Ätstört eller extra allt-smalistips!

Katrin Zytomierska uppmanar sina följare att äta som hon, för att bli smala till sommaren. 
Nudlarna hon rekommenderar innehåller praktiskt tagit ingenting, så i mina ögon låter det här bara ätstört.
Är det förresten någon som blir hungrig eller köpsugen av att se Katin äta? Jag blir det icke, så kanske borde hon spinna vidare på det? Om man får folk att inte vilja äta, så kan de bli smala jättesnabbt!!!

Där har du något att kommersialisera på, Katten! 😁

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha läste Kenza först och trodde hon börjat göra reklam för Katrin Z 😲

    Det nyttiga i middagen är väl de fyra äggen och kokosolja. Resten för att fylla ut.
    Lite inspirerad över hur mycket hon tränar och engagerar sig i kosten, men köper inte produkterna.

      Grönkål skulle jag säga är nyttigt

        Ägg är väl också supernyttigt. Fattar inte kritiken här…

          Exakt… Byt ut de där nudlarna (som tydligen inte är så bra för magen) mot vanliga nudlar och det är en helt ok lunch.

            Spannmål är inte bra för hälsan.

            4 ägg till lunch?? Då skulle jag få sitta på toa hela eftermiddagen.

            Nä de är väl till och med bannlysta i Australien, orsakar massa magproblem.

        Verkligen!

      Att kokosolja skulle vara nyttigt är det enbart själutnämnda hälsoexperter som påstår. Tittar man kemisk på det så består det av 85% mättade fetter vilket är det som gör just smör onyttigt. Faktiskt innhåller smör 53% mättade fetter så det är bättre att äta smör. Sedan florerar en massa annat nonsen om kokosfett, som att det bränner fett för att det går åt mycket energi att förbränna, jo tjena om det vore så väl att det fanns mat som förbrukade mer än det tillför i energi skulle vi inte ha viktproblem. Att det skulle förebygga demenssjukdomar är väldigt trist att dessa självutnämnda experter ens försöker sig på att påstå.
      Det jag inte fattar är att människor lyssnar mer på klåpare än forkningen.

        Att mättat fett och fett är farligt är väl en myt från 90-talet? Kroppen behöver fett.

          En myt från 90-talet, nu skojar du? Det finns mättade, omättade och fleromättade fetter. Smör men även vegetabiliska fetter som palmolja och kokosolja innehåller mättade fetter. Kemin har inte ändrat mellan 90-talet och 2020-talet. Det är samma typ av bindningar i fetterna som då och samma hälsoeffekter.
          Du ska inte tro på allt du läser på nätet.

            Nä, lyssnar på läkare. Äter kokosolja och ghee (skirat smör). Mår bra av det.

          Myten började redan på 50-talet efter en fuskstudie.

          Fett är livsviktigt, dock inte mättat fett!

            Bröstmjölken består av mättat fett.

        Mättat animaliskt fett(talg, ister, smör) är det bästa för hälsan, därefter kommer kokosfett, olivolja och avokadoolja. Fröoljor och margariner är förödande för båra kroppar.

    Vad härligt att man kan göra världen bättre genom att bli smal.

      Sitt eget välbefinnande blir oftast bättre om du är normalviktig och vältränad. Mindre belastning på sjukvården pga livstilsrelaterade sjukdomar så vården kan lägga sina resurser på annat. Så världen kan eventuellt bli lite bättre.

        Men nu var det inte normalviktig som diskuterades, utan just smaaal.

        En bulimiker kan ha en normvikt och vara vältränad. Det du uttrycker i ditt inlägg indikerar inte på något sätt att det per automatik är frågan om en hälsosam person!

    Får lite Anna Book vibbar av den ställda frågan med alla emojis… 😀

    Den där frågan hon fått från en ”följare” var det mest uppenbart fejkade jag någonsin sett. 😅

      Om det hon skriver gällande lunch och middag är det enda intaget över hela dagen så är det alldeles för lite mat. Och varför äta nudlarna om de inte innehåller någon näring eller energi? Som att äta luft?

        Läste lite om nudlarna och de verkar i all fall bidra med fibrer. Sen är de tydligen expanderande vilket ger en mättnadskänsla. Dock verkar man också kunna bli ganska risig i magen av dem, med diarré och uppblåsthet. Skulle själv bytt ut dem mot vanliga nudlar, för i övrigt ser jag inte något större fel på receptet som t ex en snabb lunch.

