Underbara Clara om internationella kvinnodagen

Bildkälla: STELLA pictures

Jag beundrar Bianca lika lite för hennes skönhetsimperium som jag beundrar Daniel Wellington för hans klockor. Inget av det intresserar mig. Jag är nämligen fullkomligt oimponerad av kända människor som aldrig tar ställning i någon känslig fråga eller riskerar någonting. Kvinnliga influencers och bossgirls som fjollar runt och köper lyxiga toalettborstar, designklassiker eller den fjortonde märkesväskan till samlingen. Som följs av tusentals kvinnor och lever på att begapas av dem. Men som aldrig öppnar käften till förmån för den som har det sämre ställt än de själva. Som aldrig vågar riskera någonting genom att uttala sig.
[…] Men absolut. Vi ska givetvis ägna denna dag och alla andra åt att hylla kvinnor som bara använder sina plattformar för att kränga skit. Det passar nämligen de kapitalistiska, kommersiella krafterna himla bra att vi kvinnor istället för rättvisa, rimliga löner och skydd från mäns våld intresserar oss för eyeliners och polyestertoppar.

Om det här är de makthavare jag gjort mig förtjänt av, så är det hög tid att jag själv börjar agera annorlunda. // Underbara Clara

Jag är medveten om att det är en ganska så stor del text att citera, men att på egen hand skriva om en så här välformulerad och genomarbetad text känns plumpt på något vis. Därför har jag inte gjort en ”re-write” på den.
Men vad tycker du om Klaras text?
Ligger det någonting bakom det hon skriver eller är hon bara ute och ”vamlar”?

Om jag tycker att vi behöver revidera vår syn på makthavare?
Oh, ja! Det måste vi absolut men det vet ni ju redan. 😊

117 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är kluven. Bianca är väl en förebild i företagande. Andra är förebilder i kvinnofrågor. Att kvinnor ska tycka andra kvinnor inte är tillräckligt bra eller bra på fel sätt är tröttsamt. Att göra listor över kvinnor den 8:e mars känns också ute. Lyft större kvinnofrågor istf att lista kändisar känner jag.

      Verkligen så ute med alla jäkla tramslistor och att handla skit!

      Är Bianca verkligen en förebild i företagande? På vilket sätt kan hon inspirera andra? Hon är ju fotomodell. Har jättesvårt att tro att Bianca kom upp med en idé, läste in sig på marknaden, kontaktade tillverkare etc etc. Vilket är vad företagande innebär.
      Om hon hade varit ful, tror ni hon hade jobbat med samma saker då?

        Hon är väl verkligen inte bara fotomodell. Hon har lyckats skapa en hype om dig själv och på ett otroligt sätt sålt grejer (allt från ACO badolja till kläder och smycken), vara programledare, sålt ut Globen, uppträtt på Allsången på Skansen osv. Är målet att bli ekonomiskt oberoende så är hon väl en förebild.

          Nja det var ju tack vare hennes mamma det ens blivit en hype om henne från första början. Att tjäna pengar och att vara en förebild i företagande anser jag inte helt är samma sak.

            En kombination, klart Bianca har en del i sin egen succe förminskade att låta hennes mamma få all ära.

              Det var hennes mamma som skrev hennes blogg och gav henne chansen att bli tv-kändis

                Bianca startade och skrev själv på din blogg. Det var en kort tid när Bianca var deprimerad och orkade inte göra något som Pernilla gick in och skrev. De ville inte gå ut med att Bianca var sjuk för de visste att det skulle bli en massa spekulationer.

            Wahlgrens värld utan Bianca hade nog inte blivit alls lika framgångsrikt som det blev.

              Hade Wahlgrens värld funnits alls utan Pernilla?

                Nej men kanske en lite mindre succé.

                Utan Bianca hade Wahlgrens värld lagts ner efter max 2 säsonger.

                Alla har Wahlgrens värld att tacka för allt.

          Klockan 16:06
          Men är det verkligen företagande det du radar upp som Bianca har gjort?

            Vad räknar du som företagande? Hon är väl typ Bianca AB och gör olika arbetsuppgifter/uppdrag.
            Har du ngt annat som är ”riktigt” företagande?

