#jagvetvadensnippaär – ny dom har kommit efter friandet

Jag vill även säga tack till alla som kom på vår blixtdemonstration mot Snippadomen, som skrev på uppropet, delade debattartikeln, och framförallt tack till mina outtröttliga feministkollegor i kampen för en bättre, tryggare värld för våra barn. Det är en ära att stå sida vid sida med er i både med- och motvind. // Linnea Claeson

När den så kallade ”snippadomen” tog det hus i helvete.
I den friades nämligen en man då rätten menade att det funnits oklarheter kring själva ordet ”snippa”. Nu har hovrätten meddelat den nya domen i snippafallet. Den åtalade mannen döms till tre års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn.
Linnea Claeson var en influencer som använde sina plattformar till att protestera mot domen och hon var även med och organiserade en blixtdemonstration mot domen.

#jagvetvadensnippaär trendade och nu har alltså domstolen fattat ett nytt beslut i skuldfrågan.
Tre års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn är bättre än friad, men ändå ganska lågt…

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ganska lågt? Tycker du att det var ganska lågt!? Jag tycker mycket lågt! Orimligt lågt. Förfärligt lågt!

    Men du tycker ganska lågt!

      Nästan så man får högre straff av att råka felparkera.

      Det är verkligen helt sjukt? Jag är inte alls insatt i straffskalan eller hur straff bedöms men hur kan det vara så kort tid? Våldtäkt på ett barn, bland det vidrigaste en människa kan göra???

      Men snälla, ta ut din frustration på rätt ställe. Hon har varken dömt i fallet eller våldtagit något barn. Det är en fruktansvärd händelse, som alla brott och i synnerhet sexualbrott mot barn. Men att attackera nån som lyfter frågan för vilket adverb som används är mer bråkigt än konstruktivt. I mina ögon.

        ”Lågt” är adjektiv i sista meningen.

      Utan att ha läst domen utan bara hört det som sagts i media så verkar det ju inte vara fråga om en grov våldtäkt. Håller med om att det var låg straff men det är väl i enlighet med straffskalan. Sen kan man givetvis ha synpunkter på att även ”lindrigare” våldtäkt mot barn borde ha ett högre straff.

    Tre år? Det här landet är ju helt värdelöst. Vi kan behandla människor hur vi vill och knappt få något straff men det tar hus i helvete om vi piratkopierar.

      Alldeles för kort straff. Vad händer i Sverige? Mycket märkliga tider.

        Bara att se sig omkring.

        Vadå ”vad händer”. Sexualbrott har alltid straffats pinsamt lågt. Det är inget nytt för nu.

          Det enda som hade varit steget lägre är att straffa kvinnan istället.

          Menar i allmänhet att mycket andra saker ökar som inte är bra. Varför låter du arg på mej. Var arg på förövare och politiker istället!

    Så vidrigt korta straff. Efter tre år får han gå fri igen medans barnet har en oerhört mycket längre väg att gå efter vad han utsatt henne för.

      I praktiken blir det knappa 2 år 😞

      Straffet är 2-6 år. Maxstraff döms ut vid upprepade brott. Utifrån barnets och anhörigas perspektiv finns inget straff som motsvarar den vidriga handling som begåtts. Hellre än längre straff skulle jag vilja se andra åtgärder. Lära dagispersonal, lärare, soc och vården att var uppmärksamma på signaler. Göra bättre bakgrundskontroller vid anställning av personal som jobbar med barn. Ha bättre och nationella register på förbrytarna. Ge polisen mer resurser för att arbeta förebyggande. Informera mera om sexualbrott mot barn i skolan till föräldrar. Det bästa är att skapa en så bra kontroll och uppmärksamhet att brott inte begås.
      Tyvärr har vi en lång väg att gå när det gäller synen på sexbrott mot barn. Det visar inte minst den första domen i detta omskrivna fall där man fastnade på ordet snippa. Det är inte dumhet i den vanliga meningen utan i mitt tycke visar det på att man hellre vill tro på den vuxne mannen än barnet.