          Var läste du om nudlarna? De är tillverkade av konjaksrot som passerar rakt igenom kroppen utan att tas upp. Du skiter i princip ut exakt det du stoppade i dig. Konjaksrot äts av hälsofreaks som vill uppnå mättnadskänsla utan att gå upp i vikt.
          Om Katrin äter så illa som hon lägger upp på sociala medier lider hon garanterat av Ketos som inte är bra. Sedan kan man ju undra om hennes dumhet beror på att hennes hjärna och celler är svältfödda på glukogen som är det enda hjärnan vill ha för att kunna fungera. Glukogen spjälkar kroppen ur kolhydrater.

            Fast nu går det ju leva utan kolhydrater. Och ketos är inte farligt.

              Är det den hemskolade hälsoexperten hälsofia som är i farten? Ketos är inte hälsosamt om du tror det. bara för att det inte är hälsohotande betyder det inte att det inte påverkar hälsan negativt. Det gör det. Vad gäller kolhydrater så påverkas serotoninnivåerna i hjärnan då man inte tillför kolhydrater. Vad serotininet gör får du googla själv.
              Om du dessutom får dina proteiner enbart från animaliska produkter vilket även ägg är så ökar hälsoriskerna. Att bara hämta sin fakta från bloggar och likasinnade hälsogurus har sina risker…

                Hört talas om Ketogenes?

            Du vet att vi föds i ketos och fortsätter att vara i det så länge vi blir ammade?

        Vanliga nudlar innehåller väl inte särskilt mycket näring heller. Gissar att det är för att det är godare att äta exempelvis kyckling med nudlar än att äta bara kyckling. Plus att det fyller ut och mättar, även om det inte ger mycket energi i sig. Sen skulle jag aldrig köpa hennes produkter, så jag är inte någon förespråkare : )

          vanliga nudlar mättar bra tycker jag, äter det med ägg och broccoli efter träning

          Det mättar en stund. De innehåller som du säger ingen energi, så hungern är tillbaka lika snabbt. Åt dessa när jag var som mest ätstörd under 2011. Visste inte att man fortfarande äter dessa 😳

    Grönkål och fyra (!) ägg är inte onyttigt, tvärtom. Är väl absolut ett bra tips för folk som behöver hålla igen på kalorierna och inte ätstört. Fetma och övervikt är numerärt större hälsoproblem än ätstördhet men vi har lätt för att glömma bort det.

      Är inte fetma en ätstörning?

        Det skulle det ju kunna vara men måste absolut inte och det vanligare är nog att det inte är det.

          Poängen är väl att ätstörd inte bara är smal. Man kan vara ätstörd i alla former och då blir det skevt att sätta ätstörda mot tjocka i en jämförelse, eftersom många faktiskt hör till bägge dom grupperna.

          Men definiera ätstörning. Klart att en person med fetma har en ätstörning. Vad är annars orsaken?

            Mediciner, hormoner, okunskap kring näringslära, stress, nedsatt förmåga till fysisk aktivitet, sjukdom, etc. exempelvis. Precis som en person kan vara mer eller mindre undernärd utan att för den delen vara ätstörd.

              Allt det du nämner är förklaringar till övervikt/fetma men egentligen inte orsaker. Orsaken är att man har ett kaloriöverskott.

                Nej, inte om orsaken är medicinsk.

                  Men en miljard människor (yes, så många räknas faktiskt snart som överviktiga/feta!) har inte en medicinsk orsak till sin övervikt! Överviktiga vill så himla gärna få det till att just deras övervikt är ”medicinsk” när de i själva verket har noll koll på hur mycket kalorier deras mat, snacks och såser faktiskt innehåller och mycket man behöver röra på sig för att göra av med energin. Säger ju sig självt när du tittar på bara nån generation tillbaka och hur andelen överviktiga ökat, att det inte kan bero på medicinska orsaker. Den största anledningen stavas kost och motion för!

                    Men för det är man ju inte ätstörd!
                    Det är inte en ätstörning att äta för mkt eller för onyttigt eller träna för lite.

      Sant! När vi normaliseras att bara äta det vi är sugna på för att ”lyssna på kroppens signaler” och det vi är sugna på är snabba kolhydrater och processade halvfabrikat samt sockrade efterrätter och mellanmål. Konstigt att fetma och psykisk ohälsa ökar.

