Free bleeding med Yogagirl

Inlägget innehåller reklam för podden ”Sanning & Konsekvens”

Yogagirl har spelat in ett helt poddavsnitt där hon pratar om mens och att ”blöda fritt” – alltså att inte använda några som helst mensskydd när det är möjligt.
Jag tog upp det här avsnittet i veckans avsnitt av ”Sanning & Konsekvens” där jag avslutar med att rekommendera Yogagirl att köpa ett par menstrosor istället för att bulla upp med handdukar där hon ska sitta.
Om man inte vill ”plugga igen” sin slida eller samla upp mensblodet i en menskopp på insidan av kroppen, så kan man väl bara använda ett par menstrorsor istället, men kanske är det själva rinnandet som riskerar att ske längs benen som är grejen?
Jag är mest bara glad över att slippa ha mens alls, och ser ingenting heligt eller spirituellt med den. Jag kommer inte börja kalla den för min uteblivna ”moon” så som Yogagirl gör.

Du hör våra tankar kring det här runt 46:30 in i avsnittet:

Är du sugen på att testa ”free bleeding” eller är du lika ointresserad av din mens som jag är?

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    sitter hon på handdukar kan hon väl lika gärna använda binda. funktionen är ju densamma.

      För övrigt intressant fakta om free bleeding (fått från AI-chatt):

      Free bleeding är praktiken att menstruera utan att blockera eller samla upp menstruationsflödet. Det har på senare år blivit ett ämne för offentlig debatt.

      Historia: Rörelsen började på 1970-talet som en reaktion på toxisk chocksyndrom, en sällsynt och ibland dödlig tillstånd som kan uppstå när bakterier växer i tamponger som används för att absorbera menstruationsblödning.

      Återpopularisering: Rörelsen fick ny popularitet 2014 som ett resultat av en prank som ursprungligen startade på webbplatsen 4chan. Kiran Gandhi sprang London Marathon medan hon praktiserade free bleeding som en symbolisk handling för att bekämpa menstruationsstigma över hela världen.

      Fokus: Rörelsen fokuserar på kvinnors och könsminoriteters egen komfort.

      Produkter: Free bleeding-underkläder, som är en produkt av free bleeding-rörelsen, har fått medial uppmärksamhet. Dessa produkter är ett alternativ till användning av tamponger.

      Var inte meningen att hamna som svar till den kommentaren.

      Men bindor kan man dessutom ha kläder på sig, vilket dom flesta kanske vill ha dagtid.

        Hur vågar du utgå ifrån att yoga girl skulle ha ett jobb som kräver en kontorsmiljö, eller kläder för den delen?

          Ja just ja, såklart. Hon kan ju podda från soffan, sittandes Kalle Anka på en handduk. Super relevant för oss andra alltså.

    Kan varmt rekommendera tygbindor! Bästa jag gått över till. Det och menskopp.

    Men går hon runt naken eller vad har hon på sig? Kan inte lyssna på något just nu, men kanske får ta och göra det sen.

    Känns väl jävligt ofräscht? Finns ju hjälpmedel av en anledning?

    Fy fan vad äckligt! Tackar vet jag tampong. Har extremt bra luktsinne och kan ibland känna doften av mens när kvinnor använder sig av binda. Tycker menskopp låter skitäckligt med, hade inte uppstartat om någon håller på att hålla ut mens i mitt handfat.

      Man häller ju i toaletten.

        Fast man tvättar ju ur den i handfatet?

          Inte som att det stannar i handfatet? Isåfall kan man väl spola av den i duschen ,för antar att ni duschar även när ni har mens? Och då händer det ju att det kommer några droppar blod där också.

            Det är väl lite skillnad om min egna mens rinner ut i duschen mot att någon tvättar ur sin menskopp i handfatet. Jag har liksom inga rengöringsprodukter där så det är inte direkt så att personen kan göra rent handfaten heller.

              Tvål, är det nåt du erbjuder dina gäster?

      Har vi inte kommit längre än att kalla mens äckligt..

        det äckliga är väl snarare lukten

        Måste man tycka att mens är ”fräscht”? Är nämligen inte så förtjust i kroppsvätskor överlag, oavsett vem som utsöndrar vätskorna och varifrån de kommer.

          Är motsatsen till äckligt fräscht? Vad sägs om naturligt och nått vi accepterar?

            Är att tycka att något är äckligt detsamma som att inte acceptera det?

            Vad sägs om att inte försöka styra vad folk tycker utan att du bara accepterar att det finns en mängd människor som tycker att blod är äckligt, samtidigt som vi fattar att det är naturligt och att mens är fullt accepterat som fenomen?

            Saker kan va naturliga och äckliga. Som bajs.

              Bajs innehåller farliga bakterier. Det gör inte mens.

        Nej varför då? Tycker mens är förjävla vidrigt. Accepterar skiten, trots allt en naturlig grej, men det ändrar inte hur äckligt det är. När tjejkompisar säger att de har mens, känner mig så sjukt obekväm. Och har själv jättesvårt att säga det just för att jag känner mig jätteäcklig pga att mens är jätteäckligt.