        Längre straff för att offret ska få någon sorts upprättelse och att utbilda proffessioner som arbetar med barn om signaler på utsatthet går båda att genomföra samtidigt. Det behöver inte vara det ena eller det andra. Offret förtjänar att dennes förövare straffas mer än att offret görs till något sorts exempel för ”hur man kan undvika att någonting sånt här sker igen”.

    Bra att han åker in MEN hur fan kan det bara bli tre år??!!

    Jag är extremt kritisk till det svenska rättssystemet. Hur fan kan svinet endast få 3 års fängelse för något så vidrigt som v*ldtäkt? Vem som helst fattar ju att han kommer fortsätta samma visa när han blir frisläppt, skillnaden blir bara att han kommer vara mer försiktig nästa gång. Stackars flicka kommer att leva med trauma och rädsla för resten av sitt liv.

      Det är av denna anledning jag är glad över att dumpen finns. Sätt dit och skäm ut puckon.

        Faktiskt, när rättsystemet uppenbarligen inte funkar är jag i såna här fall för en folkdomstol. Unpopular opinion kanske men jag bryr mig inte.

      Personligen tycker jag att de borde skicka aset till Rikers, hemskt fängelse i USA eller Bangkok Hilton ännu vidrigare kurra i Thailand. Men det tar inte bort den stackars flickans trauma. Det bästa är att jobba förebyggande. Gillar inte riktigt dumpen och dess metoder men de behövs eftersom samhället inte riktigt tar sitt ansvar.

        Nackdelen med Dumpen är att peddosarna kan hinna ta bort spår på datorer osv innan polisen hinner slå till. Men förhoppningsvis kan de förhindra några äckel att våga ta steget och kontakta barn. Sedan är det ju för j-igt att folk inte kan låta deras familjer få vara ifred.

          Ja nackdelen med dumpen är att det inte blir brott förrän brottet utförs, i detta fall kan svinen komma undan för att de inte hunnit ”utföra gärningen”. Men det positiva är att gärningsmännen blottas och de förhoppningsvis lär sig en läxa, är därför mer positiv inställd till dumpen än emot.

            Och så j-a dumma de ser ut när de blir ertappade. Snälla: måste ni lägga ut det här, det var första gången och bla bla🙄

    Sjukt bra jpbbat alla som engagerat sig. Förjävligt hur peddos å våldtäktsmän kommer undan jämt. 3 år alldeles för lite men man kan bara hoppas han får men för livet i fängelset eller när han kommer ut.
    Rättvisa åt barn och offer går alltid före dessa perversa monsters välbefinnande.

    8 års sexuellt utnyttjande av mig gav min förövare 2,5 års fängelse. Detta var 1993 och jag trodde att vi kommit längre med längden på straffen.

      💔

    Är det reklam för blanche stories man satt på den lilla flickans rygg på den sista av Linneas bilder? Märkligt, eller?

      Men oj, mycket märkligt. Konstigt av mamman.

      Kanske har de betalat tröjorna? Men känns ju sådär.

    Fy f-n, bara tre år för två våldtäkter!!!
    Rent ut sagt för jä….t.

    Välkommen till Sverige, här går det bra att vålda barn och i princip komma undan ostraffat. Men gud förbjude att tex röka gräs på kronisk smärta då är det inlåst och kasta bort nyckeln. Rättssystemet med straffskala är så fruktansvärt eftersatt.

      Du måste inte ta i så du spricker. Snarare lite böter om du blir påkommen med att ha rökt på. Om du inte pga ”kronisk smärta” känner dig nödgad att börja langa.

        Sen den 1 juli 2023 är straffen för både innehav samt överlåtelse höjda och kan absolut resultera i fängelse. Du anade förmodligen inte ironin i min kommentar då du reagerade så starkt.

    Okej att syftet är helt rätt men det är märkligt att Linnea alltid lyckas få allt att på något sätt handla om henne. Till och med i en sådan här situation. Titta hur hon beter sig som om hon står i fokus.

    Det tog hus i helvete, skriver du Camilla (dessutom i en felkonstruerad mening).

    Vad händer när det tar hus?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.