        Psykisk ohälsa kan vara en stor orsak till fetma (och tvärtom)

      Övervikt är ett så brett begrepp att det inte alls går att säga något om hälsoriskerna. Att ligga två, tre kilo över gränsen är givetvis mer hälsosamt än att ha bulimi tex.

        Ingen har sagt att två tre kilos övervikt är fetma heller.

          Nej, men det talades om ”övervikt och fetma”. Övervikt är en sak, fetma en annan. Speciellt övervikt behöver inte alls vara farligare eller mer ohälsosamt än en ätstörning.

            Fast jo. Övervikt klassas av vården som när ens vikt är negativ för hälsan och en riskfaktor för fetma.

              ”övervikt behöver inte alls vara farligare eller mer ohälsosamt än en ätstörning”

                Man brukar ange källa vid citat…

                Och det går att med en enkel googling hitta vad som menas med övervikt och varför det av vården ses som något negativt.

                  Ja, ts skulle väl också kunna ge källa då 😅

      https://www.vardfokus.se/halsa/overviktiga-lever-langre-an-normalviktiga/

      Inte helt klart att det är så farligt att vara överviktig. Fetma däremot ökar risken för att dö i förtid.

        Den där studien är över tio år gammal… Dessutom har det betydelse när i livet en är överviktig. Som ung är det en riskfaktor, medan det som äldre kan vara aningen skyddande att ha ett par extra kilon.

          Nej den är inte tio år gammal.

          https://www.dn.se/varlden/lagom-tjocka-lever-langst/

          Studien kan du leta upp själv om du vill läsa mer exakt vad de kommit fram till.

            Sorry, 2013 är visst 11 år sedan.

              Den studien som den länkade artikeln i DN hänvisar till är publicerad i juli 2023 och bygger på data insamlad från vuxna amerikaner 1999-2018.

            Det är vanskligt att bara säga att övervikt inte är farligt. Det finns massor med nyanser i de studier som kommit fram kring detta. Till exempel att för äldre personer är kan övervikt vara skyddande. Samma sak gäller till exempel inte för yngre.

              Ja det är ju skillnad på att vara 60 år och ligga stabilt på ett BMI på säg 27 eller om man är 20 år och har ett BMI på 30 och ökar lite i vikt varje år (det gör ju de flesta faktiskt).

              Men snälla någon, jag sa inte att övervikt inte är farligt.

                Det sa du visst…

                  Läs då om och läs rätt.

          Hur länge menar du att en studies resultat är aktuella? Har de en generell preskriptionstid?😁

            Ja ibland eftersom forskning brukar fånigt på att upprepa och utveckla tidigare studier.

              *gå ut på

              Så, hur har studierna efter den elvaåriga utvecklats menar du? Vilka studier idag säger emot resultatet och på vilket sätt? Man kan liksom inte hävda rakt av att resultat inte är aktuella längre pga att studien är elva år gammal, du får ju backa upp det med vad som har hänt på fronten sedan dess då.

                Anonym som avvisar studien för att den är 11 år gammal har lite svårt med läsförståelsen. DN artikeln hänvisar till en helt färsk studie från 2023 som befäster det som framkommit i den äldre studien.

                  Den första artikeln som länkades var från 2013. Den andra är låst vilket gör det lite svårt att kommentera.

                    Den var låst även för mig men lustigt nog kunde jag ändå läsa tillräckligt med text för att förstå att den var yngre och trycka på länken som tog mig till själva studien.

                      Kom inte upp någon länk för mig så du får gärna posta den här så vi pratar om samma studie.

            Beror ju helt på vad det är för studie. För den här studien skulle det ju tex kunna vara att fler av de som undersöktes inte hade övervikt som yngre eftersom det var ovanligt förr medan folk som är unga idag har växt upp med total tillgång till mat och fler gått med övervikt hela livet. Skillnaden på 10 år kanske inte är extrem. Men oavsett, man ska nog inte okritiskt ta till sig resultaten som ett slags rättesnöre för vad man bör väga som ung idag.

              Nej därför hänvisar jag till studierna för att själv läsa vad de faktiskt säger.

              Är det inte lättare att faktiskt läsa de bägge stidierna, från 2013 och 2023 än att sitta och killgissa som du gör?