          Lol, triggad much? Om du har sånna problem med mens att du inte klarar att höra om när människor nämner det så kanske du bör gå i terapi (säger inte för att vara dryg, låter sjukt jobbigt som kvinna)
          eller skaffa preventivmedel som tar bort din mens då? Problem löst

            Knappast något att gå i terapi för. Och jo, du framstår som dryg.

      Menskopp är helt överlägset. Håller i många år så man inte behöver köpa nytt kontinuerligt, torkar inte ut slemhinnorna, kan fånga upp mer blod än den största tampongen och kan sitta inne i 12h (om man inte behöver tömma den för att den är full innan såklart).

      Anonym 15:22 jag hoppas du aldrig har kvinnliga gäster. För annars har det garanterat hänt att menskoppar tvättats ur i ditt handfat. Så absurt att tycka det är äckligt.

        Man får tycka att blod är äckligt. Jag skulle inte bli jätteglad om någon sköljde av sina bajsiga trosor i mitt handfat heller, hur naturligt det än är med bajs. Hellre i duschen, då går allt att lättare spola av.

          Vi stackare som har barn har haft bajs på de flesta ställen från köksgolvet till vasken i badrummet.

            Och?! Det är fortfarande äckligt oavsett om skiten kommer från en unge eller en vuxen.

          Fine, kroppsvätskor är kanske inte så jävla fräscht alltid, men kan SLUTA jämför mens med bajs! Ni som gör det, trollar ni?

          Trodde vi hade kommit längre

            Men acceptera bara. ”Kommit längre”. Trodde i så fall vi hade KOMMIT LÄNGRE att man kunde acceptera hur folk väljer att tänka.

            Varför är det förbjudet att jämföra mens med bajs? För mig är mensblod precis lika äckligt som bajs. Att bajsa är naturligt, att ha mens är naturligt – det betyder inte att jag vill se mens eller bajs, känna lukten av mens eller bajs eller diskutera mens eller bajs i några större ordalag.
            Nej, man behöver varken skämmas för att man bajsar eller menstruerar men varför ska vi låtsas som att mensblod är något annat än äckligt?

        Jag är själv kvinna och har gott om kvinnliga gäster, ingen av mina vänner använder menskopp så jag klarar mig.

        Varför är det absurt? Jag har haft mens fram och tillbaka i tjugo år och tycker det är vidrigt. Blod, tjocka klumpar som kan komma från ingenstans mm. Tur att min p-stav tar bort den mesta mensen för mig.

      Är du en vampyr?

        Föestår inte riktigt skillnaden tvätta ur en menskopp i handfatet mot att blöda näsblod i handfatet, blod som blod. Det åker ju med vattnet ned i röret. Har man inte rengöringsmedel kan man ju ta lite tvål och skölja av porslinet med.

      Mysigt med att shamea andra kvinnor flr att de blöder genom att säga att det doftar äckligt från bindor etc. Du vill gärna se att de som skäms för din mens gör det lite till? Öka på stigmatisering lite extra?

        Suck…..Zzzzzzzzzz

    But… why? 😂 sjukt märkligt

    Hon är ju knäpp på riktigt.

      Tycker jag inte. Du borde nog följa henne en månad för att se med dina egna ögon istf att gå efter Camillas…ömdöme? Tyckande?
      Rachel använder menstrosor normalt sett. Nu var detta första mensen efter förlossningen så hon ville att det skulle bara få flöda ur kroppen fritt och fort. Hemma satt hon på handukar och kläder över, socialt använder hon menstrosor, även när hon nu kör liveyoga. Så klart! Avgör själv om du tycket det är ”sjukt märkligt”.

        Ja, sjukt märklig människa.

        Anette. Jag har följt yoga girl i typ 10 år nu. Och yes fortfarande mkt märkligt, varför ej använda menstrosan bara, flödar ju fritt då ändå.

    Tja, hon var ju vegan och är det inte längre så det här går kanske också över?
    Eller också är det ett sätt att vara aktiv på områden som inte är så inmutade av andra. Innan det blir för mainstream….

      Svårt för friblöderi att bli main stream då dom flesta kvinnor inte kan sitta nakna på en handduk hela dagarna under mens.

    Herregud. 😂😂😂

    Jag har aldrig mens, använder p-ring hela tiden så slipper jag. Saknar inte mens, tyckte det var jobbigt.

      Tror ingen saknar mens.. Underbart att inte ha det ja!

    Herregud hon blir ju knäppare o knäppare.

      Är menstrosor knäppt? Det är ju hennes normala modul operandi!
      Första mensen efter en förlossning blir som en slags rening och rensning av livmodern och är man i den sitsen att man kan sitta på handskar och bara låta det rinna ut, fine. Vid träning och vardagligt social interaktion använde hon menstrosor. Ta inte bloggbevakning för sanningsenligt😅

        Det rinner väl inte mer ut på handdukar än i menstrosa eller binda?
        Så tramsigt.