              Jag är företagare och det är definitivt inte att vara ”Bianca AB” och göra arbetsuppgifter/uppdrag. Det du beskriver gör en anställd eller en underleverantör. Företagande innebär marknadskunskap, inköp, utveckling av produkt, hitta återförsäljare, följa upp resultat, förhandlingar om inköpspriser och försäljningspriser, alltså en otroligt bred och svår verksamhet som har noll att göra med att synas i reklam som är Biancas uppgift.

                Jag tycker nog företagande kan se olika ut. Biancas sätt har gett en lönsamhet många bara drömmer om. Att anlita kompetenta personer på rätt position måste ju vara en stor del i ett lyckat företagande istället för att göra allt själv.

                  Ja men det har ju personerna bakom Caia gjort, inte Bianca..

                    Hon drar väl in pengar? Är det inte det företagande handlar om oavsett hur många duktiga medarbetare man har. Nu har hon ju sålt Caia men även innan sminkföretaget tjänade hon väl rätt bra på sin blogg och sin insta.

                      Det hon drog in före Caia var en bråkdel av vad hon fick betalt för sin andel i Caia. Det var det som gjorde henne ekonomiskt oberoende. Men hennes nya satsningar, smycken och kläder går sådär. Antagligen för att hon inte har grabbarna bakom Krämfabriken med sig i de två företagen. Caia är inte ens Biancas idé utan hon kom in för att man behövde ett ansikte som hade en stor ung målgrupp. Nej Bianca är tyvärr ingen lady boss eller bisnis woman utan en vanlig medelmåtta som haft turen att födas in i en mycket ambitiös artistfamilj. Personen som gått över lik i den familjen är mormor Christina och sedan mamma Pernilla.
                      Bianca borde vara lite mer rädd om sina pengar. Det krävs inte mycket hjärna för att fatta att hon bränner pengar snabbare än hon drar in nya. Det kan bli en bra slant från den sista pisten hon har kvar i caia.

                      Hon är alltså en bra reklampelare? Det kan jag köpa. Hon skulle inte klara av att driva ett företag i en kvart ens en gång med allt annat som måste göras men hon är väldigt bra på att sälja en viss typ av produkter med sin kropp och sitt utseende. Ungefär som de flesta influencers i hennes kategori. Be dem stava till aktiebolagslagen eller läsa en årsredovisning, fixa logistiken från inköp till leverans eller nåt annat så tror jag framgångsfaktorn skulle se lite annorlunda ut.

          Jo men att skapa en hype och sälja grejer genom att lägga upp bilder och filmer, det är ju fotomodell/influencer.
          Det är ju inte att vara företagare vilket innebär att känna till marknaden, hålla sig uppdaterad om marknaden, utforma produkten, ha kontakter med tillverkare, leverantörer, återförsäljare, ha koll på köparna…etc etc… jag tror helt enkelt inte Bianca gör allt detta.

            Vilken företagare kan allt detta själv? De flesta anlitar väl kunniga människor till att utveckla idéer de har. Få personer är utbildade marknadsanalytiker, kemister, reklamare, fotografer, guldsmeder och skräddare i ett liksom.

              Ja, och grabbarna som startade Caia har anlitat personer, till exempel Bianca som ansikte utåt.

                Bianca sålde väl Caia till ”grabbarna” efter succé? Även innan Caia drog Bianca in bra med pengar på bloggen och insta. Larvigt att förminska hennes del i precis allt. Om det vore så lätt att bli ekonomiskt oberoende är det ju mysko att inte fler är det.

                  Jesper Matsch och Mikael Snabb är grabbarna bakom succén Beauty Icons bolaget bakom Caia. Biancas roll är att vara ansiktet utåt. Matsch och Snabb behövde ett ansikte med många och lättövertalad följare. Därför kontaktades Bianca. Matsch och Snabb var majoritetsägare från start. Bianca och Vanessa med minoritetsposter. Matsch och Snabb cashade in till Verdana medan Bianca valde att behålla en mindre post. Verdana letar ny ägare vi får se hur det går.
                  Före Caia krattade mamma Pernilla manegen för sin dotter. Även succén i podden säger du a får du säga b var till stor del Alices förtjänst. Har man Bianca som idol förstår jag att det svider när faktan inte passar men tyvärr så är det andra som ligger bakom Biancas framgångar. Människor som fattat hur mycket pengar det finns att tjäna på henne. Just nu.