                Ej, det var en person här ovanför som undrade om det fanns någon generell regel för när forskning blev ”för gammal” så skrev bara utifrån det, att det beror på vad forskningen handlar om, dvs om det är någon som är konstant eller om förutsättningarna kan ha förändrats över tid och därmed inte är aktuellt längre.

    Ja Katin är ätstörd.
    Och meddelandet var det mest fejkade meddelande jag sett på länge.

    Undrar på riktigt om K skulle ”ta sig an” mig som är något överviktig? Eller om hon skulle fnysa åt mig? Hon vill att alla ska bli smala, men verkar tycka överviktiga är osmakliga, så därav min nyfikna fråga.

      hon skulle tyvärr äcklas av dig

      Hon skulle bog gärna hjälpa dig under förutsättning att du vill ändra din kost och röra på fläsket.

    En del blir klokare med åren andra inte. Hon tillhör definitivt den senare kategorin.
    Någon annan som hatar det där ”smaskandet”.
    Kanske att KZ vill in i mukbang-träsket?
    Det går att tjäna stora pengar där har jag förstått.

      Reagerade också på smaskandet. Så jäkla äkligt.

    Fast hon säger ju dock inte att man enbart ska äta nudlarna utan man ska tillsätta protein

      Det finns en anledning att hon äter sina egna Clean nudlar och det är för att de inte innehåller kolhydrater. Faktum är att hon kunde lika gärna tuggat i sig papper till äggen och grönkålen. Samma effekt.

    Ja, smal till sommaren kommer man säkert att bli med den där dieten. För att sedan gå upp allt och lite till när man slutar följa Katrins ”råd”. Långsiktighet är nog inte hennes grej.

      Hon har väl varit smal länge??

    Haha smal tips ? Det är minst 400 kalorier i detta recept, man kan äta en korv med mos för samma kalorier…

      Eller en chokladkaka. Näringsvärde är inte samma sak som kalorier…

        Och kalorier är endast ett mått på energi och har inget med kroppen att göra…

      400 000 kalorier!

      Eller 400 kcal.

    Wow, 7kcal per 100g.

    Då behöver man äta typ 20kg per dag för att få i sig ynka 1400 kcal.

      Man ska väl äta mer än bara nudlar hoppas jag

      Fast bara äggen i sig är ju typ 300 kcal. Sen förespråkar jag verkligen inte hennes sätt att marknadsföra, men hon äter ju inte bara nudlarna.

    Nudlarna är ju bara utfyllnad. 4 ägg är ju mycket protein + grönkål och sen osten (även om man bara skulle ha pyttelite ost).

      Ser inget problem, äggen och det andra är tillräckligt för en måltid och eftersom nudlar knappast är nyttigt så kan man ju antingen äta dessa nudlar eller helt enkelt slippa nudlarna (är en typisk lunch jag brukar äta). Men som variation kan det väl vara lite kul med nudlar utan de onödiga kolhydraterna och kalorierna. Skulle dock inte slösa pengar på dem personligen.

    Jag blir inspirerad när jag ser henne laga mat ,det ser oftast sjukt gott ut. Däremot har jag svårt för att se henne smaska och mmmmma så där överdrivet.
    Ätstört att äta mat nja inte särskilt och att ha koll på kalorierna är säkert relevant för många.

    Är det fel att vilja gå ner i vikt eller vilja hålla sig smal?
    Nej, inte om man är en sund person mentalt.

    Jag har gått ner i vikt och försöker hålla mig kvar på en stabil vikt. Jag älska pasta så dessa nudlar är min räddning!

    Sen kan man ju tycka vad man vill om Katrin, men att ge tips på viktnedgång måste ju i sig inte vara ätstört.

    Som fler konstaterat så är det bra mängd kalorier.
    Förutsatt att du äter mer mat under dagen men det får väl vara utgångspunkten.

    Ägg är en bra proteinkälla och även vitaminrikt.
    Protein mättar bra i relation till mängd kalorier.

    Att äta fyra ägg ger rätt bra studs i magen.

    Att öka upp mängden protein och bra fett i relation till mängd kolhydrater ger en bättre mättnad och eventuellt på sikt en viktnedgång alternativt viktbalans.

      en måltid på nästan 400kcal där 398 kommer från äggen, inte så bra måltid.

        Äggen var det nyttigaste i den måltiden.

    Vilken jävla sorglig kommentar, hur i HELA HELVETE skulle världen bli bättre för att Katrin fortsätter smalhetshetsa!?

      om folk äter mindre så blir det mindre koldioxidutsläpp 🧠

    En måltid bestående av knäckebröd och granola låter inte som en mättande lunch som man står sig på så värst länge.

      Beror ju på hur aktiv man är också. Skillnad på att vara ledig och ligga i soffan en dag eller springa benen av sig på en arbetsplats.

      Hon äter en rundel av sitt knäckebröd och brukar ha en massa gott ovanpå på den,ibland gör hon som en knäckepizza i ugnen .Det är inte så att hon äter en torr skiva knäckebröd bara.

      Jag äter nästan jämt bara granola + Yoggi mini till lunch och står mig lika bra på det som när jag äter en matlåda. Tar en banan eller liknande till eftermiddagen.

        Håller med, tycker inte man behöver äta värsta maträtten till lunch. Så onödigt haha

        Yoggi mini är verkligen inte gott… Smakar vattnig yoghurt.

          Ät något annat då

    Vad är det som är ätstört, vissa är tjocka vissa är smala, vissa är det utan att ”försöka” andra är det genom att aktivt försöka. Får man bara vara hälsosamt smal om man inte försöker? Enligt denna blogg får man bara vara smal om man inte försöker – vilket kan vara svårt och det som då ofta kan leda till övervikt

      Ja visst är det komplicerat det där, jag är smal och äter absolut inte bantningskost som Katrin men skulle inte heller kunna släppa loss hur som helst utan att bli tjock. Men det är som att man ska äta och njuta tills man nått nivån fetma, först då bör man försöka göra något åt saken, dock bara ”sund” metod. Men det är ju betydligt svårare att gå ner 40 kilo än att gå ner fyra kilo efter semestern. Ändå verkar det anses vara hetsigt och ätstörd att ta till åtgärder.

      Kanske kan man försöka vara smal utan att trycka ner de som inte lyckas vara smala? Läser man kommentarsfältet här så önskar man ju att fler hade lite mer empati, sunt förnuft och självinsikt. Får mig att vilja ställa mig utanför ett sjukhus och neka alla smala att komma in för de är ju friska, bara feta som belastar sjukvården har jag hört. Eller kan de över ett visst BMI få skatterabatt för att de inte får belasta sjukvården för deras fetma är orsaken till alla eventuella hälsobekymmer ändå? Rökare bör ju inte ens få kontakta VC för det vet ju alla att rökning är det värsta du kan göra för hälsan. Träna sig till skador eller utöva riskfyllda sporter är ju helt självvalt så de ska heller inte belasta sjukvården med sina skador tycker jag. Blir utmärkt detta, tänk vad mycket arbete vi besparar vården som ju är överbelastad i dagsläget!

        👏👏👏

        Självklart kommer normalviktiga också drabbas av olika sjukdomar. En del sjukdomar kan man inte styra över själv med sitt sätt att leva men många kan du själv minska risken att drabbas av.

    Tips: byt ut dyra nudlar utan innehåll mot knäckebröd, gör en omelett av grönkål, ägg och ost så har du en billig och god lunch. Fyra ägg låter till och med mycket.

      Ja jag skulle aldrig orka äta 4 ägg till lunch.

        Nej, inte om du trycker kolhydrater samtidigt.

    Jag vet inte vad jag ska göra med all den här informationen? Ett knäckebröd och ett ägg och ett äpple tolv gånger om dagen? Eller var det tvärtom? En tomat, ett gurka och en squishschsquash på förmiddagen och sen 1 citron, 1 msk olivolja över en 4 msk fetaost, och sen som efterrätt 1 körsbär, 1 mandarin och 1 pensé med ringlad uppfräst honung över? Sov sen inte så mycket, fem timmar räcker, promenera 5 timmar före jobbet.

    Hennes nudlar smakar dock bubbelplast…

      Skulle ALDRIG köpa något som har med henne att göra!
      Vill inte gynna en mobbare!

    Ingen vill se henne äta och smaska. Hon börjar framstå som riktigt desperat och hon är kass på marknadsföring

    Ogillar verkligen hennes smalhets… Och med 4 ägg borde väl denna lunch hamna på iaf minst 600 kalorier. Vilket väl är en helt vanlig jäkla lunch? Så hennes ”knappt några kalo” fattar jag inte…

    Hur är det annorlunda från recepten som du delade? Till och med mer kalorier i Katrins då du bara skulle äta 500 om dagen.

    Kan verkligen inte med Katrin. Hon är helt besatt av att vara smal samtidigt som hon inte gör ett dugg åt sin fula personlighet. Fullkomligt vidrig är hon.

    Apropå smalhets och ”nyttig” kost – Annawii på instagram som bara äter popcorn och sockerfri glass? Också alla konstiga bilder på kroppen som ska framställas så smal och benig som möjligt.

    Jag följde henne förut men är inte så aktiv på instagram och nu när jag gick in var hennes konto privat. Tror inte jag blivit blockad eftersom jag kan se kontot – är det fler som upplevt samma?

      Testade nu och kunde inte heller se hennes konto så hon har nog gjort det privat helt enkelt. Hon mår väl inte så bra efter makens bortgång. Inte så svårt att förstå.

    LYSSNA SNÄLLA KONSUMENTER!!

    Nudlarna!! För det första, klipp upp påsen, stick ner näsan o lukta! Luktar det gott? Nä just det, luktar ruttet! Ändå säger Katrin, ”skölj nudlarna frpn varmt vatten från VATTENKRANEN! Har Katrin ännu inte fattat att man INTE ska använda ljummet alt varmt vatten i mat från kranen! En fråga, när ni tar en kopp te, sätter ni då på det varma vattnet i kranen o fyller tekoppen o dricker det?! Nej ingen kostmedveten person skulle göra det. Utan man kokar så klart upp sitt tevatten, detta för att få bort avlagringar o skit o bakterier från ljummet nudelvatten som Katrin sysslar med. Dessutom omöjligt att få bort stanken från den öppna nudelpåsen o bara skölja dem i varmt kranvatten!!! Har köpt nudlarna på test, luktar soptipp när man öppnar påsen, ruttet! Sköljde dem i kallt vatten för att få bort stanken, kokade sedan upp kokhett vatten o hällde över dem, stank fortfarande skitäckligt, som en spya, fick slänga det. Köper jag däremot nudlar i butik, ingen stank o odör överhuvudtaget. Usch usch!!

      Äntligen! Varmvatten kontrolleras inte vilket kallvattnet görs, regelbundet, om man har kommunalt vatten. Sedan kan även varmvatten innehålla höga mängder koppar vilket finns i varmvattenrören. Det är inte bra att få i sig metaller för de lagras i kroppen.
      Hennes nudlar är dessutom en svindyr skitprodukt tillverkad av giftig rot, konjaksroten. Hälsogalnigar brukar gilla den för kroppen kan inte ta tillvara den så den går rakt igenom systemet.

    Kanske bitter men är SÅ trött på att jag får upp henne ÄTANDES och smaskandes på allt från hennes märke!! Får mig enbart bli otaggad på att köpa

    Kolla vad de äter i de blå zonerna och följ skulle jag säga. Katrin har noll utbildning men är sugen på att sälja sina varor. Hennes Granola fick jag hem som test. Bara massa havre i och totalt smaklös. Dyr som tusan. Blanda egna fröer, havre, nötter mixa med vatten, honung & kryddor. In i ugnen. Den blandningen med 2 färska frukter och lite grekisk yoghurt är bra mycket nyttigare än hennes billiga, intetsägande blandning.

    Ibland känns människan rätt korkad. Att följa hennes kostråd, ja då får man nog skylla sig själv.

    In med mer frukt och grönt, ut med massa processat skit. Vi måste lära oss laga eget istället. Köp direkt från bönderna och gynna lokalproducerat. Då får man tag i lite roligare saker. Köper själv mjöl direkt från kvarn i Sverige, utan mellanhänder. Köper honung direkt från svensk biodlare, handlar frukt direkt från gårdar i Europa. Köper man avokado direkt från gård i Spanien/Portugal en gång åker man inte till ICA igen. Skillnaden är väldigt stor.
    Så vansinnigt trött på alla stora kedjor som kapar i kvalitet för att vinstoptimera. De som får stryka på foten är slutkonsument samt odlarna. Jag vänder hellre på steken och betalat till de som lever för sina produkter. De som skapar dem från grunden. Katrin får inte en spänn ifrån mig iaf. Aldrig

    Matlagmingstips: Tillsätt en skvätt kokosolja när du steker grönkål så blir det lättare att skrapa ner allt i soporna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.