          Poängen är att hon inte vill ha sin, well, punani blockerad och instängd med bindor elr tamponger. Med hennes tillvaro hemma fungerar ju det. Som sagt så använder hon ju menstrosor annars. Nu funkar detta för henne så fine, vem är vi att hävda att det är äckligt eller fel?
          Det är inte applicerbart på mig eftersom mitt arbete inte görs hemifrån.

    Är inte lika långt gången som Rachel kanske men jag blir glad av min mens. Då vet jag att min kropp känner sig bra/frisk nog att menstruera. Obs detta är min åsikt om min egna kropp, ni behöver inte tycka detsamma 🙂

      Ser det också som något positivt. Det betyder att jag inte är gravid

    Saker kan vara naturligt utan att göras motbjudande.

    Inkontinens samt slapp analöppning är också tillstånd som är naturligt men sorgligt nog stigmatiserat att prata om, men för den sakens skull vill jag inte att personer skall sitta på handdukar och läcka urin och avföring. Samma gäller blod.

    Att göra mensskydd till en ”icke klassfråga” är däremot en viktig sak. Det skall inte vara en kostnadsfråga ifall du skall kunna vara med på jympan eller andra aktiviteter om pengarna inte räcker.

    Fyfan vad äckligt. Mår illa.

    Jag är extremt ointresserad av mens. Har svårt för de på jobbet som berättar vitt och brett i fikarummet om att de ”fått mens idag”. Varför är det viktigt att berätta för sina arbetskamrater?

    För mig är mens något privat och inget jag har lust att prata om med kreti och pleti. Har svårt för bloggare också, som varje månad måste berätta om ”jag fick min mens idag”. På vilket sätt är det intressant för andra att läsa om?

      Normalisera det antagligen. Ingen tvingar dig att prata om det men du kan inte bestämma vad andra ska prata om. Mycket ointressant man får ta del av i fikarummet bla barnprat, bara acceptera att vi är olika.

        Många gillar barn, och att prata om dom.
        Men vem tycker det är intressant om xx kommer in i lunchrummet och berättar att hon har mens? Inte många va?

      Helt enig med dig! Jag blir typ äcklad om folk börjar prata om sin mens med mig 😵‍💫

      Håller verkligen med dig. Berättar knappt om jag inte måste.

    Det här fick mig att minnas en ung kvinna jag jobbade med för kanske 15 år sedan. Vi jobbade på ett lss-boende där vi behövde hjälpas åt med vissa vårdmoment, men hon sprang på toa hela tiden vilket gjorde det lite knepigt att hinna med det som skulle göras. Efter ett tag förklarade hon att hon hade mens men inte använde skydd så hon sprang på toa när hon kände att det började rinna till…

      Haha det var verkligen knäppt.

        Kan ändå inte låta bli att vara lite imponerad om hon hela tiden lyckades pricka in det.

      Undrar hur hon gjorde om hon var någonstans där toalett inte fanns. + hur vet man att det ”börjar” rinna till? Det kommer väl bara..?

    Älskar eran podd ❤️ tack för att jag får ”hänga” med er och skvallra. M

    Går hon runt naken, annars blöder hon ner sina kläder även om hon sitter på handdukar.

    Jag är 66 år och har aldrig någonsin skämts eller äcklats över min menstruation. Jag blir därför oroad av hur en del kvinnor här känner inför det. Att det fortfarande finns ett tabu att tala om det och att det är äckligt.
    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Menstabu

    Fine, kroppsvätskor är kanske inte så jävla fräscht alltid, men ni kvinnor som jämför mens med bajs? Trollar ni?

    Måste vara sjukt jobbigt att vara så äcklad och bli triggad av sina egna kroppsvätskor, hur klarar ni vardagen?

      Det jämförs väl för att båda delarna är ”naturliga”

    Jag har haft endometrios from hell med störtblödningar utan dess like. Fatta hur det skulle ha sett ut hemma om jag gått omkring utan skydd…? But you do you boo 🙂

    Mens och hormoner är viktiga för vår kropps funktion. Var glad så länge ni har en fungerande kropp som gör som den ska. Kroppen är magisk!

      Så bara för att allt fungerar i kroppen ska vi låta allt rinna och droppa, är det inte det vi försöker lära våra små bebisar att klara sig utan blöja t.ex.
      Vissa kroppsfunktioner behöver vi inte skylta med bara för att vi har dom.

        Handlar knappast om att vuxna kvinnor ska gå runt och pissa i hörnen överallt.

    Detta låter inte klokt i mina öron, friblödning?!
    Det skulle aldrig funka för mig( på jobbet, bussen)
    Så flummigt, när det finns skydd, menstrosor, menskoppar att välja mellan

    Det jämförs väl för att båda delarna är ”naturliga”

    Mens luktar inte speciellt gott heller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.