barn bastar typ en gång i veckan max. Det räcker. Använd det inga skönhetsprodukter till dom. Nej jag kommer inte att länka till någon forskning.

   Edith
   Håller verkligen med dig om allt. (Förutom ”dumma får”). Skrivet med lite glimten i ögat.

    Jag håller med om allt även dumma får. Gå in på förra omgångens diskussion om detta. Många verkar fullkomligt hjärntvättade. Tvättar och tvättar och tvättar. Byter kläder och håller på.
    Den stora frågan som jag ställer mig är varför? Jag fattar det på riktigt inte. Är det för att inte lukta? För att inte bli sjuk?

     Som vuxen gör man väll hur man vill. Sen får man acceptera att alla inte tycker det ena är vettigt och det andra ofräsht.

     Mmm barn ska vara hela rena. Ramar och kramar.
     Sen har väll alla barn olika behov o beroende ålder.

  Fast barn behöver ju inte gå runt och vara ”lite kladdiga” bara för att de inte duschar varje dag.😄

   Nej det vore ju lika dumt som om jag skulle behöva duscha hela mig för att jag har panerat kyckling och blivit kladdig om händerna.

   Även om man dushr varje dag blir de kladdiga om man inte vaskar av kladdet en massa gånger där emellan (lite beroende på ålder såklart)

  Kanske lite OT, men det här med att influencer är sjukskriven från jobb men ändå kan jobba med samarbeten. Det kan väl knappast vara okej ? Eller hur ser reglerna ut kring det?

   Vet inte men det beror väl på anledningen till sjukskrivningen.

    Det tror jag verkligen inte. Vilken sjukdom kan du ha då, menar du? Då du är sjukskriven och uppbär sjukpeng, men ändå får jobba med samarbeten?

    Så om jag inte kan utföra mitt jobb pga sjukdom så är det fritt fram att utföra ett annat jobb OCH få sjukpenning samtidigt?

  Jag brukar tänka såhär, de flesta människorna i Afrika duschar/badar/tvättar sig ALDRIG (i rent vatten), de tvättar sig nån gång ibland i en smutsig sjö typ, och ändå så är de lyckliga ändå och överlever ändå. Folk är livrädda för smuts, bakterier osv. Säg en enda människa som har dött av att vara smutsig? Säg en enda människa som har dött av att inte duscha, av att ha skitigt hår? Jag har sagt det tusen gånger innan och jag säger det igen; Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete. Det är ju samma sak med fetma, som ju också ska vara så himla farligt, och ändå så vet man ingen människa i sitt liv med fetma som har dött av fetman, tvärtom, alla som jag känner som har fått hjärtinfarkter, bara ”trillat ner och dött” osv har allihopa varit löpare, trådsmala, vältränade, en maratonlöpare till och med som bara trillade ner och dog plötsligt en dag. Jag tror att lite skit är bara bra! Men vi är hjärntvättade av samhället att tro någonting av.

   Hänger dock inte riktigt med i resonemanget. I Sverige har, de flesta, tillgång till rent vatten och har möjlighet att tvätta sig regelbundet? Att personer i Afrika aldrig får tvätta sig men ”är lyckliga ändå” känns inte superrelevant i sammanhanget. Visst, man kanske inte dör, men hur trevligt är det att gå runt skitig? Får inte känslan av att folk tvättar sig FÖR mycket och att det skulle vara ett ”samhällsproblem”, när folk INTE tvättar sig så påverkar det dock deras omgivning på ett otrevligt sätt.

   När det gäller spridning av bakterier och virus så ÄR man försiktig av en anledning, man vill inte få corona/kräksjukan osv. Dessa sjukdomar sprids inte ur ett vakuum

    Men Corona eller magsjuka får man inte av fett hår eller svettiga armhålor. En tröja med fläckar sprider inte magsjuka om det inte är just kräk du har på den.

   ”De flesta människorna i Afrika”? Har du varit i Afrika, större delen av kontinenten är ganska modern. Folk bor liksom inte i regel i hyddor på savannen utan vatten..

  Lyssna på tramsfrans podd Camilla. Har du skrivit något om det knasiga dom pratar om ang Oliver ingrosso?

   Vad pratar dom om?

  Har hon barn?

   Ja

    Okej 👍. Fick för mig att det var samma Alexandra som ”Kissie”. Ändå ointressant hur andra tycker att man ska göra med sina barn 🤷‍♀️

     Jaha du menade Alexandra, nej hon har inga. Trodde du menade Ellinore

  Borsta: händer tänder hår – har vi som daglig rutinramsa morgon och kväll. Den sitter. Sen duschas det sällan. 1-2 ggr i veckan.

   Bra med tänderna.
   Dagens föräldrar är fan skitdåliga på att borsta barnens tänder ordentligt eller alls.
   Alltså när man står med en 6 åring som har gingivit och tandsten ger.man upp hoppet.
   Eller ja ännu värre så köart med hur otroligt många barn som har karies i typ varenda jäkla mjölktand. Tycker så synd om dom.
   Ta tillbaka flourtanterna!

  Men snälla vem tar ens till sig ”råd” från Dasha?

  Sterila barn i mellanmjölkens land🤣

  Är pedant men herregud va onödigt duscha varje dag. Fattar dock inte folk som inte byter strumpor efter skola/förskola!! Byter om till innekläder liksom.
  Sonen säger att inga kompisar byter strumpor hemma.. usche… de är ju svarta typ

   Mitt barns strumpor är INTE svarta efter en dag på förskolan. Tack och lov är det bra städat där tydligen 🙂

    Oj kan knappt få rent sockor ser så tråkigt ut. Solkiga en användning.

     Samma här, tror dock det beror på att de går ut i kapprummet med strumpor för att klä på sig ytterkläderna och där går ju folk med skor.

  Jag jobbar med reumatologi, ett fält inom medicinen där man antar att ett flertal av sjukdomarna beror på ett understimulerat immunförsvar. Låter jag mina barn leka med smuts? Ja! Men ”bra” smuts, dvs allt som är ute i skogen eller i trädgården, inte på toalettgolvet på en offentlig toalett. Och med hygien kör jag på att tvätta det som framstår smutsigt. Barn ska inte tvingas vara små vuxna, de ska leka fritt, bita på samma leksaker, äta jord och vara förkylda mest hela förkylningssäsongen.

  Ett tips är att barns hud ska vara mjuk som en babyrumpa, alltid. Om inte: i med badolja i badet och på med fet kräm varje dag.

   Canoderm är super. Fet men går in i huden.

    Nu förstod du nog inte inlägget.

  Den där Dasha verkar vara en otroligt oskön person 🤮 Hade aldrig velat ha en så dömande människa i min närhet.

  Samma människor som kritiserar andra för att inte duscha sina barn varje dag är säkert de som slarvar mest med sin handhygien 😂 Slår vad att det gäller Dasha.

  För övrigt, sluta ge denna intetsägande och osköna Dasha massa uppmärksamhet.

  Skulle jag duscha mitt barn varje dag skulle hon till slut vittra sönder som Voldemort i filmatiseringen av Deathly hallows

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.