                  Inte alla har fått en perfekt plattform för sina sociala medier genom att ha kända föräldrar och vara med i en tv-serie som man också håvat in bra pengar på. Och dessutom födas med ett utseende som bara behövde ”lite” justeringar för att vara väldigt säljande. Men sälja sin kropp och sitt liv är de ju bra på Bianca, Kardashians och Co. Men vi kan låtsas som att det är ”entreprenörskap” eller företagande

      Det är väl inte hon som över huvudtaget är entreprenören utan alla andra som skor sig på hennes namn?!

        Mitt sista Bianca-försvar: Nog har hon gjort sig en bra hacka på allt iaf?

      Nej, Bianca är en förebild i att utnyttja unga kvinnor och flickor att köpa sminka och skit till överpris. Och hon använder sitt företagande att visa upp sitt utseende som verkar vara det som hon ser som enormt viktigt i sitt liv, att hon får visa upp sig och visa att hon har ett utseende.

        Håller helt med dig. Lite sorgligt faktiskt.

      Jättekonstigt. Bianca är väl ett exempel på att kvinnor är lika kapabla som män göra business. För det är väl det kvinnodagen handlar om; att det är ojämställt

        Gör Bianca business? Bianca gör reklam. Hon är ansiktet utåt, fotomodellen, och det gör hon bra. Business är ett heltidsjobb och ofta mer än heltidsjobb med att analysera, planera och förbereda för att sälja med vinst, när menar du att hon gör det?

    Tänk om du Camilla skrivit så om Bianca Ojoj vad hat du skulle få!
    Jag håller med Clara iallafall.

    Vilka vänner tror ni Bianca menar i söndagsångest på yt som har ”mörk” energi? Nån som följer henne o har märkt att hon slutat umgås med några specifika på sistone?

      Vad tycker ni om Malin?

      Rosanna skulle jag gissa på – hon känns som någon som äter andra människor.

        Fast de var ju på resa ihop nyligen

          Malin pikade ju i stil med ”jag vet ingen annan person än dig som får en annan människa att åka 4 dagar till Tulum för det är lång restid”

    Korrekt. Förstår Bianca inte mår så bra och hennes insta ser ut därefter, inzoomning på lökar och rumpa i varannat inlägg. Det blir liksom extra deppigt och ihåligt när man även vet vilka problem hon tampas med. Pengar och framgång köper verkligen inte lycka och det visar hon som no1
    Det är synd att det är sånt som säljer och världen ser ut som den gör, och dessa förstärker den eländiga bilden.

      Mår hon inte bra längre?
      Det är väl bara någon vecka sedan hon mådde jättebra…

      Hon har väl alltid fokuserat på lökar och rumpor🙄

    Det låter som om tror att Daniel Wellington är en person?

      *hon

      Förmodligen men det är iaf en ensam kille som är grundare väl

      Det är nog många som tror det

      Jag är ganska säker på att Clara vet att Daniel Wellington inte är en person, särskilt eftersom hon själv har gjort reklam för skräpet. Ironin när en följare påpekar detta i kommentarsfältet och undrar hur hon ser på det idag och Clara bara svarar att hon inte hade gjort samma reklam idag eftersom hon numera bär en smartwatch och inte analog klocka… Antingen driver hon med följarna (vilket jag tycker är ganska sunkigt i sig, men classic Clara kanske?) eller så är hon verkligen inte smart. Är hon ursäktad från sina bidrag till skräpkonsumtion för att hon leker white savior och åker till Etiopien med sin son? Kasta inte sten i glashus, Clara lilla. I grund och botten är du lika god kålsupare som Bianca & co.

        Det är hon väl inte alls herregud, fjant.

        Nej.

        Nej, hon är inte lika god kålsupare. Men hennes svar på Wellingtonfrågan var ju ett typiskt politikersvar, jag hör frågan men jag tänker inte svara på den. Hon brukar ju göra så när det inte passar, men hon förstår mycket väl vad fråga egentligen gäller.

      Japp. Hoppas hon byter ut Biancas namn mot Caia också. 😂 Otroligt konstigt att ta upp Daniel Wellington-klockmärket om hon har noll koll.

        Hon har också gjort samarbeten med Daniel Wellington! 😅

      Hon har ju gjort reklam för Daniel Wellingtons klockor tidigare så hon vet nog…. Oseriöst är bara förnamnet för vem sjutton tror på något hon gör reklam för i framtiden när hon tydligt visar att det verkligen bara handlar om caschen in!! Kolla länken bland hennes kommentarer och hennes fåniga svar på det, pinsamt!

    Var det en pik mot Elsa Billgren som köpte en toaborste för 2000kr 😅

      Garanterat.

      Då är man fasen rubbad på riktigt, alternativt väldigt sunkig och byter toaborste väldigt sällan.

        jag har ärvt min toalettborste & den fungerar lika bra idag

        Läste på någon FB-sida om städning att någon tipsade om att köra toaborsten i diskmaskinen för att få den ren 🤢

          Hahah den personen trollade, snälla

    Jättebra. Influenser är ju för det mesta att sälja smink och annat för vi duger inte som vi är. Vi behöver ständigt förbättra oss. Det sätter för mycket onödig stress på människor och utsidan betyder mer och mer. Det är väll ingen bra utveckling.

      Ja jag tycker det var jättebra skrivet! Inget jag förväntade mig av en influenser. Dock är jag inte särskilt insatt, ser att andra är kluvna. Men Bianca och killen bakom Daniel Wellington är makthavare inom onödig och ytlig konsumtion och bör ta ansvar för det vad det gör med unga. Filip Tysander heter killen förresten.

    Klockren text!

    Jag är en flitig läsare av Claras blogg och läste hennes inlägg och alla kommentarer. Jag är kluven, att nämna personer vid namn som ska statuera dåliga exempel känns sådär faktiskt. Och om man nu ska ha kända personer som exempel på dåliga makthavare så finns det annat man kan influera folk i som är värre än konsumtion och yta.

      Om man lever på att använda sitt namn i reklamsammanhang som är influencerns yrke så får man räkna med att namnet nämns.

      Och Bianca, influencernas influencer, nåt företag har hon varken startat eller drivit, hon tackade ja när två män med upparbetade kontakter med sminkfabriker letade ett lämpligt namn att klistra på etiketterna. Katjing

      Vi måste komma ifrån det här med att det är privatpersoner som kritiseras när man kritiserar influencers. Det är inte heller Caia i biancas fall. Det är Bianca Ingrosso AB som är influencern. Alla influencers har ett företag som råkar vara uppbyggt runt sin person eller den bild av sin person som de vill förmedla och det är till företaget alla pengar från samarbeten osv. flyter in. Bianca AB (eller vad hennes företag nu heter på riktigt) är just nu Sveriges mest framgångsrika. Att inte få ta upp det i texten är som att inte få nämna Ikea när man pratar svensk möbelindustri,

    Usch Clara är så obehaglig i sitt sätt att trycka till andra kvinnor. I feminismens namn, kräks.

      Håller verkligen med. Man kan få fram sin poäng utan att exemplifiera och trycka ner andra.

      Det om något får man ge Bianca, hon plockar aldrig billiga poäng genom att trycka ned andra.

      Det var ju ett säkert bara ett sätt att få trafik till sina kanaler och att bli delad. Då måste man väl ta i från tår’na.

      Texten är unken för samtidigt som Clara trycker på att konsumtion är skräp (trots att hennes eget livsuppehälle genom åren har handlat, om jag förstått det rätt, att fylla sitt hem med sk. vackra saker och dela en romantisk bild av det gamla Sverige- lintottar till barn, man, feminint uttryckssätt och förkläden i mängder och hemgjorda saker som en ”duktig” hemmafru).

      Vad gör hon själv? För det hon pekar ut som fel i konsumtionen, där missar hon att få fram i som text att hon själv bidrar med gnäll med ej produktiva saker för att föra kvinnofrågor framåt.

      Nä, det här känns lika bakvänt som att ”mansdagen” är som mest googlad under kvinnodagen.

      Personligen är jag noll inspirerad av en specifik dag avsatt för kvinnor! Jämställdhetsarbete behövs året om på olika sätt.

      Låt oss även lägga fokus på allt Clara själv har krängt genom åren till sina följare, för att de ska komma lite närmre hennes idyll på landsbygden. Pengar som hon handlat…prylar för! Vem bryr sig om konsumtionen är en dyr väska eller dyra köksapparater!? Konsumtion blir inte vackrare bara för att det är saker som bidrar till den patriarkala synen på hur kvinnor ”får lov att vara” för att inte anses hotande, utmanande och rucka för mycket på könsrollerna…allt illa dolt i konsumtionens namn där man behöver bara en pryl till för att vara ”rätt” kopplat till det egna fokusområden.

      Nä, det där glashuset ger jag inte mycket för, som Clara försöker förmedla i sin uselt skrivna text!

      Hej Clara! Har du inte äppelmos som ska stampas istället för att vara här och tjuvläsa?

        Nu finns väl just Internationella kvinnodagen för att uppmärksamma extra att det inte görs så mycket resten av året och att man vill sätta extra fokus på orättvisor.

    Fast måste alla basunera ut sin åsikt om allt hela tiden? Bara för att man kan (tex har en stor plattform) betyder ju inte att man måste. Blir ju också rätt ofta att om man uttalar sig om en grej, så blir vissa staga över att man inte också uttalar sig om en annan grej. Ska alla influencers sitta och ha åsikter om precis allt då?

    Influencers blir ju populära av en anledning, deras content tilltalar deras följare. Om jag är sugen på att få olika perspektiv på ett ämne så söker jag upp personer som är belästa på just det, inte kolla på en story som Bianca lagt upp och tänka ”jaha, hon tycker så om Israel-Palestina. Gött, då gör jag också det”.

      Nej men det är trevligt med influencers som känner och tänker efter och uttrycker sig. Tystnad är tråkigt. Men man kan ju titta på bilderna och peka.

    Nu har F valt att inaktivera sitt konto pga alla troll på FB som sitter och sprider skit dagarna i ända. Tycker så synd om henne som äntligen lyckats bli gravid och så händer allt detta, med separation och en hög elaka, olyckliga kvinnor bakom sina skärmar.

      F?

        Fannidays

      Fast hon har inte inaktiverat det än. Tror faktiskt att är bättre för henne att inte återvända till ett publikt konto.

        Precis, hon har, som hon skriver, valt att inaktivera det men det vore ju dumt att göra det innan folk har hunnit läsa det förklarande inlägget.

      Ja, är så ledsen för hennes skull 😔 förstår inte varför de ska separera, när hon äntligen blivit gravid, känns så ledsamt 🥺 förstår inte varför hon får så mycket hat hela tiden, om man inte gillar något är det ju bara att inte följa?!

        För att hennes sambo är kriminell?

          Åh, spill the beans tack så mycket!

          Vaaa? Oj, det har jag ingen koll på 😯

            Finns att läsa om på Flashback men han har snott gamlingarna mediciner när han varit hos dem i jobbet med äldreomsorg.

              Fast när det bara finns en anmälan ska man vara försiktig med att sprida sånt – han kan mycket väl vara oskyldig.

        Pga hennes sambo. Många har även tyckt det varit respektlöst med barnkalas med ballonger och tårta på en kyrkogård och annat kontent kopplat till sitt missfall.

      Fast lite får hon ju skylla sig själv om hon väljer att skaffa barn med någon som uppenbarligen inte verkar ha någon moral.

        Har hon försökt skylla på någon annan eller något väderfenomen eller nåt?

      Nu är frukrokodil nöjd iaf. Börjar direkt gå på en annan ivf-influenser i nästa inlägg.

    Clara borde börja med att klättra ner från sina höga hästar, hon som gjort sig en karriär på att fläka ut sina barn och hela deras barndom för kreti och pleti borde vara den sista att kritisera hur andra andra kvinnor tjänar sina pengar. Hon är en skenhelig liten Prussiluska som tycker att hon är så rejäl och modig som ”ryter” till men hon är ju bara en inskränkt och rejält verklighetsfrånvänd person i sin lilla trygga bubbla i byhålan uppe i norr.

      ….även i en trygg byhåla kan man bli illa aktad om man gjort sig ett namn av att vara en dryg besserwisser och där mannen man gift sig med hittar på skoj bakom ens frikyrkliga rygg. Karma biter snabbt ibland och kanske onödigt hårt men som frälst världsfrånvänd, naiv och frikyrklig helt uppe i det blå travas det glatt vidare på sin höga häst och ser däriftån världen så som man bloggfantiserat att den ska se ut…

      Snipp snapp snut, i bloggarens ögon tar lyckan aldrig slut

        Där ser man, allt är kanske inte så rosenskimrande som det verkar…

    Tycker det skaver en hel del att Clara kritiserar kvinnor som kränger saker när det är exakt det hon själv livnär sig på. Hon har gjort reklam för naural cycles och fått sitt nya kök sponsrat precis som de hon pekar finger åt… sedan är hennes usp idyll på landet och inte storstadslyx men skillnaden är i övrigt marginell.

      Jag tror inte att hon gjort reklam för natural cycles eller? Har för mig att hon kritiserade det. Men kan blanda ihop henne med någon annan

        Hon gjorde reklam för det…och blev sen själb oplanerat gravid i den vevan🙈

    Ingen aning om vem denna människa är så undrar vad hon livnär sig på och på vilket sätt hon tar ställning till diverse saker?

      Fattar inte heller nåt, hon låter som att hon blivit moder Theresa genom att konsumera vansinnigt mycket second hand.

        Second hand gör ju att många köper mer kläder än annars. Jag vet inte, hjälper det?

    Tror Clara tänker att hon kan komma undan för att hon klär sig i second hand och handlar prylar på loppis. Hennes hem svämmar över av prylar, vet inte om konsumtion blir mindre konsumtion om man har 100 begagnade saftkannor istället för en. Men håller med om hennes kritik mot Bianca, hon är ingen bra förebild, frågan är väl om Clara själv är det. ( jag har generellt svårt för dessa influensers som promotar hemmafruar som ska gå runt i vackra hem i tjusiga kjolar och prata om hur underbart det är att städa och sortera hallen)

    Håller med! Samtidigt som jag stör mig på att Clara ofta är självgod och sitter på höga hästar när hon uttrycker sina åsikter. Hon är inte själv en klockren förebild i avseendet heller, även om hon antagligen lever ett hållbarare liv än Bianca.

    Jag tycker det är jättebra skrivet. Befriande att nån med ett relativt stort konto vågar sätta ner foten och framföra befogad kritik. Modigt. Naturligtvis handlar inte detta om att alla flunsor behöver ta ställning i precis alla frågor, önskvärt vore väl om de vore mer pålästa i de frågor de faktiskt väljer att hoppa på (ibland), för att vinna lättköpta poäng, hänga på trenden och så faller det givetvis helt platt, för de har noll koll.

    Det här handlar om (iaf som jag tolkar det) att vara ett gott föredöme, ta ansvar när man har en stor plattform. Nyttja det tillfället man har att även göra gott, både för människor, vår natur och klimat. Inte enbart ”kränga skit”och ha som största mål att köpa en ny Hérmesväska eller blåsa ut köket för femtielfte gången för att vara ”på”. Förkovra sig i det viktiga oxå, inte bara vilken läppglanstrend som gäller…Det är fasen riktigt sorgligt hur pantade en del flunsors är, fullständigt borta i världsliga ting, och har större koll på var Chanels flaggskeppsbutiker ligger än att 900 miljoner människor runt om i världen inte har mat eller rent vatten för dagen. Det måste kännas så oerhört tomt. Eller så är det så illa att det inte känns tomt, för man vet inte bättre..Om man som flunsa har behovet av att bli sedd, hörd och beundrad, är det väl ett ypperligt tillfälle att bli det genom att göra nånting bra, nåt som gör skillnad på riktigt, speciellt när man kan och har möjlighet. Vill man bli ihågkommen som den som uppfann bus i fyra nyanser av brunt, eller för att man gjorde skillnad för barn i tredje världen?

      Men på riktigt? Hur gör du skillnad för barn i tredje världen ”genom att ta ställning till loppisar på sociala medier.” Det är ju bara trams och tjejen som skriver är inte ett dugg bättre än de hon kritiserar.

        Och du väljer då att fokusera på en sak som togs upp som exempel, finns miljarder andra saker att göra istället för att kränga massproducerad billig skit. Lämnar det till dig att tänka ut. Plus, att handla second hand är fasen så mycket bättre än nya polyester kläder och Kinaskräp. Så jo, i mina ögon är hon definitivt ”ett dugg bättre än de hon kritiserar”.Måste hon leva som en asket för att hon i dina ögon skall anses göra som hon talar?

        För min del handlar det inte om att göra allt rätt, det finns det knappast ngn som gör, men vi kan alla göra lite och framförallt dessa flunsor, som inte verkar tänka längre än till nästa shoppingtur eller resa de skall göra för bra content.

    Tycker Curie vore den främsta kvinnan genom tiderna.

      Beundransvärd kvinna med drivkraft och fokus. Vet inte vad hon ansåg om inplantat i bröstkorgen och kindben?

        Ja och undrar vad hon hade för tankar kring implantat 😉

    Men vill vi verkligen att flunsor ska börja tycka i stora frågor? Deras lilla ytliga värld har också en plats och ett värde.

      Nej, jag ser helst att vi ser till att flunsor inte är förebilder för våra barn, så tjänar de inga pengar alls och får skaffa sig ett riktigt jobb som skapar värde

    Jag vet inte, hon går hårt åt kapitalismen och ett par kvinnor i skottlinjen nu på kvinnodagen men hon verkar ju arg på kapitalismen i sig. Sen säljer det såklart med snygga och framgångsrika kvinnor precis som hennes idylliska lantliv också säljer, mer än någon vanlig sliten morsa i lägenhet som ingen vill läsa om fast hon kanske räddar världen jättemycket utifrån sina egna förutsättningar. Men det är väl just en sån där vanlig tråkig kvinna man inte ska vara, man ska sälja in en viss nisch för att hamna på den här typen av lista men om det är hemmafruideal eller girl boss som säljer smink spelar mindre roll.

      Nu pratar ju inte Clara enbart om livsstil i sitt inlägg utan om att influensers ska våga ta ställning i och /eller lyfta svåra frågor (tex kopplade till jämställdhet) och där kan man inte slå henne på fingrarna, hon har regelbundet lyft frågor om politik och rättvisa på sin blogg (varvat med ytligheter och annonser – liksom alla andra flunsor).

        Jo det är ju sant, absolut, men alla kanske inte är typen som ”ryter högt mot orättvisorna” bara för att de är kvinnor. De kanske saknar kunskap, svårt att ta ställning i en komplex värld eller, vilket nog ofta är fallet också, så passar det liksom inte in i imagen. Och det är väl tråkigt på ett sätt men vi ställer ju inte samma krav på alla framgångsrika män.

    Jag tycker texten är jättebra.

    Blir det inget ÖS?

      Undrar också.

      Och inget 18.00-inlägg🤔

    Inget öppet spår ikväll?!!!! 😠😠😠😠😠

    Var är Öppet spår? 🙁

    Kan inte förstå det här att hela tiden tycka, ta ställning till offentligt, ta ställning för eller emot Israel/Palestina och en massa annat. Visst är det bra att skapa opinion ibland. Men att avkrävas ”tyckande”, nej.

    En av Claras läsare kommenterade hennes inlägg såhär;

    ”Vill du verkligen använda kvinnodagen till att klanka ner på andra kvinnor? Har du inget viktigare att säga? Jag blev varken peppad, sporrad eller förargad, bara modlös och ledsen. Tänk så många vi är som läser din blogg, alla som hyllar dig på rad här i kommentarsfältet. Vilken skillnad gör vi för andra? Är vi så mycket bättre? Det börjar med oss. Låt oss göra något bra, små saker som gör stor skillnad, istället för göra någon annan till syndabock. Besegra det onda med det goda.”

    Clara var vidrig nog att kvinnodagen till ära köra härskarteknik till svar och svarade på kommentaren såhär; ”Din kommentar ringar in det här problemet perfekt! Tack för att du exemplifierade”

    Nog för att Clara sällan visar sig smart nog att kunna svara på någon som inte håller med och argumentarer sakligt för motsatta ståndpunkt men hade det inte varit bättre av Clara att bara låtit bli att svara när hon inte behärskar att argumentera?

    Hon är verkligen vidrig när hon sätter den sidan